Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Cafe Νοεμβριου 2013

polixenh

Recommended Posts

εγω δεν θα παρω προς το παρον ρουχα μιας και ημουν πολυ προσφατα πιο παχια οποτε ολο και κατι εχω. ασε που ακομα κοιλια δεν εχω αλλα αν συνεχισει η ορεξη μου θα κανω πολυ συντομα :oops:. ερωτηση: μαγιονεζα σας απαγορευσε ο γιατρος να τρωτε?

Ναι η μαγιονεζα ειναι απαγορευτικη!Γενικα οτι εχει ωμο μεσα και τα ωμα επισης.Υπαρχουν καποιες μαγιονεζες που εχουν σκονη αυγου μεσα αυτες ισως μπορεις να τις φας.Γενικα πρεπει να βλεπεις ετικετες απο εδω και στο εξης.

Πολυξενη , νομιζω τωρα που γινατε πολλες πρεπει να ξαναβαλεις εκεινο το ωραιο ποστ με τις τροφες που ειχες βαλει οταν εκανες το γκρουπ!!

Φιλια σε ολες καλες εγκυμοσυνες!!

WvYwp2.png I9Cbp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ουτε ζαμπον η γαλοπουλα? ενα τοστακι θα το ηθελα.....

απλα θα πρεπει να ψησεις την γαλοπουλα...γενικα τα καπνιστα δεν επιτρεπονται.Σορρυ ...

Βασικα πρεπει να τρως καλα ψημενα τα παντα που εχουν κρεας και δεν επιτρεπονται και τα μαλακΑ τυρια και τα μην παστεριομενα.Ληστερια-Τοξοπλασμα κλπ ασθενιες που ειναι επικινδυνες για την εγκυμοσυνη.Διαβασε στο νετ εχει πολλα παραδειγματα αν και αν μπει η πολυξενη θα βαλει παλι μια πολυ ωραια λιστα που ειχε ανεβασει!!!Υπομονη ολα για τα μωρακια χχχ

WvYwp2.png I9Cbp2.png

ναι την εχω διαβασει τη λιστα, απλα νιωθω μια ακορεστη πεινα και οτι σκεφτομαι να φαω ειναι απαγορευτικο. θα το συνηθησω δεν παθαινω τιποτα... ας ερθουν οι ανακατοσουρες να μην σκεφτομαι φαγητααααα

s6Xpp2.png

Ff7Lp2.png

το προβλημα μου ειναι οτι μολις εμαθα για την εγκυμοσυνη σταματησα τη δουλεια και ο αντρας μου δουλευει απογευμα και ολη μερα καθομαι μονη σπιτι και σκεφτομαι διαφορα και ασχημα... τι ειναι καλυτερο τελικα? να μην ξερεις για να μην φοβασαι η να ξερεις για να ψαχνεσαι? πολυ μοναξια... που ειστε ολες? μονο η Μαρκελα μου εκανε λιγο παρεα σημερα..

s6Xpp2.png

Ff7Lp2.png

Διαφημίσεις

Συγνωμη που θα σας απογοητευσω αλλα εμένα ο γιατρός μου είπε να τρώω από όλα. Και τα λαχανικά (τα ωμα) καλά πλημενα. Τα υπόλοιπα καλά βρασμένα η καλα ψημένα. Εμείς που μεγαλώσαμε στο χωριο έχουμε ανοσία σε ολα. Τοξόπλασμα γιατί όλοι έχουμε ζώα και ειδικά γάτες. Αλλά και στα υπόλοιπα γιατί τρώγαμε το γάλα και το τυρί από τα ζώα της γιαγιάς.

US9jp2.png

333568w4bz5e9yge.gif

το προβλημα μου ειναι οτι μολις εμαθα για την εγκυμοσυνη σταματησα τη δουλεια και ο αντρας μου δουλευει απογευμα και ολη μερα καθομαι μονη σπιτι και σκεφτομαι διαφορα και ασχημα... τι ειναι καλυτερο τελικα? να μην ξερεις για να μην φοβασαι η να ξερεις για να ψαχνεσαι? πολυ μοναξια... που ειστε ολες? μονο η Μαρκελα μου εκανε λιγο παρεα σημερα..

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...κι εμένα συνεχώς άσχημα πράγματα περνάνε από το μυαλό μου(και διαβάζω συνεχώς για τα πάντα) κ αμέσως μετά λέω "δεν πρέπει!κάνεις κακό στο μωρό" και χαϊδεύω την κοιλίτσα μου...

jqZCp3.png

kC34p3.png

065Kp2.png

Συγνωμη που θα σας απογοητευσω αλλα εμένα ο γιατρός μου είπε να τρώω από όλα. Και τα λαχανικά (τα ωμα) καλά πλημενα. Τα υπόλοιπα καλά βρασμένα η καλα ψημένα. Εμείς που μεγαλώσαμε στο χωριο έχουμε ανοσία σε ολα. Τοξόπλασμα γιατί όλοι έχουμε ζώα και ειδικά γάτες. Αλλά και στα υπόλοιπα γιατί τρώγαμε το γάλα και το τυρί από τα ζώα της γιαγιάς.

Κοριτσι , το τοξοπλασμα δεν ειναι θεμα ανοσιας!!!Μπορει να εχεις αντισωματα τοξοπλασματος που ειναι καλο αλλα απο την αλλη αν δεν εχεις υπαρχει προβλημα ειναι σοβαρη ασθενεια αν σε πετυχει στην εγκυμοσυνη !!!

Εχω και εγω γατα!δεν ειναι εκει το θεμα.

Ενοειται οτι τρως απο ολα δεν ειπαμε οτι δεν τρως απλα πρεπει να ειναι καλα πλυμενα καλα ψημενα!!Αρα μαγιονεζα που εχει μεσα ωμα αυγα δεν τρως!!!

Οπως και παλια τρωγανε συκωτι αλλα το συκωτι ειναι πλουσιο σε βιταμινη Α που ειναι υπευθυνη για τερατογεννεση , φυσικα θα φας συκωτι αλλα δεν θα φας καθε εβδομαδα αλλα μια φορα το μηνα!!Θελει προσοχη η εγκυμοσυνη δεν ειναι παιξε γελασε!!Στο λεω εγω που εχασα τελειομηνο μωρο και σορρυ για το υφος μου αλλα χρειαζεται προσοχη!!!Οχι να μας πιανει παρανια αλλα να μην ειμαστε και στη χαλαρουιτα!!!

WvYwp2.png I9Cbp2.png

Να μην διαβαζεις τα ασχημα!!!Να σκεφτεσαι θετικα και να διαβαζεις πως μπορεις να κανεις πραγματα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης για να βοηθησεις το σωμα σου και το μωρο.Ωραια πραγματα τετοια!Μην ψαχνεις πολυ και ακου το σωμα σου, θελει ηρεμια χχχ

WvYwp2.png I9Cbp2.png

Καλημέρα κορίτσια! Κι εμένα ο γιατρός με αφήνει να τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο...και στο πρώτο το ίδιο έκανα! Καλό είναι να κάνει η καθεμία οτι αισθάνεται καλύτερο για το μωρό της και να μη τρομοκρατείται με όλα και φτάσει στο άλλο άκρο!

Εγώ πιστεύω πως όταν είσαι έγκυος όλα μπορείς να τα κάνεις αλά με προσοχή και όχι υπερβολές! Πχ. μπορείς να πίνεις ένα καφεδάκι αλλά όχι και 5 τη μέρα, μπορείς να τρως συκώτι αλλά όχι κάθε μέρα, μπορείς να τρως λαχανικά αλλά καλά πλυμμένα κλπ.

Εγώ και τα μαλλιά μου έβαψα στην 1η εγκυμοσύνη απλά είπα στην κομμώτρια μου να μην ακουμπήσει κεφάλι (τεχνική σαν τις ανταύγειες) και τώρα θα κάω το ίδιο, δεν τα έβαφα κάθε μήνα εννοείται ούτε και τώρα θα τα βάφω κάθε μήνα αλλάθα τα βάφω! Είναι χειρότερο για την ψυχολογία μου να με βλέπω με τη ρίζα ως το αυτί άσε που είναι όλα άσπρα τα μαλλιά μου!

Αυτά...βέβαια σεβαστή και η άλληάποψη που λέει προσέχω τα πάντα και τα κόβω όλα! Εγώ το θεωρώ υπερβολή αλλά αυτό είναι η άποψή μου...

Α, μόνο στο τσιγάρο είμαι κάθετη...το χα κόψει πριν μείνω έγκυος αλλά και σε νατίθετη περίπτωση νομίζω θα το κοβα μαχαίρι!

vRX4p3.png

Dp1rp3.png

Διαφημίσεις

ναι κι εγω το τσιγαρο το εχω κοψει εδω και 3 μηνες! εκτος απο φιλες μου για συμβουλες εχω μαμα και πεθερα να με ζαλιζουν με οτι ξερουν εκεινες απο τοτε οτι θυμουνται και πρεπει καθε φορα, σε καθε τηλεφωνημα να εξηγω απο την αρχη οτι δεν προκειται να κανω κατι διαφορετικο απο αυτα που ειπε ο γιατρος... πφ!! καθε φορα!!! -γιατι δεν τρως λιγο συκωτι κοριτσακι μου? κανει καλο, φαε ενα μελατο αυγο κανει καλο... ειναι δραμα...

s6Xpp2.png

Ff7Lp2.png

Καλημερα!!

Τι κανετε?

Καλωσηρθε η καινουργια κοπελα..με το καλο!!

Συμφωνω οτι δεν πρεπει να τρελενομαστε αλλα να προσεχουμε!!

Οσο για το τσιγαρο συμφωνω..τωρα το ει α κοψει πριν μεινω εγκυος και την προηγουμενη αμεσως μολις το εμαθα!!

Μαγδου ποσο σε καταλαβαινω και μενα η πεθερα ολο συμβουλες και οταν λεω θα κανω οτι ειπε ο γιατρος σταματαει αλλα για λιγο!!

cy09p3.png

Elehp2.pngdYzip2.png

Αααα κορίτσια ξέχασα να σας πω πως αύριο στα Lidl έχει ρούχα εγκυμοσύνης σε πολύ οικονομικές τιμές! Εγώ θα πάω να πάρω ένα κολάν και ένα μπλουζάκι που μου άρεσαν και ίσως πάρω και ένα σουτιέν θηλασμού!

θα παω και εγω να ριξω μια ματια, ζηλεψα!!!! :D

εγω δεν θα παρω προς το παρον ρουχα μιας και ημουν πολυ προσφατα πιο παχια οποτε ολο και κατι εχω. ασε που ακομα κοιλια δεν εχω αλλα αν συνεχισει η ορεξη μου θα κανω πολυ συντομα :oops:. ερωτηση: μαγιονεζα σας απαγορευσε ο γιατρος να τρωτε?

Εμενα οχι!! Αλλα δεν την τρωω, απο μονη μου!! :?

Καλησπέρα κορίτσια! Εγώ έκανα τέστ κ χοριακή την Τρίτη με καθυστέρηση 2 ημερών.Το τεστ βγήκε θετικό κ η χοριακή 265.Ο μικροβιολόγος μου είπε πως είμαι αρχή της 5ης εβδομάδας. Μίλησα στο τηλ. με το γιατρό μου κ μου σύστησε ένα filicine κάθε πρωί και αύριο στις 6 ο πρώτος υπέρηχος..Μακάρι να πάνε όλα καλά...αλλά συνεχώς βρίσκω κάτι να αγχώνομαι...μήπως είναι εξωμήτριος, μήπως ο σάκος είναι άδειος...ουφ!Μου κάνω κακό έτσι το ξέρω, αλλά επειδή είναι όνειρο ζωής μάλλον αρνούμαι να το πιστέψω ότι μου συμβαίνει. Δεν είμαι παντρεμένη κι εγώ, σχεδιάζαμε σε ένα μήνα αρραβώνα, αλλά ήρθαν κάπως (ευχάριστα) ανάποδα τα πράγματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά σε όλες μας..Α!Στα διάφορα site που έβαλα τις ημερομηνίες μου βγάζει ΠΗΤ 13/12.

Γεια σου, με το καλο το μωρουλινι σου!!! Να εισαι ηρεμη και χαρουμενη!!! :D απολαυσε το!!

τι δουλεια εκανες;;; και γιατι τρελαινεσαι;; θα σε μαλωσω!!! Γιατι δεν κοιτας sites με ωραιες συμβουλες;;; tips για το πως να περιποιησε τον εαυτο σου;;; ευχαριστα πραγματα :D:D:D:D

το τοξοπλασμα Ελλη μου, δεν ειναι παιξε γελασε!!! Θελει πολυ προσοχη σε ΟΛΑ οσα μπορουν να το προκαλεσουν!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...κι εμένα συνεχώς άσχημα πράγματα περνάνε από το μυαλό μου(και διαβάζω συνεχώς για τα πάντα) κ αμέσως μετά λέω "δεν πρέπει!κάνεις κακό στο μωρό" και χαϊδεύω την κοιλίτσα μου...

το μωρακι σου σε θελει ηρεμη, να του προσφερεις αγαπη και προδερμ!!! μην βαζεις ασχημα με το μυαλο σου!! :D:D:D

Κοριτσι , το τοξοπλασμα δεν ειναι θεμα ανοσιας!!!Μπορει να εχεις αντισωματα τοξοπλασματος που ειναι καλο αλλα απο την αλλη αν δεν εχεις υπαρχει προβλημα ειναι σοβαρη ασθενεια αν σε πετυχει στην εγκυμοσυνη !!!

Εχω και εγω γατα!δεν ειναι εκει το θεμα.

Ενοειται οτι τρως απο ολα δεν ειπαμε οτι δεν τρως απλα πρεπει να ειναι καλα πλυμενα καλα ψημενα!!Αρα μαγιονεζα που εχει μεσα ωμα αυγα δεν τρως!!!

Οπως και παλια τρωγανε συκωτι αλλα το συκωτι ειναι πλουσιο σε βιταμινη Α που ειναι υπευθυνη για τερατογεννεση , φυσικα θα φας συκωτι αλλα δεν θα φας καθε εβδομαδα αλλα μια φορα το μηνα!!Θελει προσοχη η εγκυμοσυνη δεν ειναι παιξε γελασε!!Στο λεω εγω που εχασα τελειομηνο μωρο και σορρυ για το υφος μου αλλα χρειαζεται προσοχη!!!Οχι να μας πιανει παρανια αλλα να μην ειμαστε και στη χαλαρουιτα!!!

Εχεις απολυτο δικιο Μαρκελλακι, θελει προσοχη σε ΟΛΑ, αλλα παντα με μετρο!!! Μη μας πεσουν και τα μαλλια, αλλα οχι οτι δεν τρεχει και τιποτα!! :)

Καλημέρα κορίτσια! Κι εμένα ο γιατρός με αφήνει να τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο...και στο πρώτο το ίδιο έκανα! Καλό είναι να κάνει η καθεμία οτι αισθάνεται καλύτερο για το μωρό της και να μη τρομοκρατείται με όλα και φτάσει στο άλλο άκρο!

Εγώ πιστεύω πως όταν είσαι έγκυος όλα μπορείς να τα κάνεις αλά με προσοχή και όχι υπερβολές! Πχ. μπορείς να πίνεις ένα καφεδάκι αλλά όχι και 5 τη μέρα, μπορείς να τρως συκώτι αλλά όχι κάθε μέρα, μπορείς να τρως λαχανικά αλλά καλά πλυμμένα κλπ.

Εγώ και τα μαλλιά μου έβαψα στην 1η εγκυμοσύνη απλά είπα στην κομμώτρια μου να μην ακουμπήσει κεφάλι (τεχνική σαν τις ανταύγειες) και τώρα θα κάω το ίδιο, δεν τα έβαφα κάθε μήνα εννοείται ούτε και τώρα θα τα βάφω κάθε μήνα αλλάθα τα βάφω! Είναι χειρότερο για την ψυχολογία μου να με βλέπω με τη ρίζα ως το αυτί άσε που είναι όλα άσπρα τα μαλλιά μου!

Αυτά...βέβαια σεβαστή και η άλληάποψη που λέει προσέχω τα πάντα και τα κόβω όλα! Εγώ το θεωρώ υπερβολή αλλά αυτό είναι η άποψή μου...

Α, μόνο στο τσιγάρο είμαι κάθετη...το χα κόψει πριν μείνω έγκυος αλλά και σε νατίθετη περίπτωση νομίζω θα το κοβα μαχαίρι!

η πεθερα μου ειναι κομμωτρια οποτε θα εχω εξτρα περιποιηση με βιολογικη (φυτικη) βαφη, οταν χρειαστει!!! :D

ναι κι εγω το τσιγαρο το εχω κοψει εδω και 3 μηνες! εκτος απο φιλες μου για συμβουλες εχω μαμα και πεθερα να με ζαλιζουν με οτι ξερουν εκεινες απο τοτε οτι θυμουνται και πρεπει καθε φορα, σε καθε τηλεφωνημα να εξηγω απο την αρχη οτι δεν προκειται να κανω κατι διαφορετικο απο αυτα που ειπε ο γιατρος... πφ!! καθε φορα!!! -γιατι δεν τρως λιγο συκωτι κοριτσακι μου? κανει καλο, φαε ενα μελατο αυγο κανει καλο... ειναι δραμα...

σε καταλαβαινω απολυτα, ετσι μου κανουν και εμενα!!!! με προσεχουν πολυ, και ο αντρας μου μαζι!!! οπως και με το βαρος που μπορω να σηκωνω κτλ!!! ο γιατρος μου ειπε μεχρι 10kg μπορω να τα σηκωνω, αλλα κανεις δεν με αφηνει να σηκωσω κατι, ουτε την κατσαρολα!!! αστα!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil:

ZViCp3.png

bEQ4p2.png

* Ξιφίας, καρχαρίας, σκουμπρί βασιλιάς, τόνος σε κονσέρβα, σολομός, γαρίδες, γατόψαρο: Παρόλο που η κατανάλωση ψαριών εν γένει θεωρείται ένα από τα υγιέστερα είδη διατροφής, μεγάλα ψάρια όπως τα παραπάνω περιθάλπουν υψηλότερα επίπεδα μεθυλαργύρου, μέταλλο επιβλαβές για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και του νευρικού του συστήματος. Οι έγκυες γυναίκες και όσες θηλάζουν μπορούν με ασφάλεια να καταναλώνουν έως 170 γραμμάρια λευκού τόνου ως μέρος της εβδομαδιαίας τους κατανάλωσης σε ψάρι, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 με 350 γραμμάρια σε ψαρικά με χαμηλή, ωστόσο, περιεκτικότητα σε υδράργυρο.

* Ποταμίσια ψάρια, ψάρια από λίμνες ή από άλλο είδος νερού: Οι ερασιτέχνες ψαράδες μπορεί ψαρεύουν ψάρια μολυσμένα με βακτήρια και χημικά, αλλά να μην το γνωρίζουν. Ελέγξτε το κατά πόσο ασφαλή είναι τα ψάρια που σας φέρνει κάποιος φίλος ψαράς, σε ένα εργαστήριο χημικό αναλύσεων και δοκιμών τροφίμων, όπως το APPERT.

* Ωμά ή μέτρια μαγειρεμένα κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά (όπως τα ωμά μύδια, τα οστρακοειδή και το σούσι) και αυγά (συμπεριλαμβανομένων των αυγών στη ζύμη γλυκών και στα αλεύρια για κέικ): Τα μέτρια μαγειρεμένα ζωικά τρόφιμα μπορεί να περιέχουν διάφορα βακτήρια και ιούς. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο κρέατος για να προσδιορίζετε πότε το κρέας ή το πουλερικό είναι καλά ψημένο. Επίσης, φροντίστε να μαγειρεύετε τα αυγά καλά ώστε να μην είναι καθόλου σε υγρή μορφή όταν τα τρώτε.

324471_UWefBYkdac.img* Hot dogs και λάντσεον κρέας (όπως το Swan), συμπεριλαμβανομένων των ζαμπόν, γαλοπούλα, μορταδέλα και σαλάμι, εκτός αν έχουν μαγειρευτεί πολύ καλά: Τα τρόφιμα αυτά είναι επιρρεπή σε λιστέρια μονοκύτταρα (Listeria monocytogenes), βακτήρια που προκαλούν λιστερίωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή, στο να γεννηθεί το μωρό νεκρό ή σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

* Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά, συμπεριλαμβανομένων κάποιων γαλάτων και τυριών, όπως το μπρι, η φέτα, το καμαμπέρ, το ροκφόρ, αλλά και τα κατεψυγμένα πατέ ή κρέατα για επάλειψη σε ψωμί. Επίσης, τα κατεψυγμένα καπνιστά θαλασσινά, όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο μπακαλιάρος, ο τόνος ή το σκουμπρί: Τα τρόφιμα αυτά μπορεί να περιέχουν βλαβερά επίπεδα λιστέρια βακτήρια. Τα κατεψυγμένα καπνιστά θαλασσινά είναι ασφαλή μόνο όταν έχουν μαγειρευτεί καλά.

* Μη παστεριωμένοι χυμοί, όπως ο χυμός κίτρου που βρίσκουμε σε κιόσκια ή καταστήματα τοπικών προϊόντων στην επαρχία: Αυτά τα προϊόντα είναι επιρρεπή σε μικροοργανισμούς, όπως ο Ε. coli. Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες για να είστε σίγουροι πως ο χυμός έχει παστεριωθεί.

* Ωμά βλαστάρια λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των ήμερων (και μη) τριφυλλιών, ραπανάκια και βλαστάρια φασολιών: Η αμερικανική FDA συγκεκριμένα λέει πως οι βλαστοί αυτοί δεν είναι πραγματικά ωφέλιμοι για κανέναν, πόσο μάλλον για τις έγκυες που είναι πιο επιρρεπείς στις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία οι μικροοργανισμοί των τροφίμων.

* Συμπληρώματα βοτάνων και τσάγια: Τα βότανα είναι φυτικά, αλλά τα προϊόντα που περιέχουν βότανα δεν έχουν μελετηθεί αρκετά ώστε να συνιστώνται άφοβα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

324474_H5gTCR1fqEM.img* Αλκοόλ: Η μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη αποστερούν τα αναπτυσσόμενα κύτταρα οξυγόνου, κάνοντας την φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού αδύνατη. Άλλωστε, οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην διανοητική ικανότητα είναι ανεπανόρθωτες. Οι γιατροί, λοιπόν, υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ένα ασφαλές επίπεδο για την κατανάλωση του αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη.

* Νερό βρύσης σε υποανάπτυκτες περιοχές: Αν ανησυχείτε για την καθαρότητα του νερού από την βρύση σας, προτιμήστε εμφιαλωμένο νερό που δεν θα έχει βακτήρια και ιούς.

* Ορισμένα τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες: Σύμφωνα με το ιστορικό της οικογένειάς σας, το παιδί σας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο να αναπτύξει αλλεργίες σε κάποια φαγητά. Αποφεύγοντας φαγητά όπως π.χ. τα φιστίκια ή τα παράγωγα των φιστικιών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (και του θηλασμού) μπορεί μειώσει τον κίνδυνο των αλλεργιών σε επιρρεπή παιδιά. Πριν, ωστόσο, αρχίσετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές στην διατροφή σας, μιλήστε με έναν αλλεργιολόγο ή έναν παιδίατρο που να ειδικεύεται στις αλλεργίες για να βεβαιωθείτε για το μέγεθος του κινδύνου που μπορεί να διατρέχει το μωρό σας, ενώ μπορείτε να ζητήσετε σε έναν εξειδικευμένο σε θέματα εγκυμοσύνης διαιτολόγο να συντάξει για εσάς ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής.

ZViCp3.png

bEQ4p2.png

Εγώ δεν ακούω ουτε μάνα ούτε πεθερα. Έψαχνα για όλα στο ίντερνετ και κόντεψα να τρελαθώ. Μεγάλωσα στο χωριό. Η μάνα μου είναι από χωριό. Η πεθερά μου το ίδιο. Μένω σε χωριο. Αν είναι καλα πλυμενα , καλά βρασμένα η καλά ψημενα επιτρέπονται. Δεν είπα ότι δεν θα προσέχω. Αλλά αν ψαχνω για όλα στο.ίντερνετ θα τρελαθώ. Σε αυτό έχουν δίκιο. Εξαλου ο καθε οργανισμός ειναι διαφορετικός. Και προτιμώ να κάνω ότι μου λέει ο γιατρός μου παρά να πάθω ψύχωση ψαχνωντας. Στο κάτω κάτω είμαι έγκυος όχι άρρωστη. Όσο για τα μαλλιά δεν με νοιάζει αν τα βαψω η όχι. Τον καφε δεν τον αντέχω αλλά και πάλι ο γιατρός μου τον απαγόρευσε. Είναι πολύ αυστηρός και ό έχει να το πει το λεει φάτσα φορά. Και θεωρώ ότι είναι ειλικρινής όπως θα έπρεπε να είναι καθε γιατρός. Το μονο επειδη όπως σας είπα είμαι υπερβαρη μου είπε να προσέχω τα γλυκά και τα λιποι και όσο μπορώ να τα αποφεύγω για να μην πάρω πολλά κιλά. Όπως ειπα ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικος και άλλοι προσέχουν περισσότερο ενώ άλλοι λιγότερο.

US9jp2.png

333568w4bz5e9yge.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...