Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Πήγα στη συνάντηση της la leche, μου φαίνεται θα τα καταφέρω με το θηλασμό. Το μόνο που με προβληματίζει, είναι αν θα μπορώ να έχω την "αίσθηση ελευθερίας" που έχεις όταν θηλάζεις ένα μωρό. Με την κόρη μου πχ όταν ήταν μωρό, πήγαινα παντού, χρειαζόταν να κουβαλάω ελάχιστα πράγματα (2 pampers-1 μικρό πακέτο μωρομάντηλα -1 μικρό σελτεδάκι στην τσάντα μου) κι αν πείναγε το μωρό, έτσι κρεμασμένο από πάνω μου, έβγαζα βυζί και... συνέχιζα τη βόλτα μου κανονικά θηλάζοντας...

Τώρα με τα δύο???

Μια μαμά που ήταν εκεί και τώρα τα διδυμάκια της είναι 4 ετών, με διαβεβαίωσε ότι και με τα δύο γίνεται, απλά ίσως μου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να "πιάσω ρυθμό".

Αλλά φαντάζομαι το να γλιτώνεις διπλά συμπράγαλα ταΐσματος στην βόλτα είναι διπλό κέρδος.

Μήπως καμιά σας έχει και δεν χρειάζεται το μαξιλάρι θηλασμού διδύμων και το πουλάει?

(Αυτό το τεράστιο το τετράγωνο που φαίνεται και στα βιντεάκια του youtube)???

καλημερα!!!

συνεγγυουλα καλωσηρθες!!!!!το ποσο θα ηθελα να μιλησω κι εγω με μια συμβουλο θηλασμου δεν το φανταζεστε!!αλλα εδω που να την βρω????:rolleyes::rolleyes:

λετε να βοηθουσε καποιος κορσες η ζωνη εγκυμοσυνης???εχει χρησιμοποιησει καμια??

1)Γιατί που μένεις???

Μπορείς να μπεις στο site της la leche league : www.lllgreece.org

Έχει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και λίστα με όλες τις συμβούλους θηλασμού. Ίσως ανακαλύψεις ότι υπάρχει κάποια κοντά σου.

2)Από τότε που πήρα λαστεξάκι εγκυμοσύνης ανακουφίστηκα τρελά.

Πήρα της carriwell το λευκό χωρίς ραφές και ένα φανελάκι, επίσης carriwell που είναι ταυτόχρονα φανέλα & παρέχει στήριξη σε στήθος και κοιλιά. Τα παρήγγειλα τη μια μέρα στο www.mariaevita.gr και την άλλη μέρα το πρωί ήρθανε!!!

Στα χτυπήματα κι εμείς τσοκ απεζύλ , μεγάλη τζίνι!

Τα οποία παρεπιπτόντως είναι ουκ ολίγα, διότι όλη μέρα κώλο δεν βάζουν κάτω

και δεν έχω καλύψει και το τραπεζάκι του σαλονιού, το οποίο είναι ότι πρέπει για να κρατιόμαστε και να πηγαίνουμε γύρω γύρω...

Εμείς στην κόρη μου είχαμε εφαρμόσει το τύλιγμα με κουβέρτα:

Η κουβέρτα από πάνω, να καλύπτει και τα πόδια και σε κάθε γωνία γυρίζαμε την κουβέρτα από μέσα, ώστε να την "πατάει" το τραπέζι.

Με τον τρόπο αυτό και οι γωνίες ήταν καλυμένες και κουβέρτα δεν περίσσευε (έμπαινε κάτω από το τραπέζι).

Πάντως είναι τα άτιμα τα μικρά...

Εμείς μέχρι τώρα (και θεωρητικά έχουμε "ήσυχη" ζουζούνα) έχουμε βάλει 2 φορές ράμματα στο κεφάλι και έχουμε ένα μαυρισμένο δόντι (αυτό το δόντι μετά από πτώση "κρεμόταν" πως ξαναμπήκε στη θέση του... περίεργο πράγμα!!!)

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

νουνου οχι δεν με εχει αναλαβει η φιλη μου γιατι ενω σαν γιατρο της εχω απολυτη εμπιστοσυνη το νοσοκομειο ειναι χαλια οποτε με διδυμα δεν θα το διακυνδυνευα πηγαινω ομως και κανω υπερυχους και την συμβουλευομαι για ολα σχεδον!!!μου ειπε να παρω η κορσε η ζωνη...θα πρεπει να ρωτησω και τον γιατρο μου λες???:rolleyes::rolleyes:ποιο ειχες παρει??

qWD1p2.png

xdgMp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Πήγα στη συνάντηση της la leche, μου φαίνεται θα τα καταφέρω με το θηλασμό. Το μόνο που με προβληματίζει, είναι αν θα μπορώ να έχω την "αίσθηση ελευθερίας" που έχεις όταν θηλάζεις ένα μωρό. Με την κόρη μου πχ όταν ήταν μωρό, πήγαινα παντού, χρειαζόταν να κουβαλάω ελάχιστα πράγματα (2 pampers-1 μικρό πακέτο μωρομάντηλα -1 μικρό σελτεδάκι στην τσάντα μου) κι αν πείναγε το μωρό, έτσι κρεμασμένο από πάνω μου, έβγαζα βυζί και... συνέχιζα τη βόλτα μου κανονικά θηλάζοντας...

Τώρα με τα δύο???

Μια μαμά που ήταν εκεί και τώρα τα διδυμάκια της είναι 4 ετών, με διαβεβαίωσε ότι και με τα δύο γίνεται, απλά ίσως μου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να "πιάσω ρυθμό".

Αλλά φαντάζομαι το να γλιτώνεις διπλά συμπράγαλα ταΐσματος στην βόλτα είναι διπλό κέρδος.

Μήπως καμιά σας έχει και δεν χρειάζεται το μαξιλάρι θηλασμού διδύμων και το πουλάει?

(Αυτό το τεράστιο το τετράγωνο που φαίνεται και στα βιντεάκια του youtube)???

1)Γιατί που μένεις???

Μπορείς να μπεις στο site της la leche league : www.lllgreece.org

Έχει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και λίστα με όλες τις συμβούλους θηλασμού. Ίσως ανακαλύψεις ότι υπάρχει κάποια κοντά σου.

2)Από τότε που πήρα λαστεξάκι εγκυμοσύνης ανακουφίστηκα τρελά.

Πήρα της carriwell το λευκό χωρίς ραφές και ένα φανελάκι, επίσης carriwell που είναι ταυτόχρονα φανέλα & παρέχει στήριξη σε στήθος και κοιλιά. Τα παρήγγειλα τη μια μέρα στο www.mariaevita.gr και την άλλη μέρα το πρωί ήρθανε!!!

Εμείς στην κόρη μου είχαμε εφαρμόσει το τύλιγμα με κουβέρτα:

Η κουβέρτα από πάνω, να καλύπτει και τα πόδια και σε κάθε γωνία γυρίζαμε την κουβέρτα από μέσα, ώστε να την "πατάει" το τραπέζι.

Με τον τρόπο αυτό και οι γωνίες ήταν καλυμένες και κουβέρτα δεν περίσσευε (έμπαινε κάτω από το τραπέζι).

Πάντως είναι τα άτιμα τα μικρά...

Εμείς μέχρι τώρα (και θεωρητικά έχουμε "ήσυχη" ζουζούνα) έχουμε βάλει 2 φορές ράμματα στο κεφάλι και έχουμε ένα μαυρισμένο δόντι (αυτό το δόντι μετά από πτώση "κρεμόταν" πως ξαναμπήκε στη θέση του... περίεργο πράγμα!!!)

Εγώ έχω να πω ότι παρόλο που παιδευτήκαμε για να μάθουμε γλίτωσα από πάρα πολλά πράγματα και εντός και εκτός σπιτιού. Καταρχήν δεν έχεις περιορισμό για το πόσο θα κάτσεις έξω, η τροφή τους είναι πάντα μαζί σου!!!

Μαξιλάρι θηλασμού πήγε η μαμά μου στη μοδίστρα και μου φτιάξανε!! Και το έχω προωθήσει στην αδερφή μου που επίσης έχει δίδυμα!!!

Τα δοντάκια αυτά ξαναμπαίνουν στη θέση τους και όμως!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

ανθη περαστικά σου! Ωστε εχουν δικαιωμα και οι μαμαδες να αρρωσταινουν?

καντυ εμενα ειχε πιαστει το ποδι μου και κουτσαινα δυο εβδομαδες πριν γεννησω περιπου. Και μετα ξεπιαστηκε μονο τπου ευτυχως. Κορσε δεν ειχα βαλει να σου πω...

σεβη εγω πιστευω παιζει ρολο η προωροτητα...αλλο ενα παιδι να ξεκιναει απο 43 ποντους κ αλλο από 50. Ωστοσο φροντιζε οσο μπορεις ακομα να μην τους δινεις "κακες" τροφες!

Κριστι μην ανησυχεις...με τα διδυμα ετσι κι αλλιως δε θα πηγαινεις καμία βολτα:tongue: Πλάκα κανω. Κοιτα νομιζω στην αρχη ειναι δυσκολο, και τη χαρα του θηλασμου θα τη βρεις κατα τον 5ο μηνα. Εγω τωρα ειμαι μια χαρα μπορω να πω και χαιρομαι που δεν κουβαλαω πραγματα. Μη νομιζεις ομως οτι και εξω ειναι ευκολο να θηλασεις δυο παιδια..για μενα τουλαχιστον! Εμενα τωρα με πειραζει η ελλειψη υπνου...

Ωραια θα γινουν τα σαλονια μας σε λιγο καιρο! Θα το εφαρμοσω αυτο με την κουβερτα!

εντιτ.. τι σοι δοντια ειναι αυτα που ξαναμπαινουν στη θεση τους???

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Κριστυ μενω στην Ηπειρο στο σαιτ εχω μπει αλλα δεν εχει καμια εδω η πιο κοντινη μου ειναι στην Κερκυρα:cry::cry:

το ειχα ψαξει κι εγω λιγο το σαιτ που μου εβαλες αλλα σκεφτομαι τι γινεται με τα νουμερα????αν το παρω τωρα θα μου κανει μεχρι το τελος???εσυ σε πιο μηνα το πηρες??και ποιο ειχες παρει?

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια. εγω παλι σπιτι σημερα αφου δεν ειχα τροπο να παω στη δουλεια για 2η μερα. βεβαια δουλεια εκανα κι απο εδω.

καντυ εγω ζωνη εγκυμοσυνης ειχα παρει απο τα λητ@ μια πολυ καλη κοντα στα 50 ευρω αν θυμαμαι εκανε. μου ανακουφιζε αρκετα τη μεση. τη φορουσα στη δουλεια. την προσαρμοζεις αναλογα με την κοιλια σου. ειναι με βελκρο.

εμεις σημερα θα παμε για παπουτσια στο στοκ της ναικ. ελπιζω να βρουμε κατι καλο....

σεβι ζουμπουρλουδικα τα μικρα σου. μην αγχωνεσαι τα διδυμα γεννιουνται πιο μικρα οποτε θα παρουν αποτομα υψος θα δεις!

4o4op3.png

Κριστυ καλως ηρθες στην παρεα μας! δεν θυμαμαι να σε καλωσορισα!!!!!!!

Καντυ κ εγω ετσι υπεφερα απο το δεξι ποδι! οταν σηκωνομουν την νυχτα για πιπι κρατιομουν απο τον τοιχο γιατι δεν αντεχα απο τον πονο να περπατησω...

Ευη που ειναι το στοκ της Nike; να μας πεις τι βρηκες!!!

Nunu φωναζουν μαμ,μαμ,μαμ.....πολυ πεινα εχουν!!!:tongue:

Εσεις στην ηλικια μας τι δινατε το απογευμα;

Καντυ το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Αλλαξε μια μέρα θέση το μωρό και μου πέρασε!! Είχα πάει σε ορθοπεδικούς τίποτα!!!

Σέβη, μην δίνεις λιχουδιές και θα το πάρουν μπόι!!

γειά σας, κοριτσάκια!!! πρόλαβα και διάβασα λίγα από τα νέα σας...αλλά έχω μέρες να μπω και νιώθω να έχω χάσει επεισόδια...τα μικρά μου κοιμήθηκαν ήδη!!! και τώρα χαλαρώνω στον καναπέ, ακούγοντας τη βροχή...;)

τα δικά μου πλέον κοιμούνται νωρίς το βράδυ...μέχρι τις 9 έχουν πέσει ξερά...ο μικρός ξυπνάει μέσα στη νύχτα μια φορά τουλάχιστον για μαμ, αλλά ευτυχώς ξανακοιμάται σχετικά εύκολα...ο μεγάλος ξυπνάει 6-7 το πρωί! φαντάζομαι πόσο ξεκούραστη θα ήμουν αν κοιμόντουσαν και τα δύο μωρά τόσο πολύ κάθε βράδυ! θα πέταγα!!! αλλά έχω τον μικρό να μου θυμίζει ότι πρέπει να κάνω πολλές θυσίες ως μάνα!!!

Κρίστυ, καλωσόρισες!!! να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!! και να πάνε όλα τέλεια και με τον θηλασμό...εγώ δυστυχώς κατάφερα να βγάζω μόνο με το θήλαστρο, αλλά κάποιες κοπέλες εδώ τα κατάφεραν, οπότε τίποτα δεν είναι ανέφικτο!

Κάντυ, και εμένα πονούσε πολύ η μέση μου και η πλάτη μου σε ένα συγκεκριμένο σημείο...δεν έβαλα ζώνη, αλλά όπου καθόμουν έβαζα το μαξιλάρι (που είναι το ίδιο και για τον θηλασμό) και με ανακούφιζε αρκετά μπορώ να πω...στον ύπνο βέβαια υπέφερα, μέχρι που άλλαξαν θέση τα μωρα και ηρέμησα...όπως και η τζόι δηλαδή!

Σέβη πολύ γελάω με τα μωρά σου!!! άκου μαμά μαμ!!! άντε μετά να αντισταθείς και να μην τα ταίσεις...μην αγχώνεσαι πολύ όμως! αγόρια είναι! αύριο μεθάυριο θα τρέχουν, θα παίζουν με τις μπάλες τους και τα ποδήλατά τους και θα είναι στυλάκια!!!

εμένα παιδιά ο μεγάλος κοντεύει τα 9 κιλά...για πρόωρος είναι αρκετά βαρύς νομίζω...ο μικρός πάλι πλησιάζει τα 7,5 με τα χίλια ζόρια...κάθε παιδάκι έχει τους ρυθμούς του!

Κι εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως

Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός

Πως είσαι ο δικός μου ο προορισμός

Θα φτάσω εκεί κάποτε θα ΄ρθει ο καιρός

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως…

as1cMah0g410010MzA1OTAzZHwxNTJkfHpvdXpvdW5pYSBlbiBkcmFzZWkgZ2lh.gif

Καντυ κ εγω ετσι υπεφερα απο το δεξι ποδι! οταν σηκωνομουν την νυχτα για πιπι κρατιομουν απο τον τοιχο γιατι δεν αντεχα απο τον πονο να περπατησω...

αγορασαμε παπουτσια!!! της μικρης πηρα σπορτεξ, του μικρου ειχα. 20 ευρω. ειναι στην πειραιως πριν απο το τζαμπο. εγω θεμα με ποδια, μεση δεν ειχα.

4o4op3.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα έτσι κάνουν, φωνάζουν! Βέβαια ενώ είμαστε στα ίδια κιλά με εσάς, δεν αγχώνομαι καθόλου! Δίνω συνήθως γιαούρτι, εδώ και μερικές ημέρες βάζω και τριμμένο μπισκότο μέσα, φτιάχνω τις κρέμες φρεζυλάκ, αλλά τώρα τελευταία τις έχουν ξεπεράσει, δίνω και λίγη γραβιέρα, κάνα παξιμάδι, λίγο κουλούρι. Καμιά φορά φτιάχνω ομελέτα, βράζω μακαρόνια με παρμεζάνα, τους αρέσουν πολύ. Κι εγώ ψάχνω για λύσεις για το απογευματινό αλλά δεν βρίσκω κάτι να τους αρέσει. Εντωμεταξύ τραχανά δεν θέλουν με τίποτα αλλά σκέφτομαι τώρα το χειμώνα να τους πιέσω. Κι επειδή βάζω κι αλάτι κανονικά πλέον στο φαί νομίζω θα είναι νόστιμο.

120247mcv711uxx1.gif

Ζουμπουρλούδικα λαχανοπαιδάκια!! ρου ρου!! Και μένα τρώνε τον άμπακο, τώρα πια ανοίγουν ψυγείο και βουτάνε . Χτες πέτυχα τον Κων αγκαλιά με όοολες τις φετούλες για το τοστ να τρώει καθιστός στη μέση της κουζίνας....

Ε καλό είναι να προσέξεις τουλάχιστον να μη τους δίνεις τυποποιημένα προϊόντα (χυμούς, επιδόρπια, κρέμες) έχουν πολλά ζάχαρα και θερμίδες.

Αντε ρε, μου'λειψαν τα ζουζούνια σου!! Μόλις γίνουμε καλά, θα έρθετε να παίξουμε εδώ σε μας, θα έχει πολύ πλάκα!!! Αυτά τα προιόντα ποια είναι? Συμπεριλαμβάνεις και τα γιαούρτια τύπου Μπι-γιο, Νεσλακ κι Αντβάνς? Σοκολάτα έχετε δώσει? Βασικά δεν θέλω να δώσω αλλά δεν θέλω και ν'αργήσω. Ίσως τα Χριστούγεννα???

120247mcv711uxx1.gif

Καλησπέρα.

Κάναμε το ντόπλερ σήμερα κι όλα τέλεια τα βρήκε ο ντοκ:

Η μία, αυτή που είναι πολύ πολύ ζωηρή έχει φτάσει τα 845gr , βρίσκεται κοντά στον τράχηλο και είναι με το κεφάλι κάτω.

Η άλλη, που είναι πιο "τεμπέλα" (μετά από 10 κλωτσιές της αδερφής της ξυπνάει), έχει φτάσει τα 952 gr, είναι πιο ψηλά κι έχει κεφάλι πάνω.

Όλες οι λοιπές παράμετροι τέλειες κι ο τράχηλός μου 3,5 εκατοστά (άριστα μου είπε ο γιατρός).

Η καμπύλη ζαχάρου επίσης πολύ καλή φαινόταν (81 νηστείας, 160 1η ώρα, 94 2η ώρα, με 75 γρ. γλυκόζη), την Παρασκευή πάω στο γιατρό μου να αξιολογήσει τα αποτελέσματα.

Κριστυ μενω στην Ηπειρο στο σαιτ εχω μπει αλλα δεν εχει καμια εδω η πιο κοντινη μου ειναι στην Κερκυρα:cry::cry:

το ειχα ψαξει κι εγω λιγο το σαιτ που μου εβαλες αλλα σκεφτομαι τι γινεται με τα νουμερα????αν το παρω τωρα θα μου κανει μεχρι το τελος???εσυ σε πιο μηνα το πηρες??και ποιο ειχες παρει?

Κρίμα που δεν έχετε συμβούλους θηλασμού. Μην αγχώνεσαι όμως. Το φόρουμ είναι εδώ και γι΄ αυτό, για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και "κόλπα".

Τα κορσεδάκια εγκυμοσύνης τα πήρα όταν ήμουν αρχή του 5ου μήνα νομίζω. Πήρα το medium, το κανονικό νούμερό μου προ εγκυμοσύνης δηλ. Έτσι κι αλλιώς τότε δεν είχα πάρει γραμμάριο, μόνο η κοιλιά είχε πάρει φόρα και χρειαζόταν στήριξη. Από τότε η κοιλιά μου έχει φουσκώσει πολύ περισσότερο, αλλά αυτά έχουν ελαστικότητα, μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα. Επίσης σουτιέν πήρα 2 της ίδιας μάρκας, στο ίδιο στυλ, με αρκετό περιθώριο για "φούσκωμα". Το καλό είναι ότι είναι πολύ πολύ μαλακά (τα φοράς και στον ύπνο) και σχετικά οικονομικά.

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...