Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Katker είπε:

Τέλεια σε ευχαριστώ. Να πάρω μπας και ησυχάσω. Ναι έτσι και αλλιώς το 500αρι θα έπαιρνα 

Ε ναι Κ μην τον αφήνεις τον πονοκέφαλο περιμένοντας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χειροτερέψει . Ο πονοκέφαλος από τις ορμόνες σπάνια περνάει μόνος του 

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

εεεεεε εγω την ειχα κανει την λιστα!!!!και ακριβως αυτο σκεφτομουν να κανω και με τις μελλουσες γι αυτο ρωτησα την laerta!!!αλλα δεν βλεπω να προλαβαινω...θα γεννησουν κι εγω ακομα θα την ετοιμαζω!!

Κάτι παρόμοιο?? Κορίτσια, συμπληρώστε αν θέλετε

1. Naki82 ..............22/8/2011......Αγοράκια......Ιασώ
  2. Laerta................31/8/2011......1+1.............Λητώ
  3. Katerinad81.......25/9/2011......1+1............
  4. Sevi-Gio ......./2011...........
  5. Duckface................2012..........

120247mcv711uxx1.gif

Διαφημίσεις

εεεεεε εγω την ειχα κανει την λιστα!!!!και ακριβως αυτο σκεφτομουν να κανω και με τις μελλουσες γι αυτο ρωτησα την laerta!!!αλλα δεν βλεπω να προλαβαινω...θα γεννησουν κι εγω ακομα θα την ετοιμαζω!!!

agorakia καποιες νυχτες τωρα τελευταια τρωμε κατι ακυρες ωρες.δεν τρωμε ομως και πολυ νορμαλ μεσα στην ημερα.ισως λογω ζεστης?τι να πω...

Χμ... Κι εμείς δεν τρώμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά τελευταία. Κι εγώ το αποδίδω στη ζέστη. Η αρχή έγινε από την ίωση, του κόπηκε η όρεξη, τον ακολούθησε κι ο μικρός και τώρα έχουν μείνει μισοί. Σκέπτομαι, λοιπόν, μήπως πεινάει εκείνη την ώρα, λόγω άδειας κοιλιάς όλη μέρα (σχεδόν). Το γιαούρτι το τρώνε όόόόλο και είναι και μπόλικο και με φρούτα μέσα παρακαλώ. Κεράσια, ροδάκινα... υπερπαραγωγή! Και την κρέμα όλη (αλλά ποσότητα παιδιών 6 μηνών, 140 ml...). Οπότε, εσύ λες ότι το βράδυ ψιλοπεινάει; Τα πρώτα δύο βράδια μετά τον πυρετό, του έδωσα 90 ml περίπου εκείνη την ώρα, ίσως και λίγο πιο αργά... Λέτε να το έχει συνδέσει στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα φαγητού ή να πεινάει πραγματικά; Από τη στιγμή που είδα ότι πάει να γίνει συνήθεια (έπειτα από 2 φορές) το έκοψα μαχαίρι. Δεν είναι δυνατόν να αρχίσουμε ξανά τάισμα νυχτερινό στους 11 μήνες! Από την άλλη, σκέφτομαι πως αν πεινάει πράγματι, μήπως δεν πρέπει να αφήνω το παιδί να λιμοκτονεί;;;;;;;;;;;;; Και πως, όταν πλέον θα νιώθει χορτάτος, θα κοιμάται όλη νύχτα; Μα, κι αν μας μείνει συνήθεια;;;;;;;;;; Κάναμε αγώνα να κόψουμε το βραδυνό! Και τώρα είμαι και εργαζόμενη... Ουφφφφφφφφφφφφφφ!

Πείτε τη γνώμη σας!!!!!!

Συγνώμη για το μπέρδεμα με τη λίστα :tongue:

rPPrp3.png

καλημερα και απο εμενα. τι κανετε κοριτσια;παλι τα μπεμπακια σας δεν ειχαν υπνο;αχ σαν κ εμενα και αυτα δεν μπορουν να κοιμηθουν.

να συμπληρωσω την λιστα της laertas 25/9 1+1 ελπιζω να τηριθει η σειρα γιατι αλλιως θα τρελαθωωωωωωωωωωωωωω

url=http://lilypie.com]c9SQp3.png[/url]

Άλλη ερώτηση:

Ο μικρός εδώ και έναν μήνα (μην πω και περισσότερο) έκοψε τη συνήθεια "βραδινό γάλα". Τρώει μόνο μέχρι να υποθέσει ότι χόρτασε (60 ml το πολύ, θυμάστε που σας τα 'λεγα, κάποια στιγμή, όταν άρχισε αυτή η τακτική, το είχε συνδυάσει και με κάποιους εμετούς). Έχω πια απελπιστεί, κοιμάται νηστικός στην ουσία. Όσο κι αν τον πιέσω, κλαίει, χτυπιέται, τον πιάνει το παράπονο και, τελικά, εγκαταλείπω... Μα όσο τον σκέφτομαι με άδειο στομάχι (και να μην βγάζει κιχ όλη νύχτα...), δεν μπορώ!

Ερώτηση:

Είχα ρωτήσει τη γιατρό μέχρι πότε να δίνω σκόνη και μου είπε μέχρι τον χρόνο. Σήμερα γινόμαστε 11 μηνών!!! Και η ιστορία με την αποχή από το γάλα κρατάει όσο σας είπα, περίπου 1 μήνα και κάτι... Να αλλάξω γάλα αφ' εαυτού μου; Δίνει καμιά νέσλακ; (το νουλάκ του το δοκίμασα τότε, δεν τρελάθηκε). Δεν αναζητώ ξανά σκόνη, δεδομένου ότι σε λίγο καιρό θα την σταματήσουμε, άρα να μην συνηθίζουμε και ξεσυνηθίζουμε σε τόσο μικρό διάστημα, δώρον άδωρον πιστεύω. Απ' την άλλη, αν υπάρχει κανένα άλλο σε σκόνη, τρελά δημοφιλές (εκτός από το αλμιρόν, που πίνουμε εμείς), πείτε μου! Πιστεύω ότι δεν το γουστάρει πια, για την ακρίβεια είμαι πια πεπεισμένη. Και κάτι πρέπει να κάνω γι' αυτό!

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

Η λίστα είναι για ιδιωτικά νοσοκομεία, για δημόσια δεν ξέρω...

για τη μαμά:

2-3 νυχτικά,πιζάμες που να επιτρέπουν τον θηλασμό (με κουμπάκια μπροστά ή τιραντάκι με κλιπ)

ελαφριά ρόμπα

2-3 σουτιέν θηλασμού

εσώρουχα μιας χρήσης και κανονικά

σερβιέτες μεγάλες και κανονικές για τις τελευταίες μέρες(μεγάλες δίνουν αλλά προς το τέλος το μέγεθος τους σε σχέση με την ροή είναι τεράστιο)

παντόφλες μαλακές

σαγιονάρες αντιολισθητικές (για να κάνετε μπάνιο)

πετσέτα προσώπου και μπάνιου (στα ιδιωτικά ξέρω ότι δίνουν αλλά προσώπου θα πάρω και δική μου, και αν χωρέσει η βαλίτσα ίσως πάρω και μπάνιου)

πετσετούλες μικρές για τοπικό πλύσιμο

πετσέτα χεριών για συγγενείς

σακούλες πλαστικές για τα άπλυτα

άνετα ρούχα για επιστροφή στο σπίτι

άνετα παπούτσια

σφουγγαράκι

σαμπουάν

αφρόλουτρο (καλύτερα λένε κάποιο παιδικό χωρίς άρωμα)

ξυραφάκια

οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

κρεμοσάπουνο

ντετολ

βούρτσα για μαλλιά

λαστιχάκια η κορδέλα για μαλλιά

σεσουάρ για μαλλιά

κρέμα χεριών

κρέμα προσώπου

κρέμα κατά των ραγάδων για κοιλιά και στήθος (τωρα είναι που θα βαρύνει πολύ το στήθος και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση! βεβαιωθείτε ότι η κρεμα είναι κατάλληλη για θηλασμό)

liposan

κρέμα για θηλές (για επούλωση πληγών η πουρελαν είναι πολύ καλή)

επιθέματα στήθους (θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα χρειαστείτε πχ τρέχει το στήθος, διαφορετικά αποφύγετε τη συχνή χρήση, δεν αναπνέει το δέρμα)

κρέμα για αιμορροΐδες (είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε. ακόμα κι αν δεν έχετε εμφανίσει ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μετά τον τοκετό)

λαδάκι για μασάζ (το μασάζ στο στήθος συγκεκριμένα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ καλό για το θηλασμό στην αρχή)

θήλαστρο (είναι πολύ πιθανό να το χρειαστείτε τις τελευταίες μέρες που το γάλα κατεβαίνει όλο μαζί.αν και παρέχεται στα περισσότερα μαιευτήρια ίσως το δικό σας σας βολέψει περισσότερο κι από την άποψη ότι δεν θα το περιμένετε να σας το φέρουν. )

ωτασπίδες

μάσκα ύπνου

φωτογραφική

κινητό

βιντεοκάμερα

mp3player

φορτιστές

κάποιο βιβλίο περιοδικά

ρολόι

καραμελίτσες τσιχλίτσες και κάποιο σνακ

φάρμακα που θα συνεχίσετε να παίρνετε (πχ θυρεοειδούς σίδηρο ασβέστιο κλπ)

βιβλιάριο υγείας, συνταγολόγιο κλπ

εξετάσεις που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια τις εγκυμοσύνης (ρωτήστε το γιατρό σας αν τις θέλει όλες η κάποιες από αυτές)

για την δήλωση στο ληξιαρχείο χρειαζόμαστε

1. Ληξιαρχική πράξη γάμου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Ταυτότητες και των 2 γονέων.

για τα μωράκια μας! (για τα δημόσια δεν ξέρω. αναφέρω τι θα πάρω εγώ που γεννάω στο μητέρα)

2-4 φορμάκια

2 ρουχαλάκια για την έξοδο

μωρομάντηλα

ορό

βαμβάκι, γαζες

πάνες αγκαλιάς

πετσετούλες μικρές

καλτσάκια

πανες

επιπλέον πραγματάκια του μωρού για δημόσιο μαιευτήριο:

οι κοπέλες που γεννούν σε δημόσιο ας συμπληρώσουν στη λίστα του μωρού τι θα πάρουν μαζί τους

όσες έχετε προμηθευτεί ήδη βιβλιάριο υγείας παιδιού ας το πάρετε μαζί για την περίπτωση που δεν έχουν να σας δώσουν στο νοσοκομείο να μη φύγετε με κόλλα Α4.

Τη λίστα την πήρα όπως την έγραψε η emi από το καφέ Αυγούστου 2011 και κράτησα και τα σχόλιά της.

Διδυμομανούλες, συμπληρώστε η διορθώστε ό,τι νομίζετε!!

καλε ολα αυτα που θα τα βαλουμε αχ μεταφορικη θελει να παρουμε οταν παμε να γεννησουμε , να σου πω καλη η λιστα θα την γραψω αλλα η twins ολο και θα μας κανει κ αυτη μια λιστα ειναι πολυ καλες κ αναλητικες οι λιστες της , εμενα δλδ με βοηθισαν πολυ.

Είχε ανέβει εδώ η λίστα, γιατί δεν την είδα; Δεν την ξανανεβάζεις, σε παρακαλώ; Έπλυνα και το σάκο και λέω ν'αρχίσω σιγα-σιγα, μην πάω και ξεβράκωτη στο νοσοκομείο... Χτες το απόγευμα μ'έπιασαν πόνοι και δεν την πάλευα όλο το βράδυ...

120247mcv711uxx1.gif

Είχε ανέβει εδώ η λίστα, γιατί δεν την είδα; Δεν την ξανανεβάζεις, σε παρακαλώ; Έπλυνα και το σάκο και λέω ν'αρχίσω σιγα-σιγα, μην πάω και ξεβράκωτη στο νοσοκομείο... Χτες το απόγευμα μ'έπιασαν πόνοι και δεν την πάλευα όλο το βράδυ...

οχι εμενα απλος μου ειχε στηλει μια λιστα για το τι πραγματα να αγορασω , τι χρειαζοντε και με βοηθησε πολυ αλλα για τον νοσοκομειο δεν εχω.βρε laerta μου μερικα νομιζω οτι ειναι υπερβολικα , δεν ξερω κιολας θα μας πουν τα κοριτσια που εχουν γεννησει και ξερουν , εσυ σιγα σιγα ετοιμαζε και μετα τα βγαζεις αν δεν χρειαζοντε

Διαφημίσεις

Καλή σας μέρα!!!

Επιτέλους κατάφερα να διαβάσω όλες τις σελίδες που γράψατε..... Μα τι λογοδιάρροια κι αυτή που σας έπιασε?

Άσχετο: ο γιατρός μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω ντόπλερ. Υπάρχει καμιά σας που δεν έκανε?

Το ντόπλερ το θεωρώ άκρως απαραίτητο!!! Εμένα μου έκανε κάθε φορά που πήγαινα από την β' επιπέδου και μετά. Μάλιστα είχαμε διαπιστώσει μέσω αυτού ότι το ένα αγγείο δεν τροφοδοτούσε επαρκώς. Γι' αυτό και τα μικρά μου γεννήθηκαν με μικρό βάρος για την εβδομάδα που γέννησα.

Α, α, α, α, θέλω κι εγώ ωροσκόπο!

13.8.10, τόπος γέννησης Αθήνα, 11.57 ο μεγάλος, 11.58 ο μικρός!

Είναι Λιονταράκια τα παιδιά μου! Τι ωροσκόπο έχουν, Λίτσες Πατέρες;

Ευχαριστώ!

Κι εγώ ζυγό έβγαλα...μα πώς γίνεται???

και αφού απάντησα λακωνικά στα λεγόμενα σας, θα σας διηγηθώ τι έγινε το μεσημέρι που πήγαμε για να φάμε.

Παρεμπιπτόντως τα τουινσάκια έφαγαν σήμερα κεφτέδες.

Είμασταν λοιπόν στην κουζίνα, τους κατεβάζω από τα καρεκλάκια και τους αφήνω μία στιγμή για να φτιάξω το γάλα (νέο χούι... το μεσημέρι θέλουμε γάλα) και να το πάω στο σαλόνι όπου θα το πίναμε. Γυρνώντας τι βλέπω:

Ο σκούξης είχε μπεί στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη και εκείνη τη στιγμή η μαγουλού του έκλεινε το πορτάκι. Ωραια... αρχίσαμε και το κρυφτό. Το σκηνικό φοβερά αστείο πάντως....

Χαχαχα πολύ γέλιο....μόνο που το φαντάζομαι....

λοιπον πηγα στο γιατρο και ειδαμε οτι τα μωρα ειχαν παρει ελαχιστο βαρος,μιλαμε για μερικα γραμμαρια δηλαδη.

με εστειλε στο ειδικο κεντρο που εκανα και την β επιπεδου για να κανω ενα υπερηχογραφημα αναπτυξης.

μεχρι τοτε πιστευα οτι μπορει να φταιει το μηχανημα αλλα τελια τα ιδια βρηκε και ο ειδικος.Το θεμα ειναι οτι το μικρο εχει αμνιακο υγρο στα κατωτερα φυσιολογικα ορια και αυτο ειναι ενα προβλημα.Θα πρεπει να ξαναπαω την Πεμπτη και βλεπουμε.Αλλα αν δεν αλλαξουν τα πραγματα μαλλον θα μου τα παρει την αλλη βδομαδα:(

Μου ειπε οτι αν ειναι προτιμοτερο και ασφαλεστερο να τρεφονται με γαλα αυτο θα κανουμε για να μην ρισκαρουμε να ταλαιπωρειται το μικρο στη μητρα.

Παντως ο αλλος γιατρος ειπε οτι αυτο ειναι το πρωτο σημαδι της μητρας οτι δηλ δεν υπαρχει πολυς χρονος ακομα.

Μου ηρθε κεραμιδα γιατι εγω ημουν σε αλλο πλανητη μαλλον και πιστευα οτι χαλαρα θα παω στο τελος του μηνα τουλαχιστον .

Δηλ τη θερμοκοιτιδα δεν την γλυτωνω:(

Λετε να χρειαστει να διασωληνωθουν?Αν γεννηθουν γυρω στα 1800 ποσο καιρο μπορει να καθησουν μεσα?Μακαρι τουλαχιστον να μην παρουν ουτε οξυγονο,μονο γαλαται να χρειαστουν.

Αυτο ειναι που φοβαμαι περισσοτερο,πως θα αντεξω να τα δω εκει μεσα?

τελικα οταν κανουμε σχεδια ο Θεος γελαει.

Κι εγώ είμαι της γνώμης να ακούσεις τον γιατρό σου, εφόσον ειδικά τον εμπιστεύεσαι! Αν ήταν κάτι ανησυχητικό δεν θα σε άφηνε όπως είπε καμιά εβδομάδα ακόμα! Όλα θα πάνε καλά...είσαι σε μια καλή εβδομάδα!!!

:mad::x:x:x:xκαι γω το κέρατο μου μέσα μια χαρα προλαβαίνω!

Τα κηνυγαω μπουκωμένη η ρουφιάνα Νο 2!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Μου ανήκει ο τίτλος "ρουφιάνα Νο3" μιας κι εγώ αν και τρέχω και δεν προλαβαίνω....το φαγητό δεν το στερούμαι!!! :tongue::tongue::tongue::tongue:

RKdwp3.png

Και τώρα στα νέα μας....

Λοιπόν, από γάλατα δοκίμασα...delta advance, nestle neslac και Noυνού noulac. Αποτυχία τελικά σε όλα!!

Επίσης, δεν ξέρω αν σας είπα αλλά αυτή την περίοδο δοκιμάζουμε και την μεταφορά στις κούνιες τους! Με τον Bill πάει μια χαρά. Ο Κοσμάς θα ξυπνήσει και 5 φορές...

RKdwp3.png

Agorakia χρόνια σας πολλά!!! Χαρούμενα μηνογενέθλια!! Σε ένα μήνα ακριβώς γίνεστε ενός!! Απίστευτοοοοο

Ναιαιαιαιαι!

Κι εμένα σαν χτες μου φαίνεται!!!!

Και μια και το τοποθέτησες, κι εγώ θέμα με την τροφοδοσία ενός αγγείου είχα στον μεγάλο και γεννήθηκε μικροσκοπικούλης!

Αχ! Τέλος καλό, όλα καλά, ωστόσο! Κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία! :-P

Πώς είναι τα ζουζουνάκια σου; Το θεματάκι με τον μπεμπίνο; Όλα οκ, ναι;

rPPrp3.png

Ναιαιαιαιαι!

Κι εμένα σαν χτες μου φαίνεται!!!!

Και μια και το τοποθέτησες, κι εγώ θέμα με την τροφοδοσία ενός αγγείου είχα στον μεγάλο και γεννήθηκε μικροσκοπικούλης!

Αχ! Τέλος καλό, όλα καλά, ωστόσο! Κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία! :-P

Πώς είναι τα ζουζουνάκια σου; Το θεματάκι με τον μπεμπίνο; Όλα οκ, ναι;

Τα ίδια...μου φαίνεται δεν θα γλυτώσουμε την εξέταση.

RKdwp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...