Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

Στα ιντερνετικά είμαι λίγο...μπόζος!!

Σήμερα δεν μαγειρεύω.Θα φάω σαλάτα λάχανο-καρότο με τόνο.Εχω φαγητό από χθες για τον περιστεράκο μου ρεβύθια σούπα με σπανάκι και μπέικον, που του άρεσε πολύ.

Χθες κοιμήθηκα με τις κότες και παρόλ' αυτά νυστάζω.Πάντα το παθαίνω...

Μετά τις 4 θα έχω χρόνο για ιντερνετική κουβεντούλα.Ο μικρός θα είναι στη μαμά μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Είναι μια συνταγή του γαστρονόμου.Εχει λίγο φασαρία, αλλά το αποτέλεσμα την δικαιώνει...

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Τα βράζουμε και ρίχνουμε μέσα κρεμμύδι, δάφνη.Σε ξεχωριστή κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι.Αν το βάλουμε μαζί με τα ρεβύθια θα βγάλει πολλά υγρά και δεν θα χυλώσει ωραία η σούπα.Σε τηγανάκι βάζουμε λάδι και σκόρδο όσο θέλουμε κα σωτάρουμε μπουκίτσες ψωμί, φτιάχνοντας κρουτόν.Στη συνέχεια βάζουμε κρουτόν και σκόρδο στο μούλτι μαζί με ζουμάκι από τα ρεβύθια, τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα. Ρίχνουμε και το σπανάκι.

Τσαγαρίζουμε ελαφρώς και το μπέικον.Χθες εμείς βάλαμε και χοιρινή μπριζόλα καπνιστή(το αλλαντικό).Είχε γκαστριά ο περιστέρης!

Τα ρίχνουμε κι αυτά στην σούπα και τα βράζουμε όλα για 10 λεπτάκια.Είχα φτιάξει κι έξτρα κρουτόν.

Είναι ένα φαγάκι μούρλια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ωραίο είναι που μάνα και πεθερά δεν έφτιαχναν ποτέ ρεβύθια και με τον περιστέρη είπαμε να τα δοκιμάσουμε.Εφτιαξα την κλασική ρεβυθόσουπα και μετά ανακάλυψα αυτήν την συνταγή.Οποτε την φτιάχνω, βγάζω μια κατσαρολάρα φαγητό και τροφοδοτώ τρία σπίτια!!

Μάλιστα...

Τα είχαν σε ανυποληψία τα ρεβύθια...

Σε λίγο θα τρώμε ρίζες και θα μας αρέσει κιόλας

Link to comment
Share on other sites

Είναι μια συνταγή του γαστρονόμου.Εχει λίγο φασαρία, αλλά το αποτέλεσμα την δικαιώνει...

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Τα βράζουμε και ρίχνουμε μέσα κρεμμύδι, δάφνη.Σε ξεχωριστή κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι.Αν το βάλουμε μαζί με τα ρεβύθια θα βγάλει πολλά υγρά και δεν θα χυλώσει ωραία η σούπα.Σε τηγανάκι βάζουμε λάδι και σκόρδο όσο θέλουμε κα σωτάρουμε μπουκίτσες ψωμί, φτιάχνοντας κρουτόν.Στη συνέχεια βάζουμε κρουτόν και σκόρδο στο μούλτι μαζί με ζουμάκι από τα ρεβύθια, τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα. Ρίχνουμε και το σπανάκι.

Τσαγαρίζουμε ελαφρώς και το μπέικον.Χθες εμείς βάλαμε και χοιρινή μπριζόλα καπνιστή(το αλλαντικό).Είχε γκαστριά ο περιστέρης!

Τα ρίχνουμε κι αυτά στην σούπα και τα βράζουμε όλα για 10 λεπτάκια.Είχα φτιάξει κι έξτρα κρουτόν.

Είναι ένα φαγάκι μούρλια

Πολυ νοστιμο πρεπει να ειναι
Link to comment
Share on other sites

ερωτήσεις μιας πεινασμένης γυναίκας.

ντομάτα δεν έχει η συνταγή.

λεμόνι δεν χρειάζεται φαντάζομαι.

έχουμε κ λέμε. κρεμμύδι, δάφνη, ψωμάκι για κρουτόν, σκόρδο, σπανάκι κ αλλαντικό (μπέηκον ή ό,τι μας βρίσκεται).

βρε αδερφάκι μου τί ωραία που το περιέγραψες!!!!!

θα το κάνω κ εγώ. αλλά όχι τώρα κοντά, γιατί ακόμα ρεβύθια τρώει ο φέφος.

ο γαστρονόμος είναι ωραίο περιοδικό κ εγώ το έπαιρνα, αλλά τελευταία το έκοψα κ αυτό.

ούτε χρόνος να πάω να πάρω, να διαβάσω...

μόνο παραμύθια διαβάζω τους τελευταίους μήνες! ούτε εφημερίδα!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ νοστιμο πρεπει να ειναι

Είναι!!Μια δοκιμή θα σε πείσει...

Προ τέκνου που υπήρχε χρόνος δοκίμαζα πολλές συνταγές.

Οχι με περίεργα υλικά, αλλά με απλά καθημερινά, που τα έχουμε στα σπίτια μας.Και έφτιαχνα πειραγμένα φαγάκια.

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα και το μπλογκ "συνταγές από σπίτι"που είναι το οφθαλμόλουτρο του λιγούρη

Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα.

Τουλάχιστον σε καθημερινή βάση.Αλλά κάπου κάπου..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ερωτήσεις μιας πεινασμένης γυναίκας.

ντομάτα δεν έχει η συνταγή.

λεμόνι δεν χρειάζεται φαντάζομαι.

έχουμε κ λέμε. κρεμμύδι, δάφνη, ψωμάκι για κρουτόν, σκόρδο, σπανάκι κ αλλαντικό (μπέηκον ή ό,τι μας βρίσκεται).

βρε αδερφάκι μου τί ωραία που το περιέγραψες!!!!!

θα το κάνω κ εγώ. αλλά όχι τώρα κοντά, γιατί ακόμα ρεβύθια τρώει ο φέφος.

ο γαστρονόμος είναι ωραίο περιοδικό κ εγώ το έπαιρνα, αλλά τελευταία το έκοψα κ αυτό.

ούτε χρόνος να πάω να πάρω, να διαβάσω...

μόνο παραμύθια διαβάζω τους τελευταίους μήνες! ούτε εφημερίδα!!!!!!!!

ντομάτα δεν έχει, το λεμόνι όμως του πάει πολύ

Κάποτε είχε βγάλει ο γαστρονόμος κάτι βιβλία.Είναι από αυτό με τα όσπρια η συνταγή.

Οταν λέω να φτιάξω ρεβύθια πλέον, πάντα έτσι τα φτιάχνω.

Αλλη ωραία συνταγή είναι η τάρτα σπανάκι με ανθότυρο...

Link to comment
Share on other sites

Φτιάχνεις μια ζύμη τάρτας, την απλή, μαραίνεις το σπανάκι, βάζεις άνηθο, ανθότυρο, μια πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη, ένα αυγό να δέσει το μείγμα, λίγη φέτα

Ντελικατέσσεν!!!

Link to comment
Share on other sites

Ενας λόγος που ψάχνω πολύ για συνταγές είναι ότι βάζουμε περιβόλι με τα κηπευτικά κάθε εποχής.Οπότε όταν βγαίνει πχ. ένας στόλος κολοκύθια, εκτός του ότι μοιράζω σε φίλους και συγγενείς και φτιάχνω τις κλασικές συνταγούλες, κάπως αλλιώς πρέπει να τα φτιάξω

Είναι κρίμα να πηγαίνει για πέταμα τόσο ζαρζαβάτι

Κάθε φορά περνάω τις φάσεις μου...Της μελιτζάνας, του κολοκυθιού, του σέσκλου, του κουνουπιδιού και πάει λέγοντας!

Link to comment
Share on other sites

ντομάτα δεν έχει, το λεμόνι όμως του πάει πολύ

Κάποτε είχε βγάλει ο γαστρονόμος κάτι βιβλία.Είναι από αυτό με τα όσπρια η συνταγή.

Οταν λέω να φτιάξω ρεβύθια πλέον, πάντα έτσι τα φτιάχνω.

Αλλη ωραία συνταγή είναι η τάρτα σπανάκι με ανθότυρο...

τα ξέρω αυτά τα βιβλία. τα ήθελα κι εγώ. τελικά δεν πήρα κανένα.

δεν μας λες κ την τάρτα; αναλογίες όμως όχι έτσι!

τί καλά που τρώτε!

μπράβο σου! εύγε! :D

Link to comment
Share on other sites

Η ρεβυθάδα βγαίνει τέλεια άμα δεν βάζεις μέσα πολλά νερά.Γι' αυτό θέλει προσοχή το βράσιμο του ρεβυθιού και το θέμα του σπανακιού που το μαραίνουμε πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα.

Φέφη που είσαι;Σου άνοιξα την όρεξη και ψάχνεις να βρεις φαγητό στη δουλειά;

Φεύγω τώρα και επιστρέφω σε μια ωρίτσα και κάτι

Μάκια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...