Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , *Vasoula είπε:

Δε χρειάζεται καν να πας κορίτσι μου...και εγώ που είμαι ιδιωτική υπάλληλος μου γράφει ο γιατρός τις αναρρωτικες και τις καταθέτω ηλεκτρονικά!!! 😉

Τέλεια! Ευχαριστώ Βασούλα μου! 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Zottepujama σ ευχαριστω κ εσενα για την απαντηση :)

Απλα για τον πρετεινομενο εμβρυολογο εχω ακουσει διαφορα... οτι στελνει για περαιτερω εξετασεις κ αμνιο τις περισσοτερες γυναικες, οτι εχει απαραδεκτη συμπεριφορα ( δε μου το εθεσαν τοσο κομψα..), κ πολλα τετοια... κ φυσικα μπορεις να ακους διαφορα γιατι εμεις οι.γυναικες ειμαστε κ λιγο υπερευαισθητες στην εγκυμοσυνη αλλα τα χω ακιυσει κ απο φιλη καλη που δεν ειναι καμια μυγιαγγιχτη να στραβωσει ετσι για.ψυλλου πηδημα...

Ετσι φοβαμαι μηπως δεν ειναι κ πολυ συνεργασιμος στις αποριες μου κ βρεθω αναμεσα σε δυο γιατρους που θα μου λενε κατι το οποιο ειναι προφανως εκ των προτερων βεβαιο... δεν ξερω αν θα χω το σθενος, τη γνωση κ τη διαυγεια να φερω αντιρρηση... τον εναν τον εχω αναγκη, τον αλλον δεν μπορω να τον αμφισβητησω επιστημονικα κ ουτε ειναι εποχες για επαναληψη τετοιων εξετασεων με τετοια κριση...

Απο την αλλη εχουμε κι ενα φοβο μηπως ο γυναικολογος θεωρησει οτι τον "γραφω" σ οσα με συμβουλευει κ θεωρησει περιττο να με ξανα-καθοδηγησει σε ο,τι χρειαστει...

Αλλα.αλλαξα.γυναικολογο, θ αλλαξω αιματολογο (βρηκα πιο κοντα γιατι ο αλλος ειναι αθηνα) , μου φαινεται πολυ δραστικο ν αλλαξω κ το εμβρυολογο...

twt6p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Zottepujama σ ευχαριστω κ εσενα για την απαντηση :)

Απλα για τον πρετεινομενο εμβρυολογο εχω ακουσει διαφορα... οτι στελνει για περαιτερω εξετασεις κ αμνιο τις περισσοτερες γυναικες, οτι εχει απαραδεκτη συμπεριφορα ( δε μου το εθεσαν τοσο κομψα..), κ πολλα τετοια... κ φυσικα μπορεις να ακους διαφορα γιατι εμεις οι.γυναικες ειμαστε κ λιγο υπερευαισθητες στην εγκυμοσυνη αλλα τα χω ακιυσει κ απο φιλη καλη που δεν ειναι καμια μυγιαγγιχτη να στραβωσει ετσι για.ψυλλου πηδημα...

Ετσι φοβαμαι μηπως δεν ειναι κ πολυ συνεργασιμος στις αποριες μου κ βρεθω αναμεσα σε δυο γιατρους που θα μου λενε κατι το οποιο ειναι προφανως εκ των προτερων βεβαιο... δεν ξερω αν θα χω το σθενος, τη γνωση κ τη διαυγεια να φερω αντιρρηση... τον εναν τον εχω αναγκη, τον αλλον δεν μπορω να τον αμφισβητησω επιστημονικα κ ουτε ειναι εποχες για επαναληψη τετοιων εξετασεων με τετοια κριση...

Απο την αλλη εχουμε κι ενα φοβο μηπως ο γυναικολογος θεωρησει οτι τον "γραφω" σ οσα με συμβουλευει κ θεωρησει περιττο να με ξανα-καθοδηγησει σε ο,τι χρειαστει...

Αλλα.αλλαξα.γυναικολογο, θ αλλαξω αιματολογο (βρηκα πιο κοντα γιατι ο αλλος ειναι αθηνα) , μου φαινεται πολυ δραστικο ν αλλαξω κ το εμβρυολογο...

Ε, τοτε μείνε με τον ιδιο αρκει να νιώθεις καλά και να μην έχεις αμφιβολίες. Είναι σημαντικό να είσαι ήρεμη και όλα θα πάνε καλά.

Καταλαβαίνω το άγχος σου αλλά προσπάθησε να ηρεμήσεις.

Μερικες φορες οι γιατροι φέρνουν το τέλος του κόσμου και μας πανικοβάλλουν.

Εμένα ολοι οι γιατροί μου έλεγαν οτι δεν πρόκειται να μεινω έγκυος (και εδω στο εξωτερικό στο λένε ξεκαθαρα, δε σου χαιδευουν τα αυτια) και τελικά έμεινα αμέσως. Θέλω να σου πω, και αυτοι άνθρωποι είναι και καλή και η επιστημονική γνώση και όλα αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις τι τερτιπια κάνει η φύση. Εμπιστευσου τον εαυτο σου πάνω απο όλα και το ενστικτό σου.

Το πιο σημαντικο είναι οτι αν δεν υπαρχει περιπτωση να διακόψεις την κύηση, για μένα δεν εχει νόημα να κάνεις αμνιο.

Αν είναι όμως να σε φάει το άγχος, κανε τη. Η πιθανότητα αποβολής είναι μικρή.

Είναι δύσκολη απόφαση. Ευχομαι να την πάρεις με γνώμονα την προσωπική σου απόψη και το πως νιώθεις και μην επηρρεάζεσαι και πολύ απο αυτά που λέμε ολες εμείς οι τρελες:P

KJO7p2.png

Σ ευχαριστω και παλι:)

Ναι, εγω θα παρω την αποφαση, την ευθυνη αυτη δε μπορω να τη μεταθεσω σε κανεναν αλλον... απλα μερικες φορες με το να εκθετεις τους προβληματισμους σου, τα αγχη σου κ ν ακους κ την αποψη αλλων ξεκαθαριζει το μυαλο σου κ μπορεις να σκεφτεις με περισσοτερη διαυγεια. Μπορει πχ να συνειδητοποιησω γραφοντας τα οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο κ η λυση εναι πολυ ξεκαθαρη...

Σ ευχαριστω :)

twt6p2.png

Λοιπον: οπως εχω ξαναπει ειχα πολυ καλη αυχενικη (1:1534 για τρισωμια 21 κ τα αλλα ακομη καλυτερα, αυχενικη 1,7 , ρινικο οστο εμφανεστατο ) κ η εμβρυολογος οπως κ η γυναικολος μου παν οτι δεν υπαρχει λογος για αμνιο. Εγω ανακιυφιστηκα, διοτι η κυηση απο την αρχη ειχε θεματα.. στην ιδια εμβρυολογο εκλεισα για β επιπεδου. Μιυ προτεινε δε κ υπερηχο καρδιας εμβρυου.

Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι κ λεφτα δεν υοαρχουν, αποφασισα να γεννησω στο νοσομομειο της πολης μου. Περα απο το οικονομικο νιωθω κνμεγαλυτερη ασφαλεια, μιας κ οινυποδομες δε συγκρινονται με το στοιχειωδως εξοπλισμενο μαιευτηριο.της πολης μας. Το δε μαιευτικο τμημα στο νοσοκομειο εχει πολυ καλο ονομα, δεν εχω ακιυσει κακη κιυβεντα για τους γιατρους, ισα ισα το αντιθετο.

Αρχισα λοιπον καποια στιγμη να πηγαινω κ εκει γιανπαρακολουθηση. Ο γιατρος απο την ορωτη επισκεψη ειπε οτι λογω ηλικιας κ μονο καλο θα ηταν να κανω αμνιο...εμεινε εκει το θεμα.. σημερα που ξαναπηγα του ειπα οτι εχω προγραμματισει υπερηχο καρδιας εμβρυου κ μ εκραξε,θεωρωντας οτι δεν υπαρχει λογος. 1ον δεν εχω κανει ακομη β εοιπεδου κ 2ον και να διαπιστωθει καποιο προβλημα τι θα κανω; εκτρωση;

Θεωρησε οτι κακως μου τονπροτεινε η εμβρυολογος κ αν ειναι να κανω κατι αυτο θα ναι η αμνιο. Μου προτεινε δε αλλον εμβρυολογο με τον οποιο μπορει να μιλαει κ να συνενοηθει για οτιδηποτε περαιτερω, σε περιπτωση πιυ χρειαστει, τονιζοντας μου οτι αυτος δεν εχει καποιο κερδος, απλα εμοιστευεται αυτον που μου προτεινε.

Τον ιδιο μου ειχε προτεινει κ η αλλη γιατρος απο την αυχενικη ηδη αλλα δεν τον επελεξα γιατι ειχα ακουσει οτι στελνει αβερτα κουβερτα για αμνιο. Το διαπιστωσα παλι σημερα οταν πηρα γνωστη να ρωτησω... αυτη εκανε αμνιο επειδη ηταν 35....αρα σε μενα ειναι βεβαιο...

Αλλα βρε κοριτσια, αν δεν υπαρχει καμια ενδειξη, γιατι να κανω; κι αν χασω το παιδι; κι αν δεν ξαναμεινω εγκυος; δεν ειμαι 20... ειμαι 40...

Ακυρωσα τον υοερηχο καρδιας προς το παρον κ το πολυ πολυ να με τον κανω αν δειξεινκατι η β επιπ...για τ αλλα δεν αποφασια, αλλα προς το παρον σκεφτομαι να μεινω στην πρωτη μου επιλογη...

Και για την καμπυλη ζαχαρου ειχε ενστασεις... αλλα αυτο αυτη τη στιγμη ειναινδευτερευον- αλλωστε μαλλον θεωρει οτι δεν εχω δ.κ. ....μακαρι, αλλα λιγη προσοχη δε θα με βλαψει...

Αχ..... αγχος....

Καλημεραααααα!!!!

Φιλη μου δυστυχώς αυτες τις αποφάσεις μονο εσυ μπορεις να τις πάρεις .

Εγω θα σου πω οτι στην αυχενικη όλοι οι δείκτες καλοί ήταν αλλα το ρινικό άφαντο ! Την έκανα γύρω στις 12 εβδομάδες και μου είπε ο υπερηχογραφιστης

Και ο γιατρός μου οτι ίσως λογω της μικρής ηλικίας κύησης να εμφανιζόταν αργότερα. Οπότε και θα το ελεγχαμε πάλι σε 4 εβδομάδας όπου θ είχα φτάσει στις 16 εβδομάδες και θα μπορούσα να κάνω και την αμνιο ( σημείωση δεν ειμαι και μπεμπεκι ειμαι στα 35 ) . Το χαρακτηριστικό που μου είπε κ κάπως με βοήθησε ειναι οτι με την αμνιο έχω μια στις 100 να χάσω το μωρό και με την συνδυασμένη αυχενικη κ το παπ α χωρίς να έχουμε δει ρινικό η πιθανότητα για ντάουν ήταν μια στις 1000 περίπου . Το τι θα κανείς μου λεει ειναι δικο σου θεμα εσυ θα πάρεις την τελική απόφαση ( ελπίζω να καταλαβαίνετε πως το είπε ) αλλα μου λεει η μια πιθανότητα πάντα θα υπΡχει είτε ειναι κι στις 100000 η μια στις δυο .

Είδαμε το ρινικό μετα απο ενα μήνα και πήρα την απόφαση να μην το ρισκΡω .

Δεν σου λεω να Κανείς οτι έκανα απλα να τα ζύγια σεις καλα και πάρε και μια δεύτερη και μια Τρίτη γνώμη αν θες αλλα στην τελική γνώμη θα ειναι .

Στην β επειδη έχω μονηρη ομφαλικη ο υπερηχογραφιστης ήθελε να δει την καρδιά του καλύτερα και μ λέει εγω την είδα καλα μπορεις αν θες να επίσκεφτεις και έναν καρδιολόγο . Εγω επέλεξα να μην το κάνω γιατι δεν είχα σοβαρές ενδείξεις . Άλλωστε το τι μας επιφυλάσσει η μοίρα δεν το ξέρουμε χίλια μπορει ειναι πιθανό να συμβούν !

Σ ευχαριστω και παλι:)

Ναι, εγω θα παρω την αποφαση, την ευθυνη αυτη δε μπορω να τη μεταθεσω σε κανεναν αλλον... απλα μερικες φορες με το να εκθετεις τους προβληματισμους σου, τα αγχη σου κ ν ακους κ την αποψη αλλων ξεκαθαριζει το μυαλο σου κ μπορεις να σκεφτεις με περισσοτερη διαυγεια. Μπορει πχ να συνειδητοποιησω γραφοντας τα οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο κ η λυση εναι πολυ ξεκαθαρη...

Σ ευχαριστω :)

Καλά δεν το συζητώ, για αυτό είμαστε εδώ, για να λέμε τους προβληματισμούς μας και να μοιραζόμαστε και τις χαρές μας:P

KJO7p2.png

Διαφημίσεις

Ε, τοτε μείνε με τον ιδιο αρκει να νιώθεις καλά και να μην έχεις αμφιβολίες. Είναι σημαντικό να είσαι ήρεμη και όλα θα πάνε καλά.

Καταλαβαίνω το άγχος σου αλλά προσπάθησε να ηρεμήσεις.

Μερικες φορες οι γιατροι φέρνουν το τέλος του κόσμου και μας πανικοβάλλουν.

Εμένα ολοι οι γιατροί μου έλεγαν οτι δεν πρόκειται να μεινω έγκυος (και εδω στο εξωτερικό στο λένε ξεκαθαρα, δε σου χαιδευουν τα αυτια) και τελικά έμεινα αμέσως. Θέλω να σου πω, και αυτοι άνθρωποι είναι και καλή και η επιστημονική γνώση και όλα αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις τι τερτιπια κάνει η φύση. Εμπιστευσου τον εαυτο σου πάνω απο όλα και το ενστικτό σου.

Το πιο σημαντικο είναι οτι αν δεν υπαρχει περιπτωση να διακόψεις την κύηση, για μένα δεν εχει νόημα να κάνεις αμνιο.

Αν είναι όμως να σε φάει το άγχος, κανε τη. Η πιθανότητα αποβολής είναι μικρή.

Είναι δύσκολη απόφαση. Ευχομαι να την πάρεις με γνώμονα την προσωπική σου απόψη και το πως νιώθεις και μην επηρρεάζεσαι και πολύ απο αυτά που λέμε ολες εμείς οι τρελες:P

Συμφωνώ σε πολλα κυρίως στην ηρεμία σου και περισσότερο στο μην ακούς εμας τις τρελές !!!!!!! :)

Καλημέρα συνεγκυούλες μου!! πως είστε??εγώ έχω καούρες από χθες πάλι!! μακρυμάλλικα θα μου βγούνε :tongue::tongue:

Λοιπον: οπως εχω ξαναπει ειχα πολυ καλη αυχενικη (1:1534 για τρισωμια 21 κ τα αλλα ακομη καλυτερα, αυχενικη 1,7 , ρινικο οστο εμφανεστατο ) κ η εμβρυολογος οπως κ η γυναικολος μου παν οτι δεν υπαρχει λογος για αμνιο. Εγω ανακιυφιστηκα, διοτι η κυηση απο την αρχη ειχε θεματα.. στην ιδια εμβρυολογο εκλεισα για β επιπεδου. Μιυ προτεινε δε κ υπερηχο καρδιας εμβρυου.

Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι κ λεφτα δεν υοαρχουν, αποφασισα να γεννησω στο νοσομομειο της πολης μου. Περα απο το οικονομικο νιωθω κνμεγαλυτερη ασφαλεια, μιας κ οινυποδομες δε συγκρινονται με το στοιχειωδως εξοπλισμενο μαιευτηριο.της πολης μας. Το δε μαιευτικο τμημα στο νοσοκομειο εχει πολυ καλο ονομα, δεν εχω ακιυσει κακη κιυβεντα για τους γιατρους, ισα ισα το αντιθετο.

Αρχισα λοιπον καποια στιγμη να πηγαινω κ εκει γιανπαρακολουθηση. Ο γιατρος απο την ορωτη επισκεψη ειπε οτι λογω ηλικιας κ μονο καλο θα ηταν να κανω αμνιο...εμεινε εκει το θεμα.. σημερα που ξαναπηγα του ειπα οτι εχω προγραμματισει υπερηχο καρδιας εμβρυου κ μ εκραξε,θεωρωντας οτι δεν υπαρχει λογος. 1ον δεν εχω κανει ακομη β εοιπεδου κ 2ον και να διαπιστωθει καποιο προβλημα τι θα κανω; εκτρωση;

Θεωρησε οτι κακως μου τονπροτεινε η εμβρυολογος κ αν ειναι να κανω κατι αυτο θα ναι η αμνιο. Μου προτεινε δε αλλον εμβρυολογο με τον οποιο μπορει να μιλαει κ να συνενοηθει για οτιδηποτε περαιτερω, σε περιπτωση πιυ χρειαστει, τονιζοντας μου οτι αυτος δεν εχει καποιο κερδος, απλα εμοιστευεται αυτον που μου προτεινε.

Τον ιδιο μου ειχε προτεινει κ η αλλη γιατρος απο την αυχενικη ηδη αλλα δεν τον επελεξα γιατι ειχα ακουσει οτι στελνει αβερτα κουβερτα για αμνιο. Το διαπιστωσα παλι σημερα οταν πηρα γνωστη να ρωτησω... αυτη εκανε αμνιο επειδη ηταν 35....αρα σε μενα ειναι βεβαιο...

Αλλα βρε κοριτσια, αν δεν υπαρχει καμια ενδειξη, γιατι να κανω; κι αν χασω το παιδι; κι αν δεν ξαναμεινω εγκυος; δεν ειμαι 20... ειμαι 40...

Ακυρωσα τον υοερηχο καρδιας προς το παρον κ το πολυ πολυ να με τον κανω αν δειξεινκατι η β επιπ...για τ αλλα δεν αποφασια, αλλα προς το παρον σκεφτομαι να μεινω στην πρωτη μου επιλογη...

Και για την καμπυλη ζαχαρου ειχε ενστασεις... αλλα αυτο αυτη τη στιγμη ειναινδευτερευον- αλλωστε μαλλον θεωρει οτι δεν εχω δ.κ. ....μακαρι, αλλα λιγη προσοχη δε θα με βλαψει...

Αχ..... αγχος....

κοριτσάκι μου δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ όμως θα προσπαθήσω να βοηθήσω.. προς το παρόν απ'ό,τι κατάλαβα έχεις 1 καλή αυχενική...η 1 εμβρυολογος προτεινε υπέρηχο καρδιας κ β' επιπ. φυσικά κι ο άλλος κατευθείαν έτσι κι αλλιώς αμνιο..χμ..καταρχήν να πω κάτι που μας ειπε η γιατρός στην β' επ. οτι νομικά μπορούν να "επέμβουν" στην εγκυμοσύνη(χτύπα ξύλα αν κάτι πάει στραβα) μέχρι την 26η εβδομαδα...εγώ θα εξηγούσα στον ντοκ τους λόγους που δεν θέλω ν'αλλάξω εμβρυολογο κ θα έμενα στον ιδιο εφόσον τον εμπιστευόμουν..ψάξε μέχρι ποια εβδομάδα μπορείς να κάνεις άμνιο αν χρειαστεί κι αν μπορείς κ αργότερα κάνε την β' επιπ. κ αναλογα τ'αποτελέσματα βλέπεις...κ ν'ακούς το ενστικτό σου..ούτε τον υπέρηχο καρδιάς θα είχα ακυρώσει αν ενιωθα ότι πρέπει να το κάνω! κ μη νοιάζεσαι τι θα σκεφτεί ο ντοκ θα σου πω γιατί! κι ο δικός μου προφανώς λόγω εμπειρίας κτλ είναι λίγο "αλαζόνας" σ'αυτά! δλδ όταν έκανα αυχενικη μου είπε η γιατρός που μου την έκανε αν έρθεις εδώ κ για β' επ. καλύτερα να είνναι γύρω στην 21η βδομάδα!γιατί στα δίδυμα τα βλέπουμε καλύτερα όσο είναι πιο νωρις! ο δικός μου όταν το ειπα αυτό μ' έγραψε κανονικά κ μου λέει εγώ θα σου πω πότε θα πας! κ μου πετάει μια ημερομηνία (κάπου τέλος 24ης εβδ.!!!) ε ξέρεις τι έκανα?πήρα τηλ. στην κλινική,τους λέω το κ το κι έκλεισα ραντεβού όταν θα ήμουν 22η εβδ.!! κι ευτυχώς γιατί ήδη δυσκολευτήκαμε(λόγω χώρου)! κι αν το πάρει στραβά ο ντοκ μου κοινώς χ@στηκα! γιατί είδα πιο ήταν το καλύτερο για τα μωρά μου! οι γιατροί δεν είναι Θεοί,ναι πρέπει να τους ακούμε αλλά ν'ακούμε κ το ένστικτό μας!!

Εννοείται θα σας ενημερώσω κορίτσια μου!!!!!:tongue:

καλή επιτυχία!!! περιμένουμε νέα!!!

φιλιά σε όλες!!

lZDVp3.png

Myheart, ευχαριστω.

Τον υοερηχο καρδιας τον ακυρωσα με το εξης σκεπτικο: κ η πρωτη γυναικολογος το ειχε βρε περιεργο που μ εστελναν γι αυτον πριν το β επιπεδου. Οταν πηρα τηλ α κλεισω ραντεβου ρωτηα γιατι πρεπει να γινει πριν κ μου ειπαν για να μη χρειαζεται η εκβρυολογις ν ασχοληθει με την καρδια στη β επιπεδου. Αλλα γιατι να μην ασχοληθει; αφιυ ειναι στο προγραμμα.. οποτε το ακυρωσα προς το παρον αλλα αν φανει καποια υποψια προβληματος στη β επιπεδου μπορω να τον κανω μετα. ( βεβαια κι εδω τιθεται το θεμα: αν ολα γινονται για τις συνεργασιες κ το χρημα, τι εμποδιζει.την εμβυολογο να μου πει μετα οτι ειναι απαραιτητος;).

Οι μακροσκελεις απαντησεις μου ειναξ για να σας δειξω απλα τι διαλογοι γινονται ατο μυαλο μου :D

Σκεφτομαι ετσι σκεφτομαι κι αλλιως.... θα χαζεψω στο τελος...

twt6p2.png

Myheart, ευχαριστω.

Τον υοερηχο καρδιας τον ακυρωσα με το εξης σκεπτικο: κ η πρωτη γυναικολογος το ειχε βρε περιεργο που μ εστελναν γι αυτον πριν το β επιπεδου. Οταν πηρα τηλ α κλεισω ραντεβου ρωτηα γιατι πρεπει να γινει πριν κ μου ειπαν για να μη χρειαζεται η εκβρυολογις ν ασχοληθει με την καρδια στη β επιπεδου. Αλλα γιατι να μην ασχοληθει; αφιυ ειναι στο προγραμμα.. οποτε το ακυρωσα προς το παρον αλλα αν φανει καποια υποψια προβληματος στη β επιπεδου μπορω να τον κανω μετα. ( βεβαια κι εδω τιθεται το θεμα: αν ολα γινονται για τις συνεργασιες κ το χρημα, τι εμποδιζει.την εμβυολογο να μου πει μετα οτι ειναι απαραιτητος;).

Οι μακροσκελεις απαντησεις μου ειναξ για να σας δειξω απλα τι διαλογοι γινονται ατο μυαλο μου :D

Σκεφτομαι ετσι σκεφτομαι κι αλλιως.... θα χαζεψω στο τελος...

Κοπελαρα μου καλημέρα!!!!η πεθερά μου γέννησε 12 παιδιά και το τελευταίο της στα 47.βεβαια αυτή έλεγε οτι και πρόβλημα να είχε το μωρο θα το κρατούσε....εγω λέω να κανεις τη β επιπεδου και βλέπεις....

LJqDp3.png

καλημέεεεεερα πέρα ως πέρα στις συνεγκυούλες μου!!!!

πως είστε;

Μουντάκι κ Μπεμπουλάκι καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας σήμερα!!!θα περιμένουμε τα νεάκια σας!

Αλοβέσα μου γλυκειά....αν θες την ταπεινή μου άποψη....για μένα οι γιατροί δεν ειναι Θεοί....κ φυσικα ξέρουμε πόσο έχουν εμπορευματοποιηθεί το θέμα....ΟΜΩΣ τους χρειαζόμαστε σε αυτο το ταξίδι....χρειαζόμαστε τη γνώση τους....είναι οι συνοδοιπόροι μας....γι αυτο πρέπει να τους εμπιστευόμαστε....αυτο ειναι το πιο σημαντικό....κ το δεύτερο πιο σημαντικό για μένα ειναι να ακουθούμε τελικα το ένστικτο μας που συνήθως ειναι αλανθαστο....υπάρχει περίπτωση να μη θα το καλύτερο για το μωρούλι σου;θα κάνεις αυτο που νοιωθεις.....κανε σα πρώτη φάση τη β΄ επιπέδου κ αποφασίζεις μετα!!!

Πάντως φίλες μου κ αυτο με τις άπειρες εξετάσεις ειναι ακραίο....χωρίς καν ενδείξεις πολλοί στέλνουν αβέρτα σε ολες τις ειδικότητες του κόσμου-συνεργάτες τους στο βωμό του χρήματος....ποντάροντας στην αδυναμία μας κ στη απεριόριστη λαχτάρα μας για το νινάκι μας.....λίγο μετρο ρε παιδιά!!!

υγ.την εκπομπή του θεοδωράκη την είδατε χθες;;;συγκινήθηκα τοοοοοσο πολυ με τα μωράκια που ανυπομονω ακόμη πιο πολυ να το αγκαλιασω!!!κ απο την άλλη εκνευριστηκα τόσο πολυ με τους γιατρούς που επειδη εχουν κανονίσει ταξίδι ή τα σχετικά σε παραπέμπουν σε καισαρικη.....

bhgdp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα alovesa!!!! όλα καλά?? Δεν μπορώ να σου πω τι θα κάνεις πραγματικά... θα σου πω όμως τι συνέβη με μένα που δεν είμαι 40 αλλά 28 άρα η άμνιο δεν είναι "υποχρεωτική...." λόγω ηλικίας.

Όταν χάσαμε το πρώτο μωρό και πήγαμε στο γιατρό μου για να δούμε πως θα κινηθούμε μου είπε επί λέξη: "Την επόμενη φορά θα τα κάνουμε όλα... και άμνιο και υπέρηχο καρδιάς και αντιπηκτικές και ό,τι άλλο προβλέπει ή δεν προβλέπει το πρωτόκολλο.."

Όταν έμεινα έγκυος τώρα ήμουν της ίδιας άποψης....καλύτερα να τα κάνω όλα παρά να μας ξεφύγει πάλι κάτι και να κλαίμε.. Όταν όμως ξεκίνησα τις εξετάσεις και βλέπαμε ότι στην ουσία το μόνο βασικό πρόβλημα ήταν το σάκχαρο άλλαξα γνώμη. Θρομβοφιλία καθαρή, pap a πολύ καλή (φτάσαμε για down to 1/10000 ενώ στην προηγούμενη είχα 1/8000,) και αυχενική οριακά αυξημένη το οποίο ήταν και το μόνο δείγμα για να με παραπέμψει για άμνιο...

Γεννετιστής και γυναικολόγος όταν τους ρώτησα να την κάνω ή όχι μου είπαν: δεν είναι απαραίτητη μ αυτές τις ενδείξεις αλλά το τι θα επιλέξεις είναι δικό σου θέμα. Ο δε γυναικολόγος μου τον οποίο εμπιστεύομαι γιατί μου εξηγεί τα πάντα και σέβεται τις επιλογές μου μου είπε: "Μακάρι να μπορούσα να στείλω όλες τις γυναίκες για άμνιο για να μαι σίγουρος ανεξάρτητα από το αν έχω ή όχι ενδείξεις..."...Παρ όλα αυτά σεβάστηκε την απόφασή μου και μάλιστα μου είπε και μόνος του ότι με τέτοια αυχενική δεν έχω κανένα λόγω να σε στείλω... το κάνω μόνο και μόνο λόγω ιστορικού... Να σημειώσω δε ότι η αυχενική, η β και η βιοψία τελικά στο πρώτο μωρό δεν έδειξε χρωμοσωμική ανωμαλία...

Θέλω να σου πω μ αυτό ότι ανεξάρτητα με το κέρδος που σαφώς παίζει ρόλο σε ορισμένους γιατρούς, παίζει ρόλο ακι το πώς αντιλαμβάνονται την επιστήμη και τα δεδομένα. Μπορεί αν φοβάται λόγω ηλικίας, λόγω των προβλημάτων που λες ότι υπήρξαν ακόμη ακι να θέλει να χει το κεφάλι του ήσυχο να μη βρει κανένα μπελά... Η άμνιο ανι είναι πολύ δύσκολη απόφαση γιατί όταν ακούς αυτό το 1/100 ή 1/200 αποβολές ε είναι για μένα τουλάχιστον υψηλό ποσοστό... Και μάλιστα όταν ρώτησε ο άντρας μου το γιατρό μου αν του χει τύχει ποτέ στραβή σε άμνιο μας είπε: "Όχι αλλά ούτε και αυτό που πάθαμε μαζί μου έχει ξανασυμβεί....." Πάντα υπάρχει πιθανότητα για όλα... Επίσης μη θεοποιούμε την άμνιο γιατί δείχνει μόνο θέματα χρωμοσωμικών και δεν προβλέπει όλα όσα μπορούν να προκύψουν.

Εγώ σου λέω να ακούσεις το ένστικτό σου γιατί αυτό σπάνια κάνει λάθος και να κάνεις ό,τι θεωρείς καλύτερο για το μωρό σου...

Όσο για την καμπύλη δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σου την είπε. Μιλάμε για μια πολύ απλή εξέταση χωρίς παρενέργειες και ειδικά αφού απλά το ελέγχεις διατροφικά και δεν παίρνεις ινσουλίνη μόνο κακό δε θα σου κάνει!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

πως είστε;

Μουντάκι κ Μπεμπουλάκι καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας σήμερα!!!θα περιμένουμε τα νεάκια σας!

υγ.την εκπομπή του θεοδωράκη την είδατε χθες;;;συγκινήθηκα τοοοοοσο πολυ με τα μωράκια που ανυπομονω ακόμη πιο πολυ να το αγκαλιασω!!!κ απο την άλλη εκνευριστηκα τόσο πολυ με τους γιατρούς που επειδη εχουν κανονίσει ταξίδι ή τα σχετικά σε παραπέμπουν σε καισαρικη.....

καλώς την! την είδα την εκπομπή! πάρα πολύ ωραία κ προβληματίστηκα ρε γμτ! μου μπήκε η ιδέα μήπως κ μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά..βέβαια με δίδυμα μάλλον είναι ρίσκο,δεν ξέρω...η αλήθεια είναι πως ο γιατρός μου το είχε πει κατευθείαν όταν τον ρώτησα μετά την αυχενική,πως θα είναι προγραμματισμένη καισαρική...κι εγώ δεν "αντιστάθηκα" με την έννοια πως το είχα δεδομένο θέλω να το ψάξω αν είναι εφικτό εφόσον δεν υπάρχουν άλλα προβληματα εννοείται και ν'απαιτήσω απ'τον ντοκ να μου πει τους λόγους καισαρικής...απ'την άλλη σκέφτομαι πως θα είναι ρίσκο λόγω διδύμων-εξωσωματικής κ δεν θέλω με τπτ να πάθουν κάτι τα μωρα μου...:confused:

lZDVp3.png

πως είστε;

Αλοβέσα μου γλυκειά....αν θες την ταπεινή μου άποψη....για μένα οι γιατροί δεν ειναι Θεοί....κ φυσικα ξέρουμε πόσο έχουν εμπορευματοποιηθεί το θέμα....ΟΜΩΣ τους χρειαζόμαστε σε αυτο το ταξίδι....χρειαζόμαστε τη γνώση τους....είναι οι συνοδοιπόροι μας....γι αυτο πρέπει να τους εμπιστευόμαστε....αυτο ειναι το πιο σημαντικό....κ το δεύτερο πιο σημαντικό για μένα ειναι να ακουθούμε τελικα το ένστικτο μας που συνήθως ειναι αλανθαστο....υπάρχει περίπτωση να μη θα το καλύτερο για το μωρούλι σου;θα κάνεις αυτο που νοιωθεις.....κανε σα πρώτη φάση τη β΄ επιπέδου κ αποφασίζεις μετα!!!

Πάντως φίλες μου κ αυτο με τις άπειρες εξετάσεις ειναι ακραίο....χωρίς καν ενδείξεις πολλοί στέλνουν αβέρτα σε ολες τις ειδικότητες του κόσμου-συνεργάτες τους στο βωμό του χρήματος....ποντάροντας στην αδυναμία μας κ στη απεριόριστη λαχτάρα μας για το νινάκι μας.....λίγο μετρο ρε παιδιά!!!

φιλεναδίτσα καλημέρα!!! έχω μια αγωνία.... άσε συ λέω όλο το βράδυ έβλεπα ότι με εξέταζαν διάφοροι γιατροί...

ρε φίλη την είδα χθες την εκπομπή αλλά πραγματικά έχω κολλήσει με κάποια πράγματα. Κατ αρχήν δεν είναι δυνατόν να μην έχεις συζητήσει ποτέ με το γιατρό σου τον τρόπο με τον οποίο θα γεννήσεις... και να φτάνεις να το συζητάς παραμονές του τοκετού... Επίσης θεωρώ ότι η σχέση που έχεις χτίσει μαζί του αν είναι μόνο τυπική είναι απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά οπότε και πρέπει αν σε προβληματίζει...

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δαιμονοποιούμε τόσο πολύ την καισαρική... Πραγματικά δεν ξέρω και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, πρέπει να υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο δεδομένων με το οποίο παραπέμπεσαι για καισαρική. Δε γίνεται να σου λέει ο γιατρός θα κάνουμε αυτό ακι συ να μη ρωτάς γιατί...

Μακάρι όλες να μπορούσαμε να γεννήσουμε φυσιολογικά... εγώ το θέλω πολύ αλλά δε νομίζω να μπορέσω λόγω σακχάρου... και το ρίσκο να πάθει κάτι το μωρό δεν το παίρνω....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Μουντάκι κ καρδούλα,

εγω είμαι αντιθετικως αντίθετη με τις γενικεύσεις κ τις λύσεις πανάκεια...οπότε σε καμμια περίπτωση δεν είπα οτι η καισαρικη ειναι κάτι κακό....απλα...ειμαι πολυ υπέρ των φυσιολογικών ατραπών ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ....σε άλλη περίπτωση δεν το συζητάμε!!!αλλα καλο ειναι να ψαχνόμαστε κ εμείς λιγάκι.....για το τι πραγματικά μπορούμε κ τι οχι....για παράδειγμα η κολλητή μου τον ρωτούσε πως θα γεννήσει κ της έλεγε θα δούμε πως θα πάει....οταν πλησίαζε η ωρα κ η μπεμπα δεν του έκανε τη χάρη την έβαλε πιο νωρίς σε καισαρικη γιατι ήθελε να παει διακοπές Εξ όσων μάθαμε αργότερα....μερικοί γιατροί το κάνουν επίσης για να μην χάνουν ολη τη μέρα τους σε εναν φ.τ. μιας πρωτότοκης....κ Μουντάκι ξέρεις οτι ο γιατρός για καθε κοπέλα ειναι κ Θεούλης της κ ακολουθεί σε ό,τι πει....

εμένα ο πρώην ντοκ μόλις έχασα το πρωτο μωράκι μου,παρόλο που τον είχα 15χρονια κ ηταν κ οικογειακός γιατρός,το πρωτο που μου είπε ηταν πόσο θα κοστίσει η αποξεση κ οτι σε τρεις μήνες θα ξανά ήμουν έγκυος....χωρις να με στείλει σε εξετάσεις οι οποίες απέδειξαν εκ των υστερων ποσα θέματα έχω κ οτι θα το έχανα κ το δεύτερο....ο νέος ντοκ δεν μου πηρε καν χρήματα για την αποξεση κ με καθοδήγησε σωστά!!ας μην μιλάμε λοιπόν για γιατρούς γιατι πολλοί ειναι τόσο φιλοχρήματοι κ πονηροί που σε παραπέμπουν σε ανάλογες μεθόδους για το δικό τους συμφέρον!!!

Καρδουλάκι για σένα που ειναι δίδυμα δεν ξέρω μωρο μου,ουτε κ για μένα δεν ξέρω....εύχομαι να τα καταφέρω κ να πάνε όλα καλα....ας φτάσουμε ως εκει κ θα δούμε!!!απαιτησε του πάντως να σου αιτιολογήσει γιατι ειναι μονόδρομος η καισαρικη.....ας είμαστε κ λίγο υποψιασμένες,ε;;;εμένα αυτο μου προσέφερε η εκπομπη....την υποψία!!!

bhgdp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...