Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 23 λεπτά , dimi.tra είπε:

Ναι κ εγώ ιδιωτικά είμαι οπότε φαντάζομαι κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα με ντύσουν με αυτά τα χαζά ρομπακια. Το θέμα είναι μετά να είμαι άνετη γιατί δεν ξέρω, πρώτη φορά πάω. Σ ευχαριστώ πάντως! 
      Κατάλαβα δλδ με το που κάνουμε και την εμβρυομεταφορά καταθέτουμε τα δικαιολογητικά. Ξοδεύτηκαν 350€ για όσες φορές χρειαστείς. Βελόνα στα άχυρα! 

@kate82 αν γράψεις στο Google επίδομα εξωσωματικής 2024 gov θα σου βγάλει την επίσημη σελίδα που λέει ακριβώς τα δικαιολογητικά που χρειαζόμαστε για το επίδομα. Αλλά αυτό για τις ημερομηνίες και μέχρι πότε να τα καταθέσουμε κλπ δεν το διευκρινίζει πουθενά. 

Στο μετά ναι όπως νιώθεις εσύ άνετη. Δεν είναι κάτι όμως. Δεν πονάς δηλαδή. 
      Ναι ίσα ίσα να πούνε ότι κάτι μας έδωσαν. Μας κοροϊδεύουν. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα... τι κάνετε? Εμείς το πρωί είχαμε γιατρό... 2500 η μικρή, δεν πήρε βάρος αλλά ο γιατρός μας είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε τσιμπήσει και τώρα είναι φυσιολογική οπότε ισορρόπησε... Κατά τα άλλα είμαστε οκ σε όλες τις μετρήσεις και θα μας ξαναδεί σε μια εβδομάδα στο ιατρείο...

Κορίτσια σήμερα η ψυχολογία μου είναι στα πατώματα. Κατ αρχήν το πρωί στο νοσοκομείο έκανα κρίση υπογλυκαιμίας και πραγματικά φοβήθηκα πολύ... έτυχε δε σε στιγμή που έλειπε και ο άντρας μου.... έτρεμα, στέγνωσε το στόμα μου, είχα ταχυκαρδία... τα χρειάστηκα γενικώς! Το μόνο θετικό ότι επειδή με είδε έτσι χάλια και ο γιατρός μου έφαγα με την άδειά του σοκολάτα... (αν και μετά το πλήρωσα στη μέτρηση...):P

Φοβάμαι ότι θα γεννήσω και η μπέμπα κάτι θα έχει... δεν ξέρω τι αλλά νομίζω θα έχει πρόβλημα... Ότι θα της λείπει κάτι... γενικά ότι δε θα είναι υγιής... Κάθε φορά που βλέπω το γιατρό θέλω να του πω πάρτην τώρα να δω ότι είναι καλά.. δεν αντέχω άλλο αυτή την αγωνία.. Μ έχει πιάσει και η τρέλα του "μήπως τελικά έπρεπε να χα κάνει την άμνιο? Και θα βρίσκαμε ίσως εκεί κάτι.... και αν γεννηθεί με πρόβλημα πώς θα το αντέξει ο άντρας μου... δεν του αξίζει αυτό..." κλπ κλπ.... μέχρι που έβαλα και τα κλάματα......Και άντε τώρα να τους πείσω ότι είμαι οκ.....

Τελικά μάλλον κακό μου κάνει ότι σταμάτησα τη δουλειά/........

Συγγνώμη αν σας μαύρισα.....

κοριτσάκι μου οι μαύρες σκέψεις πλέον είναι κάτι φυσιολογικό σε όλες μας...πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου πως κρατάς το μωράκι σου αγκαλίτσα και είσαι τρισευτυχισμένη... όλα καλά θα πάνε

x4uqp3.png

Λοιπόν οσον αφορά το θέμα του μωρού. Κι εγώ παθαίνω κρισεις συχνά και λεω οτι ισως να μην γεννηθει υγιης! Και μετά σφαλιαρίζω τον εαυτό μου και λεω μην λες μα...κιες!

Οσον αφορά το θεμα μπεμπουλάκι! Κοριτσια μου, τι κορίτσι ομορφο ειναι αυτό που γέννησε!!!!!!! Ενα κουκλάκι, κάτι πατουσάκια πανεμορφα, μια φατσουλα απιστευτη! Θηλάζει αλλά δυστυχώς επειδή πεινάει πολύ και κλαιει η μπεμπουλα αναγκάστηκε και της έδωσε σημερα συμπληρωμα! Την έβαλαν και υπέγραψε ένα χαρτί που λεει οτι με δική της ευθύνη δινει συμπληρωμα. Η κακομοίρα ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να γεννήσει. Εκανε Φ.Τ. χωρίς επισκληρίδιο γιατί απλουστατα ο αναισθησιολογος δεν εμφανιστηκε ποτε! Εκανε περίπου 4 ώρες απο την στιγμή που έσπασαν τα νερά. Ηταν μια χαρά πάντως, δεν φαινόταν ταλαιπωρημένη, Πολύ ενεργητική θα ελεγα. Τα μωράκια τα έχουν δίπλα τους αλλά δυστυχώς το δημοσιο νοσοκομείο παρέχει πολυ λιγα πραγματα οποτε έχει τα πάντα μαζί..

Βαριέται στο νοσοκομείο, εχετε πολλά χαιρετίσματα και της λειπετε πολύ ολες αλλά δεν έχει ιντερνετ!

Θα σας τα πει και αυτη ολα αναλυτικά οταν γυρισει! :P:p:p

Παρεπιπτόντως μιας και συζητουσαμε κάτι συμπτωματα που έχω τις τελευταίες 4-5 μερες, αν ξαφνικά μουδιάζουν τα τρια πρώτα δάχτυλα του χεριού σας, και πρηστούν τα πόδια σας ξαφνικά και βαρύνετε πολυ μάλλον ετοιμάζεστε. Το μπεμπουλάκι τα είχε και αυτή περιπου 10 μερες πριν γεννήσει!;););)

τι ευχάριστα νέα...πολύ συγκινητικό

x4uqp3.png

Φιλακια πολλα σε ολες κοριτσια!!! Με το καλο να κρατησουμε τα μωρακια μας! Αυριο 6 το πρωι μπαινω ΙΑΣΩ! Ειμαι λιγο συγκινημενη...

με το καλό μανούλα...η συγκίνηση είναι για όλες μας

x4uqp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα σε όλες σας....η συγκίνηση είναι απερίγραπτη με τα νέα από τα κορίτσια και τα μωράκια τους...κλαίω από το πρωί που τα διαβάζω...χτες πήγαμε γιατρό και ο μικρούλης είναι 3000...όλα καλά και για τους 2 μας, οι ασβεστώσεις που είχα εμφανίσει στο προηγούμενο ραντεβού σταθερές χωρίς αξιοσημείωτη αλλαγή...μου είπε το ίδιο ο γιατρός ότι δηλαδή μπορεί να μη με αφήσει μέχρι το τέλος και να πάμε για πρόκληση...του είπα και ότι είμαι άσχετη, δεν έχω κάνει μαθήματα ανώδυνου, αναπνοές κτλ και μου είπε να μην αγχώνομαι καθόλου και πως θα τα καταφέρω όπως και να έχει...θα με βοηθήσουν εκείνη την ώρα δεν είναι δα και κάτι το ακατόρθωτο...το γράφω αυτό για όσες πάνε απροετοίμαστες σαν κι εμένα...τα φιλιά μου

x4uqp3.png

καλημέρα σε όλες σας....η συγκίνηση είναι απερίγραπτη με τα νέα από τα κορίτσια και τα μωράκια τους...κλαίω από το πρωί που τα διαβάζω...χτες πήγαμε γιατρό και ο μικρούλης είναι 3000...όλα καλά και για τους 2 μας, οι ασβεστώσεις που είχα εμφανίσει στο προηγούμενο ραντεβού σταθερές χωρίς αξιοσημείωτη αλλαγή...μου είπε το ίδιο ο γιατρός ότι δηλαδή μπορεί να μη με αφήσει μέχρι το τέλος και να πάμε για πρόκληση...του είπα και ότι είμαι άσχετη, δεν έχω κάνει μαθήματα ανώδυνου, αναπνοές κτλ και μου είπε να μην αγχώνομαι καθόλου και πως θα τα καταφέρω όπως και να έχει...θα με βοηθήσουν εκείνη την ώρα δεν είναι δα και κάτι το ακατόρθωτο...το γράφω αυτό για όσες πάνε απροετοίμαστες σαν κι εμένα...τα φιλιά μου

Ειμαστε μεδουσσάκι μου ειμαστε. Καλά που το είπες γιατί κι εγώ το έχω αυτο το άγχος!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

κοριτσια σας γραφω τις αναπνοες. προσπαθησα να τις γραψω οσο πιο κατατοπιστικα μπορουσα για να ειναι κατανοητες. αν εχετε αποριες ρωτηστε-ελπιζω να θυμαμαι ν απαντησω :P

Αναπνοες:

1.βαθεια κοιλιακη:

Ξαπλωνουμε ανασκελα με μαξιλαρι (η μαξιλαρια) κατω από το κεφαλι (η πισω από την πλατη μας) κ ένα μαξιλαρι κατω από τα γονατα.

Εισπνεουμε από τη μυτη προσπαθωντας να φουσκωσουμε την κοιλια μας. Θα πρεπει να καταλαβαινουμε ότι στην περιοχη του διαφραγματος (κατω από το στηθος) τραβαμε προς τα μεσα. Εχουμε ακουμπησει για βοηθεια τα χερια μας στο πανω μερος της κοιλιας μας, κατω από το στηθος: θα πρεπει να ανασηκωνονται όταν εισπνεουμε.

Καθως εισπνεουμε μετραμε νοερα ως το 5 (αργοτερα ως το 8, ως το 10…).

Εκπνεουμε μετρωντας παλι ως το 5 (αργοτερα 8, 10..).

Εισπνοη –εκπνοη πρεπει να είναι ισοχρονες.

Αυτό το ειδος το εφαρμοζουμε στο πρωτο σταδιο του τοκετου. Αν ειμαστε στο νοσοκομειο θα ειμαστε ξαπλωμενες ανασκελα με ανακληση.

Αν ειμαστε σπιτι θα ειμαστε ανασκελα με μαξιλαρια πισω από την πλατη μας η κατω απ οτο κεφαλι μας.

2.βαθεια θωρακικη:

Ειμαστε ξαπλωμενες στο πλαι, σε εμβρυικη σταση, με τα ποδια μαζεμενα κ το κεφαλι επισης μαζεμενο προς το στηθος.

Εισπνοη βαθεια, παρατεταμενη από τη μυτη. Στελνουμε νοερα τον αερα να γεμισει το στηθος μας. Αν ακουμπαμε το χερι στο πλευρο μας νιωθουμε να ανασηκωνεται.

(επισης την εφαρμοζουμε κ στις εξης στασεις:

-καθομαστε στην ακρη μιας καρεκλας, καναπε κτλ, με τα ποδια ανοιχτα, τα χερια να στηριζονται στους μηρους μας κ σκυμενες μπροστα-ανακουφιζεται η μεση. Όταν εισπνεουμε νιωθουμε να παει ο αερας στην πλατη μας.)

-καθομαστε σε μια καρεκλα αναποδα κ αγκαλιαζουμε την πλατη της. (τρντωνεται η σπονδυλικη στηλη κ ανακουφιζομαστε). Ακουμπαμε το κεφαλι μας στην πλατη της καρεκλας. Εδώ ετσι κι αλλιως ο αερας θα παει στην πλατη αφου το διαφραγμα πιεζεται, δδλ δυσκολο να την κανουμε λαθος.

Καθως εισπνεουμε μετραμε μεχρι το 5 (μετα 8…10..)

Εκπνοη: ηρεμη, βαθεια, παρατεταμενη, με τη μυτη.βγαζουμε οσο αερα εισπνευσαμε, νιωθουμε το στηθος ν αδειαζει, τις πλευρες , τα πλαγια να πεφτουν.(μετραω νοερα ως το πεντε..8…10…. να είναι ισοχρονες).

(προφανως τη 2η κ 3η σταση μπορουμε να την εφαρμοσουμε στο σπιτι μας, για μαιευτηριο, νοσοκομειο δε νομιζω να εχουμε την πολυτελεια να μετακινουμαστε).

Ουσιαστικη με την παραπανω αναπνοη θα φτασουμε μεχρι το σταδιο της εξωθησης.

3.επιφανειακη θωρακικη αναπνοη:

Εισπνοη: συντομη εισπνοη από τη μυτη.

Εκπνοη: συντομη εκπνοη από τη μυτη, μοιαζει με αναστεναγμο ανακουφισης, εκτονωσης.

Παιρνουμε μια συντομη αναπνοη από τη μυτη κ νιωθουμε τον αερα να φτανει περιπου μεχρι τη βαση της γλωσσας μας.εκπνεουμε παλι συντομα.

Κανουμε εξασκηση στην αρχη για 20΄΄ κ σιγα σιγα αυξανουμε το χρονο μεχρι να φτασουμε 60΄΄που κραταει η μεγαλυτερη συστολη (πονος).

Στο τελος της συστολης παιρνουμε μια βαθεια κοιλιακη αναπνοη (αναπνοη 1) κ εκπνεουμε ολον τον αερα.

*ο χρονος της εισπνοης είναι τοσο συντομος οσο το να περασουμε το δαχτυλο μας κατά μηκος της μυτης μας.

Ενας τροπος να εξασκηθουμε σ αυτές είναι στις σκαλες. Εισπνεουμε με τοπου σηκωνουμε το ποδι μας, εκπνεουμε με το που παταμε…

4. κερακι

Σουφρωνουμε ελαφρα τα χειλη μας- δεντα σφιγγουμε.αφηννουμε ένα πολύ μικρο κοινο να περναει ο αερας. Εισπνεουμε γρηγορα κ νφερνουμε τον αερα μεχρι τον ουρανισκο. (νιωθουμε να παγωνει η ακρη της γλωσσας μας).

Εκπνεω αμεσως γρηγορα από το σουφρωμενο στομα, σα να θελουμε να σβησουμε ένα κερακι σε αποσταση περιπου 30 εκατοστων. (η φλογα να πεφτει αλλα να η σβηνει..)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρεπει να ακουγεται η εισπνοη αλλα η εκπνοη!

*αυτή την αναπνοη τη χρησιμοποιουμε όταν νιωθουμε την αναγκη να σπρωξουμε αλλα δεν μας εχει πει ακομη ο γιατρος να το κανουμε. Μ αυτή την αναπνοη είναι αδυνατο να συγκεντρωθουμε κ να σφιξουμε καποιο μερος του σωματος μας, αρα αποφευγουμε κ να σπρωξουμε.

Αν σπρωξουμε πριν την τελεια διαστολη μπορει 1)να προκληθει οιδημα στο περινεο, κατιπου θα καθυστερησει τον τοκετο κ 2)να υποστουμε τραυματισμους.

Ακομη τη χρησιμοποιουμε την ωρα που τοκεφαλι βγαινει από τη σχισμη του αιδοιου.

Δεν πρεπει να πανικοβληθουμε κ πρεπει να ακουμε ο,τι μας λενε κ να ειμαστε πληρως συναργασιμες.

5.αναπνοη εξωθησης:

Ειμαστε με την πλατη ανασηκωμενη σε ημικλινη θεση. Φαρνουμε τις κνημες κοντα στους μηρους κ τους μηρους προς την κοιλια, σε διασταση. (σταση που εχουμε για γυναικολογικη εξεταση).

Με τα χερια αγκαλιαζουμε τους μηρους. Παιρνουμε βαθεια εισπνοη, σπρωχνουμετο κεφαλι προς τα μπρος, το πηγουνι ν ακουμπαει το στηθος (ετσι κλεινει η βαλδιδα της γλωτιδας κ ο αερας δε μπορει να φυγει από τα πνευμονια, πιεζει το διαφραγμα, αυτό το στομαχι, αυτό τη μητρα κ ετσι διευκολυνεται η εξωθηση).

Σπρωχνουμε. Όταν νιωθουμε ότι δε μπορουμε άλλο, ανασηκωνουμε το κεφαλι, εκπνεουμε πολύ γρηγορα, εισπνεουμε βαθεια,παρατεταμενα, ξανα ο κεφαλι κατω κ σπρωχνουμε…

Το κανουμε μεχρι να τελειωσει η συστολη, 50-60΄΄.

Μολις τελειωσει η συστολη, αφηνουμετα ποδια μας, φερνουμε το σωμα σε θεση αναπαυσης, συγκεντρωνομαστε κ προσπαθουμε να χαλαρωσουμε ολο μας το σωμα.

*επιτρεπεται το μουγκρισμα, απαγορευονται οι κραυγες, διοτι θα μας φυγει ο αερας :P

Επισημανσεις:

-με την αναπνοη δε βοηθαμε μονο τον εαυτο μας αλλα κ το μωρο, που δινει το δικο του δυσκολο αγωνα. Κατά τη διαρκεια των πονων αν δεν αναπνεουμε σωστα, το μωρο δεν οξυγονωνεται καλα κ μπορει να σημειωθει κ βραδυκαρδια. Καλο είναι λοιπον να σκεφτομαστε ότι βοηθαμε κ το μωρο.

-κατά τη διαρκεια του τοκετου ειμαστε συγκεντρωμενες.δεν ακουμε τπτ απ οσα συμβαινουνε κ λεγονται γυρω μας εκτος αν απευθυονται σ εμας. Μεταξυ των πονων προσπαθουμε να συγκεντωθουμε κ να χαλαρωσουμε (μπορουμε να κανουμε τις αναπνοες 1 κ 2 για να μας βοηθησουν σ αυτό). Ακομη κ ένα δευτερολεπτο να κοιμηθουμε είναι μεγαλο κερδος. Ο επομενος πονος πρεπει να μας βρει χαλαρες.

κοριτσια, μια διορθωση για οσες κανετε πρακτις τις αναπνοες:

στην 1 κ 2, εισπνεουμε, μετραμε μεχρι το 5, μετα 8, μετα 10 κτλ κ μετα εκπνεουμε με τον ιδιο χρονο εισπνοης.

δλδ το μετρημα πεφτει οσο κραταμε την ανασα, οχι κατα την εισπνοη κ εκπνοη.

φροντιζουμε ομως να εισπνεουμε κ εκπνεουμε το ιδιο γρηγορα η αργα κτλ...

twt6p2.png

καλημερα κοριτσια...

τι να κανει η ρεβυθουλα αραγε?

εγω νομιζω οτι ολες αποετοιμαστες παμε... δλδ εκει μεσα θα δουμε τα ζορια, θα δουλεψει το ενσικτο κτλ... νομιζω η πιο χρησιμη συμβουλη ειναι να ειμαστε συγκεντρωμενες, να ακουμε το σωμα μας, να μην ακουμε τι λενε μεταξυ τους γυρω τους, να επικεντρωνομαστε στο οτι θα κρατησουμε τα παιδακια μας αγκαλια κ να κανουμε τη νπροσευχη μας να μας βοηθησει η παναγια!!!

βεβαια πολλες φορες εχω πει οτι πιστευω πως αν υπηρχε επιλογη εκεινη την ωρα θα κοβαμε ολες περα.... αν ηταν οδοντιατρος ο γυναικολογος θα οτυ χωναμε καναν τροχο στο ματι!!!!

κοριτσια....τις τελευταιες 2 μερες δεν ειμαι καλα.... ολο ζαλαδα, ολο καταπτωση, ολο πονοι.... μ εχει πιασει κ μια ιδεα οτι θα γεννησω οπου να ναι... δεν ξερω αν ειναι προαισθηση η απλα αγχος.....

twt6p2.png

Ειμαστε μεδουσσάκι μου ειμαστε. Καλά που το είπες γιατί κι εγώ το έχω αυτο το άγχος!

σιγά μην ήμουν η μοναδική...μια χαρά θα τα καταφέρουμε όπως και τόσες άλλες πριν από εμάς...τουλάχιστον αυτό ελπίζω...

x4uqp3.png

Διαφημίσεις

3300;;; Παίδαρος κι εσένα ε; Πότε θα σε δει κολπικά; Αχ φοβάμαι, εγώ την Τριτη έχω ραντεβού...λες να με δει κολπικά;

Μου είπε ότι θα με έβλεπε αλλά θέλει πρώτα να φτάσω την 37 εβδ. μην προκαλέσει από τώρα συσπάσεις η οτιδήποτε άλλο περιττό για την ώρα..

την άλλη εβδομάδα που μου είπε να πάω στο μαιευτήριο για καρδιοτοκογραφο, μου είπε θα με δει και κολπικα...

κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σε δει, έτσι ώστε να δει κατά πόσο έχει κατέβει ο μικρός και πόσο έχει χαλαρώσει ο τράχηλος.. άλλα μπορεί να περιμένει και εσένα καμιά βδομάδα ακόμα..

αν σε δεις πες μας τι ακριβώς ελέγχει και τι είδους κολπική εξέταση είναι

καλημερα κοριτσια...

τι να κανει η ρεβυθουλα αραγε?

εγω νομιζω οτι ολες αποετοιμαστες παμε... δλδ εκει μεσα θα δουμε τα ζορια, θα δουλεψει το ενσικτο κτλ... νομιζω η πιο χρησιμη συμβουλη ειναι να ειμαστε συγκεντρωμενες, να ακουμε το σωμα μας, να μην ακουμε τι λενε μεταξυ τους γυρω τους, να επικεντρωνομαστε στο οτι θα κρατησουμε τα παιδακια μας αγκαλια κ να κανουμε τη νπροσευχη μας να μας βοηθησει η παναγια!!!

βεβαια πολλες φορες εχω πει οτι πιστευω πως αν υπηρχε επιλογη εκεινη την ωρα θα κοβαμε ολες περα.... αν ηταν οδοντιατρος ο γυναικολογος θα οτυ χωναμε καναν τροχο στο ματι!!!!

κοριτσια....τις τελευταιες 2 μερες δεν ειμαι καλα.... ολο ζαλαδα, ολο καταπτωση, ολο πονοι.... μ εχει πιασει κ μια ιδεα οτι θα γεννησω οπου να ναι... δεν ξερω αν ειναι προαισθηση η απλα αγχος.....

Χαχα, καλωσορισες στο κλάμπ αλοβεσάκι μου!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

τελικά κορίτσια είναι λίγο βιαστικά τα μπεμπάκια μας; βλέπω όλες να γεννάμε πριν την ΠΗΤ!

βέβαια, εγώ εκτός από το προαίσθημα που είχα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ότι θα γεννήσω την Πεντηκοστή, δεν έχω απολύτως τίποτα άλλο! ούτε βάρος αισθάνομαι, ούτε κούραση, περπατάω γρήγορα... άνετα αντέχω άλλους 2 μήνες!

ααα, και νευριάζω αφάνταστα γιατί όλοι μου λένε, χωρίς να ρωτήσουν!!! "ε, τώρα βάρυνες, δεν αντέχεις άλλο, αλλά κάνε υπομονή σε λίγο θα ελευθερωθείς και θα ησυχάσεις"...

γιατί ειδικά στην εγκυμοσύνη όλοι σου κάνουν τους πολύξερους;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...