Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ημουν. Θα σου γράψω αργότερα. 

4 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Στον Μαστρομ… εισα ; εχω ακουσει εξαιρετικα λογια … πως σου φαινεται ;

Λοιπόν ο Μαστ*** είναι εξαιρετικός γιατρός και πάνω απ’όλα άνθρωπος. Το κέντρο είναι πολύ οργανωμένο. Ο λόγος που πάω αλλού να δοκιμάσω είναι πως δε κάναμε καμία μετατροπή στα πρωτόκολλα ή αν κάναμε κάναμε λίγα πράγματα κ στη πλειοψηφία για 4-5 κύκλους έπαιρνα τα ίδια ακριβώς φάρμακα. Οκ στο φυσικο τροποποιημένο δεν έχεις άπειρες επιλογές αλλά ήρθε η ώρα να δω αν κάποιος έχει κάτι άλλο να μου προτείνει κ να δοκιμάσω κ ένα άλλο εμβρυολογικό. Τις 2 βλαστοκύστες που μου έμειναν τις έχω εκεί σε περίπτωση που αποφασίσω να ξαναγυρίσω. 

• Μου αρέσει 1

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα.

Τις έκανα τις ενέσεις, αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες.

Ο γιατρός είχε γράψει στο χειρόγραφο:

2 amp. Celeston chronodose IM κ επανάληψη σε 24h.

Η κοπέλα του νοσοκομείου που έφτιαξε την ηλεκτρονική συνταγή βασιζόμενη στο χαρτί μου έγραψε 2 αμπούλες.

Τις πήρα από το φαρμακείο (με εκκρεμότητα λόγω των "θεμάτων" με ΕΟΠΥΥ- άλλη ιστορία αυτό) Και έκανα μια αμπούλα τη μια μέρα και σε 24h την άλλη.

Μετά μίλησα στο τηλ με μια φίλη μου που τις έκανε κι αυτή πρόσφατα κ μου είπε ότι έκανε ΔΙΠΛΗ δόση τη μια μέρα κ σε 24h άλλη μια ΔΙΠΛΗ δόση.

Από χτες είμαι σε αναμμένα κάρβουνα κ ο ντοκ απών από τα τηλέφωνα... ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡ.........

Για το παραπάνω δωράκι στο γιατρό πέραν από το φακελάκι νομίζω δε χρειάζεται, να τα κρατήσετε για τα παιδάκια σας, εκείνος έχει να βάλει βενζίνη στο κότερο μην ανησυχείς. Και τη δουλειά του θα την κάνει καλά και σεις θα είστε καλά.

Δε μιλάω για επιπλέον δώρο, μιλάω μόνο για δώρο ΟΧΙ φακελάκι. Ο γιατρός του νοσοκομείου δεν μίλησε καθόλου "περί αμοιβής του" κι απ΄ ότι έμαθα δε ζητάει, είναι ότι του δώσεις.

ΚΡΙΣΤΥ ο γιατρος σου τι σου ειπε??γιατι συνεβει αυτο???το ειχε δει νωριτερα η τωρα το ειδε???φανταζομαι οτι στην εβδομαδα που εισαι δεν θα υπαρχει προβλημα να γεννησεις απλα θα χρειαστει περισσοτερο καιρο θερμοκοιτιδα..να σκεφτεσαι θετικα ολα καλα θα πανε!!!!

Ο γιατρός μου (ο ιδιώτης) δεν μου είπε τίποτα.

Μόνο να κάνω τις κορτιζόνες κ να με ξαναδεί σε 15 μέρες.

Μόνο σ΄ αυτόν τον υπέρηχο υπήρξε το θέμα κ έχω ξανακάνει ντόπλερ.

Στα νοσοκομεία το σπουδαιολόγησαν κ άρχισαν να με "ζώνουν τα φίδια".

Ψύχραιμοι βέβαια, μου είπαν μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε, τα μωρά σου δεν κινδυνεύουν αν βγουν τώρα, απλά πρέπει να είμαστε λιγάκι alert για να μην αρχίσει να "ζορίζεται η μικρή" γιατί τότε είναι καλύτερα έξω παρά μέσα.

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα.

Τις έκανα τις ενέσεις, αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες.

Ο γιατρός είχε γράψει στο χειρόγραφο:

2 amp. Celeston chronodose IM κ επανάληψη σε 24h.

Η κοπέλα του νοσοκομείου που έφτιαξε την ηλεκτρονική συνταγή βασιζόμενη στο χαρτί μου έγραψε 2 αμπούλες.

Τις πήρα από το φαρμακείο (με εκκρεμότητα λόγω των "θεμάτων" με ΕΟΠΥΥ- άλλη ιστορία αυτό) Και έκανα μια αμπούλα τη μια μέρα και σε 24h την άλλη.

Μετά μίλησα στο τηλ με μια φίλη μου που τις έκανε κι αυτή πρόσφατα κ μου είπε ότι έκανε ΔΙΠΛΗ δόση τη μια μέρα κ σε 24h άλλη μια ΔΙΠΛΗ δόση.

Από χτες είμαι σε αναμμένα κάρβουνα κ ο ντοκ απών από τα τηλέφωνα... ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡ.........

Δε μιλάω για επιπλέον δώρο, μιλάω μόνο για δώρο ΟΧΙ φακελάκι. Ο γιατρός του νοσοκομείου δεν μίλησε καθόλου "περί αμοιβής του" κι απ΄ ότι έμαθα δε ζητάει, είναι ότι του δώσεις.

Ο γιατρός μου (ο ιδιώτης) δεν μου είπε τίποτα.

Μόνο να κάνω τις κορτιζόνες κ να με ξαναδεί σε 15 μέρες.

Μόνο σ΄ αυτόν τον υπέρηχο υπήρξε το θέμα κ έχω ξανακάνει ντόπλερ.

Στα νοσοκομεία το σπουδαιολόγησαν κ άρχισαν να με "ζώνουν τα φίδια".

Ψύχραιμοι βέβαια, μου είπαν μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε, τα μωρά σου δεν κινδυνεύουν αν βγουν τώρα, απλά πρέπει να είμαστε λιγάκι alert για να μην αρχίσει να "ζορίζεται η μικρή" γιατί τότε είναι καλύτερα έξω παρά μέσα.

χωρις να θελω να σε αγχωσω περισσοτερο νομιζω πως ο γιατρος εννοουσε 2 αμπουλες και μετα απο 24 ωρες αλλες 2 (τουλαχιστον εγω αν εκτελουσα την συνταγη αυτο θα καταλαβαινα)αλλα καλυτερα θα ειναι να μιλησεις με τον ιδιο!!

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Κάθομαι με τον αντρούλη μου και απολαμβάνουμε τον καφέ μας και το ιντερνέτ μας χωρίς τα αγόρια μου να τσιρίζουν και να αρπάζουν τις κούπες και τα πληκτρολόγια. Περίεργη η ησυχία, σε λιγάκι θα βάλω να κάνω τα σουτζουκάκια μου και μετά θα πάμε να τους παρουμε πίσω. Ο άντρας μου πήρε κι έναν υπνάκο, εγώ προτίμησα να τελειώσω το βιβλίο που διάβαζα.

Καλημέρα!!

Μας και του χρονου να ειστε καλά να το στολισετε ολο!!! και να μη λετε και ολο 'μη'!:tongue:

Ξενυχτισσα κ εσυ ε? Ποσο σε καταλαβαινω! Ομως σ αυτο που περιγραφεις με το γαλα δεν καταλαβα, δε θελεις να δινεις γαλα το βραδυ??

Έχουμε μαζευτεί όλες οι ξενύχτισσες εδώ μου φαίνεται.

Είναι μεγάλοι οι δικοί μου για να πίνουν γάλα στη μέση της νύχτας. Το γάλα που τους δίνω είναι το πρωινό τους, αυτό που τα νορμάλ παιδιά πίνουν στις 7 και στις 8, όχι σαν τα δικά μου τα ανώμαλα! Αυτό εννοώ, μετά σηκώνονται και πεινάνε πάλι και με το δίκιο τους, δεν αντέχουν μέχρι τις 10 για το φρούτο. Προσπαθώ να τους ξεγελάσω με νερό και μου πετάνε το ποτηράκι στα μούτρα αξημέρωτα, ξέρουν πολυ καλά τι θέλουν...

αληθεια εσεις που δινεται εβαπορε γαλα σας το επιτρεψει ο παιδιατρος???

σημερα εφτιαξα παστιτσιο και τωρα ψηνεται!!!

ΜΑΣ τι καλα που εχεις και τους γονεις σου κοντα και γλιτωνεις κανενα μαγειρεμα..αφηνεις και τα παιδια για να ξεκουραστεις λιγο!!!

ΤΖΕΜΙΝΙ κι εσυ γλιτωσες το σημερινο μαγειρεμα!!!καλα να περασετε!!!

Εμάς ο παιδιατρος μας είπε να δίνουμε εβαπορέ, γιατί είναι και καλά εμπλουτισμένο -και γιατί ο ίδιος το θεωρεί πιο ελεγμένο από το φρέσκο γάλα. Εμάς μας συμφέρει προς το παρόν γιατί εκμεταλλευόμαστε τις προσφορές και το παίρνουμε κούτες κούτες, αλλά πιστεύω στο χρόνο να το γυρίσουμε κι εμείς στο φρέσκο.

Όσο για τους γονείς μου, μη νομίζεις, τρίτη φορά είναι που τους αφήνουμε τα παιδιά για λίγες ώρες, μέχρι τώρα δεν το είχαμε ξαναδοκιμάσει. Το μαγείρεμα το μεσημεριανό το γλιτώνω κάθε δεύτερη ή τρίτη Κυριακή, αυτό είναι αληθεια, αλλά πάλι κάτι πρέπει να φτιάξω για να έχουμε αύριο. Βέβαια, το μαγείρεμα το γλιτώνω και τις μέρες που αναλαμβάνει ο άντρας μου, αλλά τώρα πια μαγειρεύει λιγότερο από παλιά.

Σας φιλώ όλες κι ελπίζω να περνάτε ευχάριστα την Κυριακή με τα ζουζούνια σας.

eNortjKzUjI0tzAxN1OyBlwwFb4C3g,,26.png

Καλησπέρα και απο εμάς....

Σάλος βλέπω με το γάλα. Και εμείς νουλάκ πίνουμε της νουνού αλλά το εβαπορέ. Είναι νόστιμο και το πίνουν σχετικά ευχάριστα και η παιδίατρος δεν έχει αντιρρήσεις, το θεωρεί αρκετά θρεπτικό.

Διάβασα για στολισμούς! Και εμείς στολίσαμε δέντρο. Στην αρχή ο μεγάλος το έδειχνε και φώναζε "να, να" το έδειχνε, σου λέει τί περίεργο πράγμα είναι αυτό; Μετά του όρμησε. Ο μικρός δεν το πλησίασε ακόμα. Μόνο μια μέρα άρπαξε ο μεγάλος μια μπάλα και παίζανε μαζί και την κλωτσούσανε και φώναζαν "γκόλ"!!!!

Ξεκίνησε το κρύο ξεκινήσαμε και με τις αρρώστιες. Κάνουν και οι δύο ευκοίλια απο χθές (ευτυχώς όχι πολύ συχνά) και σήμερα εμετό. Ο μικρός έκανε και το βράδυ εμετό, τα ξημερώματα και αφού τον καθάρισα και έπλυνα τα πάντα δεν ήθελε να ξανακοιμηθεί. Την βγάλαμε κουκουρίκου απο τις 4 μέχρι το πρωί. Σήμερα έβαλα τρία πλυντήρια απο το πρωί. Να είναι καλά αυτός που εφηύρε το στεγνωτήριο και η αδερφή μου με τον γαμπρό μου που μου το έκαναν δώρο.

Κατά τα άλλα ησυχία...

Κουλουράκια και μελομακάρονα διαβάζω... Μιαμ... Δεν ξέρω αν θα καταφέρω φέτος να φτιάξω τίποτα αν και μου αρέσει να τα φτιάχνω σχεδόν όσο μου αρέσει και να τα τρώω! ;)

Κρίστι όπως το διάβασα και εγώ κατάλαβα δύο αμπούλες την μια φορά και δύο την άλλη. Καλά ο φαρμακοποιός δεν την είδε την συνταγή;

Με την ευκαιρία... Νομίζω οτι βγάζουν κυνόδοντες, βγαίνουν σε τέτοια ηλικία; Είναι δυνατόν οι ευκοίλιες και οι εμετοί να είναι απο τα δόντια; Τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν πολύ φαγανοί αλλά είναι ορεξάτοι και δεν έχουν πυρετό...

ixhPp3.png

χωρις να θελω να σε αγχωσω περισσοτερο νομιζω πως ο γιατρος εννοουσε 2 αμπουλες και μετα απο 24 ωρες αλλες 2 (τουλαχιστον εγω αν εκτελουσα την συνταγη αυτο θα καταλαβαινα)αλλα καλυτερα θα ειναι να μιλησεις με τον ιδιο!!

Και ναι, τελικά έπρεπε να κάνω διπλή δόση και μετά 24h άλλη μια διπλή.

Ο γιατρός μου έδωσε το χαρτάκι και μου είχε πει "θα πας στο ΙΑΣΩ, ξέρουν αυτοί, αυτές οι ενέσεις είναι νοσοκομειακές μπλα μπλα" κ δεν έδωσε επεξηγήσεις.

Εγώ πήρα πρωτοβουλία κ τις ζήτησα από το φαρμακείο... κυκλοφορούν κανονικά... κι αφού η μαμά μου βάζει ενέσεις, στην πολυκατοικία έχουμε μια φίλη γιατρίνα που βάζει ενέσεις, τόσο κόσμο γενικά, γιατί να τρέχω στο ΙΑΣΩ δηλ που κάποια άλλη φορά μόνο για να μου τη "χτυπήσουν" μου ζήτησαν 10 ευρώ???

Με τα πολλά, κ αφού είχα βρει το εφημερεύον της γειτονιάς μας κ τσεκάρισα ότι τις έχει, κατάφερα κ τον βρήκα το γιατρό κ μου είπε: "ε τώρα όπως τάκανες... κάνε άλλη μια σήμερα και μια αύριο". Αν τον είχα μπροστά μου θα τον έφτυνα...

Οι μικρές σήμερα σαν λιγάκι "κοιμισμένες"... Ευτυχώς πριν από λίγο άκουσα που κουνήθηκε η "μικρή" γιατί κόντευε να μου στρίψει...

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

CRISTY κοιταξα τα χαρτια μου εγω που ειχα παρομοιο θεμα αλλα πιο σοβαρο στην 30εβδ τα μωρα ήταν 1273 ο μικρος και 1491 ο μεγαλος,στις 32εβδ ηταν 1317 και 1719 αντοιστοιχα.Με ένα λιγοτερο αγγειο ο μικρος στο λωρο και με θεμα υποκλοπης με κοινό πλακουντα.Τελικα ο μικρος δεν επαιρνε βαρος μετα και μου είπαν καλυτερα εξω για να μπει θερμοκοιτιδα παρα μεσα.Γεννησα την 1η μερα που μπηκα στον 9ο (προσπαθησα γενικα να είμαι στο κρεβατι) και γεννηθηκε 1350 γραμμαρια με 38 μερες μεν.Αλλα το αστερακι μου ειναι καλα και ταρζαν!!Εκτος απο την γυναικολογος μου με έβλεπε και ειδικος υπερυχογραφος στην Αθηνα,οπου τελικα αυτος αποφασισε το τι πρεπει να γινει.

ΚΡΙΣΤΙ η αληθεια ειναι πως ο γιατρος καλα το ειχε γραψει γιατι ετσι οπως μας εγραψες την συνταγη του αυτο εννοουσε αλλα προφανως εκανε λαθος η κοπελα που σου εφτιαξε την ηλεκτρονικη συνταγη!!!και φυσικα κυκλοφορουν στα φαρμακεια!!!

το εβαπορε ειναι πιο θρεπτικο:shock::shock::shock:σε τι?????????

κι εγω με εβαπορε μεγαλωσα βεβαια τοτε δεν νομιζω πως υπηρχε κι αλλη επιλογη αλλα τωρα που στην σχολη εκανα ενα ολοκληρο κεφαλαιο για το γαλα απορω πως κυκλοφορει ακομα:rolleyes::rolleyes:

qWD1p2.png

xdgMp2.png

καντυ εμενα η γιατρος μου συστησε το εβαπορε (ουτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο).Ο ενας δεν επινε τη σκονη με τιποτα και τελικα στο χρονο εδωσα απο μονη μου φρεσκο(ημουν εντελως απελπισμενη),αλλα η παιδιατρος ειπε να δοκιμασω πρωτα το εβαπορε που ειναι εμπλουτισμενο και αν παλι δεν πιει τοτε να παω σε φρεσκο.

Γιατι?

επισης για το καροτσι τι ακριβως ρωτουσες?δεν θυμαμαι.

Το tfk εχω και εγω αλλα ειχα ζοριστει πολυ να το βρω στην Ελλαδα,τελικα το ειχε μια αποθηκη στην Μεταμορφωση αλλα το παλιο μοντελο.Ομως για καλη μου τυχη μια φιλη γυριζε απο Γερμανια και μου το εφερε(και πηρα πιο φθηνα το καινουργιο μοντελο;))

Ειμαι πολυ ευχαριστημενη,στην αρχη ηταν λιγο ζορι να το βαζω στο αυτοκινητο αλλα τωρα το εχω συνηθισει και δεν μου φαινεται.

Το καλοκαιρι που ειχα ενα κικο για την παραλια καταλαβα ακριβως γιατι ειναι τοσο ακριβο!!μιλαμε το κικο να μην τσουλαει με τιποτα!!

τελικα ο μεγαλος εφτασε 37,7 και του εδωσα αντιπυρετικο.Το ρουφηχτηρι παραμασχαλα ολη μερα και το παιδι να μην μπορει να παρει ανασα.:|

ευχομαι η νυχτα σημερα να ειναι καλυτερη.

και ποια το ειπε δεν θυμαμαι αλλα σχολιαζω επισης :να ναι καλα το στεγνωτηριο σημερα, με τετοιο καιρο.Το στεγνωτηριο της απεναντι:tongue:Η νονα μας πηρε σουπερ στεγνωτηριο και οποτε βρεχει στελνω απεναντι τα ρουχα των μωρων!!!Καλο????

ενταξει μιλαμε για τρελη κωλοφαρδυα!!!

κατα τα αλλα μυαλο δεν εχω καθολου,θελω να κανω βιδωτο βιβλιο ευχων σε μια φιλη και ξεχασα να παραγγειλω βιδες!!

τι αλλο?δεν θυμαμαι...

ασχετο:σας εχω πει οτι πηρα αποφαση να κανω τατουαζ?ω!ναι...θα ειμαι πρωχο-μαμα.Αλλα φοβαμαι οτι θα πονεσω.Με το νεο ετος μαλλον.

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Α! θυμηθηκα..

σημερα πανω απο το σπιτι μας πετουσε ενα ολοκληρο κοπαδι φλαμινγκο!!!!!!!!!!!!!!!!

ή εχασαν το δρομο τους ή εψαχναν μερος να ξεκουραστουν.

να βρεχει ,εγω εξω με την παντοφλα και την φωτογραφικη να προσπαθω να ζουμαρω και τα μωρα μεσα να λυσανε για να βγουν!!

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Διαφημίσεις

ΝΑΚΙ ειχα ρωτησει γενικοτερα για καροτσια γιατι οσο και να τα βλεπω δεν μπορω να αποφασησω για καποιο...και καποια κοριτσια απο εδω μου ειπαν πως οι περισσοτερες εχετε το συγκεκριμενο αφου λοιπον μου λετε πως ειναι καλο και ειστε ευχαριστημενες οσες το εχετε παρει ψαχνω κι εγω να το βρω!!!οποια το πουλαει θα με ενδιεφερε!!!

στεγνωτηριο εχω κι εγω πραγματι ειναι σωτηριο!!!!

για το γαλα τωρα.....βρηκα ενα αρθρο στο ιντερνετ σας το βαζω να το διαβασετε αρκετα πιο αναλυτικα τα διδαχτηκαμε και στην σχολη αλλα και εδω μια χαρα τα λεει:

Παππάς, Χρ. Π.

clear.gif

γάλα

Πολύτιμο αλλά το καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

1abc28a.jpg

clear.gif

Το γάλα, η πολύτιμη αυτή τροφή της φύσης, εφοδιάζει τον οργανισμό των ανθρώπων και των ζώων με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, περισσότερο μάλιστα από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Για τον λόγο αυτόν το γάλα θεωρείται η πιο πλούσια τροφή της φύσης.

Αν εξαιρέσουμε έναν μικρό αριθμό ατόμων τα οποία εκδηλώνουν αλλεργικά συμπτώματα ή ευαισθησία στην κατανάλωση του γάλακτος, ιδιαίτερα του αγελαδινού, το γάλα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του καθημερινού διαιτολογίου μας, ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Αποτελεί τη βασική πηγή εφοδιασμού του ανθρώπου με πολλά ουσιώδη συστατικά όπως είναι το ασβέστιο, ο φωσφόρος, η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β2κ.ά. Εφοδιάζει επίσης τον οργανισμό μας με πολύτιμες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με πολλά βασικά αμινοξέα. Συμβάλλει, αλλά σε μικρότερο βαθμό, στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε βιταμίνες Α και Β1.

Επειδή όμως κατά τη διαδικασία της παραγωγής, της μεταφοράς και της συντήρησης του γάλακτος εισβάλλουν σε αυτό διάφοροι μικροοργανισμοί, πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να είναι παθογόνοι για τον άνθρωπο, το νωπό γάλα, προτού δοθεί στην κατανάλωση, πρέπει να υποστεί θερμική επεξεργασία για να καταστεί ακίνδυνο στους καταναλωτές.

Δύο είναι οι βασικές θερμικές επεξεργασίες στις οποίες υποβάλλεται το γάλα: η παστερίωση και η αποστείρωση.

Με την παστερίωση καταστρέφεται το σύνολο των παθογόνων και η συντριπτική πλειονότητα των λοιπών, μη παθογόνων, μικροοργανισμών. Οι λίγοι που επιζούν μετά την παστερίωση είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο και δεν αναπτύσσονται στη θερμοκρασία του ψυγείου, όπου συντηρείται το παστεριωμένο γάλα.

Αντίθετα, με την αποστείρωση καταστρέφεται το σύνολο των παθογόνων και μη μικροοργανισμών καθώς επίσης και το σύνολο των σπορίων τους. Αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής των μικροοργανισμών είναι το αποστειρωμένο γάλα να διατηρείται, εκτός ψυγείου, ώς και έξι μήνες χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος από την κατανάλωσή του.

Οι θερμικές επεξεργασίες όμως επιφέρουν αλλοιώσεις στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και μείωση της θρεπτικής αξίας τους, ανάλογα βεβαίως και με τον βαθμό της έντασής τους.

Γενικά μπορεί να λεχθεί ότι η παστερίωση του γάλακτος αποτελεί μετρίου βαθμού θερμική επεξεργασία, χωρίς να μειώνει τη θρεπτική αξία του ή να υποβαθμίζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Αντίθετα, η αποστείρωση του γάλακτος σε υπερυψηλές θερμοκρασίες (135-150ΨC), όπως συμβαίνει με την παρασκευή του γάλακτος μακράς διαρκείας (long life γάλα ή UHT γάλα), επιφέρει σημαντική υποβάθμιση της θρεπτικής αξίας του και σημαντική απώλεια των πιο ευαίσθητων θρεπτικών συστατικών του, όπως είναι το φολικό οξύ, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), η βιταμίνη Β12, η θειαμίνη και άλλα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εξάλλου η μεγάλη διάρκεια ζωής του αποστειρωμένου γάλακτος οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της θρεπτικής αξίας του, γιατί συστατικά του όπως οι βιταμίνες Β6 και Α και σε μικρότερο βαθμό η βιταμίνη Β12καταστρέφονται κατά τη μακρόχρονη διατήρησή του. Η αποστείρωση επιφέρει επίσης αλλαγές στο τυπικό, ευχάριστο άρωμα του γάλακτος προσδίδοντας σε αυτό χαρακτηριστικά «ψημένης» μυρωδιάς.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εβαπορέ γάλα, λόγω της δραστικής θερμικής επεξεργασίας στην οποία υποβάλλεται κατά την παρασκευή του, έχει μικρότερη θρεπτική αξία από το γάλα διαρκείας (UHT γάλα) και ακόμη μικρότερη από το παστεριωμένο γάλα. Και τούτο διότι κατά την παρασκευή του καταστρέφεται η λυσίνη, ένα πολύτιμο για τον άνθρωπο αμινοξύ.

Λόγω της μεγαλύτερης θρεπτικής αξίας του το παστεριωμένο γάλα έχει την πρώτη προτίμηση των ευρωπαίων καταναλωτών, το δε εβαπορέ την τελευταία ή δεν προτιμάται καθόλου.

Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους οι Ελληνες έχουν τη μικρότερη κατανάλωση υγρού γάλακτος και τη μεγαλύτερη κατανάλωση συμπυκνωμένου γάλακτος, κυρίως εβαπορέ. Το 1994 η μέση ανά κεφαλήν κατανάλωση υγρού γάλακτος στην Ελλάδα ανήλθε σε 60 κιλά, του δε συμπυκνωμένου γάλακτος σε 13,5 κιλά.

Οσον αφορά τα μερίδια κατανάλωσης που κατείχαν στην ελληνική αγορά τα τρία είδη υγρού γάλακτος το 1994 ήταν: παστεριωμένο γάλα 57,2%, εβαπορέ γάλα 38,6% και γάλα μακράς διαρκείας 4,2%.

Παρά την παρατηρούμενη, τα τελευταία χρόνια, βραδεία υποχώρηση του εβαπορέ γάλακτος στην ελληνική αγορά προς όφελος του παστεριωμένου, τα επίπεδα της κατανάλωσής του παραμένουν ακόμη υψηλά, τα υψηλότερα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Το στρεβλό αυτό μοντέλο κατανάλωσης του γάλακτος στην Ελλάδα έχει την εξήγησή του. Παλαιότερα το παστεριωμένο γάλα έλειπε από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Ελειπαν όμως και τα οικιακά ψυγεία. Ετσι οι καταναλωτές ήταν αναγκασμένοι να στρέφονται στα συμπυκνωμένα γάλατα, κυρίως στο εβαπορέ, τα οποία δεν χρειάζονταν ψυγείο για τη συντήρησή τους.

Σήμερα, παρ' ότι η ποιότητα του ελληνικού γάλακτος, ιδιαίτερα του αγελαδινού, βελτιώθηκε θεαματικά autoeditadmin χωρίς να υπολείπεται του γάλακτος των προηγμένων χωρών autoeditadmin και παρ' ότι το παστεριωμένο ελληνικό γάλα βρίσκεται σχεδόν παντού, τα δε ψυγεία υπάρχουν σε όλα τα νοικοκυριά, οι έλληνες καταναλωτές εμμένουν, ακόμη σε μεγάλο ποσοστό, στο εβαπορέ γάλα παρά την υποβαθμισμένη θρεπτική αξία του.

Χρειάζεται λοιπόν συστηματική ενημέρωση του έλληνα καταναλωτή για να στραφεί προς το φρέσκο, παστεριωμένο γάλα, το πιο καλό γάλα από όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά. Η στροφή αυτή θα είναι και για το καλό του καταναλωτή αλλά και για το συμφέρον του έλληνα κτηνοτρόφου.

Ο δρ Χρ. Π. Παππάς είναι τακτικός ερευνητής Α', διευθυντής του Ινστιτούτου Γάλακτος, ΕΘΙΑΓΕ, Ιωάννινα.

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Καλημέρα κορίτσια!!!!

Κρίστυ σε έφτιαξαν το Σαββατοκύριακο έτσι; Να είδες παρόμοια περίπτωση και η mpougos και πήγαν όλα καλά! Όσο για τις ενέσεις θα τις επαναλάβεις πάλι πολύ σύντομα και θα είναι οκ.

Για τα γάλατα και γω υπέρ του φρέσκου είμαι, όπως τα λέει και ο ντοκ στο άρθρο χάνεις θρεπτικές ουσίες με γάλα εβαπορέ και μακράς. Τα υπόλοιπα που προσθέτουν μέσα και περηφανεύονται θα πρέπει να τα λαμβάνουμε από ποικιλία τροφών.

naki82 τι τέλεια που θα ήταν τα φλαμίνγκο!! άμα βγει καμιά φωτό ανέβασε την!!

Περαστικά στον μικρό σου αλλά αντιπυρετικό γιατί έδωσες με 37,7; έτσι σας έχει πει η παιδίατρος σας; Εμάς μας έχουν πει στο 38,3 να δίνουμε γιατί ο οργανισμός με τον πυρετό μάχεται και είναι καλό να το αφήνουμε μέχρι ένα σημείο "για να σκοτώσει τον ιό".

tatoooo; να εγώ μαζί σου!! έχεις σκεφτεί κάτι;

Φιλάκια σε όλες δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά τώρα ελπίζω να τα πούμε και αργότερα.

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

καλημερα σε ολες!!!και καλη εβδομαδα :D:D

εμεις κλεισμενοιι μεσα αφου εδω και 2 μερες βρεχει...σημερα σταματησε η βροχη και μορει να παμε καμια μικρη βολτα ετσι για να παρουν λιγο αερα!!!

κατα ατα αλλα ησυχια ...την τεταρτη εχω ραντεβου να παω να κανω τα μαλλια μου και μου φαινεται περιεργο που θαμαι 3 ωρες χωρις τα μικρα!!!:D

zPebKet.jpgW5KDp2.png

καλημέρα και καλή εβδομαδα!!!!!

Κρυοοοοοο!!! μπρρρ!!! Εβγαλε και ηλιο μετα απο 2 μερες και κανει παγωνιά...

κριστι κ εγω 2 διπλες ειχα κανει...κανε τωρα οπως σου ειπε τις αλλες και ολα καλά! Θα εχει κ εσυ την επιτυχια της mpougos!

καντυ ναι γλιτωνω το μαγειρεμα καποιες φορες, δεν μπορω να πω! ΑΝ και μου αρεσει να μαγειρευω...χρονο δεν εχω:cry:

σημαντικες και οι πληροφοριες για το γαλα!;)

ανθη ειναι καλυτερα οι δικοι σου?? περαστικά σας!

γκολ με τα στολιδια,ε? μα καθολου φαντασια αυτα τα αγορια πια!! χαχαχα

το στεγνωτηριο ειναι σουπερ συσκευη, την οποια τωρα με τα παιδια εκτιμησα πολύ!:P

μας αφου θελουν γαλα δε νομιζω να μπορεις να κανεις και κατι...ουφ ζορια και αυτα...

κ εγω μαζι σου, και τα φτιαχνω, και τα τρωω!!

νακι περαστικά σας..

tatoo? go for it!!;) δεν ποναει ειδικα σε σημειο που δεν ακουμπαει αμεσα στο κοκαλο. Μουδιαζεις κ εισαι οκ. Αλλά να ξερεις οταν θα κανεις ενα...θα κανεις και δευτερο μετα!! Τι λες να κανεις?

λαβ θα κανεις τα μαλλια σου τι ωραια!! κ εγω θελω βαφη αλλά να δω πότε!

SV6vp3.png

LWoFp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

CRISTY κοιταξα τα χαρτια μου εγω που ειχα παρομοιο θεμα αλλα πιο σοβαρο στην 30εβδ τα μωρα ήταν 1273 ο μικρος και 1491 ο μεγαλος,στις 32εβδ ηταν 1317 και 1719 αντοιστοιχα.Με ένα λιγοτερο αγγειο ο μικρος στο λωρο και με θεμα υποκλοπης με κοινό πλακουντα.Τελικα ο μικρος δεν επαιρνε βαρος μετα και μου είπαν καλυτερα εξω για να μπει θερμοκοιτιδα παρα μεσα.Γεννησα την 1η μερα που μπηκα στον 9ο (προσπαθησα γενικα να είμαι στο κρεβατι) και γεννηθηκε 1350 γραμμαρια με 38 μερες μεν.Αλλα το αστερακι μου ειναι καλα και ταρζαν!!Εκτος απο την γυναικολογος μου με έβλεπε και ειδικος υπερυχογραφος στην Αθηνα,οπου τελικα αυτος αποφασισε το τι πρεπει να γινει.

Φοβερό!!!

Είχες μονοχοριονικά δίδυμα κ τα έφτασες 36+.

Ηρωίδα είσαι!

Εμένα χτες με έπιασε κρίση πανικού:

-Με την κορτιζόνη αν κάνω τίποτα έτσι όπως την παίρνω. Οι πιο πολλές παίρνουν 2πλή δόση ανά 24 ώρες ή μονή ανά 12. Εγώ κατέληξα μονή ανά 24.

Στην ηλ/κή συνταγή έγινε η "πατάτα".

γράφει: 2 ΕΝΕΣΗ ΔΙΑΛ ΦΙΑΛΗ χ 1 φορά την ημέρα χ 2 ημέρες

κ στο τέλος: ΠΟΣΟΤ. 2

Πιστεύω πως ο Φαρμακοποιός έπρεπε να το προσέξει (ή εγώ, αλλά εμένα το μυαλό μου ήταν "αλλού")

-Με τα "πετρώματα" στην κοιλιά που έχουν γίνει σχεδόν συνεχόμενα

-Με τη φαγούρα στην κοιλιά-όσο κ να παστώνομαι κρέμες η φαγούρα εκεί

-Με το στομάχι μου. Χτες κατά τις 4 (κ ενώ πριν δεν μπορούσα να βολευτώ γιατί από δω γύρναγα - πετρώματα, από κει-πάλι πετρώματα) άρχισε η τρελή καούρα στον οισοφάγο κ συνηδειτοποίησα ότι έχω ξεχάσει το χάπι για το στομάχι 3 μέρες. Τελικά στις 7 "ξεφόρτωσα" μισό λίτρο σάλια κ τα απομεινάρια μισής φρυγανιάς.

-Άρχισα να σκέφτομαι τι θα γίνει αν μεθαύριο που πάω πάλι για ντόπλερ μου κάνουν εισαγωγή. Οι γονείς μου έφυγαν για Κρήτη να μαζέψουν ελιές. Τα πεθερικά επίσης είναι Κρήτη. Ο άντρας μου την Τετάρτη έχει προγραμματισμένη εκπαίδευση στην Κύπρο (οκ, στην ανάγκη δεν πάει).

Ποιος θα νοιαστεί το παιδί μου το άλλο???

Μάλλον θα "αγκαρέψω" την αδερφή μου - με δυο μωρά 2 ετών κ 6 μηνών ή την από κάτω μας με επίσης 2 παιδιά κ άντρα ναυτικό που αυτή την περίοδο λείπει.

-Αν γεννήσω πρόωρα μάλλον θα χρειαστώ θήλαστρο κ αποστειρώσεις σε δοχεία για νάχω να πηγαίνω στα μωράκια μου γάλα οκ?

Ο άντρας μου έχει αγχωθεί με το τι ενδοεπικοινωνία να παραγγείλει, να έχει κ βιντεοκάμερες κλπ για να μπορώ να τα "βολεύω" με 3 παιδιά στο σπίτι όταν θα λείπει.

Μου φαίνεται ότι είναι "τελείως αλλού" ή όχι???

Σόρυ για το "πρήξιμο" πρωί πρωί...

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...