Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Supergirl87 είπε:

Ναι,πέρασαν οι μέρες!Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Μακάρι!❤️🫶😍

Καλή επιτυχία!! εύχομαι τριψήφια χοριακή!!!

Καλημέρα κορίτσια!!

Γράφω αυτή τη φορά εκ μέρους μιας φίλης μου που δεν θέλει η ίδια να γραφτεί στο φόρουμ και με παρακάλεσε να ρωτήσω εγώ. Λοιπόν στο σπερμοδιαγραμμα του άντρα της βρέθηκαν αρκετές συγκολλήσεις, όλες οι άλλες τιμές αριθμός κινητικότητα ph κτλπ είναι καλές. Επίσης οι φυσιολογικές μορφές αντί για 4% είναι 3%. Ο γιατρός δεν εξήγησε πολλά και έχει αγχωθει. Εν ολίγοις τους είπε ότι δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι συγκολλήσεις και ούτε υπάρχει τρόπος θεραπείας. Έδωσε κάποιες βιταμίνες για βελτίωση στις φυσιολογικές μορφές και τους είπε να επαναλάβουν το σπερμοδιαγραμμα. Επίσης υπέρηχος και κλινική εξέταση όλα καλά. Μήπως γνωρίζει κάποια κάτι περισσότερο για τις συγκολλησεις? Η έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστούμε πολύ!!! Επίσης, τους είπε λόγω συγκολλήσεων να έρχονται σε επαφή συχνά μέσα στην ημέρα κοντά στην ωορρηξία, προσπαθούν τα παιδιά ένα χρόνο και δεν έχει έρθει εγκυμοσύνη και όλα τα υπόλοιπα από εξετάσεις είναι άριστες. Αυτό το αποτέλεσμα είναι απαγορευτικό για φυσική σύλληψη; 

Παλλίνδρομες κυήσεις

Recommended Posts

μιλησα με την γιατρο μου και με ειπε οτι τα νουμερα στην θρομβοφιλια δεν αλλαζουν στην εγκυμοσυνη,τα ιδια ειναι,και παιρνεις θεραπεια αναλογα με τα νουμερα που εχεις στην αρχη (και η γυναικολογος μου αλλα και ο αιματολογος μου το λεει),αλλες περιπτωσεις επηρεαζονται με την εγκυμοσυνη (με ειπε αλλα δεν την θυμαμαι),και οτι δεν χρειαζεται να κανω αλλες εξετασεις,προχωραμε κανονικα.την δευτερα περιμενω την περιοδουλα μου.

καλή αρχή σου εύχομαι!! Από Δευτέρα λοιπόν ξεκινά μια νέα εποχή!! Όλα θα πάνε καλά!!!! :-)

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα μια ερωτηση εχει κανει καμια βιοψια ενδομητριου?ειναι η εξεταση που θα κανω μολις αδιαθετησω

PQcgp2.png

ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

GU6Yp2.png

ΚΑΘΕ ΚΑΗΜΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑ!!!!!!

γιατι θα κανεις βιοψια? εγω εκανα βιοψια αλλα για τα κονδιλωματα (καρκινος του τραχηλου),με πηραν δειγμα και το ανελυσαν,αυτη ξερω ειναι η χρηση της βιοψιας,εγω δεν πονεσα καθολου,σαν τεστ παπ.τωρα για το ενδομητριο αν εχει αλλο τροπο,δεν ξερω.

ιπποκαμπακι βιοψια εωδομητριου θα μου κανει για να δει για πιο λογο κανω αποβολες αν δηλ.οφειλεται στο ενδομητριο κ μου ειπε οτι ειναι επιπονη η εξεταση θα κανουμε τοπικη ενεση αλλα δεν θα βοηθησει κ πολυ

PQcgp2.png

ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

GU6Yp2.png

ιπποκαμπακι βιοψια εωδομητριου θα μου κανει για να δει για πιο λογο κανω αποβολες αν δηλ.οφειλεται στο ενδομητριο κ μου ειπε οτι ειναι επιπονη η εξεταση θα κανουμε τοπικη ενεση αλλα δεν θα βοηθησει κ πολυ

υστεροσκοπηση και βιοψια ειναι το ιδιο?γιατι εκανα καποια κοπελα εδω για να δει απο που προερχονται οι αποβολες (αν θυμαμαι και καλα),ποσες αποβολες εχεις κανει και πρεπει να κανεις αυτην την εξεταση?αμα ειναι να την κανεις και να βρεις ακρη,κουραγιο σφιξε τα δοντια,κλεισε και τα ματια και υπομονη,αναλογα και με τον οργανισμο μπορει εσυ να μην πονεσεις.

Διαφημίσεις

Ποιος είναι ο σκοπός της βιοψίας ενδομητρίου;

Ο σκοπός της βιοψίας ενδομητρίου είναι να εντοπιστεί αν το ενδομήτριο ωριμάζει με φυσιολογικό ρυθμό έτσι ώστε να επιτραπεί στο γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευτεί και να αναπτυχθεί.

Πότε γίνεται η βιοψία ενδομητρίου και τι ψάχνουμε;

Γίνεται κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης όταν στο ενδομήτριο συμβαίνουν συγκεκριμένες κυτταρικές αλλαγές. Μια μικροσκοπική εξέταση μικρού δείγματος του ενδομητρίου μπορεί να δείξει αν αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές.

Τι εννοούμε με τον όρο «φυσιολογική» ή «μη φυσιολογική» βιοψία;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ενδομήτριο περνά από διάφορες κυτταρικές αλλαγές καθημερινά, από την πρώτη μέρα ωορρηξίας έως την επόμενη εμμηνορρυσία Η βιοψία ενδομητρίου δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να διαπιστώσει αν το ενδομήτριο αλλάζει με φυσιολογικούς ρυθμούς. Αν ναι, η βιοψία χαρακτηρίζεται ως «συγχρονισμένη» ή φυσιολογική. Αν όχι, τότε η βιοψία χαρακτηρίζεται ως «ασύγχρονη» ή μη φυσιολογική.

Ποια είναι η θεραπεία για μια «ασύγχρονη» βιοψία;

Η θεραπεία βασίζεται στην αιτία που προκαλεί τη μη φυσιολογική αλλαγή του ενδομητρίου. Για να εντοπιστεί η αιτία χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση του κύκλου (παρακολούθηση κύκλου), χρησιμοποιώντας εξετάσεις υπερήχων και ορμονικές εξετάσεις αίματος ώστε να διαπιστωθεί η πορεία ανάπτυξης των ωοθυλάκιων.

Ποια είναι η διαδικασία της βιοψίας ενδομητρίου;

Ένας μικρός πλαστικός καθετήρας εισέρχεται ενδοκολπικά και ένα μικρό δείγμα ενδομητριακού ιστού αφαιρείται. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά μπορεί να είναι επίπονη και να προκαλέσει την εμφάνιση κηλίδων αίματος.

Μετά τη διαδικασία η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες.

--------------------------------------------------------------------------

Βρήκα τις πληροφορίες στο ίντερνετ... Δεν μου φαίνεται και πολύ επίπονη.. Μόνο λίγα δευτερόλεπτα, λέει, διαρκεί.. Κουράγιο!!!

ηταν ωραιο το θεμα που κατεβασες με ολες του λεπτομερειες.απλα,δεν ηξερα οτι μπορει να υπαρχει τετοιο προβλημα στο ενδομητριο,οσο ζω μαθαινω.καλη επιτυχια!!!

υστεροσκοπηση και βιοψια ειναι το ιδιο?γιατι εκανα καποια κοπελα εδω για να δει απο που προερχονται οι αποβολες (αν θυμαμαι και καλα),ποσες αποβολες εχεις κανει και πρεπει να κανεις αυτην την εξεταση?αμα ειναι να την κανεις και να βρεις ακρη,κουραγιο σφιξε τα δοντια,κλεισε και τα ματια και υπομονη,αναλογα και με τον οργανισμο μπορει εσυ να μην πονεσεις.

ιπποκαμπακι οχι δεν ειναι το ιδιο η βιοψια με την υστεροσκοπηση εχω 2 αποβολες σε 5 μηνες εκει που παλευα πανω απο 2 χρονια να μεινω ο γιατρος χθες ανεβασε τον χρονο αναμονης απο τους 3 στους 4 μηνες για να ξανακανω προσπαθεια το κακο ειναι οτι η εξεταση αυτη ειναι επιπονη αν κ θα γινει τοπικη αναισθησια αλλα δεν βοηθαει κ πολυ το καλο ειναι οτι κραταει λιγο μεχρι να παρει τοδειγμα

PQcgp2.png

ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

GU6Yp2.png

Ποιος είναι ο σκοπός της βιοψίας ενδομητρίου;

Ο σκοπός της βιοψίας ενδομητρίου είναι να εντοπιστεί αν το ενδομήτριο ωριμάζει με φυσιολογικό ρυθμό έτσι ώστε να επιτραπεί στο γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευτεί και να αναπτυχθεί.

Πότε γίνεται η βιοψία ενδομητρίου και τι ψάχνουμε;

Γίνεται κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης όταν στο ενδομήτριο συμβαίνουν συγκεκριμένες κυτταρικές αλλαγές. Μια μικροσκοπική εξέταση μικρού δείγματος του ενδομητρίου μπορεί να δείξει αν αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές.

Τι εννοούμε με τον όρο «φυσιολογική» ή «μη φυσιολογική» βιοψία;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ενδομήτριο περνά από διάφορες κυτταρικές αλλαγές καθημερινά, από την πρώτη μέρα ωορρηξίας έως την επόμενη εμμηνορρυσία Η βιοψία ενδομητρίου δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να διαπιστώσει αν το ενδομήτριο αλλάζει με φυσιολογικούς ρυθμούς. Αν ναι, η βιοψία χαρακτηρίζεται ως «συγχρονισμένη» ή φυσιολογική. Αν όχι, τότε η βιοψία χαρακτηρίζεται ως «ασύγχρονη» ή μη φυσιολογική.

Ποια είναι η θεραπεία για μια «ασύγχρονη» βιοψία;

Η θεραπεία βασίζεται στην αιτία που προκαλεί τη μη φυσιολογική αλλαγή του ενδομητρίου. Για να εντοπιστεί η αιτία χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση του κύκλου (παρακολούθηση κύκλου), χρησιμοποιώντας εξετάσεις υπερήχων και ορμονικές εξετάσεις αίματος ώστε να διαπιστωθεί η πορεία ανάπτυξης των ωοθυλάκιων.

Ποια είναι η διαδικασία της βιοψίας ενδομητρίου;

Ένας μικρός πλαστικός καθετήρας εισέρχεται ενδοκολπικά και ένα μικρό δείγμα ενδομητριακού ιστού αφαιρείται. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά μπορεί να είναι επίπονη και να προκαλέσει την εμφάνιση κηλίδων αίματος.

Μετά τη διαδικασία η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες.

--------------------------------------------------------------------------

Βρήκα τις πληροφορίες στο ίντερνετ... Δεν μου φαίνεται και πολύ επίπονη.. Μόνο λίγα δευτερόλεπτα, λέει, διαρκεί.. Κουράγιο!!!

σε ευχαριστω που το εψαξες μου το ειπε οτι δεν διαρκει πολυ αλλα εγω φοβαμαι τον πονο δεν εχω περασει κ λιγο:(

PQcgp2.png

ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

GU6Yp2.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω που το εψαξες μου το ειπε οτι δεν διαρκει πολυ αλλα εγω φοβαμαι τον πονο δεν εχω περασει κ λιγο:(

Άχ! Σε καταλαβαίνω..

Κι εγώ σκέφτομαι τη σαλπιγγογραφία που με περιμένει και φοβάμαι.. Ο γιατρός μου λέει "εσύ πέρασες ολόκληρη γέννα και χειρότερη..Τη σαλπιγγογραφία σκέφτεσαι;" Δίκιο έχει κι αυτός...

Ωχ! Μάνα μου... :confused:

Άχ! Σε καταλαβαίνω..

Κι εγώ σκέφτομαι τη σαλπιγγογραφία που με περιμένει και φοβάμαι.. Ο γιατρός μου λέει "εσύ πέρασες ολόκληρη γέννα και χειρότερη..Τη σαλπιγγογραφία σκέφτεσαι;" Δίκιο έχει κι αυτός...

εχωκανει σαλπιγγογραφια δεν μου φανηκε κ τοσο επιπονη εξεταση πιο πολυ με ειχαν φοβισει οτι ποναει παρα ποναγε μην αγνωνεσε

PQcgp2.png

ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

GU6Yp2.png

Άχ! Σε καταλαβαίνω..

δεν θελω να στεναχωρησω αλλα ποναει.αλλες λενε δεν ποναει,ευχομαι να εισαι απο αυτες.και και να πονεσεις δεν μπορεις να κανεις κατι.εγω ειχα μεινει ''παγωτο'' σαν αγλμα ειχα γινει,ουτε να γυρισω δεν μπορουσα,οι νοσηλευτριες με γυριζανε,βεβαια λενε οτι αμα ειναι ''ανοιχτες'' οι σαπλιγγες ποναει γιατι περναει το υγρο,και να σου πω και ενα ευχαριστο?!!!τους επομενους 3-4 μηνες μπορεις να μεινεις πιο ευκολα εγκυος γιατι ξεβουλωνουν τα παντα και ανοιγουν.σκεψου αυτο!!!!!!!!!

αμ εγώ;

Πριν λίγους μήνες, νόμιζα ότι άπαξ και δεις τεστ εγκυμοσύνης θετικό, ψάχνε για κούνια... Αλλά όμως.. κούνια που με κούναγε... :-)

Ετσι ακριβώς νόμιζα και εγώ tounts!!!!!!!!!!!!! :)

Γεια σας κορίτσια!!! Πώς είστε;;

vasdeli έχουμε αρραβωνιαστεί και θα είχαμε παντρευτεί(είχαμε πει για το καλοκαίρι που μας περασε) αλλά είπαμε να μη βιαστούμε λόγω οικονομικών και να κάνουμε ένα παιδάκι και να παντρευτούμε μετα! Αφού βέβαια κάναμε πολιτικό πρωτα μόλις μεινω έγκυος! Βεβαια το μωρο δε μας έκανε τη χάρη ακόμα και τώρα συμβαίνουν και αυτά και δε ξέρω τι θα γίνει.

Κορίτσια εμένα σαλπιγγογραφία, βιοψία κτλ δε μου έχει πει κανείς να κάνω και να σας πω δεν πολυρωτάω κι εγω γιατί φοβάμαι ότι εξέταση γίνεται από τον κόλπο...:) Και με τους τόσους υπέρηχους που έχω κάνει ( πού είναι ο σάκος; πού είναι το έμβρυο; χτυπάει η καρδιά κτλ) τους έχω σιχαθεί και αυτούς. Πολλή ταλαιπώρια βρε παιδί μου!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ-ΒΑΣΑΝΩΝ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!ΞΕΡΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΙΝΟΤΥΠΗ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΙΩΘΩ Κ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...