Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

ναι αλλα αναμεσα στις 24 ωρες με περιοδικους πονους κ σε λιγοτερες ωρες με συνεχομενους κ εντονοτερους πονους, τι θεωρειται μικροτερη ταλαιπωρια?

η απάντηση είναι σχετική, δεν το βλέπουμε όλοι το ίδιο...

πάντως ό,τι και να λέμε τώρα, πιστεύω εκείνη την ώρα έχουμε να αναθεωρήσουμε πολλά...

εγώ που τόσο στεναχωριέμαι την καισαρική, ώρες ώρες με φαντάζομαι να φωνάζω "πάρτε το να τελειώνω, δεν αντέχω άλλο!":confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αρα κι εσένα σου ειπε απο την τελευταία ημ.περιοδου + 7 ημέρες.

Δεν θα την αγχωσουμε βρε, θα την ξεαγχώσουμε, της δίνουμε άλλες 7 μερες μεχρι να γεννήσει!:-D

εμείς της δίνουμε, ο γιατρός θα της δώσει ή θα την πάει για πρόκληση; να είμαστε κι εντός θέματος :P

πλάκα κάνω, πυτζαμούλα μην αγχώνεσαι στο εξωτερικό σε περιμένουν μέχρι τις 42, έχεις μέλλον...

αχ, συμφωνω με οσα λες.... εχω ακουσει διαφορα αλλα κατα βασιν ακουω καλα πραγματα...

περισσοτερομε προβληματιζει το οτι απ ο,τι εχω αντιληφθει εχει τον τροπο του κ εμμενει σ αυτον κ δεν ξερω κατα ποσον υπολογιζει γνωμες κ γνωσεις συναδελφων του (πχ αιματολογους)

αλοβεσάκι, τσάμπα συζήτηση κάνουμε...

είμαι σίγουρη ότι από το άγχος σου θα γεννήσεις πολύ πριν την πητ!!!:lol::lol:

Εγω εχω τελευταία περιοδο 15Σεπτέμβρη και εχω ΠΗΤ 22 Ιουνιου, οποτε μπαίνω στον μήνα μου 22 Μαιου συμφωνα με τον γιατρό μου. Η Πητ υπολογίζεται απο την τελευταία ημ. περιόδου + 7 ημέρες. Σε υπολογίζει δηλαδή οτι θα γεννήσεις σιγουρα 8 μερες νωρίτερα απο την αρχή?

ναι μου την είχε αλλαξει γιατι ο υπέρηχος το εδείχνε παντα πιο μεγαλο. τελευταια φορα στον υπερηχο μου εδειξε οτι θα γεννησω 09/06, ομως μετά τη β-επιπέδου, η γιατρος δεν μου αλλαξε πάλι την πητ.

KJO7p2.png

εγω ειχα 11/9 (2 μερες πριν απο σενα) κ πητ 18/6 (6 μερες μετα απο σενα :P)

ζηλειααααα

η πητ αυτη ειναι βασει τηπ (τελευταιας ημερομινιας περιοδου) ή βασει αυχενικης?

(για δες που θ αγχωσουμε την πυζαμουλα τωρα.... :roll: )

η αρχική μου πητ ήταν 22/06. μετα την αυχενική μου την άλλαξε βάσει του υπερηχου

εγώ είμαι μόνιμα αγχωμένη, δε θα με αγχώσετε με αυτο :)

KJO7p2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ νομίζω οτι τραβήξαμε από τα μαλλιά το θέμα για τον απλό λόγο οτι ακόμα το alovesaki δεν έχει συζητήσει ακριβώς τις απόψεις του γιατρού... Εγώ λέω να κάνεις υπομονή μέχρι το ραντεβού (αν σε παρηγορεί κι εγώ την άλλη Τρίτη έχω ραντεβού και μετράω σαν τον φυλακισμένο, θα μετράμε μαζί :tongue:) και εκεί επιβάλλεται να τον ρωτήσεις τι εννοεί πρόκληση και κάτω από ποιές προϋποθέσεις... Γιατί θεωρούμε βέβαιο οτι δεν θα σεβαστεί τα θέλω σου (εφόσον δεν θέτουν κανέναν σε κίνδυνο);

APaXp3.png

Ptg7p3.png

εμείς της δίνουμε, ο γιατρός θα της δώσει ή θα την πάει για πρόκληση; να είμαστε κι εντός θέματος :P

πλάκα κάνω, πυτζαμούλα μην αγχώνεσαι στο εξωτερικό σε περιμένουν μέχρι τις 42, έχεις μέλλον...

αυτο ειναι αληθεια, εδω σε περιμενουν μεχρι τις 42, αλλα εχω κουραστει ήδη

KJO7p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερίζω τις μαμάδες και τα μωράκια!!! Για όσες μπαίνουν στο μήνα τους με το καλό και μένα πόνο να κρατήσετε τα μωράκια σας....

Θα σας πω και γω τη γνώμη μου... Επειδή έχω ζήσει τεχνητούς πόνους... Ναι οκ είναι έντονοι... πολύ... όμως, αν ήμουν σε διαφορετική ψυχολογία θα τους άντεχα... Φανταστείτε ότι όταν πάθαινα κρίση χολής πόναγα πολύ περισσότερο.... Άρα για μένα αν έχεις λίγη αντοχή στον πόνο δεν είναι ακατόρθωτο.

Τώρα, όσον αφορά τον τοκετό, έχετε στα υπόψιν ότι όταν μιλάμε για φυσιολογικό τοκετό σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει πουθενά και με κανένα φάρμακο ο γιατρός, δηλ σ αφήνει να πονάς όσες ώρες πάρει/αντέξεις μέχρι η φύση να κάνει τη δουλειά της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τραβήξει και 10 και 15 και 24 ώρες!

Ο τοκετός που περιλαμβάνει την πρόκληση αλλά δεν καταλήγει σε καισαρική ονομάζεται κολπικός και αυτό γιατί δεν έγινε όπως η φύση ήθελε αλλά παρενέβη ο γιατρός είτε με το γνωστό "κόψιμο", είτε με τεχνητούς πόνους, είτε με οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος υπάρχει φυσικά και η καισαρική.

Οι αντιπηκτικές δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επίτευξη φυσιολογικού τοκετού σε καμία περίπτωση και αρκούν 24 ώρες πριν να έχουν διακοπεί. Ακόμη όμως κι αν είναι λιγότερο το διάστημα της ένεσης με την έναρξη του τοκετού δεν είναι δεδομένη η καισαρική αλλά όντως, όπως είπε και η Alovesa, υπάρχει θέμα με την επισκληρίδιο, μπορεί να δημιουργήσει αιμάτωμα. Στη δική μου πχ περίπτωση που κάνω και αντιπηκτική αλλά παίρνω και salospir, αιματολόγος και γυναικολόγος μου είπαν ότι το salospir για να κάνω επισκληρίδιο θέλει τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν να το έχω κόψει ενώ οι αντιπηκτικές 24 ώρες maximum.

Αντίθετα alovesaki όπως ξέρεις πολύ καλά στην περίπτωσή μας το σάκχαρο είναι μέγας ανασταλτικός παράγοντας για Φ.Τ. Και αυτό γιατί οι γιατροί δε ρισκάρουν να φτάσουν στις 40 εβδομάδες λόγω των αυξομειώσεων των τιμών και του βάρους του παιδιού. Επίσης γνωρίζουμε και τα κλασικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το σάκχαρο με τον πλακούντα κλπ. Άρα αυτό είναι πολύ πιο πιθανός παράγοντας για πρόκληση ή καισαρική.

Συμφωνώ μαζί σας ότι η φύση γιγνώσκει και το ιδανικό είναι εκείνη να κάνει τη δουλειά της. Σε κυήσεις υψηλού κινδύνου όμως, σε περιπτώσεις που το μωρό δε συνεργάζεται ή κινδυνεύει δεν συζητάμε πόσο σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί η Καισαρική για μαμά και νινί! Δεν θα μιλήσω για γιατρούς που εκμεταλεύονται κλπ κλπ... είναι μεγάλη ακι διαφορετική κουβέντα και έχω πολλές ενστάσεις και επιφυλάξεις.

Επίσης θεωρώ άδικο για μας να βασανιζόμαστε από τέτοιου είδους τύψεις και σύνδρομα.... Τι το τόσο κακό έχει δηλ μια καισαρική? Έλεος πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γυναίκες που έχουν το θαυματάκι τους στα χέρια τους γερό και δυνατό και βασανίζουν την ψυχή τους με το αν έκανα καισαρική ή όχι, πώς γέννησαν, αν θήλασαν κλπ. Δεν τις κατακρίνω προς Θεού αλλά δεν είναι άδικο για την ψυχούλα τους? Στο κάτω κάτω η επιστήμη γι αυτό υφίσταται για να μας βοηθάει! Ολοκληρωμένη μάνα για μένα δε σε κάνει ο τρόπος που γέννησες αλλά η ζωούλα που γεμίζει την αγκαλίτσα σου!!!! Όλα τ άλλα είναι να χαμε να λέγαμε!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Καλησπερίζω τις μαμάδες και τα μωράκια!!! Για όσες μπαίνουν στο μήνα τους με το καλό και μένα πόνο να κρατήσετε τα μωράκια σας....

Θα σας πω και γω τη γνώμη μου... Επειδή έχω ζήσει τεχνητούς πόνους... Ναι οκ είναι έντονοι... πολύ... όμως, αν ήμουν σε διαφορετική ψυχολογία θα τους άντεχα... Φανταστείτε ότι όταν πάθαινα κρίση χολής πόναγα πολύ περισσότερο.... Άρα για μένα αν έχεις λίγη αντοχή στον πόνο δεν είναι ακατόρθωτο.

Τώρα, όσον αφορά τον τοκετό, έχετε στα υπόψιν ότι όταν μιλάμε για φυσιολογικό τοκετό σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει πουθενά και με κανένα φάρμακο ο γιατρός, δηλ σ αφήνει να πονάς όσες ώρες πάρει/αντέξεις μέχρι η φύση να κάνει τη δουλειά της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τραβήξει και 10 και 15 και 24 ώρες!

Ο τοκετός που περιλαμβάνει την πρόκληση αλλά δεν καταλήγει σε καισαρική ονομάζεται κολπικός και αυτό γιατί δεν έγινε όπως η φύση ήθελε αλλά παρενέβη ο γιατρός είτε με το γνωστό "κόψιμο", είτε με τεχνητούς πόνους, είτε με οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος υπάρχει φυσικά και η καισαρική.

Οι αντιπηκτικές δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επίτευξη φυσιολογικού τοκετού σε καμία περίπτωση και αρκούν 24 ώρες πριν να έχουν διακοπεί. Ακόμη όμως κι αν είναι λιγότερο το διάστημα της ένεσης με την έναρξη του τοκετού δεν είναι δεδομένη η καισαρική αλλά όντως, όπως είπε και η Alovesa, υπάρχει θέμα με την επισκληρίδιο, μπορεί να δημιουργήσει αιμάτωμα. Στη δική μου πχ περίπτωση που κάνω και αντιπηκτική αλλά παίρνω και salospir, αιματολόγος και γυναικολόγος μου είπαν ότι το salospir για να κάνω επισκληρίδιο θέλει τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν να το έχω κόψει ενώ οι αντιπηκτικές 24 ώρες maximum.

Αντίθετα alovesaki όπως ξέρεις πολύ καλά στην περίπτωσή μας το σάκχαρο είναι μέγας ανασταλτικός παράγοντας για Φ.Τ. Και αυτό γιατί οι γιατροί δε ρισκάρουν να φτάσουν στις 40 εβδομάδες λόγω των αυξομειώσεων των τιμών και του βάρους του παιδιού. Επίσης γνωρίζουμε και τα κλασικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το σάκχαρο με τον πλακούντα κλπ. Άρα αυτό είναι πολύ πιο πιθανός παράγοντας για πρόκληση ή καισαρική.

Συμφωνώ μαζί σας ότι η φύση γιγνώσκει και το ιδανικό είναι εκείνη να κάνει τη δουλειά της. Σε κυήσεις υψηλού κινδύνου όμως, σε περιπτώσεις που το μωρό δε συνεργάζεται ή κινδυνεύει δεν συζητάμε πόσο σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί η Καισαρική για μαμά και νινί! Δεν θα μιλήσω για γιατρούς που εκμεταλεύονται κλπ κλπ... είναι μεγάλη ακι διαφορετική κουβέντα και έχω πολλές ενστάσεις και επιφυλάξεις.

Επίσης θεωρώ άδικο για μας να βασανιζόμαστε από τέτοιου είδους τύψεις και σύνδρομα.... Τι το τόσο κακό έχει δηλ μια καισαρική? Έλεος πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γυναίκες που έχουν το θαυματάκι τους στα χέρια τους γερό και δυνατό και βασανίζουν την ψυχή τους με το αν έκανα καισαρική ή όχι, πώς γέννησαν, αν θήλασαν κλπ. Δεν τις κατακρίνω προς Θεού αλλά δεν είναι άδικο για την ψυχούλα τους? Στο κάτω κάτω η επιστήμη γι αυτό υφίσταται για να μας βοηθάει! Ολοκληρωμένη μάνα για μένα δε σε κάνει ο τρόπος που γέννησες αλλά η ζωούλα που γεμίζει την αγκαλίτσα σου!!!! Όλα τ άλλα είναι να χαμε να λέγαμε!!!!

Καλα ολα.αυτα βρε moody αλλα νομιζω οτινοποιαδηποτε σρη θεση μου θα ειχες κ τος αγχος μου κ τους προβληματισμους μου, εφοσον δεν ειχε καμια ενημερωση απ.το.γιατρο της...

Και.φυσικα.παντα τονιζω το ζητημα υγειας μανας-παιδιου.

Για το σακχαρο δε μου ειπε τπτ, θα εκτιμουσα αν μου λεγε κατα ποσο ειναι αρνητικος παραγοντας η οχι για τον φ.τ.

Η ενδοκρινολογος παντως μου πε οτι.εφοσον ειναι ρυθμισμενο δεν αποτελει λογο προκλησης η καισαρικης.

Οπως κ να χει θα με ηρεμουσε κ.σιγουρα θα εκτιμουσα να το.συζητησουμε.λιγο....

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...