Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Νομίζω η χαμηλή προγεστερόνη δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά τη βιωσιμότητα της κύησης. Εμένα ακριβώς επειδή έχω μικρή ωχρινική φάση μου είχε πει ο Πάντος αν έχω θετικό τεστ να πάρω αμέσως προγεστερόνη. Έτσι και έγινε, με μπούκωσε στην προγεστερόνη (6 την ημέρα) και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα είχα αποβάλλει.

Στην πορεία βέβαια ρώτησα κι άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι η τόση προγεστερόνη είναι κόλλημα των εξωσωματιστών. Εσύ απ'ό,τι λες είσαι η απόδειξη ότι δεν παίζει πια και τόσο ρόλο.

και εγώ αυτό είχα διαβάσει και παρακάλαγα τον γιατρό μου για έξτρα προγεστερόνη. εδώ μια κοπέλα έπαιρνε 9 την ημέρα. Μου είπε δεν έχει καμία σχέση. Και τελικά γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

πρίν από 32 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία. 

Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.

Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!! 

Επίσης να πω κάτι άλλο εδώ γιατί νιώθω ότι πρέπει! Όλες κουβαλάμε τα δικά μας, σίγουρα. Αλλά το πως λειτουργεί ο οργανισμός ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να το κρίνουμε από ένα φόρουμ. Να ακούτε και να εμπιστεύεστε μόνο τους επιστήμονες που έχετε επιλέξει δίπλα σας γιατί έχουν ξεκάθαρα δει την πλήρη εικόνα του ιστορικού σας, του ορμονολογικου σας προφίλ, τις εξετάσεις σας και την κλινική σας εικόνα. Εδώ απλά πληροφορίες μοιραζόμαστε που μπορεί να τις βρει ο καθένας στο διαδίκτυο ή γενικά στην βιβλιογραφία. Δεν σημαίνει πως όσα λέγονται ισχύουν για όλες! Μεγάλη προσοχή στο τι κρατάτε από όλα αυτά γιατί είναι απλά γενικές πληροφορίες και στην κάθε περίπτωση μπορεί να μην ισχύουν. Μια εξέταση αν είναι καλή ή κακή θα σας το πει μόνο το team που σας παρακολουθεί (γιατροί, μικροβιολόγοι, εμβρυολογοι κλπ) γιατί η εξέταση πίσω της έχει κ ένα backstory που το ξέρουν καλά και κυρίως γιατί δεν ξέρετε αν αυτός που γράφει ανώνυμα σε ένα φόρουμ έχει το υπόβαθρο για να σας εξηγήσει μια εξέταση. 

έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτως η άλλος μια εξέταση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συνολική εικόνα. 

Από περιέργεια έκανα τεστ ωορρηξίας από την 13η μέρα του κύκλου μου. κανονικά έχω 30-31 ημερών. Αλλά λόγω αποθηλασμού τώρα θα είναι η δεύτερη μου περίοδος. Τα τεστάκια σκούραιναν με την ημέρα, έκανα 2 την ημέρα. Σκούρινε όσο η γραμμή ελέγχου 19η μέρα και ξεκίνησα να πονάω 20η. Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. έκανα 20η μέρα και ξεκίνησε να βγαίνει αχνό το τεστ και 21η αρνητικό. Με βάση αυτό και την δεύτερη φάση μου που κρατούσε πριν την εγκυμοσύνη 16 μέρες, φαντάζομαι ότι έκανα ωορρηξία αφού το έδειξαν τα τεστ. Υποτίθεται πως πάντα κάνω γιατί έχω συμπτωματα και έχει φανεί σε διάφορους τυχαίους ελέγχους. Τώρα γιατί έχω 2 βιοχημικές με φυσική σύλληψη στα 3 χρόνια με μέτριο σπέρμα. τι να πω. η μια σάλπιγγα η δεξιά είναι στραβή, και συνήθως κάνω ωορρηξία από τα δεξιά. και έχω εικόνα πολυκυστυκών. 

• Μου αρέσει 1

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Ρουλίτσα το καροτσάκι μας έχει το διαχωριστικό για τα ποδαράκια λίγο χαμηλά και τα κορδονάκια για τα μπρατσάκια μας είναι τεράστια και δεν μπορούμε να ισορροπήρουμε...

Τώρα που λέμε για κολικούς, το γλυκάνισο δεν το έχω δώσει ακόμα. Και φοβάμαι να τους δίνω και κίντερντε, γιατί διάβασα στο κουτί ότι έχει υδατάνθρακες και κάνει τερηδόνα. Θα μου πείτε: "Έχουν τα βρεφάκια δόντια;", αλλά ξέρω και εγώ τι μπορεί να κάνει; Προς το παρόν περιορίζομαι στο κοκτέιλ χαμομήλι- infacolic- αντικολικό γάλα. Και προσεύχομαι για το αποτέλεσμα.....

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Διαφημίσεις

Roylitsa εγώ έχω την εντύπωση ότι μου κάνανε ραχιαία αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και σίγουρη. :oops: :oops: Αρχικά είχαμε μιλήσει για επισκληρίδιο αλλά τελικά δεν πρέπει να μου έκαναν αυτή την νάρκωση! Θα με βοηθούσε πράγματι και εμένα η εμπειρία άλλης κοπέλας να το ανακαλύψω. Βέβαια στην επίσκεψη που έχω στον γιατρό θα τον ρωτήσω!

RKdwp3.png

καλημερα κοριτσια!

Λοιπον δεν ηξερα οτι υπάρχει και ραχιαία ναρκωση.Αλλα το εψαξα και η διαφορα ειναι οτι η ραχιαια δεν εχει καθετηρακι.Μια απλη ενεση μεταξυ δυο σπονδυλων ειναι.Εγω πχ ειχα καθετηρακι χαμηλα προν την μεση αρα εκανα επισκληριδιο εσεις?

tt7430777fltt.gif

2yPkp3.png

Καλησπέρα :P

Εμένα μου έκαναν περιοχική νάρκωση και μετά μου αφαίρεσαν και κάτι από πίσω, οπότε είναι είδος επισκληριδείου. Λεπτομέρειες πολλές δεν ρώτησα, πάντως παραπάνω από 20 λεπτά δεν κράτησε.

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

τουινακι μου τι κανετε?μονο τα 2 μας ειμαστε παλι ε???

τι κανουν τα νινακια σου?πολυ καλο το τικερακι μπραβοοοο

εγω μολις τηγανισα εβαλα τα μικρακια για υπνο ο μεγαλος ειναι διπλα στη θεια του αντρα μου ειναι ο εγγονος της εκει και τρωνε μαζι...βρηκα λιγο χρονο να ξεκλεψω για εδω διαφορετικα μονο το βραδυ που ησυχαζει ο τοπος μπορω χαχααχχ!!!

εμενα η ναρκωση ηταν ραχιαια κοριτσια και απο τι μιλισα με μια γνωστη μου αναισθησιολογο μου ειπε πως οι γυναικες με τη ραχιαια υποφερουνε πολυ μετα στο μετενχερετικο σταδιο...απο δικη μου εμπειρια ηταν τρομερα δυσκολη η πρωτη η βραδια καλα μεχρι και την τριτη μερα ειχα απελπιστει αλλα λεμε τωρα. μετα αρχισα να νιωθω καλυτερα....αληθεια σε ποσες ωρες σας σηκωσανε?εμενα σε 12 και ηρθε μια μα@#νη νοσοκομα και με τραβηξε αποτομα...τελοσπαντων τα θυμαμαι και νευριαζω....απο αλλες κοπελες που εχω ακουσει συγκεκριμενα οχι με διδιμα και δεν ηταν τοσο επωδυνο δεν ξερω αν ειναι θεμα οργανισμου τι παιζει ρολο εγω παντως υπεφερα την πρωτη νυχτα εσεις κοριτσια?τουλαχιστον οσες κανατε ραχιαια πως ηταν το μετα?

z4b6e807daca0c.gif

l2Kgp3.png 5PKYp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα!

και εγω μολις ταισα και φαγαμε και μπηκα για ενα γεια!

τωρα ειναι ο μεγαλος μεσα στο παρκοκρεββατο και παιζει και οι μικρες απ εξω...χαχαχαχα....

εγω εκανα επισκληριδιο... το μετα ηταν πολυ δυσκολο για μενα... οχι λογω επισκληριδιου αλλα λογω καισαρικης.... ειδικα μετα την επεμβαση που μου βαλανε και εναν ορο για να μαζεψει η μητρα πιο γρηγορα.....σαν πονους κανονικης γεννας ενα πραγμα....χιλιες φορες να μπορουσα να γεννησω φυσιολογικα.....επισης 2-3μερες δυσκολευτηκα λογω του οτι δεν μπορουσα ευκολα να γυρισω πλευρο και αυτο με κουραζε πολυ περισσοτερο...

tqj2p3.png vvtJp3.png

και εμενα ολγακι σε διαφορετικο και ολοι λενε οτι μιαζουν πολυ αλλα και εγω τα βλεπω τελιως διαφορετικα μεταξυ τους!!χαχαχαχαχ

τι στο καλο τοσο λαθος να ειμαστε???

Αληθεια καμια εξελιξη για το παλικαρι????

z4b6e807daca0c.gif

l2Kgp3.png 5PKYp3.png

Διαφημίσεις

για σου αναστασια σου.

και για μενα ηταν δυσκολα λογω καισακιρης και οχι λογω ναρκωσης απλα στην επισκληριο δεν ειναι τοσο γρηγορη η αποφυγη του φαρμακου δεν ξεμουδιαζεις τοσο γρηγορα δλδ και με μερικες ελαφριες παυσιπονες παλευετε.ενω με τη ραχιαια τσακα τσακα φευγει η δραση της και απο εκει και μετα αρχιζεισ να αισθανεσε τα παντα!!και εγω δεν μπορουσα να αλλαξω πλευρο ευκολα που γεννησες στο νοκ η κλινικη?εχεισ βοηθεια με τα παιδια?η μονη σαν και εμενα εισαι?

z4b6e807daca0c.gif

l2Kgp3.png 5PKYp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...