Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 31 λεπτά , Eternity είπε:

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είσαι εντός της απόφασης της επιτροπής. Απλά οι αποδείξεις πρέπει να είναι εντός εξαμήνου... Ούτε εγώ το ήξερα.... Εδώ έκανα εξωσωματική σε δημόσιο νοσοκομείο και με έβαλαν να πληρώσω επειδή για 10 ημέρες είχα ξεπέρασει το χρόνο της επιτροπής.... ξεφτιλικια... Υπουργείο καταστροφής οικογένειας έπρεπε να το ονομασουν

Δηλαδή πήγα να καταθέσω τώρα τα χαρτιά της ωοληψιας που έκανα πέρυσι το Νοέμβριο, εντός της απόφασης επιτροπής αλλά επειδή η απόδειξη είναι μετά από 6 μήνες δε μπορώ να πάρω το επίδομα, το μισό δηλαδή που δικαιούμαι! Θέλετε να σας πω και το πιο κουφό? Όταν είχα πάρει τα φάρμακα της 1ης εξωσωματικής, τα επέστρεψα πίσω γιατί έμεινα μόνη μου έγκυος....συμπληρώσα κανονικά και έγγραφο δικό του και τα πήραν μια χαρά. Μετά από χρόνια που ξεκίνησα να κάνω εξωσωματικες για απόκτηση 2ου παιδιού, μου είπαν ότι την 1η προσπάθεια την έχασα! Ήταν σα να την έκανα! Δηλαδή εγώ ή ηλιθια γιατί επέστρεψα τα φάρμακα??? Ας τα χαριζα! 

Όντως γιατί τα επέστρεψες; Δεν πειράζει τώρα έγινε.. αλλά ναι είναι απαράδεκτοι δεν είναι κράτος αυτό.. και μόνο από το επίδομα να καταλάβεις που σου δίνουν φαίνονται όλα!!!

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

εγώ γιατί δεν το έχω αυτό?

πως λεγεται στα αγγλικα?

το αγοράζουμε ξεχωριστά αυτο? ή πάει με το κρεβατακι?

δεν ξέρω στα αγγλικά πως λέγεται, είναι η λεγόμενη προίκα και πάει μαζί με το πάπλωμα και τα σεντόνια, όχι με το κρεβάτι

έχει και στο ικεα μεμονωμένες, δεν ξέρω αν έχετε εκεί

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μετακινύνται κοριτσάκι..όχι από την αρχή αλλά μετακινούνται!!!!!!!!!!!!!

δεν ξέρω τι θα κάνουν οι κόρες,

αλλά η αδερφή μου που έχει αγόρια μου είπε ότι μετά τον χρόνο της τα πετούσαν έξω από το κρεβατάκι!!!!!!!

στην αρχή θα χρησιμοποιηθεί...

α, και στο επόμενο που ήταν μωρό της το έβγαζε ο μεγαλύτερος!!! (γι' αυτό και υπάρχει ακόμα για μένα;))

μικρά θηριάκια!!! αχ, τι μας περιμένει!

ναι μας το πε η μαια στο σεμινάριο ... νομίζω από το 2ο ή 3ο μήνα... δεν είμαι σίγουρη!

πώς πας? μπήκες στο μήνα σου ε??????? αντε βρε!!!!!!!!!!

Αχ, δε σας εγραψα ρεπορτ απ το γιατρο ε;

Το χω χασει....κουραζομαι τοσο ευκολα κ δεν εχω κουραγιο ουτε να γραψω.... ναι μπηκα σ το μηνα μου, ραντεβου εχω παλι την τριτη, θα σας πω.τοτε, δεν ειχαμε κανα αξιολογο νεο , γυρω στα 2250 η μπεμπα...

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Το χω χασει....κουραζομαι τοσο ευκολα κ δεν εχω κουραγιο ουτε να γραψω.... ναι μπηκα σ το μηνα μου, ραντεβου εχω παλι την τριτη, θα σας πω.τοτε, δεν ειχαμε κανα αξιολογο νεο , γυρω στα 2250 η μπεμπα...

μπραβοοοοοοο!!!!!!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

κι αυτό μου μας είπες αξιόλογο είναι...μπράβο στην μπέμπα!

x4uqp3.png

κοριτσια σας γραφω τις αναπνοες. προσπαθησα να τις γραψω οσο πιο κατατοπιστικα μπορουσα για να ειναι κατανοητες. αν εχετε αποριες ρωτηστε-ελπιζω να θυμαμαι ν απαντησω :P

Αναπνοες:

1.βαθεια κοιλιακη:

Ξαπλωνουμε ανασκελα με μαξιλαρι (η μαξιλαρια) κατω από το κεφαλι (η πισω από την πλατη μας) κ ένα μαξιλαρι κατω από τα γονατα.

Εισπνεουμε από τη μυτη προσπαθωντας να φουσκωσουμε την κοιλια μας. Θα πρεπει να καταλαβαινουμε ότι στην περιοχη του διαφραγματος (κατω από το στηθος) τραβαμε προς τα μεσα. Εχουμε ακουμπησει για βοηθεια τα χερια μας στο πανω μερος της κοιλιας μας, κατω από το στηθος: θα πρεπει να ανασηκωνονται όταν εισπνεουμε.

Καθως εισπνεουμε μετραμε νοερα ως το 5 (αργοτερα ως το 8, ως το 10…).

Εκπνεουμε μετρωντας παλι ως το 5 (αργοτερα 8, 10..).

Εισπνοη –εκπνοη πρεπει να είναι ισοχρονες.

Αυτό το ειδος το εφαρμοζουμε στο πρωτο σταδιο του τοκετου. Αν ειμαστε στο νοσοκομειο θα ειμαστε ξαπλωμενες ανασκελα με ανακληση.

Αν ειμαστε σπιτι θα ειμαστε ανασκελα με μαξιλαρια πισω από την πλατη μας η κατω απ οτο κεφαλι μας.

2.βαθεια θωρακικη:

Ειμαστε ξαπλωμενες στο πλαι, σε εμβρυικη σταση, με τα ποδια μαζεμενα κ το κεφαλι επισης μαζεμενο προς το στηθος.

Εισπνοη βαθεια, παρατεταμενη από τη μυτη. Στελνουμε νοερα τον αερα να γεμισει το στηθος μας. Αν ακουμπαμε το χερι στο πλευρο μας νιωθουμε να ανασηκωνεται.

(επισης την εφαρμοζουμε κ στις εξης στασεις:

-καθομαστε στην ακρη μιας καρεκλας, καναπε κτλ, με τα ποδια ανοιχτα, τα χερια να στηριζονται στους μηρους μας κ σκυμενες μπροστα-ανακουφιζεται η μεση. Όταν εισπνεουμε νιωθουμε να παει ο αερας στην πλατη μας.)

-καθομαστε σε μια καρεκλα αναποδα κ αγκαλιαζουμε την πλατη της. (τρντωνεται η σπονδυλικη στηλη κ ανακουφιζομαστε). Ακουμπαμε το κεφαλι μας στην πλατη της καρεκλας. Εδώ ετσι κι αλλιως ο αερας θα παει στην πλατη αφου το διαφραγμα πιεζεται, δδλ δυσκολο να την κανουμε λαθος.

Καθως εισπνεουμε μετραμε μεχρι το 5 (μετα 8…10..)

Εκπνοη: ηρεμη, βαθεια, παρατεταμενη, με τη μυτη.βγαζουμε οσο αερα εισπνευσαμε, νιωθουμε το στηθος ν αδειαζει, τις πλευρες , τα πλαγια να πεφτουν.(μετραω νοερα ως το πεντε..8…10…. να είναι ισοχρονες).

(προφανως τη 2η κ 3η σταση μπορουμε να την εφαρμοσουμε στο σπιτι μας, για μαιευτηριο, νοσοκομειο δε νομιζω να εχουμε την πολυτελεια να μετακινουμαστε).

Ουσιαστικη με την παραπανω αναπνοη θα φτασουμε μεχρι το σταδιο της εξωθησης.

3.επιφανειακη θωρακικη αναπνοη:

Εισπνοη: συντομη εισπνοη από τη μυτη.

Εκπνοη: συντομη εκπνοη από τη μυτη, μοιαζει με αναστεναγμο ανακουφισης, εκτονωσης.

Παιρνουμε μια συντομη αναπνοη από τη μυτη κ νιωθουμε τον αερα να φτανει περιπου μεχρι τη βαση της γλωσσας μας.εκπνεουμε παλι συντομα.

Κανουμε εξασκηση στην αρχη για 20΄΄ κ σιγα σιγα αυξανουμε το χρονο μεχρι να φτασουμε 60΄΄που κραταει η μεγαλυτερη συστολη (πονος).

Στο τελος της συστολης παιρνουμε μια βαθεια κοιλιακη αναπνοη (αναπνοη 1) κ εκπνεουμε ολον τον αερα.

*ο χρονος της εισπνοης είναι τοσο συντομος οσο το να περασουμε το δαχτυλο μας κατά μηκος της μυτης μας.

Ενας τροπος να εξασκηθουμε σ αυτές είναι στις σκαλες. Εισπνεουμε με τοπου σηκωνουμε το ποδι μας, εκπνεουμε με το που παταμε…

4. κερακι

Σουφρωνουμε ελαφρα τα χειλη μας- δεντα σφιγγουμε.αφηννουμε ένα πολύ μικρο κοινο να περναει ο αερας. Εισπνεουμε γρηγορα κ νφερνουμε τον αερα μεχρι τον ουρανισκο. (νιωθουμε να παγωνει η ακρη της γλωσσας μας).

Εκπνεω αμεσως γρηγορα από το σουφρωμενο στομα, σα να θελουμε να σβησουμε ένα κερακι σε αποσταση περιπου 30 εκατοστων. (η φλογα να πεφτει αλλα να η σβηνει..)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρεπει να ακουγεται η εισπνοη αλλα η εκπνοη!

*αυτή την αναπνοη τη χρησιμοποιουμε όταν νιωθουμε την αναγκη να σπρωξουμε αλλα δεν μας εχει πει ακομη ο γιατρος να το κανουμε. Μ αυτή την αναπνοη είναι αδυνατο να συγκεντρωθουμε κ να σφιξουμε καποιο μερος του σωματος μας, αρα αποφευγουμε κ να σπρωξουμε.

Αν σπρωξουμε πριν την τελεια διαστολη μπορει 1)να προκληθει οιδημα στο περινεο, κατιπου θα καθυστερησει τον τοκετο κ 2)να υποστουμε τραυματισμους.

Ακομη τη χρησιμοποιουμε την ωρα που τοκεφαλι βγαινει από τη σχισμη του αιδοιου.

Δεν πρεπει να πανικοβληθουμε κ πρεπει να ακουμε ο,τι μας λενε κ να ειμαστε πληρως συναργασιμες.

5.αναπνοη εξωθησης:

Ειμαστε με την πλατη ανασηκωμενη σε ημικλινη θεση. Φαρνουμε τις κνημες κοντα στους μηρους κ τους μηρους προς την κοιλια, σε διασταση. (σταση που εχουμε για γυναικολογικη εξεταση).

Με τα χερια αγκαλιαζουμε τους μηρους. Παιρνουμε βαθεια εισπνοη, σπρωχνουμετο κεφαλι προς τα μπρος, το πηγουνι ν ακουμπαει το στηθος (ετσι κλεινει η βαλδιδα της γλωτιδας κ ο αερας δε μπορει να φυγει από τα πνευμονια, πιεζει το διαφραγμα, αυτό το στομαχι, αυτό τη μητρα κ ετσι διευκολυνεται η εξωθηση).

Σπρωχνουμε. Όταν νιωθουμε ότι δε μπορουμε άλλο, ανασηκωνουμε το κεφαλι, εκπνεουμε πολύ γρηγορα, εισπνεουμε βαθεια,παρατεταμενα, ξανα ο κεφαλι κατω κ σπρωχνουμε…

Το κανουμε μεχρι να τελειωσει η συστολη, 50-60΄΄.

Μολις τελειωσει η συστολη, αφηνουμετα ποδια μας, φερνουμε το σωμα σε θεση αναπαυσης, συγκεντρωνομαστε κ προσπαθουμε να χαλαρωσουμε ολο μας το σωμα.

*επιτρεπεται το μουγκρισμα, απαγορευονται οι κραυγες, διοτι θα μας φυγει ο αερας :P

Επισημανσεις:

-με την αναπνοη δε βοηθαμε μονο τον εαυτο μας αλλα κ το μωρο, που δινει το δικο του δυσκολο αγωνα. Κατά τη διαρκεια των πονων αν δεν αναπνεουμε σωστα, το μωρο δεν οξυγονωνεται καλα κ μπορει να σημειωθει κ βραδυκαρδια. Καλο είναι λοιπον να σκεφτομαστε ότι βοηθαμε κ το μωρο.

-κατά τη διαρκεια του τοκετου ειμαστε συγκεντρωμενες.δεν ακουμε τπτ απ οσα συμβαινουνε κ λεγονται γυρω μας εκτος αν απευθυονται σ εμας. Μεταξυ των πονων προσπαθουμε να συγκεντωθουμε κ να χαλαρωσουμε (μπορουμε να κανουμε τις αναπνοες 1 κ 2 για να μας βοηθησουν σ αυτό). Ακομη κ ένα δευτερολεπτο να κοιμηθουμε είναι μεγαλο κερδος. Ο επομενος πονος πρεπει να μας βρει χαλαρες.

twt6p2.png

αλλες χρησιμες επισημανσεις:

γενικα τρωμε συχνα κ μικρα γευματα, με το τελευταιο να ειναι στις 8 (εγω εδω δηλωσα φυσικα καθετα τη ναντιθεση μου :P)

οι λογοι:

1. να εχουμε καλο υπνο, γιατι πρεπει να παμε στον τοκετο οσο πιο ξεκυραστες γινεται.

2.οταν παμε στο μαιευτηριο μας κανουν κλυσμα, κ ιαυτο για να αδειασει το εντερο κ να διευκολυνθει το περασμα του μωρου. αν το στομαχι μας ειναι γεματο, το περιεχομενο θα κατεβει στο εντερο κ θα δυσκολεψει το μωρο.

-αχιζουμε να κανουμε ασκησεις κεγκελ για να δυναμωσει το περινεο, ξεκιναμε με 8 επαναληψεις, φτανουμε στις 12. μια φορα τη μερα αρκει.

επισης κανουμε μασαζ στο περινεο με ελαιολαδο, ν αποκτησει ελαστικοτητα.

γενικα το περινεο στηριζει τη γεννητικη περιοχη κ η ενδυναμωση του θ μας βοηθησει πολυ στον τοκετο.

-αμνιακο υγρο: μπορει να σπασουν τα νερα σε ποσοτητα κ να το καταλαβουμε αλλα μπορει να τρυπησει ο σακος καπου ψηλα κ να εχουμε μεν υγρα αλλα οχι πολλα ωστε να ειμαστε σιγουρες οτι ειναι αμνιακο.

κανουμε ενα ντους, φοραμε σερβιετα, ξαπλωνουμε ανασκελα για μιση ωρα-τρια τετερτα κ ελεγχουμε τη σερβιετα οσο ακομη ειμαστε ξαπλωμενες. αν εχει βραχει τοτε ειναι αμνιακο υγρο.

-αν σπασουν τα νερα κανουμε ενα ντους κ φευγουμε για νοσοκομειο, για παρακολουθηση,

αν μας πισουν πονοι χωρις να συνοδευονται απο σπασιμο νερων, καλο ειναι να περισμενουμε στο σπιτι μας μεχρι οι πονοι να ερχονται ανα 15'.

ετσι αποευγουμε τη νπολυωρη παραμονη σε ανοικειο περιβαλλον αλλα κ τις πιθανοτητας παρεμβασης για επισπευση.

οταν μιλαμε για τελειως φ.τ. ο αναμενος χρονος εινι 18-24 ωρες... αν παμε με πονους ανα τεταρτο μας μενουν περιπου 2-4 ωρες ως το τελος...

twt6p2.png

Βαλιτσα μαμας:

• Εσωρουχα –απλα,βαμβακερα

• Νυχτιακ η πιζαμες(3-4)

• Επιθεματα στηθους -1 πακετο

• Σερβιετες λοχειας

• Χαρτοβαμβακα

• Σουτιεν θηλασμου (1 η 2, καλυτερα 2)

• Παντοφλες κ σαγιοναρες-για το μπανιο

• Πετσετες

• Θηλαστρο

• Προσωπικα ειδη- όχι αρωματα

• Όχι βαμμενα νυχια-χρυσαφικα- όχι φακους επαφης

• Αφρολουτρο η σαπουνι με ουδετερο ph

*καλο είναι σεμ ια μικρη τσαντα η σακο να βαλουμε 1 νυχτικο, 1 εσωρουχο, ένα ζευγαρι σαγιοναρες κ χαρτοβαμβακα η σερβιετες λοχειας, θα τα χρειαστουμε με την εισοδο μας στο μαιευτηριο, γι αυτό να μην είναι στη βαλιτσα.

Βαλιτσα μωρου (δημοσιο νοσοκομειο)

• Φορμακια εποσχης 3-4

• Ζιπουνακια (3 κοντομανικα, 3 χωρις μανικι)

• Πανωσεντο-καωσεντο για την κουνια του (?)

• 6 πανες αγκαλιες (υφασμα αναλογως εποχης)

• Κουβερτα εποχης (δε χρησιμοποιουμε παπλωμα το πρωτο ετος)

• Μπουρνουζι η πετσετα.

• Ψαλοδακι για νυχια χτενα

• Πανες

Βαλιτσα μωρου (ιδιωτικο μαιευτηριο)

• Ρουχακια εξοδου

• Πετσετα η μπουρνουζι

Συνηθως τα αλλα τα παρεχουν αλλα ρωτηστε το γιατρο η στο μαιευτηριο.

Τι χρειαζεται το μωρο στο σπιτι:

• Κρεβατακι με καλο στρωμα

• Καθισμα αυτοκινητου

• Καλλυντικα του μωρου

• Καροτσι πολλαπλων κλισεων

• Πανες

• Θερμομετρο ηλεκτρονικο (πιο πρακτικο το μασχαλης)

• Μπανακι

• Σφουγγαρι φυσικο που αλλαζουμε κάθε μηνα, αλλιως το σαπουνιζουμε με το χερι

• Τα ρουχα του τα πλενουμε στο πλυντηριο ξεχωριστα, με ειδικο απορρυπαντικο κ φροντιζουμε να ξεπλενονται πολύ καλα.

• Ένα μπουκαλι καθαρο οινοπνευμα κ μικρο μπουκαλθ μπενταντιν καθως κ βαμβακι για την περιποιηση του ομφαλου.

(*καλο είναι μαζι μας να εχουμε κ οινοπνευμα η ντετολ να καθαριζουμε το κομοδινο μας κτλ, καθως κ κανα χαρτικο-πχ χαρτοπετσετα, μηπως χρειαστουμε, μωρομαντηλα, υγρα μαντιλακια κτλ)

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά θέλει προπόνηση το θεμά... γιατί καλά τα λέμε στη θεωρία, εκεί που θα έχουμε τον πόνο μας θα τα κάνουμε; Θέλει πολύ συγκέντρωση και εξάσκηση...

Πάντως κάνουν πολύ καλό οι αναπνοές και σε αυτή τη φάση που είμαστε, γιατί αν παρατηρήσετε, όταν κάνετε το πρώτο είδος αναπνοών (τουλάχιστον αυτό δοκίμασα προς το παρόν), τα μωρούλια γίνονται δραστήρια, οξυγονώνονται καλά!!!

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Πραγματικά θέλει προπόνηση το θεμά... γιατί καλά τα λέμε στη θεωρία, εκεί που θα έχουμε τον πόνο μας θα τα κάνουμε; Θέλει πολύ συγκέντρωση και εξάσκηση...

Πάντως κάνουν πολύ καλό οι αναπνοές και σε αυτή τη φάση που είμαστε, γιατί αν παρατηρήσετε, όταν κάνετε το πρώτο είδος αναπνοών (τουλάχιστον αυτό δοκίμασα προς το παρόν), τα μωρούλια γίνονται δραστήρια, οξυγονώνονται καλά!!!

Νομίζω οτι έχει πιο πολύ να κάνει με το γεγονός οτι πιέζοντας το διάφραγμα, στριμώχνεις λίγο το μωρό, γι αυτό γίνονται πιο δραστήρια.

KJO7p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...