Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα.

αν χρειαστεί να κάνετε αιματολογικές Κυριακή που τις κάνετε για να βγουν την ίδια ημέρα; Εννοώ τις κλασικές αιματολογικές που χρειάζονται για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα. Έχω πάρει στο ΡΕΑ αλλά λέει δε τις βγάζουν ίδια μέρα και στο Ιασώ μόνο κατ’εξαιρεση γιατί δεν έχω γιατρό μέσα στο Ιασώ.

Στο ΡΕΑ έχω πάει αρκετές φορές Κυριακή και τις βγάζουν εντός ημέρας, αρκεί να είσαι 7 το πρωί εκεί. Τι ίδιο και η Βιοϊατρική στο Νέο Ψυχικό κ ας ι το ΕΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑν. Σε όλα προϋπόθεση να είσαι πολύ νωρίς!

Cafe Ιανουάριος 2010

CoffeeMaker

Recommended Posts

απο φαγητα....τρωει....σχεδον τα παντα! απο τον αλλο μηνα ξεκιναμε και ψαρακι!χτεσ το βραδυ ηρθαν οι νονοι μασ και φαγαμε παρεα,η κουμπαρα μου εκοβε μακαρονακια και του εδινε και ετωγε....κι αυτοσ οταν αργουσε τησ φωναζε μαμμμμμμμ χαχαχαχαχαχα!

εμεις φαγαμε σημερα ψαρακι.δεν τρελαθηκε αλλα τουλαχιστον ανοιγοκλεινε το στοματακι του.μακαρι να γεινει και το δικο μου φαγανο!

λωρακι καλα ξεμπερδεματα.δυσκολη κατασταση,κουραγιο.

γλυκουλα ολα θα ειναι τελεια στην βαφτιση αν και λιγο ακριβη μου ακουγεται οσο σας βγαινει.

4ywWp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 25,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ELKARAK

4200

• ΣΤΕΓΙΑ

2873

• Lorreta

2395

• keli

1839

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα!!!

Πού είστε κοριτσάρες μου?

Ειρήνη νωρίς φάγατε ψαράκι ή μου φαίνεται?

cIhqp3.png

9knMp3.png

"TO ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ"

Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ό,τι θέλει,αλλά αυτός που θέλει ό,τι έχει!!!

καλησπερα σας!!!!

οι αγνοουμενοι πρεπει να λεγεται το καφε μας.

στεγια ο γιατρος που εχει γραψει την διατροφη που κανουμε ειναι παιδογαστρεντερολογος διατροφολογος.και ο μονος λογος που μερικοι το καθηστερουν ειναι για τυχον αλλεργιες. σας βαζ παρακατω και την διατροφη που μου ειχε στειλει.

Κωνσταντίνος Θ. Γρηγοράκος Παιδίατρος

Επιστημονικός Συνεργάτης Αʼ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών,

Νοσ/μείο Παίδων ʽʽ Αγία Σοφία ʼʼ

٭

Κωνσταντίνος Γ. Σιαφάκας Παιδίατρος

Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου του Rochester Νέας Υόρκης, Διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Harvard (Βοστώνη) στη Παιδική Γαστρεντερολογία-Ηπατολογία και Διατροφή

٭

Πρωτοπαπά 12, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Άνω Ηλιούπολη 16345, τηλ. 210-9944854 και 210-9939598 ,

fax: 210-9944854, E-Mail: [email protected]

Διατροφή βρέφους

Το μωρό μέχρι και το τέλος του 4ου μήνα θα πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά με γάλα.

5ος και 6ος μήνας

· Μετά τη συμπλήρωση του 4ου μήνα μπορούν να δοθεί σε ένα ή δύο γεύματα ημερησίως κρέμα με ρυζάλευρο-βανίλια (χωρίς γλουτένη). Με την εισαγωγή της κρέμας δεν είναι απαραίτητη πια η αποστείρωση του μπιμπερό ούτε ο βρασμός του νερού με το οποίο φτιάχνεται το γάλα.

· Μετά τη συμπλήρωση του 5ου μήνα μπορεί να δοθεί φρουτόκρεμα στο βρέφος. Τα φρούτα θα δοθούν στο δεύτερο πρωινό γεύμα πριν το γάλα. Πρέπει να είναι λιωμένα ή περαστά στο μίξερ. Η ποσότητα των φρούτων θα αυξάνει ανάλογα με την επιθυμία του μωρού. Το κάθε φρούτο δίνεται ξεχωριστά για 4 -5 ημέρες και στη συνέχεια προστίθεται το νέο φρούτο. Αρχίστε με μήλο και στη συνέχεια δώστε αχλάδι. Αφήστε το πορτοκάλι που είναι το πιο όξινο σαν το τελευταίο φρούτο (μετά τον 7ο μήνα). Ταυτόχρονα το βρέφος παρακολουθείται για εμφάνιση πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων σε κάθε νέο φρούτο (βλέπε σελίδα 3). Αφού δοκιμάσετε πρώτα τα φρούτα το ένα μετά το άλλο στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, τις έτοιμες φρουτόκρεμες του εμπορίου που περιέχουν τα φρούτα που έχετε ήδη δοκιμάσει. Φυσικά προτιμούνται οι φρουτόκρεμες με φρέσκα φρούτα.

· Μετά τη συμπλήρωση του 5ου μήνα από την κρέμα ρυζάλευρο-βανίλια περνάμε στην Φαρίν Λακτέ ή Μπισκοτόκρεμα ή Δημητριακά ανάλογα με τη γευστική προτίμηση του παιδιού (τα προϊόντα αυτά περιέχουν γλουτένη)

· Μετά τη συμπλήρωση του 5ου μήνα, θα γίνει αλλαγή από γάλα πρώτης σε γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

· Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την εισαγωγή των στερεών τροφών (κρέμες, φρουτόκρεμες) θα πρέπει να δίνεται στο μωρό νερό μεταξύ των γευμάτων στην ποσότητα που αυτό θέλει.

Έτσι το πρόγραμμα θα είναι ως ακολούθως:

5ος και 6ος μήνας

Πρώτο γεύμα

Γάλα

Δεύτερο γεύμα

Κρέμα ή φρουτόκρεμα

Γάλα

Τρίτο γεύμα

Γάλα

Τέταρτο γεύμα

Κρέμα

Πέμπτο γεύμα

Γάλα

Οι κρέμες μπορεί να συμπληρώνονται με γάλα αν το μωρό δεν τρώει αρκετές ποσότητες.

7ος, 8ος , 9ος μήνας

Μετά τη συμπλήρωση του 6ου μήνα δίνονται τα χόρτα, το κρέας και το ψάρι.

· Αρχικά δίνεται η χορτόσουπα (βλέπε οδηγίες παρασκευής παρακάτω) και έπειτα από 7 περίπου μέρες εφόσον το μωρό ανέχεται τα χόρτα καλά δίνονται τα διάφορα είδη κρεάτων (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, κατσίκι γάλακτος, αρνάκι γάλακτος, κουνέλι). Αρχίζουμε με κοτόπουλο και ανά 7 με 10 μέρες δοκιμάζουμε άλλου είδους κρέας ώστε να αναγνωρίσουμε πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις. Το ψάρι δίνεται στον 8ο μήνα. Προτιμάται το λυθρίνι, το φρέσκο μπακαλιαράκι, ο σαργός, η γλώσσα. Οι οδηγίες παρασκευής κοτόσουπας, κρεατόσουπας και ψαρόσουπας δίνονται παρακάτω. Τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις όπως το καλαμπόκι, το σιμιγδάλι, η ντομάτα, η φράουλα, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, τα κεράσια και το χοιρινό είναι καλό να χορηγούνται μετά τον 7ο μήνα της ζωής.

· Από τα μέσα του 7ου μήνα μπορεί να δοθεί στο βρέφος η ευκαιρία να μασήσει λίγη τροφή. Ένα πολύ μικρό μέρος της βρασμένης τροφής, πριν περαστεί στο μίξερ, μπορεί να τοποθετηθεί στα χείλη του μωρού.

Έτσι το πρόγραμμα βαίνει ως ακολούθως:

7ος, 8ος , 9ος μήνας

Πρώτο γεύμα

Γάλα

Δεύτερο γεύμα

Φρουτόκρεμα

Τρίτο γεύμα

Χορτόσουπα ή κρεατοχορτόσουπα

Τέταρτο γεύμα

Κρέμα

Πέμπτο γεύμα

Γάλα

Οι κρέμες και οι σούπες μπορεί να συμπληρώνονται με γάλα αν το μωρό δεν τρώει αρκετές ποσότητες.

Μετά τη συμπλήρωση του 8ου μήνα μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε μαλακές τροφές όπως μακαρόνι, τυρί, λιωμένα φασόλια, φαγητά κατσαρόλας και γιαούρτι. Όσον αφορά το τυρί προτιμάται η φέτα που δεν είναι όμως αλμυρή. Οι τροφές θα δίνονται σε πολύ μικρές ποσότητες στην αρχή του φαγητού και θα αξιολογείται η ικανότητα του μωρού να μασάει. Στη συνέχεια θα δίνεται το υπόλοιπο της τροφής περασμένο στο μίξερ. Προοδευτικά θα αυξάνεται η ποσότητα που δίνεται από το στόμα. Προσοχή χρειάζεται με τα κρέατα που περιέχουν ίνες.

Οι έτοιμοι χυμοί φρούτων πρέπει να δίνονται με φειδώ γιατί μειώνουν την όρεξη για τις άλλες θρεπτικές τροφές. Καλό είναι να χορηγούνται μετά την κύρια τροφή και να αραιώνονται μισό-μισό με νερό. Δεν θα πρέπει να δίνονται σε ποσότητα μεγαλύτερη των 120 ml δύο φορές ημερησίως.

10ος, 11ος, 12ος μήνας

Συνεχίστε τη διατροφή όπως και πριν.

Στην αρχή του 12οy μήνα μπορείτε να δώσετε αυγό. Πιο ασφαλές είναι το σφιχτό αυγό (βράσιμο για 6 λεπτά), ιδιαίτερα όταν είναι ημέρας, για την αποφυγή λοίμωξης από σαλμονέλα. Μπορεί όμως να δοθεί και μελάτο. Αρχίστε με τον κρόκο του αυγού και μετά μια εβδομάδα, εφόσον δεν υπάρξουν αντιδράσεις, ολόκληρο (με το ασπράδι). Μην δίνετε άλλες καινούργιες τροφές κατά την περίοδο που δίνετε το αυγό για να μπορέσετε να δείτε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Δώστε το αυγό 3 φορές την εβδομάδα.

Αγγούρια, κρεμμύδια, λάχανα και μπρόκολα καλό είναι να αποφεύγονται κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής, γιατί θεωρούνται δύσπεπτα, χωρίς όμως να θεωρείται λάθος να δίνονται νωρίτερα. Σπανάκι ας αποφεύγεται μέχρι την συμπλήρωση του 1ου έτους.

Το πρόγραμμα τους τελευταίους 3 μήνες του πρώτου έτους θα είναι το επόμενο:

10ος, 11ος, 12ος μήνας

Πρώτο γεύμα (πρωινό)

Γάλα, αυγό

Δεύτερο γεύμα (δεύτερο πρωινό)

φρουτόκρεμα ή φρούτα ή χυμός φρούτων ή ψωμί και τυρί

Τρίτο γεύμα (μεσημεριανό)

Κοτόσουπα ή κρεατόσουπα ή χορτόσουπα ή ψαρόσουπα ή αλεσμένη τροφή (π.χ. ζυμαρικά, φαγητά κατσαρόλας)

Τέταρτο γεύμα (απόγευμα)

Κρέμα ή γιαούρτι ή ψωμί και τυρί

Πέμπτο γεύμα (βραδινό)

Φαγητό όπως και το μεσημέρι ή γάλα ή γιαούρτι

Μπορείτε φυσικά να εμπλουτίσετε το παραπάνω πρόγραμμα και με άλλες τροφές.

Πως θα αναγνωρίσετε σημεία τροφικής αλλεργίας στα μωρά

Τα παρακάτω είναι σημεία και συμπτώματα πιθανής αλλεργίας στα μωρά:

· Εξάνθημα του δέρματος ή έκζεμα

· Εμετός της περισσότερης ή όλης της τροφής που προσφέρεται στο μωρό, μετά το τάισμα

· Ημίρρευστα κόπρανα ή κόπρανα σαν νερό πάνω από εφτά φορές τη μέρα μετά τη λήψη της νέας τροφής.

· Αίμα στα κόπρανα

Πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Μην δίνετε το μπιμπερό αμέσως πριν τον ύπνο αλλά να μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον μισής ώρας.

Μετά το τέλος του 7ου μήνα προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αντί για μπιμπερό τις κούπες για βρέφη με το ειδικά διαμορφωμένο στόμιο για να δίνετε το γάλα και κάθε είδους υγρό. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να σταματήσει το μπιμπερό στο τέλος του πρώτου χρόνου.

Το γάλα θα πρέπει να μειώνεται προοδευτικά όσο πλησιάζει το τέλος του πρώτου χρόνου και παράλληλα να αυξάνεται η στερεά τροφή. Στο 2ο χρόνο της ζωής το παιδί δεν θα πρέπει να πίνει πάνω από 500 ml την ημέρα.

Οδηγίες για σούπες

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

2 μικρές πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες

2 μικρά καρότα

100 γραμμάρια φρέσκα χορταρικά εποχής (Σπανάκι ας αποφεύγεται μέχρι την συμπλήρωση του 1ου έτους. )

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ντομάτας

Καθαρίστε και πλύνετε καλά τις πατάτες, τα καρότα και τα χορταρικά. Βράστε 4 ποτήρια νερό και όταν αυτό αρχίζει να κοχλάζει προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα, τα χορταρικά και το αλάτι. Αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μεσαία θερμοκρασία για αρκετή ώρα (συνήθως 30-40 λεπτά) και ρίχνετε κάθε τόσο νερό για να συμπληρωθεί το νερό που χάνεται με την εξάτμιση. Δοκιμάζετε το φαγητό για να ελέγξετε πόσο αλμυρό είναι. Θα πρέπει να νιώθετε πως είναι μόλις αλατισμένο. Το αλάτι δεν συνιστάται για τα βρέφη. Τα χόρτα περιέχουν από μόνα τους αλάτι. Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ και αδειάστε το μίγμα στο πιάτο προσθέτοντας το χυμό λεμονιού ή ντομάτας και το λάδι. Καλό είναι να δίνεται αρχικά λεμόνι και στη συνέχεια ντομάτα (μετά τον 7ο μήνα) η οποία είναι αλλεργιογόνος τροφή ώστε νʼ αναγνωριστεί αν τυχόν αλλεργική αντίδραση οφείλεται στα χόρτα ή στη ντομάτα. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ρυζάλευρο, ανακατεύοντάς τα καλά.

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

50-100 γραμμάρια κρέας από κοτόπουλο. Το κρέας δεν θα πρέπει να περιέχει λίπος, πέτσες ή νεύρα.

2 μικρά καρότα

100 γραμμάρια φρέσκα χορταρικά εποχής

πολύ μικρή ποσότητα αλατιού

Καθαρίστε και κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και βάλτε το να βράσει σε κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για 30 λεπτά, προσθέτοντας πολύ μικρή ποσότητα αλατιού. Μετά την πρώτη βράση αφαιρέσετε τον αφρό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα χορταρικά, τις πατάτες και τα καρότα αφού πρώτα τα πλύνετε και τα καθαρίσετε καλά και βράστε τα για 20 λεπτά. Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ. Στη συνέχεια αδειάστε το μίγμα στο πιάτο προσθέτοντας το λάδι και το χυμό λεμονιού ή ντομάτας. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 ή περισσότερα κουταλάκια του γλυκού ρυζάλευρο ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

50-100 γραμμάρια μοσχάρι. Το κρέας δεν θα πρέπει να περιέχει λίπος, πέτσες ή νεύρα.

2 μικρά καρότα

Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια και βάλτε το να βράσει σε κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για 30 λεπτά, προσθέτοντας πολύ μικρή ποσότητα αλατιού. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον αφρό μετά την πρώτη βράση. Στη συνέχεια προσθέστε τα χορταρικά, τις πατάτες και τα καρότα στο κρέας που βράζει αφού πρώτα τα πλύνετε και τα καθαρίσετε καλά. Αφήστε τα όλα μαζί να μαγειρευτούν σε μεσαία θερμοκρασία για πολύ ώρα (συνήθως 30-40 λεπτά) και ρίχνετε κάθε τόσο νερό για να συμπληρωθεί το νερό που χάνεται με την εξάτμιση. Δοκιμάζετε το φαγητό για να ελέγξετε πόσο αλμυρό είναι. Θα πρέπει να νιώθετε πως είναι μόλις αλατισμένο. Το πολύ αλάτι δεν συνιστάται για τα βρέφη. Το κρέας περιέχει από μόνο του αλάτι. Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ. Στη συνέχεια αδειάστε το μίγμα στο πιάτο προσθέτοντας το λάδι και το χυμό λεμονιού ή ντομάτας. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 ή περισσότερα κουταλάκια του γλυκού ρυζάλευρο.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

1 μετρίου μεγέθους φρέσκο ψάρι, άπαχο (προτιμάται λυθρίνι, μπαρμπούνι ή φρέσκο μπακαλιαράκι)

2 μικρά καρότα

Καθαρίστε και πλύνετε καλά τις πατάτες, τα καρότα και τα χορταρικά. Βάλτε τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα κόκαλα του ψαριού και βράστε το με τις πατάτες, τα καρότα και τα χορταρικά για άλλα 20 λεπτά. Καλό είναι να τυλίξετε το ψάρι με μια γάζα πριν το βάλετε να βράσει για να μην σκορπίσουν τα αγκάθια του ψαριού στη σούπα. Μετά σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αδειάστε το στο μίξερ, αλέστε το και βάλτε το στο πιάτο προσθέτοντας το χυμό ντομάτας ή λεμονιού και το λάδι. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 ή περισσότερα ριζάλευρου ανακατεύοντάς της καλά με το κουτάλι.

4ywWp2.png

για το αυγο μου ειπε ο γιατρος οταν ξεκινησουμε να αποφευγουμε να ειναι ημερας και οχι χωριατικα που δεν ειναι τσεκαρισμενα γιατι ηπαρχει φοβος για σαλμονελα.

οποτε αυτα που λενε οτι τα χωριατικα ειναι καλυτερα παιζει.

4ywWp2.png

Κορίτσια μου γεια σας!

εδώ τα ίδια με το σπιτι, ελπίζω αυριο να τελειώσουμε!

Σημερα βάφτιζε το ελενάκι μας!

Ελενάκι μου ευχομαι οτι καλύτερο για τον Αναστάση μας! Να ειναι πάντα ευτυχισμένος!!!!

Ελπίζω ολα να πηγαν καλά! Μακάρι να μπορουσα να ερθω να τον καμαρώσω!

Κοριτσια μου τι κάνετε οι υπόλοιπες? Εμείς θα παμε την άλλη εβδομάδα στον γιατρό και ελπίζω να εχουμε βάλει κανέναν πόντο!! απο κιλά καλά τα πάμε!

Στέλλα μου σε ποια βδομάδα ειμαστε εμείς?

Οσο για τη διατροφή, τα θηλάζονται μωρά ακολουθουν εντελώς άλλο προγραμμα στη διατροφή τους. Και το δευτερο εξάμηνο το γάλα ειναι η κύρια τροφή! επίσης θηλάζουν τουλάχιστον 4-5 φορές τη μέρα οποτε δε μπορουν να τρώνε ΚΑΙ τρία γευματα!

Εγώ δε τον πιέζω, του δίνω δύο γευματα συνήθως και αν τα φάει!

Το μονο που με προβληματίζει ειναι οτι δεν τρώει τη κοτόσουπα, χωρίς κρέας μήπως παθει καμιά αναιμία φοβάμαι!

που ειστε ολες καλεεεεεεε

jXj1p2.png?DWVm7y7O

Διαφημίσεις

λορρετακι!τι κανει το μαναρακι?

σημερα βαφτισε η λενιτσα μας?να ειναι πολυχρονο το μωρουδακι!!!!παντα χαρες να εχετε λελενιτσα μου.φιλια στο αφρατουλι μας!

4ywWp2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ελένη μου να σας ζήσει ο νεοφώτιστος!!!!!!!!!!!!

Πάντα χαρούμενος,υγιής και ευτυχισμένος και να τον καμαρώσετε όπως επιθυμεί!!!

Λορεττάκι μου σήμερα είμαστε 32 εβδομάδων και 5 ημερών....(230 ημερών)

Ειρηνάκι μου θα συμφωνήσω με την Λορέτα τα θηλάζοντα παιδάκια ακολουθούν άλλη διατροφή....

Οι υπόλοιπες τι κάνετε?

Είχαμε επισκέψεις,αλλά και να έμπαινα κανείς......

ΑΑΑ πριν 1,5 ωρίτσα έριξε μερικές ψιχάλες....Τι ωραία που μύρισε το χώμα,μύρισε φθινόπωρο....

Σήμερα ξεπατώθηκα στις δουλειές...Να έρθει να πάρει κάποια τον Προκόπη από το σπίτι μου.......

Ή κουράστηκα πάρα πολύ?ή θα αδιαθετήσω!!!Ωχ, τι είναι αυτό δε θυμάμαι!!!!!

cIhqp3.png

9knMp3.png

Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ό,τι θέλει,αλλά αυτός που θέλει ό,τι έχει!!!

Στελλίτσα μου σε ρωτάω γιατι ξέρω οτι κρατάς λεπτομερές ημερολόγιο!! χιχι..

φτάνει με τις δουλειές! και μεις λίγο καθαρίσαμε γιατι δε γινόταν αλλο αν και αυριο θα ξανάρθει ο μαστορας

Ειρηνάκι ο μικρός ειναι λίγο πιο γκρινιάρης απ'οτι συνήθως. Τώρα ειναι η αναστάτωση του σπιτιου ειναι κανένα δοντι, ειναι οι πιο πολλές αγκαλιές...θα δειξει...

Σημερα του πηραμε κοκκινα σταράκια μποτάκια πολυ ωραία. Δυστυχώς τεράστια (δεν τον ειχαμε μαζί). Θα παω να παρω το μικρότερο...

Το απογεμα τον πήγα στον παιδότοπο εδώ κοντά στο σπιτι μου που ειναι πολυ καλός. Βρεθηκα με μια φιλη μου. Αλλά φυσικά ειναι πολυ μικρουλης και πρέπει να καθομαι μαζί του και να παιζουμε...

Ηρθε και μια φιλη της φιλης μου που ειχε το παιδι ΚΑΙ την φιλλιπινέζα...δε ξέρω ρε κορίτσια και να τα ειχα τα λεφτά δε θα το εκανα αυτο. Δε πρεπει να παιζεις με το παιδί σου? και ας μη τον πιεις τον ρημαδοκαφέ

αυτάααα παω για μαμ

jXj1p2.png?DWVm7y7O

στεγια ευτυχως εγω με τον προκοπη εχουμε τα απολυτος απαραιτητα.δεν θελω πολλα παρε δωσε

λορρετ και εμεις παρολο που δεν εχουμε φασαριες ολη μερα εχει γκρινια.μολις βγουμε εξω ολα αλλαζουν

χτες ειμασταν παραλιακα και ηταν αψογος κοιμηθηκε σκεπασμενος στο καροτσι απο τις 23.00 μεχρι τις 1.και ηρθαμε και ηταν αλλος ανθρωπος.

4ywWp2.png

στεγια ευτυχως εγω με τον προκοπη εχουμε τα απολυτος απαραιτητα.δεν θελω πολλα παρε δωσε

λορρετ και εμεις παρολο που δεν εχουμε φασαριες ολη μερα εχει γκρινια.μολις βγουμε εξω ολα αλλαζουν

χτες ειμασταν παραλιακα και ηταν αψογος κοιμηθηκε σκεπασμενος στο καροτσι απο τις 23.00 μεχρι τις 1.και ηρθαμε και ηταν αλλος ανθρωπος.

πώς πάτε γενικά με τα ωράρια του ύπνου? εσύ κοιμάσαι?

σπίτι παίζει καθόλου μόνος του?

jXj1p2.png?DWVm7y7O

Διαφημίσεις

Λορέττα μου ακόμη και τις ώρες μετράω.......

Και εμένα σήμερα το απόγευμα όλο αγκαλιά ήθελε....και τώρα κοιμάται ....τι να πώ?

Ειρήνη και εγώ τι νομίζεις?

με τον Προκόπη από μακριά και αγαπημένοι αλλά τι να κάνεις?

από αυτόν τον μήνα κανόνισα να έρχεται μια κοπέλα 2 φορές το μήνα....

κάτι είναι και αυτό....

φυσικά για καθαριότητα και σίδερο όχι σα την φίλη της φίλης...

αν δεν παίξω με τον Πρίγκιπα αν δεν χορέψουμε,δε τραγουδήσουμε ΤΩΡΑ πότε θα τα κάνουμε?

και ευτυχώς είμαι από τις τυχερές που δε χρειάζεται να πάω για δουλειά...έχω τα πεθερικά...χαχαχαχαχαχα κάνουν και ένα καλό έτσι να μη τους αποπαίρνω συνέχεια....

cIhqp3.png

9knMp3.png

τι να παιζει μονος του?παιζει με το κεφαλι μου που μου εχει ξεπατωσει τα λιγα μαλλακια που ειχα.αρεσει που τα εκοψα κοντα για να μην στηριζεται απο κει και τωρα που μακριναν οταν κοιμομαστε αγκαλια και ξυπναει πρωτος με ξυπναει με μαλλιοτραβηγμα.παιζει με τις μυτες μας και παλευει με το ριλαξ και περπαταει ξαπλωτος.θα σας βαλω το αναλογο βιντεακι.απο 5 μηνων το κανει αυτο το ξαπλωπερπατημα

εγω κοιμαμαι κατι ασχετες ωρες.αλλα οκ.δεν με πειραζει για μενα.

στεγια παλι καλα που εχεις την πολυτελεια να μην δουλεψεις.εγω σιγα σιγα πρεπει να ξεκινησω να ψαχνω για καμια δουλιτσα γιατι αρχιζουμε και τα μετραμε σιγα σιγα και δεν μαρεσει αυτο.ποτε δεν σκεφτομασταν τα χρηματα και τα ξοδευαμε βλακοδως και τωρα εγω τουλαχιστον κοιταω και τις τιμες και τρεχω για προσφορες.αν μου το ελεγε κανεις οτι θα κοιταω που ειναι το πιο φτηνο για να παω να ψωνησω θα τον φασκελωνα και τωρα να που το κανω

4ywWp2.png

Λορετάκι δε πήγες στην βάφτιση?

cIhqp3.png

9knMp3.png

Στέλλα μου δε πήγα γιατι ο μαστορας ήρθε πρωί και εφυγε στις 5. Πήγα το παιδί στη μαμά μου γιατι εδώ ειχε θόρυβο. Ηθελα πολύ να πάω αλλά δυστυχώς δε γινοταν.

Ειρηνάκι εγώ τον βάζω και παιζει και μόνος του. Αν γκρινιάζει παιζω μαζί του μετά τον αφήνω, μετά ξαναπάω, τον παιρνω αγκαλιά, τον αφήνω αλλά τώρα που άρχισε πια να κάθεται στον ποπό του καλύτερα, του αρέσει και μόνος του

Και γω προς το παρόν δε παω δουλειά. Και νιώθω πραγματικά τυχερή γιαυτο. Καλά κάνεις στελλα και παιρνεις γυναίκα για τις δουλειές. Εγώ δε μπορώ και δε ξέρω να πω και την αλήθεια. Ευτυχώς ερχεται αυτή η καλή κυρια και μας βάζει σε τάξη...

jXj1p2.png?DWVm7y7O

Και εμένα παίζει,πολύ ώρα...τον βάζω στο πάρκο και ακολουθώ την ίδια τακτική με την Λορέττα...

Ειρήνη εμένα εκτός από τα μαλλιά παίζει με την άλλη ρώγα όταν τον θηλάζω.....Λορέτα στο κάνει?

πολύ τρυφερόοοοοοοοοοοοοοοο

cIhqp3.png

9knMp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...