Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλημέρα κορίτσια και καλή Κυριακή να έχουμε!! Να σας ρωτήσω,ο στομαχόπονος είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης; από χθες το βράδυ νιώθω το στομάχι μου βαρύ λες και έχω φάει πέτρες και πονάει λίγο, δεν μου κάνει όρεξη να φάω τίποτα! Δεν είναι όμως σαν ναυτία ή ανακατοσουρα 

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσακια και απο μένα!

Χθες είχαμε ντοκ και ολα ειναι μια χαρα, έχει πάρει και θέση! απο κιλάκια είμαστε 2.563 (34 εβδομαδων) τωρα μας βλέπει ανα 2 εβδομάδες! απο δευτερα θα πρεπει να κάνω και τη 2ρη ενεση Rophylac (λόγω reshus (-))

Πάντως και εμένα με απασχολεί το θέμα των επισκεπτων ... Επειδη σκέφτομαι να το έχω και εγω rooming in. Ενας λόγος που θα παω σε 2κλινο είναι και αυτός! ελπίζω να μην φτασω στο σημειο να τους βγάζω εξω..ευελπιστω σε λίγη κατανόηση.. αν και στις μέρες μας μόνο αναισθησια υπάρχει δυστυχως!!!:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κοριτσακια και απο μένα!

Χθες είχαμε ντοκ και ολα ειναι μια χαρα, έχει πάρει και θέση! απο κιλάκια είμαστε 2.563 (34 εβδομαδων) τωρα μας βλέπει ανα 2 εβδομάδες! απο δευτερα θα πρεπει να κάνω και τη 2ρη ενεση Rophylac (λόγω reshus (-))

Πάντως και εμένα με απασχολεί το θέμα των επισκεπτων ... Επειδη σκέφτομαι να το έχω και εγω rooming in. Ενας λόγος που θα παω σε 2κλινο είναι και αυτός! ελπίζω να μην φτασω στο σημειο να τους βγάζω εξω..ευελπιστω σε λίγη κατανόηση.. αν και στις μέρες μας μόνο αναισθησια υπάρχει δυστυχως!!!:rolleyes:

Γειά σου Χαρούλα! Μια χαρά το μπεμπάκι!!! Rooming in στα ιδιωτικά γίνεται; και αν ναι, ξέρει καμιά τι γίνεται με το επισκεπτήριο που είναι λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα;

APaXp3.png

Ptg7p3.png

στο ρεα που γενναω εγω,γινεται.

δες κ στις σελιδες τους, θα λεει κατι.

παντως στο ρεα, κ αν εχεις ζητησει ρουμινγκ, μπορεις να πεις να παρουν για λιγο το μωρο για να δεις κοσμο, να κοιμηθεις λιγακι , να κανεις ενα μπανιο

ZZt2p3.png

JNFwp2.png

Γειά σου Χαρούλα! Μια χαρά το μπεμπάκι!!! Rooming in στα ιδιωτικά γίνεται; και αν ναι, ξέρει καμιά τι γίνεται με το επισκεπτήριο που είναι λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα;

εννοειτε οτι γινεται στα ιδιωτικα. Εν τω μεταξυ μπορειτε να ζητησετε την ωρα του επισκεπτηριου να τα παιρνουν τα μωρακια

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Νομιζω πως σε όλα τα ιδιοτικά στην Αθήνα πλέον γίνεται το rooming in, όντος όπως λέει και η Δήμητρα, μπορεις να το δίνεις τις ωρες που υπάρχει κόσμος και βαβουρα στο δωμάτιο.

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι πως σε rooming in , αναφέρθηκε και παραπανω αν δεν κάνω λάθος, μπανάκι, αλλαγή πάνας κλπ... γινονται απο εμάς ή φωνάζουμε τις μαιες και τα παίρνουν?

Κοριτσια σημερα ηταν το.ραντεβου με τη μαια στο ικα:

Ως πρωτο " μαθημα" τη ρωτουσα εγω διαφορα, εξεφρασα προβληματισμους κ αγχη κ πηρα διαφορες πληροφοριες.

Θα σας γραψω απ οσα θυμαμαι αυτα που μου φανηκαν ως πιο σημαντικα:

Καθε θηλαστικο.εχει το γαλα που χρειαζεται το μωρο του: της αγελαδας πολλες πρωτεινης,γιατι το μοσχαρακι πρεπει να σταθει αμεσως στα ποδια του, της φαλαινας πολυ λιπος για να προστατευθει το φαλαινακι απ το κρυο, κτλ.. δινοντας ξενο στο παιδι μς, του δινουμε κατι ξενο προς το ειδος μας.

Το ξενο γαλα θεωρειται φαρμακο κ αν μας πουνε να δωσουμε πρεπει.να ζητησουμε.ενυπογραφη συνταγη γιατρου.

Αν θελουμε να θηλασουμε κ μας πουνε να δωσουν στο μωρο ζαχαρονερο.η οτιδηποτε να ζητησουμε να μιλησουμε με τον παιδιατρο και να μας αιτιολογησει την ενεργεια.

Πριν γεννησουμε καλο ειναι να μιλησουμε με καποιους παιδιατρους, να δουμε ποιος μας ταιριαζει, να μας λυσει αποριες (πχ αν οντως χρειαζεται το ζαχαρονερο η η θερμοκοιτιδα σε περιπτωση δ.κ., κτλ) κ επισης να μας πει στις ποσες μερες θα δει τονπααιδι.

Εντυπωσιακο: με το που θα γεννηθει το μωρο πρεπει να το αφησουν πανω στη μητερα, δερμα με δερμα ( ισως ψαξει θηλη ισως οχι, το σωστο ειναι να φαει οποτε αυτο θελησει)., γιατι οι γονεις εχουν μικροοργανισμους που τα πρωτα λεπτα δυναμωνουν εξαιρετικα, απιστευτα το ανοσοποιητικο.συστημα του μωρου. Ειναι δε τοσο.σημαντικο που η συσταση ειναι, σε περιπτωση που δεν ειναι.δυνατον να το.δωσουν στη μαμα, να βγαλεις ο μπαμπας τα ρουχα του απο.τη μεση κ πανω κ να παρει αυτος το μωρο.αγκαλιτσα. (. Αχ,δεν ειναι πολυ συγκινητικη η εικονα;). Αυτα βεβαια στην ελλαδα δε γινονται :(

Γενικα μου τονισε οτι πρεπει να αρχισουμε ως γυναικες ν απαιτουμε κ οτι καποιες φορες κ η σταση του γιατρου εχει να κανει με τη δικη μας, αν πχ μας βλεπουν φοβισμενες, αγχωμενες, με.λιγες πιθανοτητες να συνεργαστουμε, καταφευγουν πιο.ευκολα στη λυση της κ.τ.

Ενα ακομη: το ιδανικο ειναι να ξεκινησει ο τοκετος με πονους κ οχι σπασιμο νερων. Αν σπασουν τα νερα πρεπει να φυγουμε αμεσως για νοσοκομειο/ μαιευτηριο, αν αρχισουν οιπονοι μπορουμε να το καθυστερησουμε, ωστε οταν παμε να μην μενουν κ πολλες ωρες κ εται μειωνεται η πιθανοτητα παρεμβασης.

Αυτα προς το παρον, φιλακια :*

twt6p2.png

Νομιζω πως σε όλα τα ιδιοτικά στην Αθήνα πλέον γίνεται το rooming in, όντος όπως λέει και η Δήμητρα, μπορεις να το δίνεις τις ωρες που υπάρχει κόσμος και βαβουρα στο δωμάτιο.

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι πως σε rooming in , αναφέρθηκε και παραπανω αν δεν κάνω λάθος, μπανάκι, αλλαγή πάνας κλπ... γινονται απο εμάς ή φωνάζουμε τις μαιες και τα παίρνουν?

Καλε, ακομη κ στα κρατικα που εχεις συνεχεια το μωρο μαζι σου, οι μαιες το κανουν μπανιο,k οποτε θες τους λες να το παρουν, να το ταισουν, κτλ και στο φερνουν ετοιμο.

Αν δλδ εισαι απο κ.τ. η εχεις πολλα ραμματα κ δε μπορςις να κουνηθεις, εσυ θα πρεπει.να τα κανεις ολα;αυτες τι θα κανουν;

twt6p2.png

Ενα ακομη: το ιδανικο ειναι να ξεκινησει ο τοκετος με πονους κ οχι σπασιμο νερων. Αν σπασουν τα νερα πρεπει να φυγουμε αμεσως για νοσοκομειο/ μαιευτηριο, αν αρχισουν οιπονοι μπορουμε να το καθυστερησουμε, ωστε οταν παμε να μην μενουν κ πολλες ωρες κ εται μειωνεται η πιθανοτητα παρεμβασης.

εμας η μαια μας ειπε οτι οταν οι πονοι γινουν ανα 5-7λεπτο παμε μαιευτηριο,

εαν σπασουν τα νερα ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ, εχουμε χρονο να κανουμε ενα ντουζ κ να παμε μετα.

ZZt2p3.png

JNFwp2.png

Διαφημίσεις

Καλε, ακομη κ στα κρατικα που εχεις συνεχεια το μωρο μαζι σου, οι μαιες το κανουν μπανιο,k οποτε θες τους λες να το παρουν, να το ταισουν, κτλ και στο φερνουν ετοιμο.

Αν δλδ εισαι απο κ.τ. η εχεις πολλα ραμματα κ δε μπορςις να κουνηθεις, εσυ θα πρεπει.να τα κανεις ολα;αυτες τι θα κανουν;

διάβασα σε άλλο τόπικ, κοπέλα που γέννησε στο Γαληνό Θεσσαλονίκη δεν τη βοηθούσαν καθόλου, μόνη της άλλαζε πάνες και επέμεναν να το έχει στο δωμάτιο γιατί χρεώνουν 100 ευρώ παραπάνω... πολύ προβληματίστηκα...

μου φαίνεται πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμες για καβγά!

μεδουσάκι, ξέρεις κάτι για Γαληνό;

εμας η μαια μας ειπε οτι οταν οι πονοι γινουν ανα 5-7λεπτο παμε μαιευτηριο,

εαν σπασουν τα νερα ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ, εχουμε χρονο να κανουμε ενα ντουζ κ να παμε μετα.

Αυτη ειπε να παω στο νοσοκομειο οταν ερχονται ανα τεταρτο...

Για το σπασιμο νερων υποθετω κ αυτη οταν ελεγς οτι φευγουμε για το νοσοκομςιο, επειδη το μωρο χανει την προστασια του κ πρεπει να ειναι υπο παρακολουθηση, εννοουσε οτι δσν καθομαστε στο σπιτι για ωρες, οπως οταν εχουμε μονο πονους..

twt6p2.png

Κοριτσια σημερα ηταν το.ραντεβου με τη μαια στο ικα:

Ως πρωτο " μαθημα" τη ρωτουσα εγω διαφορα, εξεφρασα προβληματισμους κ αγχη κ πηρα διαφορες πληροφοριες.

Θα σας γραψω απ οσα θυμαμαι αυτα που μου φανηκαν ως πιο σημαντικα:

Καθε θηλαστικο.εχει το γαλα που χρειαζεται το μωρο του: της αγελαδας πολλες πρωτεινης,γιατι το μοσχαρακι πρεπει να σταθει αμεσως στα ποδια του, της φαλαινας πολυ λιπος για να προστατευθει το φαλαινακι απ το κρυο, κτλ.. δινοντας ξενο στο παιδι μς, του δινουμε κατι ξενο προς το ειδος μας.

Το ξενο γαλα θεωρειται φαρμακο κ αν μας πουνε να δωσουμε πρεπει.να ζητησουμε.ενυπογραφη συνταγη γιατρου.

Αν θελουμε να θηλασουμε κ μας πουνε να δωσουν στο μωρο ζαχαρονερο.η οτιδηποτε να ζητησουμε να μιλησουμε με τον παιδιατρο και να μας αιτιολογησει την ενεργεια.

Πριν γεννησουμε καλο ειναι να μιλησουμε με καποιους παιδιατρους, να δουμε ποιος μας ταιριαζει, να μας λυσει αποριες (πχ αν οντως χρειαζεται το ζαχαρονερο η η θερμοκοιτιδα σε περιπτωση δ.κ., κτλ) κ επισης να μας πει στις ποσες μερες θα δει τονπααιδι.

Εντυπωσιακο: με το που θα γεννηθει το μωρο πρεπει να το αφησουν πανω στη μητερα, δερμα με δερμα ( ισως ψαξει θηλη ισως οχι, το σωστο ειναι να φαει οποτε αυτο θελησει)., γιατι οι γονεις εχουν μικροοργανισμους που τα πρωτα λεπτα δυναμωνουν εξαιρετικα, απιστευτα το ανοσοποιητικο.συστημα του μωρου. Ειναι δε τοσο.σημαντικο που η συσταση ειναι, σε περιπτωση που δεν ειναι.δυνατον να το.δωσουν στη μαμα, να βγαλεις ο μπαμπας τα ρουχα του απο.τη μεση κ πανω κ να παρει αυτος το μωρο.αγκαλιτσα. (. Αχ,δεν ειναι πολυ συγκινητικη η εικονα;). Αυτα βεβαια στην ελλαδα δε γινονται :(

Γενικα μου τονισε οτι πρεπει να αρχισουμε ως γυναικες ν απαιτουμε κ οτι καποιες φορες κ η σταση του γιατρου εχει να κανει με τη δικη μας, αν πχ μας βλεπουν φοβισμενες, αγχωμενες, με.λιγες πιθανοτητες να συνεργαστουμε, καταφευγουν πιο.ευκολα στη λυση της κ.τ.

Oσον αφορά αυτό με τους μπαμπάδες το είπε και η μαία του γιατρού μου στον άντρα μου. Οταν θα έρθει στο νοσοκομείο (ο δικός μου θα μπει στην αιθουσα τοκετου) και οσες μερες είμαι μέσα και για ένα μεγάλο διαστημα δεν κάνει να φοράει οποιοδήποτε αποσμητικό ή κολώνια για να δεθεί το μωρό με την μυρωδιά του και να μπορεί να τον αναγνωρίσει. Οπως επέβαλλε οταν βγουμε απο το νοσοκομείο το μπάνιο του και το μασαζάκι του να το κάνει ο μπαμπάς για να υπάρξει δέσιμό!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Kι ομως βρε μουντάκι μου, οπως ελεγε και η μαια το καλυτερο εκεινη την στιγμη ειναι να κοιτάξουμε το παιδί μας και ας βγουμε κακες για τους ξενους. Στο κατω κάτω το οτι γεννάμε δεν ειναι γιανα κανουμε τα δωμάτια κεντρο διερχομένων.

Ναι κοριτσάκι...στο δωμάτιο όμως δε θα μαι μόνη να κάνω ότι θέλω... και όσο χαζό κι αν σου φανεί εγώ έχω φίλους πολλούς που θα θελήσουν να έρθουν να μας δουν γιατί αυτό το μωρό το γεννάω με όλους!!!!! Πραγματικά!!!!! Έχω ανθρώπους που θα χαρούν πολύ με τη χαρά μου! και τους θέλω εκεί!!!! Το μωράκι λοιπόν από το να έχει όλα αυτά τα μικρόβια και το πήγαινε έλα καλύτερα να έχει την ησυχία του! Άλλωστε σε μένα είπαμε παίζουν και άλλα θέματα μπορεί να μην υπάρχει καν δυνατότητα να το έχω μαζί! Δεν το χω αποφασίσει οριστικά ακόμη μέσα μου αν τελικά θα επιλέξω rooming in ή όχι..και γω πήγαινα με τη λογική ότι όταν θα χω κόσμο θα το παίρνουν οι μαίες και its ok.. δεν είναι όμως έτσι απ όσο μας είπαν!!!!!! Και αν έρθουν φίλοι θα θέλουν να τη δουν οπότε καλύτερα πίσω από το τζάμι παρά μέσα στο δωμάτιο! Κέντρο διερχομένων επίσης μπορεί να στο κάνει και η διπλανή σου... Οπότε βράστα! Άμα είχα την πολυτέλεια του μονόκλινου θα κανα πάρτυ αλλά δεν την έχω!!!!!

Όσο για το θηλασμό ναι συμφωνώ με όλα όσα λέτε αλλά το βασικό για μένα είναι να βγει γερή η μικρή και να μη χρειαστεί να μείνει μέρες στη μονάδα!. ε άμα δεν καταφέρω να τη θηλάσω από την πρώτη μέρα δε θα πέσω να πεθάνω!!! Ο θηλασμός εδραιώνεται και με 2-3 μέρες καθυστέρηση! και το λέω από παράδειγμα κοπέλας εδώ μέσα που αναγκάστηκε να δώσει ξένο για λόγους υγείας του μωρού στην αρχή αλλά τώρα θηλάζει αποκλειστικά!!!!! Όλα γίνονται!!!!!!

Α να σας πω και κάτι άλλο... διάβασα ότι σε συνθήκες βαθιάς κατάψηξης το μητρικό γάλα αποθηκεύεται ως και 1 χρόνο!!!!!! Το σκέφτομαι λοιπόν να διατηρήσω και για τον καιρό που θα ξαναρχίσω τη δουλειά!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Μουντακι εχεις απολυτο δικιο, εμεις.ξεκιναμε με δεδομενο οτι ολα θα πανε καλα κ νοιαζομαστε τοσο.για τα υπολοιπα.

Καινη μαια ειπε οτι κ να χρειαστει να πιει ξενο δε σημαινει οτι δε θα καταφερω να θηλασω.

Στον προβληματισμο μου μη χασω τις πρωτες μερες θηλασμου κ δεν πιει το πρωτογαλα, μου ειπε οτι μπορω να το βγαζω κ να το δινω με το κουταλακι.

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...