Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , *Vasoula είπε:

Φανταστική αύξηση!!!για δύο τα κόβω Έλενακι!!!όλα καλά να σου πανε!!! 🥰 θεωρω πως μια χαρά εικονα θα έχετε και στον υπέρηχο απο βδομαδα!!!

καλο μηνα κορίτσια!!!!!!!

Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!❤️ 

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

θα παρω κ ενα τηλ τη μαια μου να ρωτησω τι πρεπει να κανω με το γαλα μου..

αν υποθεσουμε οτι θα λειπω 8-2 θα πρεπει να το κοψω με χαπι γιατι διαφορετικα θα κινδυνευω απο καμια μαστιτιδα..

η θα μπορω ν αντλω πριν φυγω κ οταν επιστρεφω, οποτε ενδεχομενως να μειωθει σταδιακα μεχρι να κοπει μονο του?

agorakia k witch νομιζω δε πηρατε χαπι,σας κοπηκε σταδιακα,ε?

Καλημέρα κι από εμάς!

Πώς ήταν η νύχτα σας; Η δική μας μέτρια, διότι εκεί κοντά στο μπάνιο τα παιδιά έπαθαν παροξυσμό και έκλαιγαν όπως δεν έχουν ξανακλάψει ποτέ!

Ναι, εγώ δεν πήρα χάπι, κόπηκε μόνο του και στην 40ή μέρα αδιαθέτησα κιόλας. Μάλιστα πριν λίγες μέρες αδιαθέτησα ΠΑΑΑΑΛΙ! Κύκλος 20 ημερών ακριβώς. Πήρα τον γιατρό και είπε ότι είναι φυσιολογικό για 2 - 3 κύκλους να επικρατεί μια ψιλοαναστάτωση! Κι ακόμη δεν έχω τελειώσει! Κοντά 70 μέρες σερί σερβιέτα - σερβιετάκι και τούμπαλιν! Έχω φρικάρει, όμως!

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

Βρε Olgaki, είναι μέρες τώρα που αναρωτιέμαι κι εγώ... Κι ανησυχώ πολύ, δεν το κρύβω! Πού είναι επιτέλους το Maraki;;;;;;;;; Δεν έχουμε κανένα τηλέφωνό της, να μαθαίναμε τι κάνει;

rPPrp3.png

Twins, μπορεί και να με εξυβρίσεις, αλλά μήπως θα μπορούσες να επαναλάβεις τις οδηγίες ανεβάσματος φωτογραφιών παιδιών μας;;;;;;;;;;;;;;;; :):):):):):):):):):):)

Έχει περάσει καιρός και έχασα τη σελίδα!!!! :):):):):)

Όπως κατάλαβες, έχεις αναλάβει την εκπαίδευσή μου, σε ό,τι αφορά την τεχνοκρατική φύση της γνωριμίας μας! :)

Jasmini, χωρίς να το θέλω, έχω τρομάξει...................... Υπάρχει και χειρότερο από τους κολικούς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

rPPrp3.png

Καλημέρα!!!!

Ημουν απούσα ένα ολόκληρο 24ωρό. Διαπίστωσα πολλά, οπότε θα μοιράσω το λογίδριο μου σε 2 post.

Jasmini, ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Και φαίνεται και εύκολη. Εχω ερώτηση (στο επόμενο ποστ)

Λιονταράκι, για το σταθμό που συζητάτε, μήπως είναι λίγο μικρά 11 μηνών; Για τις ασθένειες δηλαδή. Απο την άλλη πλευρά, όντως τα δίδυμα χρειάζονται κοινωνικοποίηση για να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να ανεξαρτητοποιηθούν.

Agorakia. Κατ' αρχήν για το άλμπουμ θα σου απαντήσω σε π.μ. Για μπάνιο, εμείς τους κάνουμε πριν, αλλά φυσικά τους κάνουμε μπάνιο και μετά από τις υπέροχες ρουκέτες (μόνο έτσι ηρεμούν). Τα δικά μου το λατρεύουν! Τους κάνεις μπάνιο κρατώντας τα ή σε μπανάκι; Γιατί εμένα δυσανασχετούσαν πολύ όταν τα κρατούσα, αλλά με το μπανάκι έχουμε περάσει ατέλειωτες ώρες ευτυχίας. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας! Το μόνο πρόβλημα που είχαμε ήταν ότι επειδή τους άρεσε τόσο όταν τα βγάζαμε έσκουζαν, αλλά ευτυχώς το σταμάτησαν. Και είναι και για μένα τρομερά ξεκούραστο!

Μα δεν το καταλαβαίνω αυτό με τον παροξυσμό. Εγώ μόλις τα γδύσω αρχίζει η τρελη χαρά. Αφού σκέφτομαι να βρω τεχνικές να ταίζω τη μαγουλού στο μπανάκι!

Ολγα τι κάνεις τώρα που δεν τρώνε τις κρέμες; Σε ρωτάω γιατί σίγουρα θα έχω και αυτό το πρόβλημα.

Nufaki, στις εργαζόμενες κοπέλες νομίζω ότι λένε να κάνεις πιο πολλές αντλήσεις, αν δεν θέλεις να το κόψεις. Εξαρτάται βέβαια και από το τι πρόγραμμα θα σου δώσουν στο σχολείο. Αν θέλεις να το κόψεις από μόνη σου πάντως θέλει πολύ προσοχή για να μη μείνει γάλα μέσα. Νομίζω ότι και στη witch και στην Agorakia (κορίτσια διορθώστε αν κάνω λάθος), το γάλα κόπηκε από μόνο του και όχι επειδή το επεδίωξαν. Εσένα, είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση.

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Και τώρα οι δικές μου ερωτήσεις.

Σήμερα λοιπόν γίναμε 4 μηνών! Κοίταξα λοιπόν τις καμπύλες βρεφανάπτυξης στο βιβλιάριο και κοίταξα στο βάρος ότι ο μπέμπης που ήταν στην 25η θέση πήγε στην 50η και η μπέμπα από τη 10η στην 25η. Αυτό καλό δεν είναι; Μήπως πρέπει να σταματήσω να αγχώνομαι υπερβολικά;

Δεύτερον (για τη Jas και την Ολγα). Αυτό που έλεγες Jas για τα δόντια πολύ με προβλημάτισε, γιατί παρατήρησα ότι και τα δικά μου βγάζουν κάτι σάλια (νόμιζα ότι είναι σημάδι ότι θα κάνουν εμετό, αλλά τελικά όχι), δαγκώνουν τις μπουνίτσες, τα μανίκια τους και ότι άλλο βρουν μπροστά τους. Δεν είναι όμως λίγο νωρίς για δόντια; Η προσαρμοσμένη ηλικία τους δεν είναι ούτε 2,5 μηνών! Τι άλλο πρέπει να κοιτάξω;

Τρίτο: Ο καλός μου μπέμπης, όπως έχω πει και άλλες φορές έχει το συνήθειο να στριφογυρίζει στο κρεββάτι του. Πολλές φορές (και απόψε) με ξυπνάει ουρλιάζοντας επειδή κάνει στροφές 90 μοιρών και σφηνώνει. Τι να κάνω γι' αυτό;

Αυτά τα ολίγα.... σας ζάλισα αρκετά για σήμερα!!!!:P:p:p:p

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι από μένα!!!

Καταρχήν να σας πω ότι ελπίζω να μην είναι τόσο νευρικά τα δικά σας μωρά. Τώρα με τα ούλα, ακόμα και ο Α' μπέμπης, που ήταν κύριος στον ύπνο, ξεκίνησε να μου κάνει νερά. Ο άλλος δε, από εκεί που έμενε ξάγρυπνος 6-7 ώρες ....καθιέρωσε 12ωρο. Πλέον ξυπνάω τον μπαμπά να κάνει βάρδια. Ουφ...και νόμιζα ότι τα δύσκολα ήταν οι κολικοί...

Ο Β' που πιάνει πιπίλα, κάπως ηρεμεί. Ο Α' που δεν πιάνει, προσπαθεί να δαγκωσει τα χέρια του, τα χέρια μου, την μπλούζα του...του κρατάω μια πιπίλα και την ψευτομασουλάει ... και ....γκρίνια γκρίνια γκρίνια γκρίνια....

Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά να σας προειδοποιήσω να ξεκουραστείτε με κάθε τρόπο τώρα!!!

Twins κι εμένα αυτά τα σημάδια έχουν και μου το επιβεβαίωσε ο γιατρός. Ρώτησε κι εσύ τον δικό σου να τα ελέγξει.

RKdwp3.png

καλημερα απο μια ξενυχτισμενη μανα!!!

τα ματιασα μονη μου τα παιδια.

τα εβαλα για υπνο στις 10:30 κ στις 4 ξυπνησαν κ τα δυο με αγωνιστικη διαθεση!!!δεν κρατιοντουσαν κ τα ταισα.στις 7 αντε παλι ξυπνιες.εφυγε ο αντρας μου κ τις πηρα στο κρεβατι οπου τελικα εφαγαν στις 9:30.

τωρα κοιμουνται του καλου καιρου κ γω κουτουλαω γιατι πρεπει να φτιαξω φακες!

αν βρασουν....

twins για τις καμπυλες δεν ξερω να σου πω γιατι δεν τις κοιταω εγω.τοσο ασχετη ειμαι!

μπουνιτσες κ μενα τρωνε μετα μανιας εδω κ κανα μηνα!ειναι σημαδι οδοντοφυιας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα βγαλουν δοντια αυριο.μπορει να παρει κ μηνες.ετσι μου ειπε η παιδιατρος.

δηλαδη εμεις που δεν περασαμε κολικους τι θα παθουμε;;;σοκ;;;

οσο για τον παιδικο να σας πω.δεν ξερω γιατι αλλα εχω ενα τρελο αγχος με το θεμα ψυχοκοινωνικη αναπτυξη των διδυμων.εχω διαβασει αλλα κ εχω διαπιστωσει οτι γενικα τα διδυμα καθυστερουν κ να μιλησουν κ να περπατησουν.κ το φοβαμαι αυτο.θα μου πεις τοσα κ τοσα παιδια καθυστερουν στην αναπτυξη τους τι θες εσυ τα παιδια θαυματα;

αλλα βλεπω τα διδυμα της κουνιαδας μου που ειναι 2,5 χρονων κ δεν λενε ΟΥΤΕ μια λεξη,περπατησαν πριν λιγους μηνες κ απο αλλους δυο αλλους φιλους με διδυμα εχω παρομοια παραδειγματα κ αγχωνομαι. ετσι θεωρω οτι πηγαινοντας στον παιδικο θα βοηθηθουν σε αυτο το κομματι.μπορει να ειναι τελειως χαζο αυτο που λεω κ λογικα το ξερω οτι ειναι αλλα αυτο ειναι που με φοβιζει.

οσο για τις ασθενειες το ξερω παιρνω ρισκο αλλα ριχνω μεγαλυτερη βαρυτητα στα παραπανω.

Aiu5.jpgAiu5p3.png

Agorakia και μείς πρώτα μπανάκι και μετά φαγάκι, για να αποφύγουμε και τυχόν επιστροφές φαγητού. Όσο για τις σταγόνες σιδήρου προχτές ξεκινήσαμε και ήταν η απορία μου αν θα φεύγουν από τα ρούχα. Το πως όμως θα το βρεί η πεθερά μου που έχει αναλάβει το πλύσιμο και το σίδερο των μωρουδιακών και είναι μανούλα σ αυτά. Αν βρεί άκρη θα σου πώ!!

Jas και μένα ο μικρός μου έχει χαλαρά ισχύα τι υπέρηχος χρειάζεται και μετά από πόσο καιρό?

Όντως Λιονταράκι είναι πολλά τα λεφτά για γυναίκα αλλά και για τον παιδικό μπορώ να πώ, εγώ ευελπιστώ στο χρόνο να τα πάω σε δημοτικό παιδικό.

Nunu μου και οι δύο γιοί μου, φορούσαν διπλή πάνα από την γέννηση. Ο γιατρός ελέγχει σε κάθε επίσκεψη αν έχουν σφίξει και τώρα που κλείσανε τους 3 μήνες, αφού έχουν σφίξει κάπως, μου είπε να πάμε να κάνουμε έναν υπέρηχο στα ισχία τους. Εκεί βλέπουν αν η κλείδωση είναι σωστή και στην θέση της. Ευτυχώς δεν είναι σοβαρό πρόβλημα τα χαλαρά. Πιό σοβαρά είναι τα σκληρά ισχία. Περνάει με τα χρόνια τελείως και δεν αφήνει κανένα κουσούρι.

Ρώτησε τον γιατρό σου σε λίγο καιρό που μπορείς να πας για έναν υπέρηχο ώστε να σου επιβεβαιώσουν ότι φτιάχνει το πρόβλημα.

RKdwp3.png

Λιονταράκι ποιος λέει ότι τα δίδυμα αργούν;;;;;;;:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ο μικρός μου περπατάει από 10,5 μηνών και τώρα 12 μηνών και οι δύο λένε λεξούλες, μαμά, μπαμπά, άτα, μαμ, μπιμπι (πιπίλα), αλέ(αλέξανδρος :D), μπα (μπάλα), παπά (παπουτσάκια). Ο μεγάλος όταν τον αλλάζουμε τραβάει το πουλάκι του και το δείχνει με το άλλο χέρι και λέει κιουκιού :oops:.

Ο ένας σήμερα είπε παπάκια και με κούφανε εντελώς, κι ο άλλος από δίπλα άρχισε να κάνει παπαπαπα :shock:.

nufi δεν είναι απαραίτητο να κόψεις το θηλασμό. Όταν θήλαζα τον μεγάλο μου δούλευα κι εγώ. Έβγαζα γάλα το πρωί και έλεγα να τον αφήνουν νηστικό 3 ώρες πριν να πάω σπίτι. Όταν έφτανα τρελαινόταν από τη χαρά του και μου τράβαγε την μπλούζα να θηλάσει. Και προς Θεού μην πάρεις χάπια για κανέναν λόγο.

twins2010 εννοείται πώς είναι πολύ καλό ότι ανέβηκαν στις καμπύλες.

Όταν λες σφηνώνει ο μπέμπης που ακριβώς εννοείς;

Τα δόντια δεν είναι πιο δύσκολα από τους κολικούς απλά έχουν πολύ μα πολύ όμως γκρίνια. Και επειδή τα μωρά είναι και πιο μεγάλα σε τραβάνε για αγκαλιές, δεν τρώνε, κάνουν γενικά νούμερα.

Jas, πως πάνε οι ετοιμασίες για το ταξίδι;:P

Φρόσω, μια χαρά είναι τα παιδάκια σου! Αχ, πως θα αποχωρηστούν τώρα τη μανούλα; Απ' την άλλη, θα ξεσκάσεις και λίγο.... Που να φανταστούμε ότι το σχολείο θα είναι διάλειμμα;:rolleyes:

Λιονταράκι, γι' αυτό για την καθυστέρηση στο περπάτημα είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είπε ότι μπορεί να μας συμβεί στα δίδυμα όχι λόγω διδυμότητας (υπάρχει άραγε τέτοια λέξη;), αλλά επειδή γεννήθηκαν πρόωρα. Δηλαδή, μπορεί να περπατήσουν, να βγάλουν δόντια ή να μιλήσουν σύμφωνα με την προσαρμοσμένη ηλικία τους.

Για την ομιλία τώρα, εξαρτάται από το πόσο τους βοηθάμε και εμείς. Για παράδειγμα, στη βιβλιογραφία αναγράφεται ότι τα δίδυμα καθυστερούν να μιλήσουν καθαρά επειδή φτιάχνουν μια δική τους ιδιόλεκτο και συνεννοούνται μια χαρά μεταξύ τους. Ετσι, δεν έχουν αναγκη να βελτιωθούν, ενώ αν πάνε σταθμό είναι αναγκασμένα να μιλήσουν σωστά για να τους καταλάβουν. Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε μοναχοπαίδια που περνάνε πολύ ώρα μέσα στο σπίτι και μιλάνε μόνο με ένα ενήλικα.

Για το σκουξιαρη μου τώρα, έχει μια υπερκινητικότητα στον υπνο του από μικρός και κινήται κυκλικα. Πολλές φορές ειχαμε βρει τα πόδια στο προσκεφάλι. Εχω βάλει το πάντα για να σταματήσει να βάζει τα πατουσάκια ανάμεσα στα κάγκελα (υπάρχει και φωτο που το πιστοποιεί, δείτε το στο άλμπουμ μου), αλλά τώρα που ψήλωσε αφού έχει ήδη στρίψει 90 μοίρες δεν μπορεί να συνεχίσει τη στροφή και σκούζει... έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι πως αν συνεχιστεί θα πάω να του πάρω μεγάλο κρεβάτι και θα βάλω κάγκελα γύρω γύρω.

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Διαφημίσεις

Twins φτιάχνω λίστα για να μην ξεχάσω τίποτα!! Ακόμα δεν έχω ετοιμαστεί, τελευταία μέρα πιά.

Όπως τα λέει η Φρόσω είναι για τα δόντια, γκρίνια πολύ και αγκαλιές. Επίσης συμφωνώ για το γάλα Nufi και επίσης οι εργαζόμενες μητέρες έχουν δικαίωμα να αποσυρθούν για κάποια ώρα για να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο, εφόσον θηλάζουν. Αν μπορείς να το συνεχίσεις το μητρικό, καλό είναι για τα μωρά σου.

Επίσης διαφωνώ κι εγώ ότι τα δίδυμα αργούν... Είναι, πιστεύω, καθαρά θέμα παιδιού. Η ξαδέρφη μου γέννησε τα δίδυμά της περίπου στις 30 εβδομάδες (είχαν γεννηθεί 1400γρ και 1600γρ), έμειναν κοντά δύο μήνες θερμοκοιτίδα και ξεκίνησαν φυσιολογικά να μιλάνε και να περπατάνε πάνω στον χρόνο.

Τα δικά μου από τώρα και λένε αγκου, μαμ, πα-πα-πα, πρρρρ... :) :) :) Τουλάχιστον τα αγκού και πρρρ τα λένε συνέχεια, τα άλλα που και που και από τώρα πατάνε τα πόδια κάτω και προσπαθούν να σηκωθούν. Ίσως είναι επειδή είναι και λίγο νευρικά :tongue:

RKdwp3.png

Έχουμε τελικά και συνάχι και λίγο βήχα. :(

Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ορό να τους βάζω και otrivin.

Καλέ πού εξαφανίζεστε τελευταία???

Για το Μαράκι μας μάθατε τίποτα? Δεν έχει καμιά το τηλ της να μάθει τι κάνει?

RKdwp3.png

το ξερω οτι αυτο που σας ειπα ειναι δικο μου σκαλωμα.ουτε κ γω ξερω γιατι.εχω διαβασει διαφορα γι αυτο κ αυτα που μου ειπατε.αλλα μαλλον αυτες οι περιπτωσεις που ξερω με εχουν επηρεασει.

αν κ τα δικα μου μωρα μια χαρα μιλανε!

συνεχεια κανουν αγκου κ διαφορες συλλαβουλες!!κ ειναι τρελα.κ κανουν οσα πρεπει να κανουν στην ηλικια τους.

οποτε μην μου δινετε κ πολυ σημασια!θα ξεκολλησω.

jasmini περαστικα μωρε στα μικρουλια

Aiu5.jpgAiu5p3.png

kαλησπερα κοριτσοπουλα!

twins μηπως να παρεις μια παντα που να ντυνει ολο το κρεβατακι περιμετρικα? εχει στο ικεα..τουλαχιστον να μην ανησυχεις για το απο που θα ξεφυγει το ποδαρακι..!

κοριτσια μακαρι να μην εχω θεμα με πρηξιμο του στηθους κτλ κ να συνεχισω τις αντλησεις για οσο αντεξω..

το να παιρνω βεβαια το θηλαστρο στο σχολειο δεν ειναι εφικτο,αφου δεν υπαρχει καταρχας ενας χωρος που θα εξυπηρετουσε..

θα δουμε, κ να μη καταφερω να συνεχισω, 4μηνες θα εχουν πιει κ γαλατακι μαμας..δεν ειναι κ λιγο για διδυμακια,ε?!

οσον αφορα την αναπτυξη των διδυμων, κ εγω εχω διαβασει οτι η οποια πιθανη καθυστερηση οφειλεται μαλλον σε προωροτητα.

κατα τ αλλα ειναι πιστευω κ θεμα παιδιου, αλλα κυριως κ του ποσο ασχολειται δημιουργικα κ επικοδομητικα μαζι του ο γονιος.

33E7p2.png

Twins φτιάχνω λίστα για να μην ξεχάσω τίποτα!! Ακόμα δεν έχω ετοιμαστεί, τελευταία μέρα πιά.

Όπως τα λέει η Φρόσω είναι για τα δόντια, γκρίνια πολύ και αγκαλιές. Επίσης συμφωνώ για το γάλα Nufi και επίσης οι εργαζόμενες μητέρες έχουν δικαίωμα να αποσυρθούν για κάποια ώρα για να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο, εφόσον θηλάζουν. Αν μπορείς να το συνεχίσεις το μητρικό, καλό είναι για τα μωρά σου.

Επίσης διαφωνώ κι εγώ ότι τα δίδυμα αργούν... Είναι, πιστεύω, καθαρά θέμα παιδιού. Η ξαδέρφη μου γέννησε τα δίδυμά της περίπου στις 30 εβδομάδες (είχαν γεννηθεί 1400γρ και 1600γρ), έμειναν κοντά δύο μήνες θερμοκοιτίδα και ξεκίνησαν φυσιολογικά να μιλάνε και να περπατάνε πάνω στον χρόνο.

Τα δικά μου από τώρα και λένε αγκου, μαμ, πα-πα-πα, πρρρρ... :) :) :) Τουλάχιστον τα αγκού και πρρρ τα λένε συνέχεια, τα άλλα που και που και από τώρα πατάνε τα πόδια κάτω και προσπαθούν να σηκωθούν. Ίσως είναι επειδή είναι και λίγο νευρικά :tongue:

Καλά, δεν το πιστεύω jasminaki!

Το ταξίδι στην Τήνο είναι γι' αυτό το Σ/Κ;;;;;; Αν ναι, τότε θα πάρω φαρμάκι, διότι είχα καταλάβει ότι είναι το επόμενο, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...