Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 11/14/2024 at 9:25 PM, Malntalia said:

Καλησπέρα! Χωρίς  να ξέρω.. αν ο μόνος λόγος  είναι η δική σου ανησυχία  μπορείς να κάνεις nipt..υπάρχουν τόσες εταιρείες. Είπες 24χρονων δότρια.. όσο και να είσαι σκέψου ότι είναι παιδάκι από 24χρονη.. μέχρι κ τα nipt κάποια αναφέρουν δε χρειάζεται  αν είσαι με δότρια..αλλά οκ αίμα σου παίρνουν..δεν είναι επεμβατικο.. αλλά αν ο γιατρός  σου λέει όλα καλά.. σκέψου ότι αυτά  είναι τα θετικά όταν είσαι με δότρια..ότι είναι μικρής ηλικίας.. 

καλησπέρα! Έχω κάνει κ nipt! Και όλα ήταν πολυ καλα! Νομίζω ότι το ξεπέρασα αυτό που με έπιασε με την αμνιοπαρακέντηση. 
      Ενταξει με πιάσε προφανώς να κάνω ότι μπορώ για να αποκλείσω τα πάντα αλλά ίσως κ να ναι υπερβολή! 

On 11/15/2024 at 10:51 AM, *Vasoula said:

Καλημέρα!!οχι δε θα κάνω.. στην αυχενική μου ειπαν πως δε χρειάζεται και δε θα έδειχνε και ξεκάθαρα επειδή ήταν παραπάνω από ένα μωρό....και πρώτα ο Θεός να είναι καλή και η β επιπέδου μου που έχω σε δέκα μέρες δε θα κάνω τίποτα άλλο...😁

Εύχομαι ναι ναι ολα καλά και στην Β επιπέδου! Κοντά είμαστε τότε! Εγώ πριν λίγες μέρες την έκανα.

Με το καλά να έρθουν τα μωράκια μας! 

Παλλίνδρομες κυήσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!!!!

Ενθουσιαστηκα εχθες και πήγα και πήρα και εγω τεστάκια απο το φαρμακειο!!! (ακριβούτσικα) τα πέντε 40?!!!! Αλλα χαλάλι μακαρι να εχουμε αποτελέσματα!!!!:):):)

Ειρηνουλά μου όλα θα πάνε καλά!!!:):):) Περιμενουμε με αγωνια νεακια!!!

Μετα απο εξετασεις εχω και εγω παρομοια πραγματα με εσενα!!! Ελαφρια θρομβοφιλια απο μεταλλαξη του MHTR (παιρναω ασπιρινη και θα κανω ηπαρινες) και τσιμπιμένο σακχαρο αλλα μου ειπε η γιατρος θα το δουμε αμεσως μολις μεινω εγκυος!!!Επισης εχω χασιμοτο και παιρνω πολυβιταμινες για το φολικο!!!Αυτα τα ολιγα....

ΑΑΑΑ και κανω προκληση ωορηξιας λογω βουλωμενης σαλπιγγας....αυτα:):)

μια χαρα σε βρισκω κι εσενα μαγδουλα η χαρα των φαρμακευτικων εχουμε γινει αχαχαχαχα!για το σακχαρο δεν σου εδωσε τπτ;; αντε με το καλο να μεινεις συντομα εγκυος!!

Ειρηνάκι ζήσε το όνειρο χωρίς άγχος!!!!!!!

φιλεναδουλα εμεις τα εχουμε πει! μη τυχον και δεν κανεις ο,τι σου ζητησα χιχιχιχι! περιμενωωωωωωω

:lol::lol::lol: ντοπαρισμένη :lol::lol:

χαχαχα και λιγα λες!!

καλησπερα κοριτσια!

ειρηνακι τον αερα απο τις ενεσουλες να τον βγαζεις χτυπας την συριγγα κ μαζευεται πανω ο αερας ΄κ τον βγαζεις αλλιως πονας κ γω τις κλεξαν των 0,4 ξεκινησα κ καπου στον 6 μηνα πηρα των 0,6 εκανα καθε μηνα ελεγχο πηκτικοτητας οταν με το καλο γεννησεις θα κανεις κ για κανα μηνα κλεξαν των 0,2 μια συνηθεια ειναι εμενα μη σου πω οτι μου ελειψαν κιολας χαχαχχα

βρε μαγδακι στο ειπα ειναι πανακριβα στα φαρμακεια κ γω τα επαιρνα τα κλιαρ μπλου δεν συμφερει καλυτερα να παραγγειλεις απο το ιντερνετ με 50 ευρω παιρνεις 30 ωορηξιας κ 20 εγκυμοσυνης

Ανδριαννη εχω καταμπερδευτει μ΄αυτες τις ενεσεις!!! η αιματολογος μου ειπε πως δεν χρειαζεται να βγαζω τον αερα! η φαρμακοποιος μου ειπε να τον βγαζω! αλλη κοπελα απο το φορουμ ειπε πως δεν χρειαζεται να τον βγαζω τον αερα γιατι αυτος ο λιγοστος που υπαρχει διευκολυνει στο να παρεις ολο το φαρμακο και να μη μεινει καθολου μεσα στη συριγγα. ακριβως το ιδιο διαβασα και στο ιντερνετ!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Η διαφορα δλδ ειναι στον πονο βγαζοντας τον αερα;

εγω ξεκινουσα το πρωι με χαπακι θυρεοειδη το μεσημερι 2 ουτροζεσταν κ σικλακουρ το βραδι ξανα 2 ουτροζεσταν μια ασπιρινη μια ενεσουλα κ πριν κοιμηθω φιλισιν κ νευρομπιον

μετα απο λιγες μερες αφου η προγεστερονη δεν ανεβαινε καλα εκανα ενεσιμες την προντοτζεστ στον πωπο μετα επαιρνα κ σιδηρο ασβεστιο κ απο τον 5 μηνα πρωι βραδι για τις συσπασεις φαρμακο ενα κινητο φαρμακειο ημουν

ααα, περασες υπεροχα κι εσυ!! να ομως που απο εμπειριες σα και τη δικη σου παιρνω θαρρος!! θελω να πιστευω πως θα πανε ολα καλα!!

569129i0tzap526i.gif "Φεγγοβολάς βλαστάρι μου, στ' όνειρο ταξιδεύεις

τους γαλαξίες τριγυρνάς και το Θεό γυρεύεις"

my little angel 10/5/12

Διαφημίσεις

Ειρηνάκι και εγώ ξέρω οτι πρέπει να φεύγει ο αέρας από την ένεση !!Βέβαια στη μικρη δόση των 2000 clexan δεν πείραζε και γω την έκανα έτσι αλλά μετα που εκανα την 6000 clexan απαραίτητα πρέπει!Δε χρειαζεται τελειως βεβαια ωστε να χάσεις και φάρμακο αλλά το περισσότερο!!!Η ουσία είναι να εκχύεις το φάρμακο αργά πάντως!!!Αχ πόσο ζηλευω , θέλω και γω ένεσηηηη!!!χαχαχα Φιλιάαα

Ειρηνάκι και εγώ ξέρω οτι πρέπει να φεύγει ο αέρας από την ένεση !!Βέβαια στη μικρη δόση των 2000 clexan δεν πείραζε και γω την έκανα έτσι αλλά μετα που εκανα την 6000 clexan απαραίτητα πρέπει!Δε χρειαζεται τελειως βεβαια ωστε να χάσεις και φάρμακο αλλά το περισσότερο!!!Η ουσία είναι να εκχύεις το φάρμακο αργά πάντως!!!Αχ πόσο ζηλευω , θέλω και γω ένεσηηηη!!!χαχαχα Φιλιάαα

φιλεναδιτσα εγω κανω τις 4000 και μολις διαβασα και τις οδηγιες και λεει να μην αφαιρουνται οι φυσαλιδες αερος!!

κοριτσακι μου εσυ να μη ζηλευεις γιατι ερχεται η σειρα σου! αφου τα εχουμε πει! και θα χαρεις και τις ενεσουλες σου και τα παντα χιχιχιχιχιχι!σε φιλω!

my little angel 10/5/12

Ειρήνη, εμένα με τον ίδιο παράγοντα θρομβοφιλίας με σένα (ετερόζυγη στο MTHFR C677) οι δύο αιματολόγοι που επισκέφτηκα μου είπαν ότι δεν χρειάζονται οι ηπαρίνες, παρόλο που απέβαλλα. Εσύ έχεις και άλλους παράγοντες ετερόζυγους ή μόνο αυτόν;

Ειρήνη, εμένα με τον ίδιο παράγοντα θρομβοφιλίας με σένα (ετερόζυγη στο MTHFR C677) οι δύο αιματολόγοι που επισκέφτηκα μου είπαν ότι δεν χρειάζονται οι ηπαρίνες, παρόλο που απέβαλλα. Εσύ έχεις και άλλους παράγοντες ετερόζυγους ή μόνο αυτόν;

καλημερα sunty μου.

λοιπον εγω εχω ομοζυγωτια στον MTHFR C677, ομοζυγο στο V34L στον παραγοντα ΧΙΙΙ και μεταλλαξη στο 4G/5G

Ολα τα υπολοιπα ειναι μια χαρα!

απ οσο ξερω η ομοζυγωτια ειναι πιο σοβαρη. δεν ξερω αν στην περιπτωση σου οντως δεν χρειαζονται ηπαρινες. οι αιματολογοι τι ακριβως σου ειπαν δλδ;

my little angel 10/5/12

Διαφημίσεις

Καλημέρα Sunty,

και εγώ ομόζυγη είμαι στο MTHFR C677T...

Οι απόψεις διίστανται σε αυτόν τον παράγοντα!!! Άλλοι λένε ότι χρειάζεται να παίρνεις μόνο φυλλικό όξυ (αυξημένη δόση) και άλλοι λένε για ηπαρίνες + φυλλικό οξύ!!

Αν το ψάξεις και στην διεθνή βιβλιογραφία ο παράγοντας MTHFR C677T επηρεάζει την ομοκυστεϊνη και την "παραγωγή" του φυλλικού οξέος... Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να παίρνουμε φυλλικό οξύ εφ'όρου ζωής... Επίσης αναφέρει ότι σε περιπτώσεις αποβολών , οι ηπαρίνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσουν. Αλλά δεν είναι 100% εξακριβωμένο επιστημονικά. Γι'αυτό άλλοι γιατροί προτείνουν ηπαρίνες και άλλοι όχι..

Εμένα προσωπικά μου είπαν ότι είναι πολύ ήπια θρομβοφιλία- αφού δεν έχω αυξημένη ομοκυστεϊνη και θα πάρω ηπαρίνες μόνο προληπτικά...

Εσένα η ομοκυστεϊνη σου σε τι επίπεδα βρίσκεται....???

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Kαλημέρα κορίτσια.

Η ομοκυστεϊνη μου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν έχει επηρρεαστεί. Επίσης δεν έχω κάνει πλήρη ελεγχο θρομβοφιλίας, τους βασικούς παράγοντες μόνο. Π.χ. τους XII kai XIII δεν τους έχω κάνει γιατί δεν μου τους έγραψαν. Αλλωστε είναι πιο σπάνιοι να ευθύνονται για αποβολές.

Τέσπα και οι δύο αιματολόγοι μου είπαν ότι δεν είναι υποχρεωτική η λήψη ηπαρίνης. Μόνο προληπτικά. Αλλά δεδομένου ότι κανένα φάρμακο δεν είναι απολύτως ακίνδυνο, δεν ξέρω αν πρέπει μόνο για προληπτικούς λόγους να κάνω τις ηπαρίνες.

Καλημέρα Sunty,

Εμπιστεύσου τους γιατρούς σου!!!Η ετεροζυγωτία βέβαια είναι ακόμα πιο ακίνδυνη από την ομοζυγωτία!!

Απλώς και εμένα μου είπε ότι σε άλλες περιπτώσεις γυναικών με αυτόν τον παράγοντα δεν δίνουν ηπαρίνες, αλλά λόγω του ιστορικού επιβάλλεται!!!

Μην ξεχνάς ότι σε πολλές περιπτώσεις , αναπτύσσεται θρομβοφιλία μόνο κατά την εγκυμοσύνη και σε κατάσταση μη εγκυμοσύνης οι εξετάσεις δεν δείχνουν τίποτα!!

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Aυτό το έχω ακούσει, ότι δηλ. μπορεί σε κατάσταση εγκυμοσύνης να γίνεις θρομβοφιλική ενώ κανονικά δεν είσαι. Πάντως και ο γυναικολόγος μου δεν ήταν θετικός και αυτός στις ηπαρίνες. Μόνο για προληπτικούς λόγους μου είπε και αυτός.

Ομως με τη λογική της πρόληψης θα έπρεπε να παίρνουμε χίλια δύο φάρμακα μόνο και μόνο για πρόληψη. Ορμονικά, ανοσολογικά, κλπ. ακόμα και ψυχολογικά. Είναι προσωπικό θέμα, πιστεύω, της καθεμίας μας να κάνει ο,τι τη βοηθά καλύτερα ψυχολογικά. Οι γιατροί γενικά γράφουν αφειδώς φάρμακα. Δεν σημαίνει ότι αυτά 100% βοηθούν στην επίτευξη του πολυπόθητου. Οσο για το θέμα της εμπιστοσύνης προς αυτούς άστο καλύτερα. Η εμπιστοσύνη αποκτάται, τουλάχιστον για μένα, εκ των υστέρων, αφού τον δω με πράξεις ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης.

Έχεις δίκιο Sunty σε αυτά που γράφεις!!!

Κάνε αυτό που νιώθεις εσύ καλύτερο!!! Και σε κάνει και σένα να είσαι καλύτερα ψυχολογικά!!

Ξέρεις μερικές φορές παίρνουμε φάρμακα που μπορεί να μην χρειαζόμαστε και λειτουργούν σαν placebo!!! Επειδή νομίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν, μας βοηθούν τελικά!!! Είναι όλα θέμα μυαλού!!!

Είχες κάποια παλλίνδρομη???

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Διαφημίσεις

Eίχα αυτόματη αποβολή στις 6 εβδομάδες. Επιασα με κατεψυγμένες βλαστοκύστες. Να καταλάβεις Παρασκευή υπήρχε το έμβρυο με κανονική καρδιακή λειτουργεία και τη Δευτέρα δεν υπάρχε καν ο σάκος, ούτε καποιο εμβρυικό στοιχείο. Αφού ο γιατρός που μου έκανε τον υπέρηχο σε διαγνωστικό κέντρο δεν το πίστευε ότι ήμουν έγκυος. Μου λέει "είσαστε σίγουρη ότι ήσασταν έγκυος;".

καλησπερα κοριτσάκια μου!

ειμαι απο αλλα τοπικ αλλα πήρα το θαρρος να γραψω και γω εδώ μιας και είδα οτι θίξατε ένα πονεμενο θεμα για μενα! και γω ειμαι με ομοζυγωτια στο MTΗFR kai το ανακάλυψα μόλις στην 37η βδομάδα εγκυμοσύνης!!!!!φαντάζεστε λοιπον το άγχος που έζησα.....ας τα πάρω απο την αρχή λοιπον! εμεινα έγκυος πρωτη φορά χωρις να το περιμενω ( ετοιμαζομουν για λαπαροσκοπηση) περσι τον αύγουστο και το έμαθα το σεπτέμβρη! επειδή υπήρχε ένα ιστορικο θρομβωσης στον πατέρα μου στο παρελθον, και πνευμονικής εμβολής που ξεπεράστηκε, με έζωναν και μενα τα φιδια! ο γιατρος μου τοτε ο πρωτος-γιατι μετα τον αλλαξα- δε με έστειλε να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας γιατι φοβοταν τα ψευδή αποτελεσματα στην εγκυμοσύνη -λαθος του βεβαια- το αποτελεσμα ειναι να παιρνω φιλισιν μεχρι και τον 6ο μήνα και σαλοσπιρ ως και την 35η βδομάδα κύησης! γύρω στην 29η βδομάδα αλλαξα γιατρο για διαφορους λογους, και στην 34η βδομάδα συνηδητοποιήσαμε οτι εκκρεμουσε ακοΜΗ αυτή η εξεταση μεσα στις τοσες που εκανα συχνά και δε μπορούσα να συνεχίσω με σαλοσπιρ σαυτη τη βδομάδα κύησης εξηγώντας μου τους κινδύνους! έτσι και γω την εκανα την 35η βδομάδα, οπου και σταματησα το σαλοσπιρ και προληπτικά αρχισα ηπαρινες μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα! στην 37η βδομάδα λοιπον πηρα το πορισμα της εξετασης το οποιο χαρακτηριστικα ανέφερε "κυηση υψηλου μαιευτικου κινδύνου, συνιστάται λήψη ηπαρινης καθολη τη διαρκεια της κύησης και της λοχείας"! τρελαθηκα! συνέχισα ηπαρινες έως και μια μερα πριν την καισαρική με πολύ αγχος να πανε ολα καλά (γεννησα 38η βδομάδ, 5ημερε)! σημερα λοιπον δοξάζω το Θεο που κρατώ τον 8μιση μηνών γιο μου στην αγκαλιά μου και που έφτασα μεχρι αυτή τη βδομάδα κύησης μονο με σαλοσπιρ χωρις να χω δυσαρεστες ανατροπές....

το προβλημα ειναι,επειδή το έψαξα πολύ μετά, ότι κανεις δε σου δινει σαφεις απαντήσεις σε μια νέα εγκυμοσύνη αν πρεπει εξαρχής να γινει λήψη ηπαρίνης!!!!!!!! και αυτο ειναι κατι που με προβληματίζει πάρα πολύ!!!!!!! τι να πώ.........και αυτοί οι γιατροι σα να έχουν σπουδάσει σε διαφορετικές σχολες ώρες ώρες!

ευχομαι πραγματικά ολες να ζήσετε αυτό το όνειρο!!!!!!!!!

σημειωτέον οτι η ομοζυγωτία στο MTHFR ειναι κληρονομική! δεν επηρεάζεται απο την εγκυμοσύνη

kmMQp2.png

c4yvp2.png

καλησπερα κοριτσάκια μου!

ειμαι απο αλλα τοπικ αλλα πήρα το θαρρος να γραψω και γω εδώ μιας και είδα οτι θίξατε ένα πονεμενο θεμα για μενα! και γω ειμαι με ομοζυγωτια στο MTΗFR kai το ανακάλυψα μόλις στην 37η βδομάδα εγκυμοσύνης!!!!!φαντάζεστε λοιπον το άγχος που έζησα.....ας τα πάρω απο την αρχή λοιπον! εμεινα έγκυος πρωτη φορά χωρις να το περιμενω ( ετοιμαζομουν για λαπαροσκοπηση) περσι τον αύγουστο και το έμαθα το σεπτέμβρη! επειδή υπήρχε ένα ιστορικο θρομβωσης στον πατέρα μου στο παρελθον, και πνευμονικής εμβολής που ξεπεράστηκε, με έζωναν και μενα τα φιδια! ο γιατρος μου τοτε ο πρωτος-γιατι μετα τον αλλαξα- δε με έστειλε να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας γιατι φοβοταν τα ψευδή αποτελεσματα στην εγκυμοσύνη -λαθος του βεβαια- το αποτελεσμα ειναι να παιρνω φιλισιν μεχρι και τον 6ο μήνα και σαλοσπιρ ως και την 35η βδομάδα κύησης! γύρω στην 29η βδομάδα αλλαξα γιατρο για διαφορους λογους, και στην 34η βδομάδα συνηδητοποιήσαμε οτι εκκρεμουσε ακοΜΗ αυτή η εξεταση μεσα στις τοσες που εκανα συχνά και δε μπορούσα να συνεχίσω με σαλοσπιρ σαυτη τη βδομάδα κύησης εξηγώντας μου τους κινδύνους! έτσι και γω την εκανα την 35η βδομάδα, οπου και σταματησα το σαλοσπιρ και προληπτικά αρχισα ηπαρινες μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα! στην 37η βδομάδα λοιπον πηρα το πορισμα της εξετασης το οποιο χαρακτηριστικα ανέφερε "κυηση υψηλου μαιευτικου κινδύνου, συνιστάται λήψη ηπαρινης καθολη τη διαρκεια της κύησης και της λοχείας"! τρελαθηκα! συνέχισα ηπαρινες έως και μια μερα πριν την καισαρική με πολύ αγχος να πανε ολα καλά (γεννησα 38η βδομάδ, 5ημερε)! σημερα λοιπον δοξάζω το Θεο που κρατώ τον 8μιση μηνών γιο μου στην αγκαλιά μου και που έφτασα μεχρι αυτή τη βδομάδα κύησης μονο με σαλοσπιρ χωρις να χω δυσαρεστες ανατροπές....

το προβλημα ειναι,επειδή το έψαξα πολύ μετά, ότι κανεις δε σου δινει σαφεις απαντήσεις σε μια νέα εγκυμοσύνη αν πρεπει εξαρχής να γινει λήψη ηπαρίνης!!!!!!!! και αυτο ειναι κατι που με προβληματίζει πάρα πολύ!!!!!!! τι να πώ.........και αυτοί οι γιατροι σα να έχουν σπουδάσει σε διαφορετικές σχολες ώρες ώρες!

ευχομαι πραγματικά ολες να ζήσετε αυτό το όνειρο!!!!!!!!!

Καλησπέρα dream

Απλώς οι γιατροί επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα , δεν ξέρουν τι να πουν!!!

Πάντως εγώ που το έψαξα μόνη μου, πολλές περιπτώσεις με ομοζυγωτία είχαν πολλές αποβολές και παλλίνδρομες και κάνοντας λήψη ηπαρίνης κατάφεραν να γεννήσουν υγιή μωράκια!!!ΕΜπειρικά δηλαδή βοηθάει!!!

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...