Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

ένα μωρό που μόλις γεννιέται δε θηλάζει κάθε 3 ώρες, αλλά όποτε πεινάει, μπορεί και κάθε μισάωρο!

Συμφωνω! Και απο αυτά που μας ειπαν θα ΠΡΕΠΕΙ κιολας να το θηλάζουμε οποτε πεινάει, πριν ακομα αρχισει να κλαιει, με τις πρωτες ενδειξεις δηλαδη

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το γαλα δεν κατεβαινει αυτοματα, κατεβαινει με το ερεθισμα απο το μωρο. Αμα του δωσεις φορμουλα η χαμομηλι, πως θα πιπιλισει για να κατεβει γαλα;

Τις πρωτες μερες χρειαζεται ελαχιστο γαλα- το πυαρ.

Η διαγνωση οτι πειναει πως βγηκε; απο μαια; γιατρο; την ιδια; επειδη κλαιει συχνα; στο στηθος ηρεμει; εχει σωστη τοποθετηση; πιπιλαει; καταπινει;

Βασικα ερωτηματα.

Η αδερφη μου μου ειπε οτι αν θελω να θηλασω θα πρεπει να ειναι προτεραιοτητα μου ακκμη κι αν χρειαστει να εχω συνεχεια το μωρο.στο.στηθος.

Τα χω διαβασει κιολας αλλα.την αδερφη μου την εμπιστευομαι περισσοτερο. Ο,τι ξερει για το θηλασμο το ξερει απο εμπειρια κ συμφωνα με μαιες κ γιατρο δημοσιου νοσοκομειου, οπου κ γεννησε.

Το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν πρεπει να βαζεις το μωρο στο.στηθος με προγραμμα , τοτε λογικο ειναι να πειναει κ να κλαιει.

* οι παραπανω ερωτησεις ειναι πραγματικες. Θελω να ξερω τι μπορει ν αντιμετωπισω, ωστε να ειμαι προετοιμασμενη.

Μπιμπερο.θα παρω ενα να υπαρχει. Θα κανω ομως τ αδυνατα δυνατα να μη χρειαστει.

Αποστειρωτη εχουν να μου δωσουν αλλα.απο αλλη πολη..αν ερθει μεχριντοτε καλωσ, Ν οχι δε σκοπευω ν αγορασω.

twt6p2.png

Το γαλα δεν κατεβαινει αυτοματα, κατεβαινει με το ερεθισμα απο το μωρο. Αμα του δωσεις φορμουλα η χαμομηλι, πως θα πιπιλισει για να κατεβει γαλα;

Τις πρωτες μερες χρειαζεται ελαχιστο γαλα- το πυαρ.

Η διαγνωση οτι πειναει πως βγηκε; απο μαια; γιατρο; την ιδια; επειδη κλαιει συχνα; στο στηθος ηρεμει; εχει σωστη τοποθετηση; πιπιλαει; καταπινει;

Βασικα ερωτηματα.

Η αδερφη μου μου ειπε οτι αν θελω να θηλασω θα πρεπει να ειναι προτεραιοτητα μου ακκμη κι αν χρειαστει να εχω συνεχεια το μωρο.στο.στηθος.

Τα χω διαβασει κιολας αλλα.την αδερφη μου την εμπιστευομαι περισσοτερο. Ο,τι ξερει για το θηλασμο το ξερει απο εμπειρια κ συμφωνα με μαιες κ γιατρο δημοσιου νοσοκομειου, οπου κ γεννησε.

Το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν πρεπει να βαζεις το μωρο στο.στηθος με προγραμμα , τοτε λογικο ειναι να πειναει κ να κλαιει.

* οι παραπανω ερωτησεις ειναι πραγματικες. Θελω να ξερω τι μπορει ν αντιμετωπισω, ωστε να ειμαι προετοιμασμενη.

Μπιμπερο.θα παρω ενα να υπαρχει. Θα κανω ομως τ αδυνατα δυνατα να μη χρειαστει.

Αποστειρωτη εχουν να μου δωσουν αλλα.απο αλλη πολη..αν ερθει μεχριντοτε καλωσ, Ν οχι δε σκοπευω ν αγορασω.

Αλοβεσάκι μου οπως τα λες, ετσι ακριβως μας τα είπε και η μαια την Κυριακή!

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Αχ δεν ξέρω... λόγω του αμνιακού που είναι μειωμένο και λόγω της σχετικά κακής αιμάτωσης της αρτηρίας που πάει στον πλακούντα... οπότε δεν ξέρω πόσο μπορεί να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση... ας μπω στο μήνα μου τουλάχιστον και βλέπουμε...

κοριτσάκι για το αμνιακό δεν ξέρω, αλλά αυτό με την αρτηρία 1ον δεν έχει σχέση με πρόωρο τοκετό αλλά με πιθανότητα προεκλαμψίας και 2ον εγώ που το είχα (όπως σου ξαναείπα) από τη β΄ και στο ντόπλερ, την περασμένη βδομάδα που πήγα δεν μου το κοίταξε καθόλου... κι όταν ρώτησα είπε δε μας ενδιαφέρει πλέον, τώρα κοιτάξαμε μόνο την ομφαλική αρτηρία (δηλ. από τον πλακούντα στο μωρό) και τρέφεται καλά... οπότε αυτό τουλάχιστον μη σε αγχώνει καθόλου!

σημ. αυτή που πάει από εσένα στον πλακούντα λέγεται μητριαία.

Ευχαριστω κοριτσια :)

Οσους εχω ρωτησει για το χαμομηλι μου χουν πει να μη δωσω αν θελω να πετυχω με το θηλασμο,γιατι το μωρο θα ξεγελιεται, θα χανει γευματα, θα χανει θηλασμους, δε θα δινεται το ερεθισμα στο στηθος ωστε να παραγει το γαλα που θα χρειαζεται το μωρο.

Ρε παιδια, αυτα για τις μυξουλες κ το σετ για το.... μανικιουρ πρεπει να τα παρουμε απο τωρα;

Μυξιαρικα θα γεννηθουν; :/

Να ζήσετε κοπελιά...Πάντα ευτυχισμένοι...Όσο για το χαμομήλι, κι εγώ το ίδιο ξέρω τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες...το σετ για το μανικιούρ λογικά θα το χρειαστούμε σύντομα...αυτό για τις μυξούλες ας ελπίσουμε ότι μπορεί να περιμένει λίγο

x4uqp3.png

το σετ για το μανικιούρ λογικά θα το χρειαστούμε σύντομα...αυτό για τις μυξούλες ας ελπίσουμε ότι μπορεί να περιμένει λίγο

εγώ τα πήρα όλα μαζί (νυχοκόπτη, ψαλιδάκι, 4 λίμες, χτένα, βούρτσα, αποσυμφορητικό) με το νεσεσέρ τους με 10 ευρώ από kiddo, μου φάνηκε πιο οικονομικό και να μη ξεχάσω και τίποτα...

είναι γλύκα... τόσο μικρούτσικα...

α σημερα ειδα κ το πυαρ μου.....

Τι είδες δηλαδή; έτρεχε κανονικά; Εγώ μια φορά πριν 2 μήνες ένιωσα κάπως υγρή τη μια θηλή μου, και τώρα πριν καμιά βδομάδα, πάλι την ίδια θηλή νομίζω, όπως την πίεσα έβγαλε υγρό, που και που βλέπω οτι η τρύπα της θηλής έχει ένα πολύ ελαφρύ κιτρινωπό καύκαλο σαν κάτι ξεραμένο... αλλά δεν ξέρω αν είναι από την κρέμα που βάζω και καλά για τις ραγάδες...

Δηλαδη ειναι στο νοσοκομείο και η μαια δεν μπορει αν την βοηθησει να θηλασει??????????

Ναι έχει μαία, δεν ξέρω τι προηγήθηκε του τηλεφωνήματος, εκείνη την ώρα δεν ήταν η μαία μαζί της και μου έλεγε πανικόβλητη οτι ήταν μόνο μια νοσοκόμα εκεί και δεν τη βοηθούσε... Πράγμα που με αγχώνει και μένα πολύ, έχω ακούσει για στραβόξυλα μαίες, ξινές και ψυχρές... θα κλαίω όλη μέρα αν πέσω σε τέτοιες, αν και ελπίζω οτι δεν θα υπάρχουν τέτοιες μιας και θα γεννήσω σε ιδιωτικό...

Βρε κοριτσια μου εχουν αυξηθει πολύ οι πονοι περιόδου και ειναι αρκετα έντονοι, εχετε εσεις?

Κι εγώ αυτό έλεγα στη μαμά μου σήμερα... Ξυπνάω κάθε μέρα με πόνους περιόδου εδώ και μια εβδομάδα... αλλά ευτυχώς μόνο το πρωί, μετά μόνο συσπάσεις, έχουμε γίνει φίλες πια :tongue:

κοριτσάκι για το αμνιακό δεν ξέρω, αλλά αυτό με την αρτηρία 1ον δεν έχει σχέση με πρόωρο τοκετό αλλά με πιθανότητα προεκλαμψίας και 2ον εγώ που το είχα (όπως σου ξαναείπα) από τη β΄ και στο ντόπλερ, την περασμένη βδομάδα που πήγα δεν μου το κοίταξε καθόλου... κι όταν ρώτησα είπε δε μας ενδιαφέρει πλέον, τώρα κοιτάξαμε μόνο την ομφαλική αρτηρία (δηλ. από τον πλακούντα στο μωρό) και τρέφεται καλά... οπότε αυτό τουλάχιστον μη σε αγχώνει καθόλου!

σημ. αυτή που πάει από εσένα στον πλακούντα λέγεται μητριαία.

Για πες μου λίγο γιατί με ενδιαφέρει... Η ομφαλική αρτηρία δεν είναι αυτή δηλαδή που τροφοδοτεί τον πλακούντα; γιατί ο γιατρός μου είπε οτι αν ανέβει κι άλλο η αντίσταση της αρτηρίας (αυτής που μέτρησε εκείνη την ώρα-δεν την ανέφερε με κάποιο όνομα) θα μιλάμε για ανεπάρκεια πλακούντα, δηλαδή οτι δεν θα μπορεί να τραφεί το μωρό... αυτό μου παρουσιάστηκε μόλις πριν 2 εβδομάδες, όπου μέχρι τότε το βάρος του μωρού ήταν πολύ καλό, τώρα την Τρίτη που θα πάω, θα δούμε αν συνεχίζει να αναπτύσσεται καλά...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

Κορτσούδια.... Τι κάμνετε;;;; Μόλις γύρισα από σεμινάριο θηλασμου οπότε είμαι και εντός θέματος.... Λοιπόν...

Η μαία μας είπε ότι κανονική παραγωγή γάλακτος υπάρχει μετά την 3η μέρα της γέννας... Οπότε είναι λογικό να μην έχει γάλα η κόπέλα που λέτε!!!! Γι αυτό και χάνουν βάρος τα νινιά λίγες μέρες σε σχέση με αυτό που γεννήθηκαν..

Μας είπε ρε κορίτσια κάτι φοβερό!!! Όταν λέει γεννηθούνε στο Λητώ τ αφήνουν αν είναι οκ φυσικά, πάνω στην κοιλιά της μαμάς κοντά στο στήθος... Κι αυτά λέει σιγά σιγά έρποντας ανεβαίνουν στο στήθος, γλείφουν τη θηλή και ξεκινάνε να τρώνε!!!!! Τρελάθηκα!!!! Με πιάσανε τα κλάματα..... Απίστευτο!!!!

Κατά τα άλλα τα πρακτικά: το μωρό όποτε κλαίει δίνουμε στήθος, αν δεν πεινάει δε θα το πάρει άρα είναι κάτι άλλο. Απαγορεύονται τσάγια, χαμομήλια κλπ σε περίπτωση αποκλειστικού θηλασμού. Ακόμη και για τους κολικούς λέει είναι καλύτερο το μητρικό γάλα απ οτιδήποτε άλλο!

Κάθε μαστός πρέπει να θηλάζει για περίπου 20-30 λεπτα!!! Επίσης προσεκτικές θα πρέπει να είμαστε με τον τρόπο που βγάζουμε το μωρό από το στήθος καθώς αντανακλαστικά αυτό θα δαγκώσει και θα μας πληγώσει! Καλύτερα να βάζουμε μπροστά στο στόμα του το μικρό μας δάχτυλο και να απομακρύνουμε με το χέρι το στήθος μας.

Επίσης η μαία είπε όχι επιθέματα... Τουλάχιστον όσο είμαστε σπίτι και δεν τρέχει γάλα!!! Είναι λέει το καλύτερο επουλωτικό για τις θηλές το γάλα που θα ξεραθεί πάνω τους. Και δε χρειάζεται συνεχώς να τις πλένουμε με σαπούνι. Αρκεί ένα καθημερινό ντουζ! Από αλοιφές προτείνει αυτές της λανολίνης που ακόμη και να τη φάει το μωρό δν παθαίνει τπτ!

Επίσης πετρώματα είπε ότι θα έχουμε όλες από την 3η μέρα και μετα! Ψυχραιμία, ζεστά μπάνια, ζεστά επιθέματα και μασάζ και ξεπερνιούνται! Ποτέ δε σταματάμε το θηλασμό ούτε εξ αιτίας πετρώματος ούτε αν πλήγιαςε η θηλά μας!

Επίσης όντως το αν θα χουμε γάλα εξαρτάται από το ερέθισμα που κάνει το μωρό στο στήθος! Η προσφορά είναι ανάλογη της ζήτησης!!

Μας έδωσε οδηγίες για την φύλαξη του μητρικού γάλακτος πρέπει να το διαβάσω για να σας πω! Αυτό που τόνισε είναι ότι αποθηκεύουμε σε πλαστικό μπιμπερο!

Άλλες οδηγίες... Όχι πιπίλα τουλάχιστον ως τις 40 μέρες!

Αν το μωρό μπει στη μεθ μπορεί να επιτευχθεί θηλασμός.

Καταλαβαίνουμε ότι κρυώνει η ζεσταίνεται από τα πατούςια τους. Αυτή πρότεινε φορμάκι με μανίκι για την έξοδο από το μαιευτ καλτσάκια και κουβερτούλα πικέ! Επίσης σπίτι όχι κλιματισμό άμεσα στο δωμάτιό τους κ θερμοκρασία δωματίου στους 26-27 βαθμούς.. Στη μήτρα λέει είναι στους 37 βαθμούς άρα θα συνηθίσουν σταδιακά το νέο περιβάλλον!!

Τέλος προτείνει το μωρό δίπλα στη μαμά για αρχή στο σπίτι και μας είπε ρε κορίτσια να τα βάζουμε στο πλάι... Πάντα να κοιτάνε τη μαμά για να έχουμε τν έλεγχο. Εγώ ήξερα για ανάσκελα...

Αυτά εν ολίγοις... Άμα θυμηθώ τπτ άλλο θα σας πω!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Ωραία, γενικά υπάρχουν διάφορες σχολές έτσι για να μπερδευόμαστε εμείς οι τρελές νέες μαμάδες... Πραγματικά οδηγείσαι ντουγρού Δαφνί!!!! Αυτό που λες moodaki στην αρχή για την αναρρίχηση προς το στήθος το λέει και η Πατσούρου... Μπείτε youtube να δείτε τα βιντεάκια της... είναι απολαυστική...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Κορτσούδια.... Τι κάμνετε;;;; Μόλις γύρισα από σεμινάριο θηλασμου οπότε είμαι και εντός θέματος.... Λοιπόν...

Η μαία μας είπε ότι κανονική παραγωγή γάλακτος υπάρχει μετά την 3η μέρα της γέννας... Οπότε είναι λογικό να μην έχει γάλα η κόπέλα που λέτε!!!! Γι αυτό και χάνουν βάρος τα νινιά λίγες μέρες σε σχέση με αυτό που γεννήθηκαν..

Μας είπε ρε κορίτσια κάτι φοβερό!!! Όταν λέει γεννηθούνε στο Λητώ τ αφήνουν αν είναι οκ φυσικά, πάνω στην κοιλιά της μαμάς κοντά στο στήθος... Κι αυτά λέει σιγά σιγά έρποντας ανεβαίνουν στο στήθος, γλείφουν τη θηλή και ξεκινάνε να τρώνε!!!!! Τρελάθηκα!!!! Με πιάσανε τα κλάματα..... Απίστευτο!!!!

Κατά τα άλλα τα πρακτικά: το μωρό όποτε κλαίει δίνουμε στήθος, αν δεν πεινάει δε θα το πάρει άρα είναι κάτι άλλο. Απαγορεύονται τσάγια, χαμομήλια κλπ σε περίπτωση αποκλειστικού θηλασμού. Ακόμη και για τους κολικούς λέει είναι καλύτερο το μητρικό γάλα απ οτιδήποτε άλλο!

Κάθε μαστός πρέπει να θηλάζει για περίπου 20-30 λεπτα!!! Επίσης προσεκτικές θα πρέπει να είμαστε με τον τρόπο που βγάζουμε το μωρό από το στήθος καθώς αντανακλαστικά αυτό θα δαγκώσει και θα μας πληγώσει! Καλύτερα να βάζουμε μπροστά στο στόμα του το μικρό μας δάχτυλο και να απομακρύνουμε με το χέρι το στήθος μας.

Επίσης η μαία είπε όχι επιθέματα... Τουλάχιστον όσο είμαστε σπίτι και δεν τρέχει γάλα!!! Είναι λέει το καλύτερο επουλωτικό για τις θηλές το γάλα που θα ξεραθεί πάνω τους. Και δε χρειάζεται συνεχώς να τις πλένουμε με σαπούνι. Αρκεί ένα καθημερινό ντουζ! Από αλοιφές προτείνει αυτές της λανολίνης που ακόμη και να τη φάει το μωρό δν παθαίνει τπτ!

Επίσης πετρώματα είπε ότι θα έχουμε όλες από την 3η μέρα και μετα! Ψυχραιμία, ζεστά μπάνια, ζεστά επιθέματα και μασάζ και ξεπερνιούνται! Ποτέ δε σταματάμε το θηλασμό ούτε εξ αιτίας πετρώματος ούτε αν πλήγιαςε η θηλά μας!

Επίσης όντως το αν θα χουμε γάλα εξαρτάται από το ερέθισμα που κάνει το μωρό στο στήθος! Η προσφορά είναι ανάλογη της ζήτησης!!

Μας έδωσε οδηγίες για την φύλαξη του μητρικού γάλακτος πρέπει να το διαβάσω για να σας πω! Αυτό που τόνισε είναι ότι αποθηκεύουμε σε πλαστικό μπιμπερο!

Άλλες οδηγίες... Όχι πιπίλα τουλάχιστον ως τις 40 μέρες!

Αν το μωρό μπει στη μεθ μπορεί να επιτευχθεί θηλασμός.

Καταλαβαίνουμε ότι κρυώνει η ζεσταίνεται από τα πατούςια τους. Αυτή πρότεινε φορμάκι με μανίκι για την έξοδο από το μαιευτ καλτσάκια και κουβερτούλα πικέ! Επίσης σπίτι όχι κλιματισμό άμεσα στο δωμάτιό τους κ θερμοκρασία δωματίου στους 26-27 βαθμούς.. Στη μήτρα λέει είναι στους 37 βαθμούς άρα θα συνηθίσουν σταδιακά το νέο περιβάλλον!!

Τέλος προτείνει το μωρό δίπλα στη μαμά για αρχή στο σπίτι και μας είπε ρε κορίτσια να τα βάζουμε στο πλάι... Πάντα να κοιτάνε τη μαμά για να έχουμε τν έλεγχο. Εγώ ήξερα για ανάσκελα...

Αυτά εν ολίγοις... Άμα θυμηθώ τπτ άλλο θα σας πω!!!!

Θυμάσαι το ονομα της μαιας?

\

T6HZp2.png

ifiLp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...