Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Και εγώ ανυπομονώ γιατί αναμένω εδώ και ένα χρόνο να την κάνω..μαζεύαμε έμβρυα.. αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι κιόλας ..είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη. 

Ναι μη φοβάσαι τπτ όλα καλά θα πάνε!Θετική ενέργεια..

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Κορίτσια μου καλημέρα.

Έχω βάλει γίγαντες που κοντεύουν να γίνουν.

Μεταξάκι μου όμορφο, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ να σε χαίρεται η οικογένειά σου, αλλά κι εμείς.

Περιστεράκι ανταποδίδω την αγάπη και σου στέλνω τα φιλιά μου.

Αυτά τα ολίγα για τώρα, επειδή θα φύγω σε 20' και το απόγευμα θα ξαναπάω στο σχολείο με τη μικρή, γιατί έχουν λέει παρέλαση με φαναράκια και μετά θα κεράσουν μπουφέ παιδιά και γονείς και δεν ξέρω τι άλλο. Μάλλον κάτι σχετικό με το χαλοουήν είναι. Δε μας παρατάνε λέω εγώ. Αυτό που κυρίως δεν κατάλαβα από το χαρτί στα γερμανικά που μας έστειλαν είναι, αν θα πρέπει να φτιάξουμε εμείς από κάποιο φαγητό-γλυκό ή αν θα τα έχουν αγοράσει τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Θα το διευκρινίσω μόλις πάρω το παιδί.

Σας φιλώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλήμερα κορίτσια τι κάνετε?Εμείς τα ίδια εδώ με τα μικρά μικροβιάκια μου...Χτες κοιμηθήκανε αργά συνήθως κοιμάται ο μικρός 9,30 και η μεγάλη 10-10,30..Εγώ θα φτιάξω φακούλες σήμερα και θα βράσω και μπρόκολο...Μεταξία μου χρόνια πολλά και περαστικά για την μικρούλα σου

:-D

Kαλημερα σας.

Σεβη,

ακομα χαραγμενο ειναι το παιδι;

Ωχ ψυχουλα μου.

Σημερα δεν μαγειρευω...εχουμε απο χθες.

Πηγαμε κοινωνησαμε και πριν λιγο φαγαμε τα φρουτακια μας.

Τωρα παμε στο φουρνο να παρουμε κουλουρακι σουσαμενιο.

φιλακια σε ολες.

μάκια!

ακόμα!

αλλά γι ανα την καλοπιάσω της έβαλα κόκκινο φορεματάκι κοτλέ με λουδουλάκια! όλο καμαρωτή πήγαινε κ κρατούσε το φόρεμα να μας το δείχνει!

ο πατήρ της αποφάσισε "σήμερα αλλάζουμε κλειδαριά στα μπάνια, με κλειδιά!"

Μια απο τα ιδια κι εγω....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

;)

Καλέ δεν σας προλαβαίνω!!!

fefi γράψε ένα βιβλίο με τα κατορθώματα της ανηψιάς μου!Θα κάνει θραύση!!Τι τραβάς κι εσύ...Παρομοίως ξεχνώ μετά την γέννα!Αν είναι δυνατόν...Πρώτα είχα μνήμη ελέφαντα.Τώρα ξεχνάω και τα γενέθλια των φιλενάδων μου.Δεν ξέρω πού οφείλεται..Λες στην επισκληρίδιο;Μπα...

μπα. ολική έκανα, αλλά...!τα ίδια!

Να σας πω και πολύ γλυκό...Είδα ότι μιας κοπέλας ο πεθερός μαγειρεύει...Τι καλά...

Ο δικός μου πεθερούλης είναι 80 χρονών, αλλά πολύ καλοστεκούμενος.Μάγειρα δεν τον λες, αλλά τώρα τελευταία τον έπιασε μια μανία μαγειρικής κι επειδή η πεθερά μου δεν του κάνει τα φαγιά που θέλει, μπαίνει στην κουζίνα και νοικυρεύεται μόνος του...

Πού θα έμοιαζε ο περιστέρης;

Και τώρα πρόσφατα τηγάνισε κάτι αυγά και πιπεριές κέρατα και βακαλάο(το πάρτυ της χοληστερίνης και ό,τι πρέπει για την ηλικία του)και ήταν εκεί ο περιστέρης και του έδωσε ταπεράκι για μένα, που του στέλνω κατά καιρούς διάφορα φαγάκια...Ετσι να με φιλέψει κάτι από τα χεράκια του

Μωρέ δεν είναι μια γλύκα;

είναι είναι!

κ τον δικό μου τον έχουν πιάσει τα τρυφερά του!

όταν θέλει είναι (μπα)μπούλης!

Κατά τ' αλλα, ο μικρός μου περνά μια κρίση υπερφαγίας που δεν τον προλαβαίνουμε...Ξύπνησε τη νύχτα για γάλα που είχε μήνες να το κάνει κι αν δεν του δίναμε ακόμα θα έκλαιγε.Και παρόλο που έφαγε 1 η ώρα στις 7 ήταν επί ποδός για να ξαναφάει.

Πριν λίγο ρήμαξε την φρουτόκρεμα 1 μπανανα, 1 μήλο, 1 αχλάδι, 1 πορτοκάλι, 3 κουτ,γλ.κουάκερ.Του έφτιαξα και μοσχαρόσουπα.Για εμάς μόνο τα μπιφτέκια έχω ζυμώσει.

Ησυχία δεν βρίσκω πουθενά με το περιστεράκι...

Και τώρα που γράφω τον πήγα στη γιαγια΄του να απλώσω το πλυντήριο, γιατί δεν θα με άφηνε.

Και λέει ο περιστέρης: "Τώρα θα μάθεις τι εστί άντρας!!!Από μικρη ηλικία μέχρι μεγάλος...Θα σε κάνει ο γιος σου τούρμπο..."

:lol:

έχω λαλήσει στη δουλειά!:-(

Αγγελική ξεκινάω, μιας και έχω χρόνο και ο μικρός είναι στη γιαγια του...

Πήγαινε σε ένα φούρνο και πάρε ψωμί λευκό, μαύρο ή πολύσπορο και κριτσίνια και φτιάξε ένα ωραίο πανεράκι με ψωμάκια σε λεπτές φετούλες

Φτιάξε δύο μεγάλες χορταστικές σαλάτες, μία πράσινη και μία με λάχανο

Για να κερδίσεις χρόνο μπορείς να προτιμήσεις τις ετοιμες σαλάτες των σουπερ μάρκετ

Ιδέες:

Σαλάτα 1

ρόκα, άσπρα μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση σωταρισμένα, χοντροκομμένα καρύδια και κομματάκια φέτας, παρμεζάνα, λάδι και βαλσαμικό ξίδι, μπορείς να προσθέσεις ντοματίνια ή λιαστή ντομάτα ή και τα δύο

Σαλάτα 2

λάχανο άσπρο, πιπεριές σε διάφορα χρώματα και σως με λεμόνι, λάδι, μουστάρδα και μαγιονέζα

Μια πιατέλα με διάφορα τυράκια, σε μικρές ποσότητες Αν περισσέψουν φτιάχνεις μια ωραιότατη τυρόπιτα μια άλλη μέρα

και το μπιζεδλι μου το ιδιο!!!πολυ φαι!!!ποσο ειναι το περιστερακι??η δικια μου 18 μηνων. ειπα μηπως ειναι της ηλικιας.καθε απογευμα παει στο συρταρι πιυ εχω τα μπισκοτα και φωναζει:κοτακιιιι, κοτακιιι (εννοει μπισκοτακι), δεν της δινω σημασια και συνεχιζει μαμα κοτακι!!! της λεω ενα μου λεει τια (τρια), συμβιβαζομαστε στα δυο. μετα απο λιγο παει στο ψυγειο τιι (τυρι), τρωει 2-3 φετες κιτρινο τυρι, μετα γιαουρτι και μετα που θα φαει ο αντρας μου καθεται η κυρια στο τραπεζι και τσιμπολογαει!!!και ολα αυτα μετα απο κανονικο μεσημεριανο!!!

τλκ θα παω αυριο στη μανουλα μου.οποτε σημ τρεχατε ποδαρακια μου!!!πρεπει, μολις γυρισω σπιτι, να σιδερωσω 3 πλυντηρια και να συμμαζεψω το σπιτι και τα ρουχα μας.λεω να της φτιαξω ενα κεικ(κλασσικη συνταγη της γιαγιας μου και παντα πετυχημενη) και ενα γλυκο ψυγειου που το εμαθα τελευταια απο την κουμπαρα μου (πολυ ωραιο και αυτο). θα σας βαλω τις συνταγες απο βδομαδα. οσο για τα κουλουρια που εφτιαξα πολυ ευκολη συνταγη κοριτσια και αν και φοβομουν οτι δεν θα τρωγονται, εγιναν οπως του φουρνου!! εχετε καμμια συνταγη με τιποτα αλμυρο???οχι πιτα, κατι αλλο για να φτιαξω για να παω στη μαμα μου??

Διαφημίσεις

Για κυρίως πιάτο προτείνω ένα κλασικό ψητό στο φούρνο με πατατούλες, αν βρεις και μικρές να τις βάλεις ολόκληρες θα βγει μούρλια.

Υπάρχουν και κατεψυγμένες μικρές πατάτες που έχω δοκιμάσει και βγαίνουν τέλειες

Διαφορετικά έχω πολλές συνταγές με ψητά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος που τα κόβεις σε φέτες και τα σερβίρεις με σως και ρυζάκι, σκέτο ή με λαχανικά. Αν ενδιαφέρεσαι, ζήτα μου και σου γράφω τις συνταγές

Μια ωραία ιδέα για μπουφέ είναι και οι κρέπες.Παίρνεις κουτάκι με έτοιμο μείγμα και μπορείς να τις φτιάξεις τις πιτούλες από προηγούμενη μέρα και να τις φυλάξεις στο ψυγείο με λαδόκολλα ανάμεσά τους.

Φτιάξε τις σε τηγάνι με μικρή διάμετρο, αλλά όχι πολύ μικρό και χρησιμοποίησε σαν μεζούρα για την ζύμη ένα μικρό φλυτζάνι ή την κλασική κουτάλα της σούπας.

Επειδή ποτέ δεν βγαίνει-τουλάχιστον σε μένα-η ποσότητα που λέει στο ένα κουτί, φτιάξε δύο και αν σου μείνουν τις φτιάχνεις κανονικά με τη γέμιση, τις βάζεις σε πυρεξάκι στην κατάψυξη και τις έχεις έτοιμες για άλλη φορά.

Οσο αφορά τη γέμιση, εμένα τρεις είναι οι αγαπημένες μου, με κιμά, με σπανάκι και με κοτόπουλο

Με σπανάκι φτιάχνεις την κλασική συνταγή της σπανακόπιτας και προσθέτεις κρέμα γαλακτος για να γλασάρει η γέμιση

Με κοτόπουλο βράζεις ένα στήθος ή φιλέτο, το κάνεις νιανιά και προσθέτεις πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τριμμένα τυράκια, μια κρέμα γάλακτος.Βγαίνουν μούρλια

Με κιμά, φτιάχνεις τον κιμά όπως για τα μακαρόνια και προσθέτεις τριμμένη γραβιέρα

Και για τις τρεις συνταγές, όταν βάλεις στο πυρέξ τις κρέπες τις περιχύνεις με κρέμα γάλακτος και λίγο τυράκι

Μπορείς να τις εχεις έτοιμες στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα και να τις βγάλεις 1-2 ώρες πριν να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να τις ψήσεις

Δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες υλικών, εκτός αν φτιάξεις για πολύ κόσμο

και το μπιζεδλι μου το ιδιο!!!πολυ φαι!!!ποσο ειναι το περιστερακι??η δικια μου 18 μηνων. ειπα μηπως ειναι της ηλικιας.καθε απογευμα παει στο συρταρι πιυ εχω τα μπισκοτα και φωναζει:κοτακιιιι, κοτακιιι (εννοει μπισκοτακι), δεν της δινω σημασια και συνεχιζει μαμα κοτακι!!! της λεω ενα μου λεει τια (τρια), συμβιβαζομαστε στα δυο. μετα απο λιγο παει στο ψυγειο τιι (τυρι), τρωει 2-3 φετες κιτρινο τυρι, μετα γιαουρτι και μετα που θα φαει ο αντρας μου καθεται η κυρια στο τραπεζι και τσιμπολογαει!!!και ολα αυτα μετα απο κανονικο μεσημεριανο!!!

τλκ θα παω αυριο στη μανουλα μου.οποτε σημ τρεχατε ποδαρακια μου!!!πρεπει, μολις γυρισω σπιτι, να σιδερωσω 3 πλυντηρια και να συμμαζεψω το σπιτι και τα ρουχα μας.λεω να της φτιαξω ενα κεικ(κλασσικη συνταγη της γιαγιας μου και παντα πετυχημενη) και ενα γλυκο ψυγειου που το εμαθα τελευταια απο την κουμπαρα μου (πολυ ωραιο και αυτο). θα σας βαλω τις συνταγες απο βδομαδα. οσο για τα κουλουρια που εφτιαξα πολυ ευκολη συνταγη κοριτσια και αν και φοβομουν οτι δεν θα τρωγονται, εγιναν οπως του φουρνου!! εχετε καμμια συνταγη με τιποτα αλμυρο???οχι πιτα, κατι αλλο για να φτιαξω για να παω στη μαμα μου??

χαχαχαΤα ίδια τραβάω, αλλά είναι 10 μηνών και δεν τα ζητάει με το όνομά τους

απλά σκούζει

Μπορείς να φτιάξεις καμιά τυρόπιτα ή σπανακόπιτα, που είναι κλασική επιλογή και τις τρώνε όλοι

Επίσης άλλη ωραία κι εύκολη επιλογή είναι τα ζυμαρικά φούρνου

Μου αρέσει πολύ κι η κιμαδόπιτα

Φτιάχνεται σε ταρτιέρα ή σε ρηχό πυρέξ.Δεν χρειάζεται να έχει πάχος

Βάζεις ζύμη σφολιάτας, κιμά όπως τον φτιάχνουμε για μακαρόνια με τυρί γραβιέρα και από πάνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ πασπαλισμένη με τυράκι.Γίνεται με πολύ μικρές ποσότητες υλικών.Μην την σερβίρεις καυτή από τον φούρνο γιατί δεν βγαίνει καλά το κομμάτι, διαλύεται.Πρέπει να δέσει πρώτα.

Αν φτιάξεις κρέπες με κιμά, εννοείται πως δεν φτιάχνεις και κιμαδόπιτα

Προσωπικά αποφεύγω σε τραπέζι να φτιάχνω φαγητά που έχουν κοινό το βασικό υλικό.

Αφροδίτη εμένα είναι 22μηνών και θα φάει και εμάς σε λίγο...Λοιπόν το πρωί πίνουμε 200-250μλ γάλα τρώμε αυγό με λίγη ψίχα κατά της 11,30 τρώμε φρουτόκρεμα μετά τσιμπάμε κανένα μπισκοτάκι κατα της 2 τρώμε φαγητό με ψωμάκι τυράκι και σαλατούλα και πάμε για νάνι..Στις 5,30τρώμε η τραχανά η ψωμί με βούτυρο και μέλι/μαρμελάδα η γιαούρτι η κρέμα που την φτιάχνω με σιμιγδάλι...Ε και στις 8τρώμε πάλι η φαγητό η τοστ η ότι άλλο έχω φτιάξει και στις 9επιτέλους πίνουμε 250μλ γαλα...Όπως επίσης πίνουμε 2φορές κατα την διάρκεια της νύχτας γάλα

:-D

Για γλυκό έχω κάτι light εύκολο και οικονομικό που είναι ό,τι πρέπει μετά από μασαμπούκα.Αλλά πρέπει να ανοίξω τα κατάστιχά μου για να δω τις ακριβείς ποσότητες.Φτιάχνεται με αμύγδαλα, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη και ζελέ(Μόνο!!!)και μπαίνει σε φόρμα κέικ, όπου διαχωρίζονται τα υλικά!Μένει κάτω το αμύγδαλο, στη μέση η κρέμα και πάνω λίγο ζελέ.

Κάνει και εφέ.

Αν θες πες μου να βρω να σου γράψω την συνταγή

ΤΩΡΑ πείνασα στ' αλήθεια πάαααααρα πολύ...

Πάω να ψήσω τα μπιφτέκια, για να μην τσακίσω τίποτα σκατούλες.

Γιατί κάνω και διατροφή, τρομάρα μου

Διαφημίσεις

Πω πω...Θα με κυνηγήσετε!!Σας ζάλισα...

Διάβασα αυτά που έγραψα και είναι τα άπαντα...

Αλλά είπαμε, η Αγγελική ζήτησε ιδέες για μπουφέ

Γράψτε κάτιτίς όλες να τις δώσουμε πολλές επιλογές και να επιλέξει στο τέλος αυτό που ταιριάζει καλύτερα για το τραπέζι της

την σαλάτα, το ψωμάκι, το τυράκι πώς τα δίνεις με το μεσημεριανό άννια;

εγώ μόνο του το φαγητό.

πολύ μου άρεσε το πρόγραμμά σας!

περιστεράκι μου, αδερφάκι μου, πόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοο μου λείπεις!!!!έλα να μου μαγειρεύεις!!!!!!!!

έλιωσα με τα φαγητά σου!!!!φαντάζομαι κ ο περιστέρης!!!!!!!

αστέρι!!!!!!!

να την γράψεις τη συνταγή με το ζελέ!

την σαλάτα, το ψωμάκι, το τυράκι πώς τα δίνεις με το μεσημεριανό άννια;

εγώ μόνο του το φαγητό.

πολύ μου άρεσε το πρόγραμμά σας!

περιστεράκι μου, αδερφάκι μου, πόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοο μου λείπεις!!!!έλα να μου μαγειρεύεις!!!!!!!!

έλιωσα με τα φαγητά σου!!!!φαντάζομαι κ ο περιστέρης!!!!!!!

αστέρι!!!!!!!

να την γράψεις τη συνταγή με το ζελέ!

θα σου στέλνω ταπεράκια:lol::lol::lol::lol:

Ο περιστέρης τρώει τον αγλέουρα μεν, φτιάχνω διάφορα για να μασαμπουκιάζει δε...Αλλά στη μαγειρική δεν τον φτάνω:oops::oops:

Μακάρι να είχε χρόνο να μαγείρευε αυτός, να τρώω κι εγώ τις νοστιμιές του

Ακόμα και την ντοματοσαλάτα γκουρμέ την φτιάχνει

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...