Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες , κοριτσια ειμαι σιγουρη οτι το εχετε ηδη αναλυσει το θεμα αλλα,θελω βοηθεια..γεννησα στις 6/9 και ημουν πολυ χαρουμενη για τον θηλασμο , γιατι ολα ξεκινησαν μια χαρα, μα μολις ηρθαμε σπιτι , αντι το παιδι να βαλει εχασε βαρος!! Ο παιδιατρος μου ειπε να δωσω ξενο και φυσικα το εκανα .Η μαια μου , μου ειπε να παρω μαγια μπυρας 2*3 την ημερα , μα εδω διαβαςα οτι για να βοηθηςει στο γαλα πρεπει να παιρνεις πολυ παραπανω..Νοικιασα και ενα νοσοκομειακο θηλαστρο το οποιο χρηςιμοποιω καθε δυο ωρες , μα με το ζορι βγαζω 30 ml συνολικα!πολυ απογοητευτικο..καθε φορα σκεφτομαι οτι θα ναι και η τελευταια που το χρησιμοποιω , τι νοημα εχει για 20-30 ml ,μονο ταλαιπωρια...

Κοπέλα μου, μην απογοητεύεσαι καθόλου... Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πεις οτι δεν τα κατάφερνεις με τον θηλασμό... Γνώμη μου είναι να βάζεις όσο γίνεται περισσότερο το μωρό στο στήθος, εκείνο θα αυξήσει την παραγωγή σου... Όσο περισσότερο συμπλήρωμα δίνεις τόσο θα το συνηθίζει το μωρό και δε θα δέχεται το στήθος, κάνε το όσο είναι νωρίς... Όσο για το θήλαστρο, φαντάσου εγώ μετά από 1 μήνα αποκλειστικού θηλασμού, όταν δοκίμασα να βγάλω με το θήλαστρο έβγαζα 10-30 ml είχα σοκαριστεί... όμως θέλει υπομονή σταδιακά θα αρχίσεις να βγάζεις παραπάνω... εγώ έφτασα μετά από 15 μέρες χρήσης περίπου να βγάζω 150ml (με 3-4 αντλήσεις σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα)... Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική η ποσότητα που βγάζεις με το θήλαστρο με αυτή που μπορεί να βγάλει το μωρό πίνοντας απευθείας! Υπομονή και επιμονή ;)!

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σε ολες , κοριτσια ειμαι σιγουρη οτι το εχετε ηδη αναλυσει το θεμα αλλα,θελω βοηθεια..γεννησα στις 6/9 και ημουν πολυ χαρουμενη για τον θηλασμο , γιατι ολα ξεκινησαν μια χαρα, μα μολις ηρθαμε σπιτι , αντι το παιδι να βαλει εχασε βαρος!! Ο παιδιατρος μου ειπε να δωσω ξενο και φυσικα το εκανα .Η μαια μου , μου ειπε να παρω μαγια μπυρας 2*3 την ημερα , μα εδω διαβαςα οτι για να βοηθηςει στο γαλα πρεπει να παιρνεις πολυ παραπανω..Νοικιασα και ενα νοσοκομειακο θηλαστρο το οποιο χρηςιμοποιω καθε δυο ωρες , μα με το ζορι βγαζω 30 ml συνολικα!πολυ απογοητευτικο..καθε φορα σκεφτομαι οτι θα ναι και η τελευταια που το χρησιμοποιω , τι νοημα εχει για 20-30 ml ,μονο ταλαιπωρια...

κατ΄αρχην να σου ζησει το παιδάκι σου

φυσικά κ θα δώσεις ξένο, προέχει η ζωή του παιδιού σου

κι εγώ είχα μεγάλο θέμα... αρχικά πήρα 40/ημέρα χάπια μαγιάς κ 1 εβδομάδα μετά τα έκανα 20, τα ανέβασα-κατέβασα ανά 9... 9/μέρα μου είχε πει η μαία παίρνουν αυτές που έχουν γάλα, εγώ δεν είχα...

η πρώτη μου άντληση ήταν 1,5 ml κ τώρα θηλάζω με 150/μέρα συμπλήρωμα! έχε θάρρος... να ξέρεις η χρήση του νοσοκομειακού πρέπει να συμπληρώσει εβδομάδα για να κρίνεις πως πάει... εγώ είχα αύξηση ως 5ml/μέρα... αν εννοείς 20-30 ml για κάθε φορά κ όχι ημερησίως είναι πολύ καλά... μην αμελείς να βάζεις το μωρό στο στήθος όσο μπορείς πιο πολύ ακόμη κ όταν κοιμάται άστο να πιπιλάει κ το γάλα σου θα αυξηθεί... οι 40 μέρες είναι ορόσημο μετά θα δεις τεράστια διαφορά... πίνε κ τσάι μάραθο (σπόρους) 1-3/μέρα βοηθά κ στα αέρια που φέρνει η μαγιά

είχα κόσμο κι έκλεισα βιαστικά... συνεχίζω...\

ξέρεις πόσες φορές έκλαψα κι έλεγα θα τα παρατήσω δεν έχει νόημα;;;

είναι λογικό να σκέφτεσαι έτσι, είναι κ η ψυχολογία της λεχώνας κ το χειρότερο είναι όταν το μωράκι σου κλαίει κ σε χρειάζεται κ δε μπορείς να το πάρεις αγκαλιά γιατί κάνεις άντληση!!! τα έζησα κ σε καταλαβαίνω!

όταν όμως έβλεπα ότι με το δικό μου γαλατάκι ηρεμούσε έπαιρνα κουράγιο!

πες μας όμως για να μη σου δίνουμε άκυρες συμβουλές πόσο συμπλήρωμα δίνεις; το μωρό θηλάζει; πόσο βάρος είχε; μήπως χρησιμοποιείς ψευδοθηλές; καταπίνει ή κοιμάται στο στήθος; χρησιμοποιείς ωράρια θηλασμού;

το μωράκι σου είναι μικρό ακόμα, εγώ τότε έδινα συμπλήρωμα 30ml/2 ώρες, καμιά φορά πεινούσε νωρίτερα κι άλλες αργότερα, δεν πεινάνε πάντα το ίδιο, περνάνε άλματα, άστο να σε καθοδηγήσει αυτό κ μη το μπουκώνεις...

καλημερα καλημερα

ChristinaM με καλυψαν οι κοπελες πριν και οτι θες ειαμστε εδω σε οτι μπορουμε να απαντησουμε

κοιτα ομως καλυτερα sto parents στην ενοτητα θηλασμου και πιο ειδικοι θα σου απαντησουν και περισσσοτερες πληροφοριες εχει

τωρα που λεμε για μαγια να ρωτησω εμενα μου φεραν προχτες ενα βαζακι και δεν εχω παρει ποτε ξερει καμια δοσολογια ετσι για να το δοκιμασω αν γινετε τιποτα ??

φιλια και πολλα κουραγια μανουλες

XSx2p3.png

REkCp3.png

καλημερα καλημερα

ChristinaM με καλυψαν οι κοπελες πριν και οτι θες ειαμστε εδω σε οτι μπορουμε να απαντησουμε

κοιτα ομως καλυτερα sto parents στην ενοτητα θηλασμου και πιο ειδικοι θα σου απαντησουν και περισσσοτερες πληροφοριες εχει

τωρα που λεμε για μαγια να ρωτησω εμενα μου φεραν προχτες ενα βαζακι και δεν εχω παρει ποτε ξερει καμια δοσολογια ετσι για να το δοκιμασω αν γινετε τιποτα ??

φιλια και πολλα κουραγια μανουλες

το κουτάκι γράφει 6/μέρα, αλλά όπως είπα κ παραπάνω οι θηλάζουσες παίρνουν 9 (3*3) είπε η μαία μου, εγώ όμως παίρνω ακόμα 20 (4*5)...

2 εβδομάδες τα παίρνεις κ 1 σταματάς γιατί τα συνηθίζει ο οργανισμός...

αλλά η παιδίατρός μου τονίζει δεν ωφελούν αν δε βάζεις συνέχεια το μωρό στο στήθος...

Διαφημίσεις

Με κινδυνο να γινω κουραστικη για τις αλλες: επεθα Κριβως το ιδιο κ εδωσα συμπληρωμ. Πρωτα το εβαζα στο στηθος κ μετα εδινα συμπληρωμα, περιπου ανα 2,5-3 ωρες ... στην αρχη επινε πολυ συμπληρωμα γιατι δεν ειχα γαλα προφανως αλλα με το σενεχες ερεθισμα μετα τις 40 μερες ολο κ το μςιωνε. Με το εκλεισε 2 μηνες το κοψε τελειως-πινει σπανια, οταν δεν αντεχω τη γκρινια...

twt6p2.png

ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις κοριτσια ..

λεω να παρω λιγη μαγια γιατι θεωρω οτι ειμαι οριακα ουσιαστικα μονο λιγες φορες την ακουω να καταπινει τις αλλες δεν ξερω

θα δοκιμασω για λιγο και θα δω

πριν λιγο καναμε και το πρωτο μας βαρελακι απο ανασκελα γυρισε μπρουμητα και και σχεδον παλι στην θεση της (ε με λιγη βοηθεια)

XSx2p3.png

REkCp3.png

Αν ομως εχετε γαλα μην το δοκιμασετε ετσι για να δειτε τι θα γινει. Μπορει να οδηγηθειτε σε υπερπαραγωγη κ το μωρο παλι δε θ τρωει...

μακάρι να ήταν τόσο εύκολο! 3 μήνες παίρνω!

άσχετο, το μωρό γιατί δε θα τρώει;

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια , σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις !

Ο μπεμπης μου , γεννηθηκε με ΚΤ , 6/9 3070 , βγηκαμε απο την κλινικη 9/9 , στις 11/9 ηρθε ο παιδιατρος μας σπιτι , να τον εξετασει και τον ζυγισαμε 2840.Στις 14/9 , που τον ζυγισα , ηταν 2780 και απο κει αρχισαν ολα..ο παιδιατρος μου ειπε να του δωσω ξενο και φυσικα το εκανα , ενω νοικιασα θηλαστρο την επομενη ημερα και ξεκινησα τις αντλησεις.Καθε 2 ωρες για 15 λεπτα και καποιες φορες πολυ δυςκολα , γιατι πραγματι ο μικρος κλαιει mardo μου , αλλα και η μεγαλη μου κορουλα 3,5 ετων , απαιτει και κεινη την προςοχη μου. Ε, οταν βλεπω τα ml , απογοητευομαι..μετα απο 2 μερες , ο μικρος πηρε 130 γραμμαρια και σημερα στις 1 ειναι η ωρα του για ζυγισμα, οπου ελπιζω ναχουμε ,παει καλα.

Συνολικα , προς το παρον, ο μπεμπης πινει περιπου 420 ml, απο τα οποια τα 300 ειναι δικα μου , τα. 120 συμπληρωμα.

Μαγια , μου ειπε η μαια μου να ξεκινησω 15/9 , 2*3 , αλλα διαβαζοντας εσας , την αυξησα απο μονη μου στις 4*5, αυτα!

;);)

Συνονόματη χριστίνα..... Εγώ δίνω κάθε μέρα στη μικρή περί τα 160-200 ml συμπλήρωμα και όλα τα υπόλοιπα στήθος (περίπου 600 ml). Τα 120 ml που πιπβει το μωράκι σου είναι λίγο μη σε αγχώνει ότι θα εμποδίσουν το θηλασμό... Μακάρι να τα καταφέρετε αν το θες και να μην πίνει καθόλου αλλά αυτή η ποσότητα είναι το 1/5 της καθημερινής κατανάλωσης!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Καλημερα κοριτσια , σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις !

Ο μπεμπης μου , γεννηθηκε με ΚΤ , 6/9 3070 , βγηκαμε απο την κλινικη 9/9 , στις 11/9 ηρθε ο παιδιατρος μας σπιτι , να τον εξετασει και τον ζυγισαμε 2840.Στις 14/9 , που τον ζυγισα , ηταν 2780 και απο κει αρχισαν ολα..ο παιδιατρος μου ειπε να του δωσω ξενο και φυσικα το εκανα , ενω νοικιασα θηλαστρο την επομενη ημερα και ξεκινησα τις αντλησεις.Καθε 2 ωρες για 15 λεπτα και καποιες φορες πολυ δυςκολα , γιατι πραγματι ο μικρος κλαιει mardo μου , αλλα και η μεγαλη μου κορουλα 3,5 ετων , απαιτει και κεινη την προςοχη μου. Ε, οταν βλεπω τα ml , απογοητευομαι..μετα απο 2 μερες , ο μικρος πηρε 130 γραμμαρια και σημερα στις 1 ειναι η ωρα του για ζυγισμα, οπου ελπιζω ναχουμε ,παει καλα.

Συνολικα , προς το παρον, ο μπεμπης πινει περιπου 420 ml, απο τα οποια τα 300 ειναι δικα μου , τα. 120 συμπληρωμα.

Μαγια , μου ειπε η μαια μου να ξεκινησω 15/9 , 2*3 , αλλα διαβαζοντας εσας , την αυξησα απο μονη μου στις 4*5, αυτα!

κοριτσάκι μου, τα πάτε πολύ καλά! δίνεις μόνο 1/5 συμπλήρωμα!

εγώ όταν άρχισα την παραγωγή έδινα πάνω από 2/3 κ όταν έφτασα τα 300/μέρα από άντληση επέστρεψα το νοσοκομειακό κ έβαζα συνέχεια το μωρό στο στήθος κ μόνο όταν έκλαιγε κ δε καθόταν άλλο έδινα συμπλήρωμα... ε, αμέσως έπαιρνε συμπλήρωμα 4/μέρα από 90ml κ σταδιακά το μείωσε μόνος του...

κάνε υπομονή μέχρι να ανακτήσετε το βάρος γέννησης κ λίγο να το ξεπεράσετε κ μετά μπορείς να επιμείνεις πιο πολύ στο θηλασμό, θα στο πει κ ο παιδίατρος αυτό...

προσπάθησε το δικό σου γάλα να το παίρνει πιο πολύ απευθείας από το στήθος κ όχι από μπουκάλι, πρώτα το μωρό κ μετά το θήλαστρο, μη σε ανησυχεί η ποσότητα, θα είναι λιγότερη γιατί πίνει το μωρό, να θυμάσαι ότι τις αντλήσεις τις κάνεις για το ερέθισμα κ όχι για να βγάλεις γάλα, το οποίο δε στο βγάζει όλο, πάντα αφήνει... μη νομίζεις κ εγώ ακόμα 20ml βγάζω όποτε αντλώ γιατί πίνει κ το μωρό...

συζήτησε με τη μαία σου την τεχνική θηλασμού, ίσως χρειαστεί να κάνεις μαλάξεις κατά το θηλασμό, γιατί από ότι καταλαβαίνω έχεις γάλα, αλλά για κάποιο λόγο το μωρό δεν πίνει αρκετό, ίσως δεν έχει δυνάμεις επειδή είναι μικρούλι ακόμα...

αλοβεσάκι είχες ρωτήσει για το ρηλάξ:

μου δώσανε πριν 3 εβδομάδες κ πραγματικά μου έλυσε τα χέρια... ακόμη κι όταν θέλει την προσοχή μου κάθεται εκεί κ του μιλάω, ενώ πρώτα μου είχαν κοπεί τα χέρια... με το που έκλεισε 3 μήνες άρχισε να κάθεται κ πιο πολύ ώρα... τον αφήνω κοιμάται ένα τέταρτο, ξυπνάει, κάνω πως δεν άκουσα και περνάει άλλο ένα τέταρτο μιλώντας στα παιχνιδάκια που κρέμονται, οπότε έχω μισή ώρα για δουλειές!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...