Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Kαλησπερα!!!

Θα κάνω μια προσπαθεια να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, Αργύρω! :)

Πως ηταν το βραδυ σας??

το δικο μας πολυ ηρεμο μπορω να πω...

Ευτυχώς κ το δικό μας, κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα, στην αρχη παντα στον καναπε κ αφού την πήρε ο ύπνος στην κούνια της.

αν και η μικρη μου δεν μου ηπιε γαλα εχθες,αλλα μονο νερο:shock:,κοιμηθηκαν μεχρι της 8 η μεγαλη που ηπιε γαλα και ξανακοιμηθηκε μεχρι της 10 και ξυπνησα την μικρη μιση ωρα αργοτερα να πιει γαλα και δεν ηθελε,αλλα μονο οταν της το εβαλα στο μπουκαλι που πινει νερο,τοτε το ηπιε:cool:!!Γιατι αυτο??

Δεν ξέρω γιατι, αλλα υποθέτω ότι το είδε σαν κάτι διαφορετικό να πινει γαλα στο μπουκαλι του νερού κ γι' αυτό το ήπιε. Απο τετοια, εχεις να δεις πολλά ακόμα, νομίζω ότι ειναι στο πλαίσιο του "ξεγελασματος" για να φανε, επειδή κάτι άλλο τους κάνει εντύπωση!

Κανω λαθος που την ξυπναω μετα την μεγαλη για γαλα??μετα θελω να φανε μαζι φρουτοκρεμα και γενικα να εχουμε συγχρονισμο στο φαγητο.Εσεις τι λετε??

Εγώ απο τότε που πήραμε τα καρεκλάκια φαγητού(7 μηνών περιπου), τις ταίζω μαζί. Για το γάλα, ξάπλωνα τις πλατες να ερθουν σε επικλινή θέση και κ καθόμουν σε μια καρέκλα μπροστά τους κρατώντας με τα δύο χερια μου τα μπουκάλια. Ακουμπουσα τα χέρια μου στα τραπεζάκια τους για να μην κουράζομαι. Αργότερα μεχρι κ τωρα, κατεβαζω τις πλατες τελειως κατω κ το πινουν μονες τους.

Την φρουτοκρεμα η μεγαλη απο την αρχη την τρωει γκρινιαζοντας μεχρι που σφραγιζει το στομα της,η αλλη ευτυχως ειναι πιο βολικη,μονο με το φαγητο τα παμε πολυ καλα.Τωρα με το φαγητο,εχετε να μου προτεινετε καποια συνταγη??Τρωμε χορτοσουπα,κοτοπουλο,μοσχαρι,ρυζακι,πεπονακι και δοκιμασαμε φακες για πρωτη φορα και φαγανε απο 5-6 κουταλιες και μετα συμπληρωμα γαλα.Απορω πως φαγανε κι αυτες τις κουταλιες μιας και δοκιμασα και ηταν χαλια

Σε αυτή την ηλικία κι εγω αυτα τους εδινα, σουπίτσες με λαχανικά κ κρεας, ή ρυζάκι/μακαρόνια με κρέας. Και σιγά-σιγά νέες τροφές κ γεύσεις,κάθε φορά που πήγαιναμε στην παιδίατρο μου έλεγε τι καινούργιο να βάλω στη διατροφή τους.

Εσένα οι φακές σου φαίνονται χάλια, γιατί τις εχεις συνηθίσει μαγειρεμένες αλλιώς (με αλατι κτλ). Ευτυχως τα μικρά που δεν κανει να τρωνε αλάτι κ "βαρια" φαγητά δεν το ξέρουν!;)

.Τον κροκο απο το αβγο πως το δωσατε??το δινουμε σκετο στην αρχη??

Αν δεν κάνω λάθος, 10 ή 11 μηνών εδωσα αυγό. Την πρωτη μερα 1 κουταλάκι απο τον κρόκο, την επομενη 2 κ.ο.κ. Εγω οταν ετρωγαν τελικά όλο το αυγό(μερα παρά μέρα πια), το ανακάτευα σε ενα πιατάκι με ψωμάκι ψιχα, λίγο λεμόνι κ λάδι κ αργότερα κ με αλατι. Αλλα δεν το ήθελαν ετσι για πολύ καιρό, κ το γύρισα στο σκέτο: σε φλυτζανάκι με λίγο λεμονάκι (που τους αρεσει) κ μαμ. Τώρα ποτε το τρώνε ποτε όχι!!!

Γιαουρτακι να τους ξεκινησω??

Νομιζω τα γιαουρτακια τα παιδικά γραφουν απο ποτε μπορούν να τα τρωνε τα μωρα, αν δεν κανω λάθος, έξι μήνων?

με τις απογευματινες κρεμες δεν τα παμε πολυ καλα κι ας τις εχω δοκιμασει ολες!Αν καποια φτιαχνει καποια κρεμουλα,σπιτικη,ας μου γραψει την συνταγη.

Η μονη που τρωνε με ευχαριστηση ακόμα κ τωρα ειναι η φαρίν λακτε της νεστλε... Και λίγο η μπισκοτοκρεμα κ η φαριν λακτε γιωτης. Απο τις αλλες, απολύτως τίποτα! Για σπιτική κρεμουλα δεν εχω κάποια συνταγή!

Βομβαρδισμος ερωτησεων,εχω κι αλλες....αλλα για την επομενη φορα:tongue::tongue::tongue:

Όποτε θες, στη διαθεσή σου!!!

H81mp3.png

tt7565672fltt.gif

Διαφημίσεις

καλημέρα Linaki!

H ιστορία ξεκίνησε με δόντια που είχε η μεγάλη και την παίρναμε στο κρεββάτι μαζί μας. Η μικρή δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γίνεται και κοιμόταν στην κούνια της αμέριμνη. Κάποια βράδυα όμως η μεγάλη δεν ησύχαζε και έτσι έμαθε να ξυπνάει και η μικρή. Βέβαια το λάθος είναι και του άντρα μου που με το παραμικρό κλάμα των κοριτσιών σηκωνόταν και δεν τις άφηνε να αποκοιμηθούν μόνες τους.

Εχεις δικιο, καλό ειναι να μην ανησυχούμε με το παραμικρό. Και οι δικές μου απο μικρες πολλές φορες την νυχτα ακουγονται να κλαινε αλλα σε λιγα λεπτα τις εχει παρει παλι ο ύπνος, ειδα κι επαθα να πεισω τον σύζυγο να μην τις ξεσηκώνει χωρίς λόγο γιατι μόνο χειροτερα θα τα κάνει τα πραγματα...

Απο τον τροπο πάντως που κλαίνε φαίνεται ποτε ειναι κάτι σοβαρό. Μία φορα ειχε πιαστει το ποδι της μικρής στα καγκελα κ δεν μπορούσε να το βγάλει. Απο το πρωτο "α" καταλαβα ότι κάτι συμβαίνει κ ετρεξα.

Εχουμε καταλήξει πολλά βράδυα να κοιμόμαστε 4 στο κρεββάτι. Χθές ξύπναγαν κάθε λίγο και οι δύο και η μεγάλη ήθελε να μένουμε ξαπλωμένες και οι δύο στο καναπέ και να κοιμόμαστε εκεί. Δεν έμπαινε με τίποτα στη κούνια της. Τη μικρή την πήρε ο μπαμπάς της στο κρεββάτι για να ηρεμήσει.

Και να σκεφτείς ότι πάντα λέγαμε τι τυχεροί που είμαστε και κοιμούνται τα παιδιά από μικρά στη κούνια τους σερί όλο το βράδυ.... Παλιές καλές εποχές!!!

Ακριβως το ίδιο κ εμεις, κοιμουνται μόνες τους στην κουνια όλο το βραδυ απο πολύ μικρές. Με μόνη εξαιρεση τους κολικούς, τα δοντια κ καποιες φορες που ήταν αρρωστες... Παντα το ξεπερνουσαν όμως, ελπιζω το ίδιο να γίνει κ τώρα!

Με την παιδίατρο που μίλησα μου είπε ότι τα παιδάκια που γεννήθηκαν μικρά (εμείς γεννηθήκαμε πρόωρα) έχουν γενικά διαταραχές στον ύπνο και χρειάζεται υπομονή. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μου πρότεινε επίσης να πάρουμε μονά κρεββατάκια και όταν ξυπνάνε να πηγαίνουμε στο κρεββάτι μαζί τους και να κοιμίζουμε εκεί. Σιγά σιγά αύτο θα σταματήσει και θα μάθουν να κοιμούνται μόνα τους. Το κακό είναι ότι κοιμούνται και 2-2,5 ώρες το πρωί από τις 12,30-14,30. Ετσι έχουν μάθει και δύσκολα αλλάζεται αυτό. Μέσα στην ημέρα κοιμούνται τα δικά σου?

Και εμεις προωράκια ειμαστε 35ης εβδομάδας, αυτο για τον ύπνο δεν το ήξερα!

Οι δικες μου κοιμούνται καμια ωρίτσα συνήθως στο σταθμο το πρωί και στο σπιτι 1-1μιση ωρα το απογευμα. Το βραδυ θα κοιμηθουν συνήθως απο τις 10-10,30 εως τις 7.

H81mp3.png

tt7565672fltt.gif

λινακι ασε, οταν παντρευτουν θα ηρεμησουμε και αν!:tongue::tongue:

εμεις εχουμε ακομα μυξα αλλά καπως καλυτερα τα παμε! πηγα σημερα εκλεισα μπουμπουνιερες κτλ και γυρισα πτωμα. Τα μικρα κοιμηθηκαν μια ωρα ισα ισα να φαω μια μπουκια και μετα ξυπνησαν...μες στη μερα δηλαδη 1 ωρα κοιμουνται αμα πια!!!

φιλια σε ολες!

Εχεις δίκιο, ποια ηρεμία...! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε άλλωστε, μεχρι να κλεισουμε τα μάτια μας θα τους/τις νταντεύουμε...:rolleyes:

Μία μπομπονιερα θα εχετε ή δυο για τα δύο μυστηρια?

Αφού σε αφησαν κ έφαγες, μη μιλάς καθόλου!:D Τις τελευταίες μερες με τα σκερτσα της μεγάλης μου ή τρωω στα όρθια στην κουζίνα ή καθόλου!

Καλημερα κοριτσια. Χαθηκα κι εγω αλλα τρέχω σαν τρελη! Το θεμα με τον υπνο το εχω κι εγω με τον μικρο μου κατι βραδυα. Ξυπναει και ουρλιαζει κ δεν ξερω τι να τον κανω. Ευτυχως η μεγαλη κοιμαται βαρια και δεν καταλαβαινει τιποτα. Να φταινε δοντια; να βλεπει ονειρα; τι να πω! Το βραδυ ξυπνησε κατα τις 3 και τον πηγα στο παρκο του και ξαλβσα κι εγωστο χαλι και απκοιμηθηκα εκει για καμμια ωρα και τωρα φυσικα ειμαι πιασμενη απίστευτα...

Σας αφηνω θα ξαναμπω.

Κι εσύ ομοιοπαθούσα?

Όταν ειχαμε το παρκο στο σαλονι εκει την εβαζα (το εχει ξανακάνει το σκηνικο, λόγω δοντιών), αλλά τοτε εγω δεν κάθομουν μαζί της, στο κρεβατακι μου κοιμομουν!:oops::oops::oops:

Τωρα στον καναπε φοβαμαι μην πέσει, μην τρομαξει γι' αυτο μένω μαζί της...

καλημερα σε ολες!διαβαζω τα νεα σας αλλα εδω επικρατει ενα χαος και δεν προλαβαινω να γραψω πολλα....:?κουτια παντου,ολα σχεδον μαζεμενα ,τα ταλιμπανακια την εχουν καταβρει και εγω πλεον ειμαι σε νιρβανα!!!:shock:

αντε να ερθει η κυριακη να τελειωνουμε....

τι να πω για τον υπνο...δυσκολη υποθεση...:(

εμεις ειμαστε απο τα παιδακια που κοιμουνται,κανονικα και μονα μας στην κουνια απο την αρχη....μονο για λιγο καιρο ειχα την μικρη που σηκωνοταν ανα μιση ωρα στην κουνια της και με ζητουσε αλλα το ξεπερασαμε....

μανουλες υπομονη..ευχομαι να στρωσει το θεμα του υπνου...

Martitsa,καλως μας ηρθες να χαιρεσε τα κοριτσακια σου!

Μια μετακομιση ειναι ζόρι απο μόνη της, κ με δύο μικρα... ουτε να το φανταστω δε μπορώ...:shock:

Λίγες μερες μεινανε, θα μετακομίσετε κ θα μπειτε ξανα στη σειρά σας !!!

Μια χαρά τα μικρουλια σου, δε σας εχουν ταλαιπωρήσει στον ύπνο! Ελπιζω κ εμεις να επανέρθουμε στα ίσια μας... συντομα....!

H81mp3.png

tt7565672fltt.gif

Εχεις δίκιο, ποια ηρεμία...! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε άλλωστε, μεχρι να κλεισουμε τα μάτια μας θα τους/τις νταντεύουμε...:rolleyes:

Μία μπομπονιερα θα εχετε ή δυο για τα δύο μυστηρια?

Αφού σε αφησαν κ έφαγες, μη μιλάς καθόλου!:D Τις τελευταίες μερες με τα σκερτσα της μεγάλης μου ή τρωω στα όρθια στην κουζίνα ή καθόλου!

Κι εσύ ομοιοπαθούσα?

Όταν ειχαμε το παρκο στο σαλονι εκει την εβαζα (το εχει ξανακάνει το σκηνικο, λόγω δοντιών), αλλά τοτε εγω δεν κάθομουν μαζί της, στο κρεβατακι μου κοιμομουν!:oops::oops::oops:

Τωρα στον καναπε φοβαμαι μην πέσει, μην τρομαξει γι' αυτο μένω μαζί της...

Μια μετακομιση ειναι ζόρι απο μόνη της, κ με δύο μικρα... ουτε να το φανταστω δε μπορώ...:shock:

Λίγες μερες μεινανε, θα μετακομίσετε κ θα μπειτε ξανα στη σειρά σας !!!

Μια χαρά τα μικρουλια σου, δε σας εχουν ταλαιπωρήσει στον ύπνο! Ελπιζω κ εμεις να επανέρθουμε στα ίσια μας... συντομα....!

καλησπέρα Linaki.

κοιμήθηκαν οι μικρές?

εμένα μόλις κοιμήθηκε και η μεγάλη. Η μικρή δεν αντέχει και μετά το γάλα που πίνουν γύρω στις 9,00-9,15 κοιμάται αμέσως. Η μεγάλη θέλει παιχνίδι και μετά ύπνο.

Τις έχεις παιδικό. Εγώ δεν τις έχω βάλει ακόμη, λέω να το κάνω το Σεπτέμβριο αν και φοβάμαι τις ιώσεις ακόμη. Εχω κοπέλα το πρωί που τις προσέχει και θέλω να δραστηριοποιηθούν λίγο τα πρωινά γιατί κλεισμένα στο σπίτι όλο το πρωί βαριούνται.

Από πότε τις έβαλες ? από ιώσεις πώς πάτε?

Μιλάνε ? οι δικές μου πολλά ακαταλαβίστικα και μαμά μπαμπά τίποτα άλλο.

Πως ηταν το βραδυ σας??το δικο μας πολυ ηρεμο μπορω να πω...αν και η μικρη μου δεν μου ηπιε γαλα εχθες,αλλα μονο νερο:shock:,κοιμηθηκαν μεχρι της 8 η μεγαλη που ηπιε γαλα και ξανακοιμηθηκε μεχρι της 10 και ξυπνησα την μικρη μιση ωρα αργοτερα να πιει γαλα και δεν ηθελε,αλλα μονο οταν της το εβαλα στο μπουκαλι που πινει νερο,τοτε το ηπιε:cool:!!Γιατι αυτο??Κανω λαθος που την ξυπναω μετα την μεγαλη για γαλα??μετα θελω να φανε μαζι φρουτοκρεμα και γενικα να εχουμε συγχρονισμο στο φαγητο.Εσεις τι λετε??Την φρουτοκρεμα η μεγαλη απο την αρχη την τρωει γκρινιαζοντας μεχρι που σφραγιζει το στομα της,η αλλη ευτυχως ειναι πιο βολικη,μονο με το φαγητο τα παμε πολυ καλα.Τωρα με το φαγητο,εχετε να μου προτεινετε καποια συνταγη??Τρωμε χορτοσουπα,κοτοπουλο,μοσχαρι,ρυζακι,πεπονακι και δοκιμασαμε φακες για πρωτη φορα και φαγανε απο 5-6 κουταλιες και μετα συμπληρωμα γαλα.Απορω πως φαγανε κι αυτες τις κουταλιες μιας και δοκιμασα και ηταν χαλια.Τον κροκο απο το αβγο πως το δωσατε??το δινουμε σκετο στην αρχη??Γιαουρτακι να τους ξεκινησω??με τις απογευματινες κρεμες δεν τα παμε πολυ καλα κι ας τις εχω δοκιμασει ολες!Αν καποια φτιαχνει καποια κρεμουλα,σπιτικη,ας μου γραψει την συνταγη.Βομβαρδισμος ερωτησεων,εχω κι αλλες....αλλα για την επομενη φορα:tongue::tongue::tongue:

Καλύτερα να δίνεις ότι σου λέει ο παιδίατρος.

εμείς το αυγό ακόμα το τρώμε μέσα στη φρουτόκρεμα.... ούτε να το δούν δεν θέλουν αλλιώς...

απόγευμα κανένα τόστ ή γιαουρτάκι, βέβαια εσείς είστε μικρά ακόμη για τόστ. Γιαουρτάκια ξεκινήσαμε μετά τον 7ο μήνα, αλλά μη νομίζεις θα τα βαρεθούν και αυτά.

Διαφημίσεις

Καλισπεριζω,κορίτσια τρεχω και δεν προλαβαινω να διαβαζω νεα σας.Για υπνο εμενα και της MASH μη λέτε και πολλα γιατι τα παιδια μας ξυπνανε νωρις.Εμενα ξυπνανε 5:30-6 το πρωι απο μονα τους(και το σ/κ...πανε 6:30 περιπου παιδικο,κοιμουντε εκει 9-10 και μετα ξανακοιμουντε σπιτι το μεσημερι απο τις 4-6 και παλι το βραδυ κατα τις 9:30.Δυστυχως το μεσημερι εδω και μία εβδομαδα τα κοιμιζω στις κουνιες τους και μιλαμε για πολυ κλαμα,ασε που περναει και 1,5 ωρα για να κοιμηθουν!!! αλλα εγω εκει επιμενω,καθομαι διπλα στην κουνια και κραταω χερακι..

Kalησπέρα!

μαρτιτσα καλως ηρθες!!! να χαιρεσαι τα ζουζούνια σου!

για τον υπνο ειμαι κ εγω παθουσα , οποτε συμβουλες δεν παιζουν. Κ απλά τωρα πιστευω ειναι στα παιδια...ή το χουν με τον υπνο ή οχι!! Τα δικα μου καθολου δηλαδη, το χω παρει αποφαση:?

αααα αν θες μποριεις να κανεις multiquote πατώντας σε καθε μνμ τα εισαγωγικά που εχει απο κάτω και μετα 'απάντηση'!

αργυρω για απογευμα τους δινω εναλλάξ κρεμα, γιαουρτι αγελαδινο πλήρες και τραχανα. αλλά γενικα η διατροφη εχει να κανει και με τον γιατρο σου τι σε αφηνει και τι οχι. παντως θεμα δεν εχουν ολα τρωνε!! ειδικα με τον τραχανα τρελαινονται!!!

λαβ ξεμπερδευεις την κυριακη? αντε να τελειωνεις κ εσυ!

λινακι ασε, οταν παντρευτουν θα ηρεμησουμε και αν!:tongue::tongue:

εμεις εχουμε ακομα μυξα αλλά καπως καλυτερα τα παμε! πηγα σημερα εκλεισα μπουμπουνιερες κτλ και γυρισα πτωμα. Τα μικρα κοιμηθηκαν μια ωρα ισα ισα να φαω μια μπουκια και μετα ξυπνησαν...μες στη μερα δηλαδη 1 ωρα κοιμουνται αμα πια!!!

φιλια σε ολες!

καλώς σας βρήκα! :P

δεν το έχετε και εσείς με τον ύπνο έ? πώς το παλεύετε ?

MARTITSA καλωσήρθες στην παρεα μας,αν καταλαβα τα μωρα μας είναι σε κοντινη ηλικια,εγω θα σου ελεγα να τα γραψεις σταθμο,παιζουν,μαθαινουν πραγματα,κανουν παρεα με αλλα παιδακια,μαθαινουν τα ορια!!! και φυσικα θα φερουν πολλεεεεες ιωσεις στην αρχή. Εμενα πανε απο 8 μηνων αλλα τωρα που αλλαξα σταθμό απο τον σεπτεμβρη είδα τεραστια αλλαγη.Εμεις μιλαμε μια χαρα και αυτο μεσα σε λίγο χρονικο διαστημα,λενε σχεδον τα παντα,αυτο ήταν τεραστια βοηθεια γιατι πλεον δεν εκνευριζοντε που δεν καταλαβαινω τι θελουν και ηρεμησαν κατα πολυ,ζητανε μαμα θελω φυγανια,νερό,μπικότο,αυτοκινητο,να παμε βολτα... Επισης με τον σταθμό τα παιδια δεν εχουν τοσο εντονη την επιθυμια να βγουν εξω,ενω αν είναι συνεχεια στο σπιτι σίγουρα θα το ζητανε επιμονα:)

Διαφημίσεις

καλησπέρα Linaki.

κοιμήθηκαν οι μικρές?

εμένα μόλις κοιμήθηκε και η μεγάλη. Η μικρή δεν αντέχει και μετά το γάλα που πίνουν γύρω στις 9,00-9,15 κοιμάται αμέσως. Η μεγάλη θέλει παιχνίδι και μετά ύπνο.

Τις έχεις παιδικό. Εγώ δεν τις έχω βάλει ακόμη, λέω να το κάνω το Σεπτέμβριο αν και φοβάμαι τις ιώσεις ακόμη. Εχω κοπέλα το πρωί που τις προσέχει και θέλω να δραστηριοποιηθούν λίγο τα πρωινά γιατί κλεισμένα στο σπίτι όλο το πρωί βαριούνται.

Από πότε τις έβαλες ? από ιώσεις πώς πάτε?

Μιλάνε ? οι δικές μου πολλά ακαταλαβίστικα και μαμά μπαμπά τίποτα άλλο.

Κατα τις 11.15 πηρε ο ύπνος τη μεγαλη στον καναπέ... με τα χιλια ζόρια, απο τις 10 τις εβαλα στις κουνιες, ειπα να το παλέψω να την αφήσω εκει αλλα δεν αντεξα κ την πήρα στο σαλόνι.

Οσο για το σταθμό, ξεκίνησαν 17 μηνών, εχουν κατα περιοδους αρρωστήσει (κάποιες φορες συνεχόμενα), αλλα γενικά τα πάμε καλά. Το μονο αρνητικό του σταθμου κατά τη γνώμη μου, ειναι οι ιώσεις. Κατα τ' αλλα δεν το συζητώ ότι ειναι ο,τι καλύτερο, απο αποψη κοινωνικοποίησης, επικοινωνίας, δημιουργικότητας αλλα κ καλοπέρασης των παιδιών! Πραγματα που, όσο καλή κ να ειναι μια γυναίκα που τα κρατάει, όσο κι αν αγαπάει αυτό που κάνει κ ασχολειται μαζί τους, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προσφέρει.

Παρόλαυτα εσύ ξέρεις καλύτερα απο όλους το καλό των παιδιών σου. Να τα στειλεις όποτε πιστευεις ότι ειστε έτοιμοι.

Εγώ οταν ξεκίνησαν φοβόμουν τα χειρότερα. Γνωριζα δύο περιπτωσεις παιδιών φίλων τελειως αντιθετες. Το ενα παιδάκι την πρωτη χρονια που πήγε στο σταθμο, αρρωστησε μία φορά με ίωση, το άλλο το πρωτο διμηνο ήταν μονίμως αρρωστο!

Το δύσκολο ειναι, πιστευω, ο πρώτος χρόνος, ειτε ειναι στο σταθμο, ειτε στο προνήπιο. Τον πρώτο χρόνο θα αρρωστησουν, θα παρουν τα αντισωματά τους κ μετα θα αρρωσταίνουν μεν, αλλά πολύ πιο σπάνια!

Απο ομιλία τα παμε αρκετά καλά, ξέρουν τραγουδάκια απ' εξω, με τη μεγάλη κανουμε κ κουβεντουλες, ερωταποκρισεις πιο δυσκολες απο τη μικρή, η οποια κι αυτή απανταει μονολεκτικα σε ερωτησεις του τυπου -τι κάνεις? -"καλά", αλλά λεει κ τα δικά της ακαταλαβίστικα. Λεξουλες λένε αρκετες (προχθες μου πεταξε η μεγαλη κ μία κακιά, εμεινα καγκελο:shock:).

Παντα τους μιλαγα κ τους μιλάω κανονικά, τους λεω πολλες φορες μια λέξη που θέλω να μαθουν μεχρι να την πουν κι αυτες κ πολύ ελαχιστες "μπεμπιστικες" λεξεις χρησιμοποιώ, μόνο μαμ κ νανι. Η αλήθεια όμως ειναι ότι ειδα τεραστια διαφορά με το που πήγαν στον παιδικό, ξαφνικά, χωρίς υπερβολή, δύο διαφορετικά παιδιά απο αποψη ομιλίας...

Καλισπεριζω,κορίτσια τρεχω και δεν προλαβαινω να διαβαζω νεα σας.Για υπνο εμενα και της MASH μη λέτε και πολλα γιατι τα παιδια μας ξυπνανε νωρις.Εμενα ξυπνανε 5:30-6 το πρωι απο μονα τους(και το σ/κ...πανε 6:30 περιπου παιδικο,κοιμουντε εκει 9-10 και μετα ξανακοιμουντε σπιτι το μεσημερι απο τις 4-6 και παλι το βραδυ κατα τις 9:30.Δυστυχως το μεσημερι εδω και μία εβδομαδα τα κοιμιζω στις κουνιες τους και μιλαμε για πολυ κλαμα,ασε που περναει και 1,5 ωρα για να κοιμηθουν!!! αλλα εγω εκει επιμενω,καθομαι διπλα στην κουνια και κραταω χερακι..

Το προσπάθησα κι εγω αποψε αλλα ματαια.... Δεν ξαπλώνει καν στην κουνια για να κρατήσω χερακι ή να χαιδεψω πλατούλα. Ορθια, να κλαιει γοερα, να μου τραβαει με δύναμη την μπλουζα κ να με κοιταζει στα ματια για αγκαλια. Δεν αντεξα......:cry::cry::cry:

H81mp3.png

tt7565672fltt.gif

eιμαι ξυπνια απο τις 4:30. ε λ ε ο ς............:evil:

Σε νιώθω, πώς σε νιώθω! Κουράγιο μανούλα. Πού θα πάει, μετά τα 4-5-6-17 θα κοιμηθούν, δε θα κοιμηθούν;

Να καλοσωρίσω κι εγώ τη Μαρτίτσα στην παρέα μας.

Τα δικά μας, η αντιβίωση πρέπει να τον έπιασε τον Μίλτο και είναι λίγο πιο ήρεμος, αλλα ΣΥΝΕΧΕΙΑ αγκαλια. Συνέχεια! Και τώρα, από τις 5.30, και κοιμόμασταν και αγκαλιά στο κρεβάτι μου απο τα μεσάνυχτα, και ξαπλώνουμε και αγκαλιά το μεσημέρι... αυτό το παιδί θα έχει ένα Οιδιπόδειο στο τέλος, δεν θα ξέρω που να κρυφτώ. Χτες ήταν για πρώτη μέρα απύρετος. Ο Αλεξ βήχει ακόμα και έχει καταρροή και κάτι δεκατάκια... Μια χαρά είμαστε. Εγώ ακόμα να συνέλθω, ο άντρας μου το ίδιο.

Για παιδικό -δημοτικό- θα κοιτάξω μάλλον και γω να κάνω αιτήσεις τον Μάιο, αν μας πάρουν από Σεπτέμβρη. Πιο πολύ για το γλωσσικό κομμάτι και για να κοινωνικοποιηθούνε περισσότερο. Ιδωμεν.

Γενικά για τον ύπνο, όπως είπε η Μπούγος, υποφέρουμε. Αυτό το πολύ πρωινό εγερτήριο είναι θάνατος. Όπως και το ότι κάθε βράδυ καταλήγει ο πασάς στο κρεβάτι μας, κάθε μέρα πιασμένοι ξυπνάμε. Και να τον βάλω το μεσημέρι στην κούνια του; Μια φορά το προσπάθησα και δεν κοιμήθηκε κανένας. Εχω δρόμο πολυ η μάνα...

Σας αφήνω, πάω να ξυπνήσω το σύζυγο για να πάει για δουλειά. Θα λείπει όλη τη μέρα σήμερα, και γω να καθαρίσω, να μαγειρεψω και να ηρεμήσω τα θηρία τα ανήμερα, κι αν μπορέσω να τα βγάλω και μια βολτα μόνη μου. ΑΝ μπορέσω, γιατί δε μαζεύονται. Φιλιά πολλά σε όλες και πολλές καλημέρες.

eNortjKzUjI0tzAxN1OyBlwwFb4C3g,,26.png

Καλημέρα!

Πρωινά ξυπνήματα διαβάζω, προβλήματα στον ύπνο κτλ κτλ

και πόσο χαίρομαι που επιτέλους τα ξεπεράσαμε.

Όπως έχω πει πολλές φορές μετά τα 3 στρώνουν στον ύπνο.

Οι εξετάσεις μου ευτυχώς ήταν πολύ καλές,

οπότε αποκλείστηκαν διάφορα που μας ανησυχούσαν.

Έκανα και αίματος λόγω της δίαιτας και βγήκαν κι αυτές σούπερ!

Οπότε συνεχίζω ακάθεκτη.

Εμείς εδώ τσακωνόμαστε όπως πάντα.

Αυτός ο μεγάλος μου έχει βγάλει το λάδι.... πολύ δύσκολο παιδί.

Όλο απαιτεί, γκρινιάζει, δεν ακούει τίποτα, βασανίζει τα μικρά και το κακό/καλό είναι ότι έχει απίστευτη αντίληψη για την ηλικία του και ούτε να τον κοροϊδέψεις μπορείς και την απάντηση σου την έχει έτοιμη και καλοπληρωμένη :?.

Φροσω πολυ χαρηκα που ειναι ολα καλα!!! Εμεις σημερα σπιτι,κοιμουντε.εγω τα συνηθισμενα των σ/κ πλυντηρια,μαγειρεμα,σιδερο....αυριο λεμε να τους παμε στο αττικο παρκο να δουν τα ζωακια αν εχει καλο καιρο.φιλακια σε ολες

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...