Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Koula - mares

kale

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΙΝΕΣ...!!!!!!!!!!!!!!!:P:p:p

ΑΡΧΙΖΩ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...ΟΛΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΩ.!!!!:shock::shock:

ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗ CA 125 ΔΕΝ ΤHN ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ....ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ..??????:shock::shock:

OYTΕ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ....ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ ΠΑΛΙ..?????:shock::shock:

Γεια σου Ανιτα !!!!

Ούτε εγώ έχω κάνει αυτή ca 125 και το συζητάγαμε εχτές με το Μορφάκη και θα την κάνω και εγώ.

Θα σου έλεγα να κανεις για θρομβοφιλία !!!

Με τον αλήτη τι έγινε τελικά?

Yv7Sp2.png

Διαφημίσεις

Kalimera!!!! Oxi den exw kanei prosfata!! Vasika den exw kanei pote!! Diladi parolo pou nai katw apo 35 paizei paratayta na xw endomhtriwsh?

Ξαναλέω χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη γτ πέρασαν χρόνια απο τότε που την έκανα αυτήν την εξέταση ... μου είχε πει ο γιατρός πως αν είναι πάνω απο 10 ίσως χρειαζόταν να κάνουμε μια διαγνωστική λαπαροσκόπηση ...

Βασικά το ca125 είναι καρκινικός δείκτης δεν είναι λοιπόν κάτι που να σου δείχνει σίγουρα ότι έχεις ενδομητρίωση ... θα πρέπει να πάρεις το γυναικολόγο σου για σίγουρα πράγματα

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η ενδομητρίωση εμφανίζει συνήθως μια χαρακτηριστική τριάδα συμπτωμάτων (δυσμηνόρροια – χρόνιο πυελικό άλγος, δυσπαρεύνια και υπογονιμότητα). Η παρουσία των συμπτωμάτων αυτών, μπορεί να θέσει την υποψία της ενδομητρίωσης από το ιστορικό της ασθενούς. (Η ενδομητρίωση μπορεί να είναι ασυμπτωματική)

Η κλινική εξέταση μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της ενδομητρίωσης, όταν ανευρίσκονται τα παρακάτω κλινικά σημεία:

Εξαρτηματική διόγκωση

Οζώδεις, επώδυνοι στην ψηλάφηση ιερομητρικοί σύνδεσμοι

Επώδυνη στη ψηλάφηση μήτρα και δουγλάσσειος

Καθηλωμένη μήτρα με περιορισμένη κινητικότητα

Σημεία ενδομητρίωσης στην περινεοτομή ή στην ουλή της καισαρικής τομής.

Απεικονιστικές μέθοδοι

Το διακολπικό υπερηχογράφημα αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διάγνωση ενδομητριωσικών κύστεων. Επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν η Αξονική και η Μαγνητική τομογραφία οι οποίες δεν υπερτερούν του υπερηχογραφήματος.

CA 125: Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να παρέχει τη διάγνωση της ενδομητρίωσης. Το CA 125 είναι ένας καρκινικός δείκτης που αυξάνεται στα επιθηλιακό Ca των ωοθηκών και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδομητρίωσης παρουσιάζει μια μικρή αύξηση πάνω από τις φυσιολογικές τιμές. Η διαγνωστική του αξία είναι μικρή και ίσως είναι χρήσιμο στην παρακολούθηση των υποτροπών της ενδομητρίωσης.

Η Λαπαροσκόπηση σε συνδυασμό με την ιστολογική εξέταση των ενδομητριωσικών εστιών που ανευρίσκονται και αφαιρούνται, αποτελούν τη μοναδική βέβαιη διάγνωση της ενδομητρίωσης. Με τη λαπαροσκόπηση γίνεται και η σταδιοποίηση της ενδομητρίωσης, σύμφωνα με το σύστημα της American Fertility Society και βασίζεται στη μορφολογία, το μέγεθος, το βάθος διήθησης και την εντόπιση των ενδομητρικών εμφυτεύσεων.

url]

Kalimera!!!!!!!!!!! Ki egw tyxaia thn ekana giati eixa paei gia kapoia alli exetasi kai thn eixan prosfora sthn vioiatrikh!!

Xtes ematha tyxaia pou kati diavaza sto forum oti paizei na syndeetai me endomhtriwsh!!

Ξαναλέω χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη γτ πέρασαν χρόνια απο τότε που την έκανα αυτήν την εξέταση ... μου είχε πει ο γιατρός πως αν είναι πάνω απο 10 ίσως χρειαζόταν να κάνουμε μια διαγνωστική λαπαροσκόπηση ...

Βασικά το ca125 είναι καρκινικός δείκτης δεν είναι λοιπόν κάτι που να σου δείχνει σίγουρα ότι έχεις ενδομητρίωση ... θα πρέπει να πάρεις το γυναικολόγο σου για σίγουρα πράγματα

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η ενδομητρίωση εμφανίζει συνήθως μια χαρακτηριστική τριάδα συμπτωμάτων (δυσμηνόρροια – χρόνιο πυελικό άλγος, δυσπαρεύνια και υπογονιμότητα). Η παρουσία των συμπτωμάτων αυτών, μπορεί να θέσει την υποψία της ενδομητρίωσης από το ιστορικό της ασθενούς. (Η ενδομητρίωση μπορεί να είναι ασυμπτωματική)

Η κλινική εξέταση μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της ενδομητρίωσης, όταν ανευρίσκονται τα παρακάτω κλινικά σημεία:

Εξαρτηματική διόγκωση

Οζώδεις, επώδυνοι στην ψηλάφηση ιερομητρικοί σύνδεσμοι

Επώδυνη στη ψηλάφηση μήτρα και δουγλάσσειος

Καθηλωμένη μήτρα με περιορισμένη κινητικότητα

Σημεία ενδομητρίωσης στην περινεοτομή ή στην ουλή της καισαρικής τομής.

Απεικονιστικές μέθοδοι

Το διακολπικό υπερηχογράφημα αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διάγνωση ενδομητριωσικών κύστεων. Επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν η Αξονική και η Μαγνητική τομογραφία οι οποίες δεν υπερτερούν του υπερηχογραφήματος.

CA 125: Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να παρέχει τη διάγνωση της ενδομητρίωσης. Το CA 125 είναι ένας καρκινικός δείκτης που αυξάνεται στα επιθηλιακό Ca των ωοθηκών και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδομητρίωσης παρουσιάζει μια μικρή αύξηση πάνω από τις φυσιολογικές τιμές. Η διαγνωστική του αξία είναι μικρή και ίσως είναι χρήσιμο στην παρακολούθηση των υποτροπών της ενδομητρίωσης.

Η Λαπαροσκόπηση σε συνδυασμό με την ιστολογική εξέταση των ενδομητριωσικών εστιών που ανευρίσκονται και αφαιρούνται, αποτελούν τη μοναδική βέβαιη διάγνωση της ενδομητρίωσης. Με τη λαπαροσκόπηση γίνεται και η σταδιοποίηση της ενδομητρίωσης, σύμφωνα με το σύστημα της American Fertility Society και βασίζεται στη μορφολογία, το μέγεθος, το βάθος διήθησης και την εντόπιση των ενδομητρικών εμφυτεύσεων.

Eyxaristw poly!!!!!!

Koritisa sygnwmh an sas anxwsa me tis erwthseis mou!!

καλημέρα .... λολίτσα μου ....

Θρομβοφιλία ναι, να κάνεις .... και εγώ δεν πήγαινα και τι κατάλαβα .... πήγα και ησύχασα ... θα κάνω και καρυότυπο που λέγαμε ....

Τώρα για τη ca125, πρέπει να έχεις ιστορικό καρκίνου ή κύστες που δε φεύγουν ή να υποπτεύεται ο γιατρός σου ενδομητρίωση που και πάλι δεν θα είναι απόλυτα τα αποτελέσματα απο ένα όριο και πάνω ...

Γεια σου Ανιτα !!!!

Ούτε εγώ έχω κάνει αυτή ca 125 και το συζητάγαμε εχτές με το Μορφάκη και θα την κάνω και εγώ.

Θα σου έλεγα να κανεις για θρομβοφιλία !!!

Με τον αλήτη τι έγινε τελικά?

Απορώ πως σου ξέφυγε εσένα αυτό ... ;)

Σε λίγο ρε κορίτσια με τόσο αίμα που δίνουμε μας βλέπω και δωρητές αίματος ....

url]

Διαφημίσεις

Kalimera!!!!!!!!!!! Ki egw tyxaia thn ekana giati eixa paei gia kapoia alli exetasi kai thn eixan prosfora sthn vioiatrikh!!

Xtes ematha tyxaia pou kati diavaza sto forum oti paizei na syndeetai me endomhtriwsh!!

Eyxaristw poly!!!!!!

Koritisa sygnwmh an sas anxwsa me tis erwthseis mou!!

Μη στεναχωριέσαι, εμείς δεν αγχωνόμαστε, απο οτι κατάλαβες όλες απο κάτι έχουμε μάθει τόσα χρόνια.

Απλά πάρε τον γυναικολόγο σου και ενημέρωσε τον για το αποτέλεσμα ... να σου φύγει το άγχος.

url]

Μη στεναχωριέσαι, εμείς δεν αγχωνόμαστε, απο οτι κατάλαβες όλες απο κάτι έχουμε μάθει τόσα χρόνια.

Απλά πάρε τον γυναικολόγο σου και ενημέρωσε τον για το αποτέλεσμα ... να σου φύγει το άγχος.

Daxi ton pira!! Htan poly kathisixastikos!!

Απορώ πως σου ξέφυγε εσένα αυτό ... ;)

Σε λίγο ρε κορίτσια με τόσο αίμα που δίνουμε μας βλέπω και δωρητές αίματος ....

Έλα ντε !!!

Αν σου πω ότι ούτε ΑΜΗ δεν έκανα τι θα μου πεις ???

Yv7Sp2.png

Διαφημίσεις

A eisai exam freak apo oti katalaba?

Kala kaneis.

Thn AMH emena mou thn dwsane sto paketo prin thn exwsw.

Θα την κάνω και αυτή.

Έκανα 2 προσπάθειες με βασικές εξετάσεις. Μια αρνητική και η δεύτερη αποβολή.

E τώρα δεν θα κάνω το ίδιο λάθος. Θα κάνω τα πάντα και βλέπουμε.

Yv7Sp2.png

τι σου είπε;

Oti synithws stis gynaikes pou exoun endomhtriwsh o deikths aytos einai arketa ayxismenos dld px 50 kai panw. Ki otan einai katw apo 35 einai arketa kathisixastiko.

Vevaia tpt den eiani 100% giati aytos o deikths eiani karinikos deikths kai oxi deikths endomhtriwshs alla efoson eiani katw apo ta fysiologika dpd to 35 einai ok ki arketa kathystixastiko.

Ton rwthsa gia panw h katw apo 10 kai mou pe oti ayto den polyisxyei. Dld afou eiani katw apo 35 eiani ok.

Θα την κάνω και αυτή.

Έκανα 2 προσπάθειες με βασικές εξετάσεις. Μια αρνητική και η δεύτερη αποβολή.

E τώρα δεν θα κάνω το ίδιο λάθος. Θα κάνω τα πάντα και βλέπουμε.

Ki egw 2 prospatheies, 1 vioxhmikh kai mia apovoli!!

skatoulen

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...