Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

μα δε λεω να θεσουμεσε κινδυνο τη ζωη της μητερας η του παιδιου, αν συντρεχουν πραγματικοι λογοι ανησυχιας.

αλλα αν μου πει πχ να παω με προκληση λογω αντιπηκτικων, τη στιγμη που 2 αιματολογοι λενε οτι δεν υπαρχει λογος, διοτι δεν υπαρχει κινδυνος, ε τοτε ναι, θα με προβληματισει!

οπως με προβληματιζει οτι εχουμε φτασει ως εδω κ δεν εχω καταφερει να μιλησω ουσιαστικα μαζι του για τον τοκετο....θα μου πεις τα τυχερα του νοσοκομειου αλλα κ τι να κανεις οταν δεν υπαρχει το χρημα για ιδιωτικο μαιευτηριο?

επιλεγεις καποιον για τον οποιο εχεις ακουσει τα καλυτερα- απλα το "τα καλυτερα" μπορτει να μην καλυπτει τις δικες σου αναγκες, αποριες, ανασφαλειες.

δλδ προφανως ο ανθρωπος ειναι καλος στη δουλεια του, εγωομως θα θελα να νιωθω καπως πιο ενημερη!!!

twt6p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

α! να συμπληρωσω για την ιστορια, επειδη διαβαζουν κ αλλες μανουλες που κανουν αντιπηκτικες οτι η αιματολογος μου ειπε οτι η ενεση δεν ειναι προβλημα για τον φ.τ. ΕΙΝΑΙ ομως προβλημα για την επισκληριδιο. ΑΝ θελουμε δλδ επισκληριδιο θα πρεπει να εχουνε περασει 24 ωρες (νομιζω τοσο μου ειπε, γιατι εγω ειχα τα δικα μου αγχη στο μυαλο μου)απο την τελευταια αντιπηκτικη ενεση.

twt6p2.png

Αυτό για τους τεχνητούς πόνους το έχω ακούσει κι εγώ οτι είναι πιο άγριοι, αλλά η φίλη μου, που ρώτησε τη μαία της σήμερα επειδή κι εκείνη φοβήθηκε της είπε οτι είναι μύθος αυτό... Τώρα τι να πω κι εγώ...

μήπως η μαία ήταν του γιατρού; δεν είναι καθόλου μύθος... μια φίλη μου που γέννησε 2 με πρόκληση και ένα με φυσικούς πόνους είπε ότι οι πρώτοι πόνοι είναι συνεχόμενοι χωρίς διαλείμματα (στο 1 πονούσε για 6 ώρες) ενώ οι φυσικοί πάνε κι έρχονται, οπότε σου αφήνουν χρόνο να ξεκουραστείς ενδιάμεσα, επίσης έχουν αρχή και κορύφωση.

νομίζω πρόκληση = οκυτοκίνη, δηλ. τεχνητούς πόνους, δεν γίνεται διαφορετικά.

επίσης στη φίλη μου σήμερα της είπε ο γιατρός (που αυτό δεν μπορείς να το διαπιστώσεις μόνος σου, εννοώ εμείς που δεν έχουμε γνώσεις) οτι το μωρό παρουσίασε αρκετά μειωμένη κινητικότητα σε σχέση με τα άλλα καρδιοτοκογραφήματα και οτι το αμνιακό έχει αρχίσει να μειώνεται, που σημαίνει οτι το μωρό δυσφορεί από ένα σημείο και μετά...

δε λέω ότι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αλλά οι γιατροί πολλές φορές σου πουλάνε παραμύθι (ή παρουσιάζουν τα πράγματα με τον τρόπο που τους βολεύει) για να πετύχουν αυτό που θέλουν. π.χ. μπορεί όντως να είναι έτσι, αλλά μπορεί και αυτό που συμβαίνει να είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί η κοπέλα είναι στις μέρες της...

κι ακριβώς επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε, πολλές μανούλες επιλέγουν να έχουν μαία έμπειρη και της εμπιστοσύνης τους που θα τις κατατοπίζει, ώστε να αρνηθούν να τους γίνουν άσκοπες ενέργειες γιατί έτσι βολεύει το γιατρό.

μια φίλη μου για παράδειγμα, έχει ωορρηξία πολύ μετά τη συνήθη, γέννησε λοιπόν στις 40 εβδομάδες σύμφωνα με τη μαία της, αλλά στις 42 σύμφωνα με τις μαίες του νοσοκομείου, οι οποίες μετά τη γέννα τη μάλωναν γιατί το άφησε τόσο που ο πλακούντας της ήταν γερασμένος... τότε η μαία της απαντά "μη τις δίνεις σημασία, τόσο νωρίς που τα παίρνουν τα μωρά αυτές οι μαίες δεν έχουν δει ποτέ τους γερασμένο πλακούντα"!

Διαφημίσεις

μα δε λεω να θεσουμεσε κινδυνο τη ζωη της μητερας η του παιδιου, αν συντρεχουν πραγματικοι λογοι ανησυχιας.

αλλα αν μου πει πχ να παω με προκληση λογω αντιπηκτικων, τη στιγμη που 2 αιματολογοι λενε οτι δεν υπαρχει λογος, διοτι δεν υπαρχει κινδυνος, ε τοτε ναι, θα με προβληματισει!

αλοβεσάκι και βέβαια να σε προβληματίσει, όπως επίσης και το γεγονός ότι η χρήση των τεχνητών πόνων (οκυτοκίνης), ακριβώς για το λόγο ότι είναι πιο δυνατοί και βίαιοι, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία!!! αυτό να το ρωτήσεις στους αιματολόγους σου!

επίσης κορίτσια, λάβετε υπόψη ότι εγώ που πάω για δεδομένη καισαρική λόγω του ισχιακού, μου είπε ότι δεν θα την προγραμματίσουμε εκτός αν συμπληρώσω τις 40 εβδομάδες και δεν αντέχω άλλο εγώ να το κρατήσω!

τώρα βρήκε άτομο!!! εγώ και 1 χρόνο αν ήταν δυνατό θα το κρατούσα, με την ελπίδα να γυρίσει :cool:

οπως με προβληματιζει οτι εχουμε φτασει ως εδω κ δεν εχω καταφερει να μιλησω ουσιαστικα μαζι του για τον τοκετο....θα μου πεις τα τυχερα του νοσοκομειου αλλα κ τι να κανεις οταν δεν υπαρχει το χρημα για ιδιωτικο μαιευτηριο?

επιλεγεις καποιον για τον οποιο εχεις ακουσει τα καλυτερα- απλα το "τα καλυτερα" μπορτει να μην καλυπτει τις δικες σου αναγκες, αποριες, ανασφαλειες.

δλδ προφανως ο ανθρωπος ειναι καλος στη δουλεια του, εγωομως θα θελα να νιωθω καπως πιο ενημερη!!!

για να καταλάβω, μίλησες ανοιχτα με το γιατρο σου για το είδος του τοκετου? κανε του σαφεις ερωτήσεις ωστε να μην ξεγλιστρήσει. Εγω αυτο θα έκανα στη θέση σου και θα του έλεγα και για τις πληροφοριες απο τους αιματολογους.

KJO7p2.png

Κάπου αναφέρει για την προσταγλανδίνη... Δηλαδή την ουσία που υπάρχει στο σπέρμα... αν π.χ. κάνεις σεξ τις τελευταίες εβδομάδες, μαλακώνει ο τράχηλος και πυροδοτούνται οι συσπάσεις και επέρχεται τοκετός... σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να θεωρήσεις λοιπόν οτι το μωρό είναι έτοιμο να βγει γιατί, μπορεί να μην το έχεις προκαλέσει με φάρμακα, το έχεις προκαλέσει όμως με μια απολύτως φυσική διαδικασία... αυτό γιατί να θεωρείται κάτι φυσιολογικό; τροφή για σκέψη είναι η ερώτηση, δεν προσπαθώ να πείσω για κάτι... αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν κι εμένα...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Επειδή είμαι άσχετη το γκούγκλαρα και βρήκα οτι η πρόκληση τελικά δεν γίνεται με έναν τρόπο... Δείτε αυτό: http://www.imommy.gr/healthguide/article/392/proklhsh-toketoy--pote-xreiazetai-na-ginei/

ναι, το διάβασα...

απλά στους άλλους τρόπους υπάρχουν σημάδια ότι ξεκίνησε ή ξεκινάει ο τοκετός π.χ. διαστολή, σπάσιμο νερών, οπότε στην ουσία είναι επίσπευση της διαδικασίας... δεν είναι δηλαδή τοκετός πριν την ώρα του...

συνήθως οι γιατροί όταν σου λένε θα πάμε για πρόκληση εννοούν ότι θα ξεκινήσουν οι ίδιοι τη διαδικασία απλά όταν το μωρό είναι ώριμο και έχει πάρει το κατάλληλο βάρος...

Διαφημίσεις

Κάπου αναφέρει για την προσταγλανδίνη... Δηλαδή την ουσία που υπάρχει στο σπέρμα... αν π.χ. κάνεις σεξ τις τελευταίες εβδομάδες, μαλακώνει ο τράχηλος και πυροδοτούνται οι συσπάσεις και επέρχεται τοκετός... σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να θεωρήσεις λοιπόν οτι το μωρό είναι έτοιμο να βγει γιατί, μπορεί να μην το έχεις προκαλέσει με φάρμακα, το έχεις προκαλέσει όμως με μια απολύτως φυσική διαδικασία... αυτό γιατί να θεωρείται κάτι φυσιολογικό; τροφή για σκέψη είναι η ερώτηση, δεν προσπαθώ να πείσω για κάτι... αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν κι εμένα...

το εχω ακουσει κι αυτο απο την αλλη εχω διαβασει στον ιντερνετ κ γυναικολογους που λενε οτι αυτο ειναι μυθος κ οτι ο τοκετος δεν ξεκιναει πιο νωρις λογω της ουσιας του σπερματος αλλα ηταν ετσι κ αλλιως να ξεκινησει.

Το επιχειρημα τους μαλιστα ειναιακριβως αυτο: οτι αν εκανε τετοια δουλεια το σπερμα δε θα χρειαζοταν ναγινει σε καμια γυναικα προκληση κ σε ελαχιστες θα γινοταν καισαρικη..

twt6p2.png

ναι, το διάβασα...

απλά στους άλλους τρόπους υπάρχουν σημάδια ότι ξεκίνησε ή ξεκινάει ο τοκετός π.χ. διαστολή, σπάσιμο νερών, οπότε στην ουσία είναι επίσπευση της διαδικασίας... δεν είναι δηλαδή τοκετός πριν την ώρα του...

συνήθως οι γιατροί όταν σου λένε θα πάμε για πρόκληση εννοούν ότι θα ξεκινήσουν οι ίδιοι τη διαδικασία απλά όταν το μωρό είναι ώριμο και έχει πάρει το κατάλληλο βάρος...

Εκεί θέλω να καταλήξω... οτι δεν είναι πάντα κακό λοιπόν να πας σε πρόκληση, σημαίνει οτι ίσως ταλαιπωρηθείς κι εσύ και το μωρό λιγότερο αν γίνει με τις σωστές προϋποθέσεις και αυτές σίγουρα δεν είναι η χορήγηση ωκυτοκίνης (χωρίς να υπάρχει κρίσιμο πρόβλημα)... λέω εγώ τώρα...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

για να καταλάβω, μίλησες ανοιχτα με το γιατρο σου για το είδος του τοκετου? κανε του σαφεις ερωτήσεις ωστε να μην ξεγλιστρήσει. Εγω αυτο θα έκανα στη θέση σου και θα του έλεγα και για τις πληροφοριες απο τους αιματολογους.

εχω προσπαθησει αρκετες φορες πυζαμουλα αλλα οι απαντησςεις του ειναι λιτες κ δεν ειναι εφικτο να επιμεινω, γιατι ειναι δημοσιο νοσοκομειο κ γινεται χαμος, μολις τελειωνει η ενημερωση καρτελας κ πριν σηκωθω ακομη απο το κρεβατι εχει μπει η επομενη εγκυος κ περιμενει...

το μονο που προλαβα να του πω ειναι οτι θελω να γεννησω με φ.τ. εκτος απροοπτου κ μου ειπε οτι ολες με φ.τ. ξεκινανε κι αν υπαρξουν επιπλοκες πανε κ.τ., κ επισης τον ρωτησα αν υπαρχει θεμα με τις αντιπηκτικες κ μου ειπε οτι πρεπει να τις σταματησουμε για τον κινδυνο αιμορραγιας.

στο επομενο ραντεβου θα κανω τ αδυνατα δυνατα να μιλησω αλλα ως τοτε θα σκασω :(

χωρια της αγωνιας του τι θα μου πει, προσπαθω να δω αν μπορω να βρω εναλλακτικη λυση σε περιπτωση που υπαρχει μεγαλη διασταση αποψεων χωρις να καταφερει-η ακομη χειροτερα, χωρις ουτε καν να ενδιαφερθει- αν με πεισει...

twt6p2.png

Πάντως όλη αυτή την κουβέντα την άνοιξα για να ηρεμήσει η alovesa, δηλαδή, μην ακούμε πρόκληση και παθαίνουμε σοκ... βέβαια, οπωσδήποτε θα πρέπει να μιλήσει με το γιατρό της για τις προϋποθέσεις της πρόκλησης και να του μεταφέρει αυτά που τις είπαν οι αιματολόγοι...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Κάπου αναφέρει για την προσταγλανδίνη... Δηλαδή την ουσία που υπάρχει στο σπέρμα... μπορεί να μην το έχεις προκαλέσει με φάρμακα, το έχεις προκαλέσει όμως με μια απολύτως φυσική διαδικασία... αυτό γιατί να θεωρείται κάτι φυσιολογικό; τροφή για σκέψη είναι η ερώτηση, δεν προσπαθώ να πείσω για κάτι... αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν κι εμένα...

θεωρείς ότι η φυσική προσταγλανδίνη που έχει το σπέρμα είναι ίδια με τη χημική που έχουν τα υπόθετα; δε νομίζω...

άλλωστε και την ωκυτοκίνη την παράγει ο οργανισμός μας την ώρα της γέννας για να επέλθουν οι συσπάσεις και να προχωρήσει ο τοκετός, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα ίδια με αυτή που σου βάζουν στον ορό...

μάλιστα η φυσική ωκυτοκίνη λέγεται και ορμόνη της αγάπης και βοηθά στην ανάπτυξη του δεσμού μητέρας-βρέφους και στην επιτυχία του θηλασμού και αυτοί οι λόγοι για μένα είναι πιο σημαντικοί για να την αποφύγει κάποια αν μπορεί, παρά οι πόνοι που στο κάτω κάτω τους αντιμετωπίζεις με την επισκληρίδιο.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...