Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Μιας και το αναφέρεις να πω κάτι που ίσως δε γνωρίζουν πολλά κορίτσια. Αν κάνεις την ωοληψια, καλό είναι να κάνεις γρήγορα την αίτηση για το επίδομα γιατί δέχονται μέχρι 6 μήνες από την απόδειξη πληρωμής! Εγώ δεν πήρα τίποτα από τον ΕΟΠΠΥ γιατί είχα κάνει την ωοληψια τον περασμένο Νοέμβριο και περίμενα να κάνω και την εμβρυομεταφορα για να κάνω τα χαρτιά και για τα δύο μαζί. Επειδή και η εμβρυομεταφορα καθυστέρησε και είναι εκτός του χρόνου της απόφασης της επιτροπής, χάνω και τα χρήματα της εμβρυομεταφορας... Κάπου εδώ να ευχαριστήσω το Ελληνικό κράτος για τη στήριξη που δίνει στις υπογονιμες γυναίκες... ζητώ η γραφειοκρατία άλλη μία φορά.... 

Αλήθεια? Τελικά ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός! Εδώ εγώ με κορτιζόνη και έχω χάσει κιλά και δεν είμαι και καθόλου πρησμένη!!! 

Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια που μου απαντήσατε, οδηγίες για το τελευταίο γεύμα και το νερό έχω από τον γιατρό αλλά επειδή με ρώτησε τι απορίες είχα και το πήγα στο πιο επιστημονικό ξέχασα να τον ρωτήσω τι να φοράω 🤭

Θα βάλω κάτι χαλαρό τύπου φόρμα να είμαι άνετη! Ελπίζω να πάνε όλα καλά! 

@Eternity σου εύχομαι αυτή τη φορά να είναι η τυχερή σου ❤️ μην κοιτάς τα συμπτώματα όλα είναι σύμπτωμα στην παρούσα φάση. Λίγο ακόμα έμεινε!

Ηθελα να ρωτήσω όμως το εξής γιατί οπως φαίνεται έχετε περισσότερη εμπειρία, το επίδομα το παίρνεις ακόμα και αν δεν έχει πετύχει η εξωσωματική; Γιατί νόμιζα πως είναι μόνο αφού έχεις πετυχημένη κύηση. Γιατί αν είναι στο εξάμηνο η απόδειξη πως θα είναι μαζί με την κύηση;  

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

ναι ειχα παρει της medela Κ με βοηθησαν.βεβαια εμενα οι θηλες μου ειχαν ρημαχτει, αλλα με τις ψευτοθηλες ηταν οντως καλυτερα.

μην αφεθεις κ τραυματιστεις κ αλλο, παρε τες οσο ειναι καιρος.

καλη κρεμα για τις ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ θηλες ειναι αυτη http://www.pharmacy295.gr/gr/el/products/frezyderm-nipple-care-restructuring-cream-gel-40ml

Σ ευχαριστω.... θα δομιμασω κ ελπιζω να πιασει... απο κοστος, θυμασαι;

twt6p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια καλημέρα σας διαβάζω καιρό. Ειμαι κ εγω έγκυος κ περιμένουμε το μωράκι μας το Δεκέμβριο. Απο προσωπική εμπειρία με ψευδοθηλες μπορώ να σας πω οτι εμένα με βοήθησαν πολυ. Τις πρώτες μερες στο πρώτο μου παιδί υπέφερα. Είχα πληγωμένες θηλές που ματωναν. Μετα απο περίπου 5 μερες έβαλα ψευδοθηλες. Τις κράτησα μεχρι τις 40 μερες. Σταμάτησα να πονάω, το μωρό έτρωγε καλύτερα. Στις 40 μερες τις έβγαλα γιατι η συνεχόμενη χρήση μπορεί να ελαττώσει την ποσότητα του γάλακτος κ γενικά για μεγάλο χρονικό διάστημα εχει αρνητικές συνέπειες στον θηλασμο.

Πάντα το μωρό πρέπει να ανοίγει πολυ το στόμα για να πιάσει το στήθος. Αυτο το πετυχαίνουμε αν καθώς πλησιάζει το μωρό το στήθος κ ενστικτωδώς ανοίγει το στόμα του, βάζουμε τη σωστή στιγμή το στήθος στο στόμα του. Οταν ανοίγει ΠΟΛΥ το στόμα του. Η σωστή στάση κοριτσια πραγματικά αποτρέπει τραυματισμούς στη θηλή. Οταν το μωρό θηλάζει πρέπει να καλύπτει με το στόμα του και τη θηλειά άλω. Δηλαδή όλο το σκούρο χρώμα γύρω απο τη θηλή. Επίσης για τις πληγωμένες θηλές μόνο καθαρή λανολινη. Μεσα στο σπίτι κυκλοφορούμε χωρίς σουτιέν κ το στήθος το καθαρίζουμε με λίγο μητρικό γάλα. Ειναι αρκετό. Όλα αυτά εμένα με βοήθησαν πολυ κ με τα δυο μου παιδιά. Θηλασαν το ενα 2,5 χρόνια κ το άλλο 14 μήνες. Καλη συνέχεια κοριτσια κ να σας ζήσουν τα σπορακια σας.

Να σου ζήσουν τα μωρά σου και με το καλό το επόμενο! Πολύ χρήσιμα αυτά που μας είπες, ευχαριστούμε!!! Εσύ που έχεις τόση εμπειρία στο θέμα, για πες μας, είναι καλύτερα να θηλάζουμε από ένα στήθος στο γεύμα και στο επόμενο γεύμα από το άλλο στήθος, ή εναλλάξ τα δύο στήθη σε κάθε γεύμα; Έχω ακούσει και τα δύο αλλά δεν ξέρω ποιο είναι πιο αποτελεσματικό και σωστό...

Αχ κοριτσια, θεωρητικα ξερω πως πρεπει να πιανει, πρακτικα δε γινεται να το εφαρμοσω...το στηθος μου ειναι πολυ μεγαλο κ χωρις σχημα, η θηλη δε βγαινει εξω, προσπαθω να ζουμπαω κ να της τη χωνω στο στομα με οση θηλαια αλω μπορω αλλα ειναι μεγαλη σε εκταση κ δεν εχει κ ογκο, ωστε να πιασει καλα οταν τη βαζει στο στομα... προσπαθει η καημενιυλα, κανει κινησεις , της φευγει, πιανει παλινο,τι μπορει, δλδ μερος της θηλης, σφιγγςι να μην της φυγει, εγω τα βλεπω ολα απ τον πονο, μερικες φορες τεντωνεται κ κλωτσαει κ απ τα πονακια, στο τελος τα παραταει κ αρχιζει κ κλαιει σπαρακτικα σαν κατσικι που το σφαζουν... ε, τη βαζω κι εγω ξανα στο αλλο κ μετα μπιμπερο...

Θηλαστρο εχω ενα απλο, δοκιμασα να την τραβηξω μπας κ βοηθηθει, τπτ κ ετσι...αφηστε που μου ερεθιζει πολυ τη θηοη...

Οποτε το μονο που μενει ειναι να δομιμασω ψευδοθηλη, μπας κ σωσ τπτ... ηδη η παραγ γη μειωθηκε πολυ σ αυτο.το στηθος, τι χειροτερο.να παθω;

Μήπως να δοκίμαζες μια άλλη στάση θηλασμού; Μην τυχόν μπορέσει να πιάσει καλύτερα το στήθος... Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε... http://thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm

APaXp3.png

Ptg7p3.png

myheart ΠΗΤ 06/06 ΔΙΔΥΜΑ γέννησε 30-4-14 κτ

REVITHOULIS ΠΗΤ 06/06 γέννησε 30-5-14 προγρ. κτ 3450γρ.

mpempoulaki ΠΗΤ 07/06 γέννησε 28-5-14 φτ χ.επ. 3050γρ.

jend ΠΗΤ 08/06 γέννησε 23-5-14 φτ χ.επ. 3500γρ.

angelina_x ΠΗΤ 09/06 γέννησε 2-6-14 προγρ. κτ 3600γρ.

XELONITSA1984 ΠΗΤ 10/6 γέννησε 5-6-14

fuego7 ΠΗΤ 12/6 γέννησε 18-6-14 κτ 3600γρ.

dimitra00 ΠΗΤ 14/6 γέννησε 30-5-14 φτ 3100γρ.

zottepyjama ΠΗΤ 16/06 γέννησε 18-6-14 φτ 3900γρ.

mardo ΠΗΤ 17/06 γέννησε 11-06-14 φτ χ.επ. 2850γρ

alovesa ΠΗΤ 18/6 γέννησε 6-6-14 κτ 3070γρ.

ioanna-dimitris ΠΗΤ 22/6

medoussaki ΠΗΤ 22/06

Rania2810 ΠΗΤ 22/06 γέννησε 13-6-14 κτ 3170γρ.

Dorita_87 ΠΗΤ 26/06

xaroula22 ΠΗΤ 26/06 γέννησε 19-6-14 κτ 3600γρ

thokos ΠΗΤ 27/06

moody ΠΗΤ 28/06 γέννησε 17-06-14 φτ 2920γρ

mommyart ΠΗΤ 29/06 γέννησε 21-6-14 προγρ. κτ 3360γρ.

Γέννησε και η mommyart :D:D:D! Άντε medoussaki, είσαι η επόμενη νομίζω!!!

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Dorita87 αυτο που ξερω ειναι πως καλο ειναι να δινεις ενα στηθος σε καθε γευμα γιατι στην αρχη το γαλα ειναι πιο λεπτορρευστο κ βοηθαει το μωρο να ξεδιψασει κ μετα γινεται πιο παχύρρευστο κ περιεχει περισσοτερο λιπος το οποιο χρειαζεται το μωρο για να βακει βαρος. Αν χρησιμοποιείς κ τα δυο στηθη πιθανον το μωρο να παιρνει μονο το λεπτορρευστο γαλα με αποτελεσμα να μη βαζει βαρος. Αν ωστοσο δινεις το ενα στηθος κ καταλαβαίνεις μετα απο κάποια ωρα οτι εχει αδειασει το στηθος κ το μωρο ακομη πειναει τοτε δίνεις κ το αλλο. Ελπιζω μονο να μη σε μπερδεψα!

hBdsp2.pngh9oap1.pngWRnvp2.png

Dorita87 αυτο που ξερω ειναι πως καλο ειναι να δινεις ενα στηθος σε καθε γευμα γιατι στην αρχη το γαλα ειναι πιο λεπτορρευστο κ βοηθαει το μωρο να ξεδιψασει κ μετα γινεται πιο παχύρρευστο κ περιεχει περισσοτερο λιπος το οποιο χρειαζεται το μωρο για να βακει βαρος. Αν χρησιμοποιείς κ τα δυο στηθη πιθανον το μωρο να παιρνει μονο το λεπτορρευστο γαλα με αποτελεσμα να μη βαζει βαρος. Αν ωστοσο δινεις το ενα στηθος κ καταλαβαίνεις μετα απο κάποια ωρα οτι εχει αδειασει το στηθος κ το μωρο ακομη πειναει τοτε δίνεις κ το αλλο. Ελπιζω μονο να μη σε μπερδεψα!

Όχι, δε με μπέρδεψες, κι εγώ εκεί προσανατολιζόμουν από αυτά που διάβαζα και άκουγα, μου φαίνεται λογικό... βέβαια στην πράξη δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για όλες τις γυναίκες, γιατί κάποια μωρά ίσως κοιμούνται λίγο παραπάνω, οπότε μετά το ένα στήθος πρήζεται μέχρι να φάει το μωρό, αν δεν κάνω λάθος...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστω.... θα δομιμασω κ ελπιζω να πιασει... απο κοστος, θυμασαι;

16 ευρω τις ειχα παρει απ το μαγαζακι του ΡΕΑ,αλλα απο ηλεκτρονικο φαρμακειο θα τις βρεις σιγουρα πιο φτηνα

ZZt2p3.png

JNFwp2.png

Kαλησπέρα κορίτσια από μαμάδες Οκτωβρίου είμαι, σας διαβάζω γιατί είστε ένα βήμα μπροστά από μας, θέλω να ρωτήσω μήπως κάποια γέννησε στο ΡΕΑ; Ψάχνω εμπειρίες πρόσφατες. Όποια έχει γεννήσει και μπορεί να μου πει την εμπειρία της γιατί έχω αγχωθεί εκεί που διάβαζα θετικά έγιναν αρνητικά το τελευταίο χρόνο..

pvyXp3.png

Dorita87 έχεις δίκιο. Συμβαίνει πολλές φορές να μην πηγαίνουν όλα ρολόι. Απλά αυτοσχεδιαζεις κ προχωράς ανάλογα με την περίσταση. Εγω κάποιες φορές έδινα στο μωρό κ απο το στήθος που πρήζοταν για να μην πετρωσει κ άλλες πάλι που δεν ήθελε να φάει άλλο, αντλούσα γάλα για να ανακουφισω το στήθος κ να ξεπρηστει.

hBdsp2.pngh9oap1.pngWRnvp2.png

Κορίτσια κατ αρχήν ξέχασα να σας πω οτι γέννησε η thokos στην 36η εβδομάδα δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία!!! Ξέρω ότι είναι και οι 2 καλά!!!

Εμένα η μαία στο μαιευτήριο μου είπε μισή ώρα στο ένα και μισή ώρα στο άλλο στήθος στον ίδιο θηλασμό.... Αλλά βέβαια η μπέμπα δεν πίνει και από τα 2 πίνει με όρεξη από το πρώτο κάνα 20 λεπτο και μετά στο άλλο το πολύ να πιπιλήσει 10 λεπτο... Άντε να ρθει αύριο η παιδίατρος μπας κ βγάλω άκρη....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή πρέπει να βγάζουμε το γάλα όταν το στήθος έχει πρηστεί;;;;;

Ναι, να το προσεξεις πολυ, αν δεν αποσυμφοριστει μπορει να πετρωσεινκ εκει κιλαμε για πολυ πονο απ οσο μου λενε!!! Κ δυσκολευεται κ το μωρο να φαει.

Εμενα κοριτσια γυναικολογος, μαιες, παιδιατροι κ αδερφη μου παν 10 λεπτα στο ενα 10 στο αλλο κ μετα αδειασμα.

Στις ομαδες θηλασμου λενε ενα σ τηθος.σε καθε θηλασμο...

Αντε βγαλε ακρη..

Εγω αναγκαστικα ενα δινω, κυριολεκτικα ομως ενα σε καθε θηλασμο...για να δουμε, να παρω αυριο ψευδοθηλες μπας κ.σωσω την κατασταση...

twt6p2.png

Κορίτσια κατ αρχήν ξέχασα να σας πω οτι γέννησε η thokos στην 36η εβδομάδα δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία!!! Ξέρω ότι είναι και οι 2 καλά!!!

Εμένα η μαία στο μαιευτήριο μου είπε μισή ώρα στο ένα και μισή ώρα στο άλλο στήθος στον ίδιο θηλασμό.... Αλλά βέβαια η μπέμπα δεν πίνει και από τα 2 πίνει με όρεξη από το πρώτο κάνα 20 λεπτο και μετά στο άλλο το πολύ να πιπιλήσει 10 λεπτο... Άντε να ρθει αύριο η παιδίατρος μπας κ βγάλω άκρη....

Πολυ δεν ειναι κια.ωρα μια νεογεννητο; ειναι απιστευα κουραστικο πραγμα γι αυτα ο θηλασμος...

twt6p2.png

Δεν ξέρω alovesa εντίμως έχω χάςει τη μπάλα! Τώρα έκατσε στο ένα ένα τέταρτο καο ρουφούσε καλά ενώ το άλλο μου στήθος έτρεχε γάλα!! Την έβαλα στο τέταρτο κ απο το άλλο ήπιε 10 λεπτα και μετά το παράτησε. Και συμπλήρωμα έφαγε μόνο 20ml... Τώρα αυτό σημαίνει ότι χόρτασε με μένα;;;; Περιμένω τη γιατρό πως κ πώς αύριο!!!!

Μου φαίνεται πιο λογικό πάντως αυτο που λέτε είτε ένα στήθος ανά θηλασμό είτε ένα τέταρτο στο καθένα... Όντως μια ώρα παραείναι μεγάλο διάστημα... Τι να πω τόσο δύσκολο δεν το περίμενα... Έχω απογοητευτεί...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Δεν ξέρω alovesa εντίμως έχω χάςει τη μπάλα! Τώρα έκατσε στο ένα ένα τέταρτο καο ρουφούσε καλά ενώ το άλλο μου στήθος έτρεχε γάλα!! Την έβαλα στο τέταρτο κ απο το άλλο ήπιε 10 λεπτα και μετά το παράτησε. Και συμπλήρωμα έφαγε μόνο 20ml... Τώρα αυτό σημαίνει ότι χόρτασε με μένα;;;; Περιμένω τη γιατρό πως κ πώς αύριο!!!!

Μου φαίνεται πιο λογικό πάντως αυτο που λέτε είτε ένα στήθος ανά θηλασμό είτε ένα τέταρτο στο καθένα... Όντως μια ώρα παραείναι μεγάλο διάστημα... Τι να πω τόσο δύσκολο δεν το περίμενα... Έχω απογοητευτεί...

Μην απογοητευεσαι κοριτσακι μου!!! Τα πατε περιφημα!!! Τοσο μικρουλα κ πιανει κ τα δυο κ θηλαζει τοση ωρα!!! Εμενα κ οταν καταδεχοταν κ τα δυο, αν την εβγαζα απ το ενα δεν ξυπναγε με τπτ να πιασει το αλλο!!!

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...