Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Νομίζω η χαμηλή προγεστερόνη δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά τη βιωσιμότητα της κύησης. Εμένα ακριβώς επειδή έχω μικρή ωχρινική φάση μου είχε πει ο Πάντος αν έχω θετικό τεστ να πάρω αμέσως προγεστερόνη. Έτσι και έγινε, με μπούκωσε στην προγεστερόνη (6 την ημέρα) και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα είχα αποβάλλει.

Στην πορεία βέβαια ρώτησα κι άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι η τόση προγεστερόνη είναι κόλλημα των εξωσωματιστών. Εσύ απ'ό,τι λες είσαι η απόδειξη ότι δεν παίζει πια και τόσο ρόλο.

και εγώ αυτό είχα διαβάσει και παρακάλαγα τον γιατρό μου για έξτρα προγεστερόνη. εδώ μια κοπέλα έπαιρνε 9 την ημέρα. Μου είπε δεν έχει καμία σχέση. Και τελικά γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

πρίν από 32 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία. 

Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.

Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!! 

Επίσης να πω κάτι άλλο εδώ γιατί νιώθω ότι πρέπει! Όλες κουβαλάμε τα δικά μας, σίγουρα. Αλλά το πως λειτουργεί ο οργανισμός ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να το κρίνουμε από ένα φόρουμ. Να ακούτε και να εμπιστεύεστε μόνο τους επιστήμονες που έχετε επιλέξει δίπλα σας γιατί έχουν ξεκάθαρα δει την πλήρη εικόνα του ιστορικού σας, του ορμονολογικου σας προφίλ, τις εξετάσεις σας και την κλινική σας εικόνα. Εδώ απλά πληροφορίες μοιραζόμαστε που μπορεί να τις βρει ο καθένας στο διαδίκτυο ή γενικά στην βιβλιογραφία. Δεν σημαίνει πως όσα λέγονται ισχύουν για όλες! Μεγάλη προσοχή στο τι κρατάτε από όλα αυτά γιατί είναι απλά γενικές πληροφορίες και στην κάθε περίπτωση μπορεί να μην ισχύουν. Μια εξέταση αν είναι καλή ή κακή θα σας το πει μόνο το team που σας παρακολουθεί (γιατροί, μικροβιολόγοι, εμβρυολογοι κλπ) γιατί η εξέταση πίσω της έχει κ ένα backstory που το ξέρουν καλά και κυρίως γιατί δεν ξέρετε αν αυτός που γράφει ανώνυμα σε ένα φόρουμ έχει το υπόβαθρο για να σας εξηγήσει μια εξέταση. 

έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτως η άλλος μια εξέταση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συνολική εικόνα. 

Από περιέργεια έκανα τεστ ωορρηξίας από την 13η μέρα του κύκλου μου. κανονικά έχω 30-31 ημερών. Αλλά λόγω αποθηλασμού τώρα θα είναι η δεύτερη μου περίοδος. Τα τεστάκια σκούραιναν με την ημέρα, έκανα 2 την ημέρα. Σκούρινε όσο η γραμμή ελέγχου 19η μέρα και ξεκίνησα να πονάω 20η. Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. έκανα 20η μέρα και ξεκίνησε να βγαίνει αχνό το τεστ και 21η αρνητικό. Με βάση αυτό και την δεύτερη φάση μου που κρατούσε πριν την εγκυμοσύνη 16 μέρες, φαντάζομαι ότι έκανα ωορρηξία αφού το έδειξαν τα τεστ. Υποτίθεται πως πάντα κάνω γιατί έχω συμπτωματα και έχει φανεί σε διάφορους τυχαίους ελέγχους. Τώρα γιατί έχω 2 βιοχημικές με φυσική σύλληψη στα 3 χρόνια με μέτριο σπέρμα. τι να πω. η μια σάλπιγγα η δεξιά είναι στραβή, και συνήθως κάνω ωορρηξία από τα δεξιά. και έχω εικόνα πολυκυστυκών. 

• Μου αρέσει 1

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ithaki, εγω είχα πάρει εσώρουχα εγκυμοσύνης και με βόλεψαν παρα πολυ και όταν γέννησα. Ο γιατρός μου βέβαια ήταν αρνητικός για τα μιας χρησεως εσώρουχα, δεν ξέρω γιατι, αλλα μου είπε να πάρω κανονικα και αυτο έκανα. Σερβιετες πήρα κανονικές για μεγάλη ροή και τις έβαλα αν θυμάμαι καλα την 3η μέρα. Στο μαιευτήριο μου είχαν δωσει κάτι τεράστιες....

RKdwp3.png

Καλημερα!!

Τι κανετε??

μοριτσα νουτελα???????? Να σου πω οτι δεν το χα σκεφτει!!!!!! Μιαμ, μιαμ με κατεστρεψες κακουργα! Και βαζεις μια ολοκληρη και ανακατευεις ή τη ριχνεις μεσα σα σιροπι να το πω...

ταζ να την χαιρεσαι την κορούλα σου! Ολοκληρη κοπέλα ε?!

τζασμιν δε σας πηραν τελικα...κριμα μωρε. Ειναι αυστηρα τα κριτηρια πλεον? Και λιγες οι θεσεις?

Εδω οι σταθμοι εχουν σχεδον 300Ε/μηνα κι αναρωτιεμαι τι γινεται και στην περιπτωση διδυμων. Κανουν μια απλή εκπτωση γτ πως θα βγει ο γονιος??

Εμεις καλά ειμαστε, ο μικρος εκανε παλι χτες μια γκρινιαααααα!!! Βεβαια μου ειπαν κατι μαμαδες που ειχαν ερθει οτι ριζωνουν δοντια:shock: Η αληθεια ειναι εχω δει δυο ασπρες γραμμες, τα δυο κατω μπροστινα δοντια, αλλά μου φαινεται πολυ νωρις. Και μου ειπαν οτι αυτο δε σημαινει οτι θα βγουν νωρις, απλά οτι εχουν ριζωσει....Τι να πω.. Ο μεγαλος δεν εχει πάντως.

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Καλημέρα και καλο Σ-Κ! Ετοιμαζόμαστε να πάμε στα μπεμπε και ελπίζουμε να φάμε κάτι σήμερα :rolleyes:

Τζασμιν κρίμα για το παιδικό. Η αλήθεια είναι περιορισμένες οι θέσεις ειδικα αυτη την εποχή με τόσες περικοπές, παιζει και βυσμα.

Τζεμινι τόσο γρήγορα βγάζουν δόντια?? ετοιμάσου για δαγκωνιες :shock:

Για το παγωτο, χτυπάω τα βασικά υλικά καλα και στο τέλος ρίχνω ολη τη νουτελα, ανακατεύω να παει παντού και κατάψυξη. Φέτος με έχει πιάσει μουργελιτιδα και δεν εχω φτιάξει τπτ.:tongue:

ΤΑΖ να την χαίρεσαι την κορούλα σου και ολη την οικογένεια!:)

p1Utp3.png

καλημερα κοριτσακια!!!!

σεβη καλε διακοπες! καλα να περασετε!!!

μοριτσα τεμπελακος ο μικρος? υπομονη.. τι θα κανει καποια στιγμη θα αρχισει να τρωει.. ευχομαι να ειναι γρηγορα...

τζεμινι τι μας κανεις με αυτα τα παγωτα???? θελω κ εγωωωωω

ιθακη μια χαρα το βαρος των μωρων σου!!! λογικο να μην μπορεις να κουνηθεις.. εδω εχω αρχισει να ζοριζομαι εγω που τα υπολογιζω να ειναι λιγο πανω απο κιλο.. υπομονη.. οσο περισσοτερο αντεξεις τοσο καλυτερο για τα μωρα σου..

τζασμινι ειναι σιγουρο οτι δεν σας πηραν στον παιδικο? κατσε να δεις τα τελικα αποτελεσματα..

ταζ να χαιρεσαι την κορουλα σου!!!! φευγετε κ εσεις? καλα να περασετε λοιπον... το αγορακι σου ειναι καλυτερα σημερα?

μαρα ετοιμαστηκες? τελειωσες με τα ψωνια? αντε με το καλο να τα φορεσουν τα μωρακια σου!! κ εγω σιγα σιγα αρχιζω τα ψωνια και πολυ χαιρομαι...

εμεις τελικα δεν πηγαμε στον γιατρο χθες.. με πηρε τηλ να μην παω γιατι του εκατσε τοκετος και θα αργουσε και τελικα θα τα πουμε απο κοντα την τεταρτη που θα δουμε και τον τραχηλο... ελπιζω να ειναι σε καλη κατασταση γιατι αν με ξαναξαπλωσει δεν θα το αντεξω.. πανω που εχω αρχισει και βγαινω καμια βολτουλα..

tJYkp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Ακόμα τριγυρνάνε τα μικρά μου και δεν λένε να πέσουν για τον μεσημεριανό τους ύπνο που το κόβω να γίνεται απογευματινός....

Για τον σταθμό δεν το βλέπω να μας παίρνουν γιατί οι θέσεις είναι σύνολο 93 και εγώ βρίσκομαι γύρω στην 163η θέση!!! :(

Για άνω των 2,5ετών θα μας παίρνανε σίγουρα γμτ...

Evelina εμένα με βόλεψαν οι νυχτικιές, δεν μπορούσα με την εγχείρηση να ανεβοκατεβάζω παντελόνια.... άσε που δεν ενοχλούσαν και στην κοιλιά καθόλου.

RKdwp3.png

Καλησπερουδια!

Gemini άλλες θεσεις δίνουν μεχρι 2 ετων και άλλη κατηγορία από 2,5 και πάνω; Είναι σα να λέμε άλλη τάξη;

Εβελίνα τρέχα στα μαγαζιά πριν σε σταματήσουν... :) Κι εγώ νυχτικάκια έχω πάρει. Λόγω καισαρικης...

jYwYp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερουδια!

Gemini άλλες θεσεις δίνουν μεχρι 2 ετων και άλλη κατηγορία από 2,5 και πάνω; Είναι σα να λέμε άλλη τάξη;

Εβελίνα τρέχα στα μαγαζιά πριν σε σταματήσουν... :) Κι εγώ νυχτικάκια έχω πάρει. Λόγω καισαρικης...

Είναι κατηγορίες από 2μηνών-2,5 ετών και από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

RKdwp3.png

Πηγαμε βολτα σουπερμαρκετ και στανιαρα κάπως! Που καταντησαμε!!

εβελινα κι εμενα νυχτικιες με ειχαν βολεψει λογω καισαρικης

μοριτσα αν το κανω κι αυτο με το παγωτο πάει... με βλεπω αγελαδιτσα οχι μονο λογω γαλακτος:rolleyes: περιμενω ενα φιλο μας απο βδομαδα σοκολατομανη και λεω να κανω ενα γλυκο με μερεντα. Και μετα τελος για καλοκαιρι...δεν ξανακανω τιποτα! Οποιος ερθει γλυκο του κουταλιου!! Το εχω πααααραξηλωσει λεμε:cry:

τζασμιν εννοειται πως ειναι πολλά! Ο ενας μισθος σχεδον θα πηγαινει εκει...

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Γυρισαμε και ήδη μου λείπουν τα ζουζουνια μου! Σήμερα φάγαμε με χίλια ζόρια 20μλ και αρχισε και η μικρη το μπιμπερο. Ο μικρός είναι απίστευτα ήσυχος, κιχ δεν κάνει ελπίζω το ίδιο νάναι και στο σπιτι! Η άλλη παλεύει μονη της, μας βγηκε τσαουσα!

Εβελινα η νυχτικια βολεύει. Εγω πηρα 2 και μια πιτζαμα.

Τα μόνα γλυκα που δεν τρώω είναι του κουταλιού. Τώρα βγάζω τα απωθημένα της εγκυμοσύνης και τρώω συνέχεια όλα τα " απαγορευμένα"! Μετα το καλοκαίρι θα μαζευτω :)

p1Utp3.png

Γυρισαμε και ήδη μου λείπουν τα ζουζουνια μου! Σήμερα φάγαμε με χίλια ζόρια 20μλ και αρχισε και η μικρη το μπιμπερο. Ο μικρός είναι απίστευτα ήσυχος, κιχ δεν κάνει ελπίζω το ίδιο νάναι και στο σπιτι! Η άλλη παλεύει μονη της, μας βγηκε τσαουσα!

Εβελινα η νυχτικια βολεύει. Εγω πηρα 2 και μια πιτζαμα.

Τα μόνα γλυκα που δεν τρώω είναι του κουταλιού. Τώρα βγάζω τα απωθημένα της εγκυμοσύνης και τρώω συνέχεια όλα τα " απαγορευμένα"! Μετα το καλοκαίρι θα μαζευτω :)

Μπράβο , ευχάριστα τα νέα από τα ζουζούνια σας. Μην ανησυχείς. Τα κοριτσάκια πάντα είναι πιο τσαουσες. Κ η δικιά μου έτσι είναι. Και όσα δίδυμα ξέρω που είναι κορίτσι αγόρι πάντα το κοριτσάκι είναι πιο τσαούσα και έχει το αγοράκι από κοντά. Χαχαχαχα.............Γυναίκες παιδί μου...............από γεννησιμιού μας. Να ναι καλά τα παιδάκια!:P

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...