Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 8 λεπτά , MK2012 είπε:

      Αν δε μου βάλει ο γιατρός στοπ εγώ δε πρόκειται να βάλω γενικά. Μιλήσαμε νωρίτερα και μου είπε πως δεν είναι μάταιο αυτό που κάνω κ αν γίνει μάταιο θα μου πει να σταματήσω.

      Του είπα κ για τον ενδοκρινολόγο. Φρικαρε ο άνθρωπος. Μου είπε να του πάω το παιδί μου όταν κάνω να το δει. (Λέμε τώρα)

      Ετσι είναι Κ τα πράγματα όπως ακριβώς στα είπε . Μην σε περνει από κάτω ένας κακός κύκλος ήταν. Έχεις ακόμα μπροστά σου είδες τώρα από το πουθενά μπορεί να πάρεις κ άλλο ωαριο

       

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

ΚΑλε των χεριων έβαψα!!Των ποδιών τα κρυβω ολόκληρα, μια απο τα ίδια με εσενα.

Εβαψα τα χερακια μπλε σκουρο...Είναι μοδα...Μαθαινω κι εγω κάτι από τη συναναστροφη με τη νεολαία...Να σου πουν οι μικρες ό,τι τεχνική κυκλοφορει σε νύχι, μαλλί, μακιγιαζ...να πάθεις!!

Πριν από καιρο δοκιμασα ενα νεο βερνικι, το σοκ, που κάνει σπασιματα στο χρωμα κι ο περιστερης στενοχωρηθηκε γιατί νομισε ότι εκανα δουλειες και μου χάλασε το νύχι:lol:

Το σοκ το δοκίμασα το καλοκαίρι πλάκα είχε. Μπλε έχω κι εγώ κατα νου να τα βάψω αφου πρώτα πάρω μανό.

Οσο για πατούσες δεν είναι να τις αφήσω γίνονται πενταπλοί πάτοι.Και έχω και γλυκιά παρατηρησούλα απο τον αντρούλη οπότε τις κάνω. Αυτο που με βοήθησε πολύ είναι βαζελίνη και καλτσάκια μετά το μπάνιο.


st5Bp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Κορίτσια ξαναήρθα.

Μόνο που, διάβασα νωρίτερα τα μηνύματά σας και δε θυμάμαι τίποτα, αλλά μου έμεινε το τελευταίο για τα νύχια. Να σας πω μια τεχνική που εφαρμόζει τώρα τελευταία η κόρη μου και μου αρέσει πολύ, όμως εγώ δεν το έχω δοκιμάσει σε μένα. Λοιπόν, σε ένα μπολ του παγωτού βάζει νερό γεμάτο, έχει επιλέξει 2-3 χρώματα μανό τα οποία να συνδυάζονται μεταξύ τους για να βγάζουν ωραίο αποτέλεσμα, τα κρατάει ανοιχτά τα πώματα με το πινέλο μέσα για να είναι σε ετοιμότητα, ρίχνει μία σταγόνα από το πρώτο χρώμα μέσα στο νερό, μόλις αυτό απλωθεί λίγο από πάνω του ακριβώς ρίχνει τη δεύτερη και τέλος, από πάνω ρίχνει και την τελευταία. Μετά, παίρνει μία οδοντογλυφίδα και τραβάει τα χρώματα έτσι ώστε, να σχηματίζονται διάφορα ψυχεδελικά σχήματα ή ό,τι γραμμές θέλετε εσείς. Εν τω μεταξύ, ξέχασα να σας πω ότι σαν προεργασία βάζει λάδι γύρω από τις παρανυχίδες και το δέρμα τριγύρω από τα νύχια, για να μην κολλήσει το περίσσιο μανό στο δέρμα.

Κατόπιν, βουτάει τα νύχια όλα μαζί μέσα στο μπολάκι εφαρμόζοντας με προσοχή το χρώμα, που τώρα μοιάζει με πέτσα. Το βοηθάει με την οδοντογλυφίδα να κολλήσει καλά στα νύχια και κόβει το περιττό χρώμα από το δέρμα τριγύρω.

Μάλλον θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για το άλλο χέρι. Προσέξτε να είστε σχετικά γρήγορες στις κινήσεις, γιατί το χρώμα στεγνώνει και είναι άχρηστο. Όσο για το αν θα βγει όμοιο το ένα χέρι με το άλλο, μη σας στενοχωρεί γιατί σ' αυτήν την τεχνική, επειδή τα σχήματα είναι ακανόνιστα δεν παίζει ρόλο πόσο όμοια θα βγουν.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη είναι η φωτο της ημερας...

Λιγοτερο κολασιμη από τα κουφετα, τις σοκολατοπιτες και τα τσουρεκια,αλλά παραπεμπει σε αναμνησεις άλλων πράξεων...:lol:

Εμείς στο σόι, δεν κάνω πλακα τωρα, φτιάχναμε κουρελούδες.

Οποτε ξερω απο κουρελού

Μακια κουφετο γεμιστό:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: κλαιωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!

εβιρι αυτο με τα νυχια το καναμε με την κορη μου το χει στο τιουμπι αλλα πολυ μας δυσκολεψε κ βασικα μπορω να πω οτι αποτυχαμε κ νυχι της προκοπης δεν βγαλαμε.μπραβο στην κορη σου που το καμνει.σημερα στην ετ3 το μεσσημερι ειχε λυβανεζικη κουζινα ζαλιστικα ειχε κατι κεικ με σιμιγδαλι ταχινι κατι μπιφτεκακια θα κανω ερευνα απο αυριο κ θα κανω κανα λυβανεζικο καμια μερα


921477wc2fyvv2y2.gif

Link to comment
Share on other sites

Πωπω Κουφετάκι, τι μου θύμησες!!!!!! Εγώ τη λατρεύω τη λιβανέζικη κουζίνα, μου αρέσουν πολλά φαγητά, ορεκτικά και σαλάτες τους. Τι να πρωτοθυμηθώ, τα κίμπε (στην Κύπρο τα φτιάχνουν και τα λένε κούπες), το χόμους, τη σαλάτα ταμπούλε, τη φατούς, το μπαμπα-γκανούς, το φαλάφελ, μουτάμπαλ, λάμπνε (παρόμοιο με το δικό μας τζατζίκι, δηλαδή, γιαούρτι με σκόρδο και δυόσμο χωρίς αγγούρι), σαουέρμα (παρόμοιο με το δικό μας σουβλάκι από λεπτή αραβική πίτα με μοσχαρίσιο κρέας, ή κεμπάπ, ή κοτόπουλο, τζατζίκι και αγγουράκι τουρσί), σαμπούσε, κόφτα (κεφτεδάκια πεντανόστιμα). Από γλυκά έχω φάει κουνάφα (αυτό που οι Τούρκοι λένε κιουνεφέ), ουμ άλι (αυτό ίσως να προέρχεται από Αίγυπτο), πολλά μπακλαβαδωτά με φύλλο ή καταΐφι, μααμούλ, μουχαλαμπία, αλλά και διάφορα άλλα που έχω ξεχάσει το όνομά τους. Αμ, πώς πήρα τα κιλά τα τελευταία χρόνια; Έχω επίσης, πιει άσπρο καφέ όπως τον ονομάζουν αυτοί, δηλαδή ζεστό νερό με ανθόνερο μέσα. Μοσχοβολάει, είναι γευστικό και χωνευτικό μετά το φαγητό. Φυσικά δεν περιέχει καφέ, μόνο νερό και ανθόνερο. Ζάχαρη δε ξέρω αν βάζουν. Είχα προσπαθήσει να φτιάξω και μόνη μου, αλλά δεν τα κατάφερα στις αναλογίες και δε μου έβγαινε ωραίο αποτέλεσμα. Άχ, μέχρι και η μυρωδιά του ναργιλέ μου ήρθε τώρα που τα γράφω και τα θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

αμαν ρε συ εβιρι πως το ξεχασα εσυ τα ζησες αυτα εεε δεν σε αφηνω τωρα με τπτ.απο αυριο θελω μαθηματα.και ξεχασα τις ονομασιες απο αυτα που ειχα δει το κιμπε κ την σαλατα ταμπουλε πως γινονται.αυτο το γλυκο που λενε οτι παει με τον καφε κ γινετε με αλευρι απ,σιμιγδαλι και στον πατο του ταψιου βαζεις ταχινι το ξες?εχω μια χαρα τωρα θα μαγειρεψουμε λιβανεζικα ναιιιιιι


921477wc2fyvv2y2.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΚΑλε των χεριων έβαψα!!Των ποδιών τα κρυβω ολόκληρα, μια απο τα ίδια με εσενα.

Εβαψα τα χερακια μπλε σκουρο...Είναι μοδα...Μαθαινω κι εγω κάτι από τη συναναστροφη με τη νεολαία...Να σου πουν οι μικρες ό,τι τεχνική κυκλοφορει σε νύχι, μαλλί, μακιγιαζ...να πάθεις!!

Πριν από καιρο δοκιμασα ενα νεο βερνικι, το σοκ, που κάνει σπασιματα στο χρωμα κι ο περιστερης στενοχωρηθηκε γιατί νομισε ότι εκανα δουλειες και μου χάλασε το νύχι:lol:

τα νύχια των χεριών τα δαγκώνω κ τα έχω ξεκαπστρέψει ...

τί μου λες τώρα!!!!!!:lol:

Το σοκ το δοκίμασα το καλοκαίρι πλάκα είχε. Μπλε έχω κι εγώ κατα νου να τα βάψω αφου πρώτα πάρω μανό.

Οσο για πατούσες δεν είναι να τις αφήσω γίνονται πενταπλοί πάτοι.Και έχω και γλυκιά παρατηρησούλα απο τον αντρούλη οπότε τις κάνω. Αυτο που με βοήθησε πολύ είναι βαζελίνη και καλτσάκια μετά το μπάνιο.

έχω κρεμούλα ειδική της ντόκτορ σολ. τις κάνει βαμβάκι, αλλά δεν προλαβαίνω μάνα μου..:P

παλιά έκανα κ εγώ με βαζελίνη κ καλτσάκια.

πρώτα θέλουν απολέπιση.

το ειδικό εργαλείο που ξύνει φτέρνες της ίδιας εταιρείας είναι πολύ καλό. το είχα πάρει κ στη μαμά μου.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: κλαιωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!

εβιρι αυτο με τα νυχια το καναμε με την κορη μου το χει στο τιουμπι αλλα πολυ μας δυσκολεψε κ βασικα μπορω να πω οτι αποτυχαμε κ νυχι της προκοπης δεν βγαλαμε.μπραβο στην κορη σου που το καμνει.σημερα στην ετ3 το μεσσημερι ειχε λυβανεζικη κουζινα ζαλιστικα ειχε κατι κεικ με σιμιγδαλι ταχινι κατι μπιφτεκακια θα κανω ερευνα απο αυριο κ θα κανω κανα λυβανεζικο καμια μερα

:lol:

Πωπω Κουφετάκι, τι μου θύμησες!!!!!! Εγώ τη λατρεύω τη λιβανέζικη κουζίνα, μου αρέσουν πολλά φαγητά, ορεκτικά και σαλάτες τους. Τι να πρωτοθυμηθώ, τα κίμπε (στην Κύπρο τα φτιάχνουν και τα λένε κούπες), το χόμους, τη σαλάτα ταμπούλε, τη φατούς, το μπαμπα-γκανούς, το φαλάφελ, μουτάμπαλ, λάμπνε (παρόμοιο με το δικό μας τζατζίκι, δηλαδή, γιαούρτι με σκόρδο και δυόσμο χωρίς αγγούρι), σαουέρμα (παρόμοιο με το δικό μας σουβλάκι από λεπτή αραβική πίτα με μοσχαρίσιο κρέας, ή κεμπάπ, ή κοτόπουλο, τζατζίκι και αγγουράκι τουρσί), σαμπούσε, κόφτα (κεφτεδάκια πεντανόστιμα). Από γλυκά έχω φάει κουνάφα (αυτό που οι Τούρκοι λένε κιουνεφέ), ουμ άλι (αυτό ίσως να προέρχεται από Αίγυπτο), πολλά μπακλαβαδωτά με φύλλο ή καταΐφι, μααμούλ, μουχαλαμπία, αλλά και διάφορα άλλα που έχω ξεχάσει το όνομά τους. Αμ, πώς πήρα τα κιλά τα τελευταία χρόνια; Έχω επίσης, πιει άσπρο καφέ όπως τον ονομάζουν αυτοί, δηλαδή ζεστό νερό με ανθόνερο μέσα. Μοσχοβολάει, είναι γευστικό και χωνευτικό μετά το φαγητό. Φυσικά δεν περιέχει καφέ, μόνο νερό και ανθόνερο. Ζάχαρη δε ξέρω αν βάζουν. Είχα προσπαθήσει να φτιάξω και μόνη μου, αλλά δεν τα κατάφερα στις αναλογίες και δε μου έβγαινε ωραίο αποτέλεσμα. Άχ, μέχρι και η μυρωδιά του ναργιλέ μου ήρθε τώρα που τα γράφω και τα θυμάμαι.

μου τρέχουν τα σάλια........:eek:

Link to comment
Share on other sites

Μολις μπηκα πάλι...Προσπαθουσα να κοιμησω τον τερατακιον, αλλα ανεπιτυχως κι εχει αναλαβει ο περιστερης

καλέ που τα ετρωγες ολα αυτά εβιρι;δωσε καμια συνταγη

Link to comment
Share on other sites

αμαν ρε συ εβιρι πως το ξεχασα εσυ τα ζησες αυτα εεε δεν σε αφηνω τωρα με τπτ.απο αυριο θελω μαθηματα.και ξεχασα τις ονομασιες απο αυτα που ειχα δει το κιμπε κ την σαλατα ταμπουλε πως γινονται.αυτο το γλυκο που λενε οτι παει με τον καφε κ γινετε με αλευρι απ,σιμιγδαλι και στον πατο του ταψιου βαζεις ταχινι το ξες?εχω μια χαρα τωρα θα μαγειρεψουμε λιβανεζικα ναιιιιιι

Το κίμπε Κουφετάκι μου, νομίζω πως είναι λίγο δύσκολο να το φτιάξει κανείς, στην πραγματικότητα δεν το έχω φτιάξει ποτέ και δεν έχω τη συνταγή, η οποία όμως, είμαι βέβαιη, ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, έστω και με παραλλαγές. Είχα διαβάσει κάπου ότι γίνεται από κιμά και πλιγούρι μαζί με μπαχαρικά, αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω τη διαδικασία. Νομίζω πως το μίξερ που αγόρασα από τη 'κει είχε τη συνταγή στα αγγλικά, θα σε γελάσω. Τη σαλάτα ταμπούλε την ξέρω πολύ καλά, γιατί την έχω φτιάξει πολλές φορές και μάλιστα μου την έμαθε Λιβανέζα φίλη μου. Το γλυκό που λες δεν είμαι σίγουρη ποιο είναι, γιατι στην κουνάφα (αν είναι αυτό), στη συνταγή που έχω βάζουμε βούτυρο όχι ταχίνι και γίνεται με θρυμματισμένο φύλλο καταΐφι κι όχι σιμιγδάλι, εκτός αν λες άλλο γλυκό που μοιάζει λίγο με το δικό μας ραβανί, είναι πιο λεπτό και πιο ξερό. Δε θυμάμαι όμως το όνομά του. Το σερβίρουν σε πολύ μικρά τετραγωνάκια κομματάκια μπουκιές. Τη συνταγή δεν την ξέρω. Θα δώσω τη συνταγή ταμπούλε πιο κάτω.

μου τρέχουν τα σάλια........:eek:

Εμένα να δεις!!!!!!!!!!!!

Μολις μπηκα πάλι...Προσπαθουσα να κοιμησω τον τερατακιον, αλλα ανεπιτυχως κι εχει αναλαβει ο περιστερης

καλέ που τα ετρωγες ολα αυτά εβιρι;δωσε καμια συνταγη

Στη Τζέντα περιστεράκι, αχ Τζέντα.

Link to comment
Share on other sites

Σαλάτα ταμπούλε.

Υλικά:

1 μάτσο μαϊντανό,

1 μάτσο δυόσμο,

1 κρεμμύδι ξερό,

1φλ του καφέ πλιγούρι ψιλοτριμμένο,

2-3 ντομάτες

χυμός λεμονιού,

λάδι,

πιπέρι, αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Το ελληνικό πλιγούρι είναι πιο σκληρό και μάλλον θα χρειαστεί λίγο βράσιμο πρώτα για να μαλακώσει και να φουσκώσει. Μπορείτε όμως να το βάλετε σε καυτό νερό για 30' και να το σουρώσετε. Δοκιμάστε αν είναι σκληρό, τότε να το βάλετε να βράσει λίγο, πρέπει να είναι μαλακό.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε πολύ, το μαϊντανό. Βγάζουμε τα φύλλα του δυόσμου από τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά. Ψιλοκόβουμε αρκετά το κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και μετά σε καρεδάκια πολύ μικρά, δηλαδή το κάθε κομμένο κυβάκι ντομάτας να είναι όσο περίπου το γυναικείο νύχι. Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι, το στραγγίζουμε πολύ καλά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, ρίχνουμε από πάνω λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι (εγώ έβαζα πολύ πιπέρι και πολύ κρεμμύδι γιατί μου άρεσε να είναι κάπως καυτερούλα). Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τα περισσότερα Αραβικά φαγητά συνοδεύονται με αραβικές πιτούλες που λειτουργούν ως πιρούνια. Δηλαδή οι Άραβες κόβουν κομμάτια πίτας και με αυτή σαν κουτάλι παίρνουν λίγη σαλάτα ή λίγο φαγητό και το τρώνε μαζί.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καποτε προ γάμου ειχα δοκιμασει συνταγες με πλιγουρι.Μου άρεσε πολύ...Η οικογενεια ομως είχε περιεργες αντιδρασεις του τυπου: "Τετοιο τρωγαμε στην Κατοχή"(η γιαγια)

"Παπιά είμαστε;"(οι λοιποι)

Link to comment
Share on other sites

Eβιρακι φτιαχνω καμια φορα ταμπουλε αλλα δεν εκανα αυτην την προετοιμασια στο πλιγουρι.

θα το δοκιμασω ετσι, σε εμπιστευομαι και εσυ αλλωστε το εχεις φαει στην πηγη...!!

Link to comment
Share on other sites

Καποτε προ γάμου ειχα δοκιμασει συνταγες με πλιγουρι.Μου άρεσε πολύ...Η οικογενεια ομως είχε περιεργες αντιδρασεις του τυπου: "Τετοιο τρωγαμε στην Κατοχή"(η γιαγια)

"Παπιά είμαστε;"(οι λοιποι)

:tongue::tongue::tongue::P:p

Link to comment
Share on other sites

Περιστεράκι κάτι τέτοια έχω ακούσει κι εγώ όταν στις σαλάτες ή στο ρύζι έβαζα καλαμπόκι. Μου έλεγαν: "κότες είμαστε;" Ξέρεις κάτι; Αν δεν απαντήσεις την πρώτη, δεύτερη φορά, αλλά εξακολουθήσεις να σερβίρεις αυτό που σου αρέσει και που οι άλλοι βρίσκουν περίεργο, τότε κάποια στιγμή θα τους ακούσεις να σε ρωτάνε, πότε θα ξαναφτιάξεις από εκείνο το κατοχικό και το περίεργο.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑλε των χεριων έβαψα!!Των ποδιών τα κρυβω ολόκληρα, μια απο τα ίδια με εσενα.

Εβαψα τα χερακια μπλε σκουρο...Είναι μοδα...Μαθαινω κι εγω κάτι από τη συναναστροφη με τη νεολαία...Να σου πουν οι μικρες ό,τι τεχνική κυκλοφορει σε νύχι, μαλλί, μακιγιαζ...να πάθεις!!

Πριν από καιρο δοκιμασα ενα νεο βερνικι, το σοκ, που κάνει σπασιματα στο χρωμα κι ο περιστερης στενοχωρηθηκε γιατί νομισε ότι εκανα δουλειες και μου χάλασε το νύχι:lol:

ω λιωσει:-):-)

χαχαχα!!!τελειοοο!!!εχω λιωσει:-):smile::-):smile:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...