Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 11/14/2024 at 9:25 PM, Malntalia said:

Καλησπέρα! Χωρίς  να ξέρω.. αν ο μόνος λόγος  είναι η δική σου ανησυχία  μπορείς να κάνεις nipt..υπάρχουν τόσες εταιρείες. Είπες 24χρονων δότρια.. όσο και να είσαι σκέψου ότι είναι παιδάκι από 24χρονη.. μέχρι κ τα nipt κάποια αναφέρουν δε χρειάζεται  αν είσαι με δότρια..αλλά οκ αίμα σου παίρνουν..δεν είναι επεμβατικο.. αλλά αν ο γιατρός  σου λέει όλα καλά.. σκέψου ότι αυτά  είναι τα θετικά όταν είσαι με δότρια..ότι είναι μικρής ηλικίας.. 

καλησπέρα! Έχω κάνει κ nipt! Και όλα ήταν πολυ καλα! Νομίζω ότι το ξεπέρασα αυτό που με έπιασε με την αμνιοπαρακέντηση. 
      Ενταξει με πιάσε προφανώς να κάνω ότι μπορώ για να αποκλείσω τα πάντα αλλά ίσως κ να ναι υπερβολή! 

On 11/15/2024 at 10:51 AM, *Vasoula said:

Καλημέρα!!οχι δε θα κάνω.. στην αυχενική μου ειπαν πως δε χρειάζεται και δε θα έδειχνε και ξεκάθαρα επειδή ήταν παραπάνω από ένα μωρό....και πρώτα ο Θεός να είναι καλή και η β επιπέδου μου που έχω σε δέκα μέρες δε θα κάνω τίποτα άλλο...😁

Εύχομαι ναι ναι ολα καλά και στην Β επιπέδου! Κοντά είμαστε τότε! Εγώ πριν λίγες μέρες την έκανα.

Με το καλά να έρθουν τα μωράκια μας! 

Παλλίνδρομες κυήσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα dream

Απλώς οι γιατροί επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα , δεν ξέρουν τι να πουν!!!

Πάντως εγώ που το έψαξα μόνη μου, πολλές περιπτώσεις με ομοζυγωτία είχαν πολλές αποβολές και παλλίνδρομες και κάνοντας λήψη ηπαρίνης κατάφεραν να γεννήσουν υγιή μωράκια!!!ΕΜπειρικά δηλαδή βοηθάει!!!

δυστυχώς ειναι οπως τα λες! αλλοι συνιστουν μονο φιλισιν και αλλοι ηπαρίνες! βεβαια αυτο δεν είναι εφυσηχαστικο!

kmMQp2.png

c4yvp2.png

Διαφημίσεις

dream, από την περίπτωση σου βγάζω το εξής συμπέρασμα: ότι μπορεί και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου να μην είχες κάποιο δυσάρεστο περιστατικό ακόμα και χωρίς να έπαιρνες καθόλου ηπαρίνες. Βέβαια καλά έκανες και πήρες γιατί θα αισθανόσουν αλλιώς μεγάλη ανασφάλεια. Γι΄ συτό λέμε ότι όλα είναι και θέμα ψυχολογίας.

Εμένα η τελευταία αιματολόγος που πήγα στο Λαικό μου είπε να πάρω αν θέλω μέχρι το πρώτο τρίμηνο. Και της απαντώ ότι αν πάρω μόνο για το πρώτο τρίμηνο και τις κόψω μετά θα έχω την ανασφάλεια μήπως γίνει κάτι τους επόμενους μήνες. Και μου λέει έχεις δίκαιο, η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεςι και μια δεύτερη φορά χωρίς τίποτα και αν ξανασυμβεί τότε κάνεις προληπτικά τις ενέσεις. Αστο μερικές φορές δεν βγάζεις άκρη. Γι΄ αυτό χρειάζεται να πάρεις μόνη σου την απόφαση σύμφωνα με αυτό που θα σε βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά.

dream, από την περίπτωση σου βγάζω το εξής συμπέρασμα: ότι μπορεί και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου να μην είχες κάποιο δυσάρεστο περιστατικό ακόμα και χωρίς να έπαιρνες καθόλου ηπαρίνες. Βέβαια καλά έκανες και πήρες γιατί θα αισθανόσουν αλλιώς μεγάλη ανασφάλεια. Γι΄ συτό λέμε ότι όλα είναι και θέμα ψυχολογίας.

Εμένα η τελευταία αιματολόγος που πήγα στο Λαικό μου είπε να πάρω αν θέλω μέχρι το πρώτο τρίμηνο. Και της απαντώ ότι αν πάρω μόνο για το πρώτο τρίμηνο και τις κόψω μετά θα έχω την ανασφάλεια μήπως γίνει κάτι τους επόμενους μήνες. Και μου λέει έχεις δίκαιο, η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεςι και μια δεύτερη φορά χωρίς τίποτα και αν ξανασυμβεί τότε κάνεις προληπτικά τις ενέσεις. Αστο μερικές φορές δεν βγάζεις άκρη. Γι΄ αυτό χρειάζεται να πάρεις μόνη σου την απόφαση σύμφωνα με αυτό που θα σε βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά.

κοριτσάκι μου ο αιματολογος μου μου ειπε οτι το σαλοσπιρ δε θα με κάλυπτε οσο προχωρουσε η εγκυμοσύνη προς το τέλος.........ο,τι σημαίνει αυτό........στην περιπτωση μου οι ηπαρινες ήταν αναγκαίες πλεον! και μου πε οτι ήμουν και πολύ τυχερή μονο με το σαλοσπιρ να φτάσω στην βδομάδα αυτή γιατι ήταν αυξημενος και ο δεικτης που δειχνει την πυκνοτητα του αιματος δε θυμαμαι τωρα πως λεγεται.....ο συγκεκρμενος είναι καθετος στη λήψη ηπαρίνης εξαρχής!

kmMQp2.png

c4yvp2.png

καλησπερα κοριτσάκια μου!

ειμαι απο αλλα τοπικ αλλα πήρα το θαρρος να γραψω και γω εδώ μιας και είδα οτι θίξατε ένα πονεμενο θεμα για μενα! και γω ειμαι με ομοζυγωτια στο MTΗFR kai το ανακάλυψα μόλις στην 37η βδομάδα εγκυμοσύνης!!!!!φαντάζεστε λοιπον το άγχος που έζησα.....ας τα πάρω απο την αρχή λοιπον! εμεινα έγκυος πρωτη φορά χωρις να το περιμενω ( ετοιμαζομουν για λαπαροσκοπηση) περσι τον αύγουστο και το έμαθα το σεπτέμβρη! επειδή υπήρχε ένα ιστορικο θρομβωσης στον πατέρα μου στο παρελθον, και πνευμονικής εμβολής που ξεπεράστηκε, με έζωναν και μενα τα φιδια! ο γιατρος μου τοτε ο πρωτος-γιατι μετα τον αλλαξα- δε με έστειλε να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας γιατι φοβοταν τα ψευδή αποτελεσματα στην εγκυμοσύνη -λαθος του βεβαια- το αποτελεσμα ειναι να παιρνω φιλισιν μεχρι και τον 6ο μήνα και σαλοσπιρ ως και την 35η βδομάδα κύησης! γύρω στην 29η βδομάδα αλλαξα γιατρο για διαφορους λογους, και στην 34η βδομάδα συνηδητοποιήσαμε οτι εκκρεμουσε ακοΜΗ αυτή η εξεταση μεσα στις τοσες που εκανα συχνά και δε μπορούσα να συνεχίσω με σαλοσπιρ σαυτη τη βδομάδα κύησης εξηγώντας μου τους κινδύνους! έτσι και γω την εκανα την 35η βδομάδα, οπου και σταματησα το σαλοσπιρ και προληπτικά αρχισα ηπαρινες μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα! στην 37η βδομάδα λοιπον πηρα το πορισμα της εξετασης το οποιο χαρακτηριστικα ανέφερε "κυηση υψηλου μαιευτικου κινδύνου, συνιστάται λήψη ηπαρινης καθολη τη διαρκεια της κύησης και της λοχείας"! τρελαθηκα! συνέχισα ηπαρινες έως και μια μερα πριν την καισαρική με πολύ αγχος να πανε ολα καλά (γεννησα 38η βδομάδ, 5ημερε)! σημερα λοιπον δοξάζω το Θεο που κρατώ τον 8μιση μηνών γιο μου στην αγκαλιά μου και που έφτασα μεχρι αυτή τη βδομάδα κύησης μονο με σαλοσπιρ χωρις να χω δυσαρεστες ανατροπές....

το προβλημα ειναι,επειδή το έψαξα πολύ μετά, ότι κανεις δε σου δινει σαφεις απαντήσεις σε μια νέα εγκυμοσύνη αν πρεπει εξαρχής να γινει λήψη ηπαρίνης!!!!!!!! και αυτο ειναι κατι που με προβληματίζει πάρα πολύ!!!!!!! τι να πώ.........και αυτοί οι γιατροι σα να έχουν σπουδάσει σε διαφορετικές σχολες ώρες ώρες!

ευχομαι πραγματικά ολες να ζήσετε αυτό το όνειρο!!!!!!!!!

σημειωτέον οτι η ομοζυγωτία στο MTHFR ειναι κληρονομική! δεν επηρεάζεται απο την εγκυμοσύνη

Συνήθως οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη έχουν τα πιο ασφαλή αποτελέσματα

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Δεν μπορεί όμως να σου εγγυηθεί 100% ότι θα πάνε καλά???

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Διαφημίσεις

Είναι γεγονός ότι στάθηκες τυχερή γιατί ήσουν ομοζυγωτής σε αυτόν τον παράγοντα. Συν η άλλη ΄που είπες. Συνήθως συστήνουν από την αρχή ενέσεις ηπαρίνης σε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ούτε καν το γνωρίζουν και παρόλα αυτά είχαν τελειόμηνες εγκυμοσύνες. Ειδικά παλιαότερα ήταν ο κανόνας αυτός, πιστεύω.

Συνήθως οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη έχουν τα πιο ασφαλή αποτελέσματα

εξαρταται τη χρηση που θες να κανεις..........

στην εγκυμοσύνη αλλοιωνονται συχνα οι δεικτες σε πολλα θεματα υγείας και μπορεί να βγουν ψευδή αποτελεσματα ! ένα πορισμα στην εγκυμοσύνη σχετικα με καποιους δεικτες θρομβοφιλίας μπορεί να είναι χρήσιμο ως πορισμα για την εγκυμοσύνη, αλλα οχι γενικα για τη ζωη σου για το αν έχεις δηλαδη ή οχι θρομβοφιλία! επαναλαμβάνω οτι αναφέρομαι σε συγκεκριμένους δεικτες θρομβοφιλιας γιατί η ομοζυγωτία οπως προανεφερα ειναι κληρονομική και ο συγκεκριμένος δείκτης δεν επηρεαζεται απο εγκυμοσυνη!

kmMQp2.png

c4yvp2.png

Δεν μπορεί όμως να σου εγγυηθεί 100% ότι θα πάνε καλά???

Το 100% δεν νομίζω να υπάρχει γιατί είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι για την αποβολή έφταιγε η θρομβοφιλία. Ως αιτίες αποβολής όμως είναι πάρα πολλές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να έφταιγε το έμβρυο (χρωμοσωμικές ανωμαλίες).

εξαρταται τη χρηση που θες να κανεις..........

στην εγκυμοσύνη αλλοιωνονται συχνα οι δεικτες σε πολλα θεματα υγείας και μπορεί να βγουν ψευδή αποτελεσματα ! ένα πορισμα στην εγκυμοσύνη σχετικα με καποιους δεικτες θρομβοφιλίας μπορεί να είναι χρήσιμο ως πορισμα για την εγκυμοσύνη, αλλα οχι γενικα για τη ζωη σου για το αν έχεις δηλαδη ή οχι θρομβοφιλία! επαναλαμβάνω οτι αναφέρομαι σε συγκεκριμένους δεικτες θρομβοφιλιας γιατί η ομοζυγωτία οπως προανεφερα ειναι κληρονομική και ο συγκεκριμένος δείκτης δεν επηρεαζεται απο εγκυμοσυνη!

Εννοείται Οτι μιλάμε για την εγκυμοσύνη... Μπορεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις εκτός εγκυμοσύνης και στην εγκυμοσύνη να υπάρχουν άλλες τιμές!!!

Εξάλλου εμείς τις κάναμε αυτές τις εξετάσεις για εγκυμοσύνη!!!!

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Διαφημίσεις

Το 100% δεν νομίζω να υπάρχει γιατί είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι για την αποβολή έφταιγε η θρομβοφιλία. Ως αιτίες αποβολής όμως είναι πάρα πολλές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να έφταιγε το έμβρυο (χρωμοσωμικές ανωμαλίες).

Δεν εννοούσα αυτό sunty , απλώς ήθελα να πω αν ξανασυμβεί κάτι (ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ) θα τις κάνεις τις ενέσεις???

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Είναι γεγονός ότι στάθηκες τυχερή γιατί ήσουν ομοζυγωτής σε αυτόν τον παράγοντα. Συν η άλλη ΄που είπες. Συνήθως συστήνουν από την αρχή ενέσεις ηπαρίνης σε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ούτε καν το γνωρίζουν και παρόλα αυτά είχαν τελειόμηνες εγκυμοσύνες. Ειδικά παλιαότερα ήταν ο κανόνας αυτός, πιστεύω.

αυτο ακριβως είπε ο αιματολογος στη μητερα μου οταν πηγε να παρει το αποτελεσμα....και εκεινη εχει ομοζυγωτία και δε το ήξερε ποτέ! ουτε και ειχε προβλημα στην εγκυμοσυνη της σε μενα-μοναχοπαιδι ειμαι! και εκεινοι με προβληματα υπογονιμοτητας, με έκαναν μετά απο 7 χρονια!

Εννοείται Οτι μιλάμε για την εγκυμοσύνη... Μπορεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις εκτός εγκυμοσύνης και στην εγκυμοσύνη να υπάρχουν άλλες τιμές!!!

Εξάλλου εμείς τις κάναμε αυτές τις εξετάσεις για εγκυμοσύνη!!!!

εγω όταν μου προέκυψε η εγκυμοσύνη βρισκομουν πολύ πισω ακομη, είχαμε βρει τα προβλήματα μας και γω και ο σύζυγος , σκεφτομασταν πως θα κινηθουμε και τον οκτωβρη θα έκανα τη λαπαροσκοπηση αρχικά.....οπως καταλαβαινεις δεν ειχα προλάβει να κανω τέτοια εξεταση!

kmMQp2.png

c4yvp2.png

Δεν εννοούσα αυτό sunty , απλώς ήθελα να πω αν ξανασυμβεί κάτι (ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ) θα τις κάνεις τις ενέσεις???

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα το συζητήσω και με τον νέο γιατρό που θα κάνω την επόμενη προσπάθεια.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα το συζητήσω και με τον νέο γιατρό που θα κάνω την επόμενη προσπάθεια.

Μακάρι να πάνε όλα καλά την επόμενη φορά!!!! Το ξέρω, γιατί το έχω περάσει , είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό να συμβαίνει!!! Λες και ζητάμε τίποτα παράλογο !!!! Να γίνουμε μανούλες θέλουμε όλες!!!!

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...