Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 4 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

      Και εγώ ανυπομονώ γιατί αναμένω εδώ και ένα χρόνο να την κάνω..μαζεύαμε έμβρυα.. αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι κιόλας ..είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη. 

      Ναι μη φοβάσαι τπτ όλα καλά θα πάνε!Θετική ενέργεια..

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

όταν λες να την βρέξω? :D

Απο τη μάμα μου το ξέρω οταν τέλειωσω τη πίτα τη ραντιζω με λίγο νερό βάζεις στο χέρι σου νεράκι και ρίχνεις να πάει παντού, ειδικά στις άκρες. Επίσης κανένα δεκάλεπτο πριν τη σβήσω το ξανακάνω.

Ελπίζω να τα εξήγησα καλά.


st5Bp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Κάτι θυμάμαι σαν συννεφάκι να το κάνει η γιαγιά μου αυτό(η μαμά μου δεν φτιάχνει πίτες)τώρα την επόμενη φορά σε ευχαριστώ πάντως....Πάω να βάλω πλυντήριο και να χουχουλιάσω λίγο στο καναπέ τώρα που έχω ησυχία....Φεφη και το σκ που είσαστε στο σπίτι προσπάθησε να τρώτε όλοι μαζί...Εμείς είμαστε 11,500κιλα ύψος κάπου στους 87-90π...Σιγά καλέ την διαφορά 3μηνές μεγαλύτερη είναι η Συσα


:-D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα !!!

Μου αρέσει πολυ αυτό το φαγητό και γενικά το μοσχάρι το προτιμώ με λαχανικά από μακαρόνια και ρύζι.

Καλησπέρα

Σημέρα έκανα απο το πρωι δουλίτσες σιδέρωσα 3 πλυντήρια eviri και μαγείρεψα μακαρόνια με σάλτσα.

fefi στο Πρόδρομο ήταν το πρώτο σχολείο που δούλεψα, είναι πολύ ωραίο χωριό. τι μου θύμισεις τα πρώτα μου παιδάκια ήμουνα και καινούρια είχα δέθει πολύ μαζί τους.

Φιλάκια σε όλες και τη θετική μου σκέψη στο μικρο Ραφαήλ. Ολα να πάνε τέλεια.

γειά σου κ πάλι κάγκλυ!

χαίρομαι που σου άρεσε κ έχει ωραίες αναμνήσεις!

το φύλλο γίνεται σκληρό, κατά πάσα πιθανότητα γιατί το ζυμάρι δεν ανέβηκε σωστά, δεν είχε θερμοκρασία να ανέβει! το νερό να μην ήταν αρκετά χλιαρό.

αν το άφησες σωστά σε χρόνο να ανέβει-διπλασιαστεί σε όγκο, αλλά δεν ανέβηκε, ίσως φταίει κάτι με την ποσότητα στο αλεύρι ή

αν έβαλες στο ζύμωμα το αλάτι με τη μαγιά κ το νερό μαζί. τότε σκληραίνει η ζύμη κ δεν φουσκώνει που να την τρομπάρεις!

Link to comment
Share on other sites

το ράντισμα με νερό δεν έχει να κάνει με το σκληρό φύλλο, αλλά να δώσει υγρασία να μην καεί το πάνω φύλλο, όσο ψήνεται μεσα η πίτα.

έτσι, δεν μαυρίζει πάνω κ ψήνεται ομοιόμορφα κ μέσα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τί βάζεις μέσα άννια μου;

πού είσαι δημαρχέσα να απαντήσεις ως καθ' ύλην αρμόδια για το ζύμωμα;

άλλη για πίτα;

αδερφούλααααααααα!

χωρίς μαγιά γίνεται;

σε λίγο σχολάω κ χρειάζομαι απεγνωσμένα τσιγάρο.

φιλούρες!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοπελαρες!

Φέφη είσαι η βασίλισσα του φύλλου!!

Μήπως φταίει το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκε και βγηκε το φύλλο σκληρό;

Για όλα τα υπόλοιπα που λέει η φέφη δεν έχω ιδέα, πλήν ότι το ραντίζουμε για να μην σκάσει.

Μαγιά στο φύλλο για πίτες δεν βάζω.

Μήπως να μας πει τη γνώμη της η eviri που σήμερα ζύμωσε και ψωμάκι;

Σας χαίρομαι για πολλούς λόγους βρε κορίτσια, αλλά ενας επιπλέον είναι που μιλάμε και για μαγειρική.Οι φίλες μου έχουν ταράξει πιτσαρίες-ψησταριές, άντε να κάνουν κάτι ψητό, άντε και καμιά φακή, καμιά μακαρονάδα...Καλό είναι και το delivery και το πρόχειρο φαγάκι στο σπίτι άμα δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε κάτι.Κι εμείς με τον περιστέρη δεν λέμε όχι.Τηγανίζουμε κι αυγά, βράζουμε μακαρόνια με ψευτοσάλτσες. Αλλά άμα μοσχοβολήσει το σπίτι φαγάκι είναι αλλιώς...Κι ας είναι και φασολάδα Νιώθεις κάπως...Είμαι πολύ απ' αλλού;

Χαίρομαι που αγαπάτε την κουζίνα και ως ιδέα και ως χώρο.

Μάκια

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είμαι κορίτσια.

Όχι το φύλλο δε χρειάζεται μαγιά, ούτε φούσκωμα πριν το ανοίξουμε, ούτε φούσκωμα μέσα στο ταψί. Το ζυμώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη περίπου 30' για να ξεκουραστεί όπως λέμε. Δε φουσκώνει κατά τη διάρκεια της ξεκούρασής του, αλλά αναπτύσσεται η γλουτένη και μετά ανοίγει εύκολα. Αν δε το αφήσουμε να ξεκουραστεί, τότε κατά το άνοιγμα με τον πλάστη ξανάρχεται και μαζεύει και δεν ανοίγει εύκολα.

Ότι έγινε σκληρό έφταιγε ότι, δεν είχε την απαραίτητη υγρασία. Καλό είναι το φύλλο να το βρέχουμε -όπως είπε και η Κάγκλυ- με λίγο νερό (εγώ το βρέχω με πινέλο) ή με λίγο λάδι.

Για να γίνει τραγανό βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ξίδι. Πάντως αν γίνει ξερό από πάνω κατά λάθος, τότε μπορεί να σωθεί αν στο βγάλσιμο από το φούρνο το βρέξουμε με νερό με ένα πινέλο και το σκεπάσουμε με μια πετσέτα κουζίνας.

Link to comment
Share on other sites

Αχ βαριέμαι πολύ σήμερα είναι και ο καιρός μουντός για χουχούλιασμα.Άσχετο αλλά χτες έκανα σπανακόπιτα και μου βγήκε πολύ σκληρό το φύλο τι να έφταιγε άραγε?J83K34M2Wot+Afp6lAe1mgK8AAAAAElFTkSuQmCC

καλως ηρθες στο κλαμπ!:lol::lol::lol::lol:εχω ξοδεψει αλευρι για αλευρι.τωρα βαζω την μανουλα κανει την ζυμη και την βαζω σε σακουλακια στην καταψηξη:-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σας κοπελαρες!

Φέφη είσαι η βασίλισσα του φύλλου!!

Μήπως φταίει το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκε και βγηκε το φύλλο σκληρό;

Για όλα τα υπόλοιπα που λέει η φέφη δεν έχω ιδέα, πλήν ότι το ραντίζουμε για να μην σκάσει.

Μαγιά στο φύλλο για πίτες δεν βάζω.

Μήπως να μας πει τη γνώμη της η eviri που σήμερα ζύμωσε και ψωμάκι;

Σας χαίρομαι για πολλούς λόγους βρε κορίτσια, αλλά ενας επιπλέον είναι που μιλάμε και για μαγειρική.Οι φίλες μου έχουν ταράξει πιτσαρίες-ψησταριές, άντε να κάνουν κάτι ψητό, άντε και καμιά φακή, καμιά μακαρονάδα...Καλό είναι και το delivery και το πρόχειρο φαγάκι στο σπίτι άμα δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε κάτι.Κι εμείς με τον περιστέρη δεν λέμε όχι.Τηγανίζουμε κι αυγά, βράζουμε μακαρόνια με ψευτοσάλτσες. Αλλά άμα μοσχοβολήσει το σπίτι φαγάκι είναι αλλιώς...Κι ας είναι και φασολάδα Νιώθεις κάπως...Είμαι πολύ απ' αλλού;

Χαίρομαι που αγαπάτε την κουζίνα και ως ιδέα και ως χώρο.

Μάκια

Και μενα μ'αρέσει εδώ κι ας μην σας ξέρω. Είστε πολυ ωραία παρέα όλες και παίρνω και πολλές ιδεές.

Και μεις delivery σπάνια αλλά εγω τώρα είμαι σπίτι. Αλλα κάποιες γυναίκες που έχουν δουλειά σπίτι παιδιά κλπ κλπ αναγκαστικα θα το κάνουν.

Φιλάκια


st5Bp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εδώ είμαι κορίτσια.

Όχι το φύλλο δε χρειάζεται μαγιά, ούτε φούσκωμα πριν το ανοίξουμε, ούτε φούσκωμα μέσα στο ταψί. Το ζυμώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη περίπου 30' για να ξεκουραστεί όπως λέμε. Δε φουσκώνει κατά τη διάρκεια της ξεκούρασής του, αλλά αναπτύσσεται η γλουτένη και μετά ανοίγει εύκολα. Αν δε το αφήσουμε να ξεκουραστεί, τότε κατά το άνοιγμα με τον πλάστη ξανάρχεται και μαζεύει και δεν ανοίγει εύκολα.

Ότι έγινε σκληρό έφταιγε ότι, δεν είχε την απαραίτητη υγρασία. Καλό είναι το φύλλο να το βρέχουμε -όπως είπε και η Κάγκλυ- με λίγο νερό (εγώ το βρέχω με πινέλο) ή με λίγο λάδι.

Ετσι το κάνω κι εγώ βεβαια κάνω και καμια τρυπούλα στο φύλλο αλλα θα καταφέρω κάποια στιγμή να βγει χαρτί. Πρέπει να πάρω και πλάστη τον έσπασε ο άντρας μου (όχι πάνω μου) με κατι βλακείες που έκανε και το πέρασε για ξύλο.

Για να γίνει τραγανό βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ξίδι. Πάντως αν γίνει ξερό από πάνω κατά λάθος, τότε μπορεί να σωθεί αν στο βγάλσιμο από το φούρνο το βρέξουμε με νερό με ένα πινέλο και το σκεπάσουμε με μια πετσέτα κουζίνας.

Eviri η Γερμανία έβαλε τα Χριστουγεννιάτικα ρούχα της;


st5Bp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι kagly, τα μαγαζιά έχουν βάλει χριστουγεννιάτικα είδη και στολισμό από τα μέσα Οκτωβρίου περίπου οι πρώτοι. Χτες είδα ότι στήσανε τα ξύλινα σπιτάκια σε μια κεντρική πλατεία της Στουτγκάρδης, όπως φτιάχνουμε εμείς στο Σύνταγμα τα σπιτάκια, που πουλάνε γλυκά και χριστουγεννιάτικα είδη. Ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει για το κοινό, αλλά θα ξαναπάω τις επόμενες μέρες να δω αν μπορούμε να τα μπούμε μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια έχω φτιάξει πολλές φορές πίτα απλά χτες έγινε σκληρό το πάνω φύλλο όχι όλη η πίτα..Και εδώ έχουν αρχίσει και στολίζουν τα μαγαζιά,μια γειτόνισσα απέναντι έχει 20μέρες που έχει βάλει τα φωτάκια στο μπαλκόνι..Κορίτσια θέλω μια εύκολη συνταγή για κρουασανάκια με μερέντα


:-D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...