Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, little miracle είπε:

κοπελα μου μην καθεσαι να χαλιεσαι και να αγχωνεσαι ΚΑΙ για τη δουλεια . γιατι εβλεπα που εγραφες και για την βοηθο σου. αυτο που βιωνεις εσυ τωρα θελει πολυ γερο στομαχι και δεν ξερεις ποσο καιρο θα σου παρει. σου ευχομαι να γινει με την μια. αλλα υπαρχει κι η πιθανοτητα να παρει μηνες. οι φυσικοι ειναι ρισκο κ θελουν πολλη υπομονη. οι δουλειες ερχονται και παρερχονται. και να θυμασαι πως καμια δουλεια δεν θα «κλαψει» για σενα, δεν θα σε συντρεξει και δεν θα καταλαβει τι περνας. εσυ κοιτα τωρα να δωσεις βαση στις προσπαθειες σου και ολα τα αλλα οσο μπορεις γραψτα εκει που δεν πιανει μελανι. και πανω απο ολα κοριτσια η ψυχικη μας ηρεμια. κανενας μισθος και καμια πολυτελεια δεν την αντισταθμιζει. 

Συγχαρητήρια το πιο αληθινό μήνυμα ζωής ήταν αυτό...

• Μου αρέσει 1

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τον ειδα χθες κοριτσια, ειχα παει για ελεγχο λοχειας.

Ηταν που ηταν αδυνατος, εχει αδυνατισει κι αλλο... Τον ειδα πολυ λιγο, κανα πενταλεπτο. Να ειναι καλα ο ανθρωπος, παρα τα προβληματα του, ειχε και διαθεση να κανει πλακα και να χαμογελασει.

Believe μου, το έχω ψάξει αλλά δεν το έχω βρει ακόμη...

Blue velvet, ξέρεις πόσο θέλω να είναι καλά! Για εκείνον προσωπικά! Γιατί αν βάλω μέσα και τον εαυτό μου γιατί θέλω κάποια στιγμή στο 2012-2013 να κάνω και δεύτερο παιδάκι τρέμει η ψυχή μου...

Απλά για να μη ξεχνάιόμαστε...........Παρακάτω παραθέτω μια παλιότερη δημοσίευσή μου!

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να περιγράψουν τον κ. Χασιάκο!

Η γνωριμία μου μαζί του χρονολογείται από το 1999, αν θυμάμαι καλά, μέσα στους χώρους του άνω μαιευτικού στο Αρεταίειο (έκανα την πρακτική άσκηση ως μαία).

Ήταν ο μόνος που έκανε υπομονή με τους επικείμενους τοκετούς, όσες ώρες και αν διαρκούσαν και μόνο μια φορά τον είδα, να πανικοβάλεται για επείγουσα καισαρική. Ήταν και η πρώτη φορά που τον άκουσα να βάζει τις φωνές στον τραυματιοφορέα παραμερίζοντάς τον και παίρνοντας το φορείο μέσα από τα χέρια για να μεταφέρει ο ίδιος, σαν τρελός την γυναίκα στο χειρουργείο, για να μην συμβεί το μοιραίο για το μωρό. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, σοβαρολογώ. Είχε πάρει ήδη αγκαλιά την επίτοκο, για να την πάει στο χειρουργείο.

Έκτοτε, ακολούθησαν και άλλες φορές, που τον άκουσα να μιλάει κάπως σε συναδέλφους ή και στις μαίες, όταν δεν είχε επαρκή και σωστή ενημέρωση για την κατάσταση μιας εγκύου ή μιας επιτόκου.

Ποτέ όμως δεν ξαναείδα ή δεν ξαναάκουσα για καισαρική, εξαιρόντας βέβαια τις προγραμματισμένες, λόγω προηγειθήσας καισαρικής.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, τον πρώτο μου σωστό και ολοκληρωμένο τοκετό στο Αρεταίειο, τον έκανα μαζί του.Στο ράψιμο με βοήθησε πολύ, είτε με ελαφρά χτυπηματάκια στο χέρι μου ή τραβώντας μου το αφτί όταν έκανα κάτι στραβό. Δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή στην επίτοκο, να του κάνει παράπονα ότι πονάει, αλλά πιστέψτε με, είχε κοκκινίσει το αφτάκι μου.

Η αφορμή για να πάρει μια θέση στην καρδιά μου, στάθηκε ο πρώτος τοκετός, που έτυχε να παρακολουθήσω απο αυτόν. Σχεδόν άπειρη τότε, θυμάμαι χαρακτηριστικά, μία γυναίκα κοντά στα 40, με άσπρα μαλλιά και με γυαλιά, να είναι στην αίθουσα τοκετού για περισσότερες απο 10 ώρες και τον Χασιάκο να πηγαινοέρχεται, για να τις κάνει αστεία και να περιμένει να γεννήσει. Δεν ήξερα τότε τι εστί Χασιάκος και ήμουν σχεδόν πεπεισμένη, ότι θα τις έκανε καισαρική στο τέλος. Όπως καταλαβαίνεται, όχι μόνο διαψεύθηκα, αλλά και μαγεύτηκα κιόλας.

Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα, ότι θα ήταν ο γιατρός που θα με ξεγεννούσε στους μελλοντικούς μου τοκετούς.

Τον θεωρώ δύσκολο άνθρωπο, ως συνεργάτη, γιατί θέλει ακριβή σοιχεία και ενημέρωση απο τους γύρω του, αλλά υπέροχο ως επιστήμονα και άνθρωπο. Σπάνια, αν όχι ποτέ, πανικοβάλλεται και δεν βομβαρδίζει με περιττές κουβέντες, εξετάσεις και παρεμβατικές μεθόδους (χειρουργία) τις ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Διαφημίσεις

Απλά για να μη ξεχνάιόμαστε...........Παρακάτω παραθέτω μια παλιότερη δημοσίευσή μου!

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να περιγράψουν τον κ. Χασιάκο!

Η γνωριμία μου μαζί του χρονολογείται από το 1999, αν θυμάμαι καλά, μέσα στους χώρους του άνω μαιευτικού στο Αρεταίειο (έκανα την πρακτική άσκηση ως μαία).

Ήταν ο μόνος που έκανε υπομονή με τους επικείμενους τοκετούς, όσες ώρες και αν διαρκούσαν και μόνο μια φορά τον είδα, να πανικοβάλεται για επείγουσα καισαρική. Ήταν και η πρώτη φορά που τον άκουσα να βάζει τις φωνές στον τραυματιοφορέα παραμερίζοντάς τον και παίρνοντας το φορείο μέσα από τα χέρια για να μεταφέρει ο ίδιος, σαν τρελός την γυναίκα στο χειρουργείο, για να μην συμβεί το μοιραίο για το μωρό. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, σοβαρολογώ. Είχε πάρει ήδη αγκαλιά την επίτοκο, για να την πάει στο χειρουργείο.

Έκτοτε, ακολούθησαν και άλλες φορές, που τον άκουσα να μιλάει κάπως σε συναδέλφους ή και στις μαίες, όταν δεν είχε επαρκή και σωστή ενημέρωση για την κατάσταση μιας εγκύου ή μιας επιτόκου.

Ποτέ όμως δεν ξαναείδα ή δεν ξαναάκουσα για καισαρική, εξαιρόντας βέβαια τις προγραμματισμένες, λόγω προηγειθήσας καισαρικής.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, τον πρώτο μου σωστό και ολοκληρωμένο τοκετό στο Αρεταίειο, τον έκανα μαζί του.Στο ράψιμο με βοήθησε πολύ, είτε με ελαφρά χτυπηματάκια στο χέρι μου ή τραβώντας μου το αφτί όταν έκανα κάτι στραβό. Δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή στην επίτοκο, να του κάνει παράπονα ότι πονάει, αλλά πιστέψτε με, είχε κοκκινίσει το αφτάκι μου.

Η αφορμή για να πάρει μια θέση στην καρδιά μου, στάθηκε ο πρώτος τοκετός, που έτυχε να παρακολουθήσω απο αυτόν. Σχεδόν άπειρη τότε, θυμάμαι χαρακτηριστικά, μία γυναίκα κοντά στα 40, με άσπρα μαλλιά και με γυαλιά, να είναι στην αίθουσα τοκετού για περισσότερες απο 10 ώρες και τον Χασιάκο να πηγαινοέρχεται, για να τις κάνει αστεία και να περιμένει να γεννήσει. Δεν ήξερα τότε τι εστί Χασιάκος και ήμουν σχεδόν πεπεισμένη, ότι θα τις έκανε καισαρική στο τέλος. Όπως καταλαβαίνεται, όχι μόνο διαψεύθηκα, αλλά και μαγεύτηκα κιόλας.

Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα, ότι θα ήταν ο γιατρός που θα με ξεγεννούσε στους μελλοντικούς μου τοκετούς.

Τον θεωρώ δύσκολο άνθρωπο, ως συνεργάτη, γιατί θέλει ακριβή σοιχεία και ενημέρωση απο τους γύρω του, αλλά υπέροχο ως επιστήμονα και άνθρωπο. Σπάνια, αν όχι ποτέ, πανικοβάλλεται και δεν βομβαρδίζει με περιττές κουβέντες, εξετάσεις και παρεμβατικές μεθόδους (χειρουργία) τις ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Eγώ τώρα γιατί συγκινήθηκα; Οι ορμόνες μου φταίνε ή ο τρόπος που γράφεις; Και γιατρός μου να μην ήταν σ' αυτόν θα πήγαινα να γεννήσω. Υπόψην πως γέννησα με καισαρική

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Eγώ τώρα γιατί συγκινήθηκα; Οι ορμόνες μου φταίνε ή ο τρόπος που γράφεις; Και γιατρός μου να μην ήταν σ' αυτόν θα πήγαινα να γεννήσω. Υπόψην πως γέννησα με καισαρική

Φαντάζομαι όμως ότι υπήρχε εμφανής λόγος που έκανες καισαρική,έτσι δεν είναι? Ρωτάω γιατί εκτός των άλλων ο γιατρός μας έχει κατηγορηθεί και για ότι κάνει καισαρικές για να προλαβαίνει τους υπεράριθμους τοκετούς!

Όσον αφορά για τα παραπάνω γραφόμενα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων έχω εξιστορήσει στο παρελθόν!

Και φυσικά υπάρχουν κοπέλες απ'την ενότητα ή που απλά παρακολουθούν σιωπηλά,που έχουν να γράψουν πολλά περισσότερα απο μένα και η συντριπτική πλειοψηφία έχει να πεί μόνο τα καλύτερα! :wink:

]20-11-09, 19:22 #1303

yasemi

Περιοχή: Menidi City...

Μηνύματα: 1.533 ]--------------------------------------------------------------------------------Για το λόγο του αληθές

αρεταιειο γενναω δεν με παρακολυθει ο χασιακος αλλα τον εχω πετυχει αρκετες φορες και μου εκανε εντυπωση τα εξης δυο:

ημουνα πριν 3 βδομαδες εκει βραδυ και εκανα NST γιατι ειχα πονους και μπηκε μεσα με ασθενη του να της κανει υπερηχο (στη παραλαβη το καρδιοτοκογραφημα και ο υπερηχος ειναι στο ιδιο μικρο δωματιακι ) και χωρις να με ξερει με ρωτησε πως ειμαι πως αισθανομαι και απο οτι βλεπει απο το νστ ολα ειναι καλα και να μην ανησυχω .....

δουλευει ο αντρας μου στο αρεταιειο και προχτες μου ειπε οτι την αλλη βδομαδα η ανακαινιση του κατω μαιευτικου θα τελειωσει επιτελους γιατι ο Χασιακος και ενας αλλος γιατρος δωσανε αυτοι τα λεφτα που υπολειπονται μιας και βλεπουνε τι χαλι επικρατει αυτες τις μερες στο νοσοκομειο που δεν εχουν κρεββατια και πολλες που γεννανε μενουν ως το πρωι στην αιθουσα τοκετων μεχρι να φυγουν την αλλη μερα τα εξιτηρια .....αυτο και μονο που δειχνει ανθρωπο που δεν υπολογιζει μονο το χρημα και την παρτη του....

πολύ όμορφες αυτές οι αναφορές. Μακάρι να αναφερθούν και άλλες.

Μια απορία (greekmother ή όποιος άλλος γνωρίζει). Η επισκληρίδειος εγινε πριν αρχίσουν οι πόνοι. Μετά άρχισα λίγο να ζαλίζομαι. Η μαία που πήρε την πίεση και ναι η πίεση έπεφτε. Η επισκληρίδιος δεν έπιανε. (δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό). Αλλάζει η βάρδια άλλη αναισθησιολόγος (καθηγήτρια μάλλον) η δόση της πιάνει και μου γράφει σε χαρτάκι το συνδυασμό 2 ουσιών που έβαλε) και κοιμήθηκα ένα 3ωρο. Αλλαγή βάρδιας 3ος αναισθησιολόγος, η αναισθησία δεν πιάνει με τίποτα, πόνοι τρομεροί. Του αναφέρω τον προηγούμενο συνδυασμό αλλά αυτός έκανε τα δικά του. Τον φώναζα και αυτός καθυστερούσε να έρθει. Η όλη διαδικασία κράτησε 24 ώρες. Η πιο ωραία εικόνα? μέχρι να δω τον γιο μου? Να περνάει ο γιατρός μας κρατώντας ένα νεογέννητο που μόλις είχε ξεγεννήσει.

Κανείς δεν μου είπε νωρίτερα οτι η επισκληρίδιο δεν πιάνει πάντα.

Αν κάτι γνωρίζετε παραπάνω...

EssPp2.png

R9Y0p2.png

πολύ όμορφες αυτές οι αναφορές. Μακάρι να αναφερθούν και άλλες.

Μια απορία (greekmother ή όποιος άλλος γνωρίζει). Η επισκληρίδειος εγινε πριν αρχίσουν οι πόνοι. Μετά άρχισα λίγο να ζαλίζομαι. Η μαία που πήρε την πίεση και ναι η πίεση έπεφτε. Η επισκληρίδιος δεν έπιανε. (δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό). Αλλάζει η βάρδια άλλη αναισθησιολόγος (καθηγήτρια μάλλον) η δόση της πιάνει και μου γράφει σε χαρτάκι το συνδυασμό 2 ουσιών που έβαλε) και κοιμήθηκα ένα 3ωρο. Αλλαγή βάρδιας 3ος αναισθησιολόγος, η αναισθησία δεν πιάνει με τίποτα, πόνοι τρομεροί. Του αναφέρω τον προηγούμενο συνδυασμό αλλά αυτός έκανε τα δικά του. Τον φώναζα και αυτός καθυστερούσε να έρθει. Η όλη διαδικασία κράτησε 24 ώρες. Η πιο ωραία εικόνα? μέχρι να δω τον γιο μου? Να περνάει ο γιατρός μας κρατώντας ένα νεογέννητο που μόλις είχε ξεγεννήσει.

Κανείς δεν μου είπε νωρίτερα οτι η επισκληρίδιο δεν πιάνει πάντα.

Αν κάτι γνωρίζετε παραπάνω...

Καλησπέρα! Εγώ γέννησα τον Ιανουάριο του 11 κ είχα παρόμοια εμπειρία όσον αφορά την επισκληρίδιο. Η πρώτη δόση κράτησε μισή ώρα κ μετά δε με έπιανε καμία. Μου έπεφτε κ εμένα η πίεση. Οι αναισθησιολόγοι για μένα ήταν απαράδεκτοι. Άσχετο με το γιατρό μας αλλά ήθελα να το πω γιατί ετοιμάζομαι να γεννήσω το 2ο μου παιδάκι κ φοβάμαι λίγο.. Το κομμάτι της επισκληριδίου δηλαδή γιατί κατα τα άλλα με γιατρό το Χασιάκο δε φοβάμαι. Στο Αρεταίειο θα γεννήσω..

xhbDp2.png863np2.png

Καλησπέρα! Εγώ γέννησα τον Ιανουάριο του 11 κ είχα παρόμοια εμπειρία όσον αφορά την επισκληρίδιο. Η πρώτη δόση κράτησε μισή ώρα κ μετά δε με έπιανε καμία. Μου έπεφτε κ εμένα η πίεση. Οι αναισθησιολόγοι για μένα ήταν απαράδεκτοι. Άσχετο με το γιατρό μας αλλά ήθελα να το πω γιατί ετοιμάζομαι να γεννήσω το 2ο μου παιδάκι κ φοβάμαι λίγο.. Το κομμάτι της επισκληριδίου δηλαδή γιατί κατα τα άλλα με γιατρό το Χασιάκο δε φοβάμαι. Στο Αρεταίειο θα γεννήσω..

Kαλησπέρα σε όλες σας!

Όσον αφορά την επισκληρίδιο...ναι,μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες,όπως είναι η φαγούρα στο σώμα και το πρόσωπο,η πτώση της αρτηριακής πίεσης, το έντονο τρέμουλο κ.α.

οι λόγοι που τη προτιμά ο γιατρός μας είναι πρώτον γιατί περιέχει μια ουσία το fentanyl, που βοηθά να μαλακώσει ο τράχηλος και 2ον για να ανακουφίζεται λίγο η επίτοκος απ'τους πόνους.

Όμως ο γιατρός μας είναι και λίγο πονηρούλης....η 1η δόση επισκληριδίου ανακουφίζει απ'τους πόνους πιο αποτελεσματικά, γιατί είναι η δόση εφόδου που σημαίνει ότι είναι στη σωστή δοσολογία των έκδοχων φαρμάκων. Οι επόμενες όμως είναι μικρές ίσα - ίσα για την πρόσκαιρη και όχι τόσο αποτελεσματική ανακούφιση απ'τους πόνους και αυτό γιατί μ'αυτόν τον τρόπο οι συσπάσεις δεν μειώνονται και δεν αφήνει τη μήτρα να τεμπελιάσει!

Γι'αυτό και ο κ. Χασιάκος προτείνει επισκληρίδιο πολύ νωρίς και χωρίς καν να πονάει η επίτοκος...αφενός μεν για το fentanyl και αφετερου για τις μικρές ανάπαυλες απ΄'τους πόνους.Η επισκληρίδιος είναι πιο χρήσιμη επίσης καικατά τη διάρκεια του ελέγχου της μήτρας και της συρραφής της περινεοτομής μετά τον τοκετό!

Ελπίζω να σας κάλυψα ή τουλάχιστον να μη σας μπέρδεψα περισσότερο!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...