Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Koula - mares

kale

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Και εδώ και στην Γερμανία.Θα σου πω τη γνώμη μου.Τη γεωγραφία τη θεωρώ σημαντική.Όχι με την έννοια να ξέρει κάποιος και τον τελευταίο παραπόταμο ή κάμπο ή βουνό,αλλά να ξέρει κάποιες μεγάλες πόλεις ή την πρωτεύουσα.Τον φέρνει πιο κοντά.Αυτό που θεωρώ απαραίτητο και δεν το είχαμε εμείς ως μαθητές σε μικρές τάξεις τουλάχιστον είναι να ξέρει κάποια πολιτισμικά στοιχεία,αλλά και συνήθειες από την καθημερινή ζωή.Φέρνει τη γλώσσα πιο κοντά στο μαθητή.Αρκεί όλα αυτά να γίνονται σωστά και όχι με μέθοδο απομνημόνευσης.

Καλα μαζι με τα γεωγραφικα κι αυτα μαθαιναμε και για πολιτισμικα ιστορικα κλπ απλα το θεωρουσα υπερβολη και πραγματι αυτο καταργηθηκε στις μετα εξετασεις.Οταν αλλαξαν οι εξετασεις καποια στιγμη νομιζω δεν ζητουσαν σχεδον τιποτα απο αυτα.Εδω λεμε μας εκαναν μαθηματα οι καλογριες οι κολλημενες που δεν σου απαντουσαν στα ελληνικα η γεωγραφια μας πειραξε;χαχαχχαχαΤωρα ουτε καλογριες δεν πρεπει να υπαρχουν :mrgreen:

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Καλα μαζι με τα γεωγραφικα κι αυτα μαθαιναμε και για πολιτισμικα ιστορικα κλπ απλα το θεωρουσα υπερβολη και πραγματι αυτο καταργηθηκε στις μετα εξετασεις.Οταν αλλαξαν οι εξετασεις καποια στιγμη νομιζω δεν ζητουσαν σχεδον τιποτα απο αυτα.Εδω λεμε μας εκαναν μαθηματα οι καλογριες οι κολλημενες που δεν σου απαντουσαν στα ελληνικα η γεωγραφια μας πειραξε;χαχαχχαχαΤωρα ουτε καλογριες δεν πρεπει να υπαρχουν :mrgreen:

Καλά εγώ δεν εννοώ να τα ζητάμε αυτά στις εξετάσεις.Εννοώ να έχουν μια ιδέα τα παιδιά του τι γίνεται στο κράτος του οποίου τη γλώσσα μαθαίνουν.Αμά αυτά τα βάζει κανείς σε εξετάσεις και ζητά στείρα απομνημόνευση λογικό είναι να μην αρέσουν.Αν όμως τα κάνει κανείς σε φάση χαλάρωσης του μαθήματος με βιντεάκια ή άλλους τρόπους με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε πια αρέσουν πολύ και τους μένουν και πιο εύκολα!!!Εγώ συνήθως το ονομάζω αυτό στους μαθητές ως εικονικό ταξίδι στη Γερμανία.Και με τα μικρότερα κάνουμε συνήθως στις γιορτές,π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα,πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν στη Γερμανία την αντίστοιχη περίοδο.Αυτό είναι κάτι που τους αρέσει πολύ και τους μένει κιόλας.Σχεδόν πάντα τα θυμούνται με απίστευτες λεπτομέρειες!!!

Διαφημίσεις

Καλά εγώ δεν εννοώ να τα ζητάμε αυτά στις εξετάσεις.Εννοώ να έχουν μια ιδέα τα παιδιά του τι γίνεται στο κράτος του οποίου τη γλώσσα μαθαίνουν.Αμά αυτά τα βάζει κανείς σε εξετάσεις και ζητά στείρα απομνημόνευση λογικό είναι να μην αρέσουν.Αν όμως τα κάνει κανείς σε φάση χαλάρωσης του μαθήματος με βιντεάκια ή άλλους τρόπους με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε πια αρέσουν πολύ και τους μένουν και πιο εύκολα!!!Εγώ συνήθως το ονομάζω αυτό στους μαθητές ως εικονικό ταξίδι στη Γερμανία.Και με τα μικρότερα κάνουμε συνήθως στις γιορτές,π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα,πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν στη Γερμανία την αντίστοιχη περίοδο.Αυτό είναι κάτι που τους αρέσει πολύ και τους μένει κιόλας.Σχεδόν πάντα τα θυμούνται με απίστευτες λεπτομέρειες!!!
Και τι κανουν στη Γερμανια τα χριστουγεννα και τα κανετε με τα παιδακια;Γλυκακια;Μιαμ μιαμ.Εχουν ωραιες σοκολατες και οι γερμανοι.Πιο πολυ μ αρεσουν ομως οι αυστριακες και οι ελβετικες.Παλι στο φαι το γυρισα το θεμα:D

Παντως πολυ μου αρεσαν κατι τετοια οταν ημουνα μικρη.Καναμε στα αγγλικα μου διαφορα τα χριστουγεννα και λεγαμε και τραγουδακια.Τι καλα που ηταν:rolleyes:

3231580x15ta1yz3w.gif

κοριτσάκια...σας αφήνω...έχω να σιδερώσω....καλό ξημέρωμα...φιλάκια

Θα μας τρελανεις εσυ!!!Τωρα θα σιδερωσεις;Τετοια ωρα αλλα κανει ο κοσμος.Μη κοιτας που εγω ειμαι μονη μου:tongue:

3231580x15ta1yz3w.gif

Και τι κανουν στη Γερμανια τα χριστουγεννα και τα κανετε με τα παιδακια;Γλυκακια;Μιαμ μιαμ.Εχουν ωραιες σοκολατες και οι γερμανοι.Πιο πολυ μ αρεσουν ομως οι αυστριακες και οι ελβετικες.Παλι στο φαι το γυρισα το θεμα:D

Παντως πολυ μου αρεσαν κατι τετοια οταν ημουνα μικρη.Καναμε στα αγγλικα μου διαφορα τα χριστουγεννα και λεγαμε και τραγουδακια.Τι καλα που ηταν:rolleyes:

Ας πούμε έχουν το ημερολόγιο που μετράει αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα.Κάθε μέρα που περνά ανοίγεις ένα παραθυράκι και από πίσω κρύβεται ένα μικρό δωράκι.Είχα φτιάξει λοιπόν τέτοια και άνοιγαν κάθε μέρα από ένα.Πίσω κρυβόταν ένα σοκολατάκι ή κάτι άλλο κάθε φορά.Το Πάσχα τα έβγαλα από την τάξη και παίξαμε το παιχνίδι μετα κρυμμένα αβγά.Είχα βρει ένα χώρο με γκαζόν έκρυψα μικρά σοκολατένια αβγά,τους χώρισα σε ομάδες και η ομάδα που βρήκε τα περισσότερα κέρδισε ένα μεγάλο σοκολατένιο λαγό.Διάφορα πάντως πολιτισμικά στοιχεία.Τα θεωρώ απαραίτητα γιατί τους δίνουν κίνητρο και δεν βαριούνται.Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι τα φέρνει έστω και λίγο κοντά στη χώρα.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...