Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 4 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

      Και εγώ ανυπομονώ γιατί αναμένω εδώ και ένα χρόνο να την κάνω..μαζεύαμε έμβρυα.. αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι κιόλας ..είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη. 

      Ναι μη φοβάσαι τπτ όλα καλά θα πάνε!Θετική ενέργεια..

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

τα ξέρω αυτά τα βιβλία. τα ήθελα κι εγώ. τελικά δεν πήρα κανένα.

δεν μας λες κ την τάρτα; αναλογίες όμως όχι έτσι!

τί καλά που τρώτε!

μπράβο σου! εύγε! :D

ok

οντως για την τάρτα χρειάζονται οι αναλογίες. Αυτή η τάρτα είναι από πρόσφατο βιβλίο μαγειρικής της Σοφίας Σκούρα. Είναι ο "τσελεμεντές"μου που τον έχω για να εμπνέομαι

θα στα γράψω όταν επιστρέψω

θέλεις κι άλλη μία με ντοματίνια και σάλτσα τυριού;Κι αυτή σπέσιαλ!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Να ΄μαι κι εγώ πάλι!!!

Καλά σήμερα ήρθα στην δουλειά και σιγά μην δούλεψα από τα τηλέφωνα....

Τώρα σταμάτησε να χτυπάει οπότε έιπα κι εγώ να δω τι κάνετε.

Ωραίες συνταγούλες διαβάζω περιστεράκι , αν και δεν τρώω καθόλου τα ρεβύθια.

Για πείτε ρε κορίτσια καμία ιδέα για εύκολες συνταγές για μπουφέ, γιατί σκέφτομαι μήπως και κάνω τίποτα το Σαββατο το βράδυ μια και δεν θα γιορτάσω σήμερα που είναι καθημερινή.


1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Link to comment
Share on other sites

Να ΄μαι κι εγώ πάλι!!!

Πολύχρονη, καλόχρονη κι ότι επιθυμείς!!

Χρόνια πολλά και σε οποιονδήποτε άλλον γιορτάζει και δεν το ξέρω!

Ενας λόγος που ψάχνω πολύ για συνταγές είναι ότι βάζουμε περιβόλι με τα κηπευτικά κάθε εποχής.Οπότε όταν βγαίνει πχ. ένας στόλος κολοκύθια, εκτός του ότι μοιράζω σε φίλους και συγγενείς και φτιάχνω τις κλασικές συνταγούλες, κάπως αλλιώς πρέπει να τα φτιάξω

Είναι κρίμα να πηγαίνει για πέταμα τόσο ζαρζαβάτι

Κάθε φορά περνάω τις φάσεις μου...Της μελιτζάνας, του κολοκυθιού, του σέσκλου, του κουνουπιδιού και πάει λέγοντας!

Που είσαι άνθρωπέ μου? Αθήνα, δεν πιστεύω, ε? Λατρεύω τα κολοκύθια, σε όλες τις εκδοχές!

Εμείς σήμερα για φαγητό έχουμε κοκκινιστό μοσχαράκι με πιλάφι!

Δωράκι, φίλα μου τον θησαυρό σου κι όσο κι αν ανησυχείς, όλα θα είναι μια χαρά!

Σμαρτάκι, πως είσαι...?

Φέφη, τι έγινε με το παιδί?

(Διάβασα πάνω πάνω και γρήγορα τα μηνύματά σας - ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σημαντικό!)


Link to comment
Share on other sites

Είναι μια συνταγή του γαστρονόμου.Εχει λίγο φασαρία, αλλά το αποτέλεσμα την δικαιώνει...

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Τα βράζουμε και ρίχνουμε μέσα κρεμμύδι, δάφνη.Σε ξεχωριστή κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι.Αν το βάλουμε μαζί με τα ρεβύθια θα βγάλει πολλά υγρά και δεν θα χυλώσει ωραία η σούπα.Σε τηγανάκι βάζουμε λάδι και σκόρδο όσο θέλουμε κα σωτάρουμε μπουκίτσες ψωμί, φτιάχνοντας κρουτόν.Στη συνέχεια βάζουμε κρουτόν και σκόρδο στο μούλτι μαζί με ζουμάκι από τα ρεβύθια, τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα. Ρίχνουμε και το σπανάκι.

Τσαγαρίζουμε ελαφρώς και το μπέικον.Χθες εμείς βάλαμε και χοιρινή μπριζόλα καπνιστή(το αλλαντικό).Είχε γκαστριά ο περιστέρης!

Τα ρίχνουμε κι αυτά στην σούπα και τα βράζουμε όλα για 10 λεπτάκια.Είχα φτιάξει κι έξτρα κρουτόν.

Είναι ένα φαγάκι μούρλια

Ωραία φαίνεται θα την κάνω κι εγώ, πόσο σπανάκι βάζεις ή με το μάτι; Γράψε και την τάρτα. Τα ρεβύθια τα αποφλοιώνεις; Και γω κάνω οφθαλμόλοτρο στις συνταγές απο σπίτι.

fefi η πεθερά γιορτάζει, πεθερό δεν έχω.

Πονάει η μέση μου, μόλις πιάνον τα κρύα και η υγρασία αυτά έχω τα 2 τελευταία χρόνια ένα μόνιμο πόνο.

Καλό απόγευμα σε όλες


st5Bp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τα ξέρω αυτά τα βιβλία. τα ήθελα κι εγώ. τελικά δεν πήρα κανένα.

δεν μας λες κ την τάρτα; αναλογίες όμως όχι έτσι!

τί καλά που τρώτε!

μπράβο σου! εύγε! :D

Ευχαριστώ!Αλλά δεν είμαι και καμία...Βέφα:rolleyes:

Απλά εκτελώ τις συνταγούλες που μου γυαλίζουν

Πάντως οι περισσότερες συνταγές ως προς τις αναλογίες έχουν τα λαθάκια τους...

Αμα φτιάξω κάτι για πρώτη φορά τις ακολουθώ, αλλά μετά πάω με το...μάτι

Για την τάρτα σπανάκι για παράδειγμα η συνταγή δίνει μεγαλύτερες ποσοτητες από αυτές που τελικά χρειάζονται

Τον τσελεμεντέ τον έχει η μάνα μου για να γράψω τις αναλογίες και δεν πάω τώρα να τον πάρω, γιατί θα πεταχτεί ο μαμάκιας και δεν θα με αφήνει μετά να φύγω

Link to comment
Share on other sites

kagly με το μάτι το βάζω το σπανάκι

Υπάρχει και αποφλοιωμένο ρεβύθι στην αγορά.

Στο βράσιμο θέλει και ξάφρισμα.Αυτήν την φορά επειδή μούλιαζε πολλές ώρες δεν χρειάστηκε να το ξαφρίσω

Θα την γράψω την συνταγή για την τάρτα σπανάκι, αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω εχει τον τσελεμεντέ η μαμά μου και θα τον πάρω αργότερα

Θα σας γράψω όμως την τάρτα με τα ντοματίνια που είναι εξίσου ωραία

Link to comment
Share on other sites

Τάρτα με ντοματίνια και κρέμα φέτας

(Ντίνα Νικολάου, γαστρονόμος)

Υλικά

ζύμη μπριζέ με ελαιόλαδο:

250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ.ελαιόλαδο και 1κουτ.σούπας επιπλέον για την ταρτιέρα

1/4 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό χτυπημένο

1 κουτ.γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι1/2 κουτ.γλυκού αλάτι

Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεβράνη.Την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα

Μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της ταρτιέρας και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, αφού πρώτα έχουμε απλώσει το λαδάκι στη βάση και στα τοιχώματα

Εγώ κάνω και τρυπούλες με καλαμάκι σουβλακιου για να ψηθεί καλύτερα

Προτού στρώσουμε την γέμιση μπορούμε να βάλουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.Ετσι ψήνεται καλύτερα και η ζύμη και η γέμιση

Η ίδια ζύμη μπορεί να γίνει και με βούτυρο.

Αν βγει κάπως θρυμματιστή δεν πειράζει!Μετά το ψήσιμο είναι υπέροχα τραγανή

Αν φτιάξουμε διπλή δόση ζύμης, μπορούμε να την φυλάξουμε ως μπαλίτσα στο ψυγείο για μία εβδομάδα και να φτιάξουμε κάτι άλλο

Η δόση είναι για ταριέρα 26-28 εκατ.

Η ίδια ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί (χωρίς την ρίγανη)για όλες τις τάρτες

Link to comment
Share on other sites

υλικά για τη γέμιση

1 1/2 κιλό ντοματίνα τα μικρότερα που θα βρούμε

Εχω πάρει τη συσκευασία του Βασιλόπουλου, φτάνουν και περισσεύουν!Δεν τα ζύγισα ποτέ

1 κουτ.γλ. ρίγανη

1/2 κουτ.γλυκου θυμάρι

1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη

2 κουτ.σούπας βαλσαμικό ξίδι

1 φλιτζάνι τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

1 φλ.τσ.ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι ή 1 στραγγιστό γιαούρτι

3 αυγά χτυπημένα

1 κουτ.σούπας κάππαρη ξεπλυμένη

1/2 φλ.τσ.λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι τσ.τριμμένη γραβιέρα

Με τις ποσότητες παίζω!Δεν μετράω φλιτζάνια

Απλά σας τα γράφω όπως τα λέει η συνταγή

Link to comment
Share on other sites

Ας την εκτελέσουμε τώρα...

Σε τηγανάκι αντικολλητικό ζεσταίνω λίγο λαδάκι και βάζω τα ντοματίνια ολόκληρα.Αν είναι μεγάλα τα κόβω στη μέση. αλλά καλύτερα ολόκληρα γιατί συρρικνώνονται

Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και ζάχαρη και τα σωτάρω για 3-4λεπτάκια μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους.Σβήνω με το balsamico και τις αφήνω άλλο λίγο μέχρι να εξατμιστεί

Στο μεταξύ έχει ευωδιάσει όλο το σπίτι

Σε μπολ ανακατεύω φέτα-ανθότυρο, κάππαρη, αυγά και λιαστές ντομάτες.

Την ζύμη την έχω στρώσει και την έχω βάλει στο ψυγείο όσο ετοιμάζω τη γέμιση

Στρώνω τη γέμιση, είναι κρέμα για την ακρίβεια και την ισιώνω.Και τέλος φυτεύω περιμετρικά τα ντοματίνια, ώστε να βυθιστούν μέχρι τη μέση της κρέμας

Πασπαλίζω με γραβιέρα και ψήνω σε προθερμασένο φούρνο στους 180.

Για να μην μαυρίσει η γραβιέρα την βάζω προς το τέλος του ψησίματος

Αυτά

Σάμπως πείνασα τώρα λίγο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα κοριτσάκια μου.

Χρόνια πολλά και καλά στην Αγγελική, στην Αγγελίνα, στον Άγγελο της Κουφετάκι, στο Μιχαλάκη της Αρετής, τα φιλιά μου και μια αγκαλιά. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Άγγελους, Αγγελικές, Μιχάληδες, Μιχαηλίες, Ταξιάρχηδες, Ταξιαρχούλες, Σταμάτηδες, Σταματίνες, Γαβριήλ, Γαβριέλες, αλλά και Ραφαήλ, Ραφαηλία.

Δωράκι γιορτάζει ο Ραφαήλ σήμερα, ή τον γιορτάζετε άλλη μέρα; Αν γιορτάζει σήμερα εύχομαι να τον καμαρώσετε υγιή, πολύχρονο και ευτυχισμένο.

Εδώ αλοιφή, όβερ...........

Χτες το βράδυ είχα φτιάξει πατάτες στο φούρνο μαζί με μανιτάρια και καρότα. Όμως έβαλα και λίγο κιμά σόγιας στην κατσαρόλα γιατί τον είχα πεθυμήσει. Αυτά τα φάγαμε εμείς, εμένα με έφαγε η μαρμάγκα πάλι. Άφησα τη μικρή στο σχολείο το πρωί, πήγα μετά για τα απαραίτητα ψώνια της ημέρας, γύρισα σπίτι στις 10:45 για να μη βολοδέρνω σαν την άδικη κατάρα στα μαγαζιά, ξανάφυγα στις 11:30 να την πάρω, συνεχίσαμε με το τραμ στο σπίτι της δασκάλας που της κάνει ιδιαίτερα, η μικρή κάνει μάθημα κι εγώ κρατάω σημειώσεις και ακούω, έτσι είναι σαν να κάνω κι εγώ ιδιαίτερα. Γυρίσαμε σπίτι λίγο μετά τις 15:00, να φάμε λίγο, κατόπιν, κατέβηκα να σκουπίσω το δρόμο και το πεζοδρόμιο από τη φυλλορροή (τι στο καλό η άσφαλτος γεννάει τόσο φύλλο;) εεε δε θα έκανα παραπάνω από μία ώρα; Θα έκανα, ανέβηκα να κάνω τις δουλειές του σπιτιού κι ένα καφέ να συνέλθω, δηλαδή πίνοντας και κάνοντας, όχι να κάτσω κάτω και τώρα θα κάνω διάλειμμα και θα ξεματιαστώ λίγο γιατί ο πονοκέφαλος έγινε χειρότερος παρόλο που πήρα ασπιρίνες. Με μάτιασε ή άτιμη η σκούπα. Εμ, δεν την είδα εγώ πώς με κοιτούσε;

Κουφετάκι, ευχαριστούμε για το κέρασμα, πολύ νόστιμα τα γλυκάκια. Περιστεράκι πεντανόστιμες οι συνταγές σου, μύρισε όλο το δωμάτιο εδώ που είμαι απ' αυτά που έγραψες. Κορίτσια μου συγχωρέστε με που δε θυμάμαι άλλα μηνύματα να σχολιάσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω την αντοχή να γυρίσω πίσω τις σελίδες και να τα ξαναδιαβάσω.

Link to comment
Share on other sites

αντιγραφω απο το τοπικ που γραφω

καλησπερα,μολις γυρισαμε απο την γιατρο το στρουμφοσπορι μας ειναι σουπερ!!!!!!!μεγαλωσε ο σακος κ εχει κ εμβρυακι 4χιλ πω πω γιγαντακι χιχιχιχιχιχι!!!!τωρα κανονικη επισκεψη σε ενα μηνα κ σε κανενα 10μερο θα περασουμε να ακουσουμε τον μαγικο ηχος της καρδουλας!!!!ειμαι τοσο ευτυχισμενηηηηηηηη!!!σας φιλω ολες παω να φαω γιατι πειναω σαν τρελλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

α και να πω γιατι ξεχαστηκα σημερα φαγαμε κοτοσουπα που εφτιαξε τελεια ο πεθερουλης!!!!


χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλεναδες!

σημερα πηγαμε στην γιατρο μας, μας βρηκε τελειες, 7040κιλα και 71 ποντους!

καναμε και το εμβολιακι μας.. Ολα καλα!

Κουφετακι να χαιρεσαι τον Αγγελινο σου, σημερα γιορταζει ο καλος μου βαπτησιμιος..

Αννακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τελεια τα νεα σου απο το στρουφμοσπορακι!!!!

Χαρηκα παρα πολυ!!!!

τελικα δεν εκανα μακαρονια με κιμα, γιατι μας εφαγαν οι βολτες και γυρισαμε στις 2 σπιτι, εκανα καρμποναρα και τωρα το βραδυ θα κανω τοστ για τον αντρουλη και σαλατα με κοτοπουλο απο τα προχθες για μενα..

α! εβρασα και παντζαρακια.

Περιστερακι με κολασες με τις ταρτες!!

Link to comment
Share on other sites

να σε καλα κουκλα μου και εσυ να χαιρεσε τον βαφτισιμιο σου.εβιρι μια απορια.το πεζοδρομιο γτ το σκουπιζες βρε κοριτσακι μου κ ματιαχτικες κιολας?εκει δεν υπαρχουν υπαλληλοι του δημου για αυτες τις δουλειες?αααα βρηκα τι δουλεια θα κανω.θα παω γερμανια να γινω αισθητικος εξωτερικων δαπεδων θα στειλω αιτηση στην μερκελ


921477wc2fyvv2y2.gif

Link to comment
Share on other sites

αμαν βρε περιστερακι μπραβο σου!και τα δικα μου χρονια πολλα σε ολες τις αγγελες αγγελους μιχαηλ.γιορταζει ο μικρος μου γιοκας σημερα.αντζελος για!!!!αντε να σας κερασω το κατι τις μου.1000glyka.jpg

κουφετακι μου να χαιρεσαιι τον γιοκα σου, ναναι γερος και ευτυχισμενος και να τον καμαρωνεις παντα. ευχαριστω για το κερασμα!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...