Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Σεπτέμβριος 2008

CoffeeMaker

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• evangelia

3047

• culte

1689

• voulam

1640

• fafela

1197

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• evangelia

evangelia 3.047 δημοσιεύσεις

• culte

culte 1.689 δημοσιεύσεις

• voulam

voulam 1.640 δημοσιεύσεις

• fafela

fafela 1.197 δημοσιεύσεις

Μαριγώ, ελπίζω να μην έχεις μάθει τα γράμματα κ τους αριθμούς στο κοριτσάκι σου!

Γιατί το λες?Μήπως γιατί τώρα τα μαθαίνουν διαφορετικά τα γράμματα?Δηλαδή ααααα και οχι άλφα,ββββββββ και όχι βήτα.?

Προσπάθησα να της τα μάθω έτσι αλλά εκείνη τα έχει μάθει όπως παλιά.Τι χαζομάρα η νέα μέθοδος!!Για να μην μπερδεύονται λέει.Δηλαδή λες την αλφαβήτα έτσι:α β γ δ κ.τ.λ και όχι άλφα βήτα γάμμα δέλτα κ.τ.λ.

LGXAp3.png

vjNwp3.png

Γερμανική φιλολογία έχω σπουδάσει, αλλά έχω ιδιαίτερο κόλλημα με τον ελληνική γλώσσα κ την ορθογραφία... Κ επειδή μάλλον συντηρητικό χαρακτήρα με λες, μου κακοφαίνεται που ξαφνικά αλλάζουμε τη γραφή των λέξεων...

Το καλό είναι πως πάνω που σχολίαζα τις αλλαγές στην ορθογραφία μας (πριν μερικά χρόνια) κ έλεγα πως τουλάχιστον δε θα έχω να αντιμετωπίσω παρόμοιο πρόβλημα στη γερμανική, ανακοινώνουν κ οι Γερμανοί αλλαγές στη γλώσσα τους... Πανικός! Ό,τι να ΄ταν διόρθωνα στα κακόμοιρα τα παιδάκια... Η δύναμη της συνήθειας, βλέπεις...

Να σου πω την καθαρή αλήθεια, αν κ η νέα μέθοδος μου θυμίζει κάτι από ξένο αλφάβητο, δηλώνω υπέρμαχός της για το γεγονός ότι βοηθάει τα "μικρά" μυαλουδάκια να προσαρμοστούν πιο γρήγορα κ πιο εύκολα!

Από εκεί κ πέρα, εκνευρίζομαι αφάνταστα με το ότι τα παιδάκια μαθαίνουν γραφή κ υποτηπώδη ανάγνωση από το νηπιαγωγείο! Θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά για κάτι τέτοιο... Θα έχουν 12 ολόκληρα χρόνια για να διαβάζουν. Γτ να τους προσθέτουμε ένα ακόμα;

Διαφημίσεις

Κι εμένα Σίλια μ'αρέσει κι έτσι της το είχα μάθει να το γράφει.Επειδή όμως η δασκάλα της το έγραψε Σήλια θέλει να το γράφει με 2 ι,το ι του ιπποπόταμου και το η του ήλιου.Κι είπα να μην της χαλάσω το χατήρι!!

φαφελίτσα περαστικά σου!! 000203F9.gif

sig.asp?img=ad1

LGXAp3.png

vjNwp3.png

Γιατί το λες?Μήπως γιατί τώρα τα μαθαίνουν διαφορετικά τα γράμματα?Δηλαδή ααααα και οχι άλφα,ββββββββ και όχι βήτα.?

Προσπάθησα να της τα μάθω έτσι αλλά εκείνη τα έχει μάθει όπως παλιά.Τι χαζομάρα η νέα μέθοδος!!Για να μην μπερδεύονται λέει.Δηλαδή λες την αλφαβήτα έτσι:α β γ δ κ.τ.λ και όχι άλφα βήτα γάμμα δέλτα κ.τ.λ.

Τώρα πρόσεξα τι ακριβώς είχες γράψει... Την αλφαβήτα τη μαθαίνουν κσνονικά, όπως τη λέμε κ εμείς. Απλά, τη μαθαίνουν στο τέλος της χρονιάς περίπου, όταν γνωρίζουν ήδη ποια "φωνούλα" μας δίνει το κάθε γράμμα. Ως τότε ξέρουν γράμματα μεμονωμένα... Ή καλύτερα φωνούλες μεμονωμένες...

Μην ανησυχεία, πάντως! Θα προσαρμοστεί αμέσως στα νέα δεδομένα! Εϊναι μωράκι ακόμα! (Κ όταν λέω αμέσως εννοώ λίγους μήνες αφότου ξεκινήσει η σχολική χρονιά)

Όντως τα παραφορτώνουμε τα παιδιά μας απο μικρά τώρα.Έχουν πολλές δυνατότητες τα παιδιά του νηπιαγωγείου,μας είπε η δασκάλα στην αρχή της χρονιάς.Στο τέλος της χρονιάς θα μπορούν να γράφουν και να αναγνωρίζουν πολλές λέξεις και τα ονόματα όλων των συμμαθητών τους.Κι όντως βλέπω την κόρη μου που γράφει μόνη της ότι θυμάται!!όμως τους δίνουμε αρκετό χρόνο για παιχνίδι?

LGXAp3.png

vjNwp3.png

Βρε Μαριγώ, εσύ που έχεις κ μεγαλύτερο παιδάκι, ίσως ξέρεις να μου πεις... Είναι πολύ νωρίς για να βγάλω τα κάγκελα της κούνιας; Θα βάλω βέβαια ένα προστατευτικό που έχω δει κάπου, αλλά φοβάμαι ότι θα χάσω τελείως τον ύπνο μου...

Διαφημίσεις

Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι τα παιδάκια έχουν αρκετό χρόνο για παιχνίδι... Κ μιλάω για ηλικίες Δημοτικού που τρέχουν σαν τα παλαβά δεξιά κ αριστερά κ έχουν συνεχώς υποχρεώσεις... Κ εγώ κάπως έται ήμουν με τη διαφορά ότι το μόνο υποχρεωτικό ήταν τα αγγλικά κ όλα τα υπόλοιπα τα παρακολουθούσα επειδή μου άρεσαν... Τώρα ακόμα κ τις δραστηριότητές τους, όπως τις αθλητικές τις βλέπουν σαν μάθημα! Είναι κρίμα, πολύ κρίμα!

Ακριβώς όπως το είπες είναι.Αν τα κάγγελα δεν είναι πολύ ψηλά σε σχέση με το παιδί,αν δηλαδή του φτάνουν κάτω απ το στήθος του και μπορεί να πηδήξει κάτω, πρέπει να βγάλουμε τα κάγγελα.Βάζεις ενα προστατευτικό και ξέρεις πως όταν ξυπνάει θα έρχεται στο κρεβάτι σου.!!!!!!!

LGXAp3.png

vjNwp3.png

Η κόρη μιας φίλης μου πάει νηπιαγωγείο... Ξέρει να γράφει το όνομά της, το επίθετό της, τα μικρά ονόματα από γιαγιάδες, παππούδες και πρώτους θείους - θείες... Κάποια στιγμή βλέποντας τηλεόραση μαζί με τη μαμά της, παρατήρησε ότι ένα γράμμα δεν το ήξερε καθόλου κ δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγραφε... Ήταν το σήμα του mega. Πέρασαν αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα μέχρι να μάθει να το γράφει, γτ αρνιόταν να πάει στο σχολείο της αδιάβαστη... Αυτό είναι που τρέμω κ φοβάμαι... Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο...

Ο άντρας μου κ εγώ είμαι εκπαιδευτικοί. Το ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι μήπως πιέσουμε το παιδί σε θέματα διαβάσματος περισσότερο από όσο θα μπορεί να αντέξει;

Μαριγώ, έχεις δίκιο που νύσταξες, κοπέλα μου! Τέτοια θέματα δε συζητιούνται μεταμεσονύχτια! Σε πειράζω, ε;

Θα ξαπλώσω κ εγώ γτ είμαι σαν το κοτόπουλο από τα φάρμακα που έχω πάρει...

Καληνύχτα σε όλες! Κ στην Ελένη που μπαίνει πιο αργά! χαχα

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...