Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Ουσιαστικά θέλαμε να δούμε αν είναι υδροσαλπιγγα κ ο γιατρός Μ είπε ότι δεν είναι κάτι η ελαφρώς διατεταμένη σάλπιγγα και δεν θέλει κάτι ν κάνουμε. Γτ αρχικά είχαμε πει αν ήταν υδροσαλπιγγα θ τη βγάζαμε. Ο σύζυγος 43. Όσο για τον προεμφυτετικο κ εγώ το θέλω.

Η διατεταμενη σάλπιγγα όμως δεν είναι εικόνα υδροσαλπιγγας; Κάνατε λαπαροσκόπηση για να το αποκλείσετε; Καλά δεν είναι και υπερβολική η ηλικία του συζύγου για να πεις θα υπάρχουν οι τρελές βλάβες. Βέβαια εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής ή το επάγγελμα (κάποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο). 

1 hour ago, Anastasia2005 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια...Σήμερα πήγα και εγώ στα Ιωάννινα για να δούνε την σαλπιγγογραφια μου κ αν είναι υδροσαλπιγγα να προχωρήσουμε τη λαπαροσκόπηση...Το είδε ο γιατρός κ μου είπε πως είναι κ αν θέλω να κάνω εξωσωματική θα πρέπει να την αφαιρέσω...Οπότε θα περιμένω τηλέφωνο για χειρουργείο..Προσπαθώ να μη με παίρνει από κάτω κ να λέω πως είναι ένα βήμα πιο κοντά,(δεδομένου ότι έχω αφαίρεσει κ την άλλη σάλπιγγα από εξωμήτρια κύηση).Τώρα ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι ο χρόνος αναμονής αλλά αμφιταλαντεύονται τι πρέπει να κάνω...Να κλείσω ραντεβού για επιτροπή γ να κάνω πρώτα το χειρουργείο;;;Είχα πει δεν θέλω να πιεστω και θέλω να τα κάνω όλα χαλαρά....αλλά λέω μήπως θα το πάω κάνα 2 χρονιά πίσω έτσι κ είμαι και 34 χρόνων....

Αν κάνεις το χειρουργείο μετά στην επιτροπή δεν θα θες τίποτε άλλο ούτε παθολογικό σπερμοδιάγραμμα ούτε χαμηλή ΑΜΗ ούτε τίποτα. Περνάς σίγουρα χωρίς σάλπιγγες γιατί δεν έχεις καμία άλλη επιλογή. Αν κρίνω από την δική μας περιφέρεια δεν αργούν ιδιαίτερα τα ραντεβού κ η απόφαση βγαίνει σε μια βδομάδα. Δλδ μετά το χειρουργείο μπορείς να κλείσεις ραντεβού για τον επόμενο μήνα και ξεκινάς μόλις έχεις την απόφαση στα χέρια σου κ φυσικά επιτρέπει ο γιατρός σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν περάσεις επιτροπή, πάρεις την απόφαση αλλά δεν έχεις αφαιρέσει την υδροσαλπιγγα κινδυνεύεις να χάσεις τις ημερομηνίες για τα φάρμακα. 
      Λυπάμαι πολύ, δεν είναι εύκολο αλλά με την υδροσαλπιγγα εκεί δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, η καλύτερη επιλογή είναι να την αφαιρέσεις. 

Μανούλες Ιουλίου 2014

ElenaCrete

Recommended Posts

Η αυχενική βγαίνει βάση ηλικίας της μαμάς σε συνάρτηση με το νούμερο της αυχενικής και τα αποτελέσματα της αιματολογικής, αυτό γνωρίζω εγώ...

Καλημέρες κορίτσια!!! Πού είστε πάλι όλες;;; :D

a1k1p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα!!

Βασικα εννοουσα τι ακριβως μετραει και πως αυτο προσδιοριζει το αν υπαρχει ή οχι περιπτωση για συνδρομο down(σε συνδιασμο με την αυχενικη και την ηλικια).Θα κανω υπομονη και θα ρωτησω εκει που θα την κανω.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Λέγεται και προγεννητικός έλεγχος 1ου τριμήνου. Γίνεται με ειδικό μηχάνημα υπερήχων από εξειδικευμένο ιατρό. Στην διάρκεια της εξέτασης, ο εξεταστής μετράει το μέγεθος της αυχενικής διαφάνειας (συλλογή υγρού στον αυχένα του εμβρύου), εντοπίζει την ύπαρξη του ρινικού οστού και κάνει ένα αδρό έλεγχο του εμβρύου (χέρια, πόδια, κρανίο, εγκέφαλος, καρδιά). Οι μετρήσεις εισάγονται σε ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή, μαζί με την ηλικία και το βάρος της εγκύου. Το αποτέλεσμα δίνεται άμεσα και είναι ένα κλάσμα πχ 1/1800 που δείχνει την πιθανότητα το μωρό να έχει την τρισωμία 21 (σύνδρομο Down – μογγολισμός), την τρισωμία 13 και την τρισωμία 18.

Συγχρόνως γίνεται λήψη αίματος της εγκύου, στο οποίο γίνονται μετρήσεις για κάποιες ορμόνες (PAPP-A, β-hCG). Τα αποτελέσματα του ορμονικού ελέγχου εισάγονται στο πρόγραμμα του υπολογιστή και το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμη κλάσμα. Το 2ο αυτό κλάσμα μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από το 1ο.

Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα να είναι μικρότερο από 1/280 (πχ 1/500, 1/1200, 1/2700) που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να έχει την ασθένεια το μωρό είναι μικρός.

Αν είναι μεγαλύτερο (πχ 1/220, 1/140, 1/80) σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα το μωρό έχει την ασθένεια, αλλά ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα.

Η εξέταση που με βεβαιότητα θα δείξει αν το μωρό έχει ή δεν έχει την ασθένεια είναι η αμνιοπαρακέντηση.

Τονίζω ότι η αυχενική διαφάνεια είναι ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ εξέταση και ΟΧΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ. Δηλαδή η αυχενική διαφάνεια δεν λέει αν το παιδί έχει την ασθένεια ή όχι, αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό. Δηλαδή αν το αποτέλεσμα είναι 1/1500, σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Σημαίνει όμως και ότι 1 στις 1500 γυναίκες που έχουν αυτό το «καλό» αποτέλεσμα, παρʼ όλα αυτά θα γεννήσουν παιδί με την συγκεκριμένη ασθένεια.

Ελπίζω να βοήθησε... Το βρήκα από γιατρό στο ιντερνετ

a1k1p2.png

Κοριτσια μου......εχω ενα πολυ καλο μωρακι! Αυχενικη καλυτερη απο ποτε : 1,2 η καλυτερη ολων των παιδιων μου. Φυλο δε ρωτησα,δε με νοιαζει...το μωρο εκανε ενα κλικ προς τα πανω,οχι οσο θα θελαμε βεβαια για να ηρεμησουμε αλλα ο γιατρος μου αισιοδοξει. Πλακουντας προσθιος επιπωματικος(η χειροτερη μορφη). Απο οτι καταλαβα αυτο δεν απασχολει τοσο το γιατρο μου οσο το οτι αυτος(ο πλακουντας) ειναι πισω ακριβως απο την ουροδοχο κυστη. Παντα πλαναται ο φοβος μηπως γινει διεισδυτικος προς την κυστη,με αυτον τον φοβο θα πορευτω... Αν γινει αυτο τοτε ολα τελειωνουν. Μεχρι στιγμης ενα αορατο χερι εχει δωσει στον πλακουντα μια κλιση γυρω και εξω απο την κυστη...ειμαι απολυτως πεπεισμενη οτι το χερι αυτο ειναι της Παναγιας μας!την παρακαλω να με βοηθησει εως τελους! Μετα τις γιορτες μετακομιζω Αθηνα,χρειαζομαι εβδομαδιαια παρακολουθηση και ξεκουραση: επουδενι βαρη,τραβηγματα,σπρωξιματα...αν φτασω στις 32+ χειρουργειο και θερμοκοιτιδα. Αλλα αυτο ειναι πολυ μακρυα ακομη. Ευελπιστω,προσευχομαι και αφηνομαι στο θελημα Του. Σας παρακαλω να ευχεσθε κι εσεις,το εχω αναγκη. Ο δε γιατρος μου με συγκινησε τοσο πολυ....πριν 2 μερες ηταν στο Λονδινο και εδειξε τα δικα μου υπερηχογραφηματα στον Κυπρο Νικολαΐδη,ζητωντας τη γνωμη του...να περιμενουμε,ειπε εκεινος...ακους Θεε μου;

μπράβο κοριτσάκι μου, είδες? Πως και πως λεγαμε λίγο να πάει πιο πάνω και πήγε! όσο για την αυχενική συγχαρητήρια! Μετακομίζεις Αθήνα ε? Τουλάχιστον είναι για το καλό του μικρού! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!!! θα τα καταφέρετε στο τέλος θα το δεις και μετά θα κανονίζουμε βόλτες με τα ζουζούνια μας!!! φιλάκια πολλά

Ο πρίγκιπάκος μας είναι
[url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/eWZNp2.png[/img][/url]

το μικρό μας θαυματάκι!!

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/9PDwp2.png[/IMG][/URL]

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/6YsSp2.png[/IMG][/URL]

Διαφημίσεις

Λαθος εκφραση.Αλλαξα την ωρα μετα το γευμα που μετραω.Μου ειπαν τωρα να μετραω μετα απο μια ωρα και οχι μετα απο δυο ωρες.Οποτε οι μετρησεις πλεον ειναι πολυ ανεβασμενες....

Εχω γιατρο θα παω μετα τις γιορτες.

Cacao μου επειδή έχω δοκτορά(!!!) στο διαβήτη κύησης(σε 2 εγκυμοσύνες παρουσίασα ζάχαρο και το αντιμετώπισα με διατροφή) θα σου έλεγα να μην περιμένεις μετά τις γιορτές για να ξεκινήσεις παρακολούθηση σε ενδοκρινολόγο....όσο πιο νωρίς ρυθμίσεις το ζάχαρο τόσο το καλύτερο....μπορώ αν θες να σου στείλω την διατροφή που μου είχε δώσει ενδοκρινολόγος του Ιασώ για να πάρεις μια ιδέα....οι μετρήσεθςσου δεν πρέπειναξεφεύγουν του ορίου των 140 μια ώρα μετά το φαγητό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το ζάχαρο νηστείας. Θα πρέπει να είναι κάτω του 95.Κάνεις μετρήσεις;

αχ κοριτσια μου μολις καταφερα κι εγω να μπω!

vasdeli μου υπεροχη η αυχενικη σου.Να σου πανε ολα καλα σου ευχομαι και να ξερεις οτι το μωρακι σου ειναι δυνατο και σιγουρα θα ξεπερασει τις 32 εβδομαδες!το ακουσες κιολας?????αχ τι χαρα!!!!

Κοριτσια εκανα κι εγω την αυχενικη μου χθες,ολα καλα κι εγω πιστευω.Βγηκε 1,6 και η pap-A βγηκε καλη μου ειπε το κεντρο που την εκανα.με τον γιατρο βεβαια δεν εχω μιλησει ακομα.

Μπράβο κορίτσι μου!!! Πολύ καλή η αυχενική σου!!! Εγώ δεν θα κάνω pap-A.

μπράβο κοριτσάκι μου, είδες? Πως και πως λεγαμε λίγο να πάει πιο πάνω και πήγε! όσο για την αυχενική συγχαρητήρια! Μετακομίζεις Αθήνα ε? Τουλάχιστον είναι για το καλό του μικρού! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!!! θα τα καταφέρετε στο τέλος θα το δεις και μετά θα κανονίζουμε βόλτες με τα ζουζούνια μας!!! φιλάκια πολλά

Αχ ρε συ Τίνα....μακάρι κορίτσι μου....άντε, τώρα περιμένουμε τα δικά σου καλά νέα αύριο!!!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!

I have been blessed with five angels!!!

qwlrp3.png

Vasdeli μου μπραβο!!! Ολα καλα να ειναι παντα απο εδω και μπρος, και καθε φορα και καλυτερα! Απο εμας εχεις τις καλυτερες ευχες, προσευχες και σκεψεις να σας συντροφευουν! Ολα ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!:D

Σε ευχαριστώ Έλενα!!!! Σας ευχαριστώ όλες τόσο πολύ!!!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!

I have been blessed with five angels!!!

qwlrp3.png

Γεια σου Vasdeli. Δεν εχω διαβητη κυησης εχω προδιαθεση για διαβητη τυπου 2.Εχω ενδοκρινολογο απλως ειναι σε νοσοκομειο και τωρα δεν μπορω να τον βρω.Και διατροφη εχω απο το διαιτολογο στο νοσοκομειο αλλα δεν ειχε χρειαστει να την κανω τελικα αφου σπανια ανεβαινε πολυ το σακχαρο μου περιστασιακα.Τωρα συνεχιζω και μετραω εκοψα ολες τις βλακειες και οτι βλεπω οτι μου ανεβαζει το σακχαρο ειτε το μειωνω ειτε το κοβω.Θα ρυθμιατει για τωρα σιγουρα πιο πολυ το τι μπορει να εγινε πριν φοβαμαι και σκεφτομαι.Βεβαια απο το αλλο τριμηνο σιγουρα θα ξεκινησω τη διατροφη δεν τη γλιτωνω.Την παπ-α γτ δεν θα την κανεις;

Και ναι τωρα εχω και πυρετο...Ελεος τι αλλο θα παθω.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao μου επειδή έχω δοκτορά(!!!) στο διαβήτη κύησης(σε 2 εγκυμοσύνες παρουσίασα ζάχαρο και το αντιμετώπισα με διατροφή) θα σου έλεγα να μην περιμένεις μετά τις γιορτές για να ξεκινήσεις παρακολούθηση σε ενδοκρινολόγο....όσο πιο νωρίς ρυθμίσεις το ζάχαρο τόσο το καλύτερο....μπορώ αν θες να σου στείλω την διατροφή που μου είχε δώσει ενδοκρινολόγος του Ιασώ για να πάρεις μια ιδέα....οι μετρήσεθςσου δεν πρέπειναξεφεύγουν του ορίου των 140 μια ώρα μετά το φαγητό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το ζάχαρο νηστείας. Θα πρέπει να είναι κάτω του 95.Κάνεις μετρήσεις;

Μπράβο κορίτσι μου!!! Πολύ καλή η αυχενική σου!!! Εγώ δεν θα κάνω pap-A.

Αχ ρε συ Τίνα....μακάρι κορίτσι μου....άντε, τώρα περιμένουμε τα δικά σου καλά νέα αύριο!!!

Eυχαριστώ πολύ κοριτσάκι. 6,30 έχω ραντεβού και ελπίζω να φύγω με ενα τεράστιο χαμόγελο.

Ο πρίγκιπάκος μας είναι
[url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/eWZNp2.png[/img][/url]

το μικρό μας θαυματάκι!!

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/9PDwp2.png[/IMG][/URL]

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/6YsSp2.png[/IMG][/URL]

Κοριτσια μου......εχω ενα πολυ καλο μωρακι! Αυχενικη καλυτερη απο ποτε : 1,2 η καλυτερη ολων των παιδιων μου. Φυλο δε ρωτησα,δε με νοιαζει...το μωρο εκανε ενα κλικ προς τα πανω,οχι οσο θα θελαμε βεβαια για να ηρεμησουμε αλλα ο γιατρος μου αισιοδοξει. Πλακουντας προσθιος επιπωματικος(η χειροτερη μορφη). Απο οτι καταλαβα αυτο δεν απασχολει τοσο το γιατρο μου οσο το οτι αυτος(ο πλακουντας) ειναι πισω ακριβως απο την ουροδοχο κυστη. Παντα πλαναται ο φοβος μηπως γινει διεισδυτικος προς την κυστη,με αυτον τον φοβο θα πορευτω... Αν γινει αυτο τοτε ολα τελειωνουν. Μεχρι στιγμης ενα αορατο χερι εχει δωσει στον πλακουντα μια κλιση γυρω και εξω απο την κυστη...ειμαι απολυτως πεπεισμενη οτι το χερι αυτο ειναι της Παναγιας μας!την παρακαλω να με βοηθησει εως τελους! Μετα τις γιορτες μετακομιζω Αθηνα,χρειαζομαι εβδομαδιαια παρακολουθηση και ξεκουραση: επουδενι βαρη,τραβηγματα,σπρωξιματα...αν φτασω στις 32+ χειρουργειο και θερμοκοιτιδα. Αλλα αυτο ειναι πολυ μακρυα ακομη. Ευελπιστω,προσευχομαι και αφηνομαι στο θελημα Του. Σας παρακαλω να ευχεσθε κι εσεις,το εχω αναγκη. Ο δε γιατρος μου με συγκινησε τοσο πολυ....πριν 2 μερες ηταν στο Λονδινο και εδειξε τα δικα μου υπερηχογραφηματα στον Κυπρο Νικολαΐδη,ζητωντας τη γνωμη του...να περιμενουμε,ειπε εκεινος...ακους Θεε μου;

Μπράβο βρε κορίτσι!!!

Είδες όλα τέλεια θα πάνε και είμαστε μαζί σου να το ξέρεις :)

lty0p2.png

Διαφημίσεις

vasdeli μου θα πανε όλα καλα και το μωράκι σου θα γεννηθεί όταν πρέπει και θα χαίρει άκρας υγείας!!!!!!!!!! και εσύ επίσης!!!!!!!!!!!!!

όλα μα όλα θα εξελιχθούν προς το καλυτερο και απλά θα ευχόμαστε μαζί σου!!!!!!!!

έχε πίστη και δεν είσαι μόνη!!!!!!!;);););)

dAADp2.png

aeNkp2.png

καλημέρα κορίτσια!

τι κάνετε?

εχθές έπηξα στη δουλειά..ουφφφφ...και σήμερα ούτε και ξέρω τι με περιμένει..

Cacao καλώς ήρθες! εύχομαι σε όλες μας μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη

αστεράκι εμένα με βοηθάνε και τα cranberies και το ακτινίδιο. Επίσης το χαμομήλι είναι πολύ καλό όπως λεει και η crochetmania. Θέλω να σου πω βέβαια ότι όλα είναι σχετικά, γενικώς θα πάσχουμε από δυσκοιλιότητα αυτή την περίοδο. Εγώ το συνήθισα.:roll::roll:

venisak συγχαρητήρια κοπέλα μου! είδες? όλα καλά!! και περαστικά..

και εγώ υποφέρω από δεύτερο κύμα συναχώματος..(μάλλον αυτό το μικράκι μου κουβαλάει τα πάντα από τον παιδικό, αρρωσταίνουμε εμείς και αυτός ντουρασελ -δεν πειράζει, καλύτερα εμείς)

δοκιμαστε ροφημα χαμομιλιου με 1 κουταλια μελι!!! εμενα με βοηθουσε παντα!
καλησπερα !!

cacao καλως ορισες να εχεις μια υπεροχη εγκυμοσυνη!

Αστερακι μου ΣΕ ΝΙΩΘΩ!! το ιδιο θεμα μια φορα καθε 5 ημερες κ υποφερω. δοκιμασα τα παντα! συκα, δαμασκηνα , ακτινιδια, activia, δημητριακα ολικης κτλ κτλ κανενα αποτ/μα...σημερα το απογευμα πηρα μια κουταλια duphalac κ ελπιζω αυριο να ηρεμησω. ο γιατρος μου μου το συστησε ειναι ελαφρυ αν δεις οτι υποφερεις πολυ..

αν και πολύ αργοπορημένα.....σας ευχαριστώ για τις ιδέες πολύ!!!!!!!!!!

το θέμα είναι ότι τίποτα δεν πάει κάτω....ούτε καν το χαμομήλι.....

το έχω αφήσει στην τύχη του και περιμένω να με θυμηθεί.....

:rolleyes::rolleyes:

dAADp2.png

aeNkp2.png

στέλνω μία τεράστια καλημέρα σε όλες σας!!!!!!!!!!!

για όσες κάνατε αυχενική χίλια μπράβο για τα τέλεια αποτελέσματα!!!!!!!!!!

για όσες αναμένουμε λίγη υπομονή ακόμη!!! θα περάσουν οι μέρες!!!!;)

είστε όλες καλά????

dAADp2.png

aeNkp2.png

Καλημέρα κι από εμένα!!! Σήμερα τελευταία μέρα στη δουλειά οπότε ως τις 13/01 που ξαναγυρνάω θα χαλαρώσω!!! :D Εσείς κορίτσια; Καμιά άδεια για τις γιορτές;;:D

a1k1p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...