Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Καλημέρα! Κάποιες φορές γράφουν β χοριακή, αν πρέπει να γίνει κάποια εξέταση και πρέπει οπωσδήποτε να μην είσαι έγκυος, για λόγους ασφαλείας. Αλλά γενικά, έχεις δίκιο, μόνο με εγκυμοσύνη σχετίζεται..

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

zonneschijn διαβασα την απάντησή σου και ρωτάω τι εννοείς " και είδαν ότι δικαιούμαι μονόκλινο, τότε, ώς δια μαγείας βρέθηκε" το είχες γράψει και κάποια άλλη φορά . Ποιοι δικαιούνται μονοκλινα δήλαδη? ( λυσε μου σε παρακαλω την απορια μου).

Ολγα χαιρομαι για σένα και με έναν πόνο σου ευχομαι!

geonutr σε ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση, τώρα ξέρω τι πρέπει να περιμένω!!!

Αν για να είμαι ειλικρινής κορίτσια δεν το καταλαβαίνω γιατι πρέπει να πληρωνουμε

εφόσον έχουμε ασφάλεια ,δέχομαι να πληρώνουμε τη διαφόρα από το τετρακλινο( που κατα τι γνωμη θα επρεπε να είναι καλυμένο απο την ασφάλεια μας)σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Μήπως όταν παμε στο ικα να καταθέσουμε τα χαρτια για να παρουμε το επιδομα της λοχειας παίρνεις και κατι απο αυτα τα εξοδα πίσω? ( λέω εγώ)

Λόγω ότι έχω ρέζους αρνητικό θα χρειαστει να κανω και καποια ενεση, απο οτι θυμάμαι, και θυμάμαι οτι την ειχαμε πληρώσει τότε βέβαια επειδη πήγε ο άντρας μου :confused:στο ικα δεν εκανε καμια ερώτηση !

Τέλοσ πάντων σας ζαλισα πάλι !!!!!!!! Συγνώμη:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

zonneschijn διαβασα την απάντησή σου και ρωτάω τι εννοείς " και είδαν ότι δικαιούμαι μονόκλινο, τότε, ώς δια μαγείας βρέθηκε" το είχες γράψει και κάποια άλλη φορά . Ποιοι δικαιούνται μονοκλινα δήλαδη? ( λυσε μου σε παρακαλω την απορια μου).

Ολγα χαιρομαι για σένα και με έναν πόνο σου ευχομαι!

geonutr σε ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση, τώρα ξέρω τι πρέπει να περιμένω!!!

Αν για να είμαι ειλικρινής κορίτσια δεν το καταλαβαίνω γιατι πρέπει να πληρωνουμε

εφόσον έχουμε ασφάλεια ,δέχομαι να πληρώνουμε τη διαφόρα από το τετρακλινο( που κατα τι γνωμη θα επρεπε να είναι καλυμένο απο την ασφάλεια μας)σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Μήπως όταν παμε στο ικα να καταθέσουμε τα χαρτια για να παρουμε το επιδομα της λοχειας παίρνεις και κατι απο αυτα τα εξοδα πίσω? ( λέω εγώ)

Λόγω ότι έχω ρέζους αρνητικό θα χρειαστει να κανω και καποια ενεση, απο οτι θυμάμαι, και θυμάμαι οτι την ειχαμε πληρώσει τότε βέβαια επειδη πήγε ο άντρας μου :confused:στο ικα δεν εκανε καμια ερώτηση !

Τέλοσ πάντων σας ζαλισα πάλι !!!!!!!! Συγνώμη:mrgreen:

Πριν γεννήσεις θα πας στο ασφαλιστικό σου ταμείο με το σύνολο των ενσήμων σου και θα ζητήσεις να σου βάλουν την θέση που δικαιούσαι σε δημόσιο νοσοκομείο. Μονόκλινο (δηλαδή θέση Α) δικαιούνται όσοι έχουν πάρα πολλά ένσημα και πληρώνουν μεγάλο ποσό σε ασφαλιστικές εισφορές.

Υπάρχουν ταμεία, όπως πχ το ΤΣΜΕΔΕ, τα οποία δεν ασχολούνται καν με τι θέση δικαιούσαι σε δημόσιο νοσοκομείο, όταν πρόκειται για γέννα, πληρώνεις από την τσέπη σου και σου δίνουν στο τέλος ένα εφάπαξ ποσό.

Τώρα, απ' ότι έχω ακούσει, (δεν το έχω όμως διασταυρώσει), αν γεννήσεις στο Αλεξάνδρας ή στο Έλενα ή σε οποιοδήποτε επαρχιακό νοσοκομείο δεν πληρώνεις τίποτα, αλλά στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, όπως είναι το Αρεταίειο, ισχύει άλλο καθεστώς. Και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι αλήθεια.

Για την ένεση που πιθανόν θα χρειαστεί να κάνεις λόγω της ομάδας άιματός σου, γιατί δεν πας σε έναν παθολόγο του ΙΚΑ να στην γράψει, να την αγοράσεις και να την δώσεις να στην κάνουν στο Αρεταίειο ; Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά για ρώτα τον γιατρό μας ....

Γεια σας κορίτσια!

Γεια σου καλή μου Ηλιαχτίδα! Πάντα πρόθυμη να βοηθήσεις και να πληροφορήσεις! Οπως ακριβώς έκανες και με μένα πριν μερικούς μήνες όταν είχα τις ίδιες αγωνίες με τα κορίτσια μας που γεννάνε!

Τα δικά μου νέα: όλα πολύ όμορφα! Ο μπεμπούλης μας μεγαλώνει, κάνουμε βραδυνές βόλτες πλέον οικογενειακώς :-D Συνεχίζουμε τα βραδινά ταίσματα, αλλά εδώ και 3 εβδομάδες - 1 μηνα ακολουθώ άλλη τακτική: με που ακούω ίσα να ΄κουνιέται΄ (γύρω στις 4-5.30) σηκώνομαι και τον ταίζω στον ύπνο του. Τρώει ήσυχα - ήσυχα, χωρίς καν να ξυπνήσει και τον ξαναβάζω μετά στην κουνίτσα του (τον έχω σε λίκνο στο δωμάτιό μας) μέχρι στο επόμενο ΄κούνημα΄. Επειδή ξυπνάω γενικώς πολύ εύκολα, δεν προλαβαίνει να κλάψει καν. Αφού ο καλός μου νόμισε κάποια στιγμή πως δεν τρώει το βράδυ!

Σχετικά με το νοσοκομείο έχω να πω κι εγώ τα καλύτερα για το προσωπικό που το στελεχώνει! Οσο για τα πράγματα που χρειάζονται:

-ρουχαλάκια για το μωρό (έχουν κ εκεί όμως ενδέχεται κάποια στιγμή να τους τελειώσουν, δεν τους κάνουν έγκαιρες παραδόσεις από το πλυντήριο. Τις 3 μέρες που έμεινα τη μία φόρεσε δικά μου ρούχα, τις άλλες δύο του νοσοκομειου)

-ρουχαλάκια εξόδου για το μωράκι

-πετσετούλα μπάνιου για το μωράκι

Πάνες έχουν άπειρες (pampers είχαν όταν γέννησα), καθώς και αφρόλουτρα, κρέμες (fissan) , ορό για τη μυτούλα, γάζες κτλ Το πρωί κατά τις 7.00 τα παίρνουν, οπότε μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, να φας το πρωινό σου με την ηρεμία σου, να βολτάρεις στον διάδρομο, να μιλήσεις με τις άλλες μανούλες. Τα φέρνουν μετά τις 9.00 μπάνιαρισμένα πλήρως και εξετασμένα από τους παιδιάτρους. Ολες τις υπόλοιπες ώρες το έχεις μαζί σου, όταν χρειαστεί να το αλλαξεις πηγαίνεις στον θάλαμο όπου έχει όλα τα παραπάνω και αν χρειαστείς βοήθεια πάντα υπάρχει μια μαία ακόμα και την νύχτα να σε βοηθήσει ή να σου δώσει γαλατάκι (almiron1) ως συμπλήρωμα του θηλασμού εάν θέλεις να του δώσεις. Οταν πλέον γυρίσετε στο σπίτι σας ξέρεις τα πάντα! Μου είχαν πει πριν γεννήσω πως θα χρειαστώ να έχω έναν δικό μου άνθρωπο στο σπίτι όταν γυρίσω από το μαιευτήριο (μιλάμε για την πρώτη γέννα) γιατί δεν θα ξέρω τι να πρωτοκάνω με το μωράκι. Σας πληροφορώ πως ενώ η μαμά μου είχε προγραμματίσει από τα χριστούγεννα να πάρει μια εβδομάδα άδεια για να είναι μαζί μου, δεν την χρησιμοποίησε καθόλου! Την χρειάστηκα μόνο το πρώτο βράδυ στο μαιευτήριο που υπέφερα από τα ράμματα του φ.τ. (πολύς πόνος!!, κάθισα κανονικά μετά από 2 μέρες, την πρώτη μέρα ούτε το παντελόνι της πιτζάμας δεν μπορούσα να φορέσω μόνη μου!) γιατί έκανα το λάθος να μην ζητήσω παυσίπονο!

Οπότε κορίτσια μην ανησυχείτε καθόλου, θα έχετε την πλήρη υποστήριξη σε ό,τι χρειαστείτε στο μαιευτηριο!!

Η Ιόλη τι κάνει; Νομίζω πως την έχασα λιγάκι...

Φιλάκια, πάω για ύπνο!!!

vrowp3.png

cwGLp3.png

pik μου, καλά είμαι, απλώς δεν πολυγράφω, δεν έχω και τι να γράψω άλλωστε, δεν άλλαξε κάτι.

Σχετικά με το Αρεταίειο έτσι είναι, όπως τα λες, τα έζησα με την ξαδέλφη μου από κοντά. Η ξαδέλφη μου κι αυτή πονούσε από τα ράμματα του φυσιολογικού τοκετού.

Έμαθα ότι γέννησε η evi26 την κούκλα της.

Να της ζήσει!

Κοριτσακια καλησπερα,ειναι λιγο αργα βεβαια αλλα δεν εχω και πολυ χρονο μεσα στην μερα.Να σας ρωτησω κατι βρε κοριτσια γιατι το εχω μεγαλη απορια και η χαζη ξεχασα να ρωτησω τον γιατρο μας την παρασκευη που τον ειδα.εξετασεις αιματος για αιματοκριτη εχω κανει μονο μια φορα στην αρχη,δεν μου εχουνε ξανα πει να κανω,και απο οτι θυμαμαι στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εκανα καθε μηνα....και επισης δεν μου εχει πει να παρω μαγνησιο που απο οσο ξερω ολες η εγκυμονουσες περνουν!και σε σας το ιδιο συμβαινει?

Διαφημίσεις

Κοριτσακια καλησπερα,ειναι λιγο αργα βεβαια αλλα δεν εχω και πολυ χρονο μεσα στην μερα.Να σας ρωτησω κατι βρε κοριτσια γιατι το εχω μεγαλη απορια και η χαζη ξεχασα να ρωτησω τον γιατρο μας την παρασκευη που τον ειδα.εξετασεις αιματος για αιματοκριτη εχω κανει μονο μια φορα στην αρχη,δεν μου εχουνε ξανα πει να κανω,και απο οτι θυμαμαι στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εκανα καθε μηνα....και επισης δεν μου εχει πει να παρω μαγνησιο που απο οσο ξερω ολες η εγκυμονουσες περνουν!και σε σας το ιδιο συμβαινει?

Ολγάκι καλημέρα,

εμένα μου έδωσε ξανά εξετάσεις στην επίσκεψη μετά τη β-επιπέδου (μαζί με την καμπύλη σακχάρου:confused:). Μαγνήσιο από όσο γνωρίζω δίνουν στις κοπέλες που υποφέρουν από κράμπες. Όταν με ρώτησε και του είπα ότι το ελέγχω δε μου έδωσε. Θα σου πω αν μου ξαναπεί για εξετάσεις

Evi συγχαρητήριαααααααααααααααααααααα

φιλιά

"Λέτε: είναι κουραστικό να συναναστρέφεσαι παιδιά".

Έχετε δίκιο.

Προσθέτετε: γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός.

Εδώ έχετε άδικο.

Δεν είναι αυτό που κουράζει πιο πολύ.

Φταίει μάλλον το ότι είστε υποχρεωμένοι να φτάσετε στο ύψος των συναισθημάτων τους.

Να τεντωθείτε, να μακρύνετε, να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών.

Για να μην τα πληγώσετε".

JANUSZ KORCZAK

Οπως στα έγραψε η kikar είναι. Κι εμένα μου έδωσε εξετάσεις μαζί με την Β επιπέδου και από τότε δεν ξαναέκανα, αφού ήταν καλά τα αποτελέσματα. Οσο για το μαγνήσιο, βλέπει ο γιατρός μας στον υπέρηχο εαν χρειάζεται να σου χορηγηθεί. Εγώ δεν πήρα καθόλου. Οπότε, μην ανησυχείς!

Evi μου να σου ζήσει η κορούλα σου!!

pik μου, καλά είμαι, απλώς δεν πολυγράφω, δεν έχω και τι να γράψω άλλωστε, δεν άλλαξε κάτι.

Σχετικά με το Αρεταίειο έτσι είναι, όπως τα λες, τα έζησα με την ξαδέλφη μου από κοντά. Η ξαδέλφη μου κι αυτή πονούσε από τα ράμματα του φυσιολογικού τοκετού.

Έμαθα ότι γέννησε η evi26 την κούκλα της.

Να της ζήσει!

Iolh μου πραγματικά σε σκέφτομαι, νιώθω σαν να σε γνωρίζω διαβάζοντας όλες σου τις αγωνίες που μας έχεις πει. Με τον Μουστακαρία θα ξεκινήσετε ότι σου είπε; Εάν σε στεναχωρώ που σε ρωτάω απλώς μην απαντάς :oops:

vrowp3.png

cwGLp3.png

:cry:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΠΙΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ? ΕΠΕΡΝΕ ΚΑΜΙΑ YOTOPAR? ΔΗΛΑΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ? ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ.

Διαφημίσεις

Iolh μου πραγματικά σε σκέφτομαι, νιώθω σαν να σε γνωρίζω διαβάζοντας όλες σου τις αγωνίες που μας έχεις πει. Με τον Μουστακαρία θα ξεκινήσετε ότι σου είπε; Εάν σε στεναχωρώ που σε ρωτάω απλώς μην απαντάς :oops:

Καλέ, σιγά μη με στενοχωρείς, αν είναι δυνατόν, τόσα λέμε εδώ μέσα.

Για την ώρα το αφήσαμε για Σεπτέμβριο και μάλλον τότε θα την κάνω τη σπερματέγχυση.

Αν και τώρα είμαι σε φάση που δεν το σκέφτομαι καθόλου, το έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Καλέ, σιγά μη με στενοχωρείς, αν είναι δυνατόν, τόσα λέμε εδώ μέσα.

Για την ώρα το αφήσαμε για Σεπτέμβριο και μάλλον τότε θα την κάνω τη σπερματέγχυση.

Αν και τώρα είμαι σε φάση που δεν το σκέφτομαι καθόλου, το έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Και καλά κάνεις! Και μπορεί μέχρι το Σεπτέμβρη να μην χρειαστεί σπερματέγχυση! Το εύχομαι με όλη μου την ψυχή!!

vrowp3.png

cwGLp3.png

:cry:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΠΙΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ? ΕΠΕΡΝΕ ΚΑΜΙΑ YOTOPAR? ΔΗΛΑΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ? ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ.

Eγω του ειχα ζητησει απο μονη μου να μου το δωσει (ειχα ιστορικο με πολυ προωρο τοκετο) Εκεινος ειπε οτι ειναι κατα των πολλων φαρμακων αλλα μου το εγραψε

Με βοηθησε κυριως ψυχολογικα το μαγνησιο ,το επαιρνα μετα τον 5ο και πριν οταν νομισα οτιο ειχα συσπασεις και ενιωθα καλυτερα

Δεν επαιρνα ασβεστιο καθολου γιατι καπου ειχα διαβασει οτι βοηθαει στις συσπασεις

xtZRp3.png

Eγω του ειχα ζητησει απο μονη μου να μου το δωσει (ειχα ιστορικο με πολυ προωρο τοκετο) Εκεινος ειπε οτι ειναι κατα των πολλων φαρμακων αλλα μου το εγραψε

Με βοηθησε κυριως ψυχολογικα το μαγνησιο ,το επαιρνα μετα τον 5ο και πριν οταν νομισα οτιο ειχα συσπασεις και ενιωθα καλυτερα

Δεν επαιρνα ασβεστιο καθολου γιατι καπου ειχα διαβασει οτι βοηθαει στις συσπασεις

ΤΟ YUTOPAR ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ?:confused:

Γεια σας,κοριτσάρες!!!!!!Όπως σας είπε το Ιολάκι γέννησα και είμαι τρισευτυχισμένη!!!Θα μπαίνω σιγά σιγά να σας πω λεπτομέρειες!!!!Ο γιατρούλης μας όπως πάντα τέλειος!!!!!φιλάκια πολλά σε όλες!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...