Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια εσείς κάνατε δύο η τρεις χοριακες? Εγώ έκανα δύο και να πω την αλήθεια αγχώνομαι να κάνω και τρίτη..να φανταστείτε όταν μου έρχονται τα αποτελέσματα στο κινητό,έχω τα μάτια μισοκλειστα όπως στα θρίλερ γιατί φοβάμαι και τα ανοίγω σιγά σιγα😁

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Σίγουρα έχει οφέλη ο θηλασμός όπως λέει και η αγαπητή Nunu αλλά καμιά φορά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όχι ότι θα πάθουν τίποτα τα παιδιά αν δεν θηλάσουν αλλά απλά αν το κάνουν είναι πολύ καλό γι αυτά. Πότε γεννάς εσύ με το καλό?

πητ εχω 22/8 αλλα σιγουρα παμε για πιο νωρις.

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Διαφημίσεις

καλα το ταυτοχρονο μου φανηκε και μενα πολυ δυσκολο,ελεγε εχεις το ενα κανονικα στο ενα στηθος και το αλλο στο αλλο στηθος κατω απο τη μασχαλη!!!λεω πλακα μας κανει,πως θα το κανω αυτο??βοηθεια θα εχω για κανα μηνα απο τη μαμα μου και μετα μονη μου,μονο ο παππους μας μπορει να βοηθησει,δεν εμπιστευομαι βεβαια.Θα προσεχει πολυ αλλα φοβαμαι,δεν εχει μεγαλωσει εκεινος τα παιδια του πως να ξερει τωρα?ασε που δεν θελω να θηλαζω και να εχω και τον πεθερο μεσα στο σπιτι.Ο μπαμπας μας θα πρεπει και να δουλευει!!

σημερα μου ελεγε η μαμα μου για μια κοπελα που γεννησε προσφατα τα διδυμακια της και της ελεγε οτι μεχρι να ταισει ,να αλλαξει και τα 2 θελει 2,5 ωρες!!!οποτε ξεκουραζεται για κανενα μισαωρο και μετα παλι απο την αρχη.(δεν ξερω αν θηλαζει)τοσος ειναι ο χρονος,οντως?

Υπερβολικό το βρίσκω το δυομισάωρο, με το μπιμπερό μάλλον δεν ξέρω,αλλά με τον θηλασμό μόνο τον πρώτο καιρό που μέχρι να εγκατασταθεί η γαλουχία έχεις ένα μωρό κρεμασμένο στο στήθος, τώρα τρώμε σε ένα μισαωράκι χαλαροί. Ο πρώτος μήνας είναι βασικός μετά τα κουμαντάρεις τα μωρά αλλά όλες τις δουλειές οχι, πολύ δύσκολο. Ο άντρας σου βοηθάει γενικά?

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

γεια σας παλιες μου φιλες...δεν προλαβαινω πλεον....σνιφ...

nufi ξεπορτισαμε και την καναμε με ελαφρα σαν ξωτικα?!μπραβο μπραβο!!!

jas κανω την διατροφη αν και εχω κανα δυο αποριες και ειμαι μισο κιλο λιγοτερο απο οταν εμεινα εγκυος!εχασα 1,5 την πρωτη εβδομαδα και νιωθω υπεροχα.

εμεις εχουμε πλεον και τα δυο απο δυο δοντια και εναν μπουμπουκο στριμαδι με τον υπνο.που θα παει.καποτε θα κοιμηθω νορμαλ!

σας φιλω oλες και θα τα ξαναπουμε.

nunuuuuuu!!!!!

age.png

Λοιπόν, Naki μου καταρχήν είναι πολύ σημαντικό που ξεκινάς με θετική άποψη για τον θηλασμό και που θέλεις να τον πετύχεις!!! Φυσικά δεν λέμε ότι είναι κάτι εύκολο για δίδυμα αλλά αν υπάρχουν οι προυποθέσεις γίνεται παιχνιδάκι.... :P:p:p Χρειάζεται πείσμα αρκετό, υπομονή και επιμονή!!!

καλησπερα κοριτσια!!επιτελους καταφερα να μπω,ειχε μπλοκαρει τελειως!!!

τι κανετε??τα μωρακια καλα?

θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για το θεμα του θηλασμου.

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης,ελεγα οτι θα θηλασω.Τωρα εχοντας διαβασει τοσα πολλα καλα για το θηλασμο,το θελω ακομα πιο πολυ!!!!

Ελπιζω βεβαια να εχω γαλα για να το κανω. Το στήθος ανταποκρίνεται ανάλογα με την ζήτηση...όσο θηλάζεις έχεις, για ένα, για δύο, για τρία μωρά!! Φυσικά σημαντικότερο ρόλο παίζει η επαφή με τα μωρά...εννοώ ότι όσο έρχεσαι σε επαφή με τα μωρά..αγκαλιά, χάδια, ύπνος κτλ, τόσο ο εγκέφαλος δίνει εντολή για παραγωγή...είναι ένα θαύμα της φύσης! εννοείται ότι όπως προείπε η φίλη Nunu, παίζει ρόλο και το φαί και ο ύπνος!!!!

Λοιπον διαβασα το εξης:οι μαμαδες διδυμων εχουν παντα περισσοτερο γαλα απο τος υπολοιπες μητερες λογω ορμονων.Ο λογος που ισως καποιες να μην τα καταφερνουν να θηλασουν,ειναι η πολυ μεγαλη σωματικη κουραση και η εξαντληση που νιωθουν,καθως και ο περιορισμενος χρονος.Επιπλεον ελεγε οτι μπορεις να τα θηλασεις ακομα και ταυτοχρονα. Ήταν λίγο εξαντλητικό και χρονοβόρο στην αρχή αλλά μόλις ανακάλυψα τον ταυτόχρονο θηλασμό (βοήθεια από την μαία της φίλης agorakia) σώθηκα...είχα πλέον χρόνο και να κοιμηθώ και να φάω σαν άνθρωπος!! Με το μαξιλάρι θηλασμού βάζεις το ένα μωρό αριστερά και το άλλο δεξιά. Σηκώνεις το ένα μωρό με το ένα χέρι και το βάζεις στο μαξιλάρι έτσι ώστε το σώμα του να είναι κάτω από την μασχάλη σου και το κεφάλι του κοντά στο στήθος σου. Συνεχίζεις και με το άλλο μωρό. Εφόσον τα σώματα τους στηρίζονται στο μαξιλάρι, εσύ με τις παλάμες σου ανασηκώνεις τα κεφαλάκια τους και τα καθοδηγείς στο στήθος (ήμουν αρκετά περιγραφική?? :tongue::tongue: )

Οσες θηλαζετε θα ηθελα να μου πειτε ειναι οντως ετσι?Υπαρχει αρκετο γαλα και για τα 2 ή εξαρταται κι απο το αρχικο μεγεθος του στηθους? Όπως έχω ξαναπεί, το στήθος μου έμοιαζε με της Nicole Kidman (νομίζω :confused: ) και τώρα συναγωνίζομαι την Πάμελα :tongue::tongue::tongue::tongue:

Οσες δεν θηλασατε το κανατε γιατι δεν ειχατε γαλα ή για αλλους λογους?

Συζητωντας και με αλλες μητερες μου ειπαν οτι ειναι μεχρι και εγκεφαλικο το θεμα,δηλ αν θελεις πολυ θα θηλασεις,θα υπαρχει γαλα.

Επισης το θεμα ειναι οτι μετα το 2μηνο πρεπει να πιασω δουλεια(3 ωρες την ημερα ομως),μπορω να βγαζω γαλα και να το βαζω ψυγειο?

Φυσικά!! Μέχρι τότε θα έχει εδραιωθεί η γαλουχία και οι τρείς ώρες δεν είναι πολλές. Κατά την γνώμη μου, να προμηθευτείς (ενοικίαση) τότε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (προτείνω Medela symphony διπλής άντλησης) και θα ακολουθήσεις τους κανόνες συντήρησης που ανέφερε η Nunuka!

θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας.

Αλλο:τα μωρακια δεν τα εχω νιωσει ακομα,ειναι νωρις?παντως την προηγουμενη βδομαδα που πηγα στο γιατρο μας βρηκε πολυ καλα.Μας ειπε και για βαρος,ηταν περιπου 120 γραμ. το καθενα,καλο μου ειπε για 15η βδομαδα.Κι εγώ άργησα να τα νιώσω αλλά μετά δεν σταματούσαν με τίποτα τα γλυκά μου!!! :P:p:p

Αυτό που θέλω να σου τονίσω όμως είναι ότι αν μάθεις τον θηλασμό θα καταλάβεις ότι τελικά η δυσκολία είναι στην άλλη μέθοδο με τις αποστειρώσεις, τα μπιμπερό, το ξένο γάλα κτλ.

Sorry για την μακροσκελή απάντηση :):)

Αν θέλεις οτιδήποτε μπορείς να μου στείλεις και πμ και να ανταλλάξουμε τηλέφωνα αν θες και να σε καθοδηγήσω με ότι χρειαστείς!! Δεν είμαι επαγγελματίας...ότι έμαθα βάση εμπειρίας!!

RKdwp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας παλιες μου φιλες...δεν προλαβαινω πλεον....σνιφ...

nufi ξεπορτισαμε και την καναμε με ελαφρα σαν ξωτικα?!μπραβο μπραβο!!!

jas κανω την διατροφη αν και εχω κανα δυο αποριες και ειμαι μισο κιλο λιγοτερο απο οταν εμεινα εγκυος!εχασα 1,5 την πρωτη εβδομαδα και νιωθω υπεροχα.

εμεις εχουμε πλεον και τα δυο απο δυο δοντια και εναν μπουμπουκο στριμαδι με τον υπνο.που θα παει.καποτε θα κοιμηθω νορμαλ!

σας φιλω oλες και θα τα ξαναπουμε.

nunuuuuuu!!!!!

Witchhhhhhhhh πού είσαι παιδί μου??? Θέλω να σε πάρω τηλέφωνο και σκέφτομαι μην ενοχλήσω. Κάνε μου αναπ. ή στείλε μήνυμα όταν μπορείς!! :P:p

Έχασες ε??? Εγώ με μια εβδομάδα διατροφή έχασα μόνο 600 γρ :-(:sad::-( Μα τι έκανα λάθος???

RKdwp3.png

Λοιπόν,

Giotaki, να σας ζήσουν τα καινούρια ονόματα και σιδερένια τα καινούρια δοντάκια!!!!!

Nufi, αυτό με τον μαύρο κύκλο δεν παίζει......... Ήρθα στη δουλειά και σχεδόν δεν με αναγνώρισαν!!!!!!!!!!!!!!!!!

Twins, πιστεύεις ότι το ρυζάλευρο πρέπει να το σταματάμε σε κάποια φάση; Δεν θυμάμαι τι μου είχε πει η γιατρός, αλλά τις τελευταίες 3 μέρες δεν το τρώνε όπως παλιά και χθες ηγόρασα κι εγώ φαρίν λακτέ σκέτη και με μπισκότο! Θα επιχειρήσω διάφορες μίξεις! Κι εμείς έχουμε περιπέτειες με τον βραδινό μας ύπνο, τις οποίες, αν σας τις πω, μπορεί και να γελάσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα, για το θέμα με τις αγκαλιές, το οποίο και εθίγη από την ομήγυρις, εγώ δεν τους έμαθα σε πολλές αγκαλιές... Και να κλάψουν τους έχω αφήσει και αυστηρή έχω γίνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες (όχι σκάσιμο δοντιών, δηλαδή, ή κάποιο άλλο πονάκι) κάθονται και στα ριλαξάκια και παίζουν, κάθονται και στο παρκάκι και τη βρίσκουν αρμονικά θα έλεγα και, γενικώς, η αυτοαπασχόληση ήταν και ο αυτοσκοπός μας :) Τα καταφέρνουμε, πάντως, αλλά κάποιες φορές χρειάστηκε να γίνω και λίγο σκληρή. Όμως, τώρα που λείπω, δεν θα φρικάρει η γυναίκα, ή όποιος άλλος μένει μαζί τους!

rPPrp3.png

Πάντα, βέβαια, τους λέω κι από κάτι για να ξέρουν ότι βρίσκομαι στον χώρο, αλλά τους εξηγώ ότι π.χ. απλώνω ρούχα ή βράζω κολοκύθια (δεν το κατανοούν πάντα, αλλά την προσπάθειά μου την κάνω :) ). Επίσης, πιστεύω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πόσο αποφασισμένη σε βλέπουν να τηρήσεις αυτό που λες. Δηλαδή, όταν ο ένας κλαίει με πείσμα, τύπου "θέλω αγκαλιά και τη θέλω τώρα" είναι σημαντικό να καταλάβει από τον τόνο μου ότι δεν αμφιταλαντεύομαι για το αν θα τον πάρω αγκαλιά ή όχι. Είναι βέβαιο ότι θα καθίσει εκεί και θα ηρεμήσει, ακούγοντάς με να του μιλάω συνεχώς. Τις περισσότερες φορές τους παίρνω, όταν πια ηρεμήσουν, λέγοντας "τώρα που είσαι καλό και γελαστό παιδάκι, έλα να κάνουμε αγκαλίτσες"! Έχουμε περάσει το μήνυμα ότι η αγκαλιά είναι επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς και ουχί της στρίντζικης. Εννοείται, ότι όλα αυτά αναιρούνται αμέσως, όταν τα παιδιά έχουν πραγματικά κάτι... Πονάκι, δόντι, παράπονο, ακόμη και μια ανασφάλεια.

rPPrp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα δελφινοκόριτσα!!!

Agorakia για πόσες ώρες πας δουλειά τώρα?

Εγώ πάλι, όσο ήθελα να επιβληθώ τελικά δεν τα κατάφερα. Ειδικά ο Bill άμα κλάψει και δεν τον σηκώσω χαλάει τον κόσμο και του κόβεται πολλές φορές η αναπνοή από το κλάμα. Αφού τον σηκώνω και συνεχίζει ακόμα για να μην τυχόν και τον αφήσω αμέσως...ο αλήτης :)

RKdwp3.png

Γειά σας και από μας τους γκρινιαρούληδες!!!

Αγοράκια έχεις τα δίκια σου αλλά εγώ μάλλον από σκληρότητα είμαι κάτι σε βιτάμ:(:(. Θα το παλέψω σιγά σιγά όμως γιατί δεν παλεύεται... Τελικά έβαλες γυναίκα?

Όσο για κιλά που λέτε μπράβο, μπήκατε σε διαδικασία δίαιτας? εγώ ακόμα τραλαρί τριαλαρό!!

Naki ότι θες από βοήθεια είμαστε εδώ!! Θετική σκέψη να έχεις!!

Τέτοια κάνει ο μπέμπης μας jas αλλά μόνο τότε δε μασάω, μου το είχε πει και η παιδίατρος πως αν μασήσω θα το κάνει συνέχεια. Όταν του κόβεται η ανάσα εγώ του φυσάω μια στο πρόσωπο να ξεκινήσει πάλι και κάνω σαν να μην τρέχει τίποτα!!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

Γειά σας και από μας τους γκρινιαρούληδες!!!

Αγοράκια έχεις τα δίκια σου αλλά εγώ μάλλον από σκληρότητα είμαι κάτι σε βιτάμ:(:(. Θα το παλέψω σιγά σιγά όμως γιατί δεν παλεύεται... Τελικά έβαλες γυναίκα?

Όσο για κιλά που λέτε μπράβο, μπήκατε σε διαδικασία δίαιτας? εγώ ακόμα τραλαρί τριαλαρό!!

Naki ότι θες από βοήθεια είμαστε εδώ!! Θετική σκέψη να έχεις!!

Τέτοια κάνει ο μπέμπης μας jas αλλά μόνο τότε δε μασάω, μου το είχε πει και η παιδίατρος πως αν μασήσω θα το κάνει συνέχεια. Όταν του κόβεται η ανάσα εγώ του φυσάω μια στο πρόσωπο να ξεκινήσει πάλι και κάνω σαν να μην τρέχει τίποτα!!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

Την τρελάρα μου, έγραφα μήνυμα και μου το πήρε το Ευρηκα!!! Ωραία μέρα σήμερα λέω να βγώ καροτσάδα στην λιακαδούρα!!

Agorakia δίκιο έχεις κάπου στη μέση πιστεύω είναι το καλύτερο αλλά από σκληράδα είμαι αλοιφή....Πάντως και γω το κουβεντιάζω μαζί τους αλλά δεν πιάνει!!χαχα!! Τελικά έβαλες γυναίκα?

Jas και μένα ο μπέμπης έκανε το σταμάτημα της αναπνοής αλλά η παιδίατρος μου είπε να μην μασήσω γιατί μετά θα μου το κάνει συνέχεια. Όποτε το κάνει δεν το κάνω θέμα, απλά τον φυσάω για να κάνει επανεκίνηση!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...