Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

ΤΟ FUN CLUB TΟΥ κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

katalava... paraskevi28. omologo pos den ta iksera ola auta gia to aretaieio alla tora den eimai se diathesh na allakso maieuthrio. pali allo 875 kai allo 1850 einai megalh diafora kai dusthxos den upaexei perithorio gia alla eksoda. genname sxedosn mazi pantos ego thn kuriakh mpaino sthn 37 vdomada. an eisai aretaieio mporei kai na vrethoume. rothses ton xasiako posa xrhmata thelei gia thn genna?

katalava... paraskevi28. omologo pos den ta iksera ola auta gia to aretaieio alla tora den eimai se diathesh na allakso maieuthrio. pali allo 875 kai allo 1850 einai megalh diafora kai dusthxos den upaexei perithorio gia alla eksoda. genname sxedosn mazi pantos ego thn kuriakh mpaino sthn 37 vdomada. an eisai aretaieio mporei kai na vrethoume. rothses ton xasiako posa xrhmata thelei gia thn genna?

Κοριτσακι καλυτερα να ρωτησεις απ'ευθειας την αμοιβη του γιατι δεν εχει στανταρ αμοιβη. Σε εμενα ειπε τιμη η οποια θα ειναι ιδια και στο Αρεταιειο και στο Λητω ητε φυσιολογικα γεννησω ή με καισαρικη. Σε αλλες κοπελες ξερω δεν εχει παρει καθολου ή εχει παρει περισσοτερα απ'οτι ειπε σε μενα. Ειναι λιγο λεπτο το θεμα της αμοιβης και γι'αυτο δεν σου λεω ποσο μου ειπε γιατι εχει δικα του κριτηρια. Παντως αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι γδαρτης και φιλοχρηματος. Εγω λογω δουλειας εχω συγκρινει αμοιβες γυναικολογων και τον θεωρω και φθηνο σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουν

A2enp3.png?jZYdKeP4

Καλημέρα κορίτσια!!!

Επειδή γέννησα στις 20/9/10 η βαλίτσα μου είχε:

για μένα: νυχτικό και πυτζάμες , ότι προτιμάει ο καθένας κατά προτίμηση καλοκαιρινό ( κάνει πολύ ζέστη)

πετσέτες προσώπου και μπάνιου, σερβιέτες μεγάλες ( πχ ακράτειας) για τις πρώτες μέρες και κανονικές για πιο μετά.Επιθέματα στήθους για όταν κατέβει το γάλα και βέβαια σουτιέν θηλασμού. Να μην ξεχάσω πάρτε και καμία μαξιλαροθήκη ( μπορεί να μην έχουν).autoeditadminautoeditadminΕπίσης καλού κακού βάλτε στο αυτοκίνητο και κανένα μαξιλάρι ( είδα ότι όλα τα κρεβάτια δεν είχαν ) αν χρειαστεί καλώς αν όχι ...... δεν το κουβαλάτε εσείς αλλά το αυτοκίνητο!!!!!

Για το μωρό:

σεντονάκια (2-3), φανελάκια (4-6) μήπως και έχουμε κανένα ατύχημα, μωρομάντηλα ( δεν έχουν μην ξεχάσετε),και πανάκια για να τα βάζετε για το ρέψιμο ή σαν μαξιλαράκι στο καλαθάκι που θα έχουν το μωρό, και βέβαια μία αλλαξιά ρούχα για την έξοδο.

Λοιπόν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ : 4κλινο 74 την βραδια - 3κλινο 88 -2κλινο 106 και για μονοκλινο 128 σύν ενα εφαπαξ ποσό 14,70 αυτά για φτ.

Για καισαρικη ισχύει 4κλινο τιποτα, 3κλινο 15, δικλινο34 και μονοκλινο 55 χωρίς καμία αλλη επιβάρυνση!!!!!!

Σε ρωτούν τι δωμάτιο θέλεις, αυτό όμως είναι σχετικό γιατί τελικά καταλήγεις όπου υπαρχει κρεβάτι .Εγώ ζήτησα τρικλινο αλλα ήταν μια κοπέλα πριν απο μένα που είχε ζητήσει και αυτή τρίκλινο και όταν ελευθερώθηκε το πήρε εκείνη έτσι εγώ κατέληξα στο τετράκλινο.

Εγώ επειδή εσπασαν τα νερα πρωί πηγα αμέσως και γλίτωσα το ποσο των 150 ευρώ που χρειάζεται για την εξέταση που γίνεται στο Λητώ ( εφόσον εχει περάσει η ώρα και δεν γίνεται στο Αρεταίειο).

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.Φιλάκια σε όλες σας

kalimera, apo to iatreio tou mou sustisan μια παιδίατρο sta Anv Ilisia.

Μήπως έχει πάει καμιά σας?

Για την συνάντηση μετα τις 40 μέρες μου είπαν να τους τηλ 4 μέρες πριν.

Πάτε μόνη σας? Με το σύζυγο και το παιδι?!?

emeis eixame paei oikogeniakos. pantos i exetasi einai 5lepti kai se vazoun amesa mesa giati xeroun pos perimenei to moraki!

mporeis na mou steileis PM me ta stoixeia tis Paidiatrou?PLEEEEASE

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

ευαγγελια μου σε ευχαριστω για τις ευχες σου , σου ευχομαι με το καλο και με εναν πονο !!!!

pampers ειχαν δεν χρειαστικα, εχουν και κρεμουλα για το αλλαγμα και σαμπουν ολα της fissan.

believe76 εγω πηγα με τον αντρα μου, οπως εγραψε και η Νατασσα η εξεταση διαρκει λίγο άλλωστε ενασ κολπικος υπερηχος ειναι. Το ίδιο ειπαν και σε μένα 4 ημερες πριν να παρω.

το επίδομα τοκετου απο το ικα ανερχεται σε 991,20 (αυτά πηρα εγώ) και το παίρνεις την ίδια μέρα που καταθέτεις τα χαρτια .

Αφου εχεις παρει τη ληξιαρχικη πραξη πηγαινεις στο ικα πρωτα στο μητρώο οπου ασφαλιζεις το παιδι και με τα βιβλιαρια ασθενειασ ,το δικο σου του αντρα σου και του μωρου πηγαινεις στις παροχες και αφου τα δουν σου δινουν το οκ και περνας απο το ταμείο και τα περνεις την ίδια στιγμή.

Αν δουλέυεις και εσύ και είστε και οι δύο στο ικα σε συμφέρει να ασφαλίσεις το παιδί εσύ γιατι παίρνεις10% επιπλεον στο λοχείας απλα θα χρειαστει να δηλώσει ο αντρας σου ότι δεν το έχει ασφαλίσει σε άλλη ασφάλεια !!!

ΟΡΕ κορίτσια μόλις πήρα τηλέφωνο και μίλησα με τις κοπέλες του στο ιατρείο!!!!

Ο γιατρός μας θα συνεχίσει Αρεταιειο και δεν ισχύουν μου είπαν όλα αυτα περί διακοπής συνεργασίας....

Απλά το Αρεταιειο αυτην την εβδομάδα θα κλείσει γιατι κάτι έχει γίνει.....και φυσικά θα ξεγεννάει μόνο στο Λητώ....

Τώρα δεν ξέρω αν τις έβαλε να λένε κάτι τέτοιο....Αν μιλήσει καμία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με τον γιατρό απο εδώ και στο εξής (μήπως όντως άλαξε και τελικά μείνει στο Αρεταίειο) παρακαλώ ενημερώστε μας!!!

Καλησπέρα σας, ελπίζω να ισχύει αυτο που λες διοτι ακομα δεν με χει δει παρα μονο ο συνεργάτης του και το ραντευού ειναι αποτ ον καινουργιο χρόνο και αν φύγει απο το αιρεταιο γενικά τοτε εγώ που με στην 10η εβδομαδα θα πρεπει να βρω αλλον και οχι τιτποα αλλο ειχα καταληξει σαυτον και μονο απο αυτα που ακουγα απο εσας.. αν εχετε κατι νεοτερο παρακαλω ενημερωστε μας :|

ox ti einai auto pali???pote ekleise to aretaieio vre paidia??? kai gia poso tha isxusei auto? exo mpei sto mhna mou thn prohgoumenh vdomada pou eixa paei ston xasiako den mou eipe tipota . to savvato exo ksana rantevou, an den mathoume mexri tote tipota tha ton rothso kai tha saw enhmeroso.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι.

Θα ήθελα να δώσω μια φιλική συμβουλή σε όλες τις κοπέλες που πρόκειται να γεννήσουν, αλλά και σε εκείνες που έγιναν πρόσφατα μανούλες!

Σε κάποιο παραπάνω ποστ αναφέρθηκε η χρήση επιθεμάτων θηλασμού, ως απαραίτητο ή μη καλλυντικό - ας το πούμε - για το μαιευτήριο!

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση τους, κυρίως για λόγους υγιεινής. Είναι προτιμότερο να αλλάζετε στηθόδεσμο όσο συχνά χρειάζεται, παρά να βάζετε αυτά τα επιθέματα. Χρησιμοποιήστε τα στην πορεία του θηλασμού και όταν είναι απόλυτα ανάγκη, όπως για να βγείτε μια βόλτα ή για να πάτε για ψώνια.

Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι η έναρξη του θηλασμού και η εγκατάσταση αυτού, μπορει και είναι ο πιο ιδανικός τροπος σίτισης του νεογνού, αλλά πολλές φορές είναι και μια επώδυνη διαδικασία - ιδίως τον πρώτο καιρό - με πολλές δυσκολίες. Αν μειωθούν οι παράγοντες που φαινομενικά είναι βολικοί, αλλά ουσιαστικά μπορεί να εντείνουν τις δυσκολίες αυτές, τότε ο θηλασμός θα είναι πιο ευχάριστος και δεν θα συνδέετε με το δυσάρεστο συναίσθημα του πόνου και της ενοχής ότι "κάτι δεν κάνω καλα".

Για να μην σας κουράζω άλλο, σκεφτείται ότι τι στήθος και ιδιαίτερα η θηλή, το πρώτο καιρό είναι καταπονειμένη, ευαίσθητη και άρκετά συχνά πληγωμένη απο το πιπίλισμα του μωρού! Αν λοιπόν, τοποθετουμε αυτά τα επιθέματα είναι σχεδόν σίγουρο, ότι μέχρι τον επόμενο θηλασμό θα κολλήσει η ρώγα επάνω και στην προσπάθεια να το βγάλουμε θα ερεθιστεί και ακόμα περισσότερο θα πονέσει η θηλή! Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να απογοητευτούμε και να διστάσουμε ή να μην πρέπει να θηλάσουμε, ιδίως αν υπάρχει αίμα στην περιοχή της θηλής.

'Ενας 2ος και σημαντικότερος λόγος αποφυγής των επιθεμάτων είναι η ανάπτυξη μικροβίων, αφού τα παραπάνω δεν είναι αποστειρωμένα και δεν γνωρίζουμε κάτω υπο ποιές συνθήκες κατασκευάζονται!

Επισημαίνω, ότι πολλές μαμάδες χρησιμοποιώντας τα παραπάνω επιθέματα δεν είχαν και δεν αντιμετώπισαν τα παραπάνω προβλήματα. Επομένως τα προηγούμενα, δεν αποτελούν κανόνα, αλλα πολυσύχναστα φαινόμενα στις θηλάζουσες μανούλες!

Ζητάω συγνώμη για το μακροσκελές ποστ, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό να βοηθάμε τις νέες μανούλες, εμείς οι παλιότερες,ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις για μας και τα μωράκια μας!

καλημερα κοριτσια.. καλα ειστε??εγω σημερα επιτελους θα ετοιμασω την βαλιτσα μου...κατα πασα πιθανοτητα στο σρεταιειο θα γεννησω..να ρωτησω τι κουβερτα να παρω για το μωρο??τι ρουχα??μου φαινεται οτι θα κανω πολλες υπερβολες κ δεν εχω ιδεα τι παρεχει το νοσοκομειο..αν γεννησω με καισαρικη τι προκειτε να αντιμετωπισω??μπανιο θα μπορω να κανω εκει??προτεινεται επισκληριδιο η ολικη??ειναι καλος ο γιατρος μας σε αυτα???σηκωνομαστε την ιδια μερα απο το κρεβατι??την μπεμπα θα την εχω κοντα μου??ενα χαος μεσα στο μυαλο μου...:roll::roll::roll::roll:

greek.mother η επιτυχια του cafe οφειλεται οχι μονο στον γιαρουλη μας που ειναι υπεροχος ανθρωπος και γιατρος φυσικα αλλα και σε εσενα που το ιδρυσες και μας δινεις τοσο σημαντικες πληροφοριες αυτο για τα επιθεματα δεν το ειχα ξανακουσει ποτε!!!! θα ηθελα την γνωμη σου και για το λαστεξ μετα τον τοκετο

τελικα χρειαζεται? ευχαριστω εκ τον προτερων.

jUhhp3.png

dj7Zp3.png

καλημερα κοριτσια.. καλα ειστε??εγω σημερα επιτελους θα ετοιμασω την βαλιτσα μου...κατα πασα πιθανοτητα στο σρεταιειο θα γεννησω..να ρωτησω τι κουβερτα να παρω για το μωρο??τι ρουχα??μου φαινεται οτι θα κανω πολλες υπερβολες κ δεν εχω ιδεα τι παρεχει το νοσοκομειο..αν γεννησω με καισαρικη τι προκειτε να αντιμετωπισω??μπανιο θα μπορω να κανω εκει??προτεινεται επισκληριδιο η ολικη??ειναι καλος ο γιατρος μας σε αυτα???σηκωνομαστε την ιδια μερα απο το κρεβατι??την μπεμπα θα την εχω κοντα μου??ενα χαος μεσα στο μυαλο μου...:roll::roll::roll::roll:

Καλημέρα κοριτσάρα μου,

σε ότι αφορά την κουβέρτα έχε υπόψη σου ότι στο νοσοκομείο δεν κάνει καθόλου κρύο. Θα σου πρότεινα να έχεις μια μάλλινη και μια λίγο πιο ελαφριά. Τη μάλλινη θα τη χρειαστείς για να βγάλεις το μωράκι από το νοσοκομείο. Από ρούχα δικά σου πάρε τρεις με τέσσερις αλλαξιές. Αν θελήσεις να θηλάσεις απλά πάρε φανελάκια ή μπλουζάκια άνετα που να σε διευκολύνουν. Από εσώρουχα εγώ είχα αυτά της μια χρήσης αλλά μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις και τα δικά σου. Τις πρώτες δύο μέρες είναι πιο έντονη η ροή του αίματος μετά ισιώνει. Ρούχα μωρού θα πάρεις κανονικά για τέσσερις μέρες (πάρε 5-6 εσωρουχάκια και 5-6 εξωτερικές αλλαξιές). Μην αγχωθείς γι αυτά γιατί μπορούν οι δικοί σου να σου τα φέρουν ανά πάσα στιγμή.

Μπάνιο μπορείς να κάνεις απλά πάρε μαζί σου σαγιονάρες για τη ντουσιέρα και φυσικά τις πετσέτες σου. Πετσέτες πάρε και για το μωρό γιατί υπάρχει ειδικό δωμάτιο που τα αλλάζεις όπου τα έχει όλα εκτός από πετσέτες. Επίσης πάρε να έχεις και λίγες αποστειρωμένες γάζες γιατί είναι το μόνο που τους τελειώνει.

Για την καισαρική δε μπορώ να σε βοηθήσω απλά μπορώ να σου πω ότι αν γεννήσεις φυσιολογικά σηκώνεσαι σχεδόν αμέσως αλλά με την καισαρική πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες μέχρι να σου βγάλουν τους ορούς.

Η μπέμπα αν γεννήσεις φυσιολογικά μετά από 4 ώρες θα είναι δίπλα σου και με καισαρική μόλις βγάλεις τους ορούς.

Πες μας αν θέλεις κάτι άλλο

"Λέτε: είναι κουραστικό να συναναστρέφεσαι παιδιά".

Έχετε δίκιο.

Προσθέτετε: γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός.

Εδώ έχετε άδικο.

Δεν είναι αυτό που κουράζει πιο πολύ.

Φταίει μάλλον το ότι είστε υποχρεωμένοι να φτάσετε στο ύψος των συναισθημάτων τους.

Να τεντωθείτε, να μακρύνετε, να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών.

Για να μην τα πληγώσετε".

JANUSZ KORCZAK

geia sou λαμπη... kai ego etoimazo valitsa gia aretaieio. pote gennas? ego tora mphka ston 9o. oti sou eipan ta koritsia isxuei. apoti emua einai kalos o giatrow pou kanei episklhridio h olikh antistoixa kai o xasiakos einai uper thw episklhridiou..mhn agxonesai ola kala tha mas pane. me enan pono kai isos sunantithoume sto maieuthrio.. me to kalo!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...