Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, cris88 είπε:

Είναι στο διαβ........

F... πιο συγκεκριμένα 🙈

Υπάρχουν ήδη κατεψυγμένα και υπάρχει και η επιλογή των δοτριων που είναι τεράστια, όμως δεν ξέρεις αν τελικά δώσουν, πότε θα δώσουν και πόσα θα προκύψουν!

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ απαραίτητο να έχεις τη δυνατότητα να μπαίνεις όποτε θέλεις με τους κωδικούς σου και να κάνεις και μόνη σου την αναζήτηση.

Έχεις επικοινωνήσει με την κλινική;

Ναι, με την κλινική εδώ και μου είπαν να τους στείλω τα χαρακτηριστικά μας. Δεν μένουμε και Αθήνα οπότε μια ακόμα δυσκολία πού δεν ξέρω πώς να χειριστώ.

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Αν και καθυστερημενα, Sevi να χαίρσαι τα παιδάκια σου!

Τι διαβασα; Γεννάει η Εβελίνα; (Βασικά μάλλον γέννησε ήδη) Κορίτσι με το καλό να τα δεχτείς τα μωρούλια σου!!! Με το καλό να σε τρελάνουν με τις φωνούλες τους ! Με το καλό να είσαι αύπνη και αμπανιάριστη μέρες!!!Με το καλό να μη μιλάς σε κανενα φίλο που σε παίρνει τηλέφωνο, γιατί δεν προλαβαίνεις την κλήση και μετά το ξαναθυμάσαι στις 3 τα ξημερώματα όπου πλέον δεν μπορείς να τους πάρεις γιατί είναι ακατάλληλη η ώρα!!!

Σοβαρά τώρα, να σου ζήσουν και να είναι γερά και καλότυχα!!!!

Κορίτσια, πότε περίπου σταματάει η βοήθεια; Δλδ σταματάει να είναι εντελώς απαραίτητη η βοήθεια; Ούτε την πεθερά μου θέλω εδώ συνέχεια , ούτε τον πατέρα μου να διαλυσω (οι δύο που βοηθούν εναλλάξ) Άσε που θέλω να "επιβάλλω" ένα πρόγραμμα όπως μου φαίνεται εμενα πιο σωστό και ο καθένας κάνει τα δικά του. Και καλά στον παέρα μου μιλάω κι ας τσακωνόμαστε, στην πεθερά πώς να τα πω;

Chemin, αν και καθυστερημένα, Καλώς Όρισες (από τις διακοπές) κι ευχαριστώ για τις ευχές κούκλα!!

jYwYp3.png

Διαφημίσεις

λαερτα εγω σημερα μετα το γαλα τους εδωσα λιγο ψωμι με μελι.Φαντασου οτι απο μια φετα του τοστ εφαγε ο καθενας το 1/4.

πλακα ειχε,ειχαν πεσει σαν τις μελισσες πανω απο το πιατο:D

να ρωτησω κατι,ο βασιλικος πολτος επιτρεπεται???

και ασχετο: τι θα κανετε φετος με το πετρελαιο?????????ακουσα οτι θα ξεκινησει απο 1,40 και εμεις δεν εχουμε σταγονα:|

προβλημα!!!

θα το κάνω κι εγώ αυτό με το μέλι απευθείας αλλά λέω στο γιαούρτι να το βάλω. αυτό με τον πολτό το σκεφτόμουν κι εγώ, θα ρωτήσω την παιδίατρο.

Α

Κορίτσια, πότε περίπου σταματάει η βοήθεια; Δλδ σταματάει να είναι εντελώς απαραίτητη η βοήθεια; Ούτε την πεθερά μου θέλω εδώ συνέχεια , ούτε τον πατέρα μου να διαλυσω (οι δύο που βοηθούν εναλλάξ) Άσε που θέλω να "επιβάλλω" ένα πρόγραμμα όπως μου φαίνεται εμενα πιο σωστό και ο καθένας κάνει τα δικά του. Και καλά στον παέρα μου μιλάω κι ας τσακωνόμαστε, στην πεθερά πώς να τα πω;

Εγώ από τη 40η ημέρα που βγήκε η μάνα μου για δουλειά ήμουν εντελώς μόνη μου μέχρι τον 10 μήνα. Περιττό να σου πω ότι μου βγήκε η πίστη αλλα μόνος σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα!!!!!

120247mcv711uxx1.gif

Κορίτσια καλησπέρα!!! Έχω πολύ καιρο να γράψω αλλα τρέχω Σαν τρελή! Τα νέα μας ειναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στον κόσμο τα αγγελούδια μου! Απο 2κιλα το καθένα. Μείνανε στη ΜΕΝΝ για απλή παρακολούθηση και μόλις βγήκα και γω τα πήραμε σπίτι. Ο μπεμπης ειναι φαγανός και είναι πάνω απο 2 κιλα, η μπεμπα όμως έχει κολλήσει στα 1950 που ήταν όταν την πήραμε. Τα ταίζω ανάγκη 3 ωρο. Εσάς πόσο τρωγανε σε κάθε γεύμα;

Να ευχηθώ και στο Εβελινάκι να με το καλό τα μωράκια και στο Σεβάκι happy birthday!!!

tzKGp3.png

W6Q2p2.png

Καλησπερα κορίτσια...

Εχω γαστρεντεριτιδα μαλλον απο χτες (πριν φαω τη γαριδομακαροναδα:?) πυρετο 38 χτες σημερα λιγοτερο αλλά εχω εμετο, διαρροια και φριχτο πονοκεφαλο-ζαλη:evil: Θηλαζω κανονικα αλλά δεν μπορω να φαω τπτ και φοβαμαι για την παραγωγη... Αυτα!

Μπηκα λιγο γτ εχω παθει εξαρτηση!

Εβελινα τωρα θα εχεις γεννησει...να σου ζησουν κοπέλα μου!! Και με το καλο να ερθετε σπιτι ολοι μαζι!

Μαρα να σου ζησουν κι εσενα!!! Δεν μπορω να σου πω ποσο τρωγανε γτ θηλαζα...

Ναι ρε συ!! Αυτές οι στιγμές δεν ξαναγυρνάνε. Εκτός αν έχεις μεγάλη ανάγκη, εσύ ξέρεις. Εγώ θα ζητήσω άνευ αποδοχών για 3 μήνες σίγουρα, κάπου διάβασα ότι το δικαιούμαστε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν ξέρω αν ισχύει (συμπεθέεερα αν ξέρεις πες μου). Μετά σκεφτόμαστε μία κοπέλα συν μία γιαγιά να επιβλέπει. Προσεύχομαι και ελπίζω να μη με θέλουν γρήγορα πίσω και να μου δώσουν πιο πολλή άνευ αποδοχών.. Πρέπει να κάνω τη συζήτηση μέσα στην άλλη βδομάδα για να προετοιμαστώ ανάλογα. Ουφφφ!

Ετσι ειναι. Παντα τα λεφτα καλα ειναι, ομως δεν ειναι οτι θα πεινασουμε κ απ αυτο...Οπότε ειπα να το αφησω! Αν και η μαμα μου ζητησε εστω 2 ωρες αυτη τη χρονια αλλά δε θα ενδώσω! Κι εσυ οσο μπορεις να παρεις!

τζεμινι αφου θα εχεις πρωινη δουλεια,ποιος ο λογος να ζοριζεσαι τοσο??δηλ αν δεν ειναι τοσο απαραιτητα τα χρηματα γιατι να σκωτωθεις?

ειχα και εγω τετοιους προβληματισμους παλιοτερα αλλα τωρα δεν εχω δουλεια για να προβληματιζομαι,καλο??

απο τη μια τρωω τρελο αγχος απο την αλλη λεω οκ θα μεγαλωσω τα παιδια μου εστω και με λιγοτερα.

θα το αναπτυξω αλλη φορα αυτο το θεμα ομως,γιατι θελω γνωμες.

τρεξιμο οταν περπατανε ε? Αμαν τι μας πειμενει!!

Καλα λες για τη δουλεια! Περιμενουμε την αναπτυξη του θεματος οποτε θες!

Πετρελαιο γεμισαμε περυσι που ηταν πιο φτηνο. Βαλαμε ομως κ ενεργειακο τζακι και πιστευω θα τη βγαλουμε σχετικά καλά...Το θεμα ειναι πανω στα υπνοδωματια τι θα κανουμε....κανα θερμοπομπό ισως?:rolleyes:

μοριτσα ωραια η "Κλεοπατρα" σου!! Στην αρχη γυρνας απ το μαιευτηριο και λες "Αυτο ηταν? Σιγα ησυχα ειναι, τρωνε και κοιμουνται!" Και μετα μεγαλωνουν και αρχιζει το ματς!!

Τι διαβασα; Γεννάει η Εβελίνα; (Βασικά μάλλον γέννησε ήδη) Κορίτσι με το καλό να τα δεχτείς τα μωρούλια σου!!! Με το καλό να σε τρελάνουν με τις φωνούλες τους ! Με το καλό να είσαι αύπνη και αμπανιάριστη μέρες!!!Με το καλό να μη μιλάς σε κανενα φίλο που σε παίρνει τηλέφωνο, γιατί δεν προλαβαίνεις την κλήση και μετά το ξαναθυμάσαι στις 3 τα ξημερώματα όπου πλέον δεν μπορείς να τους πάρεις γιατί είναι ακατάλληλη η ώρα!!!

Σοβαρά τώρα, να σου ζήσουν και να είναι γερά και καλότυχα!!!!

Ωραια τα περιγραφεις...πολύ αληθινα οντως!!

Κι εγω απ τις πρωτες ερωτησεις ηταν αυτη..ποτε θα μπορω χωρις βοηθεια Και τοτε νομιζω η σεμιν μου ειχε πει οτι εκεινες τις μερες καταφερε να ειναι με τα μωρα χωρις γιαγιαδες (θα ηταν 4μηνων...) Κι εγω τωρα σου λεω το ιδιο...μετα τους 3 μηνες βλεπεις διαφορα γτ μπορεις να τα απασχολεις με κατι επειδη βλεπουν. Οπως και να χει θελει υπομονη!!

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Κορίτσια καλησπέρα!!! Έχω πολύ καιρο να γράψω αλλα τρέχω Σαν τρελή! Τα νέα μας ειναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στον κόσμο τα αγγελούδια μου! Απο 2κιλα το καθένα. Μείνανε στη ΜΕΝΝ για απλή παρακολούθηση και μόλις βγήκα και γω τα πήραμε σπίτι. Ο μπεμπης ειναι φαγανός και είναι πάνω απο 2 κιλα, η μπεμπα όμως έχει κολλήσει στα 1950 που ήταν όταν την πήραμε. Τα ταίζω ανάγκη 3 ωρο. Εσάς πόσο τρωγανε σε κάθε γεύμα;

Να ευχηθώ και στο Εβελινάκι να με το καλό τα μωράκια και στο Σεβάκι happy birthday!!!

Να σου ζήσουν, Μάρα, να τα δεις να μεγαλωνουν γερά και ζωηρά!! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!

Κοίταξα τις σημειώσεις μου και ας πούμε 10 ημερών έτρωγαν συνολικά μέσα στο 24ωρο 300-350 μλ.

Επίσης, επειδή με τον μικρό είχα θέμα μέχρι να μάθει να τρώει, τον τάιζα ανά 2-2,5 ώρες το πολύ σύμφωνα με τις οδηγίες παιδιάτρου.

120247mcv711uxx1.gif

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Η μπεμπα τρώει γύρω στα 350 και ο μπέμπης γύρω στα 420. Πιστεύω να είμαστε καλά. Εγώ τα χω ψιλοπαίξει.. είναι και η καισαρική, αλλά ευτυχώς τα καταφέρνει μια χαρά ο άντρας μου. Ομολογουμένως καλύτερα και απο μένα. Το ξύπνημα κάθε τρίωρο πότε περίπου σταματάει; Πρέπει να φτάσουμε σε κάποια συγκεκριμένα κιλά ή εκει γύρω στο δίμηνο;

tzKGp3.png

W6Q2p2.png

Μάρα και Εβελίνα να σας ζήσουν τα διδυμάκια σας!

Σέβη να τα εκατοστήσουν!!!!!!!!

Χωρίς βοήθεια ήμουν από την πρώτη μέρα και θήλαζα και αποκλειστικά.

Η μάνα μου είχε αναλάβει τον μεγάλο μου που μόλις είχε κλείσει τα 2, ο άνδρας μου στη δουλειά ε τί να έκανα; Είχα μια κοπέλα που τελευταία στιγμή έπαιρνε ότι κάτι της έτυχε και στο τέλος την έδιωξα. Για πρόγραμμμα είναι πολύ μικρά ακόμα. Εντάξει μια ιδέα είναι όλα, απλά ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος και έχεις και δικές σου ανάγκες.

Διάλογος διδύμων πριν λίγο:

-Κλαις; Γιατί κλαις;

-Θέλω γιαγιά.

-Θα πας αύιο Χίλιππε.

-Εγώ θέλω τώα.

-Η μαμά λέει θα πας ποτέ.

-Κι εγώ θα κλαίω Κοοοο(Χριστοφοράκο)

-Μην κλαις ποτέ. Πάε τη βούα μου (σβούρα μου) α παίτσεις.

-Χαριτό Κο. Θ΄αγαπώ πολύ εθένα!

Κορίτσια λιώνω λέμε. Θα με τρελάνουν :D

Επιτέλους κατάφερα να μπω!

Μάρα α σου ζήσουν, νάναι γερα,ευτυχισμένα και να τα καμαρωσετε όπως επιθυμείτε! Είσαι τυχερη που ο άντρας σου τα φέρνει βόλτα με τα μωρα!Μια χαρα τα Άντε τα μικρα σου απο φαγητο και ακόμα είναι αρχη. Εμείς όταν βγήκαμε απο την ΜΕΝΝ Τρωγαμε 60 μλ ανα 3ωρο.

Τζεμινι που την οικονομησες και με πυρετο?

Τα εχω παίξει γιατι δεν κοιμάμαι αρκετα. Τις ώρες που έρχεται η μάνα μου για να κοιμηθω εγω δεν μπορω. αφήστε που αν κλαίνε δεν θέλω να την αφήνω μονη της γιατι πως θα τα φέρει βόλτα? το μόνο θετικό είναι πως μοιράζεται η κούραση γιατι τις άλλες ώρες είμαι μονη μου.

Μέσα σ΄ολα ο μπεμπης έχει μάλλον μυκητες στη γλώσσα του (άσπρη) και η γιατρός αφαντη. Ήθελα να ήξερα τι το έχει το κινητο???διακοσμητικο? βρήκαμε έναν άλλον γνωστό ο οποίος μας έδωσε οδηγίες δα τηλεφώνου. Ελπίζω να του περάσει χωρίς φάρμακο και αύριο νάναι καλύτερα. Κατα τ΄αλλα οι επισκέψεις συνεχίζονται...

Αυτα τα ολίγα απο μένα.

p1Utp3.png

Μαρα να σου ζήσουν , να τα καμαρώνεις!

Λοιπόν σχετικά με το φαί, θα πρέπει το λιγότερο που θα τρώνε για να είναι οκ, είναι 150γρ/kg του μωρού / 24ωρο.

Εμείς ακριβώς πόσο τρώγαμε δεν ξέρω να σου πώ γιατί θήλαζα κιόλας και έδινα και συμπλήρωμα, αλλά σίγουρα τρώγαμε πολύ παραπάνω από τον τύπο αυτό, όπως συνήθως τα περισσότερα μωρά..

Μορίτσα μύκητες?? καλά πώς? γιατί? τόσο μικροί και αποκτήσατε?ελπίζω να μην είναι κάτι επίπονο για το μωράκι και να φύγει γρήγορα.

Τζεμ περαστικά ρε συ! Πακέτο να εχεις πυρετό με τέτοια κούραση..θηλασμό κτλ.. Καλά πού έφαγες την μακαρονάδα?

Φρόσω έλιωσα κι εγώ λέμε μόνο που τα διάβασα και τα φαντάστηκα!!

Αχ παναγία μου!

Ιθάκη δεν ξέρω πότε σταματάει η βοήθεια, γιατί εγώ στην αρχή άνετα την πάλευα χωρίς.. ενώ τώρα, μετά τις διακοπές κι έπειτα, από 8μηνών κι έπειτα δηλ. νομίζω δεν παλεύεται καθόλου η κατάσταση..και το βρίσκω "χειρότερο" το τρέξιμο/πρήξιμο προσωπικά. Βέβαια οκ, εξαρτάται και στο παιδί, στο φύλλο κτλ κτλ

Και πραγματικά έτσι όπως τα έγραψες..είναι η πραγματικότητα..

τουλάχιστον δικιά μου έτσι ήταν..κι ακόμη κάπως έτσι, αλλά όχι κάθε μέρα και στον ίδιο βαθμό, ή έχω μάθει εγώ να το διαχειρίζομαι μάλλον λίγο καλύτερα και δεν μου κάνει πια και εντύπωση μάλλον..εκτός κι αν είναι κάτι πολύ τρανταχτό..

Νάκι καλή ανάρρωση για το χειρουργείο και καλά να είναι τα αποτελέσματά του!!!!!!

Εγώ κορίτσια τα τελευταία βράδια, κόβω κορδελίτσες, σχοινάκια, χαρτάκια, υφάσματα, και τούλια και τα στοιβάζω, για να τα χρησιμοποιήσω από εβδομάδα, δεν τα έκανα πιο νωρίς όμως γιατί θα μπαγιατέψουν νομίζω (?) τα κουφέτα.. και τα γλυκά σιγά σιγά θα τα ξεκινήσω σε 1-2μέρες..

προβλέπεται κρίσιμη και πέρα ως πέρα μάχημη η εβδομάδα που έρχεται..(μιας και είναι τελευταίες μέρες.. final countdown. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί αρχίζω/έχω αρχίσει να άγχομαι πολύ..

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.

Paulo Coelho

Ερώτηση διατροφική

Πότε ξεκινήσατε -εάν ξεκινήσατε

-σταφύλι

-ζυμαρικό μίνιιιι

-γιαούρτι

-κουνέλι

-μπρόκολο

-αρακά

-πράσσο

-τομάτα

-αγγούρι

τέλος ψωμί κόρα ή παξιμάδι πότε δώσατε?

αυτό πάει με βάση την ηλικία ή τα δόντια που έχουν βγεί??

τα πηρουνάτα πότε αρχίζουν?

όπως καταλάβατε εγώ ετοιμάζω και έχω ήδη ετοιμάσει δηλαδή τις αλχημείες μου διατροφικά

μα πάνω από όλα εμπιστεύομαι την πραγματική εμπειρία σας.

(δεν πιστεύω να τα τουμπανιάσω τα παπιά..??!! εεεε?)

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.

Paulo Coelho

Διαφημίσεις

...και μιας και ξύπνησα και τάισα τον μικρό...και περιμένω να χωνέψει για να τον ξαναβάλω για νάνι (και έχει ένα μάτι γαρίδα ο άτιμος)...λέω δεν μπαίνω να δω τα νέα της παρέας?

Εβελίνα και Μάρα να σας ζήσουν τα αγγελούδια!!! Εβελίνα, εύχομαι να χρειαστούν όσο το δυνατό λιγότερο θερμοκοιτίδες και να μπεις να μας πεις πολύ ευχάριστα νέα!!!

Σεμινάκι, δεν το ξέρω αυτό που ρωτάς περί τριμήνου, αλλά ψάξτο...μακάρι να μπορείς...

Τζέμινι, καλύτερα μη δεσμευτείς στα παιδάκια με τα ιδιαίτερα γιατί μετά θα είναι δύσκολο να τα κόψεις...εκτός, αν μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να λείπεις μόνο 1-2 ώρες κάθε απόγευμα...αλλά αν λείπεις, όλο το πρωί-μεσημέρι και 5-6 ώρες κάθε απόγευμα, θα σου μένει πολύ λίγος χρόνος με τα μωράκια σου...επίσης, το πρωί τι ώρες θα δουλεύεις? γιατί αν δουλεύεις μόνο 5-6 ώρες, τότε δεν είναι πολλές...μπορείς να συμπληρώσεις και ένα ιδιαίτερο την μέρα...λέω τώρα εγώ μια μέση λύση...

Ιθάκη, για το πότε σταματάς να χρειάζεσαι βοήθεια, δεν είμαι ο καταλληλος άνθρωπος να απαντήσω...όπως βλέπεις,φτάσαμε 7 μηνών και ακόμη ξυπνάμε μέσα στη νύχτα...θεωρώ πως είναι στα παιδιά, αλλά και στις αντοχές κάθε μάνας...μπορεί να σου βγουν ήρεμα, να κοιμούνται σερί το βράδυ και να έχεις τις αντοχές να τρέχεις μέσα στη μέρα...το θέμα είναι πως για όσο χρειάζεται να ξενυχτάς το βράδυ, χρειάζεσαι λίγες ώρες ξεκούρασης μέσα στη μέρα για να τη βγάλεις...

χτες μου έλεγε μια γνωστή μου με ένα παιδάκι...και σχετικά μεγάλο...5 ετών..ότι τόσα χρόνια δεν έχει βοήθεια, ούτε οικονομική άνεση να αφήσει σε γυναίκα το παιδί...και δεν έχει βγει με τον άντρα της ούτε για έναν καφέ οι δυο τους!!! εκείνη τη στιγμή ευχαρίστησα το Θεό που εχω βοήθεια και λιγες στιγμές ελευθερίας για μενα και τον άντρα μου...

Κι εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως

Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός

Πως είσαι ο δικός μου ο προορισμός

Θα φτάσω εκεί κάποτε θα ΄ρθει ο καιρός

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως…

as1cMah0g410010MzA1OTAzZHwxNTJkfHpvdXpvdW5pYSBlbiBkcmFzZWkgZ2lh.gif

Καλημερα κοριτσια!!

Χτες βραδυ χτυπησα ενα 38,2 αλλά τωρα το πρωι ειμαι οκ. Για να δουμε!

froso καλα απιστευτοι λεμε ε!!!!!!!!!!!! Πως αντεχεις και δεν τους ρουφας εκεινη την ωρα?

μοριτσα ηταν ο αντρας μου αρρωστος, αλλά μαλλον την περασε πιο ελαφρια...τωρα τα μωρα με νοιαζει μηπως εχουν κολλησει:cry: Ο παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι πιθανο, και θα δειξει τις επομενες μερες... Δεν μπορω να τα φανταστω πως θα ειναι αρρωστα...νομιζω θα φρικαρω...Εδω εγω γκρινιαζα, ποσο μαλλον αυτα!

Για τη μαμα σου σε καταλαβαινω....δεν θες να αφηνεις τους αλλους να βγαλουν το φιδι απ την τρυπα, ομως οσο μπορεις να ξεκουραζεσαι...

για τους μυκητες κοιτουσα της προαλλες αλλά δε θυμαμαι τπτ να σου πω...:oops: Απαραδεκτη η παιδιατρος παντως..

παπιτσα εχεις δυσκολη εβδομαδα ε?? Και κατασκευες και γλυκα! Χαρα στο κουραγιο σου! Να μας βαλεις φωτο;)

Γαριδομακαροναδα εφτιαξα εγω για τους καλεσμενους, αλλά δεν προλαβα να φαω.:cry:

Λαερτα εσενα οι ετοιμασιες σου για τη βαφτιση πως πανε?

σελεστιν ειχες ξενυχτι κι εσυ!

Συμφωνω οτι η αναγκη για βοηθεια εχει να κανει και με τα παιδια.αλλά αντικειμενικα με τα διδυμα ειναι δυσκολα! Οποτε καθε βοηθεια ευπροσδεκτη μαλλον!

Στο σχολειο θα ειμαι 8-2 στανταρ και παιζει να εχω και καμια ωρα μετακινηση. Τελικα θα κρατησω μονο τα παιδακια απο παλια και τελος.

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Καλημερούδια! Εν μέσω τσιρίδων , παιχνιδιών νανουρισμάτων κ.λπ κατάφερα να συνθέσω ένα κουβερτοσέντονο απαντήσεων που θα σας παραθέσω αμέσως. Ελπίζω να βγάζει νόημα.

Ιθάκη, κι εγώ όλο αυτό ρώταγα τις κοπέλες στην αρχή. Πότε δεν θα χρειάζομαι βοήθεια. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το ήθελα γιατί είχα θέματα και με τη μαμά και με την πεθερά μου. Όπως βλέπεις οι απαντήσεις διαφέρουν, εξαρτάται από τα μωρά. Τα δικά μου κοιμήθηκαν όλο το βράδυ πολύ νωρίς στις 40 μέρες περίπου η μεγάλη και στους 3 μήνες η μικρή. Είχαν όμως θέμα με εξαγωγές. Για όσο δεν μπορούσαμε να τις βάλουμε σε ριλάξ και δεν είχαν πρόγραμμα διατροφής έπρεπε να τις κρατάμε αγκαλιά πολλή ώρα μετά το φαγητό. Ειδικά τη μικρή. Οπότε δεν μπορούσα μόνη μου γιατί αν ξυπνούσε η μία την ώρα που κράταγα την άλλη δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Συγχαρητήρια Μάρα!! Να τα χαίρεσαι!! Για αυτά που ρωτάς: Τα δικά μου στην αρχή έτρωγαν γύρω στα 30-90ml τη φορά. Συνολικά τη μέρα 300-400. Πρόγραμμα δεν είχαμε. Μας είχαν πει από το μαιευτήριο όποτε ζητάνε να τα ταΐζουμε (μετά τις 2 ώρες και πριν τις 4). Μπήκαν σε πρόγραμμα μόνα τους γύρω στον 4ο μήνα. Κι εμένα κοντά στα 2 κιλά γεννήθηκαν.

Hello duck!! Απ΄ αυτά που ρωτάς γιαούρτι θα αρχίσουμε σήμερα. Μου είπε από 7 μηνών και όχι παιδικό ό,τι βρω σε βιολογικό. Πήρα το Όλυμπος. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα σας πω. Επίσης μου είπε να αρχίσω και άλλα λαχανικά (πέρα από τα καθιερωμένα πατάτα, κολοκύθι, καρότο) ό,τι θέλω εκτός από παντζάρι-σπανάκι και να μην αφήνω σποράκια. Καλό κουράγιο με τις κατασκευές/δημιουργίες σου!!

Gemini κρίμα τη γαριδομακαρονάδα!! Και περαστικά!! Χάλια η γαστρεντερίτιδα, μεγάλη ταλαιπωρία και χωρίς μωρά. Κουράγιο!

Φρόσω τι γέλιο τα μικρά σου!! Τέλεια!!

Σελεστίν φιλάκια στους γαμβρούς μου!! Τι να κάνουμε μας προέκυψαν απαιτητικοί αλλά παίδαροι! Χαλάλι!

Εβελίνα ελπίζω να είστε καλά!

as1cM8UVM3D0000MDAyNzQ2ZHwzNTMyNjJkfG91ciBiYWJ5IGdpcmxzIGFyZQ.gif391223400111

Καλημέρα!

Καλή Κυριακη να έχουμε!!

Μπήκα να σας πώ ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος με μεγάλο ρατσισμό

προς τους δεξιόχειρες..:tongue::tongue::evil::?

κι ότι παιδεύομαι ταμάλα με το ψαλίδι το κοινό (που είναι για δεξιόχειρες δηλ.) και καθυστερώ πολύ (κλαψ κλαψ..) πράγμα που δεν το είχα υπολογίσει (unknown risk..).. και πού χρόνος για να πάω στο μαγαζί για αριστερόχειρες να πάρω ψαλίδια οεο??????

Σελεστίν μια και σε πέτυχα σε κοντινό ποστάρισμα

να κάνω λίγο τη γιατρό???? μου επιτρέπεις??

ρωτούσες τις προάλλες και δεν είχα μπει να απαντήσω..

το μωράκι σου με την παλλιδρόμηση πίνει από ό,τι κατάλαβα το επαντορεν..

πρέπει να το πίνει από ~3μηνών αν θυμάμαι καλα..??

τη δόση σε μλ την έχεις κάνει update με το νέο του βάρος κάθε φορά?

πόσες φορές την ημέρα δίνεις?? (εγώ έδινα 3, , πρωί μεσημέρι-βράδυ)

Το μωρό σου πόσα γεύματα σε γάλα πίνει τώρα την ημέρα ? Σε ποιο γεύμα από αυτά έχεις παρατηρήσει ότι πίνει λιγότερο?

Αν όλα τα παραπάνω τα κάνεις έτσι ακριβώς, θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έχεις σταματήσει κάποιο διάστημα (λίγες μέρες πχ να το δίνεις)

Αν όχι, σου προτείνω να κάνεις κάτι..εάν θες και τολμήσεις..

στην αρχή ξεκίνα να "ξεχνάς" τη μεσαία δόση..ή καλύτερα τη δόση πριν από το γεύμα που έχεις παρατηρήσει ότι τρώει λιγότερο.

Κανε το κανά δυο-τρεις μέρες και παρατήρησε εάν αύξησε σε εκείνο το γεύμα τα μλ του, ή σε άλλο γεύμα..

Δες το και μετά αναλόγως συνεχίζουμε...

Εγώ το είχα ψάξει πολύ με τη μικρή μου..

τελικά της έδωσα μόνο σκάρτο μήνα και μετά της το έκοψα. Άσε που φρίκαρα κάθε φορά που της το έδωσα όταν διάβασα τα συστατικά..

γενικώς είμαι λίγο περίεργη εγώ σε αυτά...

πάντως αυτά που σου λέω τα είπα και σε μία φίλη μου για το αγοράκι της που την είχα γνωρίσει στο μαιευτήριο, ενώ πήγαινε και σε γαστρεντερολόγο καλή, στο τέλος κάναμε τα δικά μας, και πέτυχαν.

Επίσης, μία ολόκληρη ώρα είναι υπερβολή να τον κρατάς όρθιο, ειδικά τώρα που έχετε ξεκινήσει και στέρεες. ΑΠό πότε τη μετράς την ώρα? από το τέλος του φαγητού? νομίζω 25-30 λεπτά είναι οκ, άντε μαχ μαχ 40'.

Και ελαφρά κλίση στο κρεββάτι οφκόρσ.

Σεμινάκι καλημέρα!

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Εγώ έχω δώσει παντζάρι από 7-7,5μηνών και τρελένονται! Σου είπε γιατί όχι?? για πε να μάθουμε..μήπως κάνω βλακεία λέω..

Εγώ δεν μπορώ να δώσω αγελαδινό στην μπέμπα, αλλά και να μπορούσα θα το απέφευγα. έτσι και τα δύο θα τη βγάλουν με κατσικίσιο ή πρόβειο.

Καλημέρες μπουγάκια! Τί έγινε με το μπουγάκο? Καλύτερα? Τέλος το πρώτο κρυωματάκι?

Paulo Coelho

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...