Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 35 λεπτά , Alex@ είπε:

Μου ειχανε πει τελευταίο γεύμα στις 7 το απόγευμα  κάτι ελαφρύ να φάω ομως, ούτε νερό. Το πρωί έγινε η ωοληψία, λογω ελαφριάς αναισθησία πρέπει να είναι άδειο το στοναχι.  Πάρε κ ρώτα τις μαιες θα σου δώσουν οδηγίες. Καλή επιτυχία!!!

Έχει να κάνει με την ώρα που έχεις κάνει την ovitrelle. Εμένα συνήθως μου έλεγαν κάτι ελαφρύ μέχρι τις 8 το απόγευμα, νερό μέχρι τις 12 το βράδυ. Βέβαια δεν είχα κάνει ποτέ ωοληψια πριν τις 10 το πρωί. Επίσης με ελάχιστο νερό δεν παραλείπεις να πάρεις το χάπι του θυρεοειδη σου το πρωί της ωοληψιας. 

πρίν από 4 λεπτά , Kate89 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και καλή Κυριακή να έχουμε!! Να σας ρωτήσω,ο στομαχόπονος είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης; από χθες το βράδυ νιώθω το στομάχι μου βαρύ λες και έχω φάει πέτρες και πονάει λίγο, δεν μου κάνει όρεξη να φάω τίποτα! Δεν είναι όμως σαν ναυτία ή ανακατοσουρα 

Καλημερα κοριτσι μου! Δεν ξέρω αν είναι συμπτωμα, ίσως είναι και από τα φάρμακα τόσο καιρό. Τα utrogestan κάνουν δυσκοιλιότητα οπότε μπορεί να έχεις θέματα και με το στομάχι και με το έντερο. Εμένα γενικά δε μου κάνει τρελή όρεξη για φαγητό. Ανέβηκα στη ζυγαριά να δω πόσα κιλά πήρα τώρα ειδικά και με την κορτιζόνη και τελικά είδα ότι έχω χάσει σχεδόν 1 κιλο. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Ρε κοριτσια, εσας σας πονανε οινθηλες-το στηθος τις ωρες εκτος θηλασμου; εγω πολλες φορες νιωθω να με τρυπανε βελονες...δεν κρυβω οτι παιρνω παναντολ σχεδον καθε μερα...ρωτησα τον παιδιατρο...ειπε ενα το 24 ωρο δεν πειραζει...απο τηξ αλλη,προκειμενου ν αντεξω να θηλασω, νομιζω τα οφελη ειναινπερισσοτερα απο την τυχουσα βλαβη... :/

twt6p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρε κοριτσια, εσας σας πονανε οινθηλες-το στηθος τις ωρες εκτος θηλασμου; εγω πολλες φορες νιωθω να με τρυπανε βελονες...δεν κρυβω οτι παιρνω παναντολ σχεδον καθε μερα...ρωτησα τον παιδιατρο...ειπε ενα το 24 ωρο δεν πειραζει...απο τηξ αλλη,προκειμενου ν αντεξω να θηλασω, νομιζω τα οφελη ειναινπερισσοτερα απο την τυχουσα βλαβη... :/

Εμένα δε με πονάνε... Αλλα μόλις ένιωσα τον ελάχιστο πόνο απο το μαιευτήριο ήδη, παςτωθηκα στην purelan...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Alovesa μου αν κάτι με κρατάει με νύχια και με δόντια και το παλεύω ακόμη είναι τα οφέλη που ξέρω ότι θα έχει με το μητρικό... Η ψυχολογία μου όμως μέρες σαν και τη χτεσινή για να μη μιλήσω για τη νύχτα που περάσαμε είναι διαλυμμένη... Κλαίω συνέχεια γίνομαι ερειστική κ ειλικρινά είμαι για κλωτσιές... Δεν της αξίζει της μπέμπας μου να εισπράττει όλον αυτόν τον αρνητισμό... Έκλαψα και στρεσαρίστηκα πολύ όταν την είχα στην κοιλιά δεν μπορώ να της το κάνω και τώρα... Τις στιγμές αυτές που ναι έτσι μωράκι δε θα της ξαναζήσω ποτέ και νιώθω ότι είναι κρίμα να τις μαυρίζω... Μπορεί να μην έχω τα κότσια να μην είμαι ικανή να το κάνω δεν μπορώ να κάνω τα πάντα... Το ρίσκο να περάσω κι άλλη κατάθλιψη ειδικά τώρα που την έχω στην αγκαλιά μου δεν το παίρνω... Τα πέρασα με το αγγελούδι μου πέρυσι... Τώρα που την έχω εδώ δε θα επιτρέψω να με νιώθει έτσι....

Έδωσα περιθώριο μέχρι την άλλη φορά που θα έρθει η γιατρός δηλ περίπου σε 12 μέρες... Και με την προυπόθεση ότι θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.. Διαφορετικά θα κόψω μαχαίρι το θηλασμο και θα δίνω ξένο...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Εμένα δε με πονάνε... Αλλα μόλις ένιωσα τον ελάχιστο πόνο απο το μαιευτήριο ήδη, παρατώ θήκες στην purelan...

Ε;παρατας θηκες;

Δλδ δε σε πονανε ΚΑΘΟΛΟΥ;;;

Αμ γι αυτο τα καταφερνετε...

Φτου φτπυ φτου

twt6p2.png

Και γω νιώθω βελονιές πολύ συχνά στις θηλές όταν δε θηλάζω... Αναρωτιέμαι πάντως αυτό που μου πε η γιατρός: μέρα με τη μέρα θα ναι καλύτερα... Εγώ για χειρότερα τα βλέπω....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα και να σας ζήσουν τα μπεμπάκια σας....

Ειμαι και εγώ μια μανούλα Απριλίου και δευτερότοκος....

Το πρωτο μου παιδί το θήλασα αποκλειστικά 20 μέρες και μετά 4,5 μήνες μικτή διατροφή, ώσπου κόπηκε το δικό μου γάλα...

Τώρα ενημερώθηκα πιο καλά και τα πάμε και καλά με τον αποκλειστικό θηλασμό.......

Θέλω να σας δωσω κουραγιο, γιατί διαβάζω ότι πολλές "ζορίζεστε " με το θέμα......

Λοιπόν, επειδή είμαστε θηλαστικά όντα, θεωρώ ότι η φύση έχει προνοήσει για αυτό...βάζετε συνεχώς τα μπεμπάκια στο στήθος...όλη μέρα......έτσι αυξανεται η παραγωγή.....η μικρή μου θήλαζει ακόμα και τώρα συνεχώς (έχει βέβαια και ΓΟΠ και περιπλέκονται λίγο τα πράγματα).....για τις θηλές την κρεμούλα που βάζετε τη γνωστή και το πιο καλό.....Τόπλες και βάζετε γάλα στις θηλές για να θρέψουν.....καλό σκούπισμά μετά από κάθε πλύσιμο για αποφυγή υγρασίας..το θήλαστρο δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπου για να δείτε αν έχετε γαλα......κάντε, αν θέλετε να θηλάσετε, υπομονή 49 ημέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός...μην περιμενετε προγραμμα φαγητου......τα θηλάζοντα βρέφη δεν εχουν ωραρια....

Το πιο σημαντικό όμως είναι να νιωθετε εσεις καλα....αν αισθανεστε πιεσμενες, καταπονημενες, κοψτε τον.....η καλη ψυχολογια ειναι πολυ βασικη......οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες, η προσαρμογη.....διωξτε τυψεις και ενοχες......η καθε μανουλα ειναι μοναδικη για το παιδι της, ειτε το θηλαζει ειτε οχι......ευτυχισμενη μανουλα=ευτυχισμενο μωρο, με οτι αυτο συνεπαγεται.......

Ολα αυτα δε σας τα λεω απο θεση ισχυος.εχω περασει και εγω δυσκολες μερες.....κλειστε τα αυτιά σας σε τρίτους και εμπιστευτείτε το παιδιατρό σας και το ενστικτό σας......

Ολα θα πανε καλά με τον ενα η τον αλλο τροπο.....

Φιλιά στα πατουσακια

Καλωσορισατε στο συναρπαστικο κόσμο της μητροτητας.....:D:D:D:D:D

nZP1p3.png

585Ep3.png

255rp3.png

Stav77, sευχαριστουμε για την ενθαρρυνση...

Καλα τα λες....αλλα με τετοιο πονο, πως να χεις συνεχεια το μωρο στο στηθος;εγω δδλεν κρυβω πως, οταν ερχεται η ωρα να θηλασω, νιωθω απιστευτο πανικο κ αρνηση.. πιεζω πολυ τον εαυτο μου-ειδικα για το ενα στηθος, οπου υπαρχει η πληγη...κ.ενω στο αλλο εχει.βελτιωθει.η κατασταση, αναρρωτιεμαι αν θα βελτιωθει.κ σ αυτο..θα κλεισει ποτε η πληγη; πολυ περισσοτερο αν οπως λενε, οφειλεται σε λαθος πιασιμο... δε βλεπω να βρισκουμε το.σωστο με τη μορφολογια του στηθους μου... :/

twt6p2.png

Και γω νιώθω βελονιές πολύ συχνά στις θηλές όταν δε θηλάζω... Αναρωτιέμαι πάντως αυτό που μου πε η γιατρός: μέρα με τη μέρα θα ναι καλύτερα... Εγώ για χειρότερα τα βλέπω....

Οχι, οντως βελτιωνεται η κατασταση... απλα απο τον πονο μειωνονται οι αντοχες μας κ δεν μπορουμε να αξιολογησουμε τη βελτιωση...

Ποσες.μερες.περασαν απ οταν γεννησες;εγω κλεινω μηνα κ στο.στηθος που δεν εχω πληγη εχω δει τεραστια διαφορα μετα τις 20 κ περιπου μερες..

twt6p2.png

Moody, πραγματικα σε νιωθω... κι.εγω πολλες φορες σκεφτηκα να σταματησω κ δεν το κανα πρωτον για τα οφελη του μητρικου κ δευτερον για να μη γινει το χατηρι σε καποιους που, πραγματικα απο την πρωτη στιγμη, νιωθω οτι παρακαλανε να μην καταφερω να θηλασω κ γενικα ν αποδειχθω αναξια μανα....

Αν σε ριχνει.ασχημα.ψυχολογικα.μην περιμενεις να ρθει ο παιδιατρος, παρε τηλεφωνο κ συζητησε το... εγω το χω κανει αρκετες φορες, επαιρνα να ρωτηαω τι θα μπορουσα να κανω για τον πονο κτλ κ με τις 2-3 κουβεντες που θα μου λεγε, (οσο μπορεις, ας μην παιρνει πολυ, μη στεναχωριεσαι, κτλ) ενιωθα οτι πραγματικα επαιρνα δυναμη...

Μη στεναχωριεσαι, κριμα μετα απ.οσα περασες...

Κριμα γενικα να στεναχωριεμαστς για οτιδηποτε κ να.μην.μπορουμε να χαρουμε.τα θαυματακια μας ...

twt6p2.png

Alovesa μου αν εννοεις βελτίωση στο θέμα πόνου ναι οκ δεν πονάω πια... Μόνο εκεί που έχω την πληγή... Εγώ μιλάω για βελτίωση στη μείωση της διάρκειας του γεύματος αλλά και στην αύξηση των ωρών ενδιάμεσα.... Και δε μιλάω προφανώς για προγραμματισμό, αλλοίμονο 20 ημερών είμαστε αύριο, αλλά τουλάχιστον να κοιμάται λίγο ενδιάμεσα.... Αυτή έχει κοιμηθεί εδώ κ 48 ώρες το πολύ ένα 12 ωρο!!!!! Άσε που θηλάζει κ 3ωρα.... Τώρα θηλάζουμε απο τς 15:30 κ ακόμη δν ξέρω αν τελειώσαμε....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια τώρα μου μπήκε μια ιδέα... Λέτε να φταίει ο καφές για την αϋπνία τς μικρής,;;;; Η παιδίατρος μ πε επνα τη μέρα κ γω πίνω κανονικά.... Μου φαίνεται θ αρχισω τα χαμομήλια!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Alovesa μου αν εννοεις βελτίωση στο θέμα πόνου ναι οκ δεν πονάω πια... Μόνο εκεί που έχω την πληγή... Εγώ μιλάω για βελτίωση στη μείωση της διάρκειας του γεύματος αλλά και στην αύξηση των ωρών ενδιάμεσα.... Και δε μιλάω προφανώς για προγραμματισμό, αλλοίμονο 20 ημερών είμαστε αύριο, αλλά τουλάχιστον να κοιμάται λίγο ενδιάμεσα.... Αυτή έχει κοιμηθεί εδώ κ 48 ώρες το πολύ ένα 12 ωρο!!!!! Άσε που θηλάζει κ 3ωρα.... Τώρα θηλάζουμε απο τς 15:30 κ ακόμη δν ξέρω αν τελειώσαμε....

Moody, η διαρκεια γευματος δεν ειναι απαραιτητα μικρη με το συμπκηρωμα...αλλα ισως σου κοιμηθεο καποιες ωρες μεταντουλαχιστον...εμενα ξυπναει στη μια, μιαμισυ.κτλ..αν αυτο ειναιντοςγαλυτερο προβλημα, κανε τουλαχιστον μικτη... πρωτα στηθος λμμετανσυμπληρωμα... κ θα ξεκουραζεσαι κ θα παιρνει μητρικο.... η δινε ξενονουλαχιστον τονβραδυ.... ολα αυτα σε συνενοηση με το παιδιατρο, απλα λυσεις προτεινω κ σε καμιανπεριπτωση δε σε κρινω, ε; :)

twt6p2.png

Ναι βρε κορίτσι μου δε νιώθω ότι με κρίνεις αλλοίμονο... Εμένα πάντως με το μεικτό σχήμα κοιμόταν τρίωρα κανονικά και θηλάζαμε καμιά ώρα το πολύ και από τα 2 στήθη τη φορά.., υπήρξαν φορές που με το μητρικό κάναμε 2ωρα κ βάλε αλλά σπάνια... Τι να πω... Τώρα μου μπήκε η ιδέα με τν καφέ θα τν κόψω μαχαίρι κ θ αρχισω τα χαμομήλια...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Λοιπόν, γιατί βλέπω οτι τελικά ολα τα μπεμπάκια πεινάνε πολυ, εμείς δινουμε και μητρικό και συμπληρωμα. Σας διαβεβαιώ οτι ο δικόςμου μεταξύ 13:00-14:00 σήμερα ειχε φάει 2 μπουκάλια συμπληρωμα των 60ml (120 δηλ) και ολη την υπόλοιπη ώρα ήταν στο στήθος. Τον εβγαλα απο το στήθος και γκρίνιαζε. Μετά απο πολύ ώρα γκρίνιας αφου συνέχιζε να δειχνει σημάδια πείνας μας πήρε τελικά μετά απο πολλές ώρες αυπνίας (ξύπνησε στις 8:00 το πρωί και κοιμήθηκε στις 15:30 το μεσημέρι!!!!!!!!!!!!) Μια πρόχειρη μέτρηση που κάναμε εχθές το πρωί στην αγκαλιά μας και έχουμε παρει 1200γρ σε 3 βδομάδες!

Απο τις 15:30 μέχρι πρίν μισή ώρα κοιμήθηκα σερί γιατί ο μπέμπης κοιμάται στηνκρεβατοκάμαρα με τον μπαμπά του! Θεε ευχαριστώ για τις περίπου 3 ώρες συνεχόμενου ύπνου χωρίς διακοπές που μου χάρισες και που ο μπεμπάκος μου πέρασε τους κολικού στις 12:00! :tongue::tongue::tongue:

Οσον αφορά τον καφέ, κάνει μόνο ο γαλλικός και ο ελληνικός (1 την ημέρα) σύμφωνα με την δική μουπαιδίατρο) Εγώ τον έχω ρίξει στον γαλλικό! Τον πίνω και κρύο αλλά κουτουλάω ολη μέρα γιατί δεν με πιάνει! Ολη μέρα λιβανίζω ενα φλυτζάνι για να μην τελειώσει!

Oσον αφορά τον πόνο στο στήθος, βρε κορίτσια μου εκτός απο τις 6-8 [πρώτες μέρες που κι εμένα μου είχε ματώσει την αγαπημένη του θηλή, εβαλα 2-3 μέρες purelan χωρίς να σταματήσω να θηλάζω παρά τον πόνο και απο τότε και μετά δεν πονάω. Καταλαβαίνω οτι κάτι με τραβάει μέσα αλλά δεν θα το έλεγα πόνο! Υπάρχει περίπτωση να σας πιάνει λάθος το μπεμπάκι σας? Μήπως το μικρουλάκι σας τραβάει ή δαγκωνει έξω έξω στην ρώγα? Τι να πω!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Ρε κορίτσια τώρα μου μπήκε μια ιδέα... Λέτε να φταίει ο καφές για την αϋπνία τς μικρής,;;;; Η παιδίατρος μ πε επνα τη μέρα κ γω πίνω κανονικά.... Μου φαίνεται θ αρχισω τα χαμομήλια!

Εμεις μουντάκι μου τον θηλασμό τον έχουμε οπως το νερό, πίνουμε για να ξεδιψάμε και για φαγητό έχουμε το συμπληρωμα. Οση ώρα και να θηλάζω θα κλαψει για συμπληρωμα! Και πλεόν θηλάζουμε και απο τα δυο στηθη! Αμα πεινάμε δεν παίρνουμε στήθος, νευριάζουμε. Μολις πιούμε συμπληρωμα και χορτάσουμε θα πάρουμε και στηθος για να πιούμε και λιγο νεράκι!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...