Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας!! Κοψαμε μια τουρτιτσα οικογενειακα με θειους και πρωτα ο Θεος την επομενη εβδομαδα θα κανουμε το παρτυ τους. Για προωροτητα δεν θα μιλησω,ουτε για ΜΕΝΝ γιατι εμεις μειναμε με τον μικρουλη 38 ημερες και μου στοιχισε αρκετα που τον πηρα αγκαλια μετα απο 1 μηνα απο την γεννηση του αλλα εκει εβλεπες πολυ χειροτερα...Γεννηθηκε 1350 γραμμαρια αλλα σαν παιδι ειναι δυνατο και γεματο νευρο,περπατησε πιο αργα αλλα στα υπολοιπα είναι πιο μπροστα απο τον μεγαλο.Και δεν θα ξεχασω ποτε που μου ελεγε η νοσοκομα στο νοσοκομειο μην τον βλεπεις ετσι μικρο θα μεγαλωσει και μαλιστα πιο γρηγορα απο τον αλλο και δεν την πιστευα...βλεπεις σημερα είναι τα γενεθλια τους και θυμηθηκα πολλλλλλααααααα

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Θα μιλήσω πρώτα για το θέμα της προωρότητας.

Δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν κ καμιά.

Απλά έτυχε να περάσουμε έναν τεράστιο γολγοθά πέρυσι με τη μικρή με μια πολύ περίεργη κ σπάνια μορφή πνευμονίας (χυλοθώρακας αν έχετε ακουστά - μετρημένα περιστατικά στα δάχτυλα του ενός χεριού στη χώρα μας για παιδιά αυτής της ηλικίας) κ βαρέθηκα να με ρωτάνε μεταξύ άλλων, πως γεννήθηκε, αν υπήρχαν επιπλοκές, αν ήταν πρόωρη κλπ.

Με τα σημερινά δεδομένα οι προοπτικές είναι πολύ πολύ καλές ακόμη κ για μωρά που γεννιούνται στις 28 εβδομάδες.

Οι ΜΕΝΝ είναι πολύ οργανωμένες, νοσοκομεία - μονάδες κ γιατροί πολύ έμπειροι να αντιμετωπίσουν ζόρικες καταστάσεις ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Αλλά σόρυ, να με βάλει κάποιος να γεννήσω νωρίτερα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (πχ υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου, ολιγοϋδράμνιο, ζάχαρο μητέρας, προεκλαμψία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) που να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τοκετό νωρίτερα από το προγραμματισμένο από τη φύση, θα με έβαζε σε σκέψεις.

Το ότι δεν κινδυνεύει πλέον ένα μωρό 36 εβδομάδων από μόνο του δεν το θεωρώ επαρκή λόγο για προγραμματισμό τοκετού. Το ξέρω πως πολλοί μαιευτήρες το συστήνουν, αλλά δεν έχω καταλάβει επαρκώς τον τρόπο σκέψης τους. Κάτι μου λείπει...

Ελπίζω να σας κάλυψα. Και πάλι ζητώ συγνώμη αν με τον τρόπο που εξέθεσα την άποψή μου κάποιοι ταράχτηκαν. Δεν ήταν σκοπός μου ειλικρινά.

Κριστυ στο Γαια κ εσυ;

Εγω γεννησα ομως στο Ντυναν που ηταν μαζι τοτε!

Ποιον γυναικολογο εχεις;

Εκει ποσο θα σου παει το δωματιο;

Ολες οι μαιες ειναι φοβερες εκτος απο μια!!! μην σου τυχει!!!

Στο Γαία.

Με το Γιαννίκο. (Τελευταία εβδομάδα με ανέλαβε, νάναι καλά ο άνθρωπος)

Λίγο παραπάνω από 1000 θα πάει το τρίκλινο.

Αν θυμάσαι στοιχεία - περιγραφή κλπ της εν λόγω "περίπτωσης" μπορείς να μου στείλεις πμ?

Κορίτσια γένησες πριν λίγο μια ξαδέλφη μου τα δίδυμα κοριτσάκια της πρόωρα αλλά είναι καλά στις θεμροκοιτίδες του Αττικό.

Γένησε την πρώτη φυσιολογικά και η δεύτερη κόλησε στον πλακούντα της και δεν μπορούσε να κατέβει και έκανε καισαρική.

πωπω ρε παιδί'α διπλή γέννα.

Νάναι καλά τα παιδάκια της κ να βγούνε το συντομότερο.

Το παραπάνω σενάριο είναι πολύ πολύ πιθανό να μου συμβεί.

Θα το υποστώ, τι να κάνω...

Κρίστυ ε΄συ δεν έλεγες ότι θα πας μόνο σε δημόσιο ή εγώ δεν κατάλαβα;

Είχα το γιατρό μου κανονικά στο Έλενα, ευχαριστημένη κλπ, μέχρι την Δευτέρα που μας πέρασε, που για ... τους δικούς του λόγους... που δεν κατάλαβα ... ήθελε να με προγραμματίσει για τοκετό την Παρασκευή πρωί που μας πέρασε (θα ήμουν 37εβδ κ 2 ημ.) κ ζήτησε κ αμοιβή μεγαλύτερη από το "δωράκι" που σκοπεύαμε να του κάνουμ

Επειδή με είδε δε που αισθάνθηκα "άβολα" μου πρότεινε να πάω στην εφημερία...

(Την Παρασκευή το πρωί βέβαια θα ήταν κι ο ίδιος εφημερία, αλλά αυτό είναι ένα ΑΛΛΟ κεφάλαιο - δεν άφησε να εννοηθεί πως δεν θα τα "έπαιρνε" αν εφημέρευε ο ίδιος)

Ε, το εξαφανιζόλ το ξέρετε???

ΤΖΕΜ δεν ειχες παρει καθολου μπιμπερο???δεν χρειαστηκε να πας καπου και να επρεπε να αντλησεις γαλα να τους το δωσει καποιος??εγω αυτο σκεφτομαι και λεω μηπως να παρω 1-2???

Εγώ πάντως στην κόρη είχα καναδυο μπιμπερό για να αντλώ γάλα κ να αφήνω πίσω σε περίπτωση που απουσίαζα (οπότε τα έχω κ τώρα), αλλά όποτε αυτό συνέβη απλά η "μικρή κυρία" δεν έπινε γουλιά, έσκαγε στο κλάμα κ περίμενε την μανούλα της να γυρίσει πίσω να την αρπάξει από το βυζί...

Οπότε συστήνω να πάρεις μερικά, έτσι για νάσαι προετοιμασμένη, αλλά μην "στοκάρεις" από τώρα. Κάτσε να δεις πρώτα.

Φιλιά πολλά σε όλες. Καληνύχτα.

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΥ στην δικη μου περιπτωση δεν ''λειπει' απολυτως τιποτα...ειμαι πρωτοτοκη η μητρα μου δεν εχει ξανανοιξει και ο καθε υπευθυνος γιατρος που γνωριζει καλα την δουλεια του δεν θα εκανε πειραματα!!

για τα μπιμπερο γι αυτο σκεφτομαι την θηλη calma για να μην υπαρχει συγχηση θηλων

qWD1p2.png

xdgMp2.png

30 λες, κι ακριβώς όπως είπε η σεβη

και καθε μερα συνεχιζω 30+1..30+2....30+3....η το αφηνω ολες τις μερες 30???

εειιιιιι μην κοροιδεψει καμια θα το καταλαβω....:oops::oops::tongue::tongue:

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Kalhspera!

Πηρατε φορα κ γραψατε κυριακατικα?? Εμεις ημασταν εξω, ειχαμε κ επισκεψεις, τωρα κοιμηθηκαν κ καθησα επιτελους!

φροσω να σας ζησουν οι τσούπρες!! Ολα καλα να πάνε!

Ωραια φαση να ασχολεισαι καποιες στιγμες μονο μ εναν...φανταζομαι κ αυτοι θα το απολαμβάνουν!

evizogr περαστικά στη μικρη...πνευμονια τοσο μικρουλι μωρε? δυσκολη φαση... πως εξελιχτηκε ετσι?

τζινι εγω εχω τυψεις οτι δεν ασχολουμαι αρκετα μα τα μωρα...θα παρω τις συμβουλες της λαερτα για παιχνιδι οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα! Προσπαθω κανα παραμυθακι να διαβαζουμε αλλά δεν πολυθελουν...τα τρωνε!!:tongue: Βιβλιοφαγοι απο νωρίς!

Μα δεν ντρεπεσαι, θα πατε για κοψιδια κ εμεις στην απέξω!!:tongue:

καντυ αυτο που παθαινεις με τα δοντια ειναι ο νομος του Μερφι!:?

Μπιμπερο ειχα παρει δυο κ στο μαιευτηριο που εδινε η παμπερς διαφημιστικο βαλιτσακι ειχε μεσα αλλα δυο, αλλά δε χρησιμοποιησα κανενα. Δεν αντλησα με θηλαστρο ποτε γτ δεν μπορουσα να φυγω κ νομιζω οτι αν αντλεις στην αρχη αντι να θηλαζεις η παραγωγη μειωνεται. Δηλαδη την καλυτερη ενεργοποιηση για γαλα την κανει το πιπιλισμα των παιδιων. Εχε το υποψιν αυτο...Τωρα στο τελος θα μπορουσα ισως να αντλω αλλά δε ειχα οργανωθει με θηλαστρο κτλ.

Παρεμπιπτοντως νομιζω το ταισμα με το μπιμπερο μου φαινεται πολύ πιο ευκολο απ το θηλασμο των πρωτων μηνων:rolleyes: Κ ας υπαρχει αποστειρωση. Κατ αρχην μπορει να γινει απο δυο ατομα...μονο αυτο φτάνει!! Ετσι να πω τη γνωμη μου κι εγω:tongue:

ταζ καλο κυνηγι τωρα!!!

μπουγκος συγκινητικη κ αυτη η μερα ε?!

Ωραια που μιλησες με τη νουνουκα ...σκεφτομουν να την παρω αυριο, αλλά τωρα οκ!

κριστι αντε περιμενουμε την ομαδα!!

SV6vp3.png

LWoFp3.png

συνεχίζεις κανονικά 30+1, 30+2 κ.ο.κ. Για τις κάλμα θα σου πω τη γνώμη μου: πεταμένα λεφτά!!! Πανάκριβα και δεν έπιασαν τόπο καθόλου! Ούτε μια φορά δεν τα πήραν τα μωρά. Βασικά έχε υπόψη σου ότι για να δώσεις μπιμπερό πρέπει να έχεις εδραιώσει τον θηλασμό πρώτα, να έχουν πάρει μπρος και τα μωρά αρκετά και μετά αν είναι θα δοκιμάσεις διάφορες θηλές και θα δεις ποιες σου ταιριάζουν. Εμείς ακόμα της μεντέλα χρησιμοποιούμε. Όποια έχει άλλη εμπειρία με τις κάλμα ας μας πει...

120247mcv711uxx1.gif

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!

Είμαι εξαντλημένη! Σήμερα είχαμε βάφτιση το μεσημέρι (μετά φαγητού) και επίσκεψη νονών σχεδόν στο καπάκι. Τουτέστιν τα είδα όλα. Έτρεχα να ετοιμάσω μικρές, να συμμαζέψω σπίτι, να σερβίρω να..να... Στην ταβέρνα μετά τη βάφτιση μας έβγαλαν κυριολεκτικά το λάδι. Πάει πια ο καιρός που τις έπαιρνε ο ύπνος στο καροτσάκι... Όλο αγκαλιά θέλανε και να πειράζουν τα πάντα τριγύρω. Τες πα!

Έχει κλείσει ο λαιμός μου αύριο μάλλον θα είμαι μουγκή!

Για την προωρότητα δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο. Συμφωνώ με όσα έγραψαν οι κοπέλες. Πολλά πράγματα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας παιδιού αλλά και περιβάλλοντος- τρόπου ανατροφής και ποτέ δεν θα μάθουμε αν οφείλονται στην προωρότητα ή σε κάτι άλλο. Για τους γιατρούς νομίζω είναι η εύκολη λύση να τα αποδίδουν όλα εκεί.

Για τη συνάντηση είμαι μέσα αν και το Περιστέρι μου πέφτει κάπως μακριά και άσχετα... Αλλά αν συμφωνήσετε (και τα κοψίδια αξίζουν) no problem!

Mpougos να χαίρεσαι τα μωράκια σου !!!

Νουνου περαστικά στα παιδάκια σου και ελπίζω κατά τ΄άλλα να είσαι καλά.

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο, συγνώμη.

Θα τα πούμε αύριο ελπίζω καλύτερα!

Παω να σωριαστώωωωωω!

Πολλά φιλάκια και καληνύχτα σε όλες!

as1cM8UVM3D0000MDAyNzQ2ZHwzNTMyNjJkfG91ciBiYWJ5IGdpcmxzIGFyZQ.gif391223400111

γεια σας κι απο μενα! τωρα μαζευτηκαμε σπιτι μας,ολη μερα σχεδον εξω ,πηραμε τον αερα μας (και με το παραπανω) και τα πνευματα ηρεμησαν λιγο,σε σχεση με χθες..

mpougos να χαιρεσαι τα παιδακια σου,να ειναι πανατ καλα κι ευτυχισμενα,να τα εκατοστησετε,κι ακομα παραπανω!!

καντυ λες και περιγραφω εγω την κατασταση με τα δοντια μου,οντως καπως ετσι το παμε,παιρνω αποφαση να παω οδοντιατρο και μετα υποχωρει ο πονος,το αφηνω,και αντε παλι απο την αρχη!!

επισης οταν ειμαι σπιτι και κυριως ξαπλωμενη με πιανει πονος,εξω σχεδον ποτε.

και γενικα στην ζωη μου δεν ηξερα τι θα πει πονοδοντος,εχω καποια επιφανειακα σφραγισματα ,και αυτο ειναι ολο κι ολο,βεβαια μου εχει φυγει ενα τωρα ισως να φταιει αυτο και να πρεπει να το φτιαξω ,μηπως και περασει αυτο το μαρτυριο..

οσο για το φαρμακειο,εγω παραγγειλα

αμπουλες με φυσιολογικο ορο που θα πρεπει να τους βαζουμε στην μυτη στην αρχη(τουλαχιστον αυτο μου ειχαν πει για την μικρη τοτε)

την συσκευη otrisalin και τα ανταλλακτικα της ,για τις μυξουλες για λιγο αργοτερα,αλλα να την εχω καλου κακου

βρακακια μιας χρησης,και πανες λοχειας

αλοιφη για ..αιμορροιδες

επιθεματα στηθους

κρεμα για τις θηλες

αυτα τα χαρτινα καλυματα για την τουαλετα,για να μην ακουμπαμε απευθειας πανω της

dettol

επειδη εδω τα φαρμακεια ειναι ακριβουτσικα,μου βγαινει πιο καλα να παραγγελνω online απο ιντερνετικα καταστηματα,για αυτο και εκανα παραγγελια ετσι,να ειμαι προετοιμασμενη.

οσο για γαλα τελικα δεν πηρα τιποτα,το αφηνω ετσι και βλεπουμε(συνηθως δινουν εκει καποιο κουτι για δειγμα,κια αν δεν καταφερω τελικα να θηλασω ,θα δουμε ποιο γαλα δεν θα τα πειραζει κτλ)αλλα στο νοσοκομειο θα παρω 3 μπιμπερο

να εχω,(αποστειρωτη εχουν εκει),γιατι θεωρω οτι σιγουρα θα χρειαστουν τουλαχιστον την πρωτη μερα,που δεν νομιζω να φτανει το γαλα μου..)

αυτα!!

παω για νανι,καλο βραδυ

κατοπιν δικων σας συμβουλων αποφασησα να μην παρω θηλαστρο και αν χρειαστει τοτε να νοικιασω νοσοκομειακο!!!αλλα δεν θα πρεπει να εχω μπιμπερο????

ΛΑΕΡΤΑ ειναι πανακριβα τα ατιμα αλλα λεω μηπως αξιζουν και για υτο αυτη η διαφορα...αλλα λες οχι εεε???μμμ με συμφερει!!!

ΚΥΡΑ........κι εγω ψωνιζω πολυ απο το ιντερνετ.....

κρεμα για τις θηλες εχω ηδη καθαρη λανολινη της medela

εσωρουχα μιας χρησης μου εχουν πει οτι δεν βολευουν οποτε μαλλον δεν θα παρω

πανες λοχειας ειδα στο σουπερ προσφορα και σκεφτομαι να παρω και υποσεντονα

αλοιφη για αιμοραιδες........εδω να σημειωσω οτι αυτη την δυσκοιλιοτητα της εγκυμοσυνης και ειδικα του 3ου τριμηνου εγω δεν την εχω γνωρισει μεχρι σημερα......το ακριβως αντιθετο θα ελεγα.....δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο τωρα αυτο!!!!αλλα δεν νομιζω να την χρειαστω εεεε????

οσο για τα δοντια εγω εχω παει ηδη απο τοτε που με επιασαν οι πονοι αλλα μου ειπε πως δεν ειναι τα ουλα οποτε οταν μου περνανε λεω τι να παω παλι τα ουλα θα μου πει:rolleyes::rolleyes:

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Καλημέρα κορίτσια!! Μετά από πόσο καιρό μπαίνω και γράφω με σκοπό να απλώσω σεντόνι!!!

Βασικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και να πω για άλλη μια φορά χαίρομαι που βρέθηκα σε αυτήν την παρέα και κρατάμε καλά!!! Μου λείπετε και εμένα πολύ την τρελάρα μου και ανυπομονώ για τη συνάντηση. Η απουσία μου κατά βάση οφείλεται στο ότι δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι (άμα ακούσετε για καμιά καλή προσφορά απείρων δόσεων σφυράτε) και κατά δεύτερον έχω κάτι θεματάκια και στη δουλειά και αποφεύγω να μπαίνω. Σήμερα αποτελεί εξαίρεση γιατί η συνάδελφος μου απουσιάζει σήμερα οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ!!

Τα νουνούκια όπως σας ανέφερε και η μπούγος πέρασαν και ακόμα αναρρώνουμε από μια καλή γριπούλα αλλά πιστεύω είμαστε οκ. Το ξεπεράσαμε ομοιοπαθητικώς!!

Δε θα πω για την κούραση και τη ψυχολογία γενικότερα και τα διάφορα άλλα που μας περιτριγυρίζουν και μας χαλάνε τη διάθεση προσπαθώ να κρατάω το κεφάλι ψηλά και να τα πολεμώ, το ίδιο προτείνω σε όλες!! Ότι δε μας "ριχνει" μας κάνει πιο δυνατούς!!!

Διάβασα τις 2 τελευταίες σελίδες που γράψατε έτσι για να είμαι λίγο στο θέμα!!

Να πω περαστικά στα μωρά της Νάκι ελπίζω να το ξεπεράσετε σύντομα και υπομονή και κουράγιο σε σένα.

Κρίστυ συγχαρητήρια για την εβδομάδα που έχεις φτάσει και μπράβο που δε μάσησες με τον τριμάλαξ τον γιατρό και άλλαξες χωρίς φόβο έστω και τελευταία στιγμή. Το Γαία είναι φανταστικό (ιδιωτικό γαρ) πολύ καλά επανδρωμένο και πολύ βοηθητικό στο θηλασμό (όπως όλα τώρα τελευταία!!).

ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ να σας πω ότι γέννησε και η αδερφούλα μου η μεγάλη ΟΧΙ δίδυμα αλλά μια μπουμπού 3550γρ στο γαία (για αυτό και τα παραπάνω)!!! Υγιέστατη, γλυκύτατη και πανέμορφη με μια ψωνάρα θεία!!!!χαχαχαχα

Πάνω στο θέμα των πρόωρων να πω και γω ως σφηνο.... την γνώμη μου μη χάσω!!!

Η καλύτερη θερμοκοιτίδα είναι σαφέστατα η κοιλίτσα της μαμάς και όποιοι κατά καιρούς έχουν επέμβει χωρίς σοβαρό λόγο σε αυτήν την φυσική διαδικασία να γεννηθούν σκουλήκια στην επόμενη ζωή τους....

Όσο για τα προωράκια μας έγώ πάντα το λέω με καμάρι!! Είναι τρόπος σκέψης και άτιτουντ!! χεχε!!!

Και συνεχίζω ακάθεκτη....

Υπομονή στις εγγυούλες μας με τις φαγούρες και τους πονόδοντους όλα θα περάσουν γρήγορα. Για το θέμα του θηλασμού το άρθρο τα λέει πολύ καλά και μεγάλη σημασία έχει να έχετε βοήθεια για όλα τα υπόλοιπα του σπιτιού και να έχετε στην έννοια σας μόνο σε αυτό. Αν και πάλι δεν κάτσει δεν έκατσε όσο έχουμε και όσο δώσουμε είναι καλό!!

Τζέμ, Νάκι δε θα κατέβετε στις 8.02;:rolleyes::rolleyes:

πρέπει να την κάνω αλλά πιστεύω θα τα πούμε και αργότερα!!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

καλημερα σε ολες!!!

περαστικα σε ολα τα αρρωστα παιδακια!και κουραγιο στις μανουλες!εμεις ειματσε καλα,αντεχουμε!

Chemin,να σου ζησουν τα παιδακια σου!!παντε γερες και τυχερες οι νεοφωτιστες δεσποινιδες!!!:D:D

για την φαγουρα καντυ...την γλυτωσα στην εγκυμοσυνη αλλα μετα την γεννα επαθα πολυμορφο ερυθημα(σπανια αλλεργικη αντιδραση)και παιδευομουμα 6 μηνες..με κορτιζονη ενδοφλεβια χαπια ,κρεμμες και πολυ πολυ φαγουρα!!

zPebKet.jpgW5KDp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...