Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

Μην ανησυχείς. Κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη τις ίδιες απορίες είχα και τωρα στη δεύτερη τους ίδιους φόβους έχω.

Τη Δευτέρα μπαίνω στην 24η εβδομάδα. Λες να γεννήσουμε μαζί; :P

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε κορίτσια δεν κατάλαβα.

Πρέπει να συνεννοηθώ με την μαία του για να διαλέξω όροφο στο Αρεταίειο?

Πως την λένε την μαία? Εγω γιατι δεν την είδα? Στο γραφείο είναι?

Το 2ο κινητό του μας το δίνει ο ιδιος ο κ. Χασιάκος?

Εγω άκουσα πως όταν μπεις στον 9ο μήνα με το καλό σε παίρνουν τα κορίτσια του γραφείου και σου λένε να πάς απτο Αρεταίειο ή Ρεα αντιστοιχα να δουν το μωρό (εαν έχει γυρίσει) και να κανονίσεις γέννα.

Δεν μου είπαν κάτι άλλο....

Εγω άκουσα πως όταν μπεις στον 9ο μήνα με το καλό σε παίρνουν τα κορίτσια του γραφείου και σου λένε να πάς απτο Αρεταίειο ή Ρεα αντιστοιχα να δουν το μωρό (εαν έχει γυρίσει) και να κανονίσεις γέννα.

Συνεννοείσαι με τον γιατρό πού θα γεννήσεις, πας και ο,τι έχουν διαθέσιμο σου δίνει η προϊσταμένη του μαιευτηρίου. Το 2ο κινητό σαφώς και δεν το δίνει σε ασθενείς παρα στους συνεργάτες του για να τον ειδοποιούν. Με το που θα μπεις στον μήνα σου ο ΧΑΣ θα σε βλέπει τακτικά. Γιατί να κανονίσεις γέννα; Δεν θα γεννήσεις φυσιολογικα;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Είναι πολύ νωρις για να ξέρω έαν θα κάνω καισαρική ή φυσιολογικό όμως έτσι μου είπαν στο γραφείο. Αποτι καταλαβα εαν μπαίνεις στον μήνα σου σε παρακολουθεί ο κ.Χασιακος μην γίνει κάτι και εαν όλα καλά σου λέει πότε να πας απτο εκάστοτε νοσοκομειο. Και εγω μπερδεμένη είμαι και είναι και το πρώτο μου....

Είναι πολύ νωρις για να ξέρω έαν θα κάνω καισαρική ή φυσιολογικό όμως έτσι μου είπαν στο γραφείο. Αποτι καταλαβα εαν μπαίνεις στον μήνα σου σε παρακολουθεί ο κ.Χασιακος μην γίνει κάτι και εαν όλα καλά σου λέει πότε να πας απτο εκάστοτε νοσοκομειο. Και εγω μπερδεμένη είμαι και είναι και το πρώτο μου....

Γέννα κανονιζεις μόνο σε περίπτωση προγραμματισμένου τοκετού.Αφού πας για φυσιολογική γέννα λοιπόν, μιας και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν, θα ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου και θα περιμένεις να σε πιάσουν οι πονοι.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Για την μαία που αναφέρω είναι η μαία που έχει βάρδια την ημέρα του τοκετού σου στο Αρεταίιο.

Το 2ο κινητό το έχουν οι συνεργάτες του μόνο φαντάζομαι.

EssPp2.png

R9Y0p2.png

αχ μια ανακουφιση την πηρα,

και εμενα ο αιματολογος μου ειπε οτι θα ξεκινησω ενεσεις κατευθειαν απο την διαγνωση και θα τις κανω σε ολη την εγκυμοσυνη και για ενα μηνα μετα τον τοκετο. να πινω το φιλισιν εφορου ζωης (ανεξαρτητα απο το εαν ειμαι εγκυος ή οχι) και θα κανω αντιθρομβωτικη αγωγη σε περιπτωση που παθω καποια κακωση-διαστρεμα, χειρουργειο , αεροπορικο ταξιδι 3 ωρων και πανω ή κατασταση που θα μου επιβαλει ακινησια.

να σας πω την αληθεια θα ηθελα να ζησω τον φυσιολογικο τοκετο και στεναχωρεθηκα οταν διαβασα οτι δεν γινεται φτ οταν εισαι θρομβοφιλικη......αλλα ενταξει πανω απο ολα να ειμαι καλα εγω και το μωρο και δεν πειραζει. το γεγονος οτι και οι δυο σας ομως θηλασατε χωρις προβλημα και γεννησατε μια χαρα με ανακουφισε αρκετα.....

οπως καταλαβαινετε ακομα δεν εχω μεινει εγκυος και εχω πανικοβληθει.....

παλι καλα που εκανα και αυτη την εξεταση γιατι ειμασταν βεβαιοι οτι η προηγ.κυηση παλλινδρομησε λογω διαφραγματων στη μητρα. πριν 2 εβδομαδες εκανα υστεροσκοπηση για αφαιρεση και πανω που ειχα υσηχασει με περνει ο αιματολογος και μου λεει οτι ειμαι θρομβοφιλικη.....!!!

Γιάννα από μόνη της η θρομβοφιλία δεν αποτελεί αντένδειξη φυσιολογικού τοκετού. Να μη σε αγχώνει αυτό. Όλα θα πάνε καλά!

Κι εγώ με θρομβοφιλία με διάγνωση στον 8ο μήνα κύησης, όπου και ξεκίνησα ηπαρίνη. Γέννησα φυσιολογικά και αυτή τη στιγμή είμαι σε φάση αποθηλασμού μετά από 2 χρόνια θηλασμού στο πρώτο μου παιδί και ταυτόχρονα είμαι έγκυος το 2ο και μπαίνω στον 7ο μήνα. Σε αυτή την εγκυμοσύνη ξεκίνησα από την αρχή της κύησης ivor 3.500.

κανενας κοπος.

απο τις μετρησεις λοιπον βγηκε

πρωτεινη S "δραστικοτητα ολικης S" 25,6% ( το κανονικο ειναι 50-120%)

MTHFR C677T "μεταλλαξη ομοκυστεινης" ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΙΑ

MTHFR Α1298C ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΙΑ

ACA IgG "αντισωματα καρδιολιπινης G 14,86 ( το κανονικο <12 GPL)

Γνωματευση:

MTHFR διπλη ετεροζυγωτια

Ανεπαρκεια πρωτεινης S

Προφιλ θρομβοφιλιας υψηλου μαιευτικου κινδυνου.

Συνισταται:

1. αντιθρομβωτικη προφυλακτικη αγωγη με ΧΜΒ ηπαρινη απο την διαγνωση μεχρι και τον 1ο μηνα λοχειας.

2. εξεταση αντιΧα, αιμοπεταλιων και αντιφωσφολιπιδικων αντισωματων την 6η, 12η, 22η και 32η εβδομαδα κυησης.

3. αντιθρομβωτικη προφυλακτικη αγωγη σε καθε αλλη περισταση αυξημενου κινδυνου: ακινισια, τραυμα, κακωση, διαστρεμμα, καταγμα, εγχειρηση, θεραπεια με οιστρογονα/αντισυλλιπτικα, αεροπορικο ταξιδι περαν των 3 ωρων.

4. μεσογειακη διατροφη, ασκηση, αποφυγη καπνισματος, ελεγχος σωματικου βαρους και αρτηριακης πιεσης.

5. FILICINE TAB 5mg καθημερινα (ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ)

Εγώ διαγνώστηκα στην 35η εβδ με:

- Αυξημένη αντίσταση στην ενεργοποιημένη πρωτείνη C

- Ανεπαρκεια πρωτεινης S

Θρομβοφιλία υψηλού μαιευτικού κινδύνου.

Σύσταση για το nο 1, το no 3 και έλεγχο οικογενειακού περιβάλλοντος.

Καρδιά μου λιώνω, μακριά σου δε ζω...

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

Γνωριστήκαμε: 3/3/2000

Παντρευτήκαμε: 7/7/2007

Ήρθε το μωράκι μας: 14/10/2010

Ήρθε το 2ο αγγελουδάκι μας: 31/1/2013

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

είχα ρωτήσει και ήξερα οτι ο κύριος Χασιάκος ΔΕΝ δίνει αδειες αναρρωτικες παρα το γεγονος οτι ανήκει στο Αρεταίειο.

...... Όυτε με πήρε τηλ. να δει τι θέλω!

Ο Χασιάκος δίνει άδειες, εγώ δε χρειάστηκα ποτέ, η γυναίκα του ξάδελφου μου όμως που δουλεύει σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας του ζήτησε άδεια και μια χαρά της έγραφε, απλά έπρεπε να της την γράφει και γιατρός του ΙΚΑ.

Επίσης συνήθως δε σηκώνει το τηλέφωνο, αλλά πάντα παίρνει πίσω ο ίδιος.

Καρδιά μου λιώνω, μακριά σου δε ζω...

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

Γνωριστήκαμε: 3/3/2000

Παντρευτήκαμε: 7/7/2007

Ήρθε το μωράκι μας: 14/10/2010

Ήρθε το 2ο αγγελουδάκι μας: 31/1/2013

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Καλημέρα κορίτσια μου!

Ήθελα την γνώμη σας σε κάτι και αν είχατε κάτι αντίστοιχο..

Είμαι στην 36η Εβδομάδα και την προηγούμενη εβδομάδα μου είπε ο γιατρός μας να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία μιας και η μπέμπα φαινόταν μικρούλα...

τις έκανα και περίμενα τα αποτελέσματα... την κυριακή εντωμεταξύ που μας ξαναειδε ο χασιάκος το μωρό ηταν ηδη 2370gr το οποιο απο οτι μας ειπε ειναι φυσιολογικο, απλώς θα βγει ενα κομψο κοριτσακι...

ολα καλα μεχρι εδω...

σημερα με πηρε ο αιματολογος που εκανα τις εξετασεις και μου ειπε οτι εχω θρομβοφιλια στα ορια και οτι πρεπει να κανω ενεσεις ηπαρινης απο εδω και περα και για ενα μηνα μετα τον τοκετο...

και εχω δυο βασικες αποριες....

επισκληρηδιος επιτρεπεται;; εχω διαβασει οτι πρεπει να περασουν 24 ωρες πριν την τελευταια ενεση ηπαρινης.. εγω πως θα ξερω 24 ωρες πριν οτι γενναω;;; [μιλαμε παντα για φυσιολογικο τοκετο]

κι επισης, με τον θηλασμο τι γινεται;;;; επηρεαζει καθολου ή όχι;;;;

ρωτώ εσάς γιατι πηρα τον γιατρο μας αλλα μου ειπαν οτι θα με παρουν το απογευμα...

εχω διαβασει απειρες γνωμες στον ιντερνετ και εχω αγχωθει....

σας ευχαριστω και συγνωμη για το τεραστιο ποστ... :/

Καλημέρα κορίτσια μου!

Ήθελα την γνώμη σας σε κάτι και αν είχατε κάτι αντίστοιχο..

Είμαι στην 36η Εβδομάδα και την προηγούμενη εβδομάδα μου είπε ο γιατρός μας να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία μιας και η μπέμπα φαινόταν μικρούλα...

τις έκανα και περίμενα τα αποτελέσματα... την κυριακή εντωμεταξύ που μας ξαναειδε ο χασιάκος το μωρό ηταν ηδη 2370gr το οποιο απο οτι μας ειπε ειναι φυσιολογικο, απλώς θα βγει ενα κομψο κοριτσακι...

ολα καλα μεχρι εδω...

σημερα με πηρε ο αιματολογος που εκανα τις εξετασεις και μου ειπε οτι εχω θρομβοφιλια στα ορια και οτι πρεπει να κανω ενεσεις ηπαρινης απο εδω και περα και για ενα μηνα μετα τον τοκετο...

και εχω δυο βασικες αποριες....

επισκληρηδιος επιτρεπεται;; εχω διαβασει οτι πρεπει να περασουν 24 ωρες πριν την τελευταια ενεση ηπαρινης.. εγω πως θα ξερω 24 ωρες πριν οτι γενναω;;; [μιλαμε παντα για φυσιολογικο τοκετο]

κι επισης, με τον θηλασμο τι γινεται;;;; επηρεαζει καθολου ή όχι;;;;

ρωτώ εσάς γιατι πηρα τον γιατρο μας αλλα μου ειπαν οτι θα με παρουν το απογευμα...

εχω διαβασει απειρες γνωμες στον ιντερνετ και εχω αγχωθει....

σας ευχαριστω και συγνωμη για το τεραστιο ποστ... :/

θρομβοφλια εχω κι εγω και θα πρεπει να κανω ενεσεις σε ολη την εγκυμοσυνη και ενα μηνα μετα.

οι ενεσεις ειναι χαμηλου μοριακου βαρους και δεν επηρεαζουν το εμβρυο κατα την διαρκεια της κυησης ουτε και τον θηλασμο μετα. δεν υπαρχει κανενα προβλημα. τωρα σχετικα με την ενεση και το 24ωρο πριν καλυτερα να ρωτησεις τον γιατρο. δεν ξερω πως ακριβως θα γινει η συννενοηση.

επειδη κι εγω εψαχνα και διαβαζα παρα πολλα στο ιντερνετ, θα σε συμβουλευα να ακους μονο τον γιατρο γιατι οι αποψεις διίστανται και ο ακθενας λεει το μακρυ και το κοντο του. οποτε μην ακους κανεναν παρα μονο τον γιατρουλη μας. εκεινος θα σε καθοδηγησει πολυ σωστα.

ποιες ενεσεις θα κανεις σου ειπαν? οι κλεξαν ξερω οτι ειναι σε ελλειψη.....θελει λιγο παραπανω ψαξιμο. γενικα επικρατει μπαχαλο με τις ενεσεις ολων των εταιριων.

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Διαφημίσεις

Papoi, μην ανησυχείς καθόλου.

Εγώ έκανα ενέσεις σε όλη την εγκυμοσύνη κι ένα μήνα μετά. Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και θήλασα. Αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, ο γιατρός δε θα αφήσει να σπάσουν τα νερά σου και να πας μετά στο μαιευτήριο. Ο τοκετός σου θα είναι προγραμματισμένος και θα σου πει ο ίδιος πότε να κάνεις την τελευταία ένεση. Μην ανησυχείς καθόλου, θα σε βλέπει συχνά, κάθε εβδομάδα και να ξέρεις πως θα προσπαθήσει όσο μπορεί να δώσει στο μωράκι σου χρόνο να πάρει βάρος. Το ίδιο είχε κάνει και σε 'μένα, γιατί και το δικό μου το μωράκι ήταν στην κατηγορία των "κομψών" μωρών... Και μόλις γεννήθηκε, έπαιρνε βάρος μέρα με τη μέρα και όλα είναι μια χαρά.

Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο, πες μου!

Papoi, χίλια συγγνώμη, ξέχασα να σου πω ότι γέννησα με επισκληρίδιο.

Να εμπιστεύεσαι απόλυτα όλους τους συνεργάτες του γιατρού μας. Είναι εξαιρετικοί. Η δική μου αναισθησιολόγος ήταν φανταστική. Αν και ο τοκετός κράτησε αρκετές ώρες, είχα πολλές δυνάμεις, γιατί δε με άφησε να πονέσω καθόλου, αλλά παράλληλα οι δόσεις του φαρμάκου ήταν τέτοιες που ένιωθα τα πάντα, για να μπορώ να συνεργαστώ με τις μαίες και το γιατρό μας και να μπορώ να σπρώξω όποτε μου έλεγαν.

Papoi,

Όσον αφορά της ενέσεις ηπαρίνης, ξέχασα να σου πω ότι μόλις τις ξεκινήσεις θα πρέπει να τις κάνεις περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Εγώ αρχικά τις έκανα απόγευμα. Ο αιματολόγος πρότεινε να τις μεταφέρω σιγά-σιγά πρωί, οπότε άρχισα κάθε μέρα να κάνω την ένεση και πιο νωρίς, περίπου 1-2 ώρες νωρίτερα από την προηγούμενη μέρα, μέχρι να φτάσω να την κάνω πρωί. Αυτό τελικά μου βγήκε σε καλό, γιατί είχα ήδη συμπληρώσει 24 ώρες από την τελευταία ένεση όταν μπήκα στο μαιευτήριο και περίπου 29-30 μέχρι την πρώτη δόση της επισκληριδίου.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...