Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 35 λεπτά , Alex@ είπε:

Μου ειχανε πει τελευταίο γεύμα στις 7 το απόγευμα  κάτι ελαφρύ να φάω ομως, ούτε νερό. Το πρωί έγινε η ωοληψία, λογω ελαφριάς αναισθησία πρέπει να είναι άδειο το στοναχι.  Πάρε κ ρώτα τις μαιες θα σου δώσουν οδηγίες. Καλή επιτυχία!!!

Έχει να κάνει με την ώρα που έχεις κάνει την ovitrelle. Εμένα συνήθως μου έλεγαν κάτι ελαφρύ μέχρι τις 8 το απόγευμα, νερό μέχρι τις 12 το βράδυ. Βέβαια δεν είχα κάνει ποτέ ωοληψια πριν τις 10 το πρωί. Επίσης με ελάχιστο νερό δεν παραλείπεις να πάρεις το χάπι του θυρεοειδη σου το πρωί της ωοληψιας. 

πρίν από 4 λεπτά , Kate89 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και καλή Κυριακή να έχουμε!! Να σας ρωτήσω,ο στομαχόπονος είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης; από χθες το βράδυ νιώθω το στομάχι μου βαρύ λες και έχω φάει πέτρες και πονάει λίγο, δεν μου κάνει όρεξη να φάω τίποτα! Δεν είναι όμως σαν ναυτία ή ανακατοσουρα 

Καλημερα κοριτσι μου! Δεν ξέρω αν είναι συμπτωμα, ίσως είναι και από τα φάρμακα τόσο καιρό. Τα utrogestan κάνουν δυσκοιλιότητα οπότε μπορεί να έχεις θέματα και με το στομάχι και με το έντερο. Εμένα γενικά δε μου κάνει τρελή όρεξη για φαγητό. Ανέβηκα στη ζυγαριά να δω πόσα κιλά πήρα τώρα ειδικά και με την κορτιζόνη και τελικά είδα ότι έχω χάσει σχεδόν 1 κιλο. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και να σας ζήσουν τα μπεμπάκια σας....

Ειμαι και εγώ μια μανούλα Απριλίου και δευτερότοκος....

Το πρωτο μου παιδί το θήλασα αποκλειστικά 20 μέρες και μετά 4,5 μήνες μικτή διατροφή, ώσπου κόπηκε το δικό μου γάλα...

Τώρα ενημερώθηκα πιο καλά και τα πάμε και καλά με τον αποκλειστικό θηλασμό.......

Θέλω να σας δωσω κουραγιο, γιατί διαβάζω ότι πολλές "ζορίζεστε " με το θέμα......

Λοιπόν, επειδή είμαστε θηλαστικά όντα, θεωρώ ότι η φύση έχει προνοήσει για αυτό...βάζετε συνεχώς τα μπεμπάκια στο στήθος...όλη μέρα......έτσι αυξανεται η παραγωγή.....η μικρή μου θήλαζει ακόμα και τώρα συνεχώς (έχει βέβαια και ΓΟΠ και περιπλέκονται λίγο τα πράγματα).....για τις θηλές την κρεμούλα που βάζετε τη γνωστή και το πιο καλό.....Τόπλες και βάζετε γάλα στις θηλές για να θρέψουν.....καλό σκούπισμά μετά από κάθε πλύσιμο για αποφυγή υγρασίας..το θήλαστρο δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπου για να δείτε αν έχετε γαλα......κάντε, αν θέλετε να θηλάσετε, υπομονή 49 ημέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός...μην περιμενετε προγραμμα φαγητου......τα θηλάζοντα βρέφη δεν εχουν ωραρια....

Το πιο σημαντικό όμως είναι να νιωθετε εσεις καλα....αν αισθανεστε πιεσμενες, καταπονημενες, κοψτε τον.....η καλη ψυχολογια ειναι πολυ βασικη......οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες, η προσαρμογη.....διωξτε τυψεις και ενοχες......η καθε μανουλα ειναι μοναδικη για το παιδι της, ειτε το θηλαζει ειτε οχι......ευτυχισμενη μανουλα=ευτυχισμενο μωρο, με οτι αυτο συνεπαγεται.......

Ολα αυτα δε σας τα λεω απο θεση ισχυος.εχω περασει και εγω δυσκολες μερες.....κλειστε τα αυτιά σας σε τρίτους και εμπιστευτείτε το παιδιατρό σας και το ενστικτό σας......

Ολα θα πανε καλά με τον ενα η τον αλλο τροπο.....

Φιλιά στα πατουσακια

Καλωσορισατε στο συναρπαστικο κόσμο της μητροτητας.....:D:D:D:D:D

Εχω μια απορία και σε παρακαλω μην γελάσεις. Οι μανούλες που κάνουνε και δευτερο και τριτο και τέταρτο παιδάκι ξεχνάνε τις δυσκολίες απο το πρώτο ή δεν είχαν στο πρώτο? Εγώ απο τοτε που γέννησα βλέπω οτι το παιδάκι μου πονάει. Κλαίει σπαρακτικά απο την πείνα, απο τους κολικούς, σε λιγο καιρό θα κλαιει απο τα δοντάκια που θα βγάζουμε. (Μαζί κλαίει και η μαμα!) Οι πρώτοι μήνες θα περάσουν μέσα στο κλαμα. Ρωτάω γιατί κάτι πέταξε ο άντρας μου για δευτερο και τον κοίταξα με γουρλωτά ματια λες και είναι τρελός! :roll:

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rania σκέψου ότι εμείς είχαμε να πιούμε συμπλήρωμα 10 μέρες και δεν είχαμε τέτοιες αντιδράσεις... Χθες ήπιε συμπλήρωμα το βράδυ 60 ml και τα ξημερώματα άλλα 60... Μετά έπαιρνε μόνο στήθος και δεν γκρίνιαζε κοιμήθηκε κ κάνα 2 ωρο 1-3 και από εκείνη την ώρα είναι στο στήθος... Θέλω να δώσω συμπλήρωμα αν δώσω το βράδυ... Όχι ενδιάμεσα... Τώρα αν εγώ πω ότι πίνω φρέντο καπουτσίνο κ φρέντο εσπρέσο θα με κράξετε ε;;; Η παιδίατρος μας είπε γενικα 1 καφε its ok... Δε διευκρινησε είδος.... Κόβεται μαχαίρι από αύριο...

Όσο για τη θηλή μπορεί να την κράτησα λάθος προσπάθησα να κάνω την πλάγια στάση για να μην πονάει η ουρά και η μέση μου αλλά προφανώς δεν μπορώ να το κάνω σωστά... Ο πόνος πάντως και εκεί έχει ηρεμήσει καπως και δεν σταμάτησα εννοείται να θηλάζω από κει...

Α και όσο για το 2ο..... Καλά κρασά..... Δεν παίζει η πιθανότητα!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Rania, τι να.πω, ακουω δεν πονατε κ μενω ενεα!!!!

Πιθανον να πιανοει λαθος, αλλα αν δε βοηθαει το στηθος κ η θηλη τι να κανουμε; δοκιμασα κ κατω απ τη μασχαλη να τη βαλω αλλα τπτ... ειμαι πεπεισμενη οτι παιζει ρολο η... πρωτη υλη!!! Απλα ευχομαι.οσο.μεγαλωνει να της ειναι πιο ευκολο κ σ εμενα λιγοτερο επωδυνο...

Μoody, καταλαβαινω τι λες.απλα αναρρωτιεμαι.γιατι σκεφτεσαι να κοψεις μαχαιρι το θηλασμονκ οχι να της δινεις επιπλεον κ συμπληρωμα, ωστε να μην εξουθενωνεσαι.... θα εχεις ετςι τα οφελη κ απο τα δυο :)

Ο.καφες σιγουρα ευθυνεται.ως ενα βαθμο... αλλα να σε δω πως υλθα τα βγαλειςμπερα με αυπνια κ χαμομηλια....μα χαμομηλια;;;;; τι ελπιδες εχεις να σταθεις.ορθια;

Εγω.θα την πω.την αμαρτια μου... πινω διπλο ελκηνικο.το πρωι κ φρεντο καπουτσινο ντεκαφεινε το.απογευμα...οταν προλαβαινω δλδ...

Ο γαλλικος ρε παιδια δεν εχει κ τοσο λιγη καφεινη...εχει απο τις υψηλοτερες.δοσεις, καθως σερβιρεται συνηθως σε κουπα 250-300 γρ κ η περιεκτικοτητα που βρισκουμε

αναφερεται στα 100 γρ... για ψαξτε το...

twt6p2.png

Αληθεια moody, ποσους καφεδες πινεις τη μερα; πριν καταφυγεις στα χαμομηλια.δοκιμασε αλλο ειδος.η μικροτερη ποσοτητα... αλλιως σε βλεπω να παθαινεις κανα στερητικο κ να αποτελειωνεσαι.:/

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Εχω μια απορία και σε παρακαλω μην γελάσεις. Οι μανούλες που κάνουνε και δευτερο και τριτο και τέταρτο παιδάκι ξεχνάνε τις δυσκολίες απο το πρώτο ή δεν είχαν στο πρώτο? Εγώ απο τοτε που γέννησα βλέπω οτι το παιδάκι μου πονάει. Κλαίει σπαρακτικά απο την πείνα, απο τους κολικούς, σε λιγο καιρό θα κλαιει απο τα δοντάκια που θα βγάζουμε. (Μαζί κλαίει και η μαμα!) Οι πρώτοι μήνες θα περάσουν μέσα στο κλαμα. Ρωτάω γιατί κάτι πέταξε ο άντρας μου για δευτερο και τον κοίταξα με γουρλωτά ματια λες και είναι τρελός! :roll:

Αν σου λέει κάτι ότι έκανα 4,5 χρόνια για να αποφασισω για 2ο παιδι, τι εχεις να πεις? Με το γιο μου έκανα να κοιμηθώ 2 χρονια.....όχι, δεν ξεχνας, αλλα εισαι πιο εμπειρη και το βλεπεις αλλιως....και εμένα παλλινδρομηση+φοβεροι κολικοι=κλαμα αφορητο.....και εγω στεναχωριεμαι, αλα ΤΩΡΑ ειμαι ψυχραιμη......δεν μπορω να κανω κατι αλλο......Κοριτσια, ειναι νωρις για 2ο......ας απολαυσετε τωρα το πρωτο σας παιδακι και ολα θα γινουν.....και κατι ακομα.....βγαινετε εξω όσο μπορειτε, κανει καλο στην ψυχολογια.....

ΟΛα θα πανε καλα

nZP1p3.png

585Ep3.png

255rp3.png

Πίνω ένα τη μέρα κάθε πρωί μετά το θηλασμό!!! Δηλ μια δόση... Τι να πω... Ας το δοκιμάσω κ αυτό... Όσο για τη μεικτή διατροφή αυτό κάναμε στην αρχή αλλά η παιδίατρος είπε αυστηρά θηλασμό κ συμπλήρωμα μόνο σε έσχατες περιπτώσεις... Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί θέλω να ηρεμήσω κ δν μπορω η κούραση δε με βοηθά να σκεφτώ ψύχραιμα!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Αλοβέσα, είμαστε 26 ημερών 3500γρ

Μούντυ, έχεις δοκιμάσει να θηλάσεις ξαπλωμένη; με αυτό τον τρόπο μπορείς και να κοιμάσαι κι έτσι να ξεκουράζεσαι

Κορίτσια οι πληγωμένες θηλές μπορεί να οφείλονται και σε κοντό χαλινό (πετσούλα στη γλώσσα του μωρού)

Βελονιές έχω κι εγώ μετά την κάθε άντληση, αλλά μόνο αν με ακουμπάει το μπλουζάκι, με τοπλες μέχρι να στεγνώσουν και να επανέλθουν είμαι οκ

Είστε σίγουρες ότι πεινάνε; εμένα πολλές φορές βάζει τα χέρια σα να πεινάει, δίνω μπουκάλι... τρώει λίγο... σαν με το ζόρι... και μετά αρκείται σε πιπίλισμα.

Ράνια όταν τρώει λαίμαργα το συμπλήρωμα του το τραβάς κάθε λίγο; εμένα τρώει λαίμαργα και ρουφούσε αέρα είπε ο παιδίατρος και είχε αέρια και πονάκια... ε, λίγο με το anticolic λίγο που του το τραβάω συν ένα μπιμπερό που είναι μόνο για μητρικό γάλα και τρώει σαν να θηλάζει (το calma της medela) έχουμε ηρεμήσει. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όποτε τον προλαβαίνω και το έχω έτοιμο πριν κλάψει ή καλύτερα πριν κάνει νευρικές κινήσεις με τα χέρια στο στόμα, τρώει πιο ήρεμα.

κ δευτερον για να μη γινει το χατηρι σε καποιους που, πραγματικα απο την πρωτη στιγμη, νιωθω οτι παρακαλανε να μην καταφερω να θηλασω κ γενικα ν αποδειχθω αναξια μανα....

Κριμα γενικα να στεναχωριεμαστς για οτιδηποτε κ να.μην.μπορουμε να χαρουμε.τα θαυματακια μας ...

Αχ! να ξερες πόσο σε νιώθω!

γι' αυτό δεν τα παρατάω...

άλλωστε το ξαναείπα: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Αλοβέσα, είμαστε 26 ημερών 3500γρ

Μούντυ, έχεις δοκιμάσει να θηλάσεις ξαπλωμένη; με αυτό τον τρόπο μπορείς και να κοιμάσαι κι έτσι να ξεκουράζεσαι

Κορίτσια οι πληγωμένες θηλές μπορεί να οφείλονται και σε κοντό χαλινό (πετσούλα στη γλώσσα του μωρού)

Βελονιές έχω κι εγώ μετά την κάθε άντληση, αλλά μόνο αν με ακουμπάει το μπλουζάκι, με τοπλες μέχρι να στεγνώσουν και να επανέλθουν είμαι οκ

Είστε σίγουρες ότι πεινάνε; εμένα πολλές φορές βάζει τα χέρια σα να πεινάει, δίνω μπουκάλι... τρώει λίγο... σαν με το ζόρι... και μετά αρκείται σε πιπίλισμα.

Ράνια όταν τρώει λαίμαργα το συμπλήρωμα του το τραβάς κάθε λίγο; εμένα τρώει λαίμαργα και ρουφούσε αέρα είπε ο παιδίατρος και είχε αέρια και πονάκια... ε, λίγο με το anticolic λίγο που του το τραβάω συν ένα μπιμπερό που είναι μόνο για μητρικό γάλα και τρώει σαν να θηλάζει (το calma της medela) έχουμε ηρεμήσει. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όποτε τον προλαβαίνω και το έχω έτοιμο πριν κλάψει ή καλύτερα πριν κάνει νευρικές κινήσεις με τα χέρια στο στόμα, τρώει πιο ήρεμα.

Και τον διακόπτω και τον ρεύω συχνά! Εχω τα μπιμπερό της nuk με την ορθοδοντική πιπίλα. Τι να πω!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Που ειστε βρε κοριτσια; καλημερα!!!

Πολλη αυπνια αποψε...καθε τρεις κ λιγο πειναγε κ πριν χορτασει το κοβε στον υπνο!!!

Τουλαχιστον δεν φαινοταν να ποναει...δοξα τω Θεω!!!

Ποτε.περνανε αλματα αναπτυξης οεο;

twt6p2.png

Αλλο.θεμα.αυτο... εμεις βγαζουμε γενικως γαλα, κ εχουμε υπερηψωσει κ το στρωμα... αναρρωτιεμαι, σ αυτη την περιπτωση λογικα πρεπει να την κραταμε κ.στο.μητρικο γαλα για 20 λεπτα η να ρευτει ε; γιατι εχω διαβασει οτι με το μητρικο δεν ειναι απαραιτητο...

Παντως Rania, εμενα ο.παιδιατρος μου χει πει συμπληρωμα οχι νωριτερα απ το 3ωρο.γιατι ειναι βαρυ. Αλλα, αν καποιο.παιδακι τρωει μονο συμπληρωμα, τι κανεις; τ αφγνεις να πειναει;

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...