Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 6 λεπτά , Eternity είπε:

@Lila86αποφάσισα τελικά να το κάνω Τρίτη πρωί το τεστ, πριν πάω για χοριακη γιατί αύριο θα λείπει ο άντρας μου και αφού Τρίτη πρωί μπορεί να είναι μαζί μου, νιώθω καλύτερα έτσι... Σιγά, μια μερούλα ακόμη. Ήθελα να ρωτήσω, πρέπει μόνο με πρωινά ουρα έτσι δεν είναι? Επίσης επειδή το βράδυ βάζω το cyclogest, θα έχω θέμα με τα ουρα το πρωί για το τεστ? 

Ναι με πρωινά! Εγώ που επαιρνα utro δεν είχα θέμα μια χαρά έκανα το τεστ. Όλα καλα να πάνε!!

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Καλημέρα! Δεν γίνεται πάντως να τα έχουμε και όλα! Μιλάμε μόλις για 3 μέρες στο μαιευτήριο δεν είναι τόσο μεγάλο το χρονικό διάστημα ώστε να αποκτήσει το μωρό κακές συνήθειες ή να μην καταφέρουμε να εδραιώσουμε θηλασμό. Για τον αποκλειστικό θηλασμό τουλάχιστον στο δικό μου μαιευτήριο είναι κάθετοι ότι δε δίνουν συμπλήρωμα και μάλιστα να δώσουν υπογράφεις ότι εσύ έδωσες άδεια. Ε και να γίνει μια φορά ή 2 πάντως δε θα πάθει και τίποτα γάλα είναι δεν είναι και δηλητήριο! Τώρα για το πόςο προλαβαίνουν και ασχολούνται... Ε η δουλειά τους είναι, γι αυτό έχουν τις βάρδιες και γι αυτό είναι τόσες οι μαίες! Άλλωστε απ όσο ξέρω κάθε όροφος έχει το δικό του θάλαμο νεογνών, εκτός κι αν είναι στη ΜΕΘ το μωρό, οπότε πόσο πια να κλάψει και να ταλαιπωρηθεί... Σπίτι δε θα κλαίει ρε κορίτσια;;; Μωράκι είναι, θα κλάψει, θα πεινάσει... Μη νομίζετε ότι και δίπλα να μαστε όλη την ώρα θα μπορούμε πάντα να το ηρεμήσουμε!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα κοιτσια!! διαβάζω ωραία νέα!!! άντε να κατεβαίνει σιγά σιγά η λίστα!!

εγώ κορίτσια έχω βαρύνει αρκετά και πλέον δεν έχω και διάθεση για τίποτα... χθες με είχε πιάσει και μια αδιαθεσία που με πονούσε το στομάχι μου και γενικά με έπιανε και μια δύσπνοια τι να πω! σήμερα είμαι καλύτερα!

την Παρασκευή θα πάω για καρδιοτοκογράφο και για να με δει και ο γιατρός κολπικα.. με αγχώνει λίγο μήπως και δε βγω από το νοσοκομείο και γεννησω...:confused: έχω αγχωθεί και με τα έπιπλα και καρότσι που δεν μου έχουν έρθει ακόμα και λεω.. πάει θα γεννήσω και δεν θα έχω πως να βγάλω το μωρό από το νοσοκομειο.. κατά τα άλλα είμαι μόνιμα σένα καναπέ και βλέπω TV..

σχετικά με το rooming in αν και έλεγα ότι θα το παρω.. πλέον άλλαξα γνώμη έπειτα από μια συζήτηση που είχα με την μαία μου. δεν θέλω με τίποτα όλος ο κόσμος που θα έρχεται για να με δει να πέφτει πάνω από το μωρό να το δει και να το πιανει.. δεν έχω διάθεση να γίνομαι μονίμως κακια.. γιαυτο είπα να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό μου στην ουσία στο φέρνουν αρκετά συχνά για να το θηλάσεις. ούτως η άλλος όπως και γράφτηκε και λίγο παραπάνω, 3 μέρες είναι πια δεν θα μείνουμε και κανα μήνα στο νοσοκομειο.. στο σπιτι θα το έχουμε μονιμως διπλα μας!

Θελω να ευχηθω στη Δημητρα να της ζησει το ζουζουνι της!!!συγνωμη για την αποχη μου γενικως αλλα επειδη ημουν πολυ αγχωδης απεφευγα να μπαινω αλλα σας παρακολουθω!!!εγω ακομα τιποτα αλλα μαλλον την Πεμπτη θα μπω με προκληση!!!με το καλο σε ολες μας με ενα πονο!!!

Σημερα δεν αισθάνομαι πολύ καλα βρε κοριτσια. Εχω αρχισει και δεν βολευομαι καθολου στον υπνο, δεν μπορώ να κάτσω ουτε καθιστή ουτε ξαπλωτή πολύ ωρα και αισθανομαι πολυ κουρασμενη. Πως τα πατε εσεις?

Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι εδώ και 1 εβδομάδα τουλάχιστον... Πονάω όταν κάθομαι, πονάω όταν σηκώνομαι, το να αλλάξω πλευρό είναι ιεροτελεστία για να μην πω οτι αν περπατήσω κανα 10λεπτο νιώθω οτι φεύγει το μωρό... Τι να πω... μερικές μου λένε οτι είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που μπήκα στο μήνα μου και οτι δεν προμηνύει απαραίτητα οτι έφτασαν οι μέρες να γεννήσω... το ελπίζω γιατί έχω βάλει στόχο μετά τις 15 για διάφορους λόγους...

καλησπέρα κοιτσια!! διαβάζω ωραία νέα!!! άντε να κατεβαίνει σιγά σιγά η λίστα!!

εγώ κορίτσια έχω βαρύνει αρκετά και πλέον δεν έχω και διάθεση για τίποτα... χθες με είχε πιάσει και μια αδιαθεσία που με πονούσε το στομάχι μου και γενικά με έπιανε και μια δύσπνοια τι να πω! σήμερα είμαι καλύτερα!

την Παρασκευή θα πάω για καρδιοτοκογράφο και για να με δει και ο γιατρός κολπικα.. με αγχώνει λίγο μήπως και δε βγω από το νοσοκομείο και γεννησω...:confused: έχω αγχωθεί και με τα έπιπλα και καρότσι που δεν μου έχουν έρθει ακόμα και λεω.. πάει θα γεννήσω και δεν θα έχω πως να βγάλω το μωρό από το νοσοκομειο.. κατά τα άλλα είμαι μόνιμα σένα καναπέ και βλέπω TV..

σχετικά με το rooming in αν και έλεγα ότι θα το παρω.. πλέον άλλαξα γνώμη έπειτα από μια συζήτηση που είχα με την μαία μου. δεν θέλω με τίποτα όλος ο κόσμος που θα έρχεται για να με δει να πέφτει πάνω από το μωρό να το δει και να το πιανει.. δεν έχω διάθεση να γίνομαι μονίμως κακια.. γιαυτο είπα να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό μου στην ουσία στο φέρνουν αρκετά συχνά για να το θηλάσεις. ούτως η άλλος όπως και γράφτηκε και λίγο παραπάνω, 3 μέρες είναι πια δεν θα μείνουμε και κανα μήνα στο νοσοκομειο.. στο σπιτι θα το έχουμε μονιμως διπλα μας!

Αυτό το άγχος νομίζω το έχουμε όλες, οτι θα πάμε για εξέταση και θα είναι ο δρόμος χωρίς επιστροφή :tongue:, κι εγώ αύριο έχω πάλι καρδιοτογράφημα...

Για τα έπιπλα κλπ τι ημερομηνίες σου είχαν δώσει; Το καρότσι εγώ το είχα παραγγείλει Μ. Τετάρτη και ήρθε προχτές :mad:! Όσο για το rooming in κι εγώ έλεγα στην αρχή δε θέλω, αλλά τελικά το ξανασκέφτηκα και αν είναι να θηλάσουμε αποκλειστικά είναι καλό να το κάνεις, έχει δίκιο η Ράνια, και να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό αν δεν το έχεις στο δωμάτιο σου το φέρνουν όταν πια κλαίει και είναι εκνευρισμένο... Πάντως έχω την εντύπωση οτι στο επισκεπτήριο αν θες τους λες να το πάρουν, όπως και οποιαδήποτε στιγμή δεν μπορείς να το επιβλέπεις ή δεν μπορείς για κάποιο λόγο να το φροντίσεις, τουλάχιστον στη δική μου κλινική έτσι είναι... οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα, γιατί δεν κάνεις μια ερώτηση; :D Εκτός αυτού ίσως είναι καλύτερα να εξοικειωθείς με το μωρό σε ένα ασφαλές περιβάλλον που ανά πάσα στιγμή σε βοηθάνε επαγγελματίες παρά να σου έρθει ξαφνικό στο σπίτι...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

xelonitsa με το καλό και μένα πόνο όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!!

Αυτό που λέτε ότι σου φέρνουν το μωρό ενώ ήδη κλαίει και είναι εκνευρισμένο αλήθεια δε το καταλαβαίνω. Δηλαδή όταν το έχεις δίπλα δε θα κλάψει? Ή θα καταλάβεις με τη μία τι θέλει και θα το ηρεμήσεις? Γιατί υπάρχει και η περίπτωση να ναι βράδυ και μέχρι να σηκωθείς, να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει, αν το βάλεις σωστά στη θηλή, κάτι που δεν μαθαίνεται αμέσως κλπ κλπ πάλι θα κλαίει και θα εκνευριστεί...

Δεν το λέω κακοπροαίρετα το λέω με απορία πραγματική για να καταλάβω και γω. Και αυτονόητο είναι ότι δεν κατακρίνω, μην με παρεξηγήσει καμία, όλες μας έχουμε άλλα μέτρα, σταθμά και αντοχές και σύμφωνα μ αυτές βαδίζουμε! Όσο γι αυτό με το επισκεπτήριο εμένα μου φαίνεται πιο άσκημο όποτε δε μπορώ να το παρκάρω στη μαία για να κάνω εγώ δημόσιες σχέσεις παρά να έχουμε ένα σχετικό έστω πρόγραμμα και να λειτουργούμε μ αυτό!

Άσε που αν είσαι σε τρίκλινο δωμάτιο πχ... το τι θα γίνεται από κόσμο δεν περιγράφεται... 3 οι μαμάδες, 3 μωρά, 3 συνοδοί πχ ο κάθε μπαμπάς αμέσως αμέσως είμαστε 9!!!! Ε ήδη έχουμε συνωστισμό! Xaroula συμφωνώ μαζί σου... και γω το θελα το rooming in αλλά πλέον διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για το πόσο πρακτικό και χρηστικό είναι!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Θελω να ευχηθω στη Δημητρα να της ζησει το ζουζουνι της!!!συγνωμη για την αποχη μου γενικως αλλα επειδη ημουν πολυ αγχωδης απεφευγα να μπαινω αλλα σας παρακολουθω!!!εγω ακομα τιποτα αλλα μαλλον την Πεμπτη θα μπω με προκληση!!!με το καλο σε ολες μας με ενα πονο!!!

Με το καλό κορίτσι μου!!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!! Μην αγχώνεσαι!!! Περιμένουμε νέα σου όποτε μπορέσεις!!!

Αυτό που λέτε ότι σου φέρνουν το μωρό ενώ ήδη κλαίει και είναι εκνευρισμένο αλήθεια δε το καταλαβαίνω. Δηλαδή όταν το έχεις δίπλα δε θα κλάψει? Ή θα καταλάβεις με τη μία τι θέλει και θα το ηρεμήσεις? Γιατί υπάρχει και η περίπτωση να ναι βράδυ και μέχρι να σηκωθείς, να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει, αν το βάλεις σωστά στη θηλή, κάτι που δεν μαθαίνεται αμέσως κλπ κλπ πάλι θα κλαίει και θα εκνευριστεί...

Δεν το λέω κακοπροαίρετα το λέω με απορία πραγματική για να καταλάβω και γω. Και αυτονόητο είναι ότι δεν κατακρίνω, μην με παρεξηγήσει καμία, όλες μας έχουμε άλλα μέτρα, σταθμά και αντοχές και σύμφωνα μ αυτές βαδίζουμε! Όσο γι αυτό με το επισκεπτήριο εμένα μου φαίνεται πιο άσκημο όποτε δε μπορώ να το παρκάρω στη μαία για να κάνω εγώ δημόσιες σχέσεις παρά να έχουμε ένα σχετικό έστω πρόγραμμα και να λειτουργούμε μ αυτό!

Άσε που αν είσαι σε τρίκλινο δωμάτιο πχ... το τι θα γίνεται από κόσμο δεν περιγράφεται... 3 οι μαμάδες, 3 μωρά, 3 συνοδοί πχ ο κάθε μπαμπάς αμέσως αμέσως είμαστε 9!!!! Ε ήδη έχουμε συνωστισμό! Xaroula συμφωνώ μαζί σου... και γω το θελα το rooming in αλλά πλέον διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για το πόσο πρακτικό και χρηστικό είναι!

Σίγουρα θα κλάψει και όταν το έχεις δίπλα σου, αλλά αλλιώς είναι να καταλάβεις οτι πεινάει, γιατί υπάρχουν στάδια πριν φτάσει να κλάψει από πείνα, και να το βάλεις στο στήθος να φάει κι αλλιώς να στο φέρνουν προ τετελεσμένου κάθε φορά...

Κακό δεν είναι να στο παίρνουν για λίγο... πόσες ώρες πια είναι και το επισκεπτήριο; κανένα δίωρο; Όσο για το τρίκλινο, εκεί μάλλον αντενδείκνυται το rooming in... εδώ δυσφορείς εσύ ο ίδιος με τόσο κόσμο, πόσο μάλλον τα μωρά... κι εγώ σε αυτήν την περίπτωση δεν θα το ζητούσα...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

!

Σίγουρα θα κλάψει και όταν το έχεις δίπλα σου, αλλά αλλιώς είναι να καταλάβεις οτι πεινάει, γιατί υπάρχουν στάδια πριν φτάσει να κλάψει από πείνα, και να το βάλεις στο στήθος να φάει κι αλλιώς να στο φέρνουν προ τετελεσμένου κάθε φορά...

Κακό δεν είναι να στο παίρνουν για λίγο... πόσες ώρες πια είναι και το επισκεπτήριο; κανένα δίωρο; Όσο για το τρίκλινο, εκεί μάλλον αντενδείκνυται το rooming in... εδώ δυσφορείς εσύ ο ίδιος με τόσο κόσμο, πόσο μάλλον τα μωρά... κι εγώ σε αυτήν την περίπτωση δεν θα το ζητούσα...

Πφ.... με προβλημάτισες... εγώ βέβαια είμαι και ιδιάζουσα περίπτωση.... θα περάσουμε και μέρα στη ΜΕΘ, δεν ξέρω τι να κάνω... και ο καιρός έρχεται και δε θέλω να ταλαιπωρηθεί η μπέμπα... και πιστεύω ότι μαζί μου στο δωμάτιο θα ταλαιπωρείτε....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Πφ.... με προβλημάτισες... εγώ βέβαια είμαι και ιδιάζουσα περίπτωση.... θα περάσουμε και μέρα στη ΜΕΘ, δεν ξέρω τι να κάνω... και ο καιρός έρχεται και δε θέλω να ταλαιπωρηθεί η μπέμπα... και πιστεύω ότι μαζί μου στο δωμάτιο θα ταλαιπωρείτε....

Moodaki μην αγχώνεσαι... Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για το δικό σου μωράκι... Αλλά έτσι όπως τα λες τα πράγματα μάλλον καλύτερα να μην την έχεις στο δωμάτιο... Δεν ξέρω... αν ζητήσεις rooming in και το μετανιώσεις δε γίνεται να αλλάξει;

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

Moodaki μην αγχώνεσαι... Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για το δικό σου μωράκι... Αλλά έτσι όπως τα λες τα πράγματα μάλλον καλύτερα να μην την έχεις στο δωμάτιο... Δεν ξέρω... αν ζητήσεις rooming in και το μετανιώσεις δε γίνεται να αλλάξει;

δεν το ξέρω αυτό... θα ρωτήσω τη μαία την Πέμπτη!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Ευχαριστω κοριτσαρες μου φοβαμαι αυτο που λενε οτι η προκληση καταληγει σε καισαρικη......για να δουμε!!!!

άντε βρε κορίτσι κι ανησυχήσαμε! μπράβο που έφτασες καλά μέχρι εδώ, ελπίζω να τα έβγαλες πέρα με διατροφή, με το καλό να υποδεχτείς και το μωράκι σου!

γι' αυτό που λες, μια φίλη μου που την πάτησε έτσι με την πρόκληση με συμβούλεψε σε τέτοια περίπτωση να τρενάρω όσο μπορώ την επισκληρίδιο γιατί καθυστερεί πολύ τη διαδικασία... όσο αντέχεις κάνε το... και μην αγχώνεσαι... όλα θα έρθουν όπως πρέπει...

Συμφωνα με το σεμινάριο που παρακολουθησα υπάρχουν στάδια πριν αρχισει το παιδι να κλαιει λογω πείνας, πχ γλυφει τα χειλακια του, βγαζει μικρες κραυγουλες, αν του βαλεις το δαχτυλο στο στοματακι θα κανει πως θηλαζει κτλ. Οταν φτασει να κλαιει παει να πει οτι πειναει πολύ και ειναι εκνευρισμενο οποτε πρωτα πρεπει να το ηρεμησεις πχ με ενα μικρο μασαζακι και μετα να το θηλασεις, για να μπορεσει να θηλασει σωστα.

Επιπλεον τις 3 πρωτες μερες που θα ειναι στο κοσμο το παιδι μας τις θεωρώ πολύ πιο σημαντικες απο τις υπολοιπες μιας και περνάει υπερβολικο στρες κατα τη διάρκεια της γεννας, παραπανω απο οτι περνάει το δικό μας το σωμα! Αυτο συνεπάγεται οτι χρειαζεται περισσοτερο χρονο μαζι μας. Αυτο βεβαια χωρις να κατηγορώ κανεναν, και εννοείτε χωρίς ακόμα να ειναι 100% σιγουρο οτι θα εχω rooming in ή θα καταφερω να θηλάσω αποκλειστικα! Ολα ειναι σε θεωρητικο επιπεδο!

Στο αττικο που γεννησε το μπεμπουλακι ηταν τετρακλινο δωματιο και τα μωρα τα ειχαν διπλα τους. Οντως στο οτι μπαινοβγαινε ο καθενας ειναι χαλια, αλλα δεν υπηρχε ο πανικος που θεωρουμε ολοι οτι θα υπαρχει με το rooming in. Kαι στο κατω κατω εγώ προτιμω να ερθουν να τον δουν στο νοσοκομειο οπου μπορώ κιολας να τους πω μην τον πιανετε ή καθιστε λιγο σε αποσταση (αλλα ειμαστε υπο την επιτηρηση παιδιατρου) παρα μετα που θα ερχεται ο καθε ανεγκεφαλος συγγενης ή γνωστος (γιατι μερικοι πραγματικά δεν σκεφτονται και δεν σεβονται τιποτα) στο σπιτι για επισκεψη. Γιατι ας ειμαστε ειλικρινεις, πλεον στην πλεοψηφια των ανθρωπων δεν κραταμε ουτε το 20μερο της πρωτης ευχης για να κανουμε επισκεψη ή να βγουμε απο το σπιτι. (ουτε εγω προβλεπω να το κρατησω)

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Moody το rooming in δεν ειναι σημαντικο μονο για να "γλυτωσεις" το συμπλήρωμα γιατι οπως λες γαλα ειναι δεν ειναι δηλητηριο

Αποκτας ομως μια οικειοτητα με το μωρακι, μαθαινεις να το κρατας, να το σηκωνεις, καταλαβαινεις οσο ειναι δυνατον γιατι κλαιει και τι θελει... εχοντας απο πισω την ασφαλεια οτι ΜΟΛΙΣ χρειαστεις βοηθεια χτυπας το κουδουνακι και τρεχουν οι μαιες. Ετσι οταν πας σπιτι την πρωτη μερα σου φαινονται ολα πολυ πιο απλα!! Τι να το κανω να "ξεκουραστω" 3 μερες στο μαιευτηριο και στο σπιτι να μην ξερω την τυφλα μου!! Χαχα!

QFy6p3.png

κατ' αρχήν κορίτσια μην τρελαίνεστε, ποιος θα τολμήσει να αγγίξει 1-2 ημερών μωρό όταν εμείς οι ίδιες θα φοβόμαστε να το πιάσουμε!

Ράνια μου, να σκεφτείς ότι διάβαζα σε ένα άρθρο ότι το rooming in με μεμονωμένη κλίνη δεν είναι αρκετό (ειδικά δε με τις συνθήκες που γίνεται στην Ελλάδα), ότι υπάρχει rooming in με ειδική ανοιχτή κλίνη που προσαρτάται και ακουμπά στο κρεβάτι της μητέρας, αλλά 3ο και καλύτερο έλεγε είναι το beding in όπου μητέρα και μωρό είναι στο ίδιο κρεβάτι, η σωματική επαφή είναι συνεχής όπως στην κοιλιά κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το θηλασμό αλλά και με την ηρεμία του βρέφους και της μαμάς!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...