Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , dimi.tra είπε:

Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε; Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Μην γελάσετε: στην ωοληψια τι φοράγατε; Να προσέξω κάτι; Ντράπηκα να ρωτήσω τον γιατρό μου 😅

Τίποτα πας κανονικά απέφυγε τις κολωνιες και στην ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουνίου 2014!!

mommyart

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπερα!νομιζω οτι εχω νεα!μπηκα στο θέμα εγκυμοσυνη δίδυμων και μια κοπέλα έγραφε οτι η my heart γέννησε 30/04!!!!!

Καλημέρα! Τι υπέροχα νέα...Πόση συγκίνηση! Να της ζήσουν...Γερά κι ευτυχισμένα...

x4uqp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ, μακάρι να ήταν έτσι. Δεν τους βγάζω εγώ απ΄έξω. Πόσο θέλω να πω βοηθήστε με! αλλά είναι έτσι οι καταστάσεις που τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν μπορώ να τους αναμείξω. Να φανταστείς ότι και για πρακτική βοήθεια (δουλειές) ο σύζυγος πότε ξεκάθαρα και πότε με τον τρόπο του δεν με αφήνει να τους ανακατέψω.

Σίγουρα αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι σαν ένα μωράκι, κλαίω γιατί θέλω τη μαμά μου. Ίσως και να μου συμβαίνει για να το έχω υπόψη μου όταν θα έχω το μωρό, δεν ξέρω.

Επιπλέον μ' ανησυχούν και οι επιπτώσεις αυτής μου της διάθεσης στο χαρακτήρα του μωρού.

καλημερα!! μακαρι η καρδουλα κ τα καρδουλακια να ναι καλα!

mardo μου, κ η μαμα μου δεν ειχε βοηθεια κ εγινε μια παρα πολυ αξια μανα! ετσι θα σαι κ συ. εχεις δυναμεις που ουτε φανταζεσαι!

ZZt2p3.png

JNFwp2.png

Αν και έχω τόσους γύρω μου, στην ουσία είμαι μόνη μου.

Οι δικοί μου είναι μακριά. Οι του συζύγου δεν με βοηθάνε.

Αισθάνομαι ότι δε μ αγαπάει κανείς, τους νοιάζει μόνο το μωρό, το σπλάχνο τους, εγώ δεν υπάρχω.

Στους φίλους που μπορούν κ θέλουν να βοηθήσουν δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι κοινοί γνωστοί. Κι αυτό με σκάει περισσότερο.

Καλημέρα σου. Δεν είσαι η μόνη που σκέφτεται έτσι...Μην σε παίρνει από κάτω όμως. Σκέψου θετικά. Νομίζω πως οι περισσότερες κάνουμε μαύρες σκέψεις αυτές τις μέρες. Τρελάθηκαν οι ορμόνες μας. Θα περάσει. Να σκέφτεσαι όμορφα πράγματα. Μην αφήνεσαι στη στεναχώρια

x4uqp3.png

Κορίτσια σας γράφω μερικές σκόρπιες πληροφορίες από την ομιλία που παρακολούθησα χτες για θέματα θηλασμού και φροντίδας του μωρού από μια μαία...

-Στην αρχή του θηλασμού να προσέξουμε να μην ενθουσιαστούμε αν το μωρό πιάσει αμέσως το στήθος γιατί δεν σημαίνει οτι το έπιασε και σωστά. Το σωστό πιάσιμο της θηλής είναι στην ουσία το μωρό να είναι "μπουκωμένο" με τη θηλή και τα χείλη του σχεδόν να καλύπτουν όλη τη θηλαία άλω - όχι απλώς να αγγίζουν τη θηλή.

-Μετά το θηλασμό μπορούμε να βγάζουμε 2-3 σταγόνες γάλα και να αλοίφουμε με αυτό τις θηλές γιατί το ίδιο το γάλα μας έχει επουλωτικές ιδιότητες - μετά ξεπλένουμε.

-Υπάρχει το λεγόμενο κέλυφος το οποίο είναι κάλυμμα για το στήθος το οποίο μοιάζει σαν πλαστικό μπολάκι-ταπεράκι και μπαίνει μπροστά στο στήθος φορώντας κανονικά μετά σουτιέν και η χρησιμότητα αυτού, αν έχεις τραυματιστεί κατά το θηλασμό και δεν ανέχεσαι ούτε την μπλούζα να σε ακουμπά, βάζεις αυτά και σε προστατεύουν καθώς αφήνουν κενό χωρίς να ακουμπούν ούτε αυτά τη θηλή.

-Σε μερικές γυναίκες μετά το θηλασμό υπάρχει μεγάλη ακούσια ροή γάλακτος (όχι 2-3 σταγόνες που σε καλύπτει το επίθεμα στήθους), οπότε υπάρχουν κάποια μπολάκια-ταπεράκια τα οποία τα τοποθετείς στο στήθος και συλλέγεις το γάλα για να ταίσεις αργότερα το μωρό (με μπιμπερό).

-Σε περίπτωση που κάποια δεν θέλει/δεν μπορεί να θηλάσει αλλά βγάζει με θήλαστρο το γάλα της καλύτερα είναι να το δίνει με πολυκαρμπονικό (αυτά που λέμε πλαστικά) μπιμπερό παρά με γυάλινο γιατί λέει το γυάλινο απορροφά?χαλάει? κάποιες από τις πολύτιμες ουσίες του μητρικού γάλακτος (δεν ήταν πολύ σίγουρη για αυτήν την πληροφορία-είπε να το ρωτήσουμε σε παιδίατρο καλύτερα). Το χαμομήλι μπορούμε και με γυάλινο.

-Τη ρώτησα για τα μπιμπερό Dr. Brown's (που σκοπεύω να πάρω) που είναι κατά των κολικών και ήταν θετική σε αυτά. Είπε οτι όλες σχεδόν οι εταιρείες βγάζουν μπιμπερό κατά των κολικών αλλά αυτή η εταιρεία είναι πιο εξειδικευμένη και οτι βοηθάνε... όχι οτι τους εξαλείφουν αλλά οτι μπορεί να τους μειώσουν αρκετά.

-Μην αφήνετε τα μωρά σας να πεινάνε :roll: Δεν καταλάβαινα στην αρχή τι εννοεί, μετά εξήγησε οτι πολλές γυναίκες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα του θηλασμού και φτάνουν στα άκρα. Π.χ. το γάλα τους δεν κατεβαίνει αμέσως ή δεν έρχεται σε μεγάλη ποσότητα στην αρχή, οπότε αφήνουν τα μωρά σχεδόν νηστικά και κλαίνε μερόνυχτα τα καημένα μέχρι η μαμά να κατεβάσει γάλα. Αυτό (είπε) δεν σημαίνει οτι πρέπει να δώσουμε ξένο γάλα αλλά μπορούμε να δώσουμε χαμομήλι για να χορτάσει.

-Η πιπίλα (είπε) δεν επηρεάζει τον θηλασμό.

-Προτεινόμενη θέση ύπνου του μωρού η πλάγια με χρήση "σφήνας" από πίσω (προσωπικά διαφωνώ και είπε οτι είναι και θέμα παιδιάτρου και άλλοι παιδίατροι προτείνουν αυτή τη στάση και άλλοι ανάσκελα).

Αυτά μου έκαναν εντύπωση... Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Διαφημίσεις

Πολυ ενδιαφεροντα ντοριτακι, σ ευχαριστουμε πολυ :)

Τα περισσοτερα ειναι τελειως αντιθετα με οσα εχω διαβασει σχετικα με τη φροντιδα του μωρου κ του θηλασμου: για το πλαστικο μπιμπερο, για τον υπνο στο πλαι με σφηανεκι, κτλ... αντε να βγαλεις ακρη με τοσο αντικρουομενες πλητοφοριες :/

twt6p2.png

Mardo μου, υπομονη!

Ειναι τεραστιες οι αλλαγες που βιωνουμε.

Απο τη μια οι ορμονες, απο την αλλη οι αλλαγες που ηδη βιωσαμε στην εγκυμοσυνη- προσωπικα περιοριστηκα απιστευτα, λογω επιπλοκων και στις κινησεις και στις συνηθειες και σε πολλα.

Εκτος αυτου, ενω κανενας δε μπορει να βοηθησει, ουτε πρακτικα ουτε οικονομικα, ολοι.εχουν αποψη για το τι πρεπει να ψωνισεις, να κανεις, με ποια σειρα θα γινουν οινδουλειες, κτλ.

Και φυσικα εχουν αποψη για το πως θα κινεισαι οταν γινεις μανα, θα βγαινεις, δε θα βγαινεις, θα θα βγαζεις το μωρο; ποτε, ποσο, υπο ποιες προυποθεσεις και συνθηκες.

Και βεβαιως πως θα τα βγαλεις περα γενικως, στο ταισμα, στο ξενυχτι, στις δουλειες του σπιτιου.

Φυσικα οι μαχες εχουν αρχισει να δινονται αλλα ειναι τραγικο οσο κ γελοιο σε μια τοσο σημαντικη κ μεγαλειωδη στιγμη της ΕΝΗΛΙΚΗΣ ζωης μας να πρεπει να ξαναπαλεψουμε για κεκτημενα που κερδισαμε στην εφηβεια μας.

Δεν ξερω ρε κοριτσια αν μονο εγω τα βιωνω αυτα....πειτε κι εσεις...

twt6p2.png

Πολυ ενδιαφεροντα ντοριτακι, σ ευχαριστουμε πολυ :)

Τα περισσοτερα ειναι τελειως αντιθετα με οσα εχω διαβασει σχετικα με τη φροντιδα του μωρου κ του θηλασμου: για το πλαστικο μπιμπερο, για τον υπνο στο πλαι με σφηανεκι, κτλ... αντε να βγαλεις ακρη με τοσο αντικρουομενες πλητοφοριες :/

Αυτο με το πλαστικό μπιμπερό δεν το ήξερα καν... πάντως και η κοπέλα με επιφύλαξη το είπε... όσο για τον ύπνο θεωρώ οτι είναι ξεπερασμένη πλέον η άποψη για το πλάι και τα σφηνάκια... πλέον ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προτείνει την ύπτια θέση και στο εξωτερικό έχει απαγορευτεί η πώληση των λεγόμενων σφηνακίων...

APaXp3.png

Ptg7p3.png

Αν και έχω τόσους γύρω μου, στην ουσία είμαι μόνη μου.

Οι δικοί μου είναι μακριά. Οι του συζύγου δεν με βοηθάνε.

Αισθάνομαι ότι δε μ αγαπάει κανείς, τους νοιάζει μόνο το μωρό, το σπλάχνο τους, εγώ δεν υπάρχω.

Στους φίλους που μπορούν κ θέλουν να βοηθήσουν δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι κοινοί γνωστοί. Κι αυτό με σκάει περισσότερο.

Ποσο σε καταλαβαίνω κοπέλα μου!!!!!!αχ κανε υπομονη!

LJqDp3.png

Αυτο με το πλαστικό μπιμπερό δεν το ήξερα καν... πάντως και η κοπέλα με επιφύλαξη το είπε... όσο για τον ύπνο θεωρώ οτι είναι ξεπερασμένη πλέον η άποψη για το πλάι και τα σφηνάκια... πλέον ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προτείνει την ύπτια θέση και στο εξωτερικό έχει απαγορευτεί η πώληση των λεγόμενων σφηνακίων...

Ναι, μα αν ολα τα λεει με επιφυλαξη, τι να λεσι;

Εμεις ψαχνου.ε καποιον να μας ανοιξει τα ματια στα σιγουρα, εδω καιγομαστε :D

Κι εγω ξερω οτι οι συστασεις πλεον για υπνο ειναι ανασκελα, χωρις σφηνακια κ γενικα χωρις τπτ μεσα στην κουνια...

twt6p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας γράφω μερικές σκόρπιες πληροφορίες από την ομιλία που παρακολούθησα χτες για θέματα θηλασμού και φροντίδας του μωρού από μια μαία...

-Στην αρχή του θηλασμού να προσέξουμε να μην ενθουσιαστούμε αν το μωρό πιάσει αμέσως το στήθος γιατί δεν σημαίνει οτι το έπιασε και σωστά. Το σωστό πιάσιμο της θηλής είναι στην ουσία το μωρό να είναι "μπουκωμένο" με τη θηλή και τα χείλη του σχεδόν να καλύπτουν όλη τη θηλαία άλω - όχι απλώς να αγγίζουν τη θηλή.

-Μετά το θηλασμό μπορούμε να βγάζουμε 2-3 σταγόνες γάλα και να αλοίφουμε με αυτό τις θηλές γιατί το ίδιο το γάλα μας έχει επουλωτικές ιδιότητες - μετά ξεπλένουμε.

-Υπάρχει το λεγόμενο κέλυφος το οποίο είναι κάλυμμα για το στήθος το οποίο μοιάζει σαν πλαστικό μπολάκι-ταπεράκι και μπαίνει μπροστά στο στήθος φορώντας κανονικά μετά σουτιέν και η χρησιμότητα αυτού, αν έχεις τραυματιστεί κατά το θηλασμό και δεν ανέχεσαι ούτε την μπλούζα να σε ακουμπά, βάζεις αυτά και σε προστατεύουν καθώς αφήνουν κενό χωρίς να ακουμπούν ούτε αυτά τη θηλή.

-Σε μερικές γυναίκες μετά το θηλασμό υπάρχει μεγάλη ακούσια ροή γάλακτος (όχι 2-3 σταγόνες που σε καλύπτει το επίθεμα στήθους), οπότε υπάρχουν κάποια μπολάκια-ταπεράκια τα οποία τα τοποθετείς στο στήθος και συλλέγεις το γάλα για να ταίσεις αργότερα το μωρό (με μπιμπερό).

-Σε περίπτωση που κάποια δεν θέλει/δεν μπορεί να θηλάσει αλλά βγάζει με θήλαστρο το γάλα της καλύτερα είναι να το δίνει με πολυκαρμπονικό (αυτά που λέμε πλαστικά) μπιμπερό παρά με γυάλινο γιατί λέει το γυάλινο απορροφά?χαλάει? κάποιες από τις πολύτιμες ουσίες του μητρικού γάλακτος (δεν ήταν πολύ σίγουρη για αυτήν την πληροφορία-είπε να το ρωτήσουμε σε παιδίατρο καλύτερα). Το χαμομήλι μπορούμε και με γυάλινο.

-Τη ρώτησα για τα μπιμπερό Dr. Brown's (που σκοπεύω να πάρω) που είναι κατά των κολικών και ήταν θετική σε αυτά. Είπε οτι όλες σχεδόν οι εταιρείες βγάζουν μπιμπερό κατά των κολικών αλλά αυτή η εταιρεία είναι πιο εξειδικευμένη και οτι βοηθάνε... όχι οτι τους εξαλείφουν αλλά οτι μπορεί να τους μειώσουν αρκετά.

-Μην αφήνετε τα μωρά σας να πεινάνε :roll: Δεν καταλάβαινα στην αρχή τι εννοεί, μετά εξήγησε οτι πολλές γυναίκες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα του θηλασμού και φτάνουν στα άκρα. Π.χ. το γάλα τους δεν κατεβαίνει αμέσως ή δεν έρχεται σε μεγάλη ποσότητα στην αρχή, οπότε αφήνουν τα μωρά σχεδόν νηστικά και κλαίνε μερόνυχτα τα καημένα μέχρι η μαμά να κατεβάσει γάλα. Αυτό (είπε) δεν σημαίνει οτι πρέπει να δώσουμε ξένο γάλα αλλά μπορούμε να δώσουμε χαμομήλι για να χορτάσει.

-Η πιπίλα (είπε) δεν επηρεάζει τον θηλασμό.

-Προτεινόμενη θέση ύπνου του μωρού η πλάγια με χρήση "σφήνας" από πίσω (προσωπικά διαφωνώ και είπε οτι είναι και θέμα παιδιάτρου και άλλοι παιδίατροι προτείνουν αυτή τη στάση και άλλοι ανάσκελα).

Αυτά μου έκαναν εντύπωση... Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω...

πφφφφ βουνο μου φαινεται ο θηλασμος...

ZZt2p3.png

JNFwp2.png

Καρδουλίτσα, σόρρυ που με τα δικά μου δεν είχα κουράγιο να σχολιάσω.

Να σου ζήσουν τα μπεμπάκια σου και καλό κουράγιο από δω και πέρα, να πάνε όλα καλά. (νωρίς νωρίς, άντε προλαβαίνεις και την Πατσούρου πριν πάει διακοπές!)

ενω κανενας δε μπορει να βοηθησει, ουτε πρακτικα ουτε οικονομικα, ολοι.εχουν αποψη για το τι πρεπει να ψωνισεις, να κανεις, με ποια σειρα θα γινουν οινδουλειες, κτλ.

Και φυσικα εχουν αποψη για το πως θα κινεισαι οταν γινεις μανα, θα βγαινεις, δε θα βγαινεις, θα θα βγαζεις το μωρο; ποτε, ποσο, υπο ποιες προυποθεσεις και συνθηκες.

καλά από τέτοια;;;!!!! ολημερίς και ολονυχτίς έχω να διηγούμαι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...