Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κοιτάξτε, εγώ κορίτσια σε όλη την εγκυμοσύνη νύχια δεν έβαψα, μαλλιά που είμαι και ξανθιά τα έκανα ανταύγειες στον 6ο μήνα και πριν γεννησω (εκεί να δείτε χαλι...), έβαλα φυτικό ρόλον για αποσμητικό αλλά σχετικά ζεστό μπάνιο έκανα, όχι καυτό και όχι συνέχεια. Μπορεί να ακουστώ υπερβολική όμως επειδή είχα και ένα ιστορικό αποβολών ήθελα να αποφύγω όσο πιο πολλά γινόταν. Για βαφή μου είχε πει και ο γιατρός όχι. Επίσης ο εμβρυολογος μου είχε πει να αποφεύγω επεξεργασμενα τρόφιμα και καφέ όχι ντεκαφεινε, καλύτερα 1 και κανονικό. Εγώ έπινα ελληνικό και συνήθως μόνο 1. Να παίρνετε οπωσδήποτε φυλλικό και εγώ έπαιρνα και τις neurobion. Προσοχή στο αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D και πάντα έλεγχος στο θυρεοειδη για προσαρμογή της δοσης. 

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους. Είμαι καινούργιος στην παρέα και είναι το πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το forum.

Διάβασα σχεδόν όλα τα post τις προηγούμενες ημέρες κι έτσι πήρα το θάρρος να γράψω.Ομολογώ ότι οι εμπειρίες σας είναι συναρπαστικές και τα "φώτα" σας είναι πολύ σημαντικά. Πάμε λοιπόν στο δια ταύτα:

Η γυναίκα μου είναι στα τέλη της 10ης εβδομάδας κύησης και πρίν πέντε ημέρες πήγαμε στον γυναικολόγο για να δούμε το μικρό ζουζούνι. Αντί αυτού, είδαμε δύο μικρά ζουζούνια!!!! Φαντάζεστε την έκπληξη μας. Τα συναισθήματα υπέροχα,φανταστικά, δεν περιγράφονται. Βέβαια, και οι 2 μας είχαμε το ίδιο ερώτημα:Από που κι ως πού δίδυμα????Επειδή η σύλληψη έγινε φυσιολογικά, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει κληρονομικότητα κλπ. Βέβαια ο γιατρός δεν απέκλεισε καθόλου την φυσιολογική σύλληψη των διδύμων, έστω και στο μικρό αυτό ποσοστό του 1 προς 80 που δίνει σήμερα η επιστήμη.Θα μου πείτε, αυτό μετράει κι αυτό έχει σημασία? Οχι βέβαια!!Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι περιμένουμε διπλό μποναμά, διπλή χαρά, όλα διπλά δηλαδή! Σε δέκα ημέρες περίπου πάμε για την πρώτη αυχενική διαφάνεια κι εκεί θα δούμε ακόμα περισσότερα. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι υπάρχει μια σχετική αγωνία, η οποία κάλλιστα μπορεί να μεταφραστεί σε άγχος. Διαβάσαμε αρκετά πράγματα στο διαδίκτυο, όπου τα περισσότερα σου καλλιεργούν μια αίσθηση αυξημένου κινδύνου....με αποτέλεσμα να χάσουμε τον ύπνο μας και βεβαίως, όταν το είπαμε στον γιατρό, μας στόλισε με αρκετά κοσμητικά και καλά έκανε βεβαίως.

Αυτή είναι σε μέσες γραμμές η δική μας ιστορία, η γυναίκα μου βρίσκεται πλέον σε..."γαλαξιακό ταξίδι" αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω. Θα ήθελα λοιπόν τις εμπειρίες σας, τις γνώσεις και ό,τι σας είναι εύκολο μιας και είμαστε στην πρώτη μας εμπειρία...Να είστε καλά!:):)

Καλωσήρθες!

Και με το καλό τα μπεμπίνια σας!

Χαιρόμαστε να έχουμε και διδυμομπαμπάδες στην παρέα μας!

Είχαμε άλλον έναν πέρυσι!

Λοιπόν, όλα με τα δίδυμα είναι όμορφα, μπορούμε να στο επιβεβαιώσουμε όλες εδώ!

Και, κυρίως, η έκπληξη. Κι εμείς από φυσιολογική σύλληψη είμαστε, μάλιστα ρώτησα, διάβασα και έμαθα πως, όταν δεν πρόκειται για εντελώς τυχαίο παράγοντα, η κληρονομικότητα παίζει ρόλο μόνο όταν προέρχεται από την πλευρά της μητέρας! Και μετά έμαθα πως δύο από τους θείους της μαμάς μου (άνδρας-γυναίκα) ήταν δίδυμοι. Αυτό το λέω και για άλλες φίλες, που ίσως αναρωτιούνται για θέματα κληρονομικότητας!

Ό,τι θέλεις να μας ρωτάς, μην ντρέπεσαι! Να είσαι συντρεχτικός στη γυναίκα σου, να έχεις υπομονή και απέραντη τρυφερότητα για κείνη, απόλυτη κατανόηση για όσα σου λέει, διότι πιθανόν να αισθάνεται παράξενα κάποιες φορές και όσο κι αν θέλει να δείξει δυνατή είναι σίγουρο πως πάντα θα θέλει τη στοργή και το χάδι σου, όπως και παλιά, όταν ήταν μόνο εκείνη το κέντρο του κόσμου σου! (αυτό, παρακαλώ, να μην ακουστεί ως παράπονο!!!!!!!!!!)

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

laerta ειδες το μηνυμα μου για το μπιμπερο?στο λητω ειναι πολυ πιο φθηνο.Μαλλον και εγω θα πρεπει να παρω 2 ακομα γιατι τα 2 που εχω τι να μου κανουν?

τα φρουτα μου εχει πει με μετρο γιατι ανεβαζουν και το ζαχαρο.Θα το ριξω στα λαδερα.

Ναι, είναι πιο φτηνά και θα πάω τελικά κι εγώ από το Λητώ εδώ στο Μοσχάτο να τα πάρω. Λες κι εγώ να πάρω 4, ε? Μπορεί να πάρω 2 αρχικά κι αν δω ότι τα μωρά τα θέλουν, να πάρω κι άλλα.. Εσύ που θα γεννήσεις? Από Αθήνα είσαι?

Rivendell, η στατιστική χρόνια τώρα είναι η αχίλλειος πτέρνα μου (λόγω επαγγέλματος) και για άλλη μια φορά δεν με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Χεχε... Αλλά, δεν πειράζει, καλύτερα!!!!!

120247mcv711uxx1.gif

Glor-Naki82-Nunu, καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ και η γυναίκα μου τα έχουμε κάπως χαμένα(με την καλή έννοια) και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το...event! Πάντως, είναι απίστευτο συναίσθημα. Φανταστείτε ότι χαζέψαμε όταν μάθαμε για την εγκυμοσύνη του ενός...πόσο μάλλον περισσότερο για τα 2. Απλά, σκέφτομαι την γυναίκα μου, ότι δηλαδή θα κουραστεί υπερβολικά, θα αγχωθεί, θα κλιμακωθούν τέλος πάντων τα συναισθήματα και αντιδράσεις της και για αυτό τον λόγο, προσπαθώ να αποκτήσω όσα "φώτα" γίνεται ούτως ώστε να της δίνω την όποια βοήθεια. Α!Και κάτι άλλο:Διακοπές για φέτος...τζίφος!Αλλά ειλικρινά, δεν δίνουμε δεκάρα.

Καλως ηρθες στην παρεα μας!!!!!! διδυμομπαμπας κ διπλα χαρουμενος!!!

Δεν ειναι υποχρεωτικο η γυναικα σου στην εγκυμοσυνη να ταλαιπωρηθει.....εγω μεθαυριο μπαινω στον 7ο κ δοξα τον θεο ολα καλα πανε.....ουτε ορμονες με πειραξαν,ουτε τιποτα!!!

Που σε μας δεν ειναι φυσιολογικη συλληψη αλλα εξωσωματικη.....ασχετα εαν ο καλος μου ειναι διδυμος!!!!!!

Με το καλο η αυχενικη διαφανεια!!!:P

καλε μπορει να εχει μια καλη εγκυμοσυνη,μην τρελαινεσαι!!

πχ εγω εχω πολυ λιγοτερα νευρα απο πριν,δουλευα μεχρι την 27η βδομαδα(βεβαια δεν ειχα ορθοστασια),αλλα δεν εκανα δουλειες και τετοια.Και αν δε βαλει πολλα κιλα απο την αρχη ,δε θα βαρυνει παρα μονο στο τριτο τριμηνο.

Δεν τρελαίνομαι(ακόμα δηλαδή), απλά προσπαθώ να δώ τα πράγματα κάπως πιο ρεαλιστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πετάμε στα συννεφάκια.

Από νεύρα,καλά πάμε κι εμείς, ευτυχώς και η γυναίκα μου έχει καθιστική εργασία, προσέχει τα κιλά της (έχω αναλάβει βλέπεις εγώ την μαγειρική,χαχαχα), το μόνο που αισθάνεται είναι η υπερβολική υπνηλία. Μα υπερβολική όμως!!!!Άνετα μπορεί να κοιμηθεί ακόμα....και στο πάσο της κουζίνας.

rivendello.jpg

Rinendell,

ναι, μπορεί να έχει μια ήσυχη εγκυμοσύνη! Δεν είναι απόλυτο πως επειδή είναι δίδυμα θα συμβεί κάτι τρομερό. Εγώ οδηγούσα μέχρι λίγες μέρες πριν γεννήσω (γέννησα 35+3) κι αν δεν ούρλιαζε ο γιατρός μου θα οδηγούσα εγώ, όταν πήγα στο Ιασώ (για τον τοκετό, εννοώ!). Επίσης, ανεβοκατέβαινα τη σκάλα του σπιτιού μας κανονικά, μέχρι που με έβαλαν πόστα οι φιληνάδες μου εδώ και το περιόρισα στις 2 φορές την ημέρα (πάντα μιλάμε για τις τελευταίες μέρες, πριν γεννήσω). Γενικώς, είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη (εξαιρώ τις ναυτίες και τις ατέλειωτες τάσεις για εμετό -χωρίς αποτέλεσμα- μέχρι και τον 6ο μήνα σχεδόν, αυτά μπορούν να συμβούν σε κάθε εγκυμοσύνη εξάλλου και, επί της ουσίας, δεν αποτελούν και κανένα σπουδαίο πρόβλημα, α!α!α! και κάτι ΦΡΙΚΤΕΣ καούρες εκεί προς το τέλος, επί πέντε μερόνυχτα στη σειρά (είχα πει πως θα πέθαινα, μα έζησα!!!), αλλά είχα φάει κάτι μελιτζάνες στην ταβέρνα). Όπως σου είπα η εγκυμοσύνη μου ήταν τέλεια, θεωρώ, και θα ήθελα όσο γίνεται πιο σύντομα, να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία! Προτιμώ ξανά με δύο μωρά, αλλά ας είναι και με ένα, δεν με πειράζει!!!! :)

Όλα θα πάνε καλά!

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

Καλωσήρθες!

Και με το καλό τα μπεμπίνια σας!

Χαιρόμαστε να έχουμε και διδυμομπαμπάδες στην παρέα μας!

Είχαμε άλλον έναν πέρυσι!

Λοιπόν, όλα με τα δίδυμα είναι όμορφα, μπορούμε να στο επιβεβαιώσουμε όλες εδώ!

Και, κυρίως, η έκπληξη. Κι εμείς από φυσιολογική σύλληψη είμαστε, μάλιστα ρώτησα, διάβασα και έμαθα πως, όταν δεν πρόκειται για εντελώς τυχαίο παράγοντα, η κληρονομικότητα παίζει ρόλο μόνο όταν προέρχεται από την πλευρά της μητέρας! Και μετά έμαθα πως δύο από τους θείους της μαμάς μου (άνδρας-γυναίκα) ήταν δίδυμοι. Αυτό το λέω και για άλλες φίλες, που ίσως αναρωτιούνται για θέματα κληρονομικότητας!

Ό,τι θέλεις να μας ρωτάς, μην ντρέπεσαι! Να είσαι συντρεχτικός στη γυναίκα σου, να έχεις υπομονή και απέραντη τρυφερότητα για κείνη, απόλυτη κατανόηση για όσα σου λέει, διότι πιθανόν να αισθάνεται παράξενα κάποιες φορές και όσο κι αν θέλει να δείξει δυνατή είναι σίγουρο πως πάντα θα θέλει τη στοργή και το χάδι σου, όπως και παλιά, όταν ήταν μόνο εκείνη το κέντρο του κόσμου σου! (αυτό, παρακαλώ, να μην ακουστεί ως παράπονο!!!!!!!!!!)

Καλώς σε βρήκα και να χαίρεσαι τα διδυμάκια σου!!!!!:)

Εννοείται ότι θα ρωτάω, εξάλλου οι απορίες μου είναι πααααααρα πολλές!Και κάτι μου λέει ότι θα μπεί και η γυναίκα μου στο forum, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην παίζουμε το σπασμένο τηλέφωνο:)

Οσο για το χάδι και την στοργή, αυτά πλέον περνάνε σε άλλη διάσταση.

rivendello.jpg

Ναι, είναι πιο φτηνά και θα πάω τελικά κι εγώ από το Λητώ εδώ στο Μοσχάτο να τα πάρω. Λες κι εγώ να πάρω 4, ε? Μπορεί να πάρω 2 αρχικά κι αν δω ότι τα μωρά τα θέλουν, να πάρω κι άλλα.. Εσύ που θα γεννήσεις? Από Αθήνα είσαι?

Rivendell, η στατιστική χρόνια τώρα είναι η αχίλλειος πτέρνα μου (λόγω επαγγέλματος) και για άλλη μια φορά δεν με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Χεχε... Αλλά, δεν πειράζει, καλύτερα!!!!!

ισως παρε 2 για αρχη και αν το δεχονται πεταγεσαι και παιρνεις.Εγω ειμαι Αθηνα απο την 28η βδομαδα για να ειμαι κοντα στο γιατρο,αλλα μενω επαρχια.Θα γεννησω στο Ιασω.

Αλλα πολυ βαρεμαρα εδω!!!!μου λειπει ο καλος μου και το σπιτακι μου!!

Μπηκα και στη σελιδα του Ιασω και γραφει τι να εχεις στη βαλιτσα σου.Και λεει και πετσετες!Ελεος τοσα λεφτα χρεωνουν μια πετσετα δεν δινουν?

Εγω θα παρω βεβαια γιατι ψιλοσιχαινομαι αλλα μου κανει εντυπωση!

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Sevi gio, ειλικρινά εύχομαι όλα τα καλύτερα για σένα και με το καλό να τα δείς στην αγκαλιά σου!

Όσο για την αυχενική, σε ευχαριστώ για την ευχή σου, ειλικρινά την περιμένουμε πως και πως!!

Laerta, αυτή η άτιμη η στατιστική με έχει στοιχειώσει κι εμένα (και λόγω επαγγέλματος) και για αυτό είμαι έτοιμος να σκίσω τα πτυχία μου με όλο αυτό που συμβαίνει,:D

rivendello.jpg

Δεν τρελαίνομαι(ακόμα δηλαδή), απλά προσπαθώ να δώ τα πράγματα κάπως πιο ρεαλιστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πετάμε στα συννεφάκια.

Από νεύρα,καλά πάμε κι εμείς, ευτυχώς και η γυναίκα μου έχει καθιστική εργασία, προσέχει τα κιλά της (έχω αναλάβει βλέπεις εγώ την μαγειρική,χαχαχα), το μόνο που αισθάνεται είναι η υπερβολική υπνηλία. Μα υπερβολική όμως!!!!Άνετα μπορεί να κοιμηθεί ακόμα....και στο πάσο της κουζίνας.

χαχαχα!!!αυτο με την υπνηλια κατι μου θυμιζει!!!Και μενα ολοι μου ελεγαν:μα εσυ κανεις συλληψη κοιμωμενη??

ε,απο το να ειχα εμετους κλπ μια χαρα ηταν η υπνηλια.Η οποια βεβαια ξεπεραστηκε καπως μετα την 15η βδομαδα.

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

Διαφημίσεις

Κοριτσια τωρα που λετε για μπιμπερο...ποσα να παρουμε κ ποσα ml να ειναι;;;;

Καλα λογια απο μανουλες φιλες μου εχω ακουσει για την nuk.......εσεις τι λετε;;;

τα κοριτσια εδω με ειχαν συμβουλεψει να μην παρω πολλα για αρχη,ειδικα αν παει καλα ο θηλασμος και πιανουν στηθος.Εγω βεβαια πηρα καποια γιατι θα πιασω και δουλεια μολις σαραντησω οποτε καπως θα πρεπει να τρωνε ακομα και αν βγαζω γαλα.Εχω 4 μικρα(150 ml),2 της avent και 2 medela και πηρα και 3 των 250 ml dr Brownπου ειναι για τους κολικους(φαρδυλεμα).Επισης η μαμα μου πηγε και πηρε και 2 nuk μεγαλα,αλλα δεν μου πολυαρεσει η θηλη τους,ειναι λιγο στενη,δε μοιαζει πολυ στο στηθος.

Τωρα που το σκεφτομαι εχω πολλα μαλλον.

tJd1p3.png

Κοριτσια τωρα που λετε για μπιμπερο...ποσα να παρουμε κ ποσα ml να ειναι;;;;

Καλα λογια απο μανουλες φιλες μου εχω ακουσει για την nuk.......εσεις τι λετε;;;

Εγώ μπιμπερό της NUK πήρα από την αρχή και τα βολεύτηκα αρκετά. Και τα μωρά έτρωγαν μια χαρά. Απλά πήρα πιπίλες και σιλικόνης και καουτσουκ για να δω ποιες θα βολευτούν . Τελικά κατέληξα στης σιλικόνης ακόμη και τώρα. Εγώ πήρα αρκε΄τα . Είχα πάρει νομίζω τέσσερα μικρά και οκτώ μεγάλα. Γιατί στην αρχή τρώγανε τόσο μικρές ποσότητες-κατι 30,40, και 50- οπότε αυτά χρειάστηκα για αρχή. Όχι ότι δεν χρησιμοποιούσα και τα μεγάλα αλλά εντάξει. Και επειδή εγώ δεν θήλασα καθόλοu χρειαζόμουν αρκετά μπιμπερό. Γι αυτό πήρα τόσα πολλά. Όσο για τα ml τα μικρά είναι 120άρια και τα μεγάλα 240. Ακόμη και τώρα από αυτά τρώνε. Έχω βέβαια και 2 της Chicco από τα οποία τρώει μόνο ο μικρός , τα βολεύεται. Αλλά αυτό είναι και λίγο υποκειμενικό που σου λέω. Είναι τι θα βολέψει κάθε μωράκι.

Ετσι ημουν κ εγω στην αρχη αλλα τωρα εχω αυπνοιες!!!

Μπραβο που εχεις αναλαβει την μαγειρικη....εμενα ο καλος μου τα κανει ολα,εκτος απο σιδερο κ ξεσκονισμα!!!

Μπραβο σας,σας χαιρομαι ειλικρινα!!!

χαχαχα!!!αυτο με την υπνηλια κατι μου θυμιζει!!!Και μενα ολοι μου ελεγαν:μα εσυ κανεις συλληψη κοιμωμενη??

ε,απο το να ειχα εμετους κλπ μια χαρα ηταν η υπνηλια.Η οποια βεβαια ξεπεραστηκε καπως μετα την 15η βδομαδα.

Καλά, σαφέστατα, από τους εμετούς(που μέχρι στιγμής δεν έχει) προτιμώ κι εγώ την υπνηλία. Αν και δεν είναι μόνο η υπνηλία, είναι το γενικότερο αίσθημα της υπερκόπωσης, δηλαδή, ακόμα και τα ΣΚ που δεν εργάζεται, πάει από καναπέ σε καναπέ λές και κουβάλαγε μπετόν.

rivendello.jpg

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...