Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια! τι κάνετε?

έχω ερώτηση... τα μπεμπάκια σας όταν τρώνε κρέμα, κρατάνε την κρέμα στο στόμα ή την καταπίνουν αμέσως? η δικιά μου δύο ημέρες τώρα, τρώει 6 κουταλιές και τα υπόλοιπο το κρατάει στο στόμα! της δίνω λίγο νερό και το καταπίνει αλλά αυτό γίνεται και στην επόμενη μπουκιά! τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

το κάνει καμιά φορά, μου φαίνεται ότι είναι πολύ πηχτό το φαγητό ή σαν να ανακαλύπτει τη γλώσσα του κ προσπαθεί να διαχειριστεί το φαγητό με αυτή... δεν ξέρω να σου πω λύση, εγώ τα παρατάω αφού δεν δείχνει να πεινάει... πλέον βλέπω ότι όσο τον πιέζω τόσο χειρότερα τον κάνω

Με εμένα η βλακεία ειναι ότι θα ήθελα πολυ να θηλαζω τουλάχιστον μέχρι τον χρόνο όπου μετα μπορεί να αρχίσει το φρέσκο αλλα ο μικρός δεν ξέρω πως την εχει δει, θηλάζει πολυ αστατα... Π.χ τρώει 3-4 λεπτά και φαίνεται σαν να χορταίνει... Ειναι δυνατόν; Αποκλείεται... Φοβάμαι πλέον ότι δεν παίρνει επαρκές γαλα γι'αυτο και τον πιέζω πολλές φορές να θηλασει παραπάνω ώρα... Λεω μηπως είμαστε απο τις σπάνιες περιπτώσεις που το μωρο θέλει να αποθηλασει νωρίς...

εγώ νομίζω ότι χορταίνει, οι στερεές έχουν αργή χώνεψη κ τους κρατάνε λίγο κ για επόμενα γεύματα... έπειτα μεγαλώνουν κ θηλάζουν πιο αποτελεσματικά...

μήπως να δοκίμαζες να δίνεις πιο συχνά στήθος αντί να τον πιέζεις να θηλάζει περισσότερη ώρα; νομίζω ότι σ' αυτή την ηλικία δεν έχουν υπομονή να θηλάζουν σε μειωμένη ροή

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ρε ντοράκι, δεν ξέρω αν θέλει ν αποθηλάσει αλλά σπάνιο δεν είναι.... κολλητή μου φίλη, αυτή που σου λεγα με την παλλινδρόμηση, ο γιος της θήλασε αποκλειστικά 5,5 μήνες κι ένα ωραίο πρωί του έδινε η Φωτούλα στήθος και γύρναγε το κεφάλι αλλού,.... ενώ όταν το βγαζε με θήλαστρο το πινε.... μίλα με το γιατρό, μήπως φταίει και η παλλινδρόμηση? Όσο για τη διάρκεια εμένα από τον 4ο και μετά θήλαζε 10 λεπτά στο ένα στήθος και μετά τα παράταγε......

Λες ε; Κι εμένα πάντως κατι τέτοια κανει... "Να ενα πούπουλο πετάει", "α κατι άκουσα..." και τέτοια φαση... Αυτά αν εχει όρεξη, γιατι αν δεν εχει αρχίζει και το κλάμα... Θα ρωτήσω τον γιατρό τον άλλο μηνα, αν μου πει να τον αφήσω να τρώει όσο θέλει θα συνεχίσω αλλιώς θα κλείσει το εστιατόριο της μαμάς...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από εμένα μετά από καιρό...λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να συμμετάσχω συστηματικά στην παρέα ελπίζω όλες να είστε καλά και τα μικράκια το ίδιο.

Από μία γρήγορη ματιά που έριξα στη συζήτηση έχω μερικές απορίες:

1) Η εισαγωγή στέρεων πως πήγε; Εμείς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Μετά από σχεδόν ένα μήνα προσπαθειών ο μικρός τρώει την φρουτόκρεμα το πρωί αλλά το μεσημεριανό που αποτελείται από λαχανικά και κρέας κοτόπουλο ούτε να το μυρίσει...Όταν δίναμε μόνο λαχανικά ετρωγε λίγες κουταλιές, απόταν βάλαμε το κοτοπουλάκι τον πιάνει αηδία...επίσης δεν έχει μειώσει καθόλου το θηλασμό.

2) Ὀσες αποθηλάζετε το κάνετε από προσωπική επιλογή ή σας οδηγεί το μωρό; Στην πρώτη περίπτωση σεβαστό, στη δεύτερη αναρωτιέμαι...το δικό μου παιδί είναι τόσο περίεργο; Θηλάζει συνεχώς, ίχνος επιθυμίας αποθηλασμού δεν δείχνει. Όλη νύχτα ξυπνά κάθε τρεις κ λίγο και θηλάζει ειδικά από τότε που ξεκινήσαμε τα στέρεα...

3) Υπάρχει περίπτωση τα διαρκή νυχτερινά ξυπνήματα να οφείλονται σε οδοντοφυία; Ο μπέμπης μου ποτέ δεν κοιμόταν συνεχόμενα, πάντα ξύπναγε 2 με 3 φορές τη νύχτα για φαγητό τώρα όμως το έχει παρακάνει, νιώθω ότι αναβιώνουμε την εποχή που ήταν νεογέννητο...Μας έχει διαλύσει στο ξενύχτι...

FIcup2.png

Καλησπέρα κι από εμένα μετά από καιρό...λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να συμμετάσχω συστηματικά στην παρέα ελπίζω όλες να είστε καλά και τα μικράκια το ίδιο.

1) Η εισαγωγή στέρεων πως πήγε; Εμείς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Μετά από σχεδόν ένα μήνα προσπαθειών ο μικρός τρώει την φρουτόκρεμα το πρωί αλλά το μεσημεριανό που αποτελείται από λαχανικά και κρέας κοτόπουλο ούτε να το μυρίσει...Όταν δίναμε μόνο λαχανικά ετρωγε λίγες κουταλιές, απόταν βάλαμε το κοτοπουλάκι τον πιάνει αηδία...επίσης δεν έχει μειώσει καθόλου το θηλασμό.

2) Ὀσες αποθηλάζετε το κάνετε από προσωπική επιλογή ή σας οδηγεί το μωρό; Στην πρώτη περίπτωση σεβαστό, στη δεύτερη αναρωτιέμαι...το δικό μου παιδί είναι τόσο περίεργο; Θηλάζει συνεχώς, ίχνος επιθυμίας αποθηλασμού δεν δείχνει. Όλη νύχτα ξυπνά κάθε τρεις κ λίγο και θηλάζει ειδικά από τότε που ξεκινήσαμε τα στέρεα...

3) Υπάρχει περίπτωση τα διαρκή νυχτερινά ξυπνήματα να οφείλονται σε οδοντοφυία; Ο μπέμπης μου ποτέ δεν κοιμόταν συνεχόμενα, πάντα ξύπναγε 2 με 3 φορές τη νύχτα για φαγητό τώρα όμως το έχει παρακάνει, νιώθω ότι αναβιώνουμε την εποχή που ήταν νεογέννητο...Μας έχει διαλύσει στο ξενύχτι...

Λοιπόν

1) εμεις τα πηγαμε πολύ καλά στο θέμα στερεές τροφές. Στην αρχή δεν μας άρεσε το κολοκύθι οπότε του το έβγαλα για ένα διάστημα. Το ξαναέβαλα και είμαστε πολύ καλά. Και με το μήλο είχαμε δυσκοιλιοτητα στην αρχή, του το έβγαλα και ειμαστε εξισου καλά. Γιατί δεν του δίνεις οτι του αρέσει μέχρι να μάθει να τρώει καλά και μετά βάλε αλλά πολύ λιγο. πχ πολύ λιγοτερο κοτοπουλο ώστε να συνηθιζει λιγο λίγο.

2)δεν σκοπεύω να αποθηλάσω μέχρι να το ζητήσει ο ιδιος. Κι εμεις με την εισαγωγή των στερεών θηλάζουμε περισσοτερο και έχουμε κόψει σχεδόν τελείως το συμπλήρωμα.

3) Κι εμενα ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ και θηλάζει. Πιστέυω οτι είναι τα δόντια γιατι πολλές φορές ξυπνάει και κλαίει ενώ δεν ανοίγει τα μάτια. άρα πονάει. Υπομονή. Φάση είναι θα περάσει!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Τι κάνετε κοπέλες?εγώ αδιαθέτησα σήμερα κι έτσι έκλεισε και επίσημα ο κύκλος της εγκυμοσύνης μου.....

Με τις στέρεες εμείς δε δυσκολευτήκαμε καθόλου αλλά είναι θέμα παιδιού...η δικιά μου έδειχνε ότι ξέκοβε από το στήθος,έκανε 4-5 ώρες να θηλάσει,βαριόταν γρήγορα, δεν πήρε βάρος από 4ο σε 5ο.... αντίθετα τρώει με όρεξη και μεγάλες ποσότητες από την αρχή.,πχ τον πουρέ λαχανικών τν τσακίζει τρωει 3 πατάτες μικρές 2 καρότα και 1 κολοκύθι,δηλ περ 300 ml με μεγάλη ευκολία.... γκρινιάζει μόνο αν νυστάζει και επειδή της τη δίνει που ναι δεμένη στο καρεκλακι..... γενικά φανηκε ότι ήταν έτοιμη,δε μας δυσκόλεψε.... Όσο για τους βραδυνού θηλασμούς τους είχαμε κόψει, παλλινδρόμησε βέβαια όταν αρρώστησε, αλλά δεν κράτησε πολύ... ακόμη κι αν της δώσω στήθος το βράδυ, που τυχαίνει κάποιες φορές που ξυπνάει ανήσυχη, περισσότερο αναζητά να πιπιλήσει παρά να φάει.... πάντως είναι θέμα παιδιού και είναι και δύσκολο το timming δόντια στέρεες νέες κατακτήσεις πχ μπουσούλημα και κάθισμα,οοοολα μαζί. Επίσης μπορεί κάποιες γεύσεις να μην τους αρέσουν είναι ανθρωπάκια κι αυτά με γούστο!!!!!

Rania2810 μεγιά το δόντι.....χαχαχαχα με το καλό και τα υπόλοιπα!!!

Pleiad περαστικά......

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Kαλημέρα κορίτσια. Εχθές ανακάλυψα και το πρώτο μας δοντάκι!Κάτω δεξιά! Αντε καλά μασήματα!!

πωπω! σιδερένιο!

στο θηλασμό ενοχλεί; τι κάνουμε τώρα;:confused:

Τι καλα! εμεις ακομα δεν εχουμε δει δοντακι!

κοριτσια εγω ειμαι με γαστρεντεριτιδα απο χτες και σε αποσταση απο την μικρη...:'(

περαστικά σας:D

1) έχω φίλη που μετά από 2 μήνες που δεν άνοιγε στόμα, έφαγε ξαφνικά όταν ήρθε η ώρα του... κ εμένα μόνο μεσημέρι τρώει ασχέτως μενού, γιατί μόνο τότε πεινάει... δεν του αρέσει το μοσχάρι κ οι πολύ πηχτές κρέμες

2)θηλάζει το ίδιο συχνά κ με περισσότερη διάρκεια... ξυπνάει συχνότερα αλλά πολλές φορές πιπιλάει, δεν πεινάει

3) είναι φορές που στριφογυρνάει συνέχεια κ μπαινοβγαίνει στο στήθος για μισή έως μία ώρα... άλμα, δόντια, ανασφάλεια; κι εγώ αναρωτιέμαι

φάγαμε βρώμη κ φακές :P

έχω παρατηρήσει ότι με κάθε νέα τροφή κάνει 2ήμερη δυσκοιλιότητα κ μετά επανέρχεται...

το κρέας το ρεύεται πολύ σαν να του έρχεται βαρύ κ μείωσα την αναλογία, εσάς;;;

όταν μαγειρεύετε για 2 μέρες, το κρατάτε αλεσμένο;;; βαρέθηκα όλη την ώρα να πλένω το μπλέντερ!

πωπω! σιδερένιο!

στο θηλασμό ενοχλεί; τι κάνουμε τώρα;:confused:

περαστικά σας:D

1) έχω φίλη που μετά από 2 μήνες που δεν άνοιγε στόμα, έφαγε ξαφνικά όταν ήρθε η ώρα του... κ εμένα μόνο μεσημέρι τρώει ασχέτως μενού, γιατί μόνο τότε πεινάει... δεν του αρέσει το μοσχάρι κ οι πολύ πηχτές κρέμες

2)θηλάζει το ίδιο συχνά κ με περισσότερη διάρκεια... ξυπνάει συχνότερα αλλά πολλές φορές πιπιλάει, δεν πεινάει

3) είναι φορές που στριφογυρνάει συνέχεια κ μπαινοβγαίνει στο στήθος για μισή έως μία ώρα... άλμα, δόντια, ανασφάλεια; κι εγώ αναρωτιέμαι

φάγαμε βρώμη κ φακές :P

έχω παρατηρήσει ότι με κάθε νέα τροφή κάνει 2ήμερη δυσκοιλιότητα κ μετά επανέρχεται...

το κρέας το ρεύεται πολύ σαν να του έρχεται βαρύ κ μείωσα την αναλογία, εσάς;;;

όταν μαγειρεύετε για 2 μέρες, το κρατάτε αλεσμένο;;; βαρέθηκα όλη την ώρα να πλένω το μπλέντερ!

κι εμεις ξεκιναμε βρωμη, κολοκυθα, πιπερια, σελινο, σπανακι,μπροκολο, μοσχαρι και ροδι. βγαζουμε την πατατα γιατι θηλαζουμε πολυ και παιρνουμε πολυ βαρος, ειμαστε 9,5 κιλα και 74 εκατοστα. αλεθω σε καθε γευμα. το δοντι ενοχλησε μεχρι να βγει γιατι με δαγκωνε απο τον πονο. τωρα εχει καπως ηρεμησει. οι φακες δεν ειναι βαριες?

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια! Επιστροφη του ασωτου...σφαχτε βοδι να κανιβαλισω :D

Ειχα θεμα με το κινητο δε μπορουσα να μπω, χορευε η σελις..

ελπιζω να ειστε καλα...θα προσπαθησω να διαβασω τα νεα σας..

εμεις καλα ειμαστε, εχουμε κανει τη νυχτα μερα κ οποιος αντεξει..

δοντια δε βγαλαμε αλλα μας ταλαιπωρουν, απο στερεες τρωμε 6-7 κουταλιες..αυτα σε γενικες γραμμες..

σας φιλω..

twt6p2.png

κι εμεις ξεκιναμε βρωμη, κολοκυθα, πιπερια, σελινο, σπανακι,μπροκολο, μοσχαρι και ροδι. βγαζουμε την πατατα γιατι θηλαζουμε πολυ και παιρνουμε πολυ βαρος, ειμαστε 9,5 κιλα και 74 εκατοστα. αλεθω σε καθε γευμα. το δοντι ενοχλησε μεχρι να βγει γιατι με δαγκωνε απο τον πονο. τωρα εχει καπως ηρεμησει. οι φακες δεν ειναι βαριες?

τα έχουμε φάει ήδη! εκτός πιπεριάς που δεν ξέρω με τι να τη συνδυάσω κ ρόδι που το φοβάμαι για κοκκινίλες στον ποπό...

με τις φακές, αν εξαιρέσουμε λίγα αέρια, όλα καλά, με τα κρέατα έχει θέματα όπως είπα κ πιο πάνω...

την κολοκύθα τη λατρεύει, με αυτή ξεκινήσαμε λαχανικά (κ στο περίσσευμα έβαζα άχνη κ την έτρωγα εγώ, χιχιχιχι) :P

εχθές του έκανα κουσκουσάκι κ το τσάκισε! πρώτη φορά δεν πέταξα φαγητό!

ο δε μπαμπάς μας, ο μακαρονάς, έκανε ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά :D

Γεια σας κοριτσια! Επιστροφη του ασωτου...σφαχτε βοδι να κανιβαλισω :D

Ειχα θεμα με το κινητο δε μπορουσα να μπω, χορευε η σελις..

ελπιζω να ειστε καλα...θα προσπαθησω να διαβασω τα νεα σας..

εμεις καλα ειμαστε, εχουμε κανει τη νυχτα μερα κ οποιος αντεξει..

δοντια δε βγαλαμε αλλα μας ταλαιπωρουν, απο στερεες τρωμε 6-7 κουταλιες..αυτα σε γενικες γραμμες..

σας φιλω..

άντε βρε κοριτσάκι! νόμιζα ότι μας εγκατέλειψες κ πολύ στεναχωρέθηκα :(

άντε να βλέπω δυναμικό come back :D

λοιπόν, κορίτσια εγώ έχω θέμα με τις αναλογίες στο φαγητό... δεν μπορώ να το πετύχω, μια το κάνω πολύ πηχτό μια πολύ αραιό (εεεε εντάξει, δεν είμαι κ η καλύτερη μαγείρισσα)... τι θα λέγατε να γράφαμε κ καμιά συνταγή από αυτά που αρέσουν στα παιδιά μας;

Γεια σας κορίτσια!

η μικρή μου έχει κρυώσει μάλλον... και μαζί με αυτό έχουμε και το πρώτο μας δοντάκι από χτες! και ακολουθεί και το δεύτερο από δίπλα!

έχει όμως γκρίνια και δεν τρώει καλά...

πολύ καλή ιδέα, να γράφουμε συνταγές! εμείς όμως δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα λαχανικά και έτσι δεν ξέρω τι να σας γράψω...

HXs0p3.png

wocnp3.png

Λοιπον εμεις τρώγαμε μεχρι στιγμης πατατα-καροτο-κολοκυθι. Μετα προσθέσαμε και κοτοπουλο. Εχθές και προχθές φάγαμε μοσχάρι με κουνουπίδι, κοκκινη πιπερια και κολοκύθα. Σήμερα και αύριο θα του εχω κολοκύθα-κουνουπιδι-κοκκινη πιπεριά και κολοκύθι. Σε αυτα προσθέτω λίγο λάδι και λεμόνι. Αυτο εννοείτε με τις συνταγές?

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Λοιπον εμεις τρώγαμε μεχρι στιγμης πατατα-καροτο-κολοκυθι. Μετα προσθέσαμε και κοτοπουλο. Εχθές και προχθές φάγαμε μοσχάρι με κουνουπίδι, κοκκινη πιπερια και κολοκύθα. Σήμερα και αύριο θα του εχω κολοκύθα-κουνουπιδι-κοκκινη πιπεριά και κολοκύθι. Σε αυτα προσθέτω λίγο λάδι και λεμόνι. Αυτο εννοείτε με τις συνταγές?

κατ' αρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση :)

μοσχαράκι με κουνουπίδι-πιπεριά! ενδιαφέρων συνδυασμός! το δέχτηκε καλά;

κι αυτό καλό είναι, αν κι εγώ είμαι λίγο έως πολύυυ άσχετη κ έχω απορίες:

τη φλούδα από την πιπεριά την έβγαλες;

το λάδι το μετράω κ βάζω 2 κ.γλ. ανά 200 ml

λεμόνι έβαζα 1 κ.γλ. αλλά κάπου διάβασα ότι κατηγορήθηκε για αναιμία στα βρέφη κ βάζω σέλινο ή μόνο σταγονίτσες

πλέον μετράω κ το νερό γιατί έχω θέμα με τις αναλογίες, 2 φλ.τσ. για φαγητό 2 ημερών

στο κουσκουσάκι έβαλα για κάθε φλ.τσ. 1 κ.σ. κους-κους, αλλά αποδείχθηκε λίγο γιατί βγήκε αραιό, ενώ με τη βρώμη που είχα κάνει ήθελε λιγότερο γιατί την επόμενη έπηξε πολύ...

όταν μου βγαίνει πολύ αραιό πριν φάει ρίχνω λίγο σκόνη βιολογική κρέμα για να πήξει...

στο μοσχάρι αυτή τη φορά τη μερίδα 90γρ. από τον κρεοπώλη την έκανα για 2 μέρες κ το έφαγε όλο!

αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε με!

κοριτσάκια μου πολλές ευχές σε σας κ στα μπεμπάκια σας!!!

καλά να περάσετε στις γιορτές!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...