Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 22 λεπτά , Xristina96 είπε:

χαχαχαχαχα είπα μήπως βρω ευκαιρία χαχαχαχα

ναι σε καταλαβαίνω. Εμένα απέτυχε η εξωσωματική μου και στην δουλειά μου πέτυχε 40 χρονών δίδυμα, και 43 φυσικά. Οπότε... σε νιωθω. Και ήμουν 25...

Θα δείξει! Τι να πω; Να’ ναι καλά η κοπέλα! Με τι ασχολείσαι εσύ;

By the way βγήκε το αποτέλεσμα για το εύθραυστο Χ και λέει:

Κατά τη μοριακή ανάλυση του γενετικού υλικού στο παραπάνω δείγμα, ενισχύθηκαν δύο αλληλόμορφα στο φυσιολογικό εύρος (20 και 30 CGG επαναλήψεις).
      Δεν ανιχνεύτηκε κανένα αλληλόμορφο με μη φυσιολογικό αριθμό επαναλήψεων CGG.

Καταλαβαίνω πως είναι νορμαλ αποτέλεσμα και δε θα χρειαστεί να κάνω έλεγχο στις βλαστοκύστες απαραίτητα (όχι υποχρεωτικά Τουλάχιστον)

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

ΜΕ το καλό να σου έρθει μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι με τον Χασιάκο θα έχεις ραντεβού για 5 λεπτά το πολύ και αναμονή να τον δεις καμια ώρα αλλά να ξέρεις το βασικό, ότι σου πει ισχύει. ¨Ολα έιναι στην ίδια πολυκατοικία (εμβρυοαρτ, εμβριοκερ, ιατρειο Χασιακου- Ιατρέιο Μουστακαρία). Πάρε τηλ τον Χασιάκο και θα σε παραπέμψουν οι γραμματεις του και θα σου δώσουν τηλ. Ξεγεννάει πάντος και ο Μουστακαρίας και ο Ελευθεριάδης, εργάζονται μαζί με τον Χασιάκο σε περιστατικά του αλλά αναλαμβάνουν και μόνοι τους τα δικά τους περιστατικά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσια,

υπαρχει καποια απο εσας εδω που να εχει θρομβοφιλια? εγω διαγνωσθηκα με θρομβοφιλια και θα πρεπει να κανω ενεσεις ηπαρινης οταν με το καλο μεινω παλι εγκυος. διαβαζωντας ομως σχετικα με τις ενεσεις, οτι υποχρεωτικα υποβαλεσαι σε καισαρικη και οχι σε φυσιολογικο τοκετο και οτι δεν μπορεις να κανεις επισκληριδιο επισης λενε οτι δεν μπορεις να θηλασεις.

ισχυουν αυτα? ο γιατρος μας ειναι της ιδιας αποψης?

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Γιάννα μου, ποιος στα είπε αυτάααααααααααααααα;

Θα τρελαθώ!

Λοιπόν άκου ποια είναι η αλήθεια από μανούλα που έκανε σε όλη της την εγκυμοσύνη clexane αντιπηκτικές και 40 μέρες στα λόχεια! Οι αιματολόγοι προτείνουν το φυσιολογικό τοκετό με τις ενέσεις. Ακόμα κι αν προκύψει όμως καισαρική και επισκληρίδιος δε θα έχεις πρόβλημα γιατί σταματάμε τις ενέσεις 1-2 24ωρα πριν!!!!!!! Για να αποφευχτεί ο κίνδυνος αιμορραγίας...

Θήλασα κανονικά την μπέμπα μου αμέσως μετά την καισαρική μου (περίπου 1-1,5 ώρα μετά) και την θήλασα για 12 ολόκληρους μήνες!!!

Οι αντιπηκτικές ενέσεις δεν περνούν τον πλακούντα και δε δημιουργούν πρόβλημα στο παιδί!

Όλα θα πάνε καλά!!!

Καμία σχέση, Γιάννα. Κι εγώ έκανα ενέσεις από την αρχή της εγκυμοσύνης και ένα μήνα μετά. Θήλασα κανονικά. Έκανα φυσιολογικό τοκετό και όλα πήγαν μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι θα πρέπει να έχει περάσει ένα 24ωρο από την τελευταία ένεση, για να μπορούν να σου κάνουν επισκληρίδειο. Γι' αυτό και ο Χασιάκος δε ρισκάρει να φτάσεις μέχρι την ΠΗΤ και να σπάσουν τα νερά σου ξαφνικά. Εγώ γέννησα την 38η εβδομάδα. Το ίδιο και μια γνωστή μου που έκανε κι αυτή ενέσεις. Κι αυτή φυσιολογικό τοκετό έκανε. Με το καλό να ξαναμείνεις έγκυος και να δεις που αυτή τη φορά θα πάνε όλα κατ' ευχήν!

Καμία σχέση, Γιάννα. Κι εγώ έκανα ενέσεις από την αρχή της εγκυμοσύνης και ένα μήνα μετά. Θήλασα κανονικά. Έκανα φυσιολογικό τοκετό και όλα πήγαν μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι θα πρέπει να έχει περάσει ένα 24ωρο από την τελευταία ένεση, για να μπορούν να σου κάνουν επισκληρίδειο. Γι' αυτό και ο Χασιάκος δε ρισκάρει να φτάσεις μέχρι την ΠΗΤ και να σπάσουν τα νερά σου ξαφνικά. Εγώ γέννησα την 38η εβδομάδα. Το ίδιο και μια γνωστή μου που έκανε κι αυτή ενέσεις. Κι αυτή φυσιολογικό τοκετό έκανε. Με το καλό να ξαναμείνεις έγκυος και να δεις που αυτή τη φορά θα πάνε όλα κατ' ευχήν!
Γιάννα μου, ποιος στα είπε αυτάααααααααααααααα;

Θα τρελαθώ!

Λοιπόν άκου ποια είναι η αλήθεια από μανούλα που έκανε σε όλη της την εγκυμοσύνη clexane αντιπηκτικές και 40 μέρες στα λόχεια! Οι αιματολόγοι προτείνουν το φυσιολογικό τοκετό με τις ενέσεις. Ακόμα κι αν προκύψει όμως καισαρική και επισκληρίδιος δε θα έχεις πρόβλημα γιατί σταματάμε τις ενέσεις 1-2 24ωρα πριν!!!!!!! Για να αποφευχτεί ο κίνδυνος αιμορραγίας...

Θήλασα κανονικά την μπέμπα μου αμέσως μετά την καισαρική μου (περίπου 1-1,5 ώρα μετά) και την θήλασα για 12 ολόκληρους μήνες!!!

Οι αντιπηκτικές ενέσεις δεν περνούν τον πλακούντα και δε δημιουργούν πρόβλημα στο παιδί!

Όλα θα πάνε καλά!!!

αχ μια ανακουφιση την πηρα,

και εμενα ο αιματολογος μου ειπε οτι θα ξεκινησω ενεσεις κατευθειαν απο την διαγνωση και θα τις κανω σε ολη την εγκυμοσυνη και για ενα μηνα μετα τον τοκετο. να πινω το φιλισιν εφορου ζωης (ανεξαρτητα απο το εαν ειμαι εγκυος ή οχι) και θα κανω αντιθρομβωτικη αγωγη σε περιπτωση που παθω καποια κακωση-διαστρεμα, χειρουργειο , αεροπορικο ταξιδι 3 ωρων και πανω ή κατασταση που θα μου επιβαλει ακινησια.

να σας πω την αληθεια θα ηθελα να ζησω τον φυσιολογικο τοκετο και στεναχωρεθηκα οταν διαβασα οτι δεν γινεται φτ οταν εισαι θρομβοφιλικη......αλλα ενταξει πανω απο ολα να ειμαι καλα εγω και το μωρο και δεν πειραζει. το γεγονος οτι και οι δυο σας ομως θηλασατε χωρις προβλημα και γεννησατε μια χαρα με ανακουφισε αρκετα.....

οπως καταλαβαινετε ακομα δεν εχω μεινει εγκυος και εχω πανικοβληθει.....

παλι καλα που εκανα και αυτη την εξεταση γιατι ειμασταν βεβαιοι οτι η προηγ.κυηση παλλινδρομησε λογω διαφραγματων στη μητρα. πριν 2 εβδομαδες εκανα υστεροσκοπηση για αφαιρεση και πανω που ειχα υσηχασει με περνει ο αιματολογος και μου λεει οτι ειμαι θρομβοφιλικη.....!!!

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Διαφημίσεις

Πολύς κόσμος είναι θρομβοφιλικός αλλά δεν το ξέρει, Γιάννα μου!

Για την ιστορία εγώ γέννησα 39+1 μέρα αρχικά με προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό (πρόκληση, δε με είχαν πιάσει πόνοι) και τελικά έκανα καισαρική λόγω έλλειψης διαστολής και προσωπικής μου αντοχής...

Αλήθεια αν δε σου είναι κόπος γράψε μας σε ποιους παράγοντες έχεις θρομβοφιλία και σου δόθηκαν τέτοιες οδηγίες?

Πολύς κόσμος είναι θρομβοφιλικός αλλά δεν το ξέρει, Γιάννα μου!

Για την ιστορία εγώ γέννησα 39+1 μέρα αρχικά με προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό (πρόκληση, δε με είχαν πιάσει πόνοι) και τελικά έκανα καισαρική λόγω έλλειψης διαστολής και προσωπικής μου αντοχής...

Αλήθεια αν δε σου είναι κόπος γράψε μας σε ποιους παράγοντες έχεις θρομβοφιλία και σου δόθηκαν τέτοιες οδηγίες?

κανενας κοπος.

απο τις μετρησεις λοιπον βγηκε

πρωτεινη S "δραστικοτητα ολικης S" 25,6% ( το κανονικο ειναι 50-120%)

MTHFR C677T "μεταλλαξη ομοκυστεινης" ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΙΑ

MTHFR Α1298C ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΙΑ

ACA IgG "αντισωματα καρδιολιπινης G 14,86 ( το κανονικο <12 GPL)

Γνωματευση:

MTHFR διπλη ετεροζυγωτια

Ανεπαρκεια πρωτεινης S

Προφιλ θρομβοφιλιας υψηλου μαιευτικου κινδυνου.

Συνισταται:

1. αντιθρομβωτικη προφυλακτικη αγωγη με ΧΜΒ ηπαρινη απο την διαγνωση μεχρι και τον 1ο μηνα λοχειας.

2. εξεταση αντιΧα, αιμοπεταλιων και αντιφωσφολιπιδικων αντισωματων την 6η, 12η, 22η και 32η εβδομαδα κυησης.

3. αντιθρομβωτικη προφυλακτικη αγωγη σε καθε αλλη περισταση αυξημενου κινδυνου: ακινισια, τραυμα, κακωση, διαστρεμμα, καταγμα, εγχειρηση, θεραπεια με οιστρογονα/αντισυλλιπτικα, αεροπορικο ταξιδι περαν των 3 ωρων.

4. μεσογειακη διατροφη, ασκηση, αποφυγη καπνισματος, ελεγχος σωματικου βαρους και αρτηριακης πιεσης.

5. FILICINE TAB 5mg καθημερινα (ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ)

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Κι εγώ είχα ανεπάρκεια στην πρωτεϊνη S. Ο έλεγχος στις εβδομάδες κύησης που γράφεις είναι στάνταρ διαδικασία. Filicine είχα ξεκινήσει 3 μήνες πριν την εγκυμοσύνη. Πάντως μην ανησυχείς, μια βιταμίνη είναι, δε θεωρείται φάρμακο. Εξάλλου, όπως σου ανέφερα και πριν, έκανα φυσιολογικό τοκετό και θήλασα κανονικά, όπως και άλλες γνωστές μου κοπέλες με θρομβοφιλία.

Κι εγώ είχα ανεπάρκεια στην πρωτεϊνη S. Ο έλεγχος στις εβδομάδες κύησης που γράφεις είναι στάνταρ διαδικασία. Filicine είχα ξεκινήσει 3 μήνες πριν την εγκυμοσύνη. Πάντως μην ανησυχείς, μια βιταμίνη είναι, δε θεωρείται φάρμακο. Εξάλλου, όπως σου ανέφερα και πριν, έκανα φυσιολογικό τοκετό και θήλασα κανονικά, όπως και άλλες γνωστές μου κοπέλες με θρομβοφιλία.

δεν εχω κανενα προβλημα με το φιλισιν. ειχα ξεκινησει να το πινω πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος. μετα την αποξεση το σταματησα και μολις τελειωσα και με την υστεροσκοπηση λεω μωρε ας το ξεκινησω παλι και το ξεκινησα πριν μου πει ο αιμτολογος τα αποτελεσματα. :D

απο οσο γνωριζω τις εξετασεις τις κανεις για να ρυθμιζουν και τη δοση της ηπαρρινης, σωστα? εσενα σου μεγαλωσανε τη δοση στην διαρκεια της κυησης?

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Ακριβώς γι' αυτό γίνεται ο τακτικός επανέλεγχος από τον αιματολόγο. Εμένα δε χρειάστηκε να μου αυξήσει τη δόση μέχρι το τέλος. Μάλιστα όταν μου έπαιρνε αίμα κατά την 32η εβδομάδα μου είπε ότι μάλλον θα ανεβάσουμε τη δόση, αλλά μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα με κράτησε στα ίδια. Μου είχε πει ότι όσο προχωράει η εγκυμοσύνη αυξάνεται ο όγκος του αίματος και το βάρος της εγκύου και συνήθως αυξάνεται και η δόση. Σε αρκετές κοπέλες χρειάζεται να αυξηθεί η δόση της ηπαρίνης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των επανελέγχων. Προστατεύονται έτσι οι ίδιες και το μωρό τους. Εγώ βέβαια είχα πάρει 9 κιλά μέχρι το τέλος, δεν ξέρω αν σχετίζεται με αυτό... Μετά τον τοκετό μίλησε ο Χασιάκος και τον αιματολόγο και μου ξανάρχισαν τις ηπαρίνες περίπου μιάμιση μέρα μετά και τις έκανα για ένα μήνα.

Διαφημίσεις

δεν εχω κανενα προβλημα με το φιλισιν. ειχα ξεκινησει να το πινω πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος. μετα την αποξεση το σταματησα και μολις τελειωσα και με την υστεροσκοπηση λεω μωρε ας το ξεκινησω παλι και το ξεκινησα πριν μου πει ο αιμτολογος τα αποτελεσματα. :D

απο οσο γνωριζω τις εξετασεις τις κανεις για να ρυθμιζουν και τη δοση της ηπαρρινης, σωστα? εσενα σου μεγαλωσανε τη δοση στην διαρκεια της κυησης?

Ξέχασα επίσης να σου πω ότι κι εγώ είχα ακριβώς τον ίδιο μ' εσένα χαρακτηρισμό: "προφίλ θρομβοφιλίας υψηλού μαιευτικού κινδύνου". Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν μια χαρά, οπότε κι εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς. Με το καλό να ξαναμείνεις έγκυος και να γεννήσεις ένα υγιέστατο μπεμπάκι!

Ξέχασα επίσης να σου πω ότι κι εγώ είχα ακριβώς τον ίδιο μ' εσένα χαρακτηρισμό: "προφίλ θρομβοφιλίας υψηλού μαιευτικού κινδύνου". Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν μια χαρά, οπότε κι εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς. Με το καλό να ξαναμείνεις έγκυος και να γεννήσεις ένα υγιέστατο μπεμπάκι!

σ'ευχαριστω παρα πολυ και για τις ευχες και για τις απαντησεις σου.

bhXOp3.png

ofRSp2.png

Καλησπέρα!!

Μόλις έκανα την εγγραφή στο forum και φυσικά έτρεξα να κάνω την εμφάνιση μου σε αυτό το θέμα, μιας και με παρακολουθεί κι εμένα ο κος. Χασιάκος.

Είμαι έγκυος στην 24η εβδομάδα.

Τον κο. Χασιάκο τον είχα δεί κανά δυο φορές πριν την εγκυμοσύνη, αλλά φοβόμουν τον γυναικολόγο περισσότερο απο όλους τους γιατρούς!

Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη όλα άλλαξαν!

Μπορεί να μην είδα αμέσως τον κο. Χασιάκο αλλά τους συνεργάτες του. Μπορεί σε κάποιες κοπέλες να μην αρέσει αυτό, αλλά έχω να πώ το εξής. Όταν ένα βράδυ πρίστηκαν τα πόδια μου σε σημείο να μην μπορώ να περπατήσω και τον πήρα τηλ, με δέχτηκε να με δεί στο Αρεταίειο και φάνηκε να γνωρίζει όλο το ιστορικό μου!

Σε συνδιασμό με το γεγονός ότι με πήρε κάποια απο τις κοπέλες να μάθει για κάποιες εξετάσεις που έπρεπε να κάνω (υπέρηχο καρδιάς της μπεμπούλας μου) μου ενίσχυσε την άποψη ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να είχα δίπλα μου!

Θα τα λέμε συχνά πλέον μιας και διαβάζω συνέχως, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν συμμετείχα.

Καλησπέρα!!

Μόλις έκανα την εγγραφή στο forum και φυσικά έτρεξα να κάνω την εμφάνιση μου σε αυτό το θέμα, μιας και με παρακολουθεί κι εμένα ο κος. Χασιάκος.

Είμαι έγκυος στην 24η εβδομάδα.

Τον κο. Χασιάκο τον είχα δεί κανά δυο φορές πριν την εγκυμοσύνη, αλλά φοβόμουν τον γυναικολόγο περισσότερο απο όλους τους γιατρούς!

Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη όλα άλλαξαν!

Μπορεί να μην είδα αμέσως τον κο. Χασιάκο αλλά τους συνεργάτες του. Μπορεί σε κάποιες κοπέλες να μην αρέσει αυτό, αλλά έχω να πώ το εξής. Όταν ένα βράδυ πρίστηκαν τα πόδια μου σε σημείο να μην μπορώ να περπατήσω και τον πήρα τηλ, με δέχτηκε να με δεί στο Αρεταίειο και φάνηκε να γνωρίζει όλο το ιστορικό μου!

Σε συνδιασμό με το γεγονός ότι με πήρε κάποια απο τις κοπέλες να μάθει για κάποιες εξετάσεις που έπρεπε να κάνω (υπέρηχο καρδιάς της μπεμπούλας μου) μου ενίσχυσε την άποψη ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να είχα δίπλα μου!

Θα τα λέμε συχνά πλέον μιας και διαβάζω συνέχως, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν συμμετείχα.

Mε το καλό το μωράκι σου!!! Να σε ρωτήσω κάτι; Υπέρηχο καρδιάς για ποιο λόγο κάνατε;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Mε το καλό το μωράκι σου!!! Να σε ρωτήσω κάτι; Υπέρηχο καρδιάς για ποιο λόγο κάνατε;

Γιατί στην β' επιπέδου φάνηκε να έχει μαζέψει ασβέστιο σε κάποιο σημείο στην καρδιά της.... :( μας είπαν να κανουμε υπέρηχο για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.... τελικά ανακαλύψαμε και μικρη τρυπούλα που σε συνδιάσμο με το ασβέστιο μπορεί και να σημαίνει κάτι.. αυτό όμως το είπε η εμβρυοκαρδιολόγος... ο γυναικολόγος μας, μας είπε θα μας πεί αν χρειάζεται αμνιοπαρακέντηση... :(:( αν και με τον άντρα μου που το συζητήσαμε δεν θέλουμε να την κάνουμε...

Γενικά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να μην με παίρνει απο κάτω...

Στις 8 του μήνα που θα δώ τον κο. Χασιάκο θα μάθω ακριβώς τί συμβαίνει!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...