Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι .... Αλλά θα ρωτήσω τη μαία του γιατρού μου τη δευτέρα που θα πάω αν σ ενδιαφέρει που είναι κ αυτή στο Λητώ! Θυμάμαι έγραφε το καρτελάκι της προϊσταμένη ορόφων.

απλως απορουσα μηπως ειναι η ιδια που πηγα εγω, Βασιλακη Ιωαννα λεγεται, εξαιρετικη!!!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

μολις διαβασα οτι το πυαρ εκκρίνεται το πρωτο 24ωρο μετά την γέννηση.

'Παραγωγή Μητρικού Γάλακτος

Αμέσως μετά τον τοκετό και την αποβολή του πλακούντα απελευθερώνονται στον οργανισμό της γυναίκας δυο ορμόνες, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη.Οι ορμόνες αυτές παράγονται στην υπόφυση, έναν αδένα που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Την εντολή όμως για το ξεκίνημα της παραγωγής του γάλακτος τη δίνει το ίδιο το μωρό με το θηλασμό.

Η προλακτίνη ή «ορμόνη της μητρότητας» απελευθερώνεται στον οργανισμό σας κάθε φορά που θηλάζετε, «διατάζοντας» το στήθος να παράγει αρκετό γάλα για τον επόμενο θηλασμό.

Η οξυτοκίνη ή «ορμόνη της αγάπης», βοηθά στην απελευθέρωση του γάλακτος, όταν το μωρό θηλάζει ενώ εκκρίνεται ακόμα και στο άκουσμα του κλάματος του μωρού. Επίσης είναι η ορμόνη που εντείνει το συναίσθημα της αγάπης και στοργής προς το παιδί σας.

Το πύαρ είναι το πρώτο γάλα που παίρνει το νεογέννητο. Είναι αυτές οι πρώτες σταγόνες, με κίτρινο χρώμα και πιο πυκνή υφή, που περιέχονται στο μαστό της γυναίκας και εκκρίνονται τα πρώτα εικοσιτετράωρα από τη γέννηση. Η ποσότητα του είναι μικρή, αλλά η αξία του μοναδική γιατί είναι πλούσιο σε λευκώματα, άλατα και βιταμίνες ενώ περιέχει και πολλά αντισώματα, ουσίες που κάνουν τα μωρά ανθεκτικά στις λοιμώξεις.

Την τρίτη μέρα περίπου από τη γέννηση του μωρού η σύσταση του γάλακτος διαφοροποιείται. Γίνεται λεπτόρρευστη και το χρώμα πιο διάφανο και περιέχει σε μοναδική αναλογία λευκώματα, λίπη, υδατάνθρακες, άλατα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντισώματα. Αυτή η μοναδική περιεκτικότητά του είναι που το εδραιώνει ως αναντικατάστατη τροφή για το νεογέννητο.'

http://www.reamaternity.gr/page.aspx?id=1039

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Συμβουλές για επιτυχή θηλασμό

Άμεση έναρξη του θηλασμού, ακόμη και αμέσως μετά τον τοκετό.

Οι θηλές πριν το θηλασμό, πρέπει να πλένονται μόνο με λίγο νερό. Αποφεύγετε τελείως τη χρήση σαπουνιού ή οινοπνεύματος στο στήθος για να μην αφυδατωθεί η θηλή. Σαπούνι και νερό χρησιμοποιείστε μόνο μια φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του μπάνιου καθαριότητας.

Να χρησιμοποιείτε κατάλληλο σουτιέν κατά την περίοδο θηλασμού, το οποίο θα συγκρατεί το στήθος σας, χωρίς να το πιέζει , ενώ φροντίστε να διατηρείτε τις θηλές σας στεγνές και καθαρές .

Εξασφαλίστε σωστή και αναπαυτική θέση θηλασμού. Για να το πετύχετε αυτό, κρατάτε το στήθος σας με το ένα χέρι και με το άλλο τον αυχένα ή την πλάτη του μωρού σας. Δε δίνετε το στήθος στο μωρό, αλλά φέρνετε το κεφαλάκι του μωρού προς το στήθος σας, ώστε το μάγουλό του, να αγγίζει το μαστό σας. Όταν θηλή και ανοικτό στόμα του μωρού είναι στην ίδια γραμμή, σπρώχνετε ελαφρά το κεφαλάκι του με σκοπό να αρπάξει όχι μόνο τη θηλή αλλά και μεγάλο μέρος θηλαίας άλου (η σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή). Κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορείτε να είστε είτε καθιστή, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια στα πόδια σας , ή ανασηκώνοντας το ένα σας γόνατο για να στηρίξετε το σώμα του είτε μπορείτε να είστε σε πλάγια ξαπλωμένη θέση με το μωρό αντικριστά στο στήθος γυρισμένο στο πλάι (η θέση αυτή εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή).

Η απομάκρυνση του μωρού από το στήθος πρέπει να γίνεται, βάζοντας το δάκτυλό σας στο στόμα του νεογνού και ποτέ τραβώντας το από το στήθος, γιατί αυτό θα τραυματίσει τις θηλές.

Σε περίπτωση τραυματισμού της θηλής, δε διακόπτετε το θηλασμό. Τραυματισμένες θηλές ή πόνος κατά τη διάρκεια του θηλασμού, σημαίνει λανθασμένη τεχνική. Στην περίπτωση αυτή βγάλτε το μωρό από το στήθος και προσπαθήστε να το τοποθετήσετε ξανά έως ότου να πετύχετε τη σωστότερη θέση και στάση ή ζητήστε βοήθεια από έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σε περίπτωση αιμορραγίας, επειδή το μωρό σε περίπτωση που καταπιεί αίμα κάνει εμετό μπορεί να γίνει διακοπή 1 - 2 θηλασμών, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο.

Σε περίπτωση πυρετού από αποδεδειγμένη ίωση (συνάχι κλπ) δε διακόπτουμε το θηλασμό. Η ίωση αν μεταδοθεί, θα μεταδοθεί από τα χνώτα σας, γι΄ αυτό συνιστάται η χρήση μάσκας, να ασχολείστε λίγο με το μωρό και να συνεχίσετε με το θηλασμό.

Σε περίπτωση πόνου, υπερφόρτωσης, άσηπτης μαστίτιδας με λίγο πυρετό (γαλακτοφορίτιδα) επίσης δε διακόπτετε το θηλασμό. Ίσα ίσα που ο θηλασμός θα σας βοηθήσει στη λύση του προβλήματος. Σε περίπτωση φλεγμονώδους μαστίτιδας απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

Μη βάζετε στις ερεθισμένες θηλές ουσίες που τις ξηραίνουν. Αν δεν γίνει καινούριο τραύμα, το παλιό θα επουλωθεί μόνο του. Μην ξεπλένετε τις θηλές σας μετά το θηλασμό, γιατί το γάλα σας με τις ουσίες που περιέχει δρα απολυμαντικά, ενώ το σάλιο του μωρού σας περιέχει ένζυμα που επιταχύνουν την επούλωση των πληγών. Εάν επιθυμείτε, χρησιμοποιείστε μια κρέμα λανολίνης που συχνά προσφέρει ανακούφιση.

Να θυμάστε πάντα ότι ο μητρικός θηλασμός είναι απεριόριστος και ελεύθερος. Είναι αναμενόμενο τις πρώτες μέρες τα γεύματα του μωρού σας να είναι ακατάστατα και να προβληματίζεστε ή να αναρωτιέστε αν το μωρό σας είναι χορτάτο ή τι πρέπει να κάνετε όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα ξανακλάψει. Η απάντηση είναι μία: βάλτε το στο στήθος σας όσες φορές το ζητάει και αποφύγετε να δώσετε συμπλήρωμα γάλακτος ή άλλα υγρά.

Στην αρχή ίσως χρειαστεί να θηλάζετε και από τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα, ενώ όσο περνούν οι μέρες και η ποσότητα του γάλακτος αυξάνεται, θα είναι αρκετό το μωρό σας να θηλάζει μόνο από τη μία πλευρά κάθε φορά.

Σε περίπτωση υπερφόρτωσης των μαστών (ιδιαίτερα το 3ο - 4ο εικοσιτετράωρο) κάντε πριν το θηλασμό ένα ελαφρύ μασάζ, ώστε να μπορέσει το μωρό να θηλάσει ευκολότερα. Ενώ μετά τον θηλασμό, εάν αισθάνεστε ακόμη το στήθος σας βαρύ, επαναλάβετε το μασάζ με σκοπό να αφαιρέσετε το γάλα που έχει παραμείνει στο στήθος σας.

Στις εισέχουσες ή επίπεδες θηλές θα πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία τους για το μητρικό θηλασμό ήδη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάντως σε καμία περίπτωση μην απογοητεύεστε. Εκτός από ακραίες περιπτώσεις, κάθε γυναίκα μπορεί να θηλάσει το παιδί της.

κλεμμενο απο το ιδιο σαιτ!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Για πες μου λίγο γιατί με ενδιαφέρει... Η ομφαλική αρτηρία δεν είναι αυτή δηλαδή που τροφοδοτεί τον πλακούντα; γιατί ο γιατρός μου είπε οτι αν ανέβει κι άλλο η αντίσταση της αρτηρίας (αυτής που μέτρησε εκείνη την ώρα-δεν την ανέφερε με κάποιο όνομα) θα μιλάμε για ανεπάρκεια πλακούντα, δηλαδή οτι δεν θα μπορεί να τραφεί το μωρό... αυτό μου παρουσιάστηκε μόλις πριν 2 εβδομάδες, όπου μέχρι τότε το βάρος του μωρού ήταν πολύ καλό, τώρα την Τρίτη που θα πάω, θα δούμε αν συνεχίζει να αναπτύσσεται καλά...

όχι, η μητριαία τροφοδοτεί τον πλακούντα, η ομφαλική τροφοδοτεί το μωρό από τον πλακούντα

(υποθέτω ότι πλέον ο πλακούντας επειδή θα αρχίσει να γερνά για να φτάσουμε στον τοκετό και επειδή τα περισσότερα όργανα του μωρού έχουν ωριμάσει δεν έχει τις ίδιες ανάγκες ο ίδιος για τροφοδοσία, αλλά θα δώσει στο μωρό ό,τι του έχει απομείνει...) αλλιώς δεν θα αδιαφορούσε έτσι η γιατρός μου για τη μητριαία

επίσης, οι μητριαίες είναι 3, δηλ. εγώ παρότι είχα αντίσταση στη 1 (αριστερή) ο πλακούντας τρεφόταν κανονικά και το μωρό αναπτύχθηκε κανονικά από τις άλλες 2 που ήταν επαρκής... 2400 το νινάκι μου στην 34η! βασικά αυτό κοιτάνε αν πήρε βάρος κανονικά και αν μεγάλωσαν κανονικά τα όργανα που μετράνε τα εκατοστά τους.

ααα... και αν ήταν στο ντόπλερ αυτό που σου μέτρησε ήταν η μητριαία, αυτή τη μετράνε συνήθως μόνο στη β΄ και στο ντόπλερ, την ομφαλική τη μετράνε και στον απλό υπέρηχο.

Διαφημίσεις

όχι, η μητριαία τροφοδοτεί τον πλακούντα, η ομφαλική τροφοδοτεί το μωρό από τον πλακούντα

(υποθέτω ότι πλέον ο πλακούντας επειδή θα αρχίσει να γερνά για να φτάσουμε στον τοκετό και επειδή τα περισσότερα όργανα του μωρού έχουν ωριμάσει δεν έχει τις ίδιες ανάγκες ο ίδιος για τροφοδοσία, αλλά θα δώσει στο μωρό ό,τι του έχει απομείνει...) αλλιώς δεν θα αδιαφορούσε έτσι η γιατρός μου για τη μητριαία

επίσης, οι μητριαίες είναι 3, δηλ. εγώ παρότι είχα αντίσταση στη 1 (αριστερή) ο πλακούντας τρεφόταν κανονικά και το μωρό αναπτύχθηκε κανονικά από τις άλλες 2 που ήταν επαρκής... 2400 το νινάκι μου στην 34η! βασικά αυτό κοιτάνε αν πήρε βάρος κανονικά και αν μεγάλωσαν κανονικά τα όργανα που μετράνε τα εκατοστά τους.

ααα... και αν ήταν στο ντόπλερ αυτό που σου μέτρησε ήταν η μητριαία, αυτή τη μετράνε συνήθως μόνο στη β΄ και στο ντόπλερ, την ομφαλική τη μετράνε και στον απλό υπέρηχο.

Δεν είμαι σίγουρη ποιά ήταν γιατί και ντοπλερ και υπέρηχο κάνω στον ίδιο γιατρό... πάντως μέτρησε άλλες δύο αρτηρίες, δεξιά κι αριστερά και είπε οτι ήταν πολύ καλές... άρα να μην αγχώνομαι ε;;; επίσης όταν την μέτρησε μου είπε να κόψω το αλάτι και θεώρησα οτι ήταν "βουλωμένη" λόγω του αλατιού (όπως γίνεται με την καρδιά), αλλά μετά συζητώντας με τον άντρα μου εκείνος κατάλαβε οτι το είπε γενικά από εδώ και μπρος να μην τρώω για πρηξίματα και τέτοια και ίσως πιο πολύ σχετικά με το αμνιακό... ξέρεις αν το είπε για την αρτηρία ή ήταν μια γενική οδηγία;

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Παντως κοριτσια, εγω θα ηθελα να επισημανω ποσο σημαντικο ειναι να επιμεινουμε απο τις πρωτες κυριως μερες να εχουμε το μωρο στο στηθος κ ΚΥΡΙΩΣ αυτες τις πρωτες μερες να μη δωσουμε ουτε συμπληρωμα ουτε χαμομηλι.

Κι αυτο για ειναι πολυ σημαντικο να παρει το πυαρ, το οποιο ειναι κυριολεκτικα φαρμακο κ.αναντικταστατο.

Γι αυτο πρεπει να ειμαστε οσο πιο.ενημερωμενες γινεται απο πριν, γιατι εκεινες τις ωρες σιγουρα θα φαμε φρικες κ δε θα ξερουμε αν φροντιζουμε σωστα τα μωρα μας. Αν μαλιστα σου πει καμια μαια η γιατρος οτι το μωρο πειναει κ υποσιτιζεται, με τι καρδια να επιμεινεις να μη δωσεις συμπληρωμα; :(

Γι αυτο οσο.γινεται περισσοτερη ενημερωση κ επιστρατευστε οποια μπορειτε που να εχει θηλασει κ να ξερει να σας βοηθησει: μαμα, αδερφη, θεια, πεθερα, ξαδερφη, συνυφαδα, μαια... ο,τι εχει η καθεμια μας!!!

( ελπιζω να μη θυμιζω καποιες που κυκλοφορουν στο ιντερνετ με τις οποιες συμφωνω μεν ως προς την ξεκαθαρη υπεροχη κ χρησιμοτητα του θηλασμου, διαφωνω δε καθετα με τον τροπο τους κ το φανατισμο τους... )

Καλη μερα να εχουμε!!

Σας φιλω.:*

twt6p2.png

Eχεις δίκιο αλοβεσάκι μου αλλά ας μην ξεχνάμε πως τα χαμομήλια και τα συμπληρώματα είναι αλλος ένας τρόπος για να βγάζουνε λεφτά τα νοσοκομεία,κάποιες μαίες και κάποιοι γιατροί! Συμπεριλαμβανομένων και των παιδιάτρων! Ολα είναι θέμα εμπορίου....δηλαδή αν ήμασταν σε κανένα χωράφι τι θακάναμε, θα τρέχαμε πανικόβλητες να βάλουμε ιντερνετ (με κεραία την ουρά της γαιδούρας) ωστε να παραγγείλουμε συμπληρώματα??????Οχι βεβαια, θα αναγκαζόμασταν να θηλάσουμε οσο πιο πολύ γινεται!

2 κοπέλες ήταν στο σεμινάριο που είχα πάει και οι δύο θήλαζαν κανονικά. Μπροστά μας! Μια άλλη κοπέλα είπε οτι είχε προβλήματα στο πρώτο της παιδάκι και δεν κατάφερε να θηλάσει και τελικά εξήγησε ότι και οι γιατροι της και οι γονείς της την είχαν πανικοβάλει οτι το παιδί πρέπει να πάρει συμπληρωμα για να φάει! Εγώ πάντως την είδα πολύ στενοχωρημένη που δεν είχε θηλάσει.

Μην ξεχνάμε και την στατιστική που σας είχα γράψει, ξεκινάει το 87% των εγκυμονούσων με την λογική οτι θα θηλάσει, μολις γεννάμε πέφτουμε μέσα σε 3-4 μέρες στο 42% και καταλήγουμε να θηλάσουμε μόνο 0,7%. Αθλιο ποσοστό. Το μωρό ουτως ή αλλιώς θα χάσει κάμποσα γραμμάρια τις πρώτες μέρες. Το θέμα είναι να μην πανικοβληθούμε!

Επίσης το μωρό οταν γεννιέται (μας τα έδειξαν αυτά) έχει χωρητικότητα στομάχου 5ml δηλαδή 3 σταγόνες (οσο είναι το πύαρ μας). Τα μωρά που τα μπουκώνουν με ζαχαρόνερο και μετά με μπουκάλι έχουν σαν αποτελεσμα λογω της ποσότητας που τους δίνουν να κάνουν παλινδρόμηση στομάχου!!!! Το οποίο στην πορεία,(με τα συμπληρώματα) αποτελεί και την μεγαλυτερη αιτία αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, γιατί το παιδί απο το πολύ φαγητο (για να ξεραινεται στον ύπνο και να μην ξυπνάει εμάς) πέφτει σε ληθαργικό υπνο και κατά την παλινδρόμηση δεν μπορεί να αντιδράσει και πεθαίνει.

Οπως μας είπαν, η φύση ξέρει τι κάνει και μαλιστα πολύ καλυτερα απο κάθε γιατρό! Για κάποιο λογο παράγουμε συγκεκριμένη ποσότητα γάλακτος! Εγώ προτιμώ να ξυπνάω σαράντα φορές το βράδυ παρά να είμαι με το αγχος οτι έχω μπουχτισει το παιδί στο γάλα (και καλά για να είναι χορτάτο) και να ειμαι με το άγχος οτι θα μου πνιγεί στον ύπνο του!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Καλημέρα!!! Συμφωνώ!!! Ας το παλέψουμε τουλάχιστον!!!! Δικαίωμά μας δεν είναι!!;;;; Νομιζω με υπομονή κ πείσμα θα τα καταφέρουμε!!!! Εδώ κάνουμε άλλα κ άλλα...

Και ΝΑΙ έβγαλα άκρη με το ΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!! Συμφωνώ!!! Ας το παλέψουμε τουλάχιστον!!!! Δικαίωμά μας δεν είναι!!;;;; Νομιζω με υπομονή κ πείσμα θα τα καταφέρουμε!!!! Εδώ κάνουμε άλλα κ άλλα...

Και ΝΑΙ έβγαλα άκρη με το ΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο μουντάκι μου, επιτέλους!:tongue:

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Καλησπέρα κορίτσια...Είμαστε όλες προβληματισμένες για το θέμα του θηλασμού...Λογικό είναι καθώς πρόκειται για μια καινούρια και άγνωστη κατάσταση.Εγώ διάβασα το βιβλίο της Πατσούρου για το θηλασμό και μου λύθηκαν πολλές απορίες για το θέμα...Δυστυχώς δε γίνεται να σας αναφέρω όλο το περιεχόμενο του βιβλίου...Αυτά που ανέφεραν τα κορίτσια από τα σεμινάρια συμπίπτουν με όσα διάβασα...Εδώ και μέρες όμως θέλω να σας αναφέρω τη γραμμή υποστήριξης θηλασμού που υπάρχει. Σε περίπτωση που δεν την ξέρετε είναι ο αριθμός 10525...Νομίζω λειτουργεί 9-5 και μπορούμε να απευθυνόμαστε για κάθε απορία-πρόβλημα με το θέμα

x4uqp3.png

Δεν είμαι σίγουρη ποιά ήταν γιατί και ντοπλερ και υπέρηχο κάνω στον ίδιο γιατρό... πάντως μέτρησε άλλες δύο αρτηρίες, δεξιά κι αριστερά και είπε οτι ήταν πολύ καλές... άρα να μην αγχώνομαι ε;;; επίσης όταν την μέτρησε μου είπε να κόψω το αλάτι και θεώρησα οτι ήταν "βουλωμένη" λόγω του αλατιού (όπως γίνεται με την καρδιά), αλλά μετά συζητώντας με τον άντρα μου εκείνος κατάλαβε οτι το είπε γενικά από εδώ και μπρος να μην τρώω για πρηξίματα και τέτοια και ίσως πιο πολύ σχετικά με το αμνιακό... ξέρεις αν το είπε για την αρτηρία ή ήταν μια γενική οδηγία;

όχι, να μην αγχώνεσαι καθόλου, αφού οι άλλες 2 ήταν καλές η τροφοδοσία του πλακούντα γίνεται επαρκώς...

η μητριαία θα ήταν γιατί η ομφαλική είναι 1 και δεν αντιδιαστέλεται με τις άλλες 2 δεξιά και αριστερά που είναι μητριαίες...

το αλάτι δε σου το είπε για τα πρηξίματα ούτε για το αμνιακό, αλλά γιατί η αντίσταση στην αρτηρία δείχνει προδιάθεση (μόνο προδιάθεση, μην αγχωθείς και γι' αυτό) να εμφανίσεις προεκλαμψία, δηλ. αυξημένη αρτηριακή πίεση, οπότε προληπτικά σου είπε να προσέχεις το αλάτι για να μην ανεβάσεις πίεση...

εγώ στην αρχή μετρούσα 2 φορές τη βδομάδα και δεν ανέβασα ούτε μισή φορά, ακόμα και με νεύρα (αν και μου είπε να μετριέμαι ήρεμη και ξεκούραστη)

επίσης αυτό το φούντωμα και κοκκίνισμα στα μάγουλα μου είπε είναι ορμονικό και όχι πίεση, η πίεση είναι πονοκέφαλος που ξεκινά από τον αυχένα (δεν είχα ποτέ).

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...