Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 40 λεπτά , Σποράκι είπε:

Καλά έκανε και σε σταμάτησε. Σε τέτοιες περιπτώσεις αποτέλεσμα έχουν οι φυσικοί κύκλοι και οι τροποποιημένοι φυσικοί. Θέλει υπομονή αλλά αξίζει. Καλή αρχή θα σου ευχηθώ και να μαζέψεις όσο γίνεται πιο γρήγορα τα εμβρυακια (ούτε εγώ είχα ανταπόκριση στα φάρμακα αλλά στους φυσικούς τα πήγα πολύ καλά)

Εμένα μου ζητήθηκαν τρεις και μετά(πάνω από 900 όταν πήγε) μου είπαν υπέρηχο, αλλά εννοείται πως πήγα και μια τέταρτη φορά μόνη γιατί φοβόμουν λόγω του ότι δεν είχα διπλασιασμους.

Λάθος παράθεση😂 @Blue Velvet

ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!!

giota.

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια!!!

Nani, εμένα ο γιατρός μου είχε απαγορεύσει την άσκηση και φυσικά το περπάτημα...

Nunu τα δικά μας αγαπημένα παιχνίδια είναι...το τηλεκοντρόλ, το κινητό της μαμάς, το ακουστικό του σταθερού τηλεφώνου και τα κορδόνια στην μπλούζα της μαμάς. Όλα τα παιχνίδια τους τα έχουν βαρεθεί δυστυχώς. Και φυσικά δεν ξέρω αν τα "κακόμαθα" και πώς, αλλά δεν κάθονται καθόλου κάτω...αγκαλιές και σηκώματα όλη την ώρα!

RKdwp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σου jas!! Λές να έχει σχέση ο θηλασμός με το θέμα μας? Μήπως από την πολύ αγκαλιά και κατά το ταϊσμα να καλομαθαίνουν? Μην το πείτε στον άντρα μου θα με σφάξει!!χαχα!! Γιατί εκτός των άλλων που έχω στο κεφάλι μου, τις τελευταίες μέρες έχουν και προτίμηση, θέλουν μόνο μανούλα στο κοίμισμα και την έχω πατήσει!! Το παλεύει ο καημένος και του βάζουν κάτι κλάματα...και τα ρουφιανάκια όταν πάω εγώ ησυχάζουν....έξαλλος ο μπαμπάς μας!!!:eek::-o

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

γεια!!

τι κανετε ομορφες?

καλε, δε σας ειπα το συγκλονιστικο μου νεο!!

το σαββατο βραδυ βγηκα!!!!!!!!!!!!!!!

πηγα σε μασκε παρτυ! ντυθηκα ελαφρως elf! ξωτικινι!

ο καλος μου εμεινε σπιτι με τα μωρα ,ανελαβε κ τα βραδινα,πρωινα ταισματα, κ ετσι εγω γυρισα 3μιση!! οχι οτι κοιμηθηκα κ πολυ, αλλα συμπαθητικα ημουν την αλλη μερα.

ο συζυγος παντως ειπε οτι το ξαναεκανε για αλλη μια μερα στη σειρα..μετα δε θα αντεχε!!!

33E7p2.png

ηταν εκει ενα ζευγαρι...με ενα μονο κοριτσακι κοντα στα δικα μας , κ ακουστε προκληση!!!!

ζουνε σχεδον οπως πριν!!!καθε σκ το αφηνουν σε γιαγια κ βγαινουν κανονικοτατα....μεχρι κ διακοπες εχουν παει!

κ ουτε μισος κυκλος στα ματια....

κ εγω η στερημενη..πηγα κ ολοι απορρησαν πως κ εμεινα μεχρι τοσο αργα...!

33E7p2.png

Γειά σου jas!! Λές να έχει σχέση ο θηλασμός με το θέμα μας? Μήπως από την πολύ αγκαλιά και κατά το ταϊσμα να καλομαθαίνουν? Μην το πείτε στον άντρα μου θα με σφάξει!!χαχα!! Γιατί εκτός των άλλων που έχω στο κεφάλι μου, τις τελευταίες μέρες έχουν και προτίμηση, θέλουν μόνο μανούλα στο κοίμισμα και την έχω πατήσει!! Το παλεύει ο καημένος και του βάζουν κάτι κλάματα...και τα ρουφιανάκια όταν πάω εγώ ησυχάζουν....έξαλλος ο μπαμπάς μας!!!:eek::-o

Τα ίδια ακριβώς κι εγώ αλλά δεν νομίζω ότι φταίει ο θηλασμός... :tongue::tongue::tongue: Αχ τι να πω κι εγώ... Και τα δικά μου μόνο μανούλα θέλουν και το βρίσκω απόλυτα φυσικό...εγώ τα ταίζω, τα αλλάζω, τα κοιμίζω, τα κάνω μπάνιο, παίζω μαζί τους... λογικό είναι να θέλουν εμένα. Ο μπαμπάς δουλεύει μέχρι το βράδυ και παίζει λίγο μαζί τους πριν κοιμηθούν.

RKdwp3.png

Διαφημίσεις

Nufi μια χαρά σε βρίσκω, βολτούλα και ξενύχτι και μόνη ε? Εμένα όχι μόνο δεν θα με άφηνε ο σύζυξ αλλά ούτε για αστείο να κρατήσει και μόνος του τα μωρά...και τόσες ώρες..

RKdwp3.png

Τα ίδια ακριβώς κι εγώ αλλά δεν νομίζω ότι φταίει ο θηλασμός... :tongue::tongue::tongue: Αχ τι να πω κι εγώ... Και τα δικά μου μόνο μανούλα θέλουν και το βρίσκω απόλυτα φυσικό...εγώ τα ταίζω, τα αλλάζω, τα κοιμίζω, τα κάνω μπάνιο, παίζω μαζί τους... λογικό είναι να θέλουν εμένα. Ο μπαμπάς δουλεύει μέχρι το βράδυ και παίζει λίγο μαζί τους πριν κοιμηθούν.

Αχ εμάς ο μπαμπάς μας κάνει τα πάντα!! Εκείνος τα κάνει μπάνιο, τα αλλάζει, παίζει κλπ η δουλειά έχει μπεί σε δευτερη μοίρα λίγο...Τες πα..θα στρώσουν, που θα πάει!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

καλησπερα κοριτσια!!επιτελους καταφερα να μπω,ειχε μπλοκαρει τελειως!!!

τι κανετε??τα μωρακια καλα?

θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για το θεμα του θηλασμου.

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης,ελεγα οτι θα θηλασω.Τωρα εχοντας διαβασει τοσα πολλα καλα για το θηλασμο,το θελω ακομα πιο πολυ!!!!

Ελπιζω βεβαια να εχω γαλα για να το κανω.

Λοιπον διαβασα το εξης:οι μαμαδες διδυμων εχουν παντα περισσοτερο γαλα απο τος υπολοιπες μητερες λογω ορμονων.Ο λογος που ισως καποιες να μην τα καταφερνουν να θηλασουν,ειναι η πολυ μεγαλη σωματικη κουραση και η εξαντληση που νιωθουν,καθως και ο περιορισμενος χρονος.Επιπλεον ελεγε οτι μπορεις να τα θηλασεις ακομα και ταυτοχρονα.

Οσες θηλαζετε θα ηθελα να μου πειτε ειναι οντως ετσι?Υπαρχει αρκετο γαλα και για τα 2 ή εξαρταται κι απο το αρχικο μεγεθος του στηθους?

Οσες δεν θηλασατε το κανατε γιατι δεν ειχατε γαλα ή για αλλους λογους?

Συζητωντας και με αλλες μητερες μου ειπαν οτι ειναι μεχρι και εγκεφαλικο το θεμα,δηλ αν θελεις πολυ θα θηλασεις,θα υπαρχει γαλα.

Επισης το θεμα ειναι οτι μετα το 2μηνο πρεπει να πιασω δουλεια(3 ωρες την ημερα ομως),μπορω να βγαζω γαλα και να το βαζω ψυγειο?

θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας.

Αλλο:τα μωρακια δεν τα εχω νιωσει ακομα,ειναι νωρις?παντως την προηγουμενη βδομαδα που πηγα στο γιατρο μας βρηκε πολυ καλα.Μας ειπε και για βαρος,ηταν περιπου 120 γραμ. το καθενα,καλο μου ειπε για 15η βδομαδα.

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

που πηγατε καλε?

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

Διαφημίσεις

Naki εγώ δεν θήλασα λόγω χρόνου και λόγω εξάντλησης όπως είπες. Επειδή είχα πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και έφτασα στο σημείο να κάνω και μετάγγιση αμέσως μετάτην γέννα καταλαβαίνεις ότι ο θηλασμός ήταν κάτι αδύνατο για μένα από άποψη σωματικής και ψυχολογικής κούρασης. Ο οργανισμός είχε βγει off. Πραγματικά δεν το άντεχα με τίποτα. Οπότε επέλεξα να μην θηλάσω. Τώρα όσο για τα μωρά όντως είναι πολύ νωρίς για να τα ακούσεις. Εγώ προσωπικά τα άκουσα γύρω στην 20η με 21η εβδομάδα. Μην ανησυχείς. Θα τα ακούσεις. Και μετά δεν θα σταματάνε. Θα έχουν τρελό πάρτυ όσο περνάει ο καιρός. Θα το δεις.

Λοιπόν Naki μεγάλο το θέμα του θηλασμού. Κατά την άποψη μου είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα ψυχολογίας, βοήθειας πρακτικης (δουλειές σπιτιού, μαγείρεμα) και επαγγελματικής βοήθειας (μαίες, σύμβουλοι και μητέρες άλλων διδύμων). Γενικότερα θέλει υποστήριξη, πολύ υπομονή και πολύ φαϊ!!! Είναι όντως εξαντλητικό .

Για το στήθος που ρωτάς δεν έχει σημασία το μέγεθος και το γάλα επαρκεί και για τα δύο μωρά. Ο ταυτόχρονος θηλασμός είναι δύσκολος ειδικά όσο δεν στηρίζουν το κεφάλι. Θέλεις ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού και πάντα με βοήθεια δίπλα σου. Ρυθμίζονται όμως μην σε ανησυχεί, ο καθένας με τη σειρά του!! Εγώ τον πρώτο καιρό έβγαζα γάλα με το θήλαστρο για τη μπέμπα και την ταϊζε ο άντρας μου (πολύ αδύναμη για ρούφηγμα). Γύρω στο δίμηνο ήμασταν ξεφτέρια!!

Το γάλα ναι μπορείς να το ψύχεις (για 1 μέρα) και καταψύχεις (για 3 μήνες) χωρίς κανένα πρόβλημα

Εγώ τα μωράκια μου τα ένιωσα για τα καλά γύρω στην 20η εβδομάδα. Υπομονή και θα αρχίσουν να χοροπηδάνε!!

WqqTp3.png

0WUVp3.png

a1UTp2.png

μαλιστα καταλαβα,οποτε γαλα μπορει να ειχες αλλα δεν γινοταν.

Στην αρχη σκεφτομουν οτι και να μην τα καταφερω δεν πειραζει,και μενα η μαμα μου δε με θηλασε και μια χαρα τα πηγα,αλλα θα ηθελα πολυ να το ζησω αυτο.Η κουμπαρα μου θηλασε και τα 3 παιδια της και μαλιστα για πολλους μηνες το καθενα,βεβαια αυτη ειχε ενα μωρο καθε φορα,και μου εχει μιλησει για τα οφελη .

tJd1p3.png

Σίγουρα έχει οφέλη ο θηλασμός όπως λέει και η αγαπητή Nunu αλλά καμιά φορά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όχι ότι θα πάθουν τίποτα τα παιδιά αν δεν θηλάσουν αλλά απλά αν το κάνουν είναι πολύ καλό γι αυτά. Πότε γεννάς εσύ με το καλό?

Λοιπόν Naki μεγάλο το θέμα του θηλασμού. Κατά την άποψη μου είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα ψυχολογίας, βοήθειας πρακτικης (δουλειές σπιτιού, μαγείρεμα) και επαγγελματικής βοήθειας (μαίες, σύμβουλοι και μητέρες άλλων διδύμων). Γενικότερα θέλει υποστήριξη, πολύ υπομονή και πολύ φαϊ!!! Είναι όντως εξαντλητικό .

Για το στήθος που ρωτάς δεν έχει σημασία το μέγεθος και το γάλα επαρκεί και για τα δύο μωρά. Ο ταυτόχρονος θηλασμός είναι δύσκολος ειδικά όσο δεν στηρίζουν το κεφάλι. Θέλεις ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού και πάντα με βοήθεια δίπλα σου. Ρυθμίζονται όμως μην σε ανησυχεί, ο καθένας με τη σειρά του!! Εγώ τον πρώτο καιρό έβγαζα γάλα με το θήλαστρο για τη μπέμπα και την ταϊζε ο άντρας μου (πολύ αδύναμη για ρούφηγμα). Γύρω στο δίμηνο ήμασταν ξεφτέρια!!

Το γάλα ναι μπορείς να το ψύχεις (για 1 μέρα) και καταψύχεις (για 3 μήνες) χωρίς κανένα πρόβλημα

Εγώ τα μωράκια μου τα ένιωσα για τα καλά γύρω στην 20η εβδομάδα. Υπομονή και θα αρχίσουν να χοροπηδάνε!!

καλα το ταυτοχρονο μου φανηκε και μενα πολυ δυσκολο,ελεγε εχεις το ενα κανονικα στο ενα στηθος και το αλλο στο αλλο στηθος κατω απο τη μασχαλη!!!λεω πλακα μας κανει,πως θα το κανω αυτο??βοηθεια θα εχω για κανα μηνα απο τη μαμα μου και μετα μονη μου,μονο ο παππους μας μπορει να βοηθησει,δεν εμπιστευομαι βεβαια.Θα προσεχει πολυ αλλα φοβαμαι,δεν εχει μεγαλωσει εκεινος τα παιδια του πως να ξερει τωρα?ασε που δεν θελω να θηλαζω και να εχω και τον πεθερο μεσα στο σπιτι.Ο μπαμπας μας θα πρεπει και να δουλευει!!

σημερα μου ελεγε η μαμα μου για μια κοπελα που γεννησε προσφατα τα διδυμακια της και της ελεγε οτι μεχρι να ταισει ,να αλλαξει και τα 2 θελει 2,5 ωρες!!!οποτε ξεκουραζεται για κανενα μισαωρο και μετα παλι απο την αρχη.(δεν ξερω αν θηλαζει)τοσος ειναι ο χρονος,οντως?

tJd1p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...