Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

Aπό τη Δευτέρα το βράδυ που γύρισα από το γιατρό μας έχω πεθάνει από τη στενοχώρια.

Να νιώθω ασφαλής στα χερια του αν γεννήσω στο Αρετέειο;Θα υπάρχει Αρετέειο τον Ιούνη που θα γεννήσω εγώ;

Καλημέρα Tamar, εμένα με ξεγέννησε ο Χασιάκος κ τις δυο φορές στο Αρεταίειο, γέννησα ΦΤ χωρίς επισκληρίδιο, την 1η φορά ήταν 11 ωρες κ με περιμενε και την 2η φορά 3 ώρες.

Μαλίστα στην 1η γέννα με ανέλαβε 2 μέρες πριν γεννήσω γιατί ο τότε γιατρός μου αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην με ξεγεννήσει επειδή ήθελα να γεννήσω στο Αρεταίειο. Με έραψε ο ίδιος κ τις δύο φορες.

Τώρα για το βάρος που λες, δεν θυμάμαι να με ζύγισε ποτέ απλά με ρωτούσε το βάρος μου, όταν έβλεπε τις αιμοτολογικές μου έλεγε τί να προσέχω.

Για την Β΄επιπέδου που λες, από τη στιγμή που οι μετρήσεις της ειναι καλές δεν θα χρειαστεί να σου πει κάτι άλλο γι'αυτό κ πιθανότατα σου είπε να σε δει σε ένα μήνα.

Στην περιπτωση μου που στη 2η εγκυμοσύνη στη Β' επιπέδου ειχε ενδείξεις τρισωμίας (ευτυχώς όλα καλά όμως) με είδε αμέσως μετά έκτακτα για να μου λύσει απορίες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τον ρώτησα δε, ή μάλλον πήγα να ανοίξω συζήτηση για το που θα γεννήσω, και μου είπε πως είναι νωρίς ακόμα.Ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω τον προγραμματισμό μου. Να δω πόσα λεφτά θα χρειαστώ, αν μη τι άλλο...

είναι όντως νωρίς.. πάντως αν θελήσεις να γεννήσεις στο Αρεταίειο δεν θα σου φέρει αντίρρηση κ ίσως η διστακτικότητά του ήταν επειδή δεν θα γνωρίζει ακόμα τί ια γίνει με το Αρεταίειο

Kαλημερα σε ολες κοριτσια.Εχω κι εγω τις παρομοιες ανησυχιες με την tamar.Το αγχος μου κι εμενα ειναι τι θα γινει στο ραψιμο.Εχω διαβασει και εχω ακουσει οτι ο γιατρος μας κενταει με τα χερακια του.Το ιδιο ισχυει ειτε γεννησεις σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο;Μηπως στο δημοσιο σε ραβει ειδικευομενος λογω φορτου εργασιας;Μπορει καποια κοπελα να μας πει να ειμαστε προετοιμασμενες;Εγω με αυτα που διαβασα εχω μπερδευτει και δεν εχω αποφασισει ακομα που θα γεννησω.Οσον αφορα στις εξετασεις,στην αρχη αναρωτιομουν κι εγω για το αν γινονται ολες οσες πρεπει αλλα διαβαζοντας καποια βιβλια εγκυμοσυνης διαπιστωσα οτι κανουμε ολες οσες πρεπει κανονικα,δεν υστερουμε σε καποια.Επιπλεον,οτι αφορα τις επισκεψεις νομιζω οτι ολες γινονται κανονικα γιατι το εναν μηνα παμε στο Χασιακο τον αλλο μηνα κανουμε τις εξετασεις α-επιπεδου,β-επιπεδου,ντοπλερ οποτε αν κατι συμβαινει ενημερωνουν ενδιαμεσα το γιατρο.Για παραδειγμα τα υπερηχα τα κανω στο embryocare,αν κατι δεν ειναι καλο στις εξετασεις πηγαινεις απευθειας στο Χασιακο.Εγω ετσι τα εχω τακτοποιησει στο μυαλο μου και ειμαι ησυχη.Ποια ειναι η γνωμη των κοριτσιων που τον εχουν πιο πολυ καιρο γιατρο;

NXbrp3.png

Kαλημερα σε ολες κοριτσια.Εχω κι εγω τις παρομοιες ανησυχιες με την tamar.Το αγχος μου κι εμενα ειναι τι θα γινει στο ραψιμο.Εχω διαβασει και εχω ακουσει οτι ο γιατρος μας κενταει με τα χερακια του.Το ιδιο ισχυει ειτε γεννησεις σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο;Μηπως στο δημοσιο σε ραβει ειδικευομενος λογω φορτου εργασιας;Μπορει καποια κοπελα να μας πει να ειμαστε προετοιμασμενες;

Χρησιμοποίησες ακριβώς την σωστή έκφραση... κεντάει.. εγώ όπως προείπα σε δημόσιο γέννησα κ παρά την πολύ δουλειά που ειχε κ τις δυο φορές με έραψε ο ίδιος.. με τις καισαρικές δεν γνωρίζω τί γίνεται

Διαφημίσεις

Δηλαδή αδίκως ανησυχώ...Αντε μπας και ηρεμήσω λιγάκι γιατί έχω τρελαθεί από την Δευτερα.

Λογικό ειναι να ανησυχείς αφού ειναι κάτι πρωτόγνωρο.. παρόλα αυτά όμως εισαι σε καλά χέρια. Σίγουρα η κάθε κοπέλα βιώνει τη γέννα διαφορετικά, σημαντικό ειναι όμως πως έχεις να κάνεις με έναν καλό άνθρωπο

Kαλημερα σε ολες κοριτσια.Εχω κι εγω τις παρομοιες ανησυχιες με την tamar.Το αγχος μου κι εμενα ειναι τι θα γινει στο ραψιμο.Εχω διαβασει και εχω ακουσει οτι ο γιατρος μας κενταει με τα χερακια του.Το ιδιο ισχυει ειτε γεννησεις σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο;Μηπως στο δημοσιο σε ραβει ειδικευομενος λογω φορτου εργασιας;Μπορει καποια κοπελα να μας πει να ειμαστε προετοιμασμενες;Εγω με αυτα που διαβασα εχω μπερδευτει και δεν εχω αποφασισει ακομα που θα γεννησω.Οσον αφορα στις εξετασεις,στην αρχη αναρωτιομουν κι εγω για το αν γινονται ολες οσες πρεπει αλλα διαβαζοντας καποια βιβλια εγκυμοσυνης διαπιστωσα οτι κανουμε ολες οσες πρεπει κανονικα,δεν υστερουμε σε καποια.Επιπλεον,οτι αφορα τις επισκεψεις νομιζω οτι ολες γινονται κανονικα γιατι το εναν μηνα παμε στο Χασιακο τον αλλο μηνα κανουμε τις εξετασεις α-επιπεδου,β-επιπεδου,ντοπλερ οποτε αν κατι συμβαινει ενημερωνουν ενδιαμεσα το γιατρο.Για παραδειγμα τα υπερηχα τα κανω στο embryocare,αν κατι δεν ειναι καλο στις εξετασεις πηγαινεις απευθειας στο Χασιακο.Εγω ετσι τα εχω τακτοποιησει στο μυαλο μου και ειμαι ησυχη.Ποια ειναι η γνωμη των κοριτσιων που τον εχουν πιο πολυ καιρο γιατρο;
Aπό τη Δευτέρα το βράδυ που γύρισα από το γιατρό μας έχω πεθάνει από τη στενοχώρια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα όσα έχουν γραφεί σε αυτό το thread μπας και βγάλω άκρη. Εστειλα μνμ σε 2 κοπέλες, το οποίο θα παραθέσω και παρακάτω, μπας και μου πούνε την άποψή τους, αλλά επειδή δεν έχουν απαντήσει κι εγώ πάω να τρελαθώ από το άγχος, δημοσιεύω κι εδώ το σχετικό μνμ με τις απορίες-άγχη μου μήπως και με βοηθήσει κάποια.

"Να σε ρωτησω κάτι μιας και έχουμε τον ίδιο γιατρό; Εγώ δεν τον ξέρω καιρό. Απο τον Αυγουστο άρχισα να πηγαίνω γιατί ήθελα γιατρο να ξεγεννάει σε δημόσιο νοσοκομείο. Να δω αν κλείσει το Αρετέειο, όπως λένε, τι θα κάνω...

Απο τον Χασιάκο έμεινες ευχαριστημένη; Εγω αρχίζω και ανησυχω με αυτα που ακούω. Π.χ. δεν θέλω να με ράψουν ειδικευόμενοι σε περίπτωση καισαρικής. Επιπλέον, έχω την αίσθηση οτι δεν με πολυπροσέχει. Αιματολογικές εξετάσεις έκανα τον 2ο μήνα και εκ τοτε δεν έχω ξανακάνει. Για ασβέστιο δε δεν έκανα ποτε. Πίεση δεν μου μέτρησε. Βαρος δεν μου μέτρησε. Τώρα αυτό είναι καλό; Ασε που χθες μου ειπε να κάνω τη β' επιπέδου 20 Φεβρουαρίου και μετά θα με δει ο ίδιος 20-25 Μαρτίου. Αυτό όλο κι όλο; Κι εγώ οτι απορίες έχω ποιος θα μου τις λύσει;

Τον ρώτησα δε, ή μάλλον πήγα να ανοίξω συζήτηση για το που θα γεννήσω, και μου είπε πως είναι νωρίς ακόμα.Ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω τον προγραμματισμό μου. Να δω πόσα λεφτά θα χρειαστώ, αν μη τι άλλο...

Τί λες εσύ;Ε;"

Βασικά είμαι πολύ στενοχωρημένη γιατί δεν νιώθω απίστευτη ανασφάλεια. Ως τώρα, είμαι στην 18η εβδομάδα, πορεύομαι μόνη μου. Ο,τι διαβάζω από το ίνερνετ. Αδίκως ανησυχώ; Κάνω τις εξετάσεις που πρέπει; Με παρακολουθεί όπως όλες τις εγκυμονούσες; Να νιώθω ασφαλής στα χερια του αν γεννήσω στο Αρετέειο;Θα υπάρχει Αρετέειο τον Ιούνη που θα γεννήσω εγώ;

Καλησπέρα! Θα προσπαθήσω να σας διαφωτίσω και ελπίζω να σας ηρεμήσω παράλληλα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πίεση είναι αλήθεια ότι δε μου πήρε ποτέ. Εξετάσεις κάναμε στην αρχή και αν θυμάμαι καλά (γιατί τα έχασα στο νοσοκομείο) ξανακάναμε μετά τη β-επιπέδου πρέπει να ήταν έκτος μήνας όπου και ζήτησε τη καμπύλη σακχάρου. Έπειτα έκανα εξετάσεις κάθε μήνα μέχρι να γεννήσω.

Για ασβέστιο εξέταση δεν έκανα και εγώ έπαιρνα όμως συμπλήρωμα μαζί με φυλλικό οξύ και σίδηρο. Βάρος ούτε εμένα μου μέτρησε και μάλιστα ποτέ δε με ρώτησε. Μόνη μου του τα έλεγα και μου απαντούσε πάντα μην ανησυχείς σε βλέπω ότι δεν έχεις ξεφύγει. Αν ψάξεις λίγο στο forum θα δεις ότι σε κοπέλες που πήραν υπερβολικό βάρος τους συνέστησε παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο.

Όταν θα κάνεις τη β-επιπέδου με του που θα πάρεις τα αποτελέσματα θα πας στο ιατρείο του. Θα τα δώσεις στη γραμματέα, θα του τα δείξουν και αν είναι όλα ok θα σε δει μετά από ένα μήνα. Η β-επιπέδου για μένα είναι η top εξέταση της εγκυμοσύνης. Βλέπεις το μωράκι πεντακάθαρα και μπορείς να λύσεις όλες σου τις απορίες με αυτον που στην κάνει. Αν την κάνεις στο embryocare με τον κ. Ελευθεριάδη γράψε μας εντυπώσεις. :oops::oops::oops:

Τώρα για το που θα γεννήσεις δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί είναι νωρίς ακόμη. Πάντως ψάξε λίγο στο forum και θα δεις πόσα χρήματα είναι η αμοιβή του. Η αλήθεια είναι ότι είναι ο λιγότερο φιλοχρήματος γιατρός που έχω γνωρίσει και πίστεψέ με ξέρω αρκετους. Ακόμα και αν έχεις πρόβλημα θα βρείτε μαζί τη λύση.

Επειδή ο χρόνος του είναι περιορισμενός προσπαθούμε να βοηθάμε και εμείς οπότε ότι απορία έχεις ρώτα. Πάντως να ξέρεις ότι αν προκύψει κάτι σοβαρό που σου εύχομαι να μην το ζήσεις θα είναι δίπλα σου ότι ώρα και μέρα και αν είναι. Εγώ επικοινώνησα μαζί του δεκαπενταύγουστο γιατί αισθανόμουν ότι θα πεθάνω και με πήρε μόλις είδε την κλήση δίνοντάς μου σαφείς οδηγίες.

"Λέτε: είναι κουραστικό να συναναστρέφεσαι παιδιά".

Έχετε δίκιο.

Προσθέτετε: γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός.

Εδώ έχετε άδικο.

Δεν είναι αυτό που κουράζει πιο πολύ.

Φταίει μάλλον το ότι είστε υποχρεωμένοι να φτάσετε στο ύψος των συναισθημάτων τους.

Να τεντωθείτε, να μακρύνετε, να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών.

Για να μην τα πληγώσετε".

JANUSZ KORCZAK

Κορίτσια συγγνώμη που επεμβαίνω στο θέμα σας. Ο γιατρός μου ήταν άλλος βέβαια, αλλά τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν κάθε φορά οι βοηθοί του μόλις πατούσα το πόδι μου στο ιατρείο ήταν 1. να με ζυγίσουν και 2. να μου μετρήσουν την πίεση.

Άντε και το αν έχει ξεφύγει κάποια στα κιλά φαίνεται με το μάτι και σας συστήνει παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο. Οκ, δεκτόν. Αλλά η πίεση? Πιστέψτε με είναι πολύ σημαντικό! Εγώ ενώ είχα θέμα με διαβήτη κύησης και το παρακολουθούσα κτλ κτλ κατέληξα να γεννήσω 1 μήνα νωρίτερα γιατί από το πουθενά ανέβασα πίεση 16 στον 8ο μήνα εντελώς ξαφνικά. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, αντίθετα είναι συχνό φαινόμενο.

Τέλος πάντων δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει και πώς εξετάζει, αλλά αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ίσως θα έπρεπε να πάρετε κάποιο πιεσόμετρο στο σπίτι για σιγουριά. Αυτά και συγγνώμη και πάλι.

Κορίτσια συγγνώμη που επεμβαίνω στο θέμα σας. Ο γιατρός μου ήταν άλλος βέβαια, αλλά τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν κάθε φορά οι βοηθοί του μόλις πατούσα το πόδι μου στο ιατρείο ήταν 1. να με ζυγίσουν και 2. να μου μετρήσουν την πίεση.

Άντε και το αν έχει ξεφύγει κάποια στα κιλά φαίνεται με το μάτι και σας συστήνει παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο. Οκ, δεκτόν. Αλλά η πίεση? Πιστέψτε με είναι πολύ σημαντικό! Εγώ ενώ είχα θέμα με διαβήτη κύησης και το παρακολουθούσα κτλ κτλ κατέληξα να γεννήσω 1 μήνα νωρίτερα γιατί από το πουθενά ανέβασα πίεση 16 στον 8ο μήνα εντελώς ξαφνικά. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, αντίθετα είναι συχνό φαινόμενο.

Τέλος πάντων δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει και πώς εξετάζει, αλλά αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ίσως θα έπρεπε να πάρετε κάποιο πιεσόμετρο στο σπίτι για σιγουριά. Αυτά και συγγνώμη και πάλι.

Γιατί ζητάς συγγνώμη? Άδικο δεν έχεις. Σίγουρα η πίεση είναι σημαντική και εγώ επειδή είμαι υποτασική είχα πιεσόμετρο στο σπίτι:)

Έχετε δίκιο.

Προσθέτετε: γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός.

Εδώ έχετε άδικο.

Φταίει μάλλον το ότι είστε υποχρεωμένοι να φτάσετε στο ύψος των συναισθημάτων τους.

JANUSZ KORCZAK

Γιατί ζητάς συγγνώμη? Άδικο δεν έχεις. Σίγουρα η πίεση είναι σημαντική και εγώ επειδή είμαι υποτασική είχα πιεσόμετρο στο σπίτι:)

Αχ κι εγώ υποτασική ήμουν μια ζωή και στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν είχα κανένα πρόβλημα μ'αυτό. Και στην επίσκεψη που πήγα με βρήκε με 16 και 9. Υπήρχε ανά πάσα στιγμή κίνδυνος προεκλαμψίας και γέννησα εσπευσμένα. Προσέχτε το πολύ κοριτσάκια μου..

Διαφημίσεις

Αχ κι εγώ υποτασική ήμουν μια ζωή και στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν είχα κανένα πρόβλημα μ'αυτό. Και στην επίσκεψη που πήγα με βρήκε με 16 και 9. Υπήρχε ανά πάσα στιγμή κίνδυνος προεκλαμψίας και γέννησα εσπευσμένα. Προσέχτε το πολύ κοριτσάκια μου..

Την πίεση την παίρνει ο συνεργάτης του Ο Ελευθεριάδης όταν κάνεις Α, Β επιπέδου και Triplex. Αν δουν κάτι ενημέρωνουν τον Χασιάκο ;)

Την πίεση την παίρνει ο συνεργάτης του Ο Ελευθεριάδης όταν κάνεις Α, Β επιπέδου και Triplex. Αν δουν κάτι ενημέρωνουν τον Χασιάκο ;)

:PΣωστή

Έχετε δίκιο.

Εδώ έχετε άδικο.

JANUSZ KORCZAK

Πάντως εμένα στην πρώτη γέννα μου μετρούσε την πίεση, (από κάποιους μήνες και μετά όμως), δεν με ζύγιζε, όμως με ρωτούσε πόσα κιλά πήρα!

Παρεπιμπτώντος χθές πήγα να ακούσουμε την καρδούλα του μωρού και γινόταν το έλα να δείς! Με εξέτασε μετά από 3 ώρες αναμονής! Είχα κάνει και τις εξετάσεις και τις είχα στην τσάντα μου στον προθάλαμο. Οπότε ακούω τη φωνή της κοπέλας από μέσα:

-Να ανοίξω την τσάντα σας να πάρω τις εξετάσεις?

Ε, τι να της πώ κι εγώ, της λέω άνοιξε την! Τις πήρε, τις είδε αυτή και όχι ο γιατρός και μετά τις ξαναέβαλε μέσα!

Εξπρές ραντεβού ήταν,

α, και χρήματα δεν μου πήρε!

y6FAp2.png

bg1132613.jpg

Aυχενική έκανα στο Προγένεσις, αλλά τώρα την Β΄Επιπέδου κανόνισα να την κάνω στο Εμβρυocare. Θα σας πω εντυπώσεις οταν πάω στις 23 Φεβρουαρίου.

Υποτασική γενικώς είμαι κι εγώ. Βεβαια από τότε που έμεινα εγκυος δεν την έχω μετρήσει. Είναι τόσο σημαντική; Αν ναι. Να παω αυριο σε ένα γιατρό να μου την μετρήσει κι αν ειναι χαμηλή μήπως να τον πάρω να του το πω;

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ.Πάρα πολύ.

Kikar μου εσύ πού γέννησες;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Είναι τόσο σημαντική; Αν ναι. Να παω αυριο σε ένα γιατρό να μου την μετρήσει κι αν ειναι χαμηλή μήπως να τον πάρω να του το πω;

Για να ξεαγχωθείς μπορείς να πας κ στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...