Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Μπράβο βρε κοριτσάκι. Υπομονή. Του χρόνου δεν θα αρρωσταίνετε.;)

Παράποο δεν έχω. Από πέρυσι είμαστε πολύ καλύτερα φέτος!

Εμάς τζίνι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Από την αρχή ρίξαμε το βάρος στον μεγάλο να μην ζηλέψει και τελικά και την ζήλεια δεν γλυτώσαμε και τον κάναμε επίμονο και κακομαθημένο.

Κι αυτό με τα παιχνίδια όλα τους τα παίρνει. Το καλό βέβαια είναι ότι πλέον παίζουν όλοι μαζί.

Μωρέ κ εμείς έτσι λειτουργήσαμε, αλλά νιώθω οτι αδικείται...

Αυτό με το στίγμα της προωρότητας ίσχυε κάποτε, στον αιώνα μας ωστόσο τα δίδυμα που συμπληρώνουν την 36η εβδομάδα θεωρούνται τελειόμηνα.

Περαστικά της, να συνέλθει γρήγορα!!! Πως όμως εξελίχτηκε ενώ επαιρνε αντιβίωση? Εισπνεόμενα δεν της έδιναν?

Σωστή για το πρώτο. Κ όχι στα δίδυμα μόνο (νομίζω το επίδομα προωρότητας το πέρναν πρίν τις 36)

Για το δέυτερο, κ εμένα πέρυσι πώς έφτασε εκεί που έφτασε ο μικρός???

Ωτίτιδα στην ωτίτιδα, βρογχικά στα βρογχικά, αντιβίωση στην αντιβίωση.... γμτ.

xmX3p2.png

XKuXp2.png

Διαφημίσεις

ΜΠΟΥΓΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!!!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!

ΚΡΙΣΤΥ κι εμενα με μπερδεψες.....σε δημοσιο δεν θα γεννουσες??πως προεκυψε το γαια???

δεν με εχει φοβισει ουτε τρομαξει κανεις...ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη και απ οτι φαινεται τα μωρα μου μεγαλουτσικα απ οτι δειχνουν....οποτε εγω κοιταζω να μην μπουνε θερμοκοιτιδες το ιδιο και ο γιατρος μου ο οποιος μου ειπε πως στοχος μας ειναι να συμπληρωσω τις 36 εβδομαδες....τωρα αν δουμε πως ολα ειναι καλα μπορει να παρω και απο την 37η θα δειξει τοτε.....του εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εχω ψαξει κι εγω αρκετα οποτε θα κανουμε οτι νομιζει αυτος σωστο!!!

ΕΥΗ κριμα για την μικρουλα.....περαστικα της ελπιζω να το ξεπερασει συντομα!!!

ΦΡΟΣΩ ειναι φρικη να περνας ολους τους πονους και μετα να κανεις και καισαρικη!!!κι εγω πολυ θα ηθελα φτ αλλα και μονο στην σκεψη πως θα εχει αυτη την εξελιξη:cry::cry::cry:να εχει γρηγορη αναρρωση η κοπελα και με το καλο να παει με τα μωρακια της στο σπιτι!!!

ΣΕΒΗ δηλαδη εσυ τις γλιτωσες στην εγκυμοσυνη αλλα τις ειχες για ενα μηνα μετα:shock::shock:πωπω φρικη!!!!για το μετα δεν μπορουσες να κανεις κατι????

ΤΖΕΜ δεν ειχες παρει καθολου μπιμπερο???δεν χρειαστηκε να πας καπου και να επρεπε να αντλησεις γαλα να τους το δωσει καποιος??εγω αυτο σκεφτομαι και λεω μηπως να παρω 1-2???

ΛΑΒ ειχε και τα καλα του το οτι γεννησες νωριτερα;);)γλιτωσες τις φαγουρες!!!

ΤΖΙΝΙΩ αστα.....που να παω...βρεχει ασταματητα!!!!ξερεις εδω οταν αρχισει ξεχναει να σταματησει!!!!!!την Τριτη θα παω γιατρο οποτε θα δω και χιονι!!!τι αλλο θελω!!!!μ αρεσει πολυ το χιονι αλλα για να το χαρεις πρεπει να πας η στα μερη σου η Μετσοβο εμενα μ αρεσει παρα πολυ και στα 2 αλλα τωρα ας κατσω στ αβγα μου!!!!καφετερειες και τετοια προσπαθω να τα αποφευγω φοβαμαι τις ιωσεις σαν τα παιδακια κι εγω!!

ΛΑΕΡΤΑ ναι μεχρι τωρα ακουω τον γιατρο κατα γραμμα...μην νομιζεις τον εχω τσεκαρει αν ελεγε βλακειες σιγα μην τον ακουγα!!!αλλα του εχωβ απολυτη εμπιστοσυνη και ξερω πως κανει το καλυτερο και δεν με κοροιδευει!!!

αποψε δεν με ενοχλησαν τα δοντια φτου φτου μην τα ματιασω!!!αλλα βρηκαν χωρο και επεστρεψαν τα τρελα μου ονειρα....και τι δεν ειδα.......κατακοπη ξυπνησα...αφου μετα απο 1 ωρα ηθελα παλι υπνο!!!

qWD1p2.png

xdgMp2.png

καλησπερα διδυμομανουλες...!

mpougos. να τα χαιρεσρε τα αντρακια σας!να ειναι.ευτυχισμενακαλοτυχα και να εχουν υγεια!να τα καμαρωσερε οπως ποθειτε!

φροσω να σας ζησουν τα διδυμακια!νεγαλη ταλαιπωρια η μαμα αλλα χαλαλι τους!

νακι περαστικα σας!

παπιτσα να χαιρεσαι την μαμα σου!

evizorg περαστικα στην βαφτιστηρα σου!

επισης ο Αχιλλεας περπαταει πλεον!ηΑριαδνη προτιμαει το μπουσουλημα!

καλη Κυριακη να εχουμε ολες!

Κριστυ,το parents ειναι ενα φορουμ με πολλες εγγραφες κ μεγαλη επισκεψιμοτητα(αρα μας διαβαζουν πολλες),οι περισσοτερες διδυμομανουλες εχουμε "προωρακια" διδυμακια,οποτε σε παρακαλω μην λες να αναφερουμε παντου οτι εχουμε προωρακια για να δωσουν μεγαλυτερη εμφαση!!!

Δλδ σε τι υστερουν τα δικα μου που γεννηθηκαν 35+5 με καποια αλλα που γεννηθηκαν στην 37η;

Η παιδιατρος το ξερει κ μαλιστα μας ειχε πει οτι απο τον 3ο μηνα ζωης τους οτι πια δεν την υπολογιζουμε την προωροτητα!!!

Γιατι εγω πρεπει να το αναφερω εαν τα παω π.χ στο Παιδων; θα τα προσεξουν καλυτερα; θα κανουν κατι διαφορετικο;

Η επειδη ετυχε να γεννησουμε νωριτερα ρισκαραμε την υγεια των παιδιων μας;

Σε παρακαλω να προσεχεις αυτα που γραφεις προς αποφυγη μελλοντικων παρεξηγησεων!!!!

Εαν κ εμενα με πειραξε ετσι οπως το εγραψες κ δεν αλλαζει ο γραπτος ο λογος!!!

Να συμφωνήσω με αυτό που λέει η Σέβη. Τα όρια της προωρότητας έχουν αλλάξει, ιδίως για τα δίδυμα. Ούτε χρειάζεται να το λέμε συνέχεια οτι τα παιδιά μας είναι πρόωρα, ιδιαίτερα στους παιδίατρους και σε νοσοκομεία.

Θα πω την εμπειρία μου σα δασκάλα φέτος. Εχω δυο μαθητές με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα -και προβλήματα στο σπίτι- και άρνηση συμμετοχής στην τάξη, και έλλειψη προσοχής, και... και.. και.. Και στα δύο τα παιδιά οι μαμάδες μου έδωσαν σαν εξήγηση οτι τα παιδιά τους γεννήθηκαν πρόωρα και για αυτό είναι λίγο πιο πίσω αναπτυξιακά και μάλιστα μου κλαίγονταν για αυτό. Η προωρότητα είναι εξήγηση μόνο για μερικά πράγματα, δεν μπορεί το παιδί σου να είναι 9 χρονών, να έχει εμφανή προβλήματα κι εσύ να λες Α, είναι απλά πρόωρο, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε ή να το πιέζουμε, θέλει το χρόνο του. Και τα δικά μου τα παιδιά πρόωρα είναι, να τα ξεγράψω από τώρα;

Φρόσω, να σας ζήσουν τα δίδυμα. Κι εγώ τη φοβόμουν τη διπλή γέννα γι αυτό δεν έφερα αντίρρηση στην καισαρική, παρόλο που ο Μίλτος ήταν με το κεφάλι κάτω. Ο Αλεξ ήταν τελείως πλαγιαστός και από ότι είδαμε μετά σχεδόν σφηνωμένος, δεν θα το γλίτωνα το μαχαίρι.

Ταζ, μπράβο του του Αχιλλέα, νωρίς νωρίς! Και μετά σου λένε τα αγόρια αργούν.

Κατα τα άλλα, καλησπέρα σας. Προσπαθούμε να συνερθουμε από τα ξενύχτια. Σήμερα πάλι δε φάγανε τίποτα το μεσημέρι, τους έκανα αυγοφέτες για πρώτη φορά τώρα το απόγευμα και τους αρέσανε. Πρέπει να το πάρω απόφαση και να σταματήσω να τους μαγειρεύω χωριστά, απλά να αλλάξω τη δικιά μας τη διατροφή κάπως και να κάνω και καλύτερο προγραμματισμό. Έχω βαρεθεί να μαζεύω φαγητό απ΄το πάτωμα. Κι αυτές οι γάτες, τελείως άχρηστες, να μην τρώνε κανα καρότο, καμια πατάτα, να βοηθάνε στο καθαρισμα...

Μπήκα φουριόζα και ξαναβγαίνω. Εκεί που ήταν σχετικά ήρεμα άρχισαν να γκρινιάζουν πολύ πάλι.

eNortjKzUjI0tzAxN1OyBlwwFb4C3g,,26.png

Διαφημίσεις

να πω κι εγω την εμεπιρια μου πανω στο θεμα προωροτητας...αν και νομιζω το εχω ξαναναφερει!!!η θεια μου γεννησε τα διδυμακια της κλεινοντας την 25η εβδομαδα ο γιατρος της ειπε πως ηταν 50-50 να ζησουν και δεν μπορουσε να εγγυθει για τιποτα.....το ενα μωρακι ειχε πολλα προβληματα χειρουργειο στα πνευμονακια την 3η μερα σοβαρο αιματωμα στο κεφαλι και πολλα πολλα αλλα!!!!!το αλλο ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση το μονο που χρειαστηκε ηταν επεμβασεις στα ματια!!!το ενα εμεινε 3 μηνες στην ΜΕΝΝ του παιδων και το αλλο 3,5 μηνες στην πορεια εξαφανηστηκε και το αιματωμα και ολα καλα ειχε βεβαια καποια αναπνευστικα προβληματα αλλα τελικα ξεπεραστηκαν και αυτα!!!!για τα 2-3 πρωτα χρονια της ζωης τους τα παρακολουθουσαν οφθαλμιατροι νευρολογοι και διαφοροι αλλοι γιατροι καποια στιγμη τους ειπαν πως εχουν διορθωθει πληρως η ηλικια τους και μαλιστα η μικρη που ειχε και τα σοβαροτερα προβληματα ειχε προχωρησει πολυ περισσοτερο...καποια στιγμη μαλιστα ειπαν πως η μικρη ηταν ετοιμη να ξεκινησει σχολειο ενα χρονο νωριτερα απο την ηλικια της αλλα καλο θα ηταν να περιμενουν να τα πανε και τα 2 μαζι....ειναι παρα πολυ εξυπνα παιδακια τωρα στα 13 τους ειναι οι καλυτεροι μαθητες στην ταξη δεν ηταν ποτε πιο ευαισθητα σε αρρωστιες απο αλλα παιδακια μαλιστα απ οτι θυμαμαι δεν αρρωσταιναν και τοσο συχνα οσο ηταν παιδακια και απο καποια στιγμη και μετα τους ειχε πει η παιδιατρος πως δεν εχει κανενα νοημα αν πηγαινουν σε νοσοκομειο η σε αλλο γιατρο να αναφερουν πως ειναι προωρα γιατι δεν υπαρχει καμια διαφορα με τα τελειωμηνα!!!φυσικα αυτο δεν ειναι ο κανονας και ισως να ειναι η εξαιρεση η ακομα και θαυμα...σημασια ομως εχει πως δεν εχουν καμια διαφορα με ενα τελειομηνο υγιες μωρο !!!σιγουρα το να γεννησω στις 33-34-35-36 εβδομαδες δεν ειναι κατι φοβερο γι αυτο αλλωστε υπαρχουν οι θερμοκοιτιδες....εξ αλλου και ενα τελειομηνο μωρο μπορει να χρειαστει θερμοκοιτιδα,παρ ολα αυτα σιγουρα θα ειναι καλυτερα πρωτα για τα ιδια να γεννηθουν στην εβδομαδα που πρεπει αλλα και για μενα οπως και για την καθε μανουλα...την εχω ζησει την προωροτητα,την ΜΕΝΝ,τις θερμοκοιτιδες.....και ξερω πως ειναι γι αυτο και θα προτιμουσα να γεννηθουν και να τα παρω απο την πρωτη στιγμη στην αγκαλια μου να τα εχω μαζι μου να τα φροντισω και να γυρησουμε μαζι στο σπιτι αλλα αν δεν γινει δεν θα πεθανω κιολας σημασια εχει να γινει οτι καλυτερο γι αυτα!!!!

qWD1p2.png

xdgMp2.png

προωρότητα..

χμ....

άργησα να μπώ..

με έχετε ψιλοκαλύψει..

ωστόσο θα γράψω κι εγώ το κάτιτις μου.:cool:

Καταρχήν κι εγώ ενοχλήθηκα διαβάζοντάς το.

Θέλω να συμπληρώσω, ότι υπάρχουν περιπτώσεις εγκυμοσύνων,

όπου είναι προτιμότερο να είναι τα /το μωρά/ό εκτός μήτρας παρά εντός, εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι και τα έμβρυα "ζορίζονται"..

Τότε οι φροντίδα των έμπειρων νεογνολόγων μπορεί να αποβεί ακόμα πιο πολύτιμη.

Καλώς ή κακώς..

οι πιθανότητες τα δίδυμα να γεννηθούν πριν τις 37 εβδ. είναι αρκετές,

εκτός κι αν κάποια γυναίκα είναι δευτερότοκη και έχει "ξαναανοίξει" η μήτρα της πιο πριν, όπου οι πιθανότητες να το πάει πιο "μακριά" την κύηση είναι περισσότερες.

Όλες πιστεύω ευχόμασταν το καλύτερο..το μακρυνότερο σενάριο.

Η εμπειρία της ΜΕΝΝ δε φαντάζει ό,τι καλύτερο για κανέναν!

Από 'κει και ύστερα, έαν τα μωρά επιλέξουν νωρίτερα δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου!

Δε μιλάμε για την προωρότητα πριν τις 30εβδ. όπου εκεί ενδεχομένως τα πράγματα "ζορίζουν" περισσότερο..

Εν πάση περιπτώση μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους,

πιθανώς πιο ελλιποβαρείς από τα τελειόμηνα (γιατί ξέρω και τελειόμηνα μονηρης κύηση που βγήκαν 2200..)

Ξέρω μωρά πρόωρα (προ των 36εβδ δηλαδή) τα οποία στην πορεία αναπτύχθηκαν και ζύγιζαν περισσότερο από τα τελειόμηνα ή αυτά που γεννήθηκαν αργότερα.

Ξέρω παιδιά που έχουν συνεχείς διακρίσεις στο σχολείο και έφεση στα μαθηματικά και άλλες παρεμφερής επιστήμες και είναι πρόωρα.

Ξέρω "προωράκια" που από 15μηνών τρώνε με πιρούνι και κουτάλι μόνα τους.

Που μασάνε από 9μηνών τροφές χωρίς να πνίγονται.

Αντράκια προωράκια που περπατάνε από 11, 12 και 13 μηνών τέλεια !

Άλλα 32εβδομάδων που λένε πάρα πολλές λέξεις για την ηλικία ακόμα και μονού παιδιού τελειόμηνου!

Επίσης ξέρω προωράκια που έχουν αρρωστήσει απειροελάχιστα..

Και κυρίως ξέρω πρόωρους ενήλικες, οι οποίοι κατά ένα περίεργο τρόπο εμφανίζουν έναν δυναμισμό, μια αποφασιστηκότητα στη ζωή και έντονο τσαγανό. Που ξέρουν να παλεύουν..ίσως γιατί πάλευαν από πολύ μικρά στη θερμοκοιτίδα ή ακόμα και στη μήτρα..

Σαφώς υπάρχουν οι κανόνες και οι εξαιρέσεις.

Ομως οποιαδήποτε "ταμπέλα" νομίζω είναι περιττή...

Εμάς προσωπικά ο παιδίατρος από 4μηνών κ έπειτα μας υπολογίζει με τις καμπύλες με βάση την ημερολογιακή ημ/νία γέννησης και όχι τη διορθωμένη.

Δεν ξέρω...

αναρρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε πάντα να αναφέρουμε στους πάντες ότι είναι πρόωρα ..όταν τα εξετάζουν..

Μήπως θα έπρεπε με αυτή τη λογική να λέμε και με ποιον τρόπο έχουν συλληφθεί και εάν έχει γίνει προεμφυτικός έλεγχος?? Μπορεί όλα αυτά να έχουν τη σημασία τους με αυτή τη λογική.

:?:-?

Δεν ξέρω..

έχω μπερδευτεί..

είναι κι η πανσέληνος..

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.

Paulo Coelho

Μπουγάκια ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!

Να σας χαιρόμαστε και να σας χαίρονται και οι γονείς σας!!

Σωστοί άντρες πια !

Μεγαλώσατε!

Τώρα θα αρχίσετε και το φλερτ..όπου να 'ναι! ;);)

Μόνο που θα έχετε υψηλές προδιαγραφές...γιατί η μαμά σς είναι πολύ όμορφη!!!!!!!!!!!! :P

Γερά και δυνατά πάντα!!!!!

Παπιοφιλιά!

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.

Paulo Coelho

Evi ελπιζω να πανε ολα καλα με την βαφτιστηρα σου!!!περαστικα της!

Φροσακι να σας ζησουν τα ανηψακια!

Καντυ ολα καλα με τα δοντια σημερα!!! αντε να παιρνεις τα πανω σου! κλεινεις κ την 30η εβδ κ εισαι σουπερ!

Ταζ περπατησατε κιολας; μπραβο σας!!! να μας φιλησεις τις ομορφιες σας!

Mash στο θεμα της προωροτητας ειμαι πολυ ευαισθητη!

Κ οπως λες κ εσυ,να τα ξεγραψουμε;

Καντυ οπως τα λες ειναι! οταν ημασταν εμεις στη μενν ειχε μωρακια απο 700γρ κ μεχρι 4 κιλα τελειομηνο!

Παπιτσα φυσικα συμφωνω με τα λογια σου! εμενα κανενας γιατρος δεν με ρωτησε εαν ειναι προωρα,περα απο την παιδιατρο στην αρχη που της δωσαμε το ιστορικο μας!!!!!!!!

13 μηνων περπατησαμε εμεις!!!

Διαφημίσεις

Εαν κ εμενα με πειραξε ετσι οπως το εγραψες κ δεν αλλαζει ο γραπτος ο λογος!!!

Καλά, γι αυτό μην πέρνες κ όρκο. Είδες δίπλα τί έγινε με την κωλοφωτιά του κώλου..... έγραψε, έσβησε, κλπο κλπο ρουθούνι δεν άνοιξε.

προωρότητα..

χμ....

άργησα να μπώ..

με έχετε ψιλοκαλύψει..

ωστόσο θα γράψω κι εγώ το κάτιτις μου.:cool:

Καταρχήν κι εγώ ενοχλήθηκα διαβάζοντάς το.

Θέλω να συμπληρώσω, ότι υπάρχουν περιπτώσεις εγκυμοσύνων,

όπου είναι προτιμότερο να είναι τα /το μωρά/ό εκτός μήτρας παρά εντός, εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι και τα έμβρυα "ζορίζονται"..

Τότε οι φροντίδα των έμπειρων νεογνολόγων μπορεί να αποβεί ακόμα πιο πολύτιμη.

Καλώς ή κακώς..

οι πιθανότητες τα δίδυμα να γεννηθούν πριν τις 37 εβδ. είναι αρκετές,

εκτός κι αν κάποια γυναίκα είναι δευτερότοκη και έχει "ξαναανοίξει" η μήτρα της πιο πριν, όπου οι πιθανότητες να το πάει πιο "μακριά" την κύηση είναι περισσότερες.

Όλες πιστεύω ευχόμασταν το καλύτερο..το μακρυνότερο σενάριο.

Η εμπειρία της ΜΕΝΝ δε φαντάζει ό,τι καλύτερο για κανέναν!

Από 'κει και ύστερα, έαν τα μωρά επιλέξουν νωρίτερα δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου!

Δε μιλάμε για την προωρότητα πριν τις 30εβδ. όπου εκεί ενδεχομένως τα πράγματα "ζορίζουν" περισσότερο..

Εν πάση περιπτώση μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους,

πιθανώς πιο ελλιποβαρείς από τα τελειόμηνα (γιατί ξέρω και τελειόμηνα μονηρης κύηση που βγήκαν 2200..)

Ξέρω μωρά πρόωρα (προ των 36εβδ δηλαδή) τα οποία στην πορεία αναπτύχθηκαν και ζύγιζαν περισσότερο από τα τελειόμηνα ή αυτά που γεννήθηκαν αργότερα.

Ξέρω παιδιά που έχουν συνεχείς διακρίσεις στο σχολείο και έφεση στα μαθηματικά και άλλες παρεμφερής επιστήμες και είναι πρόωρα.

Ξέρω "προωράκια" που από 15μηνών τρώνε με πιρούνι και κουτάλι μόνα τους.

Που μασάνε από 9μηνών τροφές χωρίς να πνίγονται.

Αντράκια προωράκια που περπατάνε από 11, 12 και 13 μηνών τέλεια !

Άλλα 32εβδομάδων που λένε πάρα πολλές λέξεις για την ηλικία ακόμα και μονού παιδιού τελειόμηνου!

Επίσης ξέρω προωράκια που έχουν αρρωστήσει απειροελάχιστα..

Και κυρίως ξέρω πρόωρους ενήλικες, οι οποίοι κατά ένα περίεργο τρόπο εμφανίζουν έναν δυναμισμό, μια αποφασιστηκότητα στη ζωή και έντονο τσαγανό. Που ξέρουν να παλεύουν..ίσως γιατί πάλευαν από πολύ μικρά στη θερμοκοιτίδα ή ακόμα και στη μήτρα..

Σαφώς υπάρχουν οι κανόνες και οι εξαιρέσεις.

Ομως οποιαδήποτε "ταμπέλα" νομίζω είναι περιττή...

Εμάς προσωπικά ο παιδίατρος από 4μηνών κ έπειτα μας υπολογίζει με τις καμπύλες με βάση την ημερολογιακή ημ/νία γέννησης και όχι τη διορθωμένη.

Δεν ξέρω...

αναρρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε πάντα να αναφέρουμε στους πάντες ότι είναι πρόωρα ..όταν τα εξετάζουν..

Μήπως θα έπρεπε με αυτή τη λογική να λέμε και με ποιον τρόπο έχουν συλληφθεί και εάν έχει γίνει προεμφυτικός έλεγχος?? Μπορεί όλα αυτά να έχουν τη σημασία τους με αυτή τη λογική.

:?:-?

Δεν ξέρω..

έχω μπερδευτεί..

είναι κι η πανσέληνος..

Σωστός ο γιούτσος. Μια από αυτές κ εγώ.

Κ παρεμπιπτώντος κορίτσια τα δικά μου, μόλις μαθαίνουν να τρώνε με κουτάλι μόνα τους κλπο κλπο....

δόντια... τώρα έβγαλε τα πλαινά από τους κάτω κοπτήρες ο μικρός (πηγαίνεμα κατευθείαν σε τραπεζίτη)....

xmX3p2.png

XKuXp2.png

Δεν θυμάμαι που έιπαμε γιια συνάντηση, αλλά έχω μάθει για δύο φαγάδικα σουπέρ στα κοψίδια: ένα στο περιστέρι κ άλλο ένα στη σάντα μπάρμπαρα!

εεε οχι...αυτο ειναι αδικο:cry::cry:θελω κι εγω!!!!

qWD1p2.png

xdgMp2.png

ΣΕΒΗ μιας και το ανεφερες....δηλαδη εγω καθε Δευτερα τι λεω??αυριο ας πουμε...''ειμαι 29 εβδομαδων η 30???''μην με πειτε χαζη!!!!

ακου τωρα και για τα δοντια.......αρχιζουν να πονανε συνηθως απο Πεμπτη...Παρασκευη-Σαββατο υπαρχει κορυφωση του πονου...οποτε λεω Δευτερα εννοειται πως παω οδοντιατρο.....απο Σαββατο βραδυ εως Κυριακη πρωι εχουν περασει και φυσικα Κυριακη βραδυ ειναι σαν να μην με πονεσαν ποτε ...οποτε δεν παω οδοντιατρο και απο μεση της εβδομαδας ξεκινανε παλι σιγα σιγα!!!!οχι πειτε μου τωρα μηπως ειναι ψυχολογικο????

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...