Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Μαριαννα36 είπε:

Sos  γιατί έχω πανικοβληθει. Κύκλος 26 έως 28 ημερών, τελευταία περίοδο 23/12/24, σήμερα 20/1/25 με τιμή χοριακης 2167. Είναι λογικό τέτοια μεγαλη αυξηση;; 

Συγχαρητήρια κορίτσι μου με το καλό να έρθει το μωράκι σου ❤️❤️

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Νουνού είδα οτι έχεις γενέθλια! Χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς! Να είσαι γερή και να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου!

Σελεστίν τα διδυμάκια τα βαφτίζουν το ένα μετά το άλλο. Αν είναι του ίδιου φύλου μπαίνουν στο ίδιο νερό αλλά αν είναι κορίτσι αγόρι το νερό στην κολυμβήθρα αλλάζει. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον. Τους δικούς μου τους έβαλαν στο ίδιο νερό τον ένα μετά τον άλλο. Η κατήχηση ήταν κοινή και για τους δύο.

Όσο για τον ύπνο το μεσημέρι αν είναι πολύ κουρασμένοι ίσως να κοιμηθούν απο μόνοι τους στο πάρκο - ΙΣΩΣ πάντα. Το βράδυ αν δεν τους κουνήσω δεν κοιμούνται καθόλου. Το χειρότερο είναι οτι ξυπνάνε ο ένας τον άλλο πολλές φορές όταν κλαίνε - και κλαίνε πολύ αν δεν παίξει αγκαλιά και κούνημα. Και Σελεστίν το παθαίνω συνέχεια αυτό. Να είμαι ξάγρυπνη όλη την νύχτα με τον ένα και μόλις καταφέρω μετά κόπων και βασάνων να τον βάλω για ύπνο να μου ξυπνάει ορεξάτος ο άλλος. Και έχει και απόλυτο δίκιο το παιδί. Κοιμήθηκε όλο το βράδυ, είναι ξεκούραστο και απαιτεί την προσοχή μου...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Νιώθετε οτι αναπτυξιακά τα διδυμάκια σας είναι πιο πίσω απο άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας ή μόνο εγώ το νιώθω; Είναι 14 μηνών και δεν περπατάνε ούτε μιλάνε (πέρα απο λίγα μαμά και μπαμπά που νιώθω οτι τα λένε ασυναίσθητα και το ΟΧΙ που το λένε εντελώς συνειδητά).

ixhPp3.png

Διαφημίσεις

vivoula26 να σου ζησουν τα αγορια σου!!! Συντομα θα τα παρεις κοντα σου και θα δεις τρεξιμο!! Απο θερμοκοιτιδες δεν ξερω αλλά μια χαρα ειναι απο βαρος!

ELISA TWINS περαστικά σας κατ αρχην και κουραγιο! Φανταζομαι ειναι δυσκολο με συναχωμενα μωρακια, εδω ειμαστε μεγαλοι και γκρινιάζουμε!:rolleyes:

Μπραβο και για το βαρος! Η φυση κανει τη δουλεια της τελικα!!

HOPE77 Μην αγχωνεσαι....εχεις χρονο αν σπασουν τα νερα.

Και μη σκεφτεσαι ποτε θα γεννησεις, απλά να εισαι οσο ξεκουραστη μπορεις.

Anthi29 δεν εχουμε ξαναμιλήσει...αλλά κουραγιο!!! Κι εγω το σκεφτομαι αυτο μη συμβει αλλά τελοσπαντων! Νομιζω ειναι και στα παιδια δεν ξερω...ακου τη συμβουλη και της νουνου, ειναι μπροστά!!;) Θα την εχω κι εγω στα υποψιν!!

SV6vp3.png

LWoFp3.png

nunu μου χρονια πολλα!!!!!!!!!!!!!να χαιρεσαι την ομορφη φαμιλια σου και να εισαι παντα γερη και χαμογελαστη!!

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

τι να σου πω??και εμενα ο μικρος αντι να στρωνει με τον υπνο γινεται ολο και χειροτερος.Δεν τον κουναω (μονο σε στιγμες τρελης απελπισιας) αλλα ξυπναει ειτε για να πιει νερο ή γιατι δεν ξερει τι θελει πανω απο 5 φορες το βραδυ.

αν βρεις εσυ κανενα κολπο πες μου.

Αν είμαστε πολύ τυχεροί θα ξυπνήσουν γύρω στις 2 φορές ο καθένας. Πράγμα που σημαίνει οτι πηγαινοερχόμαστε στο παιδικό όλη τη νύχτα. Και το καλό είναι οτι δεν θέλουν νερό ή γάλα ή πιπίλα. Θέλουν να τους κρατάω αγκαλιά και να κοιμούνται εκεί. Τις περισσότερες φορές κάθονται και με κοιτάζουν με ανοιχτά τα μάτια χωρίς να κοιμούνται. Άλλες τους παίρνει ο ύπνος αλλά αν τους ξαπλώσω στο κρεβάτι τους ξυπνάνε και ουρλιάζουν. Η παιδίατρος είπε αγκαλίτσες και υπομονή αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της!!!

ixhPp3.png

Νουνού είδα οτι έχεις γενέθλια! Χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς! Να είσαι γερή και να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου!

Σελεστίν τα διδυμάκια τα βαφτίζουν το ένα μετά το άλλο. Αν είναι του ίδιου φύλου μπαίνουν στο ίδιο νερό αλλά αν είναι κορίτσι αγόρι το νερό στην κολυμβήθρα αλλάζει. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον. Τους δικούς μου τους έβαλαν στο ίδιο νερό τον ένα μετά τον άλλο. Η κατήχηση ήταν κοινή και για τους δύο.

Όσο για τον ύπνο το μεσημέρι αν είναι πολύ κουρασμένοι ίσως να κοιμηθούν απο μόνοι τους στο πάρκο - ΙΣΩΣ πάντα. Το βράδυ αν δεν τους κουνήσω δεν κοιμούνται καθόλου. Το χειρότερο είναι οτι ξυπνάνε ο ένας τον άλλο πολλές φορές όταν κλαίνε - και κλαίνε πολύ αν δεν παίξει αγκαλιά και κούνημα. Και Σελεστίν το παθαίνω συνέχεια αυτό. Να είμαι ξάγρυπνη όλη την νύχτα με τον ένα και μόλις καταφέρω μετά κόπων και βασάνων να τον βάλω για ύπνο να μου ξυπνάει ορεξάτος ο άλλος. Και έχει και απόλυτο δίκιο το παιδί. Κοιμήθηκε όλο το βράδυ, είναι ξεκούραστο και απαιτεί την προσοχή μου...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Νιώθετε οτι αναπτυξιακά τα διδυμάκια σας είναι πιο πίσω απο άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας ή μόνο εγώ το νιώθω; Είναι 14 μηνών και δεν περπατάνε ούτε μιλάνε (πέρα απο λίγα μαμά και μπαμπά που νιώθω οτι τα λένε ασυναίσθητα και το ΟΧΙ που το λένε εντελώς συνειδητά).

Γεια. Δεν έχουμε ξαναμιλη΄σει νομίζω. Δεν θυμάμαι κιόλας. Έτσι ένιωθα και εγώ . Ότι είμαστε πίσω σαν δίδυμα. Γιατί και τα δικά μου άργησαν να περπατήσουν. 15 μηνών περπατήσανε. Και ούτε μιλάγανε κι εμένα αλλά εδώ και δύο μήνες που κλείσανε τα 2 έχει λυθεί τρελά η γλώσσα τους. Ειδικά της μικρής. Και ο μικρός βέβαια. Οπότε κατέληξα στο ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι. Απλά έγινε λίγο πιο μετά από ότι θα μπορούσε να γίνει αν ήταν ένα παιδάκι. Και τι έγινε? σιγά. Ας γίνουνλίγο πιο μετά. Άλλωστέ τα έχουμε πει. Κάθε παιδάκι έχει τον ρυθμό του.

Διαφημίσεις

anthi,μην τα κουνας ...οσο το κανεις τοσο θα το ζητανε!!!δεν κουνησα ουτε 2 λεπτα τα παιδια μου καικαποια στιγμη που η μικρη μου ηθελε αγκαλια και εκλαιγε...πηρα το βιβλιο"κοιμησου παιδι μου"το εφαρμοσα 2 μερες και αυτο ηταν!πρεπει ομως νασαι αποφασιστηκε και να μην κανεις πισω!εγω την αφησα μεχρι και εμετο να κανει απο το κλαμμα...της αλλαξα ρουχα και σεντονια και ξανα στο κρεββατι!μπορει να ακουγεται σκληρο αλλα εχουμε αναγκη απο ελαχιστη ξεκουραση!!!!

Έχουμε ανάγκη απο πολλή ξεκούραση. Το κακό είναι οτι κλαίνε και οι δύο μαζί. Προσπάθησα να τους αφήσω έτσι. Φτάσαμε και εμείς στο στάδιο του εμετού. Εκεί λύγισα. Αλλά κλαίνε και οι δύο...

ixhPp3.png

Να ρωτήσω κάτι αυτές που είμαστε κοντά στην ηλικία. Γύρω στα δύο δηλαδή. Έχει κόψει τελικά καμία το παμπερς ή όχι? γιατί εμείς ακόμη όχι. να αγχωθώ? άλλοι μου λένε έτσι άλλοι αλλιώς. η παιδίατρος βέβαια μου είπε ότι οκ δεν υπάρχει πρόβλημα να πάει και λίγο αργότερα. στα 2 είναι μικρά ακόμη . Ανάλογα βέβαια και το παιδάκι. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει. Εμείς πάντως όχι ακόμη.................κλαψ:cry:

Γεια. Δεν έχουμε ξαναμιλη΄σει νομίζω. Δεν θυμάμαι κιόλας. Έτσι ένιωθα και εγώ . Ότι είμαστε πίσω σαν δίδυμα. Γιατί και τα δικά μου άργησαν να περπατήσουν. 15 μηνών περπατήσανε. Και ούτε μιλάγανε κι εμένα αλλά εδώ και δύο μήνες που κλείσανε τα 2 έχει λυθεί τρελά η γλώσσα τους. Ειδικά της μικρής. Και ο μικρός βέβαια. Οπότε κατέληξα στο ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι. Απλά έγινε λίγο πιο μετά από ότι θα μπορούσε να γίνει αν ήταν ένα παιδάκι. Και τι έγινε? σιγά. Ας γίνουνλίγο πιο μετά. Άλλωστέ τα έχουμε πει. Κάθε παιδάκι έχει τον ρυθμό του.

Επιτέλους βρήκα ανθρώπους που τραβάνε τα ίδια με εμένα! Δεν ξέρω τι να πρωτορωτήσω! Αν περπατήσουν τον άλλο μήνα θα είμαστε πολύ τυχεροί. Ο μεγάλος είναι πιο άνετος. Στέκονται βέβαια όρθιοι και οι δύο και κάνουν βήματα αν κρατιούνται απο κάπου ή αν τους κρατάμε. Αλλά απο μόνοι τους τίποτα. Και φυσικά προτιμούν αν θέλουν να πάνε κάπου να πάνε μπουσουλώντας. Όσο για την ομιλία έχω απογοητευτεί εντελώς..

ixhPp3.png

anthi,μην τα κουνας ...οσο το κανεις τοσο θα το ζητανε!!!δεν κουνησα ουτε 2 λεπτα τα παιδια μου καικαποια στιγμη που η μικρη μου ηθελε αγκαλια και εκλαιγε...πηρα το βιβλιο"κοιμησου παιδι μου"το εφαρμοσα 2 μερες και αυτο ηταν!πρεπει ομως νασαι αποφασιστηκε και να μην κανεις πισω!εγω την αφησα μεχρι και εμετο να κανει απο το κλαμμα...της αλλαξα ρουχα και σεντονια και ξανα στο κρεββατι!μπορει να ακουγεται σκληρο αλλα εχουμε αναγκη απο ελαχιστη ξεκουραση!!!!

Έχουμε ανάγκη απο πολλή ξεκούραση. Το κακό είναι οτι κλαίνε και οι δύο μαζί. Προσπάθησα να τους αφήσω έτσι. Φτάσαμε και εμείς στο στάδιο του εμετού. Εκεί λύγισα. Αλλά κλαίνε και οι δύο...

αν δεν εχουν κατι ...πονο,πυρετο η κατι τετοιο και σταματανε αποτομα το κλαμμα μολις τα παιρνεις αγκαλια..τοτε να μην λυγισεις!!!βρηκαν το κουμπι σου και το ξερουν!!ειναι δυσκολο αλλα μην κανεις πισω!

zPebKet.jpgW5KDp2.png

Επιτέλους βρήκα ανθρώπους που τραβάνε τα ίδια με εμένα! Δεν ξέρω τι να πρωτορωτήσω! Αν περπατήσουν τον άλλο μήνα θα είμαστε πολύ τυχεροί. Ο μεγάλος είναι πιο άνετος. Στέκονται βέβαια όρθιοι και οι δύο και κάνουν βήματα αν κρατιούνται απο κάπου ή αν τους κρατάμε. Αλλά απο μόνοι τους τίποτα. Και φυσικά προτιμούν αν θέλουν να πάνε κάπου να πάνε μπουσουλώντας. Όσο για την ομιλία έχω απογοητευτεί εντελώς..

Μην απογοητεύεσαι Θα τα κάνουν όλα. Και θα περπατήσουν και θα μιλήσουν. Αλοίμονο. Και αν γίνει λίγο πιο μετά τι έγινε δηλαδή? Εγώ τώρα λέω στην μικρή μου.............''παιδάκι μου κλείστο και λίγο το στόμα σου..''. Χαχαχα. Έχει πολύ γέλιο. Εκεί που αγχωνόμουν ότι γιατί δεν μιλάνε , τι έχουν κλπ...........τώρα λέω το αντίθετο. Ο αδελφούλης μας βέβαια είναι λίγο πιο βαρύς. Γενικότερα τα αγοράκια. Ότι είναι να γίνει πρώτη το κάνει η μικρή και μετά ο άλλος. Αλλά γενικώς εντάξει..............κανένα πρόβλημα.

Διαφημίσεις

γκλορ νομιζω απο 2 και μετα κοβουν τα παμπερς. Μεχρι 3 χρονων περιπου οποτε ακομα νωρις ειναι...

lovemtwins το εχω ακουστα αυτο το βιβλιο/μεθοδο. Απο ποια ηλικια και μετα εφαρμοζεται? Γτ νομιζω απο 1 ετους και πανω εχουν συνειδητη συμπεριφορα. Τωρα στα δικα μου νομιζω την αγκαλια τη χρειάζονται.:oops: Βεβαια δε μου κανουν νερα στο βραδινο υπνο. Ο μεγαλος μονο αργει, αλλά καθεται στο ρηλαξ και τον παιρνει ο υπνος εκει...

νακι τι εγινε καλέ?? Δεν εισαι αχρηστη μανα εισαι μια διδυμομανα που το παλευει πολυυυυυ σκληρα! Ελπιζω να ειναι μια φαση...τι να πω. Οσο για το στρωσιμο του υπνου παιζει να ειναι και στα παιδια τελικά. Κι εγω τον μεσημερινο πασχιζω να τον κανω ρουτινα αλλά δεν πιανει:cry:

SV6vp3.png

LWoFp3.png

γκλορ νομιζω απο 2 και μετα κοβουν τα παμπερς. Μεχρι 3 χρονων περιπου οποτε ακομα νωρις ειναι...

lovemtwins το εχω ακουστα αυτο το βιβλιο/μεθοδο. Απο ποια ηλικια και μετα εφαρμοζεται? Γτ νομιζω απο 1 ετους και πανω εχουν συνειδητη συμπεριφορα. Τωρα στα δικα μου νομιζω την αγκαλια τη χρειάζονται.:oops: Βεβαια δε μου κανουν νερα στο βραδινο υπνο. Ο μεγαλος μονο αργει, αλλά καθεται στο ρηλαξ και τον παιρνει ο υπνος εκει...

νακι τι εγινε καλέ?? Δεν εισαι αχρηστη μανα εισαι μια διδυμομανα που το παλευει πολυυυυυ σκληρα! Ελπιζω να ειναι μια φαση...τι να πω. Οσο για το στρωσιμο του υπνου παιζει να ειναι και στα παιδια τελικά. Κι εγω τον μεσημερινο πασχιζω να τον κανω ρουτινα αλλά δεν πιανει:cry:

εγω οταν το εφαρμοσα η μικρη μου ηταν 6 μηνων!

οσο για τον μεσημεριανο υπνο εμεις τον αρχισαμε με το που κοψαμε τον πρωινο υπνο(ξυπνουσανε στις 7 και κατα τις 11 ξανακοιμοταν για λιγο).

zPebKet.jpgW5KDp2.png

Νάκι, συμφωνώ με τη Γκλόρρ, κάτι έχουν τα μωρά και κλαίνε, δεν είναι γκρίνια. Εμένα κάθε φορά που έχει συμβεί αυτό που περιγράφεις, σε 3-4 μέρες έσκαγε η βρογχιολίτιδα και τραβάμε μετά τα πάνδεινα. Οπότε έχω μάθει ότι όταν κλαίνε ασταμάτητα 2-3 μέρες να καλώ άμεσα την παιδίατρο. Προτείνω κι εσύ αν θες να είσαι σίγουρη, να καλέσεις την παιδίατρό σου και να τους εξετάσει γιατί και η έλλειψη όρεξης δεν είναι καλό σημάδι...

120247mcv711uxx1.gif

καλα ποσα γραψατε παλι??

πινοντας ενα ποτηρι βαλεριανα και προσπαθωντας να καλμαρω τα νευρα μου(δεν νομιζω βεβαια οτι α αποφυγω τα λεξοτανιλ) εψαχνα την τελευταια μου αναρτηση και ειδα οτι ηταν 19/9 και τωρα εχουμε 24!!μαλιστα....δηλ ταπαιδια μου κλαινε4 μερες.

απο τοτε και μεχρι σημερα(ποιος ξερει αν θα σταματησουν κιολας ) μονο κλαινε.

κλαινε,κλαινε,κλαινε........και δεν σταματανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ειδικα ο μικρος ειναι απελπισια.

δεν τρωνε ,δεν κοιμουνται ΜΟΝΟ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ.

χθες δεν αντεξα,εδωσα ντεπον αλλα δεν υπηρξε καμια απολυτως βελτιωση,μαλλον χειροτερα ηταν.

το μεσημερι τρελαθηκα την ωρα του φαγητου,παλι μονο εκλαιγαν,γυριζαν το κεφαλι,επεφτε φαγητο παντου, και το στομα να μην ανοιγει!!

ε,μου γυρισε το ματι και πεταξα το πιατο απο την πορτα.Οκ χασαμε ενα πιατο,αλλα ευτυχως που δεν περνουσε κανενας Χριστιανος.

και ρωταω γιατι κανουν ετσι?????γιατι δεν εχω καταφερει να στρωσω τον υπνο του μικρου???γιατι ειναι τοσο γκρινιαρης ,ειναι δικο μου το φταιξιμο??

τοσο αχρηστη μανα ειμαι???

τοσο πια???

Ειδες; χασιμο ειναι. Θα ξεχασουμε και πως μας λενε στο τελος. Εμενα ξυπναει ο μικρος μες τη νυχτα και κλαιει. Μονο αν τον βαλω στο παρκο σταματαει καποιες φορες οχι ολες, η με αγκαλιτσα ξανακοιμαται. Τι αγκαλιτσα ομως που κοιμαμαι ορθια στις 4; ειναι και βαρυς και φοβαμαι μην ψιλοαποκοιμηθω και μου πεσει.

Υπομονη... Μια χαρα μανα εισαι απλα περνουν τη φαση τους. Δοντακια βγαινουν. Θα στρωσουν!!!

4o4op3.png

Όσο για τον ύπνο, κι εγώ σηκώνομαι τουλάχιστον 10 φορές τη νύχτα και πρακτικά δεν καταφέρνω να ξεκουραστώ γιατί κάνω διακεκομμμένο ύπνο αλλά δεν παραμένουν ξύπνια κάθε βράδυ για τόση ώρα που λέτε. Δίνω νερό, πιπίλα, λίγο σσσουυςςς μουςςς, λίγο αγκαλίτσα και άντε για ύπνο πάλι. Αλλάζω και πάνα μέσα στη νύχτα στάνταρ. Τώρα για να μένουν τόσες ώρες ξύπνια μετά την ηλικία των 6 μηνών πιστεύω μάλλον κοιμούνται πολύ μέσα στην ημέρα. Εμείς κοιμόμαστε συνολικά με πρωινό και μεσημεριανό όχι πάνω από 2 ώρες και ποτέ μετά τις 6 το απόγευμα ο κόσμος να χαλάσει. Τα βγάζω και έξω να παίζουν στην παιδική χαρά ή στις κούνιες ή απλά βόλτα με το καρότσι και έτσι κάπως κόβεται το νιαρ νιαρ και κουράζονται... Προσωπικά δεν τους αφήνω να κλαίνε καθόλου όχι για κάναν άλλο λόγο αλλά επειδή το σπίτι μου είναι μικρό και ξυπνάει το άλλο μωρό καπάκι. Κι αν είναι και τα 2 ξύπνια μέσα στη νύχτα, την έκατσα χοντρά μιλάμε.. Οπότε πετάγομαι σαν ελατήριο μόλις ακούσω το ένα να κάνει έστω κιχ...

120247mcv711uxx1.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...