Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Alex@ είπε:

Οι γκιναλ είναι έτοιμες πένες, οπότε σου είπε να πάρεις 2 πένες των 900 η καθεμία που είναι μια σε κάθε κουτί.

Πάρε στην μαία τηλ να το επιβεβαιώσεις γιατί οι συγκεκριμένες είναι πανάκριβες

Άρα 2 κουτια, εφόσον κάθε κουτί έχει μια πέννα μέσα.

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

τα μπεμπεδοφροντιδας, πανες,κρεμες κτλ κ εγω πρωτο συρταρι αλλαξιερας τα εβαλα για να χω αμεση κ ευκολη προσβαση.. θα δειξει κιολας πως θα βολευτουμε..

ερωτησεις! εχω ερωτησεις! ειμαι η πιο απειρη/στραβαδι μαμα κ ας ειμαι πιο παλια απο καποιες εδω!!!

τα ματακια τα καθαριζουμε με αποστειρωμενες γαζουλες κ φυσιολ.ορο?

καθε φορα που αλλαζουμε πανα, το πλενουμε στη βρυση κ μετα παντα κρεμουλα?

μπανακι καθε βραδυ,λουσιμο 3φορες/εβδομαδα?

πιπιλα αν θηλαζουμε οχι?

τα ταιζουμε οποτε πεινανε (οχι πανω απο 3-4ωρες μεταξυ γευματων), η εχουμε πιο στανταρ προγραμμα κ το τηρουμε?

νυχακια κοβετε με το παιδ.ψαλιδακι οταν κοιμουνται,ε?

χμμμμμ...αυτα για την ωρα!!!

παρακαλω ο,τι εχετε ευχαριστηση......!!

33E7p2.png

Διαφημίσεις

Αγαπητό nufidaki, κατ' αρχήν συγχαρητήρια και σου εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρός μέχρι την Τρίτη!!!!!

Λοιπόν, απάντήσεις στα ερωτήματα σου (σύμφωνα με την τεράστια - χμ- εμπειρία μου)...

1. τα ματακια τα καθαριζουμε με αποστειρωμενες γαζουλες κ φυσιολ.ορο? --> μπορεί να σου δώσουν να βάζεις και κολλύριο (tobrex) από το νοσοκομείο. Αλλά ναι, η γενική πρακτική είναι γάζες ή βαμβάκι και φυσ. ορός

2. καθε φορα που αλλαζουμε πανα, το πλενουμε στη βρυση κ μετα παντα κρεμουλα? --> στα βρωμερά απόβλητα, σίγουρα ναι. Στα υγρά απόβλητα, ειδικά πριν το φαι, δεν έχει και πολύ νόημα να τα πλύνεις, αφού θα τα ξανακάνουν αμέσως μετά το φαι. Κάποιοι χρησιμοποιούν και μωρομάντηλα για τα τσισάκια (εγώ το κάνω αυτό το βράδυ που είναι μακρυς ο δρόμος προε το μπάνιο). Κρεμούλα ναι, εγώ τους βάζω πάντα.

3. μπανακι καθε βραδυ,λουσιμο 3φορες/εβδομαδα? --> Σύμφωνα με τον παιδίατρο, ΄μπανάκι κάθε μέρα, κατά προτίμηση το βράδυ που ηρεμούν. Εγώ τα έκανα σήμερα 3 φορές μπάνιο λόγω ζέστης και για να ηρεμήσουν

4. πιπιλα αν θηλαζουμε οχι? --> απαγορεύεται η πιπίλα αν θηλάζεις

5. τα ταιζουμε οποτε πεινανε (οχι πανω απο 3-4ωρες μεταξυ γευματων), η εχουμε πιο στανταρ προγραμμα κ το τηρουμε? --> εγώ ακολουθώ το πρόγραμμά τους και ο παιδίατρος μου είπε καλώς. Άλλωστε τι νόημα έχει να ξυπνήσεις ένα παιδί για να φάει 5ml; Επίσης, θα δεις ότι σταδιακά θα τρώνε πολύ περισσότερο και θα ξυπνάνε από μόνα τους ίσως και πριν τις 3 ώρες, ειδικά αν θηλάζεις.

6. νυχακια κοβετε με το παιδ.ψαλιδακι οταν κοιμουνται,ε? --> αν το παιδί είναι ήρεμο (π.χ. Φιλ), μπορείς να του τα κόψεις και όταν είναι ξύπνιο.

Οτι άλλο στη διάθεσή σου!:P

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

ευχαριστω!!

τη θεωρια την εχω διαβασει κ ξανα...αλλα ειναι πιο πολυτιμη η εμπειρια των ηδη διδυμομαμαδων!!

ειμαι πολυ χαρουμενη!! twins ναι,θα παμε καποια στιγμη αυτη τη βολτα με τα διδυμοκαροτσα!!

αν κ απ οτι λες θελουν κ τα δικα σου μπεμπιδια λιγο χρονο ακομη για να χωρεσουν χωρις προβλημα..ειναι μικρουλια ακομη..

αλλα εχουν παρει πολυ βαρος ηδη!! πολυ καλο αυτο! φανταζομαι ποσο θα χουν αλλαξει απο τοτε που γεννηθηκαν..

εδω κ τα δικα μου εχουν αλλαξει ηδη..εχουν κανει πολυ μικρα τοσοδουλια μαγουλακια!

33E7p2.png

Τα σκιουράκια θα είναι κουκλάκια σαν τη μαμά τους!!!!:P

Α, μην ξαχασω να σου πω, για να μην αγχώνεσαι. Στις ΜΕΝΝ, τα παιδάκια είναι προγραμματισμέννα να τρώνε σαν στρατιωτάκια (στο Αλεξάνδρα π.χ. ετρωγαν ανα δίωρο), οπότε δεν θα χρειαστει να τα ξυπνάς.

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

κ μεις το σκεφτηκαμε οτι μπορει να εχουν προγραμματιστει ετσι!! οντως τρωνε ανα 3ωρο,οποτε λογικα καπως θα το συνεχισουν κ τωρα...ελπιζουμε!!

ο φιλ κ η βικ κανουν καμια βολτιτσα με το μαρσιπο τωρα που 40ντησαν κ εγιναν μεγααααλα βρεφακια?:-D

33E7p2.png

Διαφημίσεις

α! κ αλλη απορια..

στη μενν τα μωρακια τα αφηνουν να κοιμουνται σε ολες τις πιθανες στασεις..

μπρουμητα,ανασκελα,πλαγιως... χθες ο μικρος κοιμοταν με τα ποδια σηκωμενα πανω στη θερμοκοιτιδα!!(σαν να τα χε βαλει στον τοιχο ψηλα)

ενω εγω εχω διαβασει οτι πρεπει μονο πλαγιως κ ανασκελα..

τωρα εκει τα παρακολουθουν συνεχως κ με μηχανηματα οποτε μαλλον δεν τους απασχολει το πως κοιμουνται..

ο παιδιατρος τι λεει γι αυτο?

33E7p2.png

Πήγαν μέχρι την εκκλησία με τα πόδια την προηγούμενη Κυριακή, συμπεριφέρθηκαν άψογα και πήραν και δωράκι. Αυτή την εβδομάδα δεν βγήκαν αφ' ενός γιατί είχε ζέστη, εφ'ετέρου διότι είχαμε επισκέψεις και ήταν λίγο δύσκολο.

Άσε που τώρα με έπιασε και τρόμος με αυτό το κουνούπι του δυτικού Νείλου που προκαλεί εγκεφαλίτιδα...

Τελικά το ζύγισμά μας ήταν 3.610 και 3.470 (έξοδος από το μαιευτήριο: 1.810 και 1870). Σου το λέω για να δεις τι σε περιμένει στο σπίτι... όλο με ένα μπιμπερό θα είσαι (ή με το στήθος έξω, αν θέλεις):P:p:p:p:p

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Ο δικός μας παιδίατρος λέει πάντα ανάσκελα με το κεφαλάκι γυρισμένο (να μην κοιτάει τον ουρανό). Στη θερμοκοιτίδα πάλι τη μπουμπου την είχαν πάντα μπρούμυτα (είχε πολύ πλάκα, σα βατραχίνα ήταν) και έβαζαν ένα παμπεράκι για μαξιλάρι.

Εχω κατάλάβει όμως ότι μερικές φορές από μόνα τους τα παιδιά προτιμούν να είναι πλάγια ή ανάσκελα. Δήλαδή, αν τα βάλεις ανάσκελα και κλαίνε, δοκίμασε το πλάγιο. Οπότε εμείς τα βάζουμε ανάσκελα αλλά αν γκρινιάζουν τα γυρίζουμε πλάγια

Και για τον ύπνο: Η βατραχίνα στην αρχή, ίσως λόγω θερμοκοιτίδας, ήθελε να τη φασκιώνουμε, αλλιώς δεν ηρεμούσε. Ηθελε ζέστη; περιορισμό; ποιος ξέρει;;;;

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

βατραχινα!!! ναι οντως ετσι μοιαζουν στο μπρουμητα!!

παντως βρε twins πολυ σε θαυμαζω που τα πηρες κ τα δυο τοσο μικρουλια σε βαρος..

οσο πιο μικροσωμα τοσο πιο δυσκολο φανταζει να τα φροντισεις..

κ κοιτα τωρα βαρος!!! απιθανο!! φαταουλες! μικροι ομως..:tongue:

33E7p2.png

Διαφημίσεις

Το πιο γοητευτικό συναίσθημα πάντως είναι όταν κλαίνε τα παιδάκια να ανακαλύπτεις μαζί με τον καλό σου τι ακριβώς ζητάει αυτό το μικρό πλασματάκι... Αυτή η επιτυχία κάθε φορά είναι σαν να παίρνεις κάτι παραπάνω από πτυχίο :P:p:p:p

322173ul1svytggs.gif

JhX4p3.png

Εδώ είναι και η γυρίστρα!!!

Έλειψα για λίγο, πήγα Κάλαμο στην πεθερούλα, έκανα και ένα μπανάκι και πάλι πίσω.

Αύριο έχω την καμπύλη ζαχάρου. Το πρωι δεν πρέπει να φάω, τώρα το βράδυ όμως κανονικά έτσι?? και να μην ξεχάσω το λεμόνι...

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...